Evita - 31 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 31 Januari 2011 kl. 22:00 i Ridpass - Evita

Det blev vila för tjejen idag, samla krafter till dressyrlektion imorgon. Mamma borsdade och pysslade lite med henne i alla fall. :)


Fina flickan ♥


Miro - 31 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 31 Januari 2011 kl. 21:55 i Ridpass - Miro

Dressyrträning i Hedenslund för Pernilla. Som jag nämnde i mobilbloggningen var han seg, när var han det sist? Hmh .. Visst kan han vara lite seg när jag rider själv, men inte på det här sättet! Red kätt i stort sätt hela passet, för när jag satte mig ner tappade han allt. Vi red mycket böjning, två bågar på ena långsidan och bogen in på den andra. Något positivt var att jag inte behövde tvinga honom ut på spåret på kortsidan mot läktaren för att han tyckte den var läskig, och det kan jag vara värt lite. Men jag föredrar nog att han är lite taggad och på snarare än som han var idag. Antagligen hade han en dålig dag. ;) Men på slutet blev han fin, när han började lyfta på alla bakben och när han faktiskt gick framåt lite mer av sig själv.

Han är väldigt lugn och snäll att köra och även att ha med sig, dock skulle han behöva ha en avfuktare i transporten på vägen hem. ;p


Världens finaste Miro .. ♥


Dålig uppdatering

Publicerat av Jennie Börs den 31 Januari 2011 kl. 21:44 i Vardag

Den här veckan kan jag förbereda er på att det kommer bli väldigt dålig uppdatering måndag - torsdag, jag har nämligen ganska mycket att göra både i stallet och skolan. Speciellt i skolan, har en nouppsats som ska vara inne på fredag, engelskaprov, tyska glosor och även en souppsats som ska skrivas (den får dock vänta en vecka, den ska ändå inte vara inne förrens om typ 4 veckor). Sen ska allt göras i stallet, så det blir en del.

Idag har jag i alla fall varit i skolan, ingenting speciellt förutom matteprov. Det var inte alls lätt, usch! Sen har jag ju tränat och sådär. Imorgon ska jag rida Evita på dressyrlektion. :)

Får även ursäkta att de två sista "Dag **" kommer ni får vänta på ..


Påväg hem från Hedenslund, Miro var seg id...

Publicerat av Jennie Börs den 31 Januari 2011 kl. 19:43 i

Påväg hem från Hedenslund, Miro var seg idag! Det var något nytt .. :p


För dig ska jag göra det tusen gånger om

Publicerat av Jennie Börs den 30 Januari 2011 kl. 22:03 i Allt & inget

(Kom inte på någon rubrik och lyssnade på låten .. :D) Senare delen av dagen har kanske inte varit den bästa, till råga på allt lyckades jag ryka ihop ordentligt med ps nyss som låste skig när jag precis var färdig, men inget var sparat! Men efter en liten konflikt löste det sig. Nu börjar sängen locka känner jag, skola imorgon. Träning i Hedenslund på kvällen, taggad! Dock har jag ridit Miro i ridhuset en gång den här veckan .. :p

Nu är bilderna från igår redigerade, vill ni se några fler?



Miro tycker Evita är supersöt och Evita tycker Miro är supersnygg (till och från .. :p), dock är hon inte alltid så snäll eftersom hon biter honom i näsan .. (x

Dag 30 får ni läsa om i morgon, nu måste jag sova!


Miro - 30 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 30 Januari 2011 kl. 21:21 i Ridpass - Miro

Johanna red honom samtidigt som jag red Evita och det gick bra. Han var lite pigg och laddad bara. Sen är det så mycket bättre att landa eller slå om till korsgalopp, i alla fall enligt hans mening. :p


Evita - 30 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 30 Januari 2011 kl. 21:16 i Ridpass - Evita

Red markarbete och det gick bra, dock har jag varit väldigt stressad hela dagen och när jag red var jag extra stressad så det gick ut lite över ridningen. Vi travade bommar och skuttade över block, gick riktigt bra med skutten, för det var då jag kunde koncentrera mig typ. Tränade bara på att vara följsam, mjuka armar och även på att ge lite eftergift. Hon är så klok och snäll, hon gör det hon ska. Några språng innan den upphöjda bommen så taxerar hon och jag följer med, perfekt!


Fina prinsessan .. ♥


Stallet

Publicerat av Jennie Börs den 30 Januari 2011 kl. 15:44 i Vardag

Haft en superbra kväll/natt/fm i stallet verkligen. Tacos till Draktränaren som var riktigt bra och sedan lekar på det. Vid 12 tiden slog vi på I rymden finns inga känslor, för en gång skull såg jag färdigt hela "nattfilmen", den var bra den också. Slutet var väldigt öppet dock ..

På fm tog vi lite sovmorgon och sedan frukost och packa ihop alla madrasser och sånt. Sedan åkte vi pulka/bob/madrass och allt vad det nu är. Jag fotade mest, men några åk blev det. Till backen åkte jag bob efter skotern och det resulterade att mitt knä säger aj! Efter åkningen tog vi fika i stallet och efter hämtade pappa mig, Johanna ohc alla grejor i stallet. Har pluggat lite matte, jag gillar verkligen inte procent kan jag säga ..

Nu är det snart upp till stallet igen och rida. Idag har vi haft Evita hemma i en månad (känns som en evighet!) och det betyder att det var 8 månader sedan vi provred Miro!


Sitter och tittar på draktränaren, så sjuk...

Publicerat av Jennie Börs den 29 Januari 2011 kl. 20:51 i

Sitter och tittar på draktränaren, så sjukt bra är den!


2 månader kvar!

Publicerat av Jennie Börs den 29 Januari 2011 kl. 17:31 i Fotografering

Om två månade fyller jag 16 år, hihi! :D
Hela förmiddagen tillbringades i stallet, först träning och sedan fotografering. Mamma fotade mig, Evita och Miro. Har snabb kollat igenom bilderna och det är inte lätt att få tre stycken att se någotlunda bra ut .. :p Väl hemma har jag skrivit på nouppsatsen, det är verkligen supersvårt! Och det ser fult ut när man ska blanda in konstiga ord (typ ekoligisk nich) i en berättelse kan jag säga.

Nu ska jag snart packa väskan och gå upp till stallet, tacokväll med övernattning. Kanske mobilbloggar, vi får se. :)

Provsmak:




Min min var inte vacker .. :p






Miro - 29 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 29 Januari 2011 kl. 17:05 i Ridpass - Miro

Johanna red honom i ridhuset och det hade gått bra. :)


Evita - 29 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 29 Januari 2011 kl. 17:04 i Ridpass - Evita

Dressyrträning för Pernilla. Det gick jättebra, men Evita var skapligt trött. Vi red skänkelvikning i skritten som uppvärmning och sedan lite bogen in tänk i traven, fy helvete sa Evita om det. Red sedan lite skänkelvikningar i trav. Hon var verkligen jättefin, och trött. Fick lägga in lite extra skrittstunder då och då. I vänstergaloppen galopperade vi bara tills det att hon släppte efter för hon var så trött och tyckte det var jobbigt, höger vart bättre för där orkade hon mer. Men jag är verkligen jättenöjd med lilla tjejen. :)


Mamma filmade, så kanske kan klippa ut lite bilder .. :)


Dag 29 - Hästar i min närhet

Publicerat av Jennie Börs den 29 Januari 2011 kl. 12:00 i Allt & inget

I det här inlägget tänkte jag berätta lite om mina små prinsar, de som lärt mig så otroligt mycket och de som har en speciell i mitt hjärta.

Blacky, världens bätsa Blacky Busponny. Han var min första riktigt stora kärlek. I februari 2006 blev jag skötare på honom och det varade enda till november 2009 (dock var han lite bortglömd där i slutet). Ibörjan lekte vi mest runt, det var inte förren i början av 2009 som jag verkligen började träna och sådär med honom. Då var det igentligen försent. Det var på honom som jag lärde mig rida en häst i form, det var kanske inte alltid det lättaste men skam den som ger sig. Bara man vill, då går det. Det gäller bara att man hittar de rätta knapparna, för han kan. Vi tränade både hoppning och dressyr under vintern/våren och var med på klubbtävlingarna.

I slutet av sommaren var vi med på hopp -och dressyrkursen och han var så fin! I dressyren var han helt underbar, de är nog våra bästa dressyrträningar. I hoppningen var han taggad som få, han hade ju inte hoppat på hela sommaren. Vi hoppade linjer och han gick på samma avstånd som Monty, lite smått komiskt! Han lyckades även få av mig på sista hoppningen (sista gången jag hoppade honom, någonsin ..), vi kom in konstigt i en sväng och tappade galoppen sen vart det lite högt tyckte Blacky och jag gav honom inte den stöttning han behövde så då fick jag hoppa själv. ;)

Under hösten tränade vi dressyr några gånger + att jag red honom på några skötarridningar. Sista dressyrträningen var hemsk, det gick otroligt bra men jag visste ju att det kunde vara sista gången, kanske till och med på hanns rygg så det rann små tårar till och från hela passet! Men jag fick rida honom på skötarridningen helgen efter i alla fall.

Efter det har det mest blivit pussar på lilla prinsen, han var verkligen min första riktigt kärlek. Blev skötare på honom våren 2006 och slutatde i november 2009, då kände jag att det var över och dax att gå vidare helt och hållet till Zanzibar.

Våren 2010 fick jag rida honom en sista gång, förvånad men överlycklig! Hade stalltjänst och hästarna behövde röra sig och jag fick välja mellan honom och Helios, och inte är man dum. Han var superliten men underbart var det! I somras fick jag skritta lite på honom efter Johanna ridit, världens lyckligaste? ♥


Vinter 2006 - Söta eller vad? :D


Sommar 2007 - Red honom ungefär 6 veckor det sommarlovet, tjockisen behövde motion. ;)


Julklappshoppning 2007 - Vann stilhoppningen i 60/70cm (vi hoppade 60cm)


Hoppträning vinter 2008


Hjärtehoppet 2008


Hoppträning vår 2008


Skötarridning vår 2008


Framridning CR hoppning vår 2008


CR-klass KM 2008


KM-klass 2008 (Vi vann ju lektionsponny)


KM dressyr 2008 (Vi fick nästan 60%, men vet inte hur det gick ihop .. :p)


Höst 2008 (ponny söt, men min min ..)


Dressyrträning hösten 2008


Sista dressyrträningen ...


Vinter 2009


April 2010 (Rosa ♥)


12 juli 2010 - Sista gången .. någonsin

Den där lilla ponnyn är verkligen oerhört älskad. Min lilla busponny. "Blackybusponnybästivärlden" ♥

Att hitta en ny ponny var inte det lättaste, men jag lyckades. Jag sa att jag aldrig skulle börja rida Zanzibar eftersom han var liten, men det blev så i alla fall! När jag fick rida igång honom efter sommarbetet blev kärleken till ponnyn bara större och större, och det dröjde inte länge innan vi debuterade. 4e placering på våran första lokala. Sedan rullade det på med dressyrträningar och de två sista omgångarna i PAS Div II.

Under vintern hårdtränade vi dressyr, och hans tyggmuskler byggdes upp för att han skulle orka bära sig. Fjant vid läktaren hörde till varje dressyrträning, så var det bara. Började även hoppa honom på lektion, kom över den största rädslan och han var verkligen underbar att skutta med! Bara man red, då kom man över. Men nog har jag nödbromsat honom öga med hinderstödet ett x antal gånger, stackars ponnyn. Vi tränade även för Göran en gång, det gick riktigt bra.

Var med på de lokala hemma tävlingarna, det var dock inte våran dag .. Och även KM. Slutade vara skötare på honom när vi tog hem Miro. Våran tid blev på tok för kort! Men jag fick i alla fall rida igång honomm efter sommarbetet, underbara ponnyn. Red även honom på dressyr -och markarbetskursen, eftersom Miro inte orkade gå 2pass/dag.


Början av sommaren 2009, där var jag helt omedveten om vad som skulle hända någon månad senare!


Hopp- och dressyrkurs 2009 (red Zanzibar på dressyren)


Höst 2009, innan debuten (mitt i en halt?) LB:1


Storbyn LB:1 hösten 2009


Klubbmästare lektionsponny i dressyr hösten 2009


Dressyrträning februari 2010 (Jag flög av då .. (a))


Programridning mars 2010


Framridning Påskhoppning 2010 (vi hoppade 30cm :D)


April 2010


Hopplektion vår 2010


Lokal dressyr juni 2010 LC:2


Lokal dressyr juni 2010 LB:0


Dressyr juni 2010


Hoppning juni 2010


Juni 2010


KM dressyr 2010


CR i LC:1 och klubbmästare lektionsponny 2010 (LB:1)


Höst 2010 (någon idiot hade kapat luggen på honom!!)

Fina ponnyn! Vi utvecklades verkligen tillsammans, vill inte ens tänka på hur det såg ut i början. De betyder otroligt mycket. ♥

Dessa ponnyer glömmer man aldrig, så är det bara. Pussar och räcker åt de lite godis då och då, Zanzibar rider jag även med jämna (tyvärr lite för långa) mellanrum. Jag älskar er!


Evita var en jätteduktig ponny på dressyrt...

Publicerat av Jennie Börs den 29 Januari 2011 kl. 11:03 i

Evita var en jätteduktig ponny på dressyrträningen! <3 Mer om det sen, nu ska jag fota lite hästar i det egna vädret. :)


Rosa ♥

Publicerat av Jennie Börs den 28 Januari 2011 kl. 22:17 i Outfit


Bara för att jag älskar den .. Lite mer rosa, lite mer bättre! Det är faktiskt bara två saker som fattas för att den ska bli helt komplett, haha.

Schabrak - Mias RS (Vit grund och kant, silver eller grå paspoal, rosa band)
Lindor - Märkeslösa rosa fleece
Boots - Catago
Stigbyglar - Three crown horse
Pannband - Chavallo

Bara schabraket och bootsen som fattas nu. Schabarket ska vara beställt, hemma och klart innan tävlingsesongen börjar. Bootsen är det inte lika bråttom med. Resten har jag ju redan, lindorna måste dock klippas av fram. Tog en lite bättre bild på pannbandet idag, men vinkeln är lite små fail .. :p

Hiss/Diss?


Evita - 28 december 2011

Publicerat av Jennie Börs den 28 Januari 2011 kl. 21:47 i Ridpass - Evita

Vilodag för även henne, hon får tagga dressyrträning imorgon! Blev fotografering och pussar för lilltjejens del också. :)


Hon såg jättesöt ut tills kameran kom fram ..


Men som tur var hade Eva en påse med ett äpple i på boxdörren. ;)








Miro - 28 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 28 Januari 2011 kl. 21:39 i Ridpass - Miro

Vilodag. Men det blev lite sådär överdrivet seriös fotografering och pussar. Erkänn att jag är skillad, när jag kommer till stallet inser jag att jag har ett steck batteri kvar, men det räckte till att fota båda ponnyerna. :)


Såhär halvmunter var han när jag mockade ..




Spanar in Mary :D




Dag 28 - Hästar jag minns

Publicerat av Jennie Börs den 28 Januari 2011 kl. 17:27 i Allt & inget

Visst finns de fler, men jag har inte bilder på dem. Bilderna är kanske inte 100% bra allihop, men vissa av bilderna var det ju några år sedan de togs också. :)


Smedens Baccarat 1992 - 2007
Du är förevigt saknad, min lilla ängel. Du har verkligen en speciell plats i mitt hjärta, en som bara tillhör dig. Jag kommer aldrig glömma det sista jag såg av dig, en syns som är fastspikad på min näthinna. Jag saknar dig.


Zamantha "Zammy" 1988 - 2008


Bessie 2001 - 2008 (Tror de årtalen stämmer? Inte säker ..)


Chiron 1990 - 2008


Omega 2001 - 2009


Rambo 19?? - 2010


Peppad!

Publicerat av Jennie Börs den 28 Januari 2011 kl. 15:17 i Allt & inget

Just nu känner jag mig superpeppad till att göra en ny header och design! Har redan börjat fixa lite med designen men headerna kan jag inte fixa riktigt än .. Måste nämligen fixa lite bilder först. Ska tvinga någon att hjälpa mig med det i helgen. :)

Stallet ikväll, som alla fredagar. Det är som tradition på något sätt. Dock var de mycket bättre förr!


Miro min fina. ♥


Matteprov avklarat! Jag tror att det gick ...

Publicerat av Jennie Börs den 28 Januari 2011 kl. 13:24 i

Matteprov avklarat! Jag tror att det gick ganska bra faktiskt, jag hoppas på det bästa. :) Nu ser jag att jag fått sms av Felicia. :D Mer uppdatering i kväll.


Förvånad Jennie? Jotack!

Publicerat av Jennie Börs den 27 Januari 2011 kl. 21:48 i Allt & inget


Jotack, jag blev faktiskt lite smått förvånad när jag gick in på Topriders (hästskvallerblogg) och såg dethär! Men lite småskoj är det ju. Infon där uppe stämemr ju inte riktigt, men det är nog svårt att få ett helhetsintryck om hur allt hänger ihop när man inte läser bloggen dagligen. Vi har ju bara en häst, Miro och Evita har vi på foder. Tävlantet har vi ju inte riktigt kommit igång med pga vissa orsaker, men snart så. ;) Såg i efterhand att en del försvunnit, bedömningen. Fick 3/5 stjärnor, det borde ju vara medel.


Dagen

Publicerat av Jennie Börs den 27 Januari 2011 kl. 21:32 i Vardag
Den har rullat på med skola, matte och stall. Därför har inte uppdateringen varit super. Har egentligen inte hänt något speciellt, i skolan har det varit som vanligt. Åkte skidor på idrotten och hade nationellaförberdelseprov på engelskan. Imorgon har vi matteprov del A i procent, även om a-proven är lätta har jag pluggat. Och jag ska inte bara snabba mig igenom det som jag gjorde hela 8an, det resulterar onödiga slarvfel som gör att man hamnar på vg+ och det gillas inte. Måste ha alla rätt på a-proven, då gör det inget om det är något går lite snett på b för då brukar man kunna få ett mvg i alla fall. Slutpratat om det!

Ska försöka få upp något soligt inlägg imorgon har jag tänkt. :)


Miro - 27 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 27 Januari 2011 kl. 21:19 i Ridpass - Miro

Red dressyr på honom i ridhuset och det gick jättebra! Inte ridit honom i ridhuset sedan i fredags. Han var motiverad och hade väldigt bra tryck i sig tycker jag. Dock surade han ut lite, i någon av framdelsvändningarna och någongång när vi samlade. Men överlag var han jätteduktig, så kul när han verkligen bjuder till och sätter i högerbak utan att jag behöver påminna honom hela tiden. Riktigt skoj var det, verkligen. :)


Evita - 27 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 27 Januari 2011 kl. 21:16 i Ridpass - Evita

Johanna red henne på sin dressyrlektion idag och det hade tydligen gått jättebra. :) De hade ridit skänkelvikningar, i alla fall som jag fattade det.


Hööks, färgblind..?

Publicerat av Jennie Börs den 27 Januari 2011 kl. 15:54 i Utrustning

Det här är något jag klurat på ett tag faktiskt, haha. Men man kan ju nästan börja fundera över hur Hööks egentligen tänker ibland! Och hur är det nu med färgseendet?


Skulle jag valt färger på Showmaster Fun's ponnyschabark skulle de heta blått och rosa, det förklara väl ändå bättre vilken färg de är? För det är ju mestadels blått eller rosa. Men men ..

Är inte de med rosa lika mycket färgade som de ljusblå? Det tycker jag i alla fall! (Kan bara meddela at jag har ett par rosa sånna här tyglar, de är superdupersköna att rida med.)


Jag tycker inte direkt att de här skydden är lila, faktiskt. På bilderna ser det dessutom inte ens ut som de är i samma färg. Lägg även märke till att man kan skymta någon slags färförändring på det bakskyddet man ser rakt framifrån, det ser ut som man skymtar en liten skymt av smuts faktiskt!


På de här bootsen har den någ tänkt till lite mer, de heter nämligen något så fint som syren. Kanske ett mer passande namn på skydden också? :)

Någon mer som lagt märke till detta? Det kanske finns fler "fel" om man tittar, men det har inte jag gjort. Föresten kanske det syns vad jag tittar på för typ av prudukter, haha!


Dag 27 - Utvärdering av olika tävlingsplatser

Publicerat av Jennie Börs den 27 Januari 2011 kl. 12:00 i Allt & inget

Eftersom jag bara varit på tre olika tävlingsplatser hittills så hoppar jag över denhär punkten! (a) Något annat ämne ni kanske vill läsa om istället?


Miro - 26 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 26 Januari 2011 kl. 21:36 i Ridpass - Miro

Johanna red i ridhuset samtidigt som mig och det gick bra. :)


Evita - 26 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 26 Januari 2011 kl. 21:34 i Ridpass - Evita

Dressyr i ridhuset, det kändes faktiskt ganska bra till och från. Men det går ju lixom upp och ner, men man får leva på känslan så länge den varar. :) Lite jobbigt att det stod hinder i vägen så kunde inte rida på en normalstor volt någonstans .. På lördag taggar vi dressyrträning för Pernilla. :)


Rubrik

Publicerat av Jennie Börs den 26 Januari 2011 kl. 15:36 i Vardag

Skolan idag var inte speciellt ansträngande, hade sovmorgon till halv 10 och sedan so. Jag, Louise och Alexandra roade oss med att kolla igenom hela Willmagudien. Sedan var det bild, nu är min jordklob färdignålad. Bara en blomskjälk som ska fyllas i som slingrar sig runt hela jorden samt att jag ska skriva någon slogan.

Åt lunch i skolan och gick sedan till mammas jobb, därifrån åkte vi till sjukgymnasten. Fick lite fler/nya övningar och nu får jag klara mig själv i fortrsättningen. Hoppas på att vi får vårat nya schema i skolan snart, hoppas på att jag kan få sluta lita tidigare på torsdagar för det skulle verkligen underlätta! Väl hemma igen la jag mig i soffan och tittatde på TV, jag har ont i magen.

Plugga matte och rida återstår på dagens schema ..


Dag 26 - Ett inlägg om utrustnings-hysterin

Publicerat av Jennie Börs den 26 Januari 2011 kl. 12:00 i Allt & inget

Vi är nog alla inne i den på något sätt, vissa mer, vissa mindre. Egentligen borde man nog ställa sig själv frågan om man behöver allting egentligen. Är man en bättre människa för att man allting extremt supermatchat med rött Scapa schabrak, röda JWskydd, röda PC boots, röda JIN stigbyglar och ett rött swarovski på hästen och för att man själv har röda Tretorn, röd JWkavaj och en hjälm från Charles Owen? Hoppar hästen bättre? Får jag säga det själv blir det för matchat, man får faktiskt ta och välja ut några röda detaljer ..

Jag håller helt klart med att det är snyggt med märkessaker, det ser bättre ut. JW, Tretorn, Kingsland, MH, GG och allt märken som nu finns och självklart väljer man Schockemöhle schabraket för kopian från Hööks. Jag vill gärna ha märken, men det är inte alltid pengarna räcker till, tyvärr. Lite märkesgrejor har jag, men större delen är lite mer åt budget.

Det börjar redan på tidigt stadium, idag kan man se redan på lokal nivå b-ponnyryttare med märkes utrustning, men det blir mer och mer ju högre upp man kommer i klasserna (det är ju självklart). Visst, det kanske går till överdrift, men så kan det ju kanske vara. Vi behöver inte allt - men vi vill ha allt. ;)


Omotiverad

Publicerat av Jennie Börs den 25 Januari 2011 kl. 21:41 i Allt & inget

Det är precis vad jag är, jag har verkligen ingen inspiration. Därför är uppdatering sådär extremt överdrivet rolig, det blir vad jag gjort under dagen ungefär .. Men ibland har man sina svackor! När jag sitter i skolan och väntar på lektion eller när jag sitter på någon tråkig genomgång är jag super motiverad, jag kommer på massor av skojiga ämnen och outfits. Men när man sätter sig vid datan och ska skriva ner det där braiga inlägget (som jag satt och "skrev i huvudet" när jag tänkte på det) då är det borta. Lika när jag ska klippa ihop outfiten, letar på kanske 2-3 av produkterna och sen tröttnar jag .. :p

Är även sugen på att göra om designen lite, men vi får se när jag får tid till det. Imorgon ska jag försöka ta mig en pluggdag, ha matte prov på fredag och måndag samt att vi ska skriva en no-grej. Dock har jag inte fattat riktigt när den ska vara färdig, vet knappt vad vi ska göra. (a)

En dag jag blev motiverad till idag var i alla fall att göra en liten planering över mina pengar! (Anledningen var att jag fått två papper under två dagar som handlat om skatt, haha) Men nu har jag bestämt mig för att jag måste börja spara, det har verkligen varit ett "fattigt" år och jag är fortfarande fattig. Efter jag köpte kameran har det hela tiden blivit något nytt som jag vill (läs måste) ha. Men nu har jag gjort en liten planering, duktig som jag är!

Herre gud, nu ska jag sluta babbla. Jag vet faktiskt inte ens varför jag skriver det här ... :p


Evita - 25 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 25 Januari 2011 kl. 20:54 i Ridpass - Evita

Även hon var ju med ute på skrittrunda, men Johanna är sjuk så då fick Karin rycka in. Jag var inte sugen på att skritta ut två stycken och de behövde gå idag. Hon var snäll som vanligt. :)


Miro - 25 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 25 Januari 2011 kl. 20:48 i Ridpass - Miro

Skrittade ut den vanliga vändan, med lite trav på Norddalsvägen. Det gick bra, dock träffade vi ett spöke! När vi kom upp på Norddalsvägen (det är inga gatulysen där) ser vi en skugga/konturer en bit bort på vägen, som tur var så var det bara en farbror med en hund. :) Sen när vi gick hem igen blev vi förföljda av snöras och knäppninar. Jag skojar inte, så fort vi kom in i byn sen fortsatte de så långt husen ligger längs vägen. Miro tyckte det var jätteäckligt och hoppade till flertalet gånger och var jättespänd. Tur skänkelvikningar finns, fin och avslappnad blev han då. :)


För att du är världens bästa .. ♥

Dag 25 - Utvärdering av min ridutrustning

Publicerat av Jennie Börs den 25 Januari 2011 kl. 15:36 i Allt & inget

Kanske inte riktigt en utvärdering, men nästan i alla fall?

Miros dressyrutrustning:

Miros dressyrsadel är en Dominus som vi köpte begangad i höstas. Efter att provat alla ridskolans dressyrsadlar + massor av fler hittade vi äntligen en som passade! Den är väldigt skön att rida i tycker jag, ibörjan kändes den väldigt bred men nu har jag vant mig. Men att den är bred har ju att göra med att Miros rygg är väldigt bred. Den är lagom mjuk med lagom mycket stöd. Har en Stübben lädergjord till, utan resår.

Tränset är ett från Ullared. Kvalitén är ganska plastig men det är snyggt i alla fall. Nosgrimman är en bred aachen och det satt ett strasspannband på det när vi köpte, men vi har bytt ut det till ett silvrigt swarovski eller ett pannband med två rader rosa swarovski.



Miros hopputrustning:

Miros hoppsadel är en Stübben Laurus. Tyvärr ligger den inte riktgt bra på honom, så därför är den uppallad med någon typ av kilpadd. Sadeln är gudomligt skön, jag bara älskar den! Man får bra stöd för skänkeln och det är inga problem att rida dressyr i den, när jag rider dressyr själv rider jag faktiskt oftast i hoppsadeln. En ny hoppsadel ska införskaffas, och även en lädergjord.

Tränset är ett från Cheval med aachennosgrimma, och i pannbandet och nosgrimman är det flätat. Men vi ska köpa ett pullarträns till honom, men det andr tränset kommer användas till vardag.



Övrigt (Miro):

Han är även ett remontträns av okänt märke, har dock bytt ut pannbandet till strasspannbandet vi fick med Ullaredstränset. Vi har en hel del pannband, swarowskipannbanden som jag nämnde innan och sen två pärlpannband (ett i rött och ett i blått) + alla som medföljt tränsen.

Evita hopputrustning/dressyrutrustning:

Evita har en Cliff Barnesby. Den är skön att rida i men jag är inte riktigt imponerad över att rida dressyr i den dock, jag har jättesvårt att sitta i den. Fårskinnspadd mellan sadel och schabrak, sen en lädergjord från Three crown horse (tror det är det märket som sitter på i alla fall?). Vid hoppning har hon magplatta och martingal.

Hon har tre olika träns, ett remont från Globus och på det sitter ett silvirgt swarovski. Det andra är ett aachenträns från Treadstone och ett pullar från Three crown horse. Jag har även enn svart Ken Taur träns som hon kan ha, men det vet jag inte när jag ska använda (det är för litet för Miro ..).



Sedan finns det scharbark, lindor, benskydd, boots, ländtäcken och allt vad det nu är också .. :p


I skolan. Det verkar som det var gratis, f...

Publicerat av Jennie Börs den 25 Januari 2011 kl. 10:25 i

I skolan. Det verkar som det var gratis, för mitt saldo har i alla fall inte ändrats. :) Just nu sitter jag i skolan och väntar på att natten ska börja .. Vi hörs ikväll. :)


11 månader till Julafton

Publicerat av Jennie Börs den 24 Januari 2011 kl. 21:20 i Vardag

Jajamän, nu börjar nedräkningen! HAHAHAHA! Faktsikt inte riktigt, men ändå. Varit i skolan idag och det har inte varit något speciellt, massor av so. Var ut till sjukgymnastiken och tränade direkt efter skolan, sista träningen innan jag ska träffa sjukgymnasten nästa gång. Kanske skulle bli "frisläppt" då, vi får väl se.

Annars har jag varit i stallet. Mockade och pussade på ponnyerna som har vilodag idag (som ni kanske redan läst). Sedan usmöte, allt nästa som händer är när jag är hos Felicia så jag kan typ bara glida med lite granna .. Men idag var jag faktiskt sekretere (hur det nu stavas), jag är nämligen vice sekreterare. HAde det eller vice ordförande att välja på ungefär när vi valde nya "platser" .. :p

Imorgon är det tisdag, men ingen lektion på ridningen för vår teori är flyttad ..


Idag fick Miro stå och titta ut när jag mockade till Evita, så nöjd han var. :) Han älskar verkligen det! Men vi har de inte öppna pga säkerhetssjäl.


Evita - 24 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 24 Januari 2011 kl. 21:10 i Ridpass - Evita
Vila.

Miro - 24 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 24 Januari 2011 kl. 21:10 i Ridpass - Miro
Vila.

Dag 24 – Det här "lyfter mig" inom ridsporten

Publicerat av Jennie Börs den 24 Januari 2011 kl. 17:06 i Allt & inget

Det finns flera saker som lyfter mig inom ridsporten, duktiga ryttare är ett exempel. De är bra förebilder och de gör en motiverad till att utvecklas själv.

Någonting annat som lyfter mig är positiva kommentarer, det är någonting som man verkligen suger i sig och något man kan leva länge på. Alla fina kommentarer och lovord jag fått om Miro är verkligen någonting som fått suga i mig och leva länge på, speciellt när det inte gått bra. Jag hade lika gärna kunnat gett upp de gånger när verkligen ingenting fungerat, när vi försökte få en lugn galopp där Jennie bestämde tempot är ett bra exemel. Det tog sin tid innan det fungerade (det roliga var att det vände över en natt, ena dagen hade han noll energi pga av att han var ur kondition och nästa var han en tickande bomb av energi). Det finns fortfarande svackor, men jag kämpar på. Det är dels tack vare alla postivita kommentarer och lovord, men den största biten i det hela är nog kärleken till honom.


Mobilbloggning!

Publicerat av Jennie Börs den 23 Januari 2011 kl. 21:25 i

Mobilbloggning! Jag ska bara testa om det är gratis, det kostar ju som ett vanligt sms och jag har ju gratissms. Framtiden får utvisa!


Tävlingssugen!

Publicerat av Jennie Börs den 23 Januari 2011 kl. 21:07 i Allt & inget

Jag är något helt otroligt tävlingssugen, varför ska det vara så förbaskat långt till de drar igång igen? Sitter just nu med tdb uppe och planerar vart man ev kan åka, tråkigt nog kan man ju inte se vilka klasser som finns ännu. Jag hoppas verkligen på att vädret är snällt iår så man kan åka iväg redan i mars, men om det är sån bläigt väder att man inte kan rida fram ordentligt känns det onödigt. Två tävlingar är då spikade i alla fall, våra hemma tävlingar såklart! 15 maj (ojsan, har glömde vi bort att vi inte skulle ha innan 17 maj? Vi hade tävling då det året det var snö det 17 maj, inte så speciellt trevligt) är första, det är en lokal/regional tävling men jag ska bara rida lokalt, haha. Det står i alla fall i en liten kommentar att det är både LC och LB, så då kör vi på det. Sedan har vi 11 september (iår igen, vi hade tävling då förra året också, min och Miros debut) och då vill vi också vara med.

Jag och Miro han ju bara göra debuten förra hösten, pga den dumma ringormen! Fast det kanske fanns en mening med det, debuten var ju inte speciellt lyckad kanske. Han var visserligen KANON fin på framridningen men på banan fick både han och jag en black out eller nått .. Den ritten är något jag helst vill glömma, men vi fick otroligt fina lovord av dommaren i alla fall! Anledningen till att det var "meningen" med ringormen är att jag istället för att åka ut på två till tävlingar månaden efter, fick jag lära känna Miro ännu mer. Jag hade nog inte ens tränat för instruktör 10 ggr innan debuten. Nu har vi fått tid att lära känna varandra mer och även träna upp en del svagheter. Dock finns det några kvar ..

Det ska bli spännande att se hur han reagerar på borta tävling, hemma vart ju allt så fel. Hans paddock var sig totalt olik, någon hade släpat dit vita plankor och mystiska bokstäver ju! Märker tydlig förändring på honom när jag tränar i Hedenslund jämfört med hemma, hemma spelar det nästan ingen roll om vi rider förbi det läskiga hörnet 4000ggr på en träning, likförbaskat är det farligt i alla fall. Han är mycket coolare i Hedenslund, verkligen. Han är för hemma kär, precis som Zanzibar. Hörnet hemma är livsfarligt, ute är det aldrig några problem!

Nej, nu ska jag inte tjata mer om det här .. Kändes som det blev lite smårörigt?




Ännu snyggare ska vi bli, here we come in ROSA ♥


Och jag vill tävla Zanzibar också! ♥ (Btw, jag tror jag ridit utan ena stigbygeln i ungefär hälften av alla våra starter .. (a))


Evita - 23 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 23 Januari 2011 kl. 19:20 i Ridpass - Evita

Johanna red henne när jag red Miro och det gick bra. Pigg, glad och framåt som alltid. ;D


Miro - 23 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 23 Januari 2011 kl. 19:20 i Ridpass - Miro

Var ju som jag nämnde i ett tidigare inlägg ut en vända idag, det fick bli skritt genom Dalsbyn och sedan lite trav fram och tillbaka längs Norddalsvägen. Miro var verkligen jättefin, trampade på bra bakifrån. Travade även först med honom en bit och han var så duktig. Red även lite bogen in för båda skänklarna och det blev bra (känslan var i alla fall bra, och man får ju gå på den när man inte har några speglar att titta i). På hemvägen red jag även lite skänkelvikningar och han lyssnade super! Så jag är verkligen nöjd med prinsen. :)


Sovmorgon ♥

Publicerat av Jennie Börs den 23 Januari 2011 kl. 12:42 i Vardag

Japps, idag blev det en ordentlig sovmorgon. Vaknade dock väldigt tvärt och trodde de var torsdag, men sen kom jag på att det bara var söndag, haha. Inte hunnit med så mycket idag, men har faktiskt varit duktig och haft lite lädervård. Ridskor, chaps och stallskorna har fått sig en rejäl omgång! Det var nog behövligt, var ett tag sedan sist nu.

Ska och gratulera min moster en sväng på em och sedan ska jag och Johanna ut en sväng med ponnysarna. Hoppas att det slutar snöa tills dess bara, det är inte skoj att rida i snöväder!


(Klicka för större bilder)

Dag 23 - Det här upprör mig inom ridsporten

Publicerat av Jennie Börs den 23 Januari 2011 kl. 12:00 i Allt & inget

Det finns vissa saker jag stör mig på inom ridsporten, men jag tänkte välja att skriva om en av dem. Det är fördommarna mot vissa raser.

Ridtravare tex, kommer ihåg när jag var liten och började läsa Min Häst. Det kändes som ungefär hälften av alla insändare handlade om travare, dock var det mest insändare i formen "Sluta ha massa fördommar mot travare, de är värda lika mycket som vanliga hästar", självklart är det så, men det roliga var att det sällan var någon insändare som inriktade sig negativt mot travare!

Jag tycker inte att en travare har något mindre värde än en ridhäst, en travare har precis lika stort hjärta som en ridhäst. En travare är inte avlad för hoppning och dressyr, den är avlad för att springa fort framför en vagn. Men med rätt träning från grunden kan även traveren bli en fin ridhäst, de kan kanske inte tävla på elitnivå men kan absolut räcke på lokal nivå.

Jag har som jag nämnde ingenting emot travare och jag ser inte ner på de som har travhästar. De är inte någon "andra hands häst" enligt mig, en häst är alltid en häst. Hästen är ens bästa vän, ingen tävlingsmaskin. Dock finns det allt för många som glömmer bort det där sistnämnda.


Jag rider Dabbi Pri (kanske mer känd som Debbie), Felicias häst :)


Felicia och Debbie hoppar :)


Ridtravare på Säters lokala dressyrtävling (i maj, Klara har fotat) och på den lokala hoppningen (i september)


Kallblodsekipage, på Påskhoppningen (där av outfiten) i påskas.


Moa och Silva, kallblodstravare.


Evita ♥

Publicerat av Jennie Börs den 22 Januari 2011 kl. 22:01 i Fotografering

Fotade såklart lite på den söta ponnyn också! Dock tyckte hon att det var bättre att ha mulen i backen, så det blev inte så många bilder ..








Miro ♥

Publicerat av Jennie Börs den 22 Januari 2011 kl. 21:56 i Fotografering

Fotade lite på snyggingen själv i snövädret. Man kan verkligen inte undan gå hans otroliga charm! Jag är så oerhört lycklig över att det blev just du, vi hade aldrig hittat någon som var mins hälften så perfekt. ♥















Förresten, jag trodde inte man skulle kunna uttala Miro fel, men ack så fel jag hade. Nu har jag hört två personer säga "Miråå". Någon mer som uppfattat det så?


Nya fina bädden

Publicerat av Jennie Börs den 22 Januari 2011 kl. 21:25 i Allt & inget



Miro har stått på permanent bädd ända sedan han kom till oss och det gick bra så länge han stod i "första boxen". Men i slutet av sommaren fick han byta och den bädden har verkligen inte varit speciellt trevligt. Spånet har blivit tungt, äckligt och brunaktigt, inte fräscht. Tror anledningen är att spånet inte fått någon "rundgång", det blir inte speciellt mycket spån urmockat och då kommer det ju inte heller in något nytt. Men nu får han stå på växelströ, precis som Evita. :)

Miro är ju även väldigt bra på att rulla, speciellt när han är svettig/blöt. Så det blir ett x antal rullningar varje dag, så ni kan ju tänka er hur fina och fräscha hans fleecetäcken är, och även han. Born to roll. Näst höst blir det någon form av klippning, för det fungerar inte att ha han oklippt. Han går lixom runt i boxen och kliar sig mot väggarna och krubban och rullar om vartannat!

Vad står era hästar på? Spån, halm, torv eller något annat? Permanentbädd?

Kameran var inte precis inställd efter att ta bilder på en häst som rörde sig, så ni får stå ut med kvalitén.









Provrulla nya spånet var en höjdare, men det resulterar ..


.. en svans full med kutterspån ..


.. en spånig häst ..


.. märke efter täckesgjorden ..


.. ett spåningt täcke!


Limegrön/brun outfit

Publicerat av Jennie Börs den 22 Januari 2011 kl. 15:58 i Outfit


Skydd: Veredus Olympic
Boots: Proffesional’s Choice
Pannband: Swarovski
Stigbyglar: Mountain Horse
Schabrak: Lamicell

Här tycker jag att jag hittat en lagom balans mellan färger. Schabraket (är redigerat, hittade det på en blogg men bilden var inte så tydlig så då redigerade jag fram resultatet) tex skulle kunnat varit helt limegrönt med en brun kant (som Scapa tex), men med den där kombinationen kan man istället ta dit den limegröna färgen på andra detaljer.

En outfit jag skulle kunna tänka mig, pricken över iet, det hade varit att stigbyglarna fanns med bruna detaljer och att bootsen hade en brun kant istället för svart. Pannbandet köper man givetvis med brunt läder.


Miro - 22 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 22 Januari 2011 kl. 14:54 i Ridpass - Miro

Johanna hopptränade honom för Susanne idag. Det gick riktigt bra, han var jättelugn och såg superlydig ut! Dock håller han på och trixar med korsgalopp, tror det har att göra med att sadeln glider lite i bakkant. Ny hoppsadel måste nog införskaffas snart. Det är kul att se utvecklingen, i början var jag livrädd när Johanna hoppade honom eftersom det gick i 200 och det var han som bestämde farten, nu är det hon som bestämmer. Riktigt duktiga var dom. :)


Evita - 22 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 22 Januari 2011 kl. 14:51 i Ridpass - Evita

Red lite dressyr i ridhuset. Hon kändes fin i början men sen vart det svackor. Och det var mycket intressantare att hålla koll på vad Robbie gjorde än vad hon själv skulle göra. Men hon var fin när vi travade av. :)


Lördag

Publicerat av Jennie Börs den 22 Januari 2011 kl. 14:45 i Vardag

Allt i stallet är färdigt, båda hästarna är ridna. Miros bädd är utbytt, så nu är det hejdå äckliga täcken (och äcklig päls) och hej renare täcken och päls! Han var väldigt glad, skojar inte om han rullade typ 6ggr i rad när han kom in där.

Har även fotat lite, bilder kommer senare. :)


Dag 22 – Favoritbild och favorit film

Publicerat av Jennie Börs den 22 Januari 2011 kl. 12:00 i Allt & inget






3 av mina favorit bilder på mig och Miro (det finns några fler favoriter) Skippar filmen.





Två favoritbilder på Evita, med Ylva på ryggen. :) Skippar filmen.

Dag 21 – Jämförelsebilder/texter

Publicerat av Jennie Börs den 21 Januari 2011 kl. 23:27 i Allt & inget

Det blir bara bilder på Miro, eftersom vi haft Evita så pass kort tid. Visst, de har hänt saker men det är inte så mycket som finns dokumenterat.

Såhär har han förändrats i kroppen:


15 juni 2010 (Dagen efter vi hämtat hem honom)


3 juli 2010


16 augusti 2010


2 januari 2011

Hänt en del? Får jag säga det själv är det mycket snyggare utan det där fula hovskägget! Sen saknar jag manen som Con Rise/täcket ätit av! Annars har han ju förändrats en del i kroppen, magen är tex betydligt mindre. Ska kanske tillägga att han var helt ur kondition när vi köpte honom.

Och i ridningen:

30 maj 2010 (Provridning)


16 juni 2010


10 juli 2010


14 augusti 2010


4 september 2010


9 oktober 2010


2 november 2010


6 december 2010


17 januari 2011

Även i ridningen har det hänt en hel del! Jag har utveckats otroligt mycket, tack vare honom. Motgångar och frammgångar. Blod, svett och tårar!

Jag antar att ni också ser förändring? :)


Rea rea rea!

Publicerat av Jennie Börs den 21 Januari 2011 kl. 21:54 i Allt & inget


Ni kan nog gissa vad jag tänker lura upp mina föräldrar på den 6 februari? :) Var upp förra året, men kom ut tomhänt. Fast då hade jag ju inga egna ponnyer att handla till heller .. Vi får väl se om jag hittar något bland allt folk. :p En presentklapp/julpresent till Felicia ska vi i alla fall försöka hitta!


Evita - 21 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 21 Januari 2011 kl. 21:46 i Ridpass - Evita

Egentligen skulle hon få vila idag, för Johanna har ju skötardag och sådär. Men jag lyckades övertala henne att hon skulle rida lite barbacka .. :p Hon stod och fösökte hoppa upp på henne i ridhuset, dock utan framsteg. Jag ville bara testa om jag kom upp och det gjorde jag. Skrittade och travade lite på henne också, mycket vackert mycket vackert. Miros rygg och Evitas steg, de vore en bra kombination för barbackaridning. :) Sedan hoppade Johanna upp (slutade med pallen) och red i kanske 10 minuter.

Bilder tagna med Johannas mobil.






Om hästen inte vill se glad ut ..


Johanna och Evita. :)

FILM - Eftersom Blogg Esse inte har några planer på att lägga in en videoruta .. Inte så seriöst, men så kan det vara. :p


Miro - 21 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 21 Januari 2011 kl. 21:34 i Ridpass - Miro

Provade rida honom på det raka bettet idag igen, han fungerar riktigt bra på det bara han kommer i arbete. När han får in det i munnen tycker han det är jättekonstigt. Han ville inte alls ta högerskänkeln först idag, men efter en en stund tog han den. Red först bara fram på mittvolten i alla gångarter, red även lite bogen in på långsidan. Red sedan på en 8volt på ena volten, 10m åt varje håll alltså. Efter en stund la jag in halter, för att få honom lydig och dessutom för att både han och jag ska bli kvicka. Det blev riktigt bra, han blev rak och jämt uppställd med benen i bra position. Galopperad lite till, på små små volyer i båda varven. De i höger blev riktigt små, jag blev alldeles yr! De i vänster blev inte fullt lika små, måste jobba så mycket med yttersidan då och vill inte bara ta in honom jättemycket och sedan är inte yttersidan med! Jag är nöjd med honom. :)

Lite bilder fotade med Johannas mobil.


Idag var jag seriös och lindade .. :)




Väldigt söta bilder, haha. Och det är verkligen jättesött när lindorna går sådär sött frampå, eller hur? :D Anledningen är att paddarna är lite långa, men de ska fixas till.


Tidsinställda inlägg

Publicerat av Jennie Börs den 21 Januari 2011 kl. 16:46 i Allt & inget

Ikväll har jag tänkt att pyssla ihop lite tidsinställda inlägg, det är perfekt att ställa in ett då och då för att bloggen inte ska stå helt öde när man är i skolan. Mina "Dag **" skriver jag ju i förtid för att de ska kunna publiceras när jag är i skolan.

Är väldigt sugen på att klippa ihop lite outfits, någon som har föslag på någon färgkombination jag kan gå efter? Du kanske rent ut sagt redan vet ett snyggt scharbrak tex som du tycker jag ska "gå efter", länka en bild bara. Utvärdering av utrustning tänkte jag också försöka knåpa ihop, någon som har något förslag på vilken typ eller du kanske sett att jag har en produkt som du vill veta mer om? Lyx VS Budget håller jag faktiskt redan nu på att knåpa ihop!

Nu ska jag ta en liten paus i datandet och bege mig upp till stallet. Det är teori idag, så ridhuset är ledigt! Miro ska få sig ett rejält dressyrpass har jag tänkt, är så sjukt sugen på att rida ordentlig dressyr nämligen. Vi hörs senare!


Äntligen fredag!

Publicerat av Jennie Börs den 21 Januari 2011 kl. 15:19 i Vardag

Fredag och helg, tyvärr kommer den väl springa förbi i raketfart som vanligt .. ;/ Inte hänt något speciellt i skolan heller för den delen. Inlägget Dag 21 - Jämförelsebilder/texter kommer upp ikväll, har börjat skrivit lite men behöver bilder och de finns på andra datan, den som väntar på något gott .. ;)

Blir väl lite mer uppdatering ikväll.


R.I.P älskade mobil ..

Publicerat av Jennie Börs den 20 Januari 2011 kl. 21:44 i Allt & inget

Från och med idag får min Sony Ericsson T700 gå i pension, den ska inte utsättas för mer nu .. Idag när jag skulle lägga ner den i ridbyxfickan lyckades jag nästan slita av kanske 1/3 av skalet på framsidan! Ska fixa bilder på hela mobilen, den har nämligen en hel del "små skavanker", haha. :p

Men nu ska jag drass med Johannas gamla Samsung mobil, hade den en sväng i somras och jag höll på att galen på den eftersom touchen är ganska seg .. Men det finns en positiv sak, den är rooooosa!


En sån här är det jag har nu, så snart jag har råd har jag tänkt att köpa en Xperia X8 istället. :)


Evita - 20 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 20 Januari 2011 kl. 21:13 i Ridpass - Evita

Red henne lite i ridhuset, något dressyrliknande som inte gick speciellt bra alls. Hon kan ju bli så av och på, man får en bra känsla för 5 sek sedan är den borta igen och det kan ta 10min innan den dyker upp 5 sek igen, men det är smällar man får ta. Hon är vääldigt söt i alla fall. :D


Miro - 20 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 20 Januari 2011 kl. 21:11 i Ridpass - Miro

Johanna hoppade honom på lektion och det hade gått bra. Men han hade tydligen fått lite spel ett tag, han kan nämligen bli väääldigt avundsjuk när andra får hoppa och han själv måste vänta på sin tur .. Sötponnyn. :)


Mellanlandar!

Publicerat av Jennie Börs den 20 Januari 2011 kl. 17:22 i Vardag

Mellanlandar hemma en snabbis, åkte iväg och tränade direkt efter skolan. Har precis ätit lite mellis och snart bär det av till stallet. Bokat ridhuset om 40min, så det börjar nog bli dax att byta om .. :p Men jag ska ändå inte rida hela timmen + att lektionen alltid brukar vara sen ..

Lite mer update kommer!


Miros annons

Publicerat av Jennie Börs den 20 Januari 2011 kl. 16:00 i Allt & inget

Det var någon som frågade mig hur vi hittade Miro, om jag möjligtvis hade printat hans annons eller om jag hade annonsbilder kvar. Men det är nämligen såhär, vi hittade inte Miro på annons. Efter att ha provridit 6st ponnyer (där en var helt fantastiskt, dock hade hon växt över ponnymåttet ..) var det inte längre kul att sitta och titta på hästannons efter hästannons på hästnet, det kom lixom aldrig direkt in några nya. Istället satt vi in en hästannons på hästnet (men givetvis fortsatte vi leta vidare), vi hade funderat på det innan och Pernilla rekomenderade det också. Hon menade att kanske någon som gick runt där hemma med en ponny som de egentligen skulle sälja, men det blev aldrig av att lägga ut någon annons av olika skäl.

Såhär stod det i annonsen som vi la ut:
Våra två döttrar, 15 och 13 år, är nu mogna att skaffa sig sin första ponny efter 8 år på ridskolan. Vi söker en d-ponny som är 6-10 år. En välutbildad allroundponny inriktad mot dressyr, behöver bara kunna gå lättare klasser i hoppning. Gärna en trygg hopponny som taxerar själv och som ej är tittig på hinder. En ponny som är snäll att rida ut på, såväl i grupp som ensam och även snäll i all hantering som klippning, skoning, lastning.

Det hörde av sig en hel del personer, dock var det mest "oseriösa" svar som kom. Svaret om Miro var det som lät bäst, och han var även de enda av alla svar som vi faktiskt åkta och provred. Tur var väl det!

Mejlet:
Hej Micke, 
vi har en ponny, 10år, new forest, 143. Utbildad/Tävlad upp till LA hopp och utbildad LB/LA dressyr med mkt. kapacitet kvar inom dressyr. Stämmer in på din beskrivning i ALLT.
Innan vi skriver milslånga mail till varandra.... Priset för vår ponny är **.*** utan tillbehör och EJ prutbart.
Är du intresserad berättar jag gärna mer, skickar filmer, foton osv.

Vänliga hälsningar
Caroline






Och Miro blev det .. Världens bästa och finaste ponny! ♥ (Enligt mig i alla fall)

 


Lyx vs Budget

Publicerat av Jennie Börs den 20 Januari 2011 kl. 15:28 i Outfit

Tänkte köra en liten ''Lyx vs Budget'', det finns säkert både de som är dyrare och de som är billigare, men whatever!


Pannband - Swarowski ca 800:-
Schabrak - John Whitaker 599:-
Huva - John Whitaker 349:-
Benskydd - Johan Whitaker 599:-
Boots - Professional's Choice 299:-
Stigbyglar - JIN 1635:-
Totalt: ca 3500:-


Schabrak - Gold Medal 279:-
Huva - Gold Medal 129:-
Benskydd - Horze 269:-
Boots - Shires 149:-
Stigbyglar - Hööks 479:-
Totalt: ca 1300:-


Dag 20 - Saker jag har ångrat inom ridningen/hästarna

Publicerat av Jennie Börs den 20 Januari 2011 kl. 12:00 i Allt & inget

Jag vet faktiskt inte riktigt om jag verkligen ångrat något superduper mycket, men jag tror jag kan berätta om någon sak i alla fall!

En sak som jag ångrar, som faktiskt är lite tråkig, är att jag inte bröjade träna på Blacky tidigare än vad jag gjorde. Jag började när det nästan var försent, jag menar, jag var nästan 13 år gammal. Vi hann i alla fall med ett år med träning och framgång, men även en del motgångar. Vi hittade verkligen varandra, lilla busponnyn. Du anar inte hur mycket jag saknar dig!! <3

Annars kan jag inte komma på någonting bara sådär faktiskt, men det kanske dyker upp .. Självklart kan jag ångrat vissa tävlingsresultat för att jag inte ridit på det sätt jag borde, men tycker inte jag behöver gå in i några detaljer.


Grattis Felicia!

Publicerat av Jennie Börs den 20 Januari 2011 kl. 08:35 i Allt & inget

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det världens bästa Felicias födelsedag. :D Hoppas du får en superbra dag!


Du är saknad!


Evita - 19 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 19 Januari 2011 kl. 20:52 i Ridpass - Evita
Johanna red henne i ridhuset idag och det hade gått bra. :)

Miro - 19 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 19 Januari 2011 kl. 20:52 i Ridpass - Miro

Vila, han får stå och ladda krafter till imorgon. Då ska Johanna hoppa honom på lektion. :)


Dagen

Publicerat av Jennie Börs den 19 Januari 2011 kl. 20:50 i Vardag

Skola som vanligt, har inte gjort så mycket nytta alls idag faktsik. Började med bild på evalet, so men där blev det inte mycket gjort, bild igen, lunch, tyska och sist no. Fick sluta tidigare från no, vi skulle skriva ut en ritning på ett hus ungefär och sedan fick vi sluta.

När jag kom hem plockade pappa upp varsin bärbar dator till mig och Johanna, de är inte sprillans nya men inte gamla heller. Johanna gick på färgen, men det gjorde inte mig något efter som den hon inte valde var något nyare, så ja, den fick jag.

Hade insläpp idag och alla skötte sig riktigt bra, Robbie var snäll även om hon stod kvar längst ner. Lite läskigt att gå med dem dock, eftersom det är så halt på vissa fläckar!

Sedan bar det av till Borlänge och Helixgymnasiet för öppet hus. Har lyssnat på massor av snack och kollat runt. Jag var ju där och tittade på en linje innan jul och nu ska jag och Frida dit snart igen för att titta på en till. Hon har inte varit på något besök och jag följer med henne så hon slipper gå själv, dessutom är jag intresserad av den linjen också. En sak är i alla fall klar, jag vill gå på Helix i höst. Gillar skolan jättemycket och jag ska söka två stycken program där. :)

Nu sitter jag vid nya datan, har inga bilder eller någonting på den .. Men men!


Dag 19 - Ett speciellt hästminne

Publicerat av Jennie Börs den 19 Januari 2011 kl. 12:00 i Allt & inget

Ett speciellt hästminne är givetvis den dagen jag hittade min drömprins, Miro och även dagen vi hämtade hem honom. Men det är ju ganska "självklart" så därför tänker jag välja något annat. :)

Egentligen är det här tre minnen, men de hänger på sätt ocg vis ihop. Det är mina 3 KM segrar på lektionsponny. Det är någonting som byter mycket för mig och även någonting jag aldrig kommer att glömma!

Först ut har vi segern i hoppning på Blacky 2008, våran sista hopptävling tillsammans. Hoppade först en CR på 50cm som vi nollade och sedan 60cm i KM klassen, och den nollade vi och sen hade jag 31 stilpoäng i omhoppningen. Vi var dock bara två stycken på lektionsponny, vilket var lite tråkigt .. Och Klara sa väl ungefär grattis till mig direkt efter jag ridit .. :p


KM-klass (Bild från film)


Prisutdelning (1. Fran film 2. Hur sitter jag? 3. Blacky var livrädd för priserna .. :p)


Film (Jag saknar .. ♥)

Seger nummer två är segern i dressyr 2009 med Zanzibar. Vi red LB:1 på 61,03%. Vi var lite fler deltagare detta år, dock var vi ganska ojämna. Jag, Klara och Karin hade tex lite mer rutin än de yngre, vilket störde de lite granna. ;p Men vi red ju faktiskt olika program.


På banan (Foto: Barbro Sjöholm)


Prisutdelning (Foto: Barbro Sjöholm) Vackra knoppar .. inte!


Film

Och den tredje och sista (hittills i alla fall ;)) är segern i dressyren med Zanzibar 2010. Den här gången red vi en LC:1 som förklass på 60.00% och sedan LB:1 som KM-klass med 61,38%. Vi var väl ungefär samma deltagare som året innan.


På banan (Mosterhögtalarna kan attakera, man måste vara på sin vakt .. !)


Prisutdelning


Film (Jag saknar .. ♥)

Lite kortfattat, jag valde att inte gå in på några större detaljer eftersom det skulle bli så himlans långt då! KM 2011 (iår) ska jag givetvis starta Zanzibar igen, även om vi inte är direkt samansvettsande längre, tyvärr. Kommer mest göra det som en rolig grej, resultatet bryr jag mig inte om speciellt mycket. :) Min små, fina ponnyprinsar! ♥


Nytt filmredigeringsprogram

Publicerat av Jennie Börs den 18 Januari 2011 kl. 21:31 i Allt & inget

Tror inte jag nämnt det, men min mamma köpte en videokamera runt nyår och då fick vi ett redigeringsprogram med. Nu är det instrallerat! Sitter och provar det lite just nu, det är dock på engelska .. :p Förhoppningsvis är det lite bättre än Windows Moviemaker i alla fall. Vi får se om jag förstår mig på det! :D


Sony Vegas Pro 10.0


Ny hjälm?

Publicerat av Jennie Börs den 18 Januari 2011 kl. 21:21 i Utrustning

Ja, det är faktiskt någonting jag skulle behöva. Det fanns en anledning till att jag köpte en ny hjälm förra året, min Euro-Lite hjälm skramlar det nämligen i när man skakar på den! Jag var därför i behov av en ny hjälm och köpte en. Problemet är dock, just nu sitter jag och rider runt i min skrammelhjälm, IGEN! Hur smart det är på en skala mellan 1 och 10 kan ni kanske räkna ut själva ..

Ni undrar då säkert varför jag inte rider med min nya hjälm, anledningen är att jag kommit på att jag inte vill slita ut och förstöra den. Den använder jag vid träning och tävling nu förtiden, + vid enstaka fototillfälle (den är ju lite snyggare och mer dressyraktig än den andra). Vill inte precis rida ut i skogen med den, skulle det bli en reva i den är det ju inte skoj att ha den som tävlingshjälm precis .. Jag är verkligen inte sugen på att lägga pengar på en nya hjälm, dessutom har jag inte speciellt mycket pengar heller!


(Ursäkta det stoora vita mellanrummen, men jag orkade inte beskära och kopierade direkt från internet)

Frågan är bara vad jag vill ha för hjälm! "Alla andra" har ju Euro-Lite hjälmar, därför tycker jag att de är lite tråkiga. Någon som har förslag för fina hjälmar som kostar under 1000-lappen? :)


Miro - 18 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 18 Januari 2011 kl. 20:23 i Ridpass - Miro

Johanna skrittade ut på honom. :)


Evita - 18 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 18 Januari 2011 kl. 20:21 i Ridpass - Evita

Red henne på lektion idag, vi hade hoppning. Vi hade en 2-stutts på medellinjen och sedan ett galoppsprång till en oxer, syftet var att vara följsam i sitsen. Det kändes riktigt bra, verkligen! Hon var pigg, glad och framåt (kanske lite för framåt en stund på framridningen .. Hon tyckte vi skulle galoppera istället för att trava och trava istället för att skritta. ;) Men jag är nöjd, hon är verkligen super att hoppa på!


Fina tjejen .. ♥ (Måste verkligen fixa bättre bilder på henne ..:)


Dalateatern

Publicerat av Jennie Börs den 18 Januari 2011 kl. 20:11 i Vardag

Idag har vi varit på studiebesök på Dalateatern i Falun med skolan, inte speciellt skoj .. Bussen till Borlänge var proppfull så fick stå hela vägen, inte speciellt skoj. Men bussen till Falun var tommare, det var bra. På själva Dalateatern fick vi gå runt och kolla i massa rum typ, inte så intressant. Hade jag gått runt själv hade jag nog dock behövt en karta, det gick inte riktigt ihop i mitt huvud hur allt hängde ihop .. ;p Efter några timmar där fick vi 1h på stan innan bussen mot Borlänge gick och sedan på nästa buss vidare till Säter.

Sen har jag varit i stallet också. :)


Dag 18 - Mina och Evitas mål

Publicerat av Jennie Börs den 18 Januari 2011 kl. 12:00 i Allt & inget

Att sätta upp mål på Evita kan ju bli lite klurigare, därför blir det mest grunläggande och vad jag tänkt mig i tävlingsväg.

Grundläggande:
*Lära känna varandra
*Hitta en bra takt och rytm
*Kondition
*Samspel

Dressyr:
*Hitta varandra och ett bra samspelet
*LC/LB med bra känsla och godkänd procent
*New Forest SM

Hoppning:
*Lära mig att våga!
*Starta klubbtävling
*Starta lokal om allt flyter och känns bra




Evita - 17 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 17 Januari 2011 kl. 21:24 i Ridpass - Evita

Idag blev det vila för Evita, pussade lite på henne istället. :D


Miro - 17 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 17 Januari 2011 kl. 21:17 i Ridpass - Miro

Dressyrträning i Hedenslund för Pernilla. Det var lite halt att vara ute med transport, men det fungerade. Miro var superduktig, han var verkligen kanonfin på slutet! Dock blev det lite svårt för mig, speciellt i högervarvet. Behöver inte sitta och passa honom hela tiden, vilket jag dock gjör ändå .. Men det är en vanesak, antar jag. Vi red runt på fyrkanten och red lite 10m volter i galopp, även bogen in men det vart inte så bra .. :p Travade av på långa tyglar. Lita kortfattat om vad vi gjorde bara .. Väldigt nöjd är jag med honom, kanske klipper ihop en liten film senare i veckan? :)


Trött hest. ♥


Dag 17 - Mina och Miros mål

Publicerat av Jennie Börs den 17 Januari 2011 kl. 12:00 i Allt & inget

Tänkte dela in målen i dre olika kategorier, grundläggande, dressyr och hoppning.

Grundläggande:
*Kondition
*Få in höger bak (alltså få in det till 100% tidigare och tidigare i ridpasset)
*Träna rida i nya miljöer/tittighets träning
*Samspelet

Dressyr:
*Bli stabilare i skolorna
*LC/LB med bra känsla och resultat
*Debutera LA med bra känsla och godkänd procent
*New Forest SM



Hoppning (markarbete):
*Jobba mycket med bomserier, cavaletti och upphöjda bommar
*Våga lita på honom och bli trygg!


Miro - 16 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 16 Januari 2011 kl. 21:21 i Ridpass - Miro

Red lite lätt i ridhuset bara, jobbade honom i ungefär 25min. Han kändes fin, speciellt i traven på slutet. Ville inte rida honom så hårt, för då blir han så svettig och jag ville inte att han skulle behöva stå med täcke hela natten. Men men, smällar man får ta när man rider sent. ^^,


Evita - 16 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 16 Januari 2011 kl. 21:07 i Ridpass - Evita

Johanna hoppade henne för Cissi idag, det hade tydligen gått jättebra och Johanna var nöjd. Hon tyckte hon var jätterolig att hoppa, innan har hon ju mest ridit markarbete på henne. De hade hoppat 85cm berättade Johanna och jag tror faktiskt Evita har stigit lite på Johannas topp 10 lista. ;p


Helgen går för fort!

Publicerat av Jennie Börs den 16 Januari 2011 kl. 21:04 i Vardag

Snart är den här helgen också över, sorgligt nog .. Idag har jag och Johanna varit ute med kaninerna i snön, de tyckte det var superskoj! Blev även att fota dem lite. Har även varit över till min tremänning som fyller år idag. Nu har jag precisi tittat på Ponnyakuten, nästa gång börjar det äntligen"på riktigt". I det här avsnittet var det ju bara uttagningen, men det var lite kul för det var små klipp med när några jag vet vilka det är var med. :)


Mountain Horse vs Hööks

Publicerat av Jennie Börs den 16 Januari 2011 kl. 17:35 i Utrustning


Antar att Hööks är ute efter att gör sin egen version av MH's Supreme. Detaljerna vid "sömmen" vid tån, snörningen, sömmarna runt snörningen och ja, det var några deraljer. Supreme har dock en lite högre båge, vilket jag tycker är väldigt snyggt!

Hissen går till MH's stövlar och dissen till Hööks! Grattis Hööks, ni är väldigt duktiga på att snå idéer av andra. :) Visserligen skiljer det ungefär 2.000:- i pris, men jag skulle aldrig köpa de från Hööks bara för att de är billigare. Jag lägger hellre lite mer pengar för att få lite mer kvalité, dessutom är orginalet snyggare!


Frågor till läsare

Publicerat av Jennie Börs den 16 Januari 2011 kl. 16:02 i Allt & inget

Besökarsiffran på min blogg ligger mellan ungefär 30-40 besökare/dag, vissa läsare vet jag vilka de är men andra inte.

Varför läser ni min blogg? Vad är det som gör den intressant?
Hur hittade ni hit till bloggen?
Är det något i innehållet som saknas?

Svara gärna, så kanske jag får en lite större uppfattning av vilka ni läsare är! :)


Dag 16 - Mina egna mål

Publicerat av Jennie Börs den 16 Januari 2011 kl. 12:00 i Allt & inget

Jag är en sån som gärna sätter upp kortsiktiga mål, speciellt när någonting krånglar. Oftast lyckas jag uppnå mina mål efter någon/några veckor, det kan vara saker som tex att få en stadig skänkel (jobbat på det mycet nu på hösten/vintern, och det är löst nu) eller att få en lugn och jämn rytm i galoppen (också fixat!).

I våras på en teori satt vi upp mål i ridningen, jag kom på några stycken bara. Dessutom har jag glömt gett Susanne lappen, ouups! De flesta målen i dressyren är redan uppnådda, men hoppningen jobbar jag forfarande på. Har bara ett stor mål där: Lita på att jag kan och vågar så jag lär mig att känna mig trygg, även hålla min plan även om den spricker litegrann. Men nu ska jag sluta skirva om det och skriva upp mina mål istället.

Dressyr:
*Sluta vinkla händerna åt alla håll
*Fortsätta jobba på att bli rak
*Bli stadigare i skolorna
*Sluta dutta till för mycket med ytterskänkeln i galoppfattningarna (i alla fall på Miro, en mindre känslig häst reagerar inte på det. Men på honom behöver man bara använda sitsen)
*Slappna av även om hästen blir spänd

Hoppning:
*Lita på mig själv! Jag kan, jag vill, jag vågar!
*Fortsätta jobba på att bli trygg
*Hålla planen, även om det händer saker på vägen (dock har jag blivit bättre på den punkten)

Grundläggande mål, om jag tänker efter finns säkert fler. Kanske ska lägga upp en nya sånhär någon gång i juni och se hur långt jag kommit med mina mål?


Träns

Publicerat av Jennie Börs den 15 Januari 2011 kl. 22:50 i Utrustning


Jag är verkligen kär i Schockemöhle tränset där uppe till vänster, jag tycker det är så snyggt! Däremot är inte priset riktigt lika roligt .. Men när Miro får ett nytt dressyrträns vill han hå något i den där stilen, dock kommer pannbandet bytas ut mot swarovski, ett vanligt silver eller det med 2 rader rosa stenar.

Hopptränset ska han förhoppningsvis få innom kort! Fast får se, kanske blir ett typ lika dant som finns på Aubiose istället. :)


Zanzibar ♥

Publicerat av Jennie Börs den 15 Januari 2011 kl. 22:17 i Allt & inget





Evita - 15 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 15 Januari 2011 kl. 21:03 i Ridpass - Evita

Red dressyr i ridhuset, först var hon ganska stressad för de höll på att ta in hästarna så hon kunde inte koncentrera sig. Men hon vart riktigt fin, är så nöjd med henne! Formen fanns även där i galoppen, i vänster gick hon lite i och ur men bitvis var hon fin. I höger var hon verkligen jättefin! Hon kan tjejen, man måste bara locka fram det! Det är synd att hon blir trött så fort när hon verkligen börjar arbeta. Jag menar, fick hon springa runt som hon ville då kan hon springa runt i timmar, men när hon arbetar blir hon trött på en gång. Därför blir det inte så långa pass, men med tiden kommer hon ju förhoppningsvis orka mer och då blir det bättre. :)


Miro - 15 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 15 Januari 2011 kl. 20:59 i Ridpass - Miro

Johanna tränade dressyr för Cissi på förmiddagen och det hade gått bra. :)


Mountain Horse Supreme High Rider ♥

Publicerat av Jennie Börs den 15 Januari 2011 kl. 20:58 i Shopping
Igår ringde de från Aubiose och berättade att mina stövlar kommit, så idag åkte vi upp för att prova dem! Kan ju börja med att nämna; de har möblerat på på Aubiose! Asså shiiiet, man går typ vilse ju .. Tittade inte runt överallt, men på något sätt kändes det mer öppet än innan. Blir nog bra när man lär sig hitta där inne. :)

Stövlarna passade i alla fall, 3 gången gillt! De är lite höga och går upp i knäväcken så just nu går jag med ganska raka knän .. Men de är så mjuka så de ger snart efter, dessutom har jag en hälkil i nu i början tills de sjunkit ner lite. Jag hjälpte även Johanna att leta present till Alex som fyllde år i måndags, tur att Johanna har mig! Var lika dant när vi skulle handla julklapp till henne, jag kom med alla förslag. :p

Provred stövlarna på kvällen och de var supersköna, inte alls obekväma eller så. Fick inga skav eller något eller ont någon stans, dessutom sjönk de ner en bit också, vilket är bra så jag kanske kan börja gå normalt med dem. Jag ångrar inte mitt köp, och de var faktiskt värda priset (ännu i alla fall).


I kartongen, har dock tagit ur alla "papper" som var med och stoppat ner hälkilarna i stövlarna.


Sämst bild men ändå ..


Även den här är sämst, men whatever :D


Fick dessutom den här med, en dragkedjespray. Fick även Stallboken 2011. :)

Dag 15 - Egen tävlingsoutfit

Publicerat av Jennie Börs den 15 Januari 2011 kl. 12:00 i Allt & inget

Jag vet inte riktigt vad som menas, men jag kör på min outfit.



Hjälm: Gatehouse Hickstead (Charles Owen Fiona kopian från Hööks)
Skjorta: Eqipage
Kavaj: Jacson
Ridbyxor: Three crown horse
Chaps: Mountain Horse
Skor: Dublin
Ridstrumpor: Brukar ha ett par ljusrosa, köpta på Dollar Store
Sporrar/sporremmar/sporrskydd: Hansbo
Rodvantar: Eqipage

Jag vill dock byta ut en hel del saker i min tävlingsoutfit, kajen är verkligen ett måste! Figursydd är den inte för 5 öre (men att hitta en figursydd kavaj till rimligt pris är inte lätt). Skor+chaps håller på att bytas ut till ett par Mountain Horse Supreme High Rider (som jag förhoppningsvis köper idag, btw :D). Ridstrumporna byts då ut mot stövelstrumpor, rosa såklart! Ridbyxor skulle jag kunna tänka mig ett par nya, då de jag har är i storlek 40, dock felsydda, men de var de enda paret under 1000:- lappen som fanns helt oskodda när jag skulle köpa ett par. Ett hårlät är något jag också skulle vilja ha. :)


Efterlyses!

Publicerat av Jennie Börs den 14 Januari 2011 kl. 23:31 i Utrustning


Jag skulle väldigt gärna vilja ha ett par helt gummiklädda sporrar, då jag tycker det är snyggare än att ha sporrskydd. Sporrskyddet täcker bara en del av sporren och det glider dessutom runt och det ser "klumpigt" ut. Anledningen till att jag vill ha de gummiklädda är för jag tycker att sporrarna sitter stabilare och glider inte runt lika mycket + att de inte sliter på stävlar/skor lika mycket.

Just nu rider jag med sporrar väldigt sällan, men det händer. Men vart kan man få tag i ett par 15mm med kula? Hööks har bara långa, tycker det är lite dålig eftersom 15mm är max på ponny. Någon som vet vart man kan få tag i ett par?


Tiden går fort!

Publicerat av Jennie Börs den 14 Januari 2011 kl. 23:14 i Allt & inget

Idag är det 7 underbara månader sedan vi hämtade hem min vackra prins, tänk vad tiden går fort! Hur mycket vi utvecklats tillsammans och även vilken otroligt underbar tid det varit. Världens bästa Miro. ♥


Besiktningen :)

Idag är det även 1 månad sedan jag provred Evita och igår var det 2 veckor sedan vi fick hem henne. Även vi har utvecklats lite, vi lär känna varandra mer och mer. Imorgon ska vi trimma dressyr!


Tokflicka!


Miro - 14 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 14 Januari 2011 kl. 23:08 i Ridpass - Miro

Johanna skrittade ut honom samtidigt som jag skrittade Evita.


Evita - 14 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 14 Januari 2011 kl. 23:08 i Ridpass - Evita

Skrittade ut, pigg och glad med öronen spikrakt framåt! Hon låssades vara rädd för diverse saker, fjantmaja. :p


Nu är det helg!

Publicerat av Jennie Börs den 14 Januari 2011 kl. 15:28 i Vardag

Helghelghelg! Skolan har flytit på bra, inte alls mycket arbete. Hade vikarie på musiken (är jag fövånad? NEJ!) och vi fick gå efter halva lektionen.

Sköntt att äntligen får sluta tidigt på en fredag, och ingen so sista timmen! So sist på fredag har följt 9a sedan 7an, men nu är det slut på det. Bara att hålla tummarna på att jag inte hamnar i mixgruppen på HKn, jag vägrar att fortsätta gå sent. Jag menar, jag kommer ju hinna rida och allt innan lektionerna börjar om jag vill om jag får sluta 5 i halv 3.

Ikväll ska jag och Johanna skritta ut, blir nog lite trav för den delen också. :)


Sånt här kan jag och Alex roa oss med ibland ... Ni vet väl att Brunta är en asbra galopphäst? :D


Utvärdering: Showmaster Fun ponnyscharbak

Publicerat av Jennie Börs den 14 Januari 2011 kl. 14:56 i Utrustning



I somras när jag var hos min kära vän Felicia åkte vi in till Hööks för shopping en dag, narturligtvis fick jag med mig lite grejor hem därifrån! Ett av köpen var ett rosa allroundschabrak från Showmaster Fun kollektionen, någonting jag tittat och drömt om vääldigt länge, haha. Om man säger såhär, jag har varit kär i det från första gången jag såg det och så tänkte jag: "När jag få en egen ponny SKA jag ha ett!", om jag ska vara ärlig har jag varit nära att köpa ett till Blacky, men har dock kommit fram till att det var liite onödigt.

Produktbeskrivning:
Quiltad bomull, broderat med motiv av Lena Furberg bak på ena sidan. Trefärgad passpoal och kantband i kontrastfärg. Tvätt 40º.
Pris: 179:-

Kan börja med att säga att schabraket är väldigt stort i storleken, lika stort som ett fullschabrak. Det är ju både på gott och ont, bra för de som har en större ponny och 17" sadel och dåligt för de med shettis då schabraket täcker nästan hela ryggen på de små.


Det passade ganska bra på Gerdas sadel, lite kort om man ska vara petig eftersom det var precis på längden.


Schabraket var fint i både tyget och färgen när jag köpte det, fägen var klar och tyget var stabilt. Efter en tvätt i maskinen var schabraket dassigt och gråaktiskt i färgen och tyget vart mer "mjukt och sladdrigt". Det rynkar gärna ihop sig lite på sidorna när man rider med, efter tvätt.


Betygen blir 3 av 5 New Forestponnyer, hiss på att det är väldigt sött, fina färger (i alla fall innan tvätt), bra passform (bortsett från att det kan skrynkla ihop) och för att priset är ganska bra för vad det är värt. Diss på att det blir fult i tvätten.


Dag 14 - Veckoschema

Publicerat av Jennie Börs den 14 Januari 2011 kl. 12:00 i Allt & inget

Jag hoppar faktiskt över den här punkten då jag inte riktigt vet hur nästa vecka ser ut, på söndagen brukar vi göra en lite planering där vi bestämmer om vi ska göra något speciellt och även vem som ska rida vem vilken dag.


Jag har tråkigt ..

Publicerat av Jennie Börs den 13 Januari 2011 kl. 21:15 i Allt & inget

Har du ridit/suttit på en häst på?

A - Amazing Grace
B - Blacky, Berta
C - Czwartek, Classico, Chiron, Casper
D - Dabbi Pri, Dahlina
E - Evita
F - Figaro
G - Grey, Goliat, Gerda
H - Helios, Harley, Hot Navajo
I - Isidor
J -
K -
L - Leslie, Little Dusty Wind
M - Mary, Miro, Mazcot, Monty, Mustasch, Mira, Mr. X
N -
O - Oscar
P - Peppe
Q -
R - Robbedoes, Rozitha, Rex
S - Samritha, Surprice, Shanti, Smedens Baccarat
T -
U - Usha, Unexpekted Suprise
V -
W -
X -
Y -
Z - Zanzibar, Zabina
Å -
Ä -
Ö -

De är i alla fall de jag kommer på ..


Bild på mig och Blacky för typ 1,5 år sedan, vi älskar upplösningen. :)


Jag är med och deltar i ..

Publicerat av Jennie Börs den 13 Januari 2011 kl. 20:57 i Allt & inget


Jag är med och deltar i tävlingen, var med du också! http://carlssonpataket.blogg.se/2011/january/bloggtavling.html#comment i samarbete med www.chevalridsport.se


Torsdag den 13:onde

Publicerat av Jennie Börs den 13 Januari 2011 kl. 20:46 i Vardag

Jag kom inte på någon bättre rubrik, okej?
Vi hade bad idag på idrotten, jag luktar forfarande klor även om jag duchat två gånger efter det .. Jag förstår inte, klor verkligen borrar ner sig i hud och hårstrån och doften försvinner aldrig! Annars har skolan varit bra, jag har spelat "bluppspelet" (det heter något annat, vet inte vad, men jag kallar det så för man klickar bort massor av bluppar och sen säger det"blupp") på Lousies mobil, jag slog hennes high score. :D

Var ut och tränade lite efter skolan och sedan iväg till stallet. Nu är det bestämt att jag ska träna för Pernilla varannan måndag i Hedenslund, det gillas. Börjar nu på måndag, undra vad vi ska köra för färg? Rosa eller röd? Kanske lila? Aja, det är ett senare problem! Anmälde mig även på lite träningar på klubben, två hoppningar för Susanne, en dressyr för Pernilla och en dressyr på Cissi på Evita, utspritt fram till mars. Blev även en till dressyrträning för Cissi, men då rider jag nog Miro. Superlänge sedan jag tränade på honom för henne!


Miro kör taktiksnack med Cissi innan träning. ;)


Evita - 13 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 13 Januari 2011 kl. 20:32 i Ridpass - Evita

Johanna red henne på lektion, de hade markarbete. Hon sa att det gått bra. :)


Miro - 13 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 13 Januari 2011 kl. 20:31 i Ridpass - Miro

Lite jogging i ridhuset. Red bara lite lätt idag, lite skänkelvikningar i skritt och även lite bogen in i högervarv för han ville inte riktigt där först .. Men han kändes fin i alla gångarter. Han var lite småsöt i galoppen, först galopperade han snällt på i rätt takt och sen bara ökade han, sötponnyn. ♥


Jag och Miro, 2 månaders dagen ♥ (Btw, imorgon är det 7 månader sedan vi hämtade hem honom!)


Ridstrumpor

Publicerat av Jennie Börs den 13 Januari 2011 kl. 17:23 i Utrustning

Ridstrumpor är nog någonting man verkligen inte kan få ett par för mycket av (okej, kanske. Men det skadar ju aldrig att få ett par ridstrumpor i present tex). De används och slits, jag slänger även mina i tvätten efter varje gång. Vet att många använder de fler gånger men jag tycker det är äckligt eftersom man blir varm om fötterna, och det värsta som finns är ju att ta på sig gamla och otvättade strumpor! (;

Jag tycker det är roligt att ha lite annorlunda ridstrumpor, inte bara vanliga tråkiga och traditionella som är i stort sätt färglösa. Givetvis har jag några sånna också, men de ligger mest i lådan och används väldigt sällan, haha.



De flesta av de här har ju lite färg på sig i alla fall, men det är väldigt sällan jag använder ridstrumpor i den här modellen i alla fall.




De här är strumpor från Hööks, lite annorlunda. De första är väldigt färgglada och även lite annorlunda rutor (finns neutrala sånna också), men ändå enkla. De andra är väldigt söta tycker jag! De blommiga tycker jag är helläckra, somriga och fina färger, utan tvekan!


Stövelstrumpor i synliga och glada färger (alltså inte typ marimblå, brunt och svart) tycker jag är snyggt! Rosa, röda, ljusblå, limegröna och alla färger det nu finns i! Finns ju dessutom de som är mönstrade, dock tycker jag att visaa blir lite för mycket!


Sånna här strumpor är något i min smak! Enfägade med något annorlunda på i fina färger. Har massor av strumpor från Ullared, de är enkla men fina. Så sånna här, det är min smak!


Dag 13 - Tävlingsdagen

Publicerat av Jennie Börs den 13 Januari 2011 kl. 12:00 i Allt & inget

Tävlingsdagen .. Jag brukar alltid vakna av mig själv vid 7 tiden ungefär, samma sak varje gång! ;p Upp till stallet ganska på en gång, med frukosten med mig. Jag har ganska svårt att äta på morgonen och det blir givetvis ännu värre när man är lite nervös. Fixa med hästen lite granna brukar det bli, borsta och rykta ännu lite mer än gårdagen och knoppa om det ska göras. Är det borta tävling är det grejor som ska packas (om de inte redan är det, kan ju hända om man ska iväg supertidigt).

Jag brukar börja rida fram ungefär 45 min innan start, då brukar man hinna fixa till och få igenom allting. Rider jag två klasser bruakr det räcka med ungefär 30min till nästa klass. Godis till hästen efteråt, oavsett om det gått bra eller ej. :)

Vad ska man mer skriva?


Finaste Zanzibar ♥


Finaste Miro ♥


You're amazing just the way you are ♥

Publicerat av Jennie Börs den 12 Januari 2011 kl. 21:05 i Tankar & åsikter



Du är det bästa som hänt mig, vad vore livet utan dig min vackra prins? Nog för att du kan vara riktigt jobbig till och från med dina små "fasoner", men det är en del av dig. Nog har jag fällt en del tårar över dig och fler lär det nog bli, men det är nog faktiskt värt det! Att kunna titta på dig och tänka att du faktiskt är min är en fantastisk känsla och jag är så oerhört stolt över dig, du är verkligen perfekt i mina ögon.

Min bästa vän, min prins, min kärlek, mitt hjärta, min andra halva, mitt allt. Miro, min Miro. ♥


Disco!

Publicerat av Jennie Börs den 12 Januari 2011 kl. 20:27 i Utrustning


Alla måste väl ändå erkänna att de här grimmorna är otroligt söta!? Finns i brunt också, men den är inte alls lika rolig och söt som de här .. Men en liten fågel viskade i mitt öra att jag inte bör köpa någon, för då kommer ponnyerna bli mobbade!

Miro vill ha båda två sa han, han tycker om färger och glitter! Dock är det allt för många som inte förstår det där förstnämnda .. (Glitter har jag inte provat än, eller jo, swarovski ♥) Han får nog nöja sig med den han har ett tag till. :)

Hade jag haft en shettis, då hade jag köpt den utan tvekan! 89:- kostar den, på Hööks.


Evita - 12 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 12 Januari 2011 kl. 19:58 i Ridpass - Evita
Johanna skrittar ut + travar lite.

Miro - 12 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 12 Januari 2011 kl. 19:57 i Ridpass - Miro
Vila. Idag fick han sin första botulismspruta, om någon undrar ..

Dag 12 - Tävling förberedelser

Publicerat av Jennie Börs den 12 Januari 2011 kl. 12:00 i Allt & inget

Hur allt förbereds ser lite olika ut, beroende på om det är hemmatävling eller bortatävlin, om jag startar tidigt eller sent. Smörjningen brukar jag försöka få gjord någon dag innan, så man bara behöver putsa av allting lite snabbt dagen före tävlingen eller kanske till och med på tävlingsdagen om jag startar sent. Varför? Jo, det brukar ändå vara så himlans mycket annat att göra oct tänka på och smörjer man och fettar in allt ordentligt någon dag innan syns ser det juu ändå bra ut även om man bara putsar av det senare.

Dagen innan brukar jag rida lite lösgörande och bara känna igenom så att allting fungerar, kanske rida igenom någon del som brukar vara "svår" eller så (har ju dock tävlat mest med Zanzibar, och ofast har jag haft möjlighet att få rida honom dagen innan). Kvällen innan brukar jag alltid borsta och rykta hästen noggrant och länge, duschar jag hästen lägger jag inte ner lika mycket tid på själva borstningen men rykta extra noga och länge det brukar jag göra i alla fall, för att ge hästen lite extra massage.

Startar jag tidigt på morgonen brukar jag knoppa dagen innan, sedan brukar man ju alltid få göra om någon knopp. Snyggast blir det alltid om man kan göra dat samma dag, för då hinner de inte bli lika fula. Startar jag sent fixar jag knopparna på morgonen.

Är det borta tävling brukar jag packa allt som ska med samma dag, dock har jag alltid koll på vart allting finns och brukar även ha en "kom-ihåg-lista" i mobilen.




Zanzibar - Knoppad och klar dagen innan tävling!


Felicia ♥

Publicerat av Jennie Börs den 11 Januari 2011 kl. 21:02 i Allt & inget

42 frågor om en bästavän

1. Vad heter hon? Felicia Höglund
2. Hur gammal är hon ? 15år om 9dagar!
3. När träffades ni sist? Höstlovet = föör länge sedan!
4. Vad har hon för hårfärg? Svart
5. Brukar hon färga håret? Tror inte det? :)
6. Har hon något smeknamn? Flisan :D
7.Vad har hon för parfym? Ingen aning .. ;p
8. Är hon galen? Ibland är hon helgalen!
9. Vad är erat första minne? De allra fösra är ju alla helsjuka och underbara konversationer över MSN, men det först IRL var när jag åkte till henne. :)
10. Har ni många minnen ihop? Jodå, fler ska det bli!
11. Vart bor hon? Ljungsbro (typ världens ände ..)
12. Har ni varit utomlands tillsammans? Njaa, men utomläns (y)
13. Är du avundsjuk på hon? Jag vet inte faktiskt, kanske lite? :)
14. Vad heter hennes syskon? Sanna ^^
15. När träffades ni första gången? 8 augusti 2010 ♥
16. Hur träffades ni? Över bdb
17. Vad går hon i för sporter? Ridning!
18. Vad brukar hon göra på helgerna? Stallet, fota och datan (y)
19. Vad gör hon efter skolan? Stallet, vad annars?
21. Har ni pussats? Njaa xD
22. Brukar ni säga att ni älskar varandra? På skoj, hihi!
23. Har hon fräknar? Tror inte det? :p
24. Har ni kollat på film någon gång? Torkel i Knipa! :D♥
25. Har ni bråkat någon gång? Inte precis :)
26. Har ni sovit i samma säng? Ja
27. Har ni skrattat tills ni gråtit? Jodå!
28. Har du sett hon gråta? Av skratt i så fall ^^
29. Vad gjorde du då? -
30. Har du sett hon vara riktigt arg? Naej
31. Har hon sett dig gråta? Av skratt i så fall x)
32. Vad ska ni göra i sommar? Ha massvis med skooooj :D
33. Har hon svikit dig någon gång? NEVER!!
34. Har ni pratat i telefon någon gång? Jodå :D
35. Vad skulle du göra om denna personen dog? Jag skulle nog drukna i mina egna tårar!
36. Kommer ni vara kompisar om 10 år? I hope so ♥
37. Älskar du henne? Ofc, my bbf (y)
38. Vad är det bästa med henne? ALLT! Finns det något dåligt? ♥
39. vad skulle du vilja att hon ändrade på? Inget, perfect as she is ♥
40. Skulle du ge henne pengar om du vann 1 miljon? Ja :) 
41. tror du att hon ljugit för dig ? Nej
42. vill du att hon ska kopiera detta och skriva om dig ? Jag kopierade av henne (y)


I miss you! ♥


Svar på frågor

Publicerat av Jennie Börs den 11 Januari 2011 kl. 20:49 i Frågor och Svar


SV: Först och främst, tack och kul att du gillar min blogg. :) Ja, jag köpte också mitt schabrak på Stockholm Horse Show. :)




Sv: Miro är inte så jättestor, bara 143cm i mankhöjd. Men eftersom han är väldigt kort och kompakt kan han bära upp även lite längre ryttare utan att det ser helknasigt ut. :) Själv är jag runt 166-167cm lång.


Evita - 11 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 11 Januari 2011 kl. 20:18 i Ridpass - Evita
Vila.

Miro - 11 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 11 Januari 2011 kl. 20:18 i Ridpass - Miro

Red honom på lektionen idag, vi hade markarbete. Han var pigg och glad, massor av överskottsenergi! Vi travade bomserie och cavaletti på ena långsidan och red även lite som en 8a. Han fjantade ganska bra nere vid läktaren men det blev bättre och bättre. Jag kände mig inte riktigt redo för att ta de upphöjda galoppbommarna, jag förstod att jag skulle förstöra mer än göra nytta för honom så jag hoppade över det. Han kändes ganska fin i alla fall, och det är ganska maffigt att rida honom när han spänner sig .. ;p


Bild från i somras ... Jo tack, det har hänt en del!


Dag 11 - Hästarna i stallet

Publicerat av Jennie Börs den 11 Januari 2011 kl. 20:11 i Allt & inget

Det finns ju några hästar på klubben, närmare bestämt 22st. Jag tänkte göra det lätt för mig och lägga upp en bild på varje häst, för jag tänker inte sitta och skriva någonting om varje häst för det årkar jag inte ..


Jag hoppas att ni ser vad det står, haha.

Börjar med lilla stallet/privat stallet:

Juster, storhäst. Privathäst


Miro, d-ponny. Privatponny


Love, storhäst. Privathäst (Alex har fotat bilden, men första bästa jag hittade!)


Tomacs Evita "Evita", c-ponny. Privatponny


Gerda, storhäst. Privarhäst


Francy, storhäst. Privathäst (Typ enda bilden jag hade på henne .. :o)


Mary, b-ponny. Ridskoleponny


Classico, storhäst. Privathäst (ridskolan äger henne, men hon har nu fodervärd)

Hästarna i stora stallet/ridskolestallet:

Zabina, storhäst. Ridskolehäst


Robbedoes "Robbie", d-ponny. Ridskoleponny (Bilden är tagen när hon hade ringorm, där av "skorvet")


Czwartek "Svartis", d-ponny. Ridskoleponny


Surprice, storhäst. Ridskolehäst (Hittade ingen ny bild på honom, så tog en från -08)


Harley, d-ponny. Ridskoleponny


Samritha, storhäst. Ridskolehäst (Hittade ingen bra bild på bara henne, så fick bli en på henne och Karin från KM)


Amazing Grace "Grace", storhäst. Ridskolehäst


t. vänster:
Matrix, storhäst. Ridskolehäst t. höger: Con Rise, storhäst. Ridskolehäst (Eftersom de typ sitter ihop IRL så fick de vara med på samma bild också ;))


Helios, d-ponny. Ridskoleponny


Blacky, b-ponny. Ridskoleponny


Goliat, c-ponny. Ridskoleponny


Zanzibar, c-ponny. Ridskoleponny


Irish Grey "Grey", d-ponny. Ridskoleponny


Kanske kanske

Publicerat av Jennie Börs den 10 Januari 2011 kl. 17:21 i Outfit

Alltså, att försöka få ihop något bra med saker från Hööks är inte det lättaste. Tycker de borde tänka efter vad de har för färger på alla gerjor, för de finns ju tex röda schabrak men de har bara vinröda lindor och skydd, och har de vinröda schabrak? Nej .. Det är alltid mycket lättare om man köper tex schabrak och lindor i samma affär, för då ser man om det passar ihop med varandra eller inte. :)




Dresyroutfit från Hööks som kanske passar ihop? Lindorna är mörkare än schabraket, men i verkligheten kan de lika gärna ha samma färg, det vet man aldrig. Men att det är en ytterst liten nyansskillnad tänker man inte alltid på heller. :)


Hoppoutfit som kanske passar ihop? Det här borde gå, har är det en ännu mindre nyansskilland! Det är inte lätt det där med att matcha inte .. :p Och förresten, har ni sett att den nya webbkatalogen kommit upp? Det borde betyda att min kommer hem i lådan inom kort!!


Sista lovdagen

Publicerat av Jennie Börs den 10 Januari 2011 kl. 16:56 i Vardag

Förmiddagen tillbringades ju i stallet, först red jag och Johanna och efter det smorde jag två träns och hon ett träns och en martingal medan vi väntade på att hästarna skulle torka. Dessutom fick vi sällskap av tre hundar och Cissi efter en stund.

När allt var färdig smort fick hästarna gå ut igen, sedan mockade vi och gick hem och åt. Medan vi åt tittade jag och Johanna klart en film som hon börjat med från igår. Först fattade jag ingenting, sen kom jag på att jag redan sett den en gång och då hängde jag med lite bättre .. :p Har även varit ut och tränat, det var lääänge sedan!

Nu sitter jag och chattar med Felicia och våran humor är bäst i hela världen, bara så alla vet! Ikväll är det årets första usmöte, vi vår väl som om det är något nytt att prata om. Cissi tyckte vi skulle ta ne alla kransar också, det är allt annat än skoj!


Sommar, sol och Felicia - Kan det bli bättre? (Joo, kanske om Miro var med på ett hörn ..) Nu är det plusgrader ute i alla fall, men det betyder att det är snorhalt överallt istället!


Evita - 10 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 10 Januari 2011 kl. 14:54 i Ridpass - Evita

Johanna red samtidigt som jag i ridhuset, först gick det tydligen inge bra men efter Cissi frågat om det gick bra, och han hade svarat nej hade det tydligen gått bra. Det där vart kanske en aning rörigt ..


Miro - 10 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 10 Januari 2011 kl. 13:53 i Ridpass - Miro

Vi red lite dressyr i ridhuset, provade att rida honom på Evitas raka bett. Han tyckte det var jättekonstigt till en början, men efter en stund vande han sig vid det. Han kändes fin, men segeade ur totalt i traven när jag jobbade ihop honom. Jättefin var han i galoppen, tränade mycket samling och det gick bra. Tog verkligen tag i bettet och arbetade, extra pus ska jag ge till honom i vänstergaloppen som blivit riktigt bra! Han är verkligen mycket jämnare nu jämfört med för några månader sedan. Jag är verkligen nöjd med honom. :)


1 oktober 2010


Dag 10 - Outfit, träning och tävling

Publicerat av Jennie Börs den 10 Januari 2011 kl. 12:00 i Allt & inget

Som de de flesta redan vet så är jag väldigt förtjust i färgen rosa. Och jag har en enorm tur, för Miro är verkligen helsöt i rosa! Tyvärr är det allt för många som gnäller på detta .. Men vad de tycker struntar jag i, de får väl helt enkelt blunda? :D

Till tävling vill jag så småning om ha den här outfiten:


Schabrak: Mias RS
Vitla lindor: Märke spelar ingen roll, elastiska
Rosa boots: Davis eller Catago
Ljusrosa lindor: Märke spelar ingen roll, elastiska
Vita boots: Eskadron
Rosa swarovskipannband: Chavallo
Stigbyglar m. rosa bling: Royal Steel

Och till träning:

Byter man bara ut schabraket! Dock är färgen lite missvisande på bilden, det är mer ljusrosa i verkligheten.


3 månader .. hihi!

Publicerat av Jennie Börs den 10 Januari 2011 kl. 08:38 i Allt & inget



Japps, idag är det faktiskt 3 månader sedan jag och Felicia busade till det lite! Och det får nog stå kvar ett tag till faktiskt, men nog måste någon mer än jag tycka det är dax för Felicia att byta visningsbild? Nog för att Debbie är ganska söt som ren, men julen är över nu ..

Men det är världens bästa Felicia ändå ... :D


Att hålla hästen fin

Publicerat av Jennie Börs den 09 Januari 2011 kl. 21:13 i Allt & inget

Det är verkligen inte alltid det lättaste, speciellt inte om man har en häst som heter Miro! Han är verkligen en riktig liten lortgris .. Han rullar sig så ofta han bara kan, speciellt där det är extra skitigt. På sommaren är han full i damm (och lera om det är lerigt ute) och nu på vintern är det spån och skit. På sommaren är det alltid lika roligt att borsta Miro eftersom han oftast blir skitigare ju mer man borstar, men det finns två hjälpmedel! Vi har en putshandske i fårskinn, den tar bort det ytliga dammet så hästen inte ser lika dammig ut, hästen blir även blank. Jag har även en rotborste med väldigt mjuk borst, den fungerar också mycket bra. Något jag verkligen kan rekomendera! Borsten köpte jag på Aubiose för mellan 40-60kr om jag inte minns fel (den på bilden är inte riktigt en sån, men tror det är samma matrial i borsten) och putshandsken är köpt på Ullared för inte alls så mycket, men det finns en på Hööks men den är betydligt dyrare!

Båda hästarna har tjock svans, vilket betyder att man måste borsta den ungefär 934735648 gånger om dagen för att den ska vara tovfri, men det är den ändå inte. Men det finns en enkel lösning! Man köper en flaska Foxfire pälsglans och en manborste. Ungefär 4 sprayar med Foxfire gör susen och det bästa av allt, det håller i flera veckor framåt! Jag sprayar knappt varannan vecka och svansen är ändå enkel att borsta ut. Jag rekomenderar även en riktigt manborste, för den sliter mindre på svansen än en vanlig piggborste. Foxfire finns i olika prisklasser, själv har jag köpt på mig ett helt lager från Ullared eftersom det är vääldigt billigt där, 99:-/flaska. På Hööks kostar en flaska det subbla, för Aubiose är det ungefär 20-30kr billigare. Har hittat den ännu billigare på City Gross, men inget slår Ullared. ;)


Söndag

Publicerat av Jennie Börs den 09 Januari 2011 kl. 19:50 i Vardag

Red tidigt imorse (eller ja, mellan 9 och 10). Vi gick hem och åt frukost, sen skulle jag upp och släppa ut hästarna. Miro var fortfarande blöt och Evita lite halvt, hon hade kunnat gått ut men fick vara sällskap åt Miro. Jag blev kvar i stallet till efter 5, finns så mycket att göra! Fast egentligen så mockade jag bara åt båda hästarna, tittade på Klara när hon red och smorde Miros dressyrträns och Evitas "vanliga"träns.

Imorgon är sista lovdagen!!


Älskade ponny! ♥


Miro - 9 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 09 Januari 2011 kl. 19:38 i Ridpass - Miro
Johanna red också lite markarbete vilket var vääldigt uppskattat från Miros sida, pigg och glad.

Evita - 9 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 09 Januari 2011 kl. 19:33 i Ridpass - Evita

Red markarbete idag. Jag tyckte jag var ganska smart när jag la min plan och det blev ganska bra, ridhuset hade kanske kunnat fått varit lite större bara .. Evita var duktig i alla fall, började med att bara jogga igång henne och sedan travade vi bommar på volt åt båda varven och slalom. Red sedan klockan, började i vänster varv och hon bara drog! Eller ja, vet faktiskt inte vad hon gjorde. Hon orkade inte riktigt hålla galoppen, men med ett lite väl högt tempo gick det bra .. Hade nog dock kunnat önskat att hon hade orkat att göra om alla överskottsenergi till att samla ihop sig lite mer, men men. I höger varv gick det lite bättre, men hon var lite trött även om vi haft skrittpaus innan. När hon blev trött bara slängde hon sig över bommarna och tänkt inte riktigt på vart, så då skulle jag bara ta en bom till där hon la sig bra och sedan sluta .. Vad gör hästen då? Jo, då hoppar vi riktigt högt över bommen istället. ;p

Sedan travade jag av henne, eller först skulle vi försöka tagga ner från galoppen och bommarna. Hon kändes fin i båda varven och jag kunde sitta på henne utan att hon blev för snabb i fötterna. Men hon blev bara tröttare och tröttare, = men hängde sig i handen lite. Men när jag övergick till lättridning släppte det så då fick hon skritta av istället. :)


Dag 09 - Mitt ridsätt

Publicerat av Jennie Börs den 09 Januari 2011 kl. 19:23 i Allt & inget

Först ska jag be om ursäkt för att jag bröt det jag sa, att inläggen skulle läggas upp 12:00 .. Men jag glömde helt bort det igår kväll, så det här blev aldrig skrivet .. Men bättre sent än aldrig! ;)

Jag vet inte riktigt vad man ska skriva, men jag antar att man ska skriva om hur man rider? Jag strävar efter att rida hästen på ett korrekt sätt bakifrån och fram. Det där med att sitta och dra i tyglarna i hopp om att hästen kanske böjer på nacken finns inte i mitt huvud, för när hästen böjer på nacken har man ju ändå ingen bra känsla så då känns det ganska meningslöst .. Hästen ska ta ett ärligt stöd på bettet och verkligen "suga" tag i det så man känner att den jobbar genom hela kroppen. Att dra ner hästen på tygeln leder ingen vart, i alla fall om man vill komma någonstans. Dressyrdommare är inte blinda och de ser om hästen går i en ärlig eller oärlig form!



När vi var ute och provred massor av ponnyer fick vi ofta kommentarer om att vi red bra, vilket är kul eftersom jag verkligen var en "ren ridskoleryttare" då. Jag fick ofta beröm för min sits, att jag kom djupt ner i sadeln och för att jag red effektivt med mitt säte. Och jag har verkligen utvecklats ännu mer sedan jag fick Miro, det finns många positiva delar. Jag har fått lära mig att rida med fina och"små" hjälper även om de kanske måste vara ganska kraftfulla, lite svårt att förklara men ni kanske fattar? Det finns forfarande saker att förbättra, men jag kommer längre och längre ju mer tiden går. Någonting jag jobbat jättemycket på är att jag drar mig åt höger, och det Miro gör det inte lättare för mig eftersom han föreslår att jag ska dra mig åt höger.

Nu vet jag inte vad jag ska skriva mer? :)


Min önskelista

Publicerat av Jennie Börs den 08 Januari 2011 kl. 23:40 i Allt & inget

Det här är lite saker jag vill ha just för tillfället, så nu vet jag vad jag kan skriva upp på önskelistan till jag fyller år! Det mesta behöver jag faktiskt ..


*Ny kavaj (Den jag har har verkligen noll passform och det ser mer ut som jag har en potatissäck på mig ..)
*Vita Roeckl Vesta (Nog för att de är dyra, men de är så sköna .. ♥)
*Plastrong (Det är snyggare än att bara he en liten krage ..)
*Hårnät med någon dekor (Ser mer stilrent ut än att bara sätta upp håret vanligt)
*Nya vita ridbyxor (De jag har duger, men men)


*Stövelstrumpor i roliga färger, tex rosa, grön, röd, ljusblå osv osv (Men typ svart, brun och marinblått är tråkigt!)
*Vit/rosa tröja från Jacson (Tyckte den var riktigt snygg, kan ha den mellan klasserna på tävlingar tex för den matchar min blivande tävlingsoutfit ju!)
*Nya ridbyxor (Behöver jag verkligen, och nu ska jag ha enfärgade ..)
*Svarta Roeckl Vesta (Mina som jag har nu är väldigt slitna och använda ..)


*Orange allroundschabrak (Det där från Lamicell gillar jag starkt, men BR är också snyggt ..)
*Marinblått/rött Eskadron schabrak (Sedan matschar man det med varannan röd och varannan marinblå linda!)
*Brunt schabrak med guld paspoal från Exklusiv Horse Wear (Kan dock inte bestämma mig för vilkan modell jag ska ha .. ?)
*Mias paddar, fram och bak (Kan alltid vara bra att ha två uppsättningar? :p)
*Vita Eskadronboots (Jennie gillar! :D)
*Rosa Catagoboots (Kommer blir super till tävlingsoutfiten!)
*Dressyrskydd från Globus, fram och bak (Jag är ju oftast ganska lat och orkar inte linda (även om det ser mycket snyggare ut) och jag tycker inte det är så snyggt med hopskydden i dressyren)
*Svart ledad stigbygel (Sen behöver det ju inte vara äkta från Sprenger som bilden visar!)


*Sony Ericsson Xperia X8 Rosa (Min mobil går sönder mer och mer för varje dag känns det som :'(, och nu har jag fått för mig att jag vill ha en såndär. Jag gillar inte touch, men ändå. :p)
*Ett objektiv man kan få bra bilder med i ridhuset (Tog en bild på ett objektiv bara, haha)


Ponnyakuten

Publicerat av Jennie Börs den 08 Januari 2011 kl. 23:06 i Allt & inget



Imorgon kan man se första avsnittet av Ponnyakuten i SVT Play! Någon mer än jag som tänker tjuvtitta redan då? :) Varför ska man vänta tills det visas i TV när man kan se det innan lixsom! Förra året låg jag alltid avsnittet före det som visades på TVn, eftersom det kom ut tidigare. Vi får väl hoppas på att det är lika bra som förra året! Johanna sa att hon skulle ansöka in med Miro till nästa år, vi får väl se vad det blir med det. ;)


Miro - 8 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 08 Januari 2011 kl. 22:59 i Ridpass - Miro

Johanna red honom samtisigt som jag red Evita.


Evita - 8 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 08 Januari 2011 kl. 22:57 i Ridpass - Evita

Något dressyr/lösgörande i ridhuset, vad man nu ska kalla det! Blir markarbete imorgon istället. Först var hon väldigt dum, ville inte ställa sig och bara sprang. Men sen mot slutet blev det bättre och hon började slappna av lite mer, satte mig lite ner på henne i slutet också. Herre gud, det känns helmysko! Hennes sadel är inte gjord för att sitta ner i, den saken kan jag ha klar för mig! Måste nog lära mig det .. :p Jag är ganska nöjd med henne i alla fall.


Det här är en rubrik

Publicerat av Jennie Börs den 08 Januari 2011 kl. 12:25 i Allt & inget


Älskade ponnyprinsar ♥

Jag vill ha sommar, sommar, sommar, sommar! Kunna rida runt sent på kvällarna i paddocken när det just blivit svalare ute och ändå är det inte kolsvart ute. Jag är trött på vintern nu, det kan vara mysigt en stund men nu får det räcka med snö! (Dock verkar vädret inte samtycka ..)

Idag har det inte hänt så mycket spännande ännu, ska till morfar mot eftermiddagen och ikväll blir det ridning. Tror jag och Johanna ska släpa fram lite bommar i ridhuset, jag håller på att komma på en övning och jag har kommit ungefär halvvägs i alla fall! :)


Dag 08 - Trickträning med egna åsikter

Publicerat av Jennie Börs den 08 Januari 2011 kl. 12:00 i Allt & inget

NH och trickträning hänger ihop lite gran, i alla fall om du kollar på alla bdb användare som utför denna typ av hästhantering. Håller de på med NH så finns även trickträningen där. Tyvärr är det allt för många tjejer som tränar trickträning med sina hästar som gör det farligt, de ser hur deras förebilder (kända mönniskor på bdb med NH och tricktränings-inriktning).

Tänk efter, tänk ett steg före! Är det smart att lära sin häst vissa trick? Puss, hov och yoga tex är trick som kan vara lite söta ibland och risken för olyckor är mindre än om du tex lär hästen stegra. Stegra är någonting hästen kan börja använda i fel syfte, tex använda mot människan. Ska man lära hästen ett trick måste man verkligen tänka till innan och se vilka konsekvenser som kan ske.

Miro kommer nog förbli "trick-fri". Skulle inte vilja lära honom puss eftersom jag tror han skulle hålla på och vilja pussas hela tiden för att få godis, han är nämligen väldigt smart! Som i höstas tex när vi hade massor av äpplen, då fick han ju något varje dag och herre jäklar vad han började tigga. Då fick han en godisfriperiod och nu får han bara någonting då och då, och då ger jag det i krubban.

Känner att det här inlägget blev lite smårörigt och ja, jag vet inte hur jag ska formulera mig för att få fram rätt saker .. Haft världens "plan" i huvudet men den försvann ...


Nytt youtube-konto!

Publicerat av Jennie Börs den 07 Januari 2011 kl. 21:51 i Allt & inget

Igår när jag skulle gå in på mitt youtube-konto för någon dag sedan insåg jag att jag på någotvis blivit utloggad .. Försökte logga in igen men mitt lösenord fungerade inte! Orkade inte skicka efter ett nytt så jag skapade ett helt nytt konto istället, haha. Har ju haft mitt gamla ett bra tag och har jättegamla klipp där, så tyckte det var dax att byta.

Så nu heter jag newforestponnyer även där, för er som vill premunera. :)


Svart/guldig hoppoutfit

Publicerat av Jennie Börs den 07 Januari 2011 kl. 20:55 i Outfit


Hjälm - Charles Owen Ayr8
Stövlar - Tretorn Falsterbo GTX
Pannband - Guld swarowski eller Glen Gordon
Huva - Anna Scarpati
Schabrak - Anna Scarpati
Stigbyglar - JIN Stirrup
Benskyd - Veredus Carbon Gel
Boots - Cartago

Givetvis ska detta passas ihop med en svart sadel och ett träns med mässingspännen och bett. Ryttaren ska ha en kavaj med mässingknappar/detaljer. :)


Evita - 7 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 07 Januari 2011 kl. 19:39 i Ridpass - Evita

Vila. Även hon motionerade sig själv i hagen, hon körde dock mer "jaga Mary"-pass, det gillas inte! Så jag hade ett allvarligt snack med henne om att man inte får vara dum mot Mary! För Mary är ju alltid snäll. :)


Miro - 7 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 07 Januari 2011 kl. 19:35 i Ridpass - Miro

Vilodag. Men han motionerade sig själv ganska bra vid insläppet. Tränade på att göra caprioller, kicka och ja allt vad han nu gjorde, sötehästen. Han blev lite sur när alla hans tjejer gick in och han fick stå kvar! Jag är ganska glad att han inte gör så när man rider, för då skulle man nog flyga ganska bra ... ;p


Det där är Miros egentliga jag ... :D


Schabrak-nyheter från Hööks

Publicerat av Jennie Börs den 07 Januari 2011 kl. 14:39 i Utrustning

Igår när jag var på Hööks såg jag massor av nya saker från vår/sommar kollektionen och det var verkligen mycket nya schabark nyheter! Dock känner jag igen flera av schabarken sedan tidigare, eftersom det är kopior på dyra shabrak. Tycker det är lite tråkigt när de gör så, visst de har lägre priser osv. Men kvalitén? Jag har två schabrak från Hööks och jag tror inte jag kommer köpa fler därifrån, för jag är verkligen inte nöjd med kvalitén! En gång i tvätten och de har tappat både lite i färgen och tyget känns jättekonstigt. Många schabark kostar ju faktiskt över 200:-, till och med ett schabrak jag köpte för 50:- håller bättre i tvätten! Men i alla fall, här kommer schabrak-nyheterna!


Showmaster®  Exellent Allround - 229:- LÄNK


Gold Medal® Advantage Allround - 229:- LÄNK


Gold Medal® Advantage Dressyr - 229:- LÄNK


Showmaster® Everyday Allround - 189:- LÄNK


Showmaster® Elegance GP - 199:- LÄNK


Gold Medal® Ambition Allround - 149:- LÄNK


Gold Medal® Sport Allround - 299:- LÄNK


Showmaster® GP Schabrak Allround - 199:- LÄNK
Showmaster® GP Schabrak Dressyr - 199:- LÄNK


Showmaster® Star - 199:- LÄNK

Så där, det ska nog vara alla! ;) Jag hoppas att alla länkar stämmer. Vissa scharak har faktiskt riktigt fina färger tycker jag, håller ni med? Men som jag nämde innan, vissa schabrak känner man igen sedan tidigare. Om jag skulle välja ett schabrak jag vill ha så får det nog bli något av Advantage dressyrschabraken, de tycker jag faktiskt är riktigt läckra. :) De är både stilrena och snygga!


Bloggtävling

Publicerat av Jennie Börs den 07 Januari 2011 kl. 12:10 i Allt & inget


http://ridboken.aenn.se/tavling-1/


Tillägg: Dag 07 - Natural Horsemanship med egna åsikter

Publicerat av Jennie Börs den 07 Januari 2011 kl. 12:08 i Allt & inget

Jag var ganska trött igår när jag skrev inlägget, så kom på imorse när jag vaknade att jag missat en grej .. Det här är något som är så otroligt häftigt!



Följande klipp filmade jag när han gjorde sin uppvisning i Globen 2009. Och ja, man blev skapligt trött i armarna efter ett tag, haha!


Publicerat av Jennie Börs den 07 Januari 2011 kl. 12:03 i Vardag

Idag tog jag sovmorgon, tyckte jag förtjänade det, hihi. Har ätit frukost och spelat lite mobilspel (jag har hittat ett spel i ett spel, superkul är det!) och nu sitter jag här .. Nu ska jag ta tag i lite bildarbete så att det blir färdigt någon gång! Jag ligger lite efter ...

Men som vanligt började jag med att gå in på Felicias blogg, och där hade hon skrivit som ett "svar" på inlägget jag skrev om henne igår, så sött. ♥ LÄNK!


Alex och Freddy (om Alex nu läser det här, titta jag stavar rätt!) bild från träningen igår.


Dag 07 - Natural Horsemanship med egna åsikter

Publicerat av Jennie Börs den 07 Januari 2011 kl. 12:00 i Allt & inget

Kom ihåg att det här är mina egna åsikter! Just nu (eller, folk börjar komma ur det lite nu, tror jag?) har börjat kommit ur själva NH-hysterin just nu. Jag täker skriva om några personer, men jag nämner inga namn!

För mig är NH sambandet mellan häst och människa, att hästen litar på människan och att människan litar på hästen. Människan ska kunna "styra" över hästen och vara dess ledare och det ska ske på ett naturligt sätt utan att hästen kommer till skada. Människan ska kunna "tänka som en häst" och förstå hur hästen tänker i olika typer av sitautioner. Tex, kanske är din häst svår att fånga i hagen? Det kanske beror på att du beter dig precis som ett rovdjur gör i hästens narturliga miljö, hästen ser dig då som ett hot. Kanske dax att tänka över vad du egentligen gör och vilka signaler du ger till hästen? Det är lite kortfattat om vad NH handlar om för mig.

NH-hysterin är (har varit?) igång ett tag, jag minns själv hur jag fick en nys om den första gången. Jag gick in på ***** bdb och jag såg bilder på hur hon red sin häst helt löst utan utrustning, det såg verkligen harmoniskt, balanserat och underbar ut. Hon har sin syn på hästar, att de ska behandlas så naturligt sätt. Många tjejer skaffade sig henne som förebild vid den här tiden och på de flesta bdb kunde man läsa om hur de tränade NH med sina hästar. Det var verkligen en hysteri, alla ville vara med i den!

Även ***** på bdb har ett tänk mot NH hållet. Men deras tekniker är helt olika, även hur de tänker. Den sistnämna tänker inte alls att det ska vara så narturligt som möjligt när man rider hästen så att man rider helt utan utrustning. Nej, här använder man sig av en enkel ridteknik istället.

Själv kan jag blanda in lite av det NH-tänk jag har när jag arbetar med Miro, det handlar mycket om att han ska lita på mig och följa mig som ledare. Han följer mig tex som en hund om jag släpper honom, han går brevid mig när jag går och stannar jag stannar han. Börjar jag springa travar han snällt bredvid mig. Dock tycker jag att det har gått lite till överdrift och allt för många människor har haft överskrifter på sin bdb ''Natrual Horsmanship" utan att veta vad de egentligen har för innebörd. För dem har det bara varit att man kan rida sin häst helt utan utrustningen, och det är (i alla fall enligt mig) en jäkligt liten del i det hela!

Vad har ni för uppfattning? Tycker ni att jag har fel i det jag säger? Eller håller ni kanske med, i alla fall till en viss del?


Utvärdering: Ledad stigbygel Intec

Publicerat av Jennie Börs den 07 Januari 2011 kl. 09:11 i Utrustning


De här stigbyglarna hade jag tittat på redan innan vi hittat Miro, dels för jag tycker det är riktigt snyggt med ledade stigbyglar i hoppningen och de passade även väldigt bra till ett rosa schabrak med grå kant. ;) Men jag tyckte att de var lite väl dyra, men jag hade tur. Vi fick köpa med ett par billigare tillsammans med hoppsadeln vi köpte!
Produktbeskrivning:
Rostfri stigbygel med patenterad länk som rör sig i alla riktningar och hjälper ryttare att få en korrekt position på skänkeln. Levereras med extra plattor i metall.
Pris: 759:- (Hööks)
Stigbyglarna är inte så speciellt mjuka och böjbara som vissa ledade stigbyglar är och fotplattan är väldigt bred, 12cm. Det är bra när jag rider ut eftersom jag har ordentliga skor med stålhätta från Mountain Horse då, ibörjan tyckte jag att det var jobbigt när jag red med mina vanliga ridskor men jag har vant mig. Jag tycker att stigbygeln ger ett väldigt bra stöd och grepp. De håller mycket bättre än sprenger kopian kan jag säga.

+Väldigt snygga
+Man får ett bra grepp och stöd

-Ingen säkerhetsstigbygel
-Finns bara i grått


Betyget blir 4/5 New Forestponnyer. Hade de funnits i fler färger hade det kunnat stigit lite och sen finns det ju alltid saker som kan förbättras!


Felicia Höglund ♥

Publicerat av Jennie Börs den 07 Januari 2011 kl. 01:02 i Allt & inget

Det här är en novell som jag skrev på svenskan. Vi tränade på att skriva noveller som förberedande inför Nationella proven. Vi fick 6st ämnen och jag bestämde mig på en gång för att skriva om ämnet "Människors möte", för det är alltid lätt att skriva om saker man själv upplevt. Jag blev faktiskt riktigt nöjd med den och fick ett MVG-. Dialogerna kanske inte stämmer ordagrant och sådär, man kan inte lägga allt på minnet. De är även kanske lite överdrivet detaljerade, men det är mest för att få de lite mer verkliga.


Det var en dag i augusti, solen lyste men en kall vind blåste utanför bilens fönsterruta. Tänk att det skulle bli av! Inte ens i mina vildaste fantasier hade jag kunnat föreställa mig att det faktiskt skulle bli som vi bestämt en kall dag i februari. Nervositeten fanns där som en liten klump i magen. Jag undrade vem som var nervösast av oss två.

Det var en kväll i februari, jag satt som vanligt och chattade med Felicia över MSN. Rätt som det var dök bara orden upp där i rutan:
   - Kan inte vi ses i sommar? skrev hon.
Jag blev paff när jag såg orden, men på nått sätt kändes det så rätt. Aldrig hade jag träffat någon som verkade ha så mycket gemensamt med mig. Den kvällen lovade vi varandra att vi skulle träffas, men jag trodde aldrig att löftet skulle bli verklighet.
   Med tiden lärde vi känna varandra bättre och bättre. Vi hade pratat med varandra nästan dagligen över MSN sedan årsskiftet. I april böt vi mobilnummer, på dagarna smsade vi med varandra och på kvällarna chattade vi med varandra över MSN. Jag bildade mig en större och större uppfattning om vem hon egentligen var. En dag ringde hon upp mig, den första minuten småskrattade vi bara under en pinsam tystnad men sedan kom samtalet igång. Vi pratade om allt och inget, precis som om vi skulle ha känt varandra i flera år. Telefonsamtalen blev oftare och oftare, aldrig hade jag pratat med någon som hade så mycket gemensamt med mig själv.

Nu satt jag där i bilen, nervös med mobilen i handen. Många tankar fanns i mitt huvud. Vi svängde av mot Ljungsbro, nu var det nära. I en korsning svängde vi upp mot ett bostadsområde och stannade utanför huset längst upp på gatan. Nu kunde jag inte ångra mig längre!
   Hennes mamma stod på trappen utanför huset, hon ropade på Felicia som kom gående inne från huset.
   - Hej, sa hon.
   - Hej, svarade jag.
Det blev en pinsam tystnad blandad med små fniss. Hon visade mig in till hennes lilla, avlånga rum. Spänningen släppte fort när vi fick vara ensamma utan våra föräldrars nyfikna blickar. Vi började prata om allt mellan himmel och jord än en gång, allt kändes så rätt.
   Mot kvällen skjutsade hennes pappa oss till stallet, där fick jag träffa hennes häst Debbie. Hon stod i en otroligt stor sommarhage, jag kände igen både Debbie och hagen som hon stod ifrån bilder jag sett på bilddagboken. Stallet som Debbie stod i var litet och mörkt, inte alls stort och ljust som jag var van med hemifrån. Vi gav Debbie hennes mat och borstade henne, jag tog även några bilder på henne.

Resten av veckan rullade bara på. Den största tiden tillbringade vi i stallet med Debbie. Jag fick provrida Debbie två gånger, det var både roligt och lärorikt. En hel del bilder blev det också under, det är ju trots allt hästarna och fotograferingen som fört oss samman. I stallet fick jag träffa två av Felicias andra kompisar, Sarah och Calinne, två personer som jag hade pratat med över Internet sedan innan.
   På kvällarna satt vi hemma framför datorn och redigerade bilder och lyssnade på musik. Det var nog tur att ingen av de andra i Felicias familj hade sovrum på nedre våningen, vi var inte speciellt tysta när vi sjöng allsång till gamla låtar från Amy Diamond och Disney. Kvällarna blev sena, att somna var inte det lättaste eftersom vi hade så mycket att prata om.

Fredagen kom fortare än jag anat. Jag hade packat ihop mina saker redan på torsdagskvällen för att vi skulle få så mycket tid som möjligt tillsammans vår sista dag. Det var en solig och varm fredag, på förmiddagen åkte vi till stallet. Felicia red dressyr på Debbie på en av de fina sommarängarna som låg intill stallet medan jag fotade ridpasset. På eftermiddagen klämde vi in oss i familjens lilla blå Saab för att åka till Örebro och träffa mamma. Jag och Felicia pratade glatt om allt och inget, men det fanns ett samtalsämne som varade längre än de andra.
   - Jag måste verkligen få komma upp till dig sen, sa Felicia.
   - Självklart! svarade jag.
   - Höstlovet, borde inte det bli bra? frågade Felicia.
   - Jo, det tycker jag. Det är ju trots allt bara 10 veckor kvar dit, svarade jag glatt.
   - 10 veckor!? Det är inte alls någon kort tid, men närmre än jullovet i alla fall, sa Felicia.
   - Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge, påminde jag henne med ett leende på läpparna.
Utanför ett köpcentrum i Örebro väntade mamma på mig. Mina väskor flyttades från deras bil till vår och vi sa hejdå till varandra.
   Solen lyste utanför bilens fönster. Vilken rolig och händelserik vecka jag hade varit med om. Jag tog upp min mobil och skrev ett sms till Felicia:
   ”Jag saknar dig redan!”
Svaret kom minuten efter, orden var de samma som jag skrivit till henne. Vad jag längtade till höstlovet, det var ju trots allt bestämt att vi skulle ses igen då.


Här kommer det en liten bomb med bilder från veckan!



Debbie och Felicia, lite dressyr på banan andra dagen i det underbara regnvädret!


Jag provred lite på en fjording, Usha, samtidigt. Syns det att hon är 2 cm högre än Miro?




Jag provred även Debbie. :)




(ARG, varför ska de bästa bilderna alltid bli oskarpa?)


Dagen efter var det dressyr på en äng som gällde, jag fotade med D100 och den är inte riktigt kompis med en alla gånger ..






Även jag red lite på Debbie. Och jag undrar vart de där älskade ridstrumporna har gömt sig .. ♥


Lite senare samma dag ...


... blev det ridning i grimma. ;) Dock slutade det med att Debbie stod och åt gräs medan jag och Felicia fotade/kollade på när Calinne red Graphic. :)








Sedan var det hoppning som gällde! ;)


Hihi, tokehäst! :D






Lite dressyr (och busgalopp!) sista dagen. :)


Lite bus i stallet också. :D


Trött häst!


Fick med mig lite grejer hem från Hööks: Rött schabrak, rosa schabrak, rosa ponnytyglar och hästgodis. Från travshoppen fick jag med mig rosa fleecelindor. :)


Felicia är min absolut bästa och närmaste vän, hon betyder så otroligt mycket för mig. För henne kan jag verkligen berätta och prata om allt, ibland räcker det med att jag skriver en mening och hon förstår precis vad jag menar. Hon är som min tvillingskäl, för vi är så otroligt lika samtidigt som vi är raka motsatser till varandra. Det är faktiskt ganska häftigt att vi lyckats möta varandra! Går det en dag utan att jag hör något i från henne känns det tugnt och tomt, som någonting saknas. Saknaden efter henne finns alltid där!

Världens bästa Felicia Höglund. ♥


Miro - 6 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 06 Januari 2011 kl. 22:41 i Ridpass - Miro

Johanna skrittade ut tillsammans med mig och Evita och han skötte sig bra. Han är bara glad att han får ha någon farmför sig som visar honom vägen! ;)


Evita - 6 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 06 Januari 2011 kl. 22:39 i Ridpass - Evita

Skrittade ut en vända. Hon var pigg och glad och hade öronen framåt hela tiden! Skrittade runt Dalsbyn + att vi tog vändan upp på Norddalsvägen så vi kunde trava lite där. Efter det tyckte hon att vi skulle galoppera hem! När vi kom upp vid stallet pulase vi förbi paddocken istället för att skritta på vägen, och det var inte så populärt att vi var tvungen att vänta medan de lastade hästar innan vi kunde kliva igenom snövallen. ;)


Valbo och Erikträning

Publicerat av Jennie Börs den 06 Januari 2011 kl. 22:30 i Shopping

Åkte till Valbo med farmor och Johanna idag, för Johanna skulle prova et en ny säkerhetsväst (hon skulle få en av farmor i julklapp). Vi var även in en sväng på Köpcentret, åt mat där och gick i lite (tråkiga) affärer. Det blev en ny Airo Wear väst för Johannas del, så sjukt snygg tycker jag att den nya är! Jag har ju min gamla, den är verkligen superskön. (Dock hinner den bli ganska stel mellan gångerna .. Tur att den blir mjuk fort igen) Blev även lite annat smått och gott, farmor betalade även för det så man får ju tacka för det. :) Fick faktiskt ihop ett fullt stämpelkort, på bara dagens inköp!


Gummiringar till säkerhetsstigbyglar (en på Evitas stigbyglar var sliten och sliten på ett ställe, så tyckte det kändes säkrast att byta ut) och sadeltvål

Rosa/grå ryktväska till Evitas borstar. Var inga borstar med, som det ser ut på bilden. Köpte ju den gröna med borstar till Miro (för att få väskan) och borstarna är värdelösa! Men nu har Miro grön väska med gröna borstar och Evita en rosa väska med rosa borstar. :)

När jag kom hem gick jag upp till stallet för att fota Erikträning, hade lovat Ylva att fota henne och Memory om jag hann. Jag han få en bra bild i alla fall, för hon hoppade sista vändan när jag kom! Stannade kvar och fotade en grupp till. Annars har det inte hänt så mycket mer.


Enkla dressyroutfits

Publicerat av Jennie Börs den 06 Januari 2011 kl. 13:43 i Outfit


En enkel dressyroutfit i rosa och grått från Hööks.


En enkel dressyroutfit i blått från Hööks.

Små detaljer kan ge ett mycket bättre helhets intryck, håller ni inte med om det? Det behöver dessutom inte alltid kosta sådär överdrivet mycket! Dock är de här outfitsen mest anpassade för ponnyer, eftersom det är ponnylindor. För den större hästen får man leta på ett par andra lindor helt enkelt!

Schabraket hittar du här
Lindorna hittar du här
Pannbandet hittar du här


Dag 06 - Hoppning med egna åsikter

Publicerat av Jennie Börs den 06 Januari 2011 kl. 12:00 i Allt & inget

Först tänkte jag berätta lite om min hopprädsla, hur den kommit och hur jag nästan lyckats bota den för att vara tillbaka till ruta ett!


När jag var mindre var det ju hoppning som gällde och jag vet att jag drömde hur jag skulle ut och hoppa med min ponny i framtiden. I mina drömmar vad det ett brunskäckt c.ponny sto, haha. Men mitt mod försvann. Det började när jag var på ridläger sommaren 2008, jag fick hoppa en häst som bara drog med mig och allt ridläraren sa var "-styr mot hindret, lägg inte massor av volter!". Så länge jag hoppade med Blacky gick det bra, men jag hopade honom kanske 1-2 gånger efter det och sen var det andra som gällde. Rädslan började smyga sig fram mer och mer. Sista gången jag hoppade innan vi åkte till Thailand hoppade jag Zanzibar och givetvis åkte jag av, men jag satt upp igen och rättade till felen och det gick bra. Men att inte hoppa på 3 månader efter man åkt av och dessutom var lite osäker var inget vidare. Jag drömde mardrömmar om hur jag krachade i hinder natten innan vi skulle hoppa på lektion någon vecka efter jag kommit hem! När jag kom till stallet och såg att jag fick Harley blev jag lugn, men sen kom inte en tjej och då tyckte Cissi att jag skulle hoppa Grace. Men jag vägrade, även om hon är snäll blir hon ju lite på och pigg och glad. Fick rida Surprice istället och jag överlevde även om jag blundade 4 meter innan alla hinder!

Sedan fick jag hoppa Harley veckan efter och då gick det lite bättre, faktiskt. Anmälde mig på hopp och dressyrkursen på Zanzibar, men bör till Harley med tanke på hoppningen. Lägret gick bra, även om det var en skärckblandad förtjusning! Men vi hoppade faktiskt bana på 70cm!

Fick hoppa en del olika hästar under terminen, minns faktiskt inte ås mycket mer än att jag tyckte det var lite obehagligt och läskigt. Hoppade i alla fall Harley på julklappshoppningen. PÅ jullovet anmälde jag mig och Zanzibar på markarbetsträning och ni anar inte hur sjukt stolt jag var över mig själv som hoppat över ståenda block på honom! Utan stigbyglar till och med! När vårterminen började fick jag Zanzibar på hopplektionerna och jag insåg charmen med att hoppa honom, det var inte så jätteläskigt. Jag kom över det värsta steget å. Jag kunde lite på honom, jag kunde få honom över de där 50cm hindren! Men nog utsatte jag honom för katastrofet, som att vända ifrån hinder eller nita honom öga mot öga med hinderstödet .. Tur min fina grabb accepterade det. ♥

När jag hoppade honom på avslutningen var jag så lycklig, vi kunde, bara vi gjorde det tillsammans! Suget över att hoppa lite med Miro kom ganska fort och efter någon vecka skuttade vi över en bom som låg på nerlagda block. Vi bara pluppade över den. Någon vecka senare hoppade jag med honom, det var lite läskigt faktiskt eftersom han gärna ville bestämma själv och det ville jag också, haha. Red lite markarbete på honom efter det, galopperade över en galoppbom bara för att lära mig känna avstånden vilket fundearde kanon! Jag var säker på att det här var min "läromästare", han skulle lära mig våga!

När jag var hos Felicia fick jag ett riktigt hoppsug, så när jag kom hem var det hinder som gällde. Det var våran 2 månaders dag. Men det gick ju som det gick, andra språnget hoppade han mig ur sadeln och drog iväg och bockade .. Då var jag inte modig längre. Det var nog en ren tur att Cissi var där! Annars hade jag nog skrittat över en bom på marken ungefär. Hon la ner hindret och jag tog det två gånger tror jag, det var skitläskigt! Några veckor senare hoppade jag honom på lektion. Kvar satt jag men jag var livrädd! Men han tog bra hand om mig, i alla fall. Efter det tog jag beslutet, ingen mer hoppning på Miro förrens jag var säker. Det vi har gjort är att trava bommar ungefär 2 gånger sen den där hopplektionen, vilket var i början av september.

På lektion började det med att jag red Zanzibar, men nu var det läskigt igen. Jag höll ihop honom för mycket, vågade inte rida fram honom ordentligt. Efter en lektion när jag nitat honom mitt i 5,5 beslöt jag att det här klarade jag inte av. Efter det har jag inte hoppat honom heller. Jag fick bara rida de snälla hästarna och ni kanske kan gissa hur stolt jag var över mig själv när jag hoppat en oxer på Grey på 80cm? Lycka!

Jag ska besegra det här, jag har bestämt mig för det. En dag vill jag våga hoppa med Miro, så är det bara. Och vem ska hjälpa mig dit? Ingen annan än Evita, hon är mitt nya förtroende!


Jag och Blacky, KM -08


Jag och Harley -09


Jag och Zanzibar i våras.


Jag och Miro hoppar för första gången.


Första gången jag hoppade Evita, första gången jag red henne.


Jag tycker det är väldigt roligt att hoppa, när jag känner mig trygg och säker. Även om det inte är några höjder, men det är inte höjden som avgör tycker jag. Tycker det är jätteroligt att titta på hoppningen, speciell på lite högre nivå. På lokal nivå är jag oftast glad att jag står bakom kameran och inte uppfattar allt som händer, jag är faktiskt lite smårädd när viss aflänger runt som tokar på sina ponnyer! Och när det gäller att fota, är det lättare och roligare att fota hoppning!







Kanske inte så mycket åsikter? Men men. ^^


Miro - 5 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 05 Januari 2011 kl. 21:07 i Ridpass - Miro

Dressyrträning för Pernilla. Värmde upp lite själv och det gick bra, tittig i hörnet bara. Vi började med att rida lite skänkelvikning i skritt och det gick jättebra. Insåg att jag gjort en för stor affär av skänkelvikning på honom innan idag .. Pernilla sa att jag bara skulle tänka på att dra bak axeln på samma sida som sidförande skänkel och sedan bara sluta om med skänkeln och det bara fungerade. Har inte ridit så mycket skänkelvikning för Pernilla innan, men man kan ju undra varför ingen berättat vilken liten detalj som saknade för att det skulle fungera! Fick till det riktigt bar i båda varven i både skritt och trav tycker jag. Red lite galopparbete också, högergaloppen var underbar. ♥ Red ett enkelt byte till andra volten och då skulle han såklart hålla på och vika sig undan i hörnet .. Fyfasiken vad vi höll på, Pernilla stod lixom till och med lite ivägen för han inte skulle göra så. Kändes som jag skulle rida öven henne flera gånger! På öppna delan av volten kändes galoppen bra i alla fall. På slutete tränade vi massor med att rida genom det läskia hörnet och så fort han inte ville gå igenom gjorde vi det jobbigt för honom, då skulle jag göra halt och bara flytta honom in i hörnet. Det blev bättre och bättre, sen började det rasa is från fönstret också. Superfarligt! Men jag är nöjd, vi kommer verkligen ett steg längre för varje träning.


Utan dig vore livet ingenting värt! ♥


Evita - 5 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 05 Januari 2011 kl. 20:53 i Ridpass - Evita

Dressyr för Cissi. Vi gjorde samma övning som jag red på Robbie. Nog för hon tyckte det var jobbigt med framdelsvändningarna och skänkelvikninarna i skritten, men det visade resultat när vi började trava. Hon tog lixom tag i bettet och kom neråt, duktiga flickan. ♥ Men bogen in är inte riktigt hennes grej då, superjobbigt! Gårdagens arbete satt nog kvar lite för den delen också. När vi la till galoppfattningarna vart det laddat, men förvänd galopp var inga problem. La även lite volter i höger galoppen och då lossade hon ganska bra. När vi red åt vänster var hon verkligen jättetrött, det märktes. Desutom bara bet hon tag och låste fast sig i vänster sidan. Nu var hon trött på riktigt också. Men jag få vara nöjd och rida dressyr för Cissi ska vi gör igen, dock ska vi nog inte ha ridit markarbete för henne dagen innan. ;) Hon kämpade sig igenom i alla fall och det där med öppnor och sånt det är bara trams enligt henne!


En hel New Forest liga

Publicerat av Jennie Börs den 05 Januari 2011 kl. 20:33 i Vardag

Förmiddagen började som de senaste dagarna med att fixa stallet. Idag fick jag rida Robbie! Det var över ett år sedan, hon har ju stått ett tag nu och inte gått lektioner av olika anledningar så det var skoj att få rida henne lite igen. Västen åkte dock på, när red jag dressyr med väst sist? ... hmh! Men om jag nte tagit på mig den, då skulle jag åkt i backen, för så är det ju. ;p För ungefär två och ett halvt år sedan (när hon typ just kommit) stack hon med mig. Den känslan sitter fortfarande kvar inne i mitt huvud, jag minns exakt hur hon stack vart vi befann oss och hur hon fortsatte. Jag försökte styra in henne i väggen men hon gick inte att kontrollera. Det enda som fanns i mitt huvud var "nu åker jag av" och det gjorde jag. Fick berättat för mig efteråt att hon gick ner på knä och jag i backen. Hade satans ont i båda handlederna efteråt men jag satt upp, dock fick jag inte galoppera mera. Travade av henne och inte förren då insåg jag att min vänstra handled inte riktigt var som den ska. SOm tur var var den bara mjukskadad. Men det där sitter fortfarande kvar .. Tillbaka till ämnet!

Vi red i alla fall för Cissi, började med att rida på en liten fyrkant med en kvarts framdelsvändning vid varje hörn. Sedan övergick vi till att vända framdelen och sedan fortsätt i skänkelvikning längs två av långsidorna, riktigt klurigt. Gjorde det i båda varven. Sedan red vi bogen in (fast jag red mer öppna) på långsidan mot spegeln och en liten båge på andra sidan. Efter en stund skulle vi fatta galopp uppe vid A och galoppera genom bågen, hej och hå nu flyger vi iväg, haha, och sen drog hon! Märks att jag blivit lite stabilare och kvickare som ryttare än det som hände för lite över 2 år sedan! Var ju i högervarvet också, som hon har väldigt svårt med. FIck till typ 3st till fattningar som blev bra, visserligen drog hon på lite men jag la bara in henne på en volt och fick ner farten så blev det bra. Sedan vände vi på allt och gjorde bågen i trav och sådär. Sedan la vi till galoppen och då tänkte jag och Cissi att nu skulle det lugna ner sig lite, eftersom hon är stabilar i vänster galoppen och sådär. Men nej, hon iväg och Blacky och Zanzibar efter. Men hon han inte långt innan jag fick stopp på henne! Efter det blev det ingen mer galopp för hennes del. Hon kändes fin i alla fall, dock blir hon lite stark så man får ställa lite innåt och utåt för att lossa. När vi travade av kändes hon fin, då låg hon inte alls på i bettet och sådär, nöjd med henne.


Bild på Robbie som världens bästa Felica tagit :D


Sen var det bara att slänga in Robbie i boxen och ta av henne gerjor och fixa iordning Evita, red nämligen med i den andra gruppen på henne. Mer om det sen!

Fick rida dressyrträning på Miro idag också, Johanna hade jätteont i axlarna efter att ha ridit två så hon orkade inte. Så jag fick rida ett liten New Forest liga (okej, Robbie är inte renrasig men ändå!) och jag är bara liite trött i kroppen, haha.


Dag 05 - Dressyr med egna åsikter

Publicerat av Jennie Börs den 05 Januari 2011 kl. 12:00 i Allt & inget

När jag var mindre tyckte jag att dressyr var jättetråkigt, man red ju lixom bara runt och gjorde ingenting! Men när jag blev lite äldre insåg jag charmen med det hela, det handlade ju faktiskt inte om att bara rida runt. Det var typ som en ny värld öppnade sig framför mig, när jag insåg att dressyren innebar ungefär 1000 andra saker än att bara rida runt. Helt plötsligt vart dressyr mycket roligare än allt annat!

Dressyren är grunden för all annan ridning, vilken gren man än tränar/tävlar i. Även om man ör hoppryttare måste man kunna rida dressyr, för hur ska man annars kunna komma upp i klasserna om man bara flänger runt som en tok? Hoppryttaren rider ju inte samma typ av dressyr som en dressyrryttare, skillnaden är kanske att de rider i hoppsadeln och rider hästen i en lägre form.


Jag och Zanzibar på dressyrbanan.


Jag och Miro, vår enda start (hittills i alla fall). Kanske inte så där superlyckad, men i år ska vi skaffa rutin!


Att titta på när världs stjärnorna rider dressyr, det är enormt maffigt tycker jag! Det ser ut som de sitter som klistrade i sadeln och bara följer med, men tänk hur oerhört mycket de egentligen gör med små, små, fina hjälper! Är det inte häftigt?


Bild från Globen.


Dagens övningar

Publicerat av Jennie Börs den 04 Januari 2011 kl. 22:07 i Allt & inget


Den här övningen red vi för Pernilla, hoppas ni förstår alla streck! Men jag ska förklara lite också. Vi börjar uppe vid C och travar över bomserien, fatta galopp någonstans innan A och sedan pluppar över de upphöjda bommarna, vänd dirket rätt upp och pluppa över den upphöjda bommen och efter den bryt av till trav. Trava över bomserien igen och fatta galopp innan C och sist pluppa över de upphöjda bommarna igen. Sedan ska man givet vis rida ut ordentligt innan man slutar, haha.


Den här övningen red vi för Cissi, börja vid det svarta strecket! Vände in och travade bomserien, vända och över nästa för att vända igen och hoppa en stutts. Bryta av till trav innan slalomen och trava igenom den (där hade vi lite allvarliga problem jag och Evita, hihi), öven nästa bomserie och ut på fyrkanten igen. Fatta galopp vid C och galoppera normalt till M där öka lite för att sedan övergå till normal igen vid B för att slutligen korta vid F och bryta av vid A och sedan börjar man om igen. Sedan vän

 

de vi på allt, orkar dock inte måla upp vägar för det! Men då började vi med bomserien mot läktaren och red runt enligt samma princip om ni fattar?

 


Miro - 4 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 04 Januari 2011 kl. 21:27 i Ridpass - Miro

Johanna red markarbete på honom samtidigt som jag red Evita, såg inte så mycket eftersom jag hade fullt upp med vad jag själv gjorde. Men jag tror det gick bra, det lilla jag såg tyckte jag var bra i alla fall.


Första gången Johanna red markarbete på Miro, hänt lite sedan dess!


Evita - 4 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 04 Januari 2011 kl. 21:24 i Ridpass - Evita

Markarbete för Cissi stod på schemat. Vi gjorde en riktigt klurig övning, men gudar så nyttig och bra! Men hade jag förväntat mig något annat, nej. Tränar man för Cissi får man räkna med hjärngymnastik för både häst och ryttare, haha. Temat var lite kontroll och att få dem mjuka och loss, vilket lyckades bra efter massor av jobb! När vi travade fram och sådär kunde jag slappna av, ganska bra när vi bara travade bomserier också. Men när vi kom igång i själva övningen blev hon ju lite på och då började jag spänna mig, och då började hon dirket bita sig fast i vänstersidan. Men när jag började slappna av gick det riktigt bra, hon lyssnade bättre och bättre och vi blev riktigt smidiga i vändningarna. ;) Galoppen är ju lite som den är just nu, men det blev bättre och bättre. Övningen gav goda resultat, en helt annan häst när vi travade av. Hon slappnade av och var jättetrevlig och fin, hon kan! Men det var en trött Evita jag fick skritta av, jättetrött var hon i högerbak. Någon sover nog gott inatt!



Glömde förresten skriva i föregående inlägg att vi inskaffade lite "bra att ha grejor" till Evita (eller kanske snarare till oss, haha) på Aubiose. En sadelhängare och extra krokar till boxen. Nu fanns det lite mer rejäla boxhängare än när vi köpte den vi har till Miros, den här är visserligen lite tyngre och grövre men det finns även en krok under den.


Full rulle, idag igen

Publicerat av Jennie Börs den 04 Januari 2011 kl. 21:13 i Vardag

Samma schama som igår ungefär, först fixa stallet och sen rida. Idag fick jag rida Surprice, vi red lite markarbete för Pernilla. Något annorlunda än Miro kan man ju säga och så gudomligt skönt att sitta på en häst som totalt struntar i att titta lite extra i alla hörn, att inte hela tiden sitta och ligge 14 steg före, haha. Lite stelt och segt sådär som Surprice är, efter lite uppvärmning i trav började vi med att trava en bomserie. Först skulle han promt tränga in ett halft steg innan serien, men efter en stund kom han över det. Vi gick sedan in på själva övningen bit för bit för att sedan sätta ihop allting, hur den såg ut kommer det en skiss på senare. Riktigt fin i övningen var han, följde med bra även om det inte alltid var allt för snälla svängar. Det enda "problemet" eller vad man ska säga var att han ville byta galopp istället för att bryta av till trav på ett ställe. Pernilla sa att hon egentligen inte skulle behövt varit där, eftersom vi alla som red (jag, Jenny och Johanna) skötte oss precis som vi skulle, haha. Fick öven ett litet plus av henne för att jag inte lurades av att han la sig i handen. Nej, jag tänker inte bära upp ett 7 tons huvud i min hand, han får faktiskt ta och bära upp sig själv!


Surprice. :)


Dagen har sedan rullat vidare med markarbete på Evita (skriver separat inlägg om det) och en snabbvända till Aubiose. Var ju där för en vecka sedan och provade stövlar, dock hade de inte min storlek hemma. Men jag kom stövellös hem i alla fall, det fanns inte storlek 38 smala-korta, bara 38 extra smala-korta. Riktigt så smala ben hade jag inte, haha. Så nu har vi beställt hem ett par 38 smala-normala, hoppas verkligen att de passar!


Den som väntar på något gott .. ♥


Dag 04 - Foder

Publicerat av Jennie Börs den 04 Januari 2011 kl. 12:00 i Allt & inget

Hästarna på klubben får mat 4 gånger om dagen, morgon, lunch, eftermiddag och kväll. Ensilage får de alla mål, de får sedan kraft morgon, lunch och kväll. Lunchkraften får de som går ute till halv 5 visserligen på eftermiddagen, men ändå. Vet inte vad jag ska skriva mer, men så här mycet mat får Miro och Evita:




Evita äter hö eftersom hon håller på att gå över till ensilage, sedan får hon också ensilage alla mål.


Thailand ..

Publicerat av Jennie Börs den 03 Januari 2011 kl. 22:55 i Allt & inget
Tittat på Familjen Annorlunda och Spårlöst nu på kvällen, och det är grymt bra när man kan spela in programmen på boxern. Då slår man på inspelningen och börjar titta efter ungefär 15min och vips så slipper man reklamen. ;D Men i alla fall, Spårlöst var från Thailand. Det gör verkligen inte alls att man börjar längta tillbaka .. Dofterna, värmen, synen och ja, allt!

Men jag ska nog inta klaga, jag är ju faktiskt en av de få som fått chansen att få leva och bo i Thailand. Det känns ganska overkligt när man tänker på det om jag ska vara ärlig. Men hur jag ska kunna komma iväg i dagens läge vet jag inte, hur ska jag kunna vara borta från Miro och Evita?


Önskeinlägg?

Publicerat av Jennie Börs den 03 Januari 2011 kl. 20:41 i Allt & inget

Är det något speciellt ni vill läsa om? Är det någon speciell typ av bilder ni vill se? Det är lätt att man sitter och nöter samma och samma, så ge mig gärna förslag!


Evita - 3 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 03 Januari 2011 kl. 19:13 i Ridpass - Evita

Johanna skrittade ut en sväng och travade lite på en åker, hon sa att hon var jätteduktig. :)


Miro - 3 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 03 Januari 2011 kl. 19:06 i Ridpass - Miro
Dressyrträning för Pernilla stod på schemat. När jag red fram var han allmänt muppig och släppte alla delar hitan och ditan och tittade verkligen på allt och inget. Men så fort det blev min tur fick jag börja rida bogen in på långsidorna mot speglarna och vända rätt upp varje gång, det gav resultat och han gav sig. Fick till en riktigt bra känsla och nu börjar det gå att få in framdelen lite utan att allt bli kalkon. Red äben mycket galopparbete. Byta om volt med enkla byten, Miro vet precis att han ska fatta galopp igen så det tar lite längre än vad det ska, men det viktigaste är ju att han ska lyssna på mig och mina hjälper. Sist, men inte minst, fick jag rida vän igenom volten med enkla byten .. Det var svårt! Även här var det fattningarna som tog tid, men det kommer. Riktigt bra känsla i båda traven och galoppen, det känns att vi verkligen kommit någonstans nu jämfört med typ förta träningarna! Han spände sig nere i dörrhörnet vid läktaren hela ridpasset, men det blev bättre och bättre. :)


Det här var 2 månader sedan igår, och jag kan säga att sen dess har det hänt en hel del!

Full rulle

Publicerat av Jennie Börs den 03 Januari 2011 kl. 18:40 i Vardag

Stallet halv 9, inte illa för att vara lov tycker jag! Har hjälpt till med stallet idag, dock vägde jag mest hö. Idag och två dagar framåt får man vara med och rida lite på alla ridskolehästar om man vill mot att man hjälper till med stalltjänsten. Det var jag och 6st skötare till. Jag fick i alla fall rida min lilla nallebjörn Zanzibar. ♥

Vi red för Cissi, började med att rida skänkelvikning in till x och sedan ut på ena långsidan, fram i trav och rida en båge på andra långsidansidan och skritt innan hörnet. Vi rullade på så en bra stund, skänkelvikningarna gick sådär i början, det fanns ju för fasen ingen häst att lägga skänklarna runt! Jag började då vika mig i sidan och greja och det tog en stund innan jag kom underfunn med hur i helvete man skulle få ytterskänkeln att ligga kvar intill när man la på inner. Men det blev bättre och bättre, höger var jobbigare än vänster. Gjorde sedan samma sak i trav i båda varven. Riktigt fin kändes han i slutet, mycket jämnare bak jämfört med början. Red hörnen från gul-gul på slutet (vändningspunkterna längst in i hörnet) och han följde med bra runt. Min lilla dressyrponny! Men det är ingen wow-känsla att rida honom längre, jag kommer ihåg hur det var när han började röra sig lite mer i våras. ;p

Men nog känner man sig hemma, bara jag börjar trava tar han tag i min hand och går på. Inte ridit honom sen höstlovet, hemsk tanke.


Min älskade ponnyprins. ♥


Har även tränat för Pernilla, men det får ni läsa om i ett annat inlägg. :)


Dag 03 - Mitt stall

Publicerat av Jennie Börs den 03 Januari 2011 kl. 12:00 i Allt & inget

Vi har ju (som de flesta redan vet?) Miro och Evita inakoderade på Säterbygdens Ridklubb, ridskolan i stan där jag ridit sedan jag var i 8 års åldern. Ridklubben ligger nära mig, det tar några minuter att gå så det gillas skarpt! Det finns två stall på klubben, ett större ställ där ridskolehästarna står och ett litet stall där privathästarna + en ridskolehäst (nu ponny) står. Ridskolestallet renoverades sommaren 2006 och boxar sattes in, det blev mycket ljusare och finare än det varit innan (då var det spiltor + enstaka boxar). Samtidigt rev man det lilla stallet och bygde ett nytt, istället för endast två boxar byggdes ett helt nytt stall med 8 stora boxar. Grunden från det jättegamla stallet står kvar, men idag är det sadelkammare, foderrum och sånt istället. Höskullen och logen är även den gammal, men den fungerar ju. Det finns även en ekonomidel, där finns toaletter, omklädningsrum, samlingsrum/teorisal, kök och en kiosk.

Det finns ett ridhus, 20x40m. Vi privatryttare kan boka när inte ridskolan använder det. Ganska smidigt att ha det, även om det inte är ledigt jämt. Vi har även två paddockar som vi kan rida i, om inte ridskolan är där. Men d är ju i den stora då så då kan vi rida i den lilla. Den stora är 40x60m och den lilla 24x40m (tror den är 24m bred).

Det mesta ingår, som foder tex. I alla fall om hästen äter samma mat som ridskolehästarna, vill man ha annan mat får man stå för det själv. Som hästägare har man stalljour ungefär 2,5 helg/termin. Utöver det har vi också insläpp på vardagarna ibland, men det är inte speciellt ofta. Man brukar ha ungefär 2st på en period som sträcker sig under 1-2 månader.  

Vad mer ska jag berätta? Om ni undrar något får ni helt enkelt fråga!


Gjorde den här i paint, inte riktigt enligt de verkliga måtten men ändå! (Stora stallet blev nog liite för långt emot vad det egentligen är och sådär, men men. Mest för att visa hur det ser ut .. Egentligen är storhästboxarna i stora och lilla stallet lika stora, hoppsan (a))


Karta från Google Earth över anläggningen. Den är dock inte så uppdaterad så fick rita dit lite lite nya saker, hagarna är tex omändrade och vi har fått en till paddock. Det bruna är stallet, det orange är dommartornet och det grå är paddockerna. De svarta hagarna är hagarna som är nära klubben och används, i vanliga fall brukar inte hästarna gå i 7an på vintern utan det är mer en liten sommarhage, men nu behöver den användas för att få det att gå ihop med hagaran, haha. Det röda är sommarhagar, de går de ridskolehästar som inte åker iväg på bete + att de används för inbetning.


Lilla stallet/Privat stallet, dörren där nere leder ut.


Stora stallet/Ridskolestallet. Bilden är ca 2 år gammal, men den duger. Den ''sista'' boxen på sidan med flest boxar ser man endast en liten skymt av, men annats ser man alla boxar. Bilden är tagen från ridhushållet om ni fattar. (Idag hänger täckerna mycket snyggare, och alla som inte används är bortsoterade!)


Ny header

Publicerat av Jennie Börs den 02 Januari 2011 kl. 21:26 i Allt & inget

Gjorde en ny header, den vart lite bättre än den förra tycker jag. Funderar även på om jag ska göra om själva kodningen också lite, men vet inte riktigt hur .. Någon som har något förslag?


Evita - 2 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 02 Januari 2011 kl. 20:23 i Ridpass - Evita

Vilodag. Hon blev fotad även hon, såklart! Äntligen har jag en ponny som kan ha tränset jag vann med Zanzibar på KM, visserligen kan Zanzibar ha det men honom rider jag ju inte längre .. Dock har hon inte en svart sadel, men hon borde väl kunna ha Miros dressyrsadel? Not ..

























Som ni ser hade det börja skymma lite, exriörbilderna blev sådär men poträttbilderna blev bättre. De här är inte helles speciellt mycket redigerade. :)


Miro - 2 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 02 Januari 2011 kl. 20:03 i Ridpass - Miro

Vilodag. Det blev ju som sagt fotografering istället, Klara håller i hästen och Jennie fotar. Han fick ha dressyrtränset och det silvriga swarovskipannbandet.





















Min snygga lilla grabb! Bilderna blev ganska bra, med tanke på vädret tycker jag i alla fall. Har försökt rätställa alla snea bilder, vet dock inte hur jag lyckades, men men. Och alla bilder är inte så överdrivet redigerade, utan ganska neutrala. :)


Fotografering och städning

Publicerat av Jennie Börs den 02 Januari 2011 kl. 18:21 i Vardag

Miro vart lite små arg på mig när jag tog honom från det just komna lunchhöet, men det är ju förstårligt! Han var ganska snäll, såg för det mesta glad ut men att stå rättupställd var lite småtråkigt! Men han är otroligt snygg i alla fall. ♥ Ut med honom i hagen igen och då blev han glad! Klara ville äta så då fick hon göra det, så höll jag henne sällskap. Vi tog sedan Gerda, Evita stod och gnäggade efter henne när vi fotograferade, så sött! Hon stod hyffsat still och såg glad ut, men att titta på fotografen är inte alltid det lättaste .. Ännu svårare var det att titta rakt fram! Vi avslutade med Evita, hon kunde i alla fall se glad ut. ;) Men att stå still var tråkigt och onödigt.

När vi var färdiga mockade jag båda boxarna och sedan tog jag tag i garderoberna. Det blev riktigt bra! Nu kan jag köpa ännufler grejor. :D


Före <-- --> Efter

De där ryktlådorna ska bort så småning om, då får man ännu mera plats! Sen ligger det täcken ovanpå båda garderoberna. Nu ska jag fortsätta redigera bilder!


Svar på fråga

Publicerat av Jennie Börs den 02 Januari 2011 kl. 17:52 i Frågor och Svar



Det är säkert fler som undrar .. Därför svarar jag här. Jag vet inte hur länge vi ska ha Evita, vi har inte bestämt någon tid eller så. Så vi får väl se hur länge hon stannar här. :)

 


Dag 02 - Mitt första hästminne

Publicerat av Jennie Börs den 02 Januari 2011 kl. 12:00 i Allt & inget

Det första hästminnet jag minns riktigt tydlig var när vi var med fritids och red ppå ridskolan, då var jag 6-7 år gammal. När vi kom till ridskolan hade de fixat iordning Blacky och Peppe och jag minns tydlig hur vi var oense om vem som skulle rida vem, haha. Vi var 6st barn, tror jag, vi skulle i alla fall dela upp oss så 3st red på Peppe och 3st på Blacky. Alla ville rida Blacky, av någon anledning och jag vet att jag var en av de 3 som fick rida honom.


Bild på Blacky från vinten 2006, när de forfarande var spiltor i stallet. Boxar byggdes sommaren samma år.

Sedan ledde de runt oss kanske 3 varv eller nått i ridhuset och det tyckte vi var jätteskoj, såklart. När vi ridit klart fick vi säga hej då åt hästarna och sedan fick vi med oss en varsin hästsko. Jag och min kompis (som också fått ridit Blacky) var stensäkra på att det var en av Blackys skor vi fått med oss. Idag vet jag att det inte är en sko från Blacky, för hans hovar är inte så stora och han går ju barfota!

Att jag ridit på djurparker eller liknande minns jag endast från filmer och bilder jag sett. (:


Dagens planer

Publicerat av Jennie Börs den 02 Januari 2011 kl. 11:30 i Vardag

Båda hästarna får vilodag idag, men på tapeten står det fotografering! Vädret är inte på topp, lite målningt men jag kan se skymten av en blå himmel bakom. Tempraturen står på ungefär -2,5 här hemma vilket betyder att det är något varmare uppe vid stallet.

Pappa ska köra upp en till garderob till stallet också, så det blir väl att fixa det också. Det är dax att städa i den vi har nu, för det är inslängt bara just nu .. Men ska fördela grejorna jämnt mellan båda garderoberna så blir det nog bra. :)


En bild på Gerda från en vinterfotografering förra året.


Bloglovin

Publicerat av Jennie Börs den 01 Januari 2011 kl. 23:44 i Allt & inget
Följ min blogg med bloglovin

Fyverkerier @ Dalsbyn

Publicerat av Jennie Börs den 01 Januari 2011 kl. 23:37 i Fotografering

Har kommer det lite bilder från fyverkeriet,tjuvfotade några andras också, haha. Nog har jag sett större, det kan man lugnt säga. Stockholm förra året var ju då liite större, men ingenting jämfört med Thailand! Det är nog bland det maffigaste jag sett, massor av fina färger ÖVERALLT! Thailand .. ♥





















Vi avslutade det hela med att skicka iväg en wannabe Khom Loy, det var nämligen ingen äkta. Det var inte rispapper utan något annat matrial. Men vi skrev och sådär på den och den fick duga. :)


Evita - 1 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 01 Januari 2011 kl. 22:33 i Ridpass - Evita

Johanna red henne samtidigt som jag red Miro. Till en början gick det väl inte så bra, men sen vart det bättre.  Jag gav henne lite råd, vet inte riktigt om det var tack vare dem som det gick bättre eller inte, men ändå. (:


Miro - 1 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 01 Januari 2011 kl. 22:31 i Ridpass - Miro

Red lite dressyr i ridhuset, han var med och tog tag i bettet direkt från början men blev lite "snabb i fötterna" ibörjan, men det la sig efter en stund. Red på volten och gudar fad fin han var i vänstergaloppen! Jämn och fin och släppte inte någonting, höger var lite värre idag. Red lite bogen in tänk på långsidan också, riktigt duktig var han, speciellt i högervarv. Ökade lite på långsidorna, jäklar vad han tog i söteponnyn. ♥


Han är min alldeles egna Briar ♥


Mina gamla gubbar ♥

Publicerat av Jennie Börs den 01 Januari 2011 kl. 22:20 i Allt & inget

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Blackys och Zanzibars födelsedag! :D En massa andra fyller också år, men dem bryr jag mig inte i, haha. Miro och Evita har ju redan sina riktigta födelsedagar, så de får vänta.


Blacky blir 17 år, men i min värld är och förblir han 13 år .. Och själv är jag fortfarande 12 år. :)


Zanzibar blir hela 18 år! Nu är han myndig och för göra precis vad han vill. :)


Svar på fråga

Publicerat av Jennie Börs den 01 Januari 2011 kl. 22:02 i Frågor och Svar


Eftersom du inte hade fyllt i någon bloggadress eller e-post svarar jag här. Kan ju börja med att säga att Evita är inte våran, vi har inte köpt henne eller så, vi har bara tagit henne på foder. Tanken är att vi ska dela på dem, så vi kommer rida/ta hand om båda hästarna lika mycket. Hoppas du förstår bättre nu. :)


Svar på fråga

Publicerat av Jennie Börs den 01 Januari 2011 kl. 22:02 i Frågor och Svar


Eftersom du inte hade fyllt i någon bloggadress eller e-post svarar jag här. Kan ju börja med att säga att Evita är inte våran, vi har inte köpt henne eller så, vi har bara tagit henne på foder. Tanken är att vi ska dela på dem, så vi kommer rida/ta hand om båda hästarna lika mycket. Hoppas du förstår bättre nu. :)


Då var det år 2011

Publicerat av Jennie Börs den 01 Januari 2011 kl. 14:40 i Vardag

Nytt år, nya tag! Jag ska faktiskt försöka bli bättre på att variera mina inlägg här på bloggen, fixa tidsinställda inlägg så att det blir variation även när tiden till att blogga inte räcker till.

Nyårsafton igår blev lyckat, fick lite bra fyverkeribilder tror jag i alla fall. Laddar nog upp lite bilder på det senare idag. Än så länge har det inte hänt så mycket idag, låg kvar läänge i sängen och ja. Nu är mina kusiner från Norrbo här, de gör ljus och jag sitter här, haha.

Ska upp till stallet och ta in hästar med Eva sen, blir att rida direkt efter det. Ska rida Miro, blir nog lite dressyr av någon form. Vi får se, vi får se. :)


Dag 01 - Om mig

Publicerat av Jennie Börs den 01 Januari 2011 kl. 12:00 i Allt & inget

Det är alltid svårt att skriva om sig själv, men jag ska försöka!

Jag heter alltså Jennie Börs, en tjej född den 29 mars 1995. Bo i en liten by i Säter med min mamma, pappa och lillesyster. Till familjen tillhör också våra två katter, Trulsa och Bamse och de tre kaninerna, Selly, Eyeor och Elvis. På ridklubben som inte ligger långt hemifrån oss har vi två ponnyer uppstallade, Miro och Evita. Miro är våran egna ponny och Evita har vi på foder. Jag går i klass 9A på Klockarskolan och har en termin kvar där, sedan är det gymnasiet som väntar! Planen är att söka in på Digital Design på Helix gymnasiet. Kommer välja en inriktning som bygger på webbutveckling och foto, superskoj! Dessutom kommer jag ha behörighet att söka till högskola efteråt. Vad jag vill bli i framtiden vet jag inte sikrigt .. Människa kanske?

Som person är jag väldigt blyg och jag är inte någon som gör något större väsen av mig ute bland folk. Dock har jag fått bättre självförtoende och vågar ta för mig mer nu än jag gjorde innan, detta har jag fått genom stallet och hästarna. Jag började rida när jag var i 8årsåldern och det har hållt i sig och att sluta med hästar är nog det sista jag kommer göra i mitt liv.

Jag har ett stort intresse för fotografering, har sedan lite drygt ett år tillbaka en Nikon D90 som jag är väldigt nöjd med. Till den har jag även diverse objektiv och tillbehör. Redigering av bilder är också väldigt roligt, dock blir det lätt ett tvång och jag kan inte ladda upp en ordeigerad bild, haha.

Ja, vad mer ska jag berätta? Har ni frågor får ni helt enkelt fråga. :)