Johanna och Evita

Publicerat av Jennie Börs den 31 Maj 2011 kl. 23:16 i Fotografering
Nu kommer det lite bilder på Johanna och Evita från gårdagens Erikträning. :) Inte helt nöjd med bilderna, det var påtok för starkt ljus ute tycker jag. En sak kom jag att tänka på i alla fall, ett limgrönt schabrak hade inte suttit helt fel igår, eller ja, ett med limegröna detaljer rättare sagt. 





Ibland kan det bli lite tokigt ..



Miro - 31 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 31 Maj 2011 kl. 22:02 i Ridpass - Miro
Vila

Evita - 31 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 31 Maj 2011 kl. 22:02 i Ridpass - Evita

Vi fick rida fram fritt i ridhuset och det gick ganska bra, hon kändes framåt och positiv på ett bra sätt. Hon går bra framåt, men blir ändå inte för på. Gick sedan ut och hoppade fram lite, det var väääldigt kvaft ute! Det gick bra, förutom att hon ville dra sig till höger mot räcket men korrigerade en gång sen blev det bättre.

Hoppade sedan en liten bana, den gick till så oxer, linje (oxer in, 5 galoppsprång, räcke ut), räcke, kombination (oxer in, ett galoppsprång, räcke ut). Första gången låg hindern på runt 50cm tror jag. Kom konstigt på linjen + att det blev vinhligt så sprången blev lite konstiga, men det är bara att följa med. Red banan en gång till när den var upphöjd till kanske 60cm. Även här blev det lite konstigt in på linjen. Red om linjen två gånger efter det, och då fick jag till det lite bättre.

Tur hon är snäll och hoppar, för jag sitter verkligen bara mest och följer med. Jag har ingen känsla alls. Det enda jag kan avgöra är hur bra/dåligt tempot är ungefär, hindren kommer lixom som de kommer. Ramar in och håller i manen, typ. De språng som kändes bäst idag var de i kombinationen, det kändes bra. Jag är nämligen inget fan av sånna, helst ska det vara ett hinder i taget eller möjligen en kontrollövning utan transportsträckor för då hinner man tänka på för mycket annat!


Dressyroutfits med färg

Publicerat av Jennie Börs den 31 Maj 2011 kl. 15:19 i Outfit
Dressyroutfits behöver inte vara speciellt stilrena. Personligen tycker jag att man lätt kan bryta av med lite färgglada dressyroutfits. De här schabraken är även lite fräna, tycker jag. De är lixom lite hoppinspirerade men ändå inte för mycket. Båda schabraken finns även i hoppmodell, jag har ett sånt som är svart med ljusblått.


Schabrak: HV Polo
Lindor: HV Polo
Pannband: Swarovski

Nya läsare

Publicerat av Jennie Börs den 31 Maj 2011 kl. 14:48 i Vardag
Besökarantalet har stigit de senaste dagarna, tack vare att jag fick en länk på en av skvallerbloggarna. Det var inte om mig de skrev, utan jag hittade en av deltagarna som kommer medverka i PA3 så jag delade med mig av det bara. Min uppdatering är kanske inte den bästa, det vet jag. Därför tänkte jag fråga alla nya läsare (gamla också för den delen) om vad ni vill läsa om! Det är bara att skriva en kommentar eller dyl. Och har ni frågor är det bara att ställa dem så svarar jag.

Förövrigt kan man väl säga att det är slut på skolan nu. Hel sjukt, men jag vet inte när vi gick en heldag i skolan sist? Varje dag har det varit något och idag är inget undantag. Har bara tittat på bio, "Den nya människan", den var lite småhemsk om man tänker på budskapet men det var ingen "wow"-film. Efter det satt vi och väntade på lektion tills vi insåg att den var inställd. Då städade vi ur skåpen och lämnade nyckeln och gick hem. Strax efter halv 12 tror jag att vi gick.

Här hemma har jag legat ute på stutsmattan och solat i över en timme, riktigt varmt även om det blåste något fruktansvärt. Nu blir det att ladda inför lektion, dock är jag inte så jättetaggad för det. Lektionerna betyder ingenting i stort sätt för mig längre. Tänk att det typ var veckans höjdpunkt innan vi skaffade ponny?


Turbo?

Publicerat av Jennie Börs den 30 Maj 2011 kl. 22:01 i Allt & inget
Föröker kolla info om tävlingen i Borlänge som är i helgen, den är tydligen flyttad till söndagen istället för lördagen pga för få starter. Nu måste jag lägga om min plan för veckan! Men det är bara positivt tycker jag, då får jag in allt jag vill. :) Men sidan laggar fast och kan inte komma in på tävlingsfliken, men på alla andra flikar. Det är ganska störande faktiskt ..


Färdigladdad, men jag är fortfarande på första sidan?

Evita - 30 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 30 Maj 2011 kl. 21:19 i Ridpass - Evita

Johanna har skrivit dagens inlägg, hon har tränat för Erik.
Träningen gick väldigt bra idag, vi hoppade "högt" också. Jag tror att det låg på rint 85 cm. Evita var helt lagom i tempot varken för framot eller tillbaka. Jag ska till nästa träning träna på att få lite "starkare" ben igenom att stå mycket i lätt sits och rida i "jockyläder".

Bilder det kommer, jag orkar bara inte redigera och fixa nu.


Miro - 30 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 30 Maj 2011 kl. 21:17 i Ridpass - Miro
Red honom lite på lilla banan, skrittade och travade bara. Hade egentligen tänkt att promenera honom för hand, men jag blev så ridsugen. Han var dock väldigt spänd .. Ville hålla koll på vad som hände uppe på stora banan där det var Erikträning och att det blåste ganska mycket gjorde ju inte saken så mycket bättre. Sen kom det en till liten ponny ner dig och den ville inte riktigt och småreste sig lite då och då, det var han såklart också tvungen att hålla koll på. Travade bara med fokusen att han skulle slappna av och komma ner lite i formen, lyssna framåt och bakåt. Sen nöjde jag mig för dagen.

Tiden går fort

Publicerat av Jennie Börs den 30 Maj 2011 kl. 15:09 i Allt & inget
Idag är det ett år sedan vi tittade på Miro, ett helt år sedan jag träffade min prins för första gången. Det är helt sjukt, det känns som det var igår samtidigt som det känns som det var hundra år sedan. Jag menar, har det funnits ett liv utan Miro?

En sak är då säker, han är ingen lite köttbulle längre i alla fall! Nu är han bra i hullet och han har fått tillbaka sin kondition igen. Jag har även lärt mig en hel del. Men en sak är då säker, någon bättre ponny än Miro hade jag aldrig kunnat få!







Mentalvårdsmuseet

Publicerat av Jennie Börs den 30 Maj 2011 kl. 14:51 i Vardag
Idag på förmiddagen hade vi vanlig skoldag, eller ja, vi gjorde väl i stora drag ingenting. På svenskan tittade vi på två kortfilmer, en på danska och en på norska och sen fick vi sluta 30min tidigare. På matten lämnade jag tillbaka böckerna och sen sprang vi mest runt. Tog ur grejor i klassrummet och jag och Louise var lite busiga och tittade på läskiga saker i ett skåp i ma/noförrådet .. Hämtade grejor från bilden, så ja, mattelktion kan man inte kalla det kanske. Son fick vi gå på en gång ifrån, men jag satt kvar och väntade på lite betygssnack. Dock var det inte så givande eftersom det bara var två betyg som var säkrade, de andra två hade han inte bestämt sig för ännu.

Eftermiddagen bestod av ett besök på mentalvårdsmuseet. Det är väl det som Säter är känt för? Psyksjukhuset och allt såntdär. Intressant var det i alla fall, men det är hemskt om man tänker efter.


Tagen runt 1930-talet <--- ---> Tagen runt 1994

Publicerat av Jennie Börs den 29 Maj 2011 kl. 22:10 i Allt & inget


Saknad, mer saknad, mest saknad. ♥


Evita - 29 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 29 Maj 2011 kl. 22:04 i Ridpass - Evita

Ylva har ridit ut på henne idag, jag har inte pratat med henne än men. Ni kan ju alltid hålla utsik på hennes blogg om ni vill veta. :)


Miro - 29 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 29 Maj 2011 kl. 22:03 i Ridpass - Miro
Tävling, se separat inlägg.

Leksands Ridklubb: 29 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 29 Maj 2011 kl. 19:59 i Tävling
Kan börja med att berätta att jag inte tänker åka dit och tävla för sen de fått iordning allt, det ska inte vara så rörigt och osäkert på en tävlingsplats. Framridningen låg så man fick gå en ganska bra bit, kändes som det tog typ fem minuter att ta sig dit .. Och att möta en häst på de passagerna var inte speciellt roligt heller! Tävlingsbanan låg precis brevid parkeringen och det fanns ingenting "här är hästarna och här är människorna", det var en salih blandning. Och så kan man rida fram på parkeringen mitt i det också? Barnvagnar, småbarn och hundar, de ska INTE vara mitt i smeten! Lösningen på dressyrbana var ganska smart i alla fall, en såndär liten "dressyrsandlåda" skulle jag också vilja ha, haha. :)

LC:1
Framridning: Red fram i ridhuset och det kändes bra, han var ganska avspänd faktiskt. Lite av för skänkeln bara och spöt låg kvar uppe i transporten. Galoppen kändes energirik men fick inte känslan av att han rörde sig av sig själv, men annars var den bra och han slappnade av bra i den också! Red inte fram jättelänge tycker jag, kände igenom honom så att det höll för ett LC program. Sen traskade vi tillbaka långa vägen upp till banan.

På banan: Väldigt spänd i collectingring och det fortsatte in på banan. Han ville inte gå ner mot dommarbåset först. Så när jag väl fått ner honom dit så jobbade jag på att få honom någorlunda avslappnad. Fick startsignal och började på en gång. Han var spänd och gick med handbromsen i. Jag glömde bort att rida med sätet flera gånger vilket resulterade en ostadig skänkel. I skritten frustade han ur sig en del och jag hoppades på att han skulle bli mer avslappnad, men nej. Han vägrade gå längst staketet på banan och bjudningen fanns inte riktgt då. I högergaloppen var det verkligen handbromsen i, gud vad jag fick rida bara för att få honom att röra sig framåt. Slutade på 56,66%, en blandning med allt från 7or till 4or. "Snygg ponny med utstrålning"

LB:1
Framridning: Pallade inte med att gå fram och tillbaka till ridhuset, få en bra känsla och sen var allt som bortblåst när jag kom till banan. Så jag travade bara på lite på parkeringen, men vadå, det var ju framridning där. Han var lite spänd men svarade bättre framåt och kändes bra. Travade och skrittade bara.

På banan: Gud säger jag bara. Tänkte passa på att galoppera inne i collectingring för att bara känna på fattningen, galopperar kanske två varv på en volt och rätt som det är vänder Miro åt ena håller och jag sitter på backen. Dressyrstaketet blåste omkull, jag förstår honom. Hade väl typ tre minuter på mig att sitta upp igen och fortsätta rida. La endast fokus på att få honom avslappnad. Lättridning och ner lite i formen. På banan var han spänd, försökte få honom lite mer avspänd innan startsignalen. Han gjorde en till liten vändning innan jag skulle vända upp på medellinjen (en funktionär kröp mellan trådarna, där har vi anledningen). Fokuserade på att bara hålla honom på plats och rida med sätet. Tog mig igenom programmet, travdelen var sådär och i högergaloppen fick jag galoppera typ en halvmeter innanför staketet, han ville inte gå ut dit. 51,72% blev det med siffror mellan 3 och 6. Slutkommentaren var desto bättre "Härlig ponny med många kvalitéer. Kommer till sin rätt med mer rutin, var idag tyvärr spänd och lite svår att påverka. Mjukt och fint ridet trots lite strul." En dommare jag ridit ganska mycket för på Zanzibar, tycker hon dömmer riktigt bra!

Vi stryker ett strcäk över den här tävlingsdagen och går vidare. Någon gång måste det ju bli någon förbättring! Idag har nog allt som kunde gått snett gått snett, förutom det jag nämnde i början har det blåste otroligt mycket. När vi skulle lasta slet han sig dessutom, det är inte likt Miro. Han går som en hund både in och ut ur transporten, och står som en gud där inne. Bara att gå vidare, jag tänker inte ge mig. En dag ska jag ha betalt för det här, någon gång måste han väl för fasiken ta och visa vad han egentligen går för!






Framridning till LBn


Dax att ladda batterierna

Publicerat av Jennie Börs den 28 Maj 2011 kl. 22:31 i Vardag

Ponnyn står knoppad i stallet (vet dock inte hur många knoppar som fortfarande ser bra ut ..) och det mesta är packat, det sista fixar jag i morgon. Upp tidigt blir det, ska fodra hästarna runt kvart i sju och halv åtta rullar vi iväg mot Leksand!

Trevlig tacokväll i stallet med en bra film, vad den hette kommer jag dock inte ihåg. Den var lite smårolig i alla fall, haha. Ibland börjar man fundera hur de kommer på så helt sjuka detaljer! Vi var färdiga vid kvart över nio men jag, Sandra och Klara blev kvar och pratade på trappen en bra stund efter det också. Tänk att det kan vara så svårt att förflytta sig från en punkt till en annan? Men har man trevligt så har man, haha. :)


Evita - 28 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 28 Maj 2011 kl. 22:21 i Ridpass - Evita
Mamma red henne samtidigt som mig och hon var snäll. På slutet började hon söka sig neråt och sådär också. :)

Miro - 28 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 28 Maj 2011 kl. 22:20 i Ridpass - Miro
Kände igenom honom inför morgondagen, helt okej känns det. Han lyssnade bra och kändes fin. Riktigt fina övergångar trav-halt. Han kändes rak och fin och tjaffsade inte alls där, utan han bara gick som han skulle. Lite jobbigare var det dock att gå på böjda spår, men efter en stund så. :)

Angry Birds

Publicerat av Jennie Börs den 28 Maj 2011 kl. 13:52 i Vardag

Spelet måste vara beroendeframkallande, jag skojar inte .. Men det ska vara versionen "Rio" för den är bäst. Aporna går mig just nu på nerverna och sitter och skrattar hånfullt åt mig, spelet borde heta "Annoying Monkeys" istället, haha.

Jag är helt själv hemma, de andra är och flyttstädar hos Cissi. Jag har roat mig med att spela Angry Birds från när jag vaknade, ungefär. Vädret är tråkigt, men snart ska jag ut till kaninerna. Hade jag varit smart skulle jag tagit med mig lädertvål och läderfett hem från stallet igår så hade jag kunnat smort dressyrsadeln, den bor nämligen ändå hemma. Varför? Jo, det var nämligen inbrott i stallet natten till tisdag. Vill inte riskera att bli av med sadlarna så de får bo hemma tills att är fixat med larm osv. Vi klarade oss ganska lindrigt med tanke på att de höll på att sno alla ridskolans sadlar, dock lyckades de rycka i en dörr för mycket så larmet gick. De fick med sig våra tvättkorgar och några gamla borstar. Lite tråkigt att det låg massor av dyra schabrak i tvättkorgarna, värdet på dem stiger tillsammans upp till 2000-3000kr! Johanna hade ett schabrak i där, det var som tur "bara" ett Sjöhagen för 100:- ... Sen hade de hällt ur hela min nyöppnade Foxfire flaska! :o

Nej, nu ska jag ta och göra något. Fixa ute hos kaninerna och putsa stövlarna och börja packa fram mina saker, sen ska all Miros dressyrutrutsning smörjas. Ska även känna igenom det sista på honom, enligt de vanliga principerna. Han ska badas och knoppas också. Kvällen avslutas med en travlig tacokväll med en del av us samt några skötare! :)


Helgens startlistor

Publicerat av Jennie Börs den 27 Maj 2011 kl. 23:53 i Tävling


Så här ser starlistorna ut inför helgens tävling som går av stapeln på söndag. Tror inte jag nämnt att jag ska tävla i Leksand då, men det ska jag i alla fall. Det blir en tidig morgon i alla fall. Inte så jättemycket starter, bara tre stycken i LCn! Det betyder i och för sig att jag sämst kan blir trea, haha. ;) Två helt nya dommare, tror inte jag har ridit för någon av dem på Miro förut. Lite tråkigt när det blir nya hela tiden, det går lixom inte riktigt att jämföra protokollen då.

En sak är i alla fall lite smårolig, i Insjön hade jag nummer 25 på nummerlappen och i Säter lika så. I söndags hade jag och Evita nummer 4 och det ska jag och Miro ha nu. Fortsätt så! Då slipper jag ju byta nummer på nummerlappen, dagens i-landsproblem?

Önskeinlägg: Jag rider andra hästar

Publicerat av Jennie Börs den 27 Maj 2011 kl. 22:58 i Allt & inget

Fick en förfrågan om jag kunde lägga upp lite bilder från när jag rider andra hästar, och visst kan jag det! Slänger upp några stycken och skriver vad det är för häst helt enkelt. Var verkligen länge sedan jag red någon annan häst eller ponny nu, på jullovet tror jag att det var? Skulle verkligen vara skoj att få sitta upp på någon annan snart igen, det är både roligt och lärorikt. :)


Jag och Blacky, ridskoleponny. -08 Min fd älskade sköthäst ♥

Jag och Helios, ridskoleponny. -08 Vid den här tidpunkten var han en fyra årig ungponny som inte stårr på klubben superlänge. Han gick knappt några lektioner alls och höll på att utbildas. Både han och jag har utvecklats enormt sen den här gången och han är en av mina favoriter när det gäller ridskoleponnyer!

Jag och Svartis, ridskoleponny. -08
Jag och Figaro, läger ponny på Sundet. -08

Jag och Harley, ridskoleponny. -09

Jag och Gerda, Klaras häst. -10 När jag ser den här bilden ser jag verkligen hur mycket finare hon ser ut nu!

Jag och Zanzibar, ridskoleponny. -10 Min fd älskade sköthäst ♥
Jag och Debbie, Felicias häst. -10 Saknar Felicia och lilla Debbsan ♥
Jag och Usha, en häst som stod på 4H gården.

Det var lite bilder, orkade inte leta jättenoggrant men har säkert bilder när jag rider andra hästar också. :)


Tårtkalas

Publicerat av Jennie Börs den 27 Maj 2011 kl. 22:21 i Allt & inget
Evita var mer än nöjd över tårtan tror jag, haha. Den tog slut väldigt fort i alla fall! Hade tänkt att hon skulle få den utomhus men det regnade så det fick bli i boxen istället. Blev därför inget vidare bra bilder men jag bjuder på två av de bättre i alla fall. :)




Grattis tjejen!

Evita - 27 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 27 Maj 2011 kl. 22:17 i Ridpass - Evita
Vila.

Miro - 27 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 27 Maj 2011 kl. 22:16 i Ridpass - Miro
Red lite dressyr i paddocken idag. Han kändes ganska fin redan från början, förutom att han inte svarade framåt riktigt så mycket som jag hade önskat. Även idag var han pigg och glad i galoppen, känns som jag har fullt upp med att hålla kolla på allting, haha. Tog spöt till travarbetet sen eftersom han inte riktigt ville, då blev han spänd och springig istället. Men blev lite bättre efter en stund, när han accepterade att jag hade ett spö i handen. Helt klart godkänt ridpass. :)



Varje dag tränar vi på att stå still och ge efter, det blir framsteg varje dag! Förut har han grejat med huvudet och fösökt rycka tyglarna ur händerna, men han accepterar det hela mycket bättre nu efter några veckors träning. :)

Idag är det ingen vanlig dag!

Publicerat av Jennie Börs den 27 Maj 2011 kl. 13:19 i Allt & inget
Vet ni vad det är för dag idag? Antagligen inte, men det är i alla fall Evitas föselsedag! Jag hade helt förträngt det, tur att Ylva hade skrivit det på sin blogg säger jag bara. Så nu har jag skickat ett sms till pappa så han kan köpa äpplen, morötter och knäckebröd så att Evita får en tårta. :)


Grattis på 19 årsdagen lilla tjejen! :)

Röd/grå outfit

Publicerat av Jennie Börs den 26 Maj 2011 kl. 22:10 i Outfit

Schabrak: Glen Gordon
Huva: Glen Gordon
Stigbyglar: JIN Stirrup
Skydd: Veredus Garbon Gel
Boots: Professional's Choice
Pannband: Swarovski

Evita - 26 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 26 Maj 2011 kl. 21:09 i Ridpass - Evita
Johanna hoppade henne på lektion och det hade gått bra. :)

Miro - 26 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 26 Maj 2011 kl. 21:08 i Ridpass - Miro
Åååh, sånna här dagar får han mig bara att skratta! Först var han lite här och där och ville helst titta på annat. Jobbade på att böja igenom honom i början men ha ville gärna försöka komma undan men det blev bättre. Sen när jag började galoppera var han typ galen! Haha, nej då, men han låg på som fan och ville helst av allt köra järnet. Efter att ha legat på en volt med miljoner halvhalter började han lugna ner sig i alla fall. Så härlig att rida, han ville trampa under sig helt och hålla kvar energin, samma känsla som när jag har ett spö i handen!

När jag galopperade igen var han lugnare, men gudars vilken känsla jag fick. Bästa ponnyn! I traven var han lite ostadig, men det var jag också. Av någon anledning så längde jag lädren och det skulle jag inte gjort, för skänkeln blev jättefladdrig. Men jag är nöjd, nöjd! Nu taggar vi inför tävlin för fulla muggar! :D


Om det fanns ord som kunde förklara hur mycket jag älskar dig.

Evita - 25 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 26 Maj 2011 kl. 17:14 i Ridpass - Miro
Johanna red barbacka på henne och det hade gått bra. :)

Miro - 25 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 26 Maj 2011 kl. 17:14 i Ridpass - Miro
Vila

Liten förändring

Publicerat av Jennie Börs den 26 Maj 2011 kl. 13:35 i Vardag
Idag fick jag sluta runt elva tiden, riktigt skönt! Var lagom pigg i morse när klockan ringde, eller inte. Kom hem vid kanske kvart över tolv men somnade säkert inte för sen efter ett tiden. Det tjöt i öronen som bara den, men det var det värt.

Försökte fixa ihop en ny header eftersom jag haft den andra väldigt länge, men jag kom inte på någon bra idée riktigt. Får klura på det! Därför böt jag ut tre av bilderna i den gamla så det blev lite nytt i alla fall. :)

Mor och son

Publicerat av Jennie Börs den 26 Maj 2011 kl. 12:11 i Allt & inget
Igår lånade jag ut min kamera till Klara eftersom hon ville fota när Ylva hoppade Gerda (hon hade planerat att jag skulle rida samtidigt för att hon skulle fota när jag red också, men jag skulle ju bort. Men jag var snäll och lånade ut kameran i alla fall). Men i alla fall, Evita och Jolly fastnade också på några bilder. Kan man se att Evita är mamma till Jolly? :)



Hade varit lite roligt om Evita hade haft sitt bruna remontträns, det är nämligen lika dant som det Jolly har på bilden. Bara pannbanden som skulle skiljt sig åt i så fall. :)

Niornas fest

Publicerat av Jennie Börs den 25 Maj 2011 kl. 17:50 i Vardag
Nu är det snart dax att röra sig mot Säterdalen, om sisådär femton-tjugo minuter! Därför blir nog det här sista uppdateringen för idag, ha en trevlig kväll!


Kvällens outfit

Jag kan inte ens stå utan din luft i mina lungor

Publicerat av Jennie Börs den 25 Maj 2011 kl. 15:13 i Fotografering
Här kommer det lite bilder från när jag och Miro tävlade i säter den 15/5, bilderna har Karin fotat. :)










Publicerat av Jennie Börs den 24 Maj 2011 kl. 22:12 i Allt & inget


Miro - 24 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 24 Maj 2011 kl. 21:59 i Ridpass - Miro
Johanna red honom lite lätt och det gick bra. :)

Evita - 24 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 24 Maj 2011 kl. 21:57 i Ridpass - Evita

Red lektion på henne idag, kadrilj. Hon kändes fin redan från början, positiv och energin bara sprödar! Hon kommer in i ramen ganska på en gång och hon börjar bli så fin i galoppen nu jämfört med i vintras. Nu kan hon spåra bra och hålla en bra galopp, och det blir bara bättre och bättre ju mer styrkan kommer.

En sån snygg kadriljuppvisning hade vi kanske inte precis, haha. Bättre blev det andra gången i alla fall. Evita skötte sig bra, vi gick delvis först och det trivdes hon bäst med. Då gick det att jobba henne bättre, när hon gick efter de andra blev hon springig och ville gärna köra om dem, haha. ;) Men jag är nöjd med tjejen!


Kan det inte sluta blåsa?

Publicerat av Jennie Börs den 24 Maj 2011 kl. 13:44 i Vardag

Kan det inte sluta blåsa någon gång? Jag bilr galen! Positivt att det varit medvind två dagar i rad i alla fall, det värsta jag vet är att cykla hem i motvind ..

Idag fick jag i alla fall gå hem en timme tidigare, skönt. Vårat hus är klart så vi behövde inte gå på halvklasstimmen. Har dessutom avverkat alla np prov nu, tror vi inte kommer ha några fler vanliga prov heller! Det enda som jag har kvar är att komplitera lite på min souppsats och sen kanske lite i matten?

Nu ska jag leta upp lite bilder och bränna på en CD, som betygsmatrial till bilden. :)


Hopponnyn på dressyrbanan

Publicerat av Jennie Börs den 23 Maj 2011 kl. 22:14 i Fotografering
Såhär kan det se ut när man tävlar dressyr på Evita, haha! Särskillt fint kanske det inte ser ut, men huvudsaken är att man har roligt!? Hon är bara för söt. ♥











Evita - 23 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 23 Maj 2011 kl. 21:59 i Ridpass - Evita
Vila

Miro - 23 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 23 Maj 2011 kl. 21:59 i Ridpass - Miro
Träning för Pernilla i Hedenslund, vääldigt välbehövligt! Idag tog vi igenom ställningen riktigt ordentligt, välbehövligt även det. Började med att skritta och växla stegen, han skulle svara fram och länga när jag bad det och sedan korta stegen när jag bad om det samt lyssna för signalerna, fungerade bra. Red sedan in på en volt och skulle ställa och böja i nacken, började åt vänster och det fungerade bra. Det gick bra åt höger också, mycket bättre än både jag och Pernilla trott faktiskt.

Övergick sedan och gjorde samma sak i trav, red lätt och red på framåt, framåt och sen böja och ställa igenom i båda varven. Ibland skulle jag även ut på rakt spår för att känna att han tog tag i yttertygeln. När vi gjort det en bra stund övergick vi och gjorde samma sak fast i nedsittning efter en liten skrittpaus. Innan det varierade vi även skritten, nu var han mycket svårare att få fram. Han blev även lite trög att få fram när jag skulle böja och ställa samtidigt som jag satt ner, blir som att rida i tuggummi lixom. Han tycker jag kan välja, böja eller gå fram med energin, inte båda på en gång, haha. När han blir så vill jag gärna lägga på för mycket ben istället för att rida med sätet .. Något att jobba med!

Avslutade med lite vänstergalopp och hade en bra känsla där, förutom att vi red i tuggummi. Men det kändes verkligen att han galopperade genom kroppen och inte bara böjer på nacken och släpper bakdelen. Kände lite i traven nedsuttet efter det och sedan travade vi av. Mycket lättare att få fram honom i lättridningen och han var riktigt fin.

Jag är riktigt nöjd med honom, lite mer energi hade kanske kunnat önskas men. Det är ju jobbigt för honom och jag vet att när han väl kommer igenom den där högersidan till 110% får jag en annan känsla. Skulle jag tagit ett spö i handen vet jag dessutom att jag skulle fått vad jag letade efter. I veckan blir det ett lika dant pass på hemma plan för att få igenom honom ordentligt inför helgens tävling. :)


Ponny vs Ailien

Publicerat av Jennie Börs den 23 Maj 2011 kl. 12:07 i Allt & inget
Lite bilder på ponnyerna som jag tog för någon dag sedan. Inställningarna blev inte så bra, därav kvalitén ..




Den var bara något överexponerad från början ..

Smakprov

Publicerat av Jennie Börs den 22 Maj 2011 kl. 22:08 i Fotografering


Smakprov från dagen, fler bilder kommer imorgon! Nu ska jag sooova ..


Miro - 22 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 22 Maj 2011 kl. 21:17 i Ridpass - Miro
Red dressyr i paddocken, ingenting fungerade i början. Jag kan inte säga vad det var som var fel heller, men det bar inte bra i alla fall. Han börjde på nacken typ, var lätt i handen och högerbak var i kina. Travade lite bommar också, haha. "Hjälp, åhnej! Det ligger bommar på backen" var Miros reaktion, men han tyckte det var roligt i alla fall.

På slutet blev det bättre, då fick han med sig bakbenet och jag fick en bra känsla i handen också. Imorgon taggar vi dressyrträning, det är nog precis som behövs så vi får lite nytt att jobba med!

Evita - 22 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 22 Maj 2011 kl. 21:14 i Ridpass - Evita
Tävling, se separat inlägg. :)

Hedemorabygdens Ridklubb: 22 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 22 Maj 2011 kl. 21:09 i Tävling
Evita har skött sig bra, lite tråkigt att stå i transporten när den stå still bara. ;) Blev en kort tävlingsdag, haha. Var uppe där till strax innan nio och då var vi först till sekitariatet och fixade, lastade ur hästen och fixade lite med henne och sen sadla och rida fram. Rida programmet och sen tittade vi på prisutdelningen och åkte hem.

LC:2
Framridning: Hon var jättepigg och positiv, sprang på som satan, haha! Skönt att hon är så, då finns det någonting att plocka av i alla fall. Hon började släppa efter relativt fort också i traven. Men det är klurigt, hon är jättefin och sådär sen när hon går upp ur formen försvinner all kontakt med munnen och då är det jättesvårt. Egentligen är det kanske inte det, men det är svårt att göra det lite diskret och är man mitt i programmet kan jag ju inte göra det "vanliga racet" heller. Men jag är nöjd med henne där inne i alla fall. :)

På banan: Att slappna av här var inte det lättaste, haha. Hon funderade vem som gömt hindren tror jag .. Hon sprang på och såg glad ut mest. Trycker lite hit och dit och vill inte riktigt ställa sig men jag är nöjd, vad har jag att begära? Evita är inte den där dressyrponnyn som går som en klocka genom ett dressyrprogram! Lyckades få en 7a, på den fria skritten. Som vanligt, så fort Evita får lång tygel blir hon avslappnad och nöjd. ;) Annars sprang hon på i en hiskande fart som jag försökte omvandla till energi men nej, det tyckte inte Evita. Slutade på 47,85% och en sista plats, men jag är nöjd. Mitt mål var 45% och det fixade vi.

Bilder kommer!

Trött

Publicerat av Jennie Börs den 21 Maj 2011 kl. 23:27 i Vardag
Nu är jag trött .. Det är nog dax att gå och lägga sig! Haft en bra kväll i alla fall, dock har vi alla varit mer eller mindre trötta, men i alla fall. Nu ska jag gå och sova, ladda inför morgondagen!


Schabrak, pannband och stigbyglar från Miro's outfit ska Evita ha .. :)

Miro - 21 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 21 Maj 2011 kl. 23:23 i Ridpass - Miro
Johanna tränade för Cissi och det hade gått bra som jag förstod det. :)

Evita - 21 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 21 Maj 2011 kl. 23:21 i Ridpass - Evita
Vi trimmade lite inför morgondagen, i början ville hon inte alls men sen blev hon finis! Kom ner ganska bra i galoppen också, duktig flicka. Red lite delar i programmet och det fungerade ganska bra, lite klurigt med "halva" snett igenom eftersom det blir så tvära svängar och volterna blir lite småovala. Men hon var fin i formen.

Travade av henne jättelång och låg, hon ser så nöjd ut! Provade även lägga Sandras anti-slip under och den hjälpte liite .. Men den gled fortfarande fram en aning. Hade den mest för att kunna palla upp den lite bak (dubbelvikt längst bak), lånar den imorgon så jag slipper ha filtgrejen under imorgon på tävlingen, inte så snyggt!

God morgon

Publicerat av Jennie Börs den 21 Maj 2011 kl. 12:23 i Vardag
Nu har jag varit vaken i sådär kanske en kvart, ganska pigg faktiskt! Har i alla fall hunnit sova från halv sex imorse. Blev lite ändrade planer igår på kvällen, jag hade tänkt sitta och fixa designen hela kvällen men nejdå. Istället blev det att jag följde med och skjussade en häst ner till Ulltuna och vi var inte hemma för sen vid halv sex.

Idag är det full rulle hela dagen tror jag allt. Ska snart upp till stallet och smörja Evitas grejor inför morgondagen! Miro är så snäll och lånar ut sin rosa tävlingsoutfit till henne, sen att det vart ett dressyrschabrak på en hoppsadel var en annan femma. Men jag har inget vitt allroundschabrak som passar hennes sadel, men hon ska få ett eget specialbeställt hon också. :) Det här får duga till imorgon!



Sen ska hon knoppas och ridas, hem och slänga sig i duschen, byta om och fixa sig. Efter det blir blir det ut till Magda och grilla med us, så uppdateringen idag blir nog ganska låg. Johanna och mamma ska i alla fall bada Evita, för det hinner jag inte själv.

Miro - 20 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 20 Maj 2011 kl. 22:07 i Ridpass - Miro
Vila

Evita - 20 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 20 Maj 2011 kl. 22:06 i Ridpass - Evita
Hade egentligen tänkt att rida Bispbergsvändan idag, men jag ändrade mig och skrittade bara runt och filosoferade istället, haha. Ner i reningsverket där vi faktiskt kom enda fram till bron innan hon började krångla lite. Efter en diskussion gick hon över. Rent test från damens sida. Tur hon inte är så kvick, haha. ;)

Sedan lunkade hon på som inget annat igen. Vi skrittade bara runt och filosoferade lite, red mot Sofia Gruva en bit och vände och lunkade hemåt. Hon var så nöjd, även hon gick och filosoferade och tog en tugga av grönskan då och då. ^^, På hemvägen gick hon över bron som inget hänt, haha. Hon fick i alla fall gå i lite backar, vilket är nyttigt för henne. Hon blir lite flåsig av att gå uppför och efteråt frustar hon hur mycket som helst. Dock måste vi kolla sadeln, den har börjat glida fram .. :(

Evita - 19 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 19 Maj 2011 kl. 21:38 i Ridpass - Evita
Johanna hoppade henne på lektion idag och det hade gått jättebra. :)

Var med du också!

Publicerat av Jennie Börs den 19 Maj 2011 kl. 21:22 i Allt & inget


Tävling hos Stallviggeby (länk till tävlingen) i samarbete med Fåglasång. Var med du också!


Miro - 19 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 19 Maj 2011 kl. 20:34 i Ridpass - Miro
Red på banan i blåsten. Gick ganska bra, han var lite stel bak och tror det kan ha bidragit till att han var så spänd igår när Johanna red och i kombination med att det blåste. Tog i alla fall igenom det och red lite okomplicerade lösgörande övningar bara. Red lite bogen in/öppna för att få in och igång bakbenen och även lite skänkelvikningar. Han var ganska fin, han blir tyvärr väldigt orolig när det blåser. Kan inte spänna av helt och sådär .. Så med tanke på blåsten är jag nöjd. :)

Mer färg åt folket

Publicerat av Jennie Börs den 19 Maj 2011 kl. 15:00 i Outfit

Jag skulle inte tacka nej till det här Scapa schabraket i kombination med ett par ljusblå lindor av något märke. Det skulle ju vara hur läckert som helst! Miro skulle nog dessutom klä riktigt bra i det, speciellt på vintern när han är sådär mörk. Bra färgkombination om ni frågar mig, det ljusblå passar ihop riktigt bra med den cerisa färgen. :)

Miros brorsa?

Publicerat av Jennie Börs den 19 Maj 2011 kl. 12:00 i Fotografering



När jag såg den här ponnyn i söndags tyckte jag verkligen att det liknade Miro, varför vet jag inte. Men de har något gemensamt och jag tror faktiskt att det framförallt var ögonen! Ponnyn var väldigt söt i alla fall. :)

LB:1

Publicerat av Jennie Börs den 18 Maj 2011 kl. 20:47 i Fotografering

Som man ser så regnar det lite, men här är i alla fall lite bilder på min spända ponnyhäst. :)




Det där ska föreställa en ökad galopp, men Miro tycker det är bättre att köra lite fullt ös bara :)


Sekunden efter det där drog han tyglarna ur händerna på mig, den lilla skitponnyn! Jag lättade minimalt lite i handen för att hälsa och då kör han ner huvudet på ungefär 0,0001 sekund. Det drog nog ner halten en del. :(


Miro - 18 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 18 Maj 2011 kl. 20:37 i Ridpass - Miro
Johanna red honom på lilla banan, han hade varit tittig och spänd.

Evita - 18 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 18 Maj 2011 kl. 20:36 i Ridpass - Evita
Vi skrittade ut en sväng, hade tänkt rida ner i reningsverket en sväng men de höll på att såga/fälla träd i backen så jag skrittade genom Dalsbyn och bort en bit på Norddalsvägen istället. Mysig tur i duggregnet, bara lunka fram och titta på omgivningen. :)

LC:2

Publicerat av Jennie Börs den 18 Maj 2011 kl. 16:06 i Fotografering

Bilder från söndagens LC










Dumma ögat

Publicerat av Jennie Börs den 18 Maj 2011 kl. 15:55 i Allt & inget
Idag har jag varit hemma från skolan. Ögat gjorde väldigt ont i morse + att de blivit mer svullet. Har varit ut till läkaren också. Han kollade men kunde inte se något, antagligen en blödning i ögonvitan .. ? Haha, det är lite småklurigt att förstå när läkaren pratar en blandning mellan svenska/danska/engelska. Har i alla fall fått någon salva, den hjäler lite granna i alla fall. Det gör lite mindre ont med den, men hela första halvtimmen efter man lagt i den ser man suddigt med det ögat. Sen rinner det ner i munnen, smakar inte gott ...

Miro - 17 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 17 Maj 2011 kl. 22:30 i Ridpass - Evita
Vila

Evita - 17 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 17 Maj 2011 kl. 22:29 i Ridpass - Evita
Red henne på lektion idag, vi skulle egentligen ha hoppat men det blev ändrat till dressyr. Det gjorde mig ingenting, lite mer trimning inför helgen betyder ju det. Temat var tempoväxlingar och förvänd galopp. Han var välidgt postiv från början, inte alls stretig och sådär. Hon travade glatt på i ett friskt tempo utan att försöka trycka emot åt alla håll.

Galoppfattningarna blev superbra idag, hon svarade direkt på signalen och fattningarna i sig var också bra. Vi skulle fatta galopp från skritt, galoppera ca 5 språng och sedan ner i skritt igen i början, fattningarna gick bra men avbrotten var lite klurigare. Hon blev stark och att sakta av till skritt var onödigt enligt henne. Vi började med den förvända galoppen i vänster varv, skrittade ena långsidan med ökning och sedan fatta galopp från skritt på kortsidan och in på en liten båge och sakta av på andra långsidan. Hon var jätteduktig i galopparbetet!

Gjorde samma sak i höger varvet, men då travade vi på långsidan och gjorde övergångarna trav-galopp och galopp-trav. Ökningen på långsidan låg kvar, men jag jobbade lite mer med bogen in där för att få in henne lite bättre i ramen. Även här fungerade galopparbetet bra. :)

Duktig tjej som skött sig superbra, när vi travade av ville hon gärna bli snabb men när hon fick in takten var hon fin. Hamnade hela tiden i något mellanläge också, vi var 7st och då är det svårt att få plats ..

Idag blir det tidig kväll

Publicerat av Jennie Börs den 17 Maj 2011 kl. 20:48 i Vardag
Något är konstigt med mitt vänster öga, det är svullet och gör ont. Har jag ögat öppet eller stängt går det bra, men minsta lilla blinkning gör att det ilar genom hela ögonlocket. Därför tänker jag bortsa tänderna och lägga mig och sova nu, sen hoppas jag att det är bättre imorgon!

Dagens ridpass och bildinlägget skjuter jag upp till en annan dag ..


God natt

Publicerat av Jennie Börs den 16 Maj 2011 kl. 22:38 i Allt & inget
Bilderna från LCn är färdig redigerade, men orkar inte ladda upp dem nu. Laddar upp dem imorgon sen ska jag försöka fixa bilderna från LBn också. Nu ska jag sooova, eller, först ska jag läsa igenom engelska texten en gång till. God natt!

Miro - 16 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 16 Maj 2011 kl. 22:27 i Ridpass - Miro
Johanna red samtidigt som jag och det gick bra, förutom att det var lite läskiga kråkor på banan, haha. :)

Evita - 16 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 16 Maj 2011 kl. 22:26 i Ridpass - Evita
Dressyr på banan, som förövrigt var blöt och trevlig! Vi galopperade lite extra i vattenpölarna också eftersom Evita själv tyckte det var väldigt onödigt att blöta ner tassarna så mycket .. Kan väl säga att hon börjat brunsta idag också, Miro är supersnygg! När vi skulle gå ut ur stallet ställer hon sig mitt i gången och börjar, suck.

Men hon var finis idag! Galopperade fram i ett friskt tempo och gudars så hon frustade! I högergaloppen kändes hon väldigt fin. Hon var positiv till allt arbete, hade framåt bjudning som tusan och sög tag bra i bettet. Hon är så rolig att rida när hon verkligen vill sådär, vill göra rätt. Ber jag henne att gå i lite svag bogen in så bara accepterar hon och gör, utan att försöka slingra sig ur allt för mycket eller bryta av. Hon var kanske inte helt stadig och sådär, men hon hade viljan. Hon ville verkligen göra rätt, blev inte sur och arg för att det blev för jobbigt eller sådär. Accepterade och gjorde det jag bad om, duktiga flickan!

Jag har en arg dator

Publicerat av Jennie Börs den 16 Maj 2011 kl. 22:11 i Vardag
Jaa, just nu är min data vääldigt arg. Den var visst påslagen med ps öppnat i flera timmar när jag var iväg, hoppsan! Msn har laggar ihop, människor skriver till mig men jag kan inte svara och det går inte att logga ut, toppen. Vi fick i alla fall sluta två timmar tidigare idag eftersom de två sista solektionerna var inställda, inte helt fel det inte.

Har varit iväg till Borlänge en sväng idag med Johanna och mamma. Började på Aubiose eftersom Johanna behövde en ny hjälm, så får jag äntligen ha min Lamicell hjälm för mig själv! Blev en flaska med flugspray från Absorbine och även en flaska schampo från samma märke. En burk med krubbitarklet fick också följa med hem, nu ska skitponnyn sluta med sina dumma beteenden. Nej, han krubbiter inte .. Han står och drar tänderna längs krubbans kant när han blir uttråkad eller frustrerad.

Var även till Kupolen och letade klder till niornas fest och avslutningen. Festens tema är rött (hallå, det ska ju vara rosa!?), men jag hittade i alla fall en röd tubklänning(?) med svarta prickar. Sen tar jag nog ett par jeans till den så det blir lite mer som en tunika. En skinnjacka blev det också, hade inte gjort något om den var en storlek större men alla snygga fanns bara i xs .. Men det funkar det med. :)

Till avslutningen får det troligtvis bli samma klänning som Johanna hade förra året, hittade verkligen ingenting ..

Smakprov

Publicerat av Jennie Börs den 15 Maj 2011 kl. 22:31 i Fotografering


En bild från LCn .. *Så snyggt att nosgrimman sitter helt på sniskan ..*


Evita - 15 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 15 Maj 2011 kl. 21:53 i Ridpass - Evita
Det blev vila idag igen ..

Miro - 15 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 15 Maj 2011 kl. 21:52 i Ridpass - Miro
Tävling, se separat inlägg. :)

Säterbygdens Ridklubb: 15 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 15 Maj 2011 kl. 21:51 i Tävling
Vädret har väl kanske inte varit det bästa hela dagen, istadigt regn fram tills jag skulle börja rida fram till första klassen, gillas! Höll i sig fram tills jag höll på att rida fram till andra i alla fall, sen har det varit växlande efter det. Miro har skött bra, förutom att han slet sig när jag skulle gå tillbaka till stallet efter andra klassen klassen. Vi går där i godan ro och helt plötsligt reser han sig, backar, vänder och galopperar tillbaka mot banan. Han tyckte han var jätteflashig när han sprang där mellan hagarna och banan, jag var dock inte lika imponerad.

LC:2
Framridning: Han kändes ganska fin, skrittade ganska mycket eftersom det kändes bra. Red enbart nere på lilla banan, jag var ganska ensam om att vilja rida där nere tror jag. (a) De flesta kom ner alldeles innan de skulle starta, haha. Lite spänd i början men det släppte ganska fort.

På banan: Han blev spänd och kommer därför inte till ro, går och trycker hit och dit och ja. Det enda jag kan göra är att försöka få honom att slappna av samtidigt som han ska dit jag vill. I galoppen blev det nått avbrott på ett ställe och sådär. Känslan var inte alls bra, men kan man förvänta sig att det ska kännas bra när hästen spänner sig som attan, haha. 51,07% blev det, och tro det eller ej, 3p till och jag hade haft en andra placering faktiskt. Fast även om jag fått det hade ju känslan varit usel .. :p

LB:1
Framridning: Han var jättefin! Lugn, avspänd och väldigt samarbetsvillig. Verkligen en bra känsla, han gick fram och hade verkligen det där suget på bettet. Valde därför att skritta när den innan mig började rida programmet, dock blev det inte så bra. Han blev rädd för ingenting och sen var allt förstört, han dansade runt lite där och usch.  Försökte lite snabbt hitta tillbaka, men nej.

På banan: Även här var han spänd, blev lite mer avslappnad vart efter men ingen bra känsla. Tappar bjudningen lite och går emot och trycker. Även här, det är bara att sitta och göra det bästa av situationen, le och vinka! Men fick i alla fall en del sexor igenom programmet, sen kommer det lite treor och fyror också .. Procenten blev 54,48%, samma som vi fick på debuten i höstas. Men vet ni var skillnaden är? Nu är det jag som bestämmer!

Nog är det lite tråkigt att vi inte får till det på banan, men det kommer väl förhoppningsvis det också. Han är inte lätt, så är det helt enkelt. Men det är lite kul när det kommer fram okända människor och talar om för mig hur fina han är, då blir jag bara så stolt. För fin, det är han!

Bilder kommer, jag måste bara gå igenom och redigera ..

Morgondagens planer/mål

Publicerat av Jennie Börs den 14 Maj 2011 kl. 22:35 i Allt & inget
Har lagt upp en strategi inför morgondagen för att allt ska bli så bra som möjligt. Till första klassen ska jag rida fram ca 45 min, det brukar vara lagomt. Börjar med att trava fram i ridhuset och sedan ska jag ner till lilla banan så fort det bara går, haha! Jag känner mig fortfarande jätteosäker i ridhuset sedan skadan, går ganska bra att vara i övre delen i ridhuset men nej, Jennie gillar utomhus. En annan anledning är att han ska känna atmosvären bättre, höra alla ljud utifrån och vänja sig med det.

Fokusen kommer ligga på att få honom avspänd, lösgjord, lydig och ha högerbak på sin plats. Själv ska jag tänka på att vara lugn och stabil och sitta mittöver hästen. Inne på banan är målet att få känslan av ett lite bättre flyt jämfört med Insjön.

Till andra klassen kommer jag kunna gå ner på lilla banan på en gång, så då rider jag bara där nere och känner efter vad jag behöver göra. Kanske finns vissa brister som behöver rättas till från första klassen och så vidare.


Vi kanske inte är bäst, men snyggast ponny har jag nog allt. ;) *notera att imorgon ska vi ha rosa strasstigbyglar också*

Evita - 14 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 14 Maj 2011 kl. 21:55 i Ridpass - Evita

Vila


Faktiskt fem månader sedan jag red henne första gången. Mitt sätt att rida henne har verkligen förändrats. (a)


Miro - 14 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 14 Maj 2011 kl. 21:52 i Ridpass - Miro
Trimmade lite i lilla paddocken. I början var han jättespänd, var så mycket runt omkring med människor som byggde dressyrstaket och fyrhjulingen som körde banan och gud vet allt. Men på slutet blev det mycket bättre, han kändes mycket jämnare då också. Red innanför spåret och jobbade på att få honom rak, la in lite volter och skänkelvikningar också. På slutet red jag lite bogen in/öppna och det kändes ganska bra.

Nu ska vi tagga inför morgondagen! Och idag är det 11 månader sedan Miro flyttade till Säter. Helt sjukt vad tiden går fort!


Typ såhär såg vi ut idag tänkte jag säga först .. Sen kom jag på att vi hade andra benskydd, annat träns, andra stigbyglar och annan hjälm, haha!

Stallet hela dagen lång

Publicerat av Jennie Börs den 14 Maj 2011 kl. 21:45 i Vardag
Var i stallet vid sju imorse och morgonfodrade och där var jag fram tills efter åtta på kvällen, haha! Så fort hästarna kommit ut fixade vi stallet och det gick fort, sen har jag mest glidit runt lite. Fotade lite granna, men det var jobbigt när det växlade mellan måln och sol hela tiden, jobbigt när man måste ändra vitbalanser, ISO och slutartider om vartannat. Blir inte bättre av att jag fotade ekiagen på båda banorna, där den ena låhg i motljus men den andra inte, haha.

Red Miro efter tävlingarna och när jag ridit fick han sig ett bad. Miro trodde att han var hingst idag också, tokhästen! Han var skitsur imorse över att han inte fick gå ut, han stod och surade och var arg, skitsött. Sen när han fick komma ut vid lunch trodde han att han var hingst, gick och blåste upp sig och kunde inte skritta normalt. När jag släppte honom i hagen for han runt som en tok och klickade och gjorde caprioller. Jag är glad att han inte gör så när man sitter på, *peppar peppar ta i trä*. Allmänt söt var han i alla fall, filmade lite med Johannas mobil som jag kan lägga upp.

När ponnyn var färdigbadad smorde jag i alla fall och efter det delade jag upp manen, knopparna gör jag däremot imorgon bitti. Sedan var det dax för kvällsfodring. :)



Time for bed

Publicerat av Jennie Börs den 13 Maj 2011 kl. 23:11 i Allt & inget
Nu är det dax att sova, upp tidigt imorgon! Klockan sju vill pollarna ha mat imorgon och sedan blir det antagligen fullrulle hela dagen! Vi har jouren imorgon + att det är lokala dressyrtävlingar för häst. Efter det ska jag och Miro trimma lite inför söndagen sen ska det fixas med honom så han bli fin. Måste smörja också, hann nämligen inte med det idag.

Kameran följer med imorgon, får se om det bli något fotat! :)

center>

Kamerautrustning

Publicerat av Jennie Börs den 13 Maj 2011 kl. 22:54 i Fotografering

Har inte fotat ordentligt sen jag vet inte när .. Usch! Saknar det riktigt mycket, och lite dåligt samvete får jag också när jag får veta att vissa personer tittar min bdb först så fort de ser att jag laddar upp bilder för att de gillar mina bilder, tråkigt för dem när jag enbart laddar upp bilder på mig och hästarna som någon annan fotat ..

Nu får vi se till att det bli ändringar på det, fram med alla kameragrejor! Här kommer ett litet inlägg om vad jag har för kamerautrustning! :)


Kamerahus: Nikon D100 (och nej, i vanliga fall har jag inte huset utan objektiv/skydd) och Nikon D90


Objektiv: Sigma 17-70 F2.8-4.5, Nikon AF-S VR 18-105/3,5-5,6 G ED och Nikon AF-S VR 70-300/4,5-5,6 G IF-ED (inkl. uv-filter + motljusskydd på alla)


Stativ: Ska jag vara ärlig vet jag inte märkerna, haha. Det svarta har några år på nacken och det andra är köpt i vintras, fotar dock sällan med dem.


Väskor: Nikon Golla och Lowepro


Övrigt: Orginalbatterier x2, LION batteri och Cyberphoto duk

Sen tror jag inte det var så mycket mer viktigt, har typ massor av USB-sladdar samt två laddare också. Men det är vad som finns i mitt "kameraskåp" + en gammal kompaktkamera som mer eller mindre sagt upp sig.


Miro - 13 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 13 Maj 2011 kl. 22:04 i Ridpass - Miro
Vila

Evita - 13 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 13 Maj 2011 kl. 22:00 i Ridpass - Evita
Uteritt med Klara och Gerda, Sandra och Classico! Det gick jättebra, hästarna skötte sig och allt sånt. Evita gick först från stallet och upp ur reningsverket, skötte sig bra vid bron också. Lite test men jag tog bara Klaras spö och smällde till henne lite sen sprang hon glatt över, tokan!

Travade banvallen bort mot Djupdalarna, hon var jättelugn! Väl framme i Djupdalarna skrittade vi först ner och sedan blev det lite galopp, det var dunderkul tyckte Evita, haha. Då var hon inte lika lugn längre. ;) När vi skulle trava sen vart det väl en blandning mellan trav och tölt eller någonting innan hon lugnade ner sig en aning. Klättrade i lite crossbackar, i skritt naturligtvis. Det var jättejobbigt tyckte Evita och att skritta var onödigt .. Galopp skulle det varit om hon fick välja. Nerför ville hon helst trava, haha.

Avslutade med att trava en bit bort på rakan, något Gerda tyckte var konstigt eftersom hon är så van vid att där börjar vi galoppera. Evita tyckte också vi skulle trava, även om hon inte är lika invand på det. Men hon kunde i alla fall trava lugnt. Tillslut fick Gerda som hon ville, galopp! Dock en hyffsat lugn en (eller ja, det beror väl på vad man jämför med ..) och sen efter sista kurvan släpper man på lite sista biten.

Nöjda började vi skritta hem igen. Evita fick gå först på hemvägen, i skritten gick hon och njöt på lång tygel och när vi travade banvallen bort var hon sådär lugn igen. Hon är så söt, öronen rakt framåt och sen går hon bara på. Hela vägen hem gick bra den också, nu var bron inga problem alls.

Vi skrittade upp i "skogen" istället för att gå uppför den astfalterade backen på vägen hem, där lyckades hon få tag i typ en hel hallonbuske som hon gick och sög på hela sista vägen. Hennes sadel gled fram jättemycket idag, den låg på bogbladen när vi kom hem .. (Såg det redan efter vi klättrat) Pappa får nog ringa Birgitt i veckan!


Äntligen helg

Publicerat av Jennie Börs den 13 Maj 2011 kl. 15:03 i Vardag

Nu är skoldagen avslutad, visserligen har jag varit hemma en stund nu men ändå. Det nationella hörprovet i Tyska var typ .. barnsligt lätt! Simpla frågor och det var bara att lyssna för att uppfatta svaren, haha. Någon del var lite klurigare, men då kunde man oftast använda sig av uteslutningsmetoden. Var kanske runt fem grejor som jag är lite osäker på om jag uppfattade rätt sen var det en fråga (som det skulle vara två svar i) som jag inte missade.

Genetik-"provet" var inga problem det heller. Superenkelt! Nu sitter jag och lyssnar på musik, det dåliga är att jag lyssnat för många gånger på alla bra låtar på Spotify. Nej, nu ska jag snart dra mig upp till stallet! Idag blir det en liten uteritt bla, men även att bygga dressyrstaket inför helgens tävlingar sen tänkte jag försöka hinna smörja Miros dressyrsadel, sadelgjord och träns så är det klart tills på söndag! :)


Helgens startlistor

Publicerat av Jennie Börs den 12 Maj 2011 kl. 22:00 i Tävling




Blivit lite ändringar sedan jag kollade de premilinära, då skulle jag startat först i LCn och typ i mitten på Lbn om jag inte minns fel. Kom just på att jag borde repetera lite dressyrprogram, kommer inte ihåg hela LC:2an, kan i alla fall början och vet att det är konstiga snett igenom. Får ta tag i det imorgon, jag har ju i alla fall lätt att lära mig program. Behöver inte byta nummer på nummerlappen heller, om jag inte missminner mig hade jag 25 i Insjön också.

Kan även säga att jag förhoppningsvis kommer fota, det beror lite på vädret och om jag måste vara funktionär eller nått efter jag ridit. Annars tänker jag faktiskt ta och fota, det var länge sedan!


Ge mig lov, tack!

Publicerat av Jennie Börs den 12 Maj 2011 kl. 21:15 i Vardag
Usch, jag längtar så galet mycket till lovet! Känns som hela lovet är fullbokat på något sätt, fast det egentligen inte är det. Men det ska bli så himlans skönt! Just nu känns det som jag inte kan göra det jag vill, tiden finns inte. Skulle till exempel vilja slutföra min nya design, men det är ingen idée att sitta och småfixa en halv timme här och en halv timme där. Helgerna är fullbokade dem lika så, så där hinner jag inte med det heller.

Men nu är vi inne på upploppet, om mindre än en månad är det slut. Förhoppningsvis får jag mer tid då! Kanske kommer även bloggmotivationen tillbaka? Just nu är den ganska dålig, haha. Är faktiskt imponerad över att jag inte tappat så mycket läsare.

Nej, nu ska jag ta och titta på NOn en sista gång. Kan alla TDS frågor och han skulle ta de frågorna, så de går nog bra. Har även nationellt hörprov i tyska imorgon, det kändes inte lika självklart!


En liten bid till bdb (det kommer föralltid heta bilddagboken i mina ögon, dayviews låter konstigt!) har jag i alla fall hunnit knåpa ihop!

Evita - 12 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 12 Maj 2011 kl. 20:50 i Ridpass - Evita
Johanna red henne i paddocken samtidigt som jag och det hade gått ganska bra. :)

Miro - 12 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 12 Maj 2011 kl. 20:47 i Ridpass - Miro
Red i dressyrsadeln i paddocken, något dressyraktigt. Gjorde inte så mycket speciell, höll koll på högersidan och att han samtidigt som det skulle svara bra framåt. Kändes helt okej i alla fall. Arbetet bestod av ovala volter och vanliga volter, ganska stora. Några vändningar för att känna att högersidan hänger med i vänster varv och även rida på rakt spår och känna att högersidan är med där. Nu går det ganska bra på rakt spår, dax att börja jobba mer att få med sig allt i väntervolterna nu!

Evita - 11 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 11 Maj 2011 kl. 22:01 i Ridpass - Evita
Johanna red samtidigt som mig och det hade gått bra sa hon. :)


Miro - 11 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 11 Maj 2011 kl. 21:55 i Ridpass - Miro

Red på lilla ridbanan, det dammade som sjutton! Så jag fick tugga grus en bra stund efter det + att man inte får mindre grus i munnen när man borstar Miro före och efter ridpasset, haha. Det kändes ganska bra i alla fall, dagens fokus var högersidan. Han var ganska fin, lite loj bara. Kan tänka mig att det har att göra lite med värmen, det är lixom inte bara varmt utan kvaft också. Men han kändes fin i övrigt, lite fjant i galoppen bara .. Det var ju en kråka som flög förbi två gånger!


Delta du också!

Publicerat av Jennie Börs den 11 Maj 2011 kl. 15:52 i Allt & inget


Klicka här för att komma till tävlingen!

Klicka här för att komma till tävlingen!


Np och skoltröjor

Publicerat av Jennie Börs den 11 Maj 2011 kl. 15:43 i Vardag

Kom hem från skolan för en 40min sedan eller nått sånt där. Som säkert många andra redan vet vad det c-delen i matten som gällde idag, usch säger jag bara! Mitt MVG i matte har nog sagt tack och hej för sig och flyttat någon annanstans. Seriöst, jag satt hela provtiden, 100min utan ett enda avbrott! Missade två uppgifter där man kunde visa MVG-kvalitér, den ena fattade jag inte ett smack och den andra hade jag kanske kunnat lista ut om jag bara haft lite mer tid .. Det som är mest störande är att jag visste hur jag skulle räkna ut b-uppgiften, men behövde ju svaret i a för att kunna lösa den. Om jag hade varit smart skulle jag väl gjort en beskrivning hur man räknade ut den för att få lite extra poäng, men det kom jag på i efterhand. Och klockhelvetet satt på en vägg så jag inte såg den, så jag hade verkligen nollkoll på hur mycket tid det var kvar. Nej fy ..

Något som är lite roligare är att idag fick vi våra klasströjor. :D Skulle nog tagit en storlek mindre som jag tänkte från början .. Men lite osäker blir man ju när alla andra som är lika stora som jag tar en storlek större. Aja, den fyller nog sin funktion ändå!


Antar att alla vet hur en svart hood ser ut? Den är det vänstra trycket på framsidan och det högra på baksidan.

Blir stallet mot kvällen, vill rida när det svalnat av lite utomhus. Ska plugga lite genetik också, prov eller vad man ska säga på fredag. SKa göra så gott jag kan, skulle nämligen inte sitte helt fel om jag fick ett bra betyg på det, för jag har gjort väldigt bra ifrån mig i biologi det här läsåret, och jag tackar inte nej till lite extra poäng ..


Krulltott

Publicerat av Jennie Börs den 10 Maj 2011 kl. 21:47 i Allt & inget
Miro måste ha en konstig man, haha. Han är fortfarande jättelockig från lördagens knoppar. Det ser ganska töntigt ut, samtidigt som det är ganska sött! Pannluggen är normal, men manen är fortfarande lockig. Men det finns en ganska positiv sak med det, all man ligger på samma sida! Det längst ner ligger nämligen på andra i vanliga fall. Vem vet, efter tillräckligt mycket knoppande ligger kanske manen alltid på en sida? :D

Ska försöka få en bild på det imorgon, men bara för det har den väl blivit normal under natten. ;)


Personligen tycker jag i alla fall att han är väldigt snygg i knoppar!

Spexfoto

Publicerat av Jennie Börs den 10 Maj 2011 kl. 20:59 i Vardag
Idag har vi haft spexfoto i skolan, de har tagit bilder på alla klasser i 9an. Vårt tema blev ändrat under dagen, haha, men det blev bra i alla fall. :) Detta gjorde att jag var hemma typ en halv timme senare än vanligt (eftersom det låg utanför skoltid), men det var bara en kul grej! Tråkigt nog var inte hela klassen med ..


Snodde bilden från en klasskompis på FB, så något åt det här håller ser det ut. ;) När vi får hem bilderna kan jag ladda upp den riktiga!

Miro - 10 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 10 Maj 2011 kl. 20:55 i Ridpass - Miro
Johanna red ut på honom idag med Sofie, Klara och Malin. De red till Djupdalarna och som jag har fattat på Johannas beskrivning har de ridit i crossbackarna i alla fall. Det hade gått bra. :)

Jag hade mycket hellre ridit ut med dem än att ha ridit lektion .. Men jag slutade extra sent idag så det hade inte fungerat.

Evita - 10 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 10 Maj 2011 kl. 20:52 i Ridpass - Evita
Hoppning på dagens lektion. Fick ingen bra känsla alls, under uppvärmningen ville hon inte ta innerskänkeln och sen bet hon sig fast jättemycket i vänstersidan. Trängde väldigt mycket i hörnen också. Fick en ganska bra känsla i galoppen i alla fall, kändes som det var ett bra flyt bortsett från att hon fortfarande gick emot innerskänkeln, speciellt i vänstervarv.

Övningen bestod av först en linje med oxer in och ett litet, litet räcke ut. Sedansvänga åt vänster och hoppa ett till litet räcke och in på hinder nummer två i linjen och efter det svänga åt höger och hoppa ett litet räcke och sedan andra hinder i linjen igen. Det blev alltså som en åtta. In på oxern hade jag ingen känsla alls, jag höll mig i manen och följde med när hon hoppade bara. I åttan kändes det som vi körde speedway eller nått. Svårt att hålla galoppen och svänga samtidigt och ja, det kändes helknas. Liite bättre andra gången i alla fall .. Det är det tråkiga med lektion, vi hann göra övningen två gånger. Åttan hade jag ha viljat lega på flera varv för att kunna få en bättre känsla samt ett bättre flyt. Nu blev det ett snabbt slut mitt i allt lixom.


Måste fixa nya hoppbilder ..

FAIL-bild

Publicerat av Jennie Börs den 10 Maj 2011 kl. 12:12 i Allt & inget


Dog lite smått när jag såg den här bilden från lördagens! Bilden är från LBn, när vi tappade framåtbjudningen helt. Jag har alltid haft svårt att få till de där perfekta galoppfattningarna (och sen är jag livrädd för att det inte ska bli galopp, för att Harley vägrade galoppera när vi red program på en avslutning för något år sedan) och ja, det leder till att jag alltid oroar mig mest över galoppfattningarna.

Dock vet jag inte riktigt vad det där blir för bra fattning, haha! Ibland är det svårt att veta vad man håller på med. Bilden är i alla fall ganska charmig, eller hur? ;)

Dressyrdebut

Publicerat av Jennie Börs den 09 Maj 2011 kl. 21:54 i Tävling
Nu har jag bestämt och anmält mig och Evita till våran dressyrdebut! Trodde faktiskt inte att vi skulle hinna debutera redan nu i vår, eftersom jag vill få mer rutin med Miro innan jag slänger in två ponnyer i transporten och åket iväg.

I alla fall, egentligen var det tänkt att jag skulle rida Miro även den här tävlingen, men jag hade blandat ihop när det var på vilken klubb. Och att låta honom tävlat fem helger i rad kändes inte så bra. Men eftersom det ligger så pass nära så tänkte jag att då kan jag åka iväg med Evita istället. :) Rider bara en klass, LC:2, sen får vi väl se hur det går. Jag gör det enbart för skoj skull och för att hon ska få komma ut lite. Så den 22/5 åker vi iväg till Hedemorabygdens Ridklubb på en liten turné!


Om Evita själv fick välja tävlingsgren!

Miro - 9 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 09 Maj 2011 kl. 21:42 i Ridpass - Miro
Vila


Evita - 9 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 09 Maj 2011 kl. 21:41 i Ridpass - Evita

Dressyr i paddocken, eller ja, ett försök till det i alla fall. Fokusen låg någonstans mellan mars och pluto tror jag, haha. Hon var i alla fall väldigt framåt! Kanske lite för framåt, halvhalterna gick väl inte riktigt igenom helt sådär. Försökte rida lite bogen in med övergick istället till att göra övergångar eftersom hon inte riktigt ville sätta ordentlig fokus. Red övergångar trav - halt så fort hon inte lyssnade och det hjälpte. I halten krävde jag att hon skulle ge efter, hon fick stå där och tragla helt stilla tills jag fick en eftergift. Hej arg ponny! Mycket roligare att titta på skolhästarna som gick lektion på stora banan.

Blev liite bättre mot slutet i alla fall, travade i lång låg form och bitvis kändes det bra. Det enda vi galopperade var i början, bara framåt på fyrkanten och hitta ramen.


Evita-style


Framridningsbilder

Publicerat av Jennie Börs den 09 Maj 2011 kl. 17:03 i Fotografering

LC:1




LB:1



Publiceringsproblem

Publicerat av Jennie Börs den 09 Maj 2011 kl. 16:21 i Vardag
Igår kunde jag inte publicera några inlägg, provade från mobilen och via sms men ingenting fungerade. Vet att även fler bloggar hade det problemet.

Dagen inledde jag med en sovmorgon som inte satt helt fel precis och sedan var jag bara hemma och gjorde inte så mycket. Klippte gräset i alla fall. Sedan stallet för att vara med på Hästis, ledde Svartis och han var snäll som vanligt. Herre gud, var verkligen längesedan jag gick/sprang där inne i ridhuset ..

Annars hände det inte så mycket speciellt faktiskt.

Miro - 8 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 08 Maj 2011 kl. 19:01 i Ridpass - Miro
Johanna red honom samtidigt och det gick bra.

Evita - 8 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 08 Maj 2011 kl. 19:00 i Ridpass - Evita
Blev en sväng mot Norddalen i det fina vädret. Skrittade genom Dalsbyn och travade i princip hela vägen bort till Norddalsbacken och tillbaka igen, bortsätt från nerförsbackarna. Hon var pigg, glad och framåt. :)

Jag glömmer dig aldrig

Publicerat av Jennie Börs den 08 Maj 2011 kl. 12:00 i Allt & inget
Idag är det ett år sedan vi tittade på Shanti, herre gud vad tiden går fort! Det känna som det var igår, men ändå inte. Hon är i alla fall en ponny jag inte kommer glömma i första taget, en ponny som jag utan tvekan skulle säga ja till om jag skulle få henne. Vare sig hon är ponny eller storhäst nu.

Hon var speciell, hon hade verkligen det där lilla extra. Det är så det bränner innanför ögonlocken när jag ser på videon ..



OBS: Det står fel datum i videon, 8 maj 2010 ska det stå.

Bilder från LB:1

Publicerat av Jennie Börs den 07 Maj 2011 kl. 22:33 i Fotografering

Tror det är pappa(?) som fotat alla bilder från dagen. Framridningsbilder kommer imorgon.










Bilder från LC:1

Publicerat av Jennie Börs den 07 Maj 2011 kl. 22:21 i Fotografering








Tråkiga kvällar ..

Publicerat av Jennie Börs den 07 Maj 2011 kl. 22:04 i Allt & inget
Tråkiga kvällar som den här kan man längta lite extra efter det här .. Typ en helt vanlig kväll i sällskap av Felicia, dock undviker jag att prata på film eftersom jag inte klarar av att höra min egen röst i efterhand sådär, haha. (a)


(Felicia står för pratet, jag sitter där och ser dum ut sen lite garv mitt i allt det .. Super!)

Evita - 7 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 07 Maj 2011 kl. 21:35 i Ridpass - Evita
Johanna red markarbete i paddocken, typ galopperade klockan och hoppade några minihinder på en linje. Det gick bra. :)

Miro - 7 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 07 Maj 2011 kl. 21:34 i Ridpass - Miro

Tävling, se separat inlägg.


Insjöns Ridklubb: 7 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 07 Maj 2011 kl. 21:14 i Tävling
I det stora hela har Miro skött sig toppen! Han har varit lugn och ganska cool, det vara bar lite läskigt att gå mellan transportparkeringen ner till banan .. Och att gå in i stora paddocken där själva banan var, då var man tvungen att kasta sig lite i öppningen. Men han har stått snälli i transporten och filosoferat mellan klasserna och varit allmänt nöjd. :)

LC:1
Framridning: Jobbade med att han skulle vara rak, red innanför spåret och kontrollerade rakhet och högerbak. Fin i både traven och galoppen. Från mitten av framridningen tog jag spöt och fick fram lite mer energi. Han skötte sig bra, var lite spänd i början men det släppte fort och han tittade ingenting alls!

På banan: Först ville han inte gå in i den stora paddocken, men med lite övertalning så. Han vart jättespänd och körde ut högersidan och försökte komma undan arbetet. Hade ingen bra känsla i programmet igenom, fick lixom inget flyt i det hela. Han var spänd och högersidan hängde inte riktigt med alla gånger. Men det blev 62,22%, inte helt fyskam. Jag är nöjd, mitt mål var ju att jag skulle bestämma och komma igenom programmet och det fixade vi ju! Fick faktiskt ihop 4st 7or, på serpentinen (både på linjen och på övergångarna) och även på högergaloppen. Står lite här och där att han är spänd, kan jag hålla med om. På allmänna intryck fick vi 3st 7or och 2st 6or, står även att han är en trevlig rörlig ponny som för dagen behöver bli mer avspänd och eftergiven, jag håller med även om det.

LB:1
Framridning: Han var fin och rak redan från början och hade bra bjudning. Men all bjudning försvann typ tre minuter innan vi skulle in på banan ..

På banan: Även här villa han inte gå in först, men sen med lite övertalning så. Den här gången var han lite mer avspänd, men bjudningen var inte den bästa. Resultatet blev 55,17% och det stå på iprincip varje punkt att han behöver mer bjudning, haha. Poängen är varierande fårn 4or till 7or och som slutkommentar står det något i form av att han är en maffig ponny som för dagen inte helt kommer till sin rätt eftersom han tappar bjudningen upprepande gånger.

I det stora hela är jag nöjd med dagen. Det är bara att finslipa och få till det på banan, då kommer det bli jättebra! Med tanke på att jag inte ens kunde hantera honom på banan för ett halvår sedan så har vi verkligen kommit en bit på vägen!

Evita - 6 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 06 Maj 2011 kl. 22:59 i Ridpass - Evita
Vila .. Det var inte planerat så, men Johanna var sjuk. Men hon orkade ha triatlon/friidrott med Alex och hundarna i ridhuset, haha. Jag hann helt enkelt inte med lilla tjejen, så kan det bli ibland!

Miro - 6 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 06 Maj 2011 kl. 22:58 i Ridpass - Miro
Trimmade i paddocken. Kändes helt okej, fick in högerbak med ganska bra bjudning. Gjorde bra halter från trav, ställde sig ganska jämt och höll inte på att tjaffsa med huvudet som han gärna gör. Red mycket på ett fyrkantsspår innanför staketet, helt klart godkänt ridpass. :)

Packat och klart?

Publicerat av Jennie Börs den 06 Maj 2011 kl. 22:53 i Vardag
Nu tror jag att allt utom hästen är medpackat! Åkte till stallet vid kvart över tre och var där och fixade till säkert strax efter åtta. Det tar tid att fixa allting! Hade jag hunnit skulle Evita motioneras, men det hanns inte med helt enkelt ..

Imorgon blir det upp tidigt, vi ska fodra hästarna vid sju och åker vid åtta tiden. Vi kommer vara framme i ganska god tid, planerat. Vill inte att det ska bli ont om tid, vill inte stressa. För det smittar av sig jättelätt på Miro. Förresten ska både hopp och dressyrsadeln med, haha. Det känns alltid som det går bättre när jag rider i hoppsadeln (i alla fall när jag rider själv hemma i paddocken) så känns det inte bra med dressyrsadeln i LCn så byter jag nog sadel till LBn. Det visar sig!



Morgondagens mål är att komma runt programmen, rätt väg och Jennie som bestämmer. Framridningens fokusering är att få en lösgjord och lydig häst med högerbak på rätt ställe.


Min sist ska koncentreras på att ha händerna jämnhöga samt inte luta innåt i högervarvet!

Dagen efter idag

Publicerat av Jennie Börs den 05 Maj 2011 kl. 21:15 i Vardag
Morgondagen kommer spenderas i skolan och stallet! Positivt att fredagar i skolan går fort, bortsett från den 80min långa "ont-i-huvudet-lektionen". Har en engelska redovisning, gillas inte ..

Planerat min stallvistelse väldigt noggrant imorgon för att allt ska hinnas med. En hel del som ska göras inför lördagens tävling, hästen ska rida, saker ska smörjas, hästen ska badas och knoppas samt att allt ska packas. Sen när jag kommer hem är det bara att fortsätta, stövlar ska putsas, saker ska packas osv osv. Men jag gillar förberedelser!


Evita - 5 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 05 Maj 2011 kl. 20:52 i Ridpass - Evita

Johanna red henne på sin lektion, de hade bogen in. I början gick det sådär men på slutet hade det gått bättre. :)


Miro - 5 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 05 Maj 2011 kl. 20:49 i Ridpass - Miro
Ibland är han verkligen jäkligt billig .. Hade tänkt rida igenom honom ordentlig och sedan rida igenom LC:1an inför lördagen, men min plan sprack. Han var fin i skritten, flyttade ganska bra för båda skänklarna (blir dock lite för snabb i åt höger, som vanlig) och sådär. Började trava och redan då började han. Hade ett spö i handen, ett kort, kort hoppspö men det släppte jag fort. Det gick inte. Han var mer högt än lågt!

Han spännde av lite bättre och behöll i alla fall energin efter det, men att få in högerbak fanns inte på hans planet. Kändes som jag red i år utan att någonting hände .. Det enda positiva var att galoppfattningarna satt perfekt! När jag ridit runt på ett fyrkantsspår som inte gick längs stakete i ungefär två miljader år i både skritt, trav och galopp tog jag mig an programmet. Red till första galoppfattningen, där gav jag upp. Han sköt ut högerbogen i vänstervarvet och vägrade sätta under sig högerbak. Gick emot handen men skänkeln svarade han för i alla fall ..

Då fick jag nog. Stod stilla i säker 5 minuter eller nått och sen fortsatte jag. Gick lite bättre, fick en bättre känsla i alla fall. Han fick med sig högerbak med en ärlig bjudning och kunde gå rakt. Hade önskat att han bar sig lite mer själv, han blev lite hängande i hande till och från. Stort plus kan han få till högergaloppen, den vart bäst!

Ibland tvivlar jag på att han är en valack .. Kanske dax att skriva en ansökan? Undra om den hinner komma fram tills på lördag i så fall. Men en dag kommer jag få betalt för allt detta slit. En dag kommer allting falla på plats, det är jag säker på. Bara att kämpa vidare!


Mammas inköp @ Hööks

Publicerat av Jennie Börs den 04 Maj 2011 kl. 20:56 i Shopping
Mamma har varit i Uppsala måndag - onsdag eftersom hon pluggar och då var hon in på Hööks. Min order vad stigläder och det kom hon hem med! Ett par till Evitas nya sadel och ett par till Miros kommande sadel, vilken känns ganska mörkt just nu. Det här känts bra på den fronten fram till idag .. Han kanska får inviga de på den han har nu i alla fall!

Mamma kom även hem och överraskade mig med en stövelväska! :D Perfekt! Det var verkligen behövligt ..


Grattis Selly!

Publicerat av Jennie Börs den 04 Maj 2011 kl. 20:44 i Allt & inget
Idag är det ingen vanlig dag, för idag fyller min "lilla" Cumulus Lady år! :D Min "lilla" Selly fyller hela fyra år idag, hon är inte liten på något sätt längre, haha. Heffaklump är nog ett mer passande namn på lilla donnan. :)


Fem veckor hos uppfödaren, när vi tittade på henne <--- ---> Just hemkommen

Oredigerad bild från i vintras :)

Evita - 4 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 04 Maj 2011 kl. 20:29 i Ridpass - Evita
Vila

Miro - 4 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 04 Maj 2011 kl. 20:28 i Ridpass - Miro
Vila

Might it all be gone tomorrow?

Publicerat av Jennie Börs den 04 Maj 2011 kl. 20:27 i Tankar & åsikter

Alla sagor har ett slut, så är det ju bara. Min och Blackys historia liksom min och Zanzibars, de är över. Aldrig mer kommer jag att få uppleva den tidpunkten av mitt liv, de är avslutade kapitel. Det som är hemskt är att jag kommit över dem alldeles för mycket. De blir på någotvis bortglömda bland alla andra. Visst, jag brukar pussa på dem ibland och säga hej när jag går förbi boxarna, men på någotvis känns det aldrig som det varit "vi". Självklart älskar jag dem båda, de har en speciell plats i hjärtat som alltid kommer tillhöra dem. Såren rivs upp då och då, självklart, och då kan jag sitta en hel kväll med tårar i ögonen ..



Tanken finns alltid där i bakhuvudet, även om den inte borde finnas där, att en dag kommer Miro inte finnas i mitt liv längre. Han kommer inte vara i vår ägo föralltid, även om jag skulle önska det. Den tanken är hemsk och kan plåga mig! Jag vill inte, vill inte veta att det finns någonting som heter "slut". Usch, nu ska jag sluta tänka på det där ..

Givetvis kommer det kännas jobbigt den dagen Evita ska åka, men jag har inte skapat samma band till henne som jag gjort med Miro, inte än i alla fall. Men jag vet att det kommer kännas tugnt.


Preliminära startlistor: Insjön 7/5

Publicerat av Jennie Börs den 03 Maj 2011 kl. 21:23 i Tävling


Bad update

Publicerat av Jennie Börs den 03 Maj 2011 kl. 20:45 i Vardag
Vet att uppdateingen varit ganska värdelös den senaste tiden, men jag har varken haft lust, tid eller motivation .. Dagarna går bara runt och det händer inget speciellt, det enda jag i stort sätt uppdaterat om är ju dagens ridpass. Haft en del skolarbete för den delen också och emr blir det väl .. Ett NP i tyska imorgon, ska skriva en uppsats om min hobby. Vi får ha stöd ord med oss i alla fall, tyvärr kommer jag inte på vilka ord jag kan behöva. Det kommer antagligen upp imorgon när jag sitter där och ska skriva?

Har NP i matte på torsdag och en engelska grej på fredag, sedan är det äntligen helg! Motivationen kommer kanske någon gång, förhoppningsvis. Men det är ganska skoj att statistiken håller sig bra trots min dåliga uppdatering! Ni som har förslah på vad ni vill läsa om får gärna posta de i en kommentar. :)

Miro - 3 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 03 Maj 2011 kl. 20:39 i Ridpass - Miro
Johanna skrittade honom för hand i ca 20 min.

Evita - 3 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 03 Maj 2011 kl. 20:28 i Ridpass - Evita
Dressyrlektion idag och hon var jätteduktig! Vi gjorde väl lite saker över hennes nivå, men hon löste det riktigt bra tycker jag när hon väl fattade. Jag menar, vi red öppna ner mot spegeln på ena långsidan i trav och på den red vi först öppna i skritt för att sedan rida en sluta på en diagonal mot kortsidan.

Givetvis red jag bogen in istället för öppna, bara hitta spåren och att hon bjuder framåt. Den där slutan på diagonalen tog det en lång tid innan hon förstod vad hon ens skulle göra. Blev liite för mycket för henne .. Men när hon började fatta blev det mycket bättre! Duktiga stumpan, hon kändes verkligen jättefin!

Nu vill jag ut och tävla dressyr på henne och när hon är sådär fin vill man aldrig sluta rida. Red i hennes nya sadel också, älskar den! Jag får inte sånna där tydliga ankfötter i den heller. ;)


Evita - 2 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 02 Maj 2011 kl. 22:01 i Ridpass - Evita
Johanna har själv skrivit det här inlägget. :)
Idag har jag varit med på Erikträning på Evita. Det gick jättebra i början gjorde vi en övning i galopp med och ett blockhinder och ett litet vanligt räcke, på andra sidan där inte hidrerna stog skulle vi göra 2 ca 15 metersvolter. Vi gjorde det i båda varven och sedan hoppade vi lite på några andra hinder innan vi började hoppa banan.  Jag trodde att jag skulle glömma den men det gjorde jag faktist inte.

Evita var i alla fall duktig hela tiden och hon var lungn och inte så på som hon kan vara ibland. Jag är jättenöjd med henne och nu ska jag börja träna på att inte driva med sätet så mycket utan ska istället vara lättare i sittsen och driva med benen.


Bild från förra gången de tränade för Erik. Jag tränade ju själv för Pernilla samtidigt som hon red, därför fotade jag inte den här gången. Förresten, kolla vilka konstiga framben Evita fick på bilden!

Miro - 2 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 02 Maj 2011 kl. 21:48 i Ridpass - Miro
Dressyrträning i Hedenslund för Pernilla, precis vad vi behövde! Nu vet jag varför det känds så stretigt hela förra veckan och varit konstig i högersidan. Han har varit stel i högerbak, Pernilla sa att det var typ helt rakt dessutom. Därför började vi med att bara rida på framåt på fyrkantsspåret i trav först, få ur handbromsen och få igång bakbenen. Gjorde sedan samma sak i galoppen.

Efter det kändes det lite bättre. Vi flyttade skänkelvikning på volt i först skritt, han bli lite lat och vill inte trampa på ordentligt först, men sen viftade visst någon med ett spö och då skärper han till sig. Samma sak i trav sedan. Red mycket innanför spåret på fyrkanten också, bara för att hitta hela ramen och få med högersidan. Han blir gärna lite seg men då säger jag till honom och lyssnar han inte blir det bara "pang på" att han ska framåt. Det hjälper bra, men inte helt hundre ännu. Både traven och galoppen kändes bra, bara han kommer in i ramen och allt sånt där blir det ju super!

Och när han börjar röra sig av sig själv, herre gud vilken känsla. Nu känner vi oss verkligen laddade för tävling. Gäller bara att hålla kvar allting, men vi ska göra vårt bästa. Miro var galet trött efteråt, pluppeponnyn!


Körde samma outfit på honom även idag. Men jag hade svarta ridbyxor och en annan svart tröja.

För världen är du bara någon, för någon är du hela världen

Publicerat av Jennie Börs den 02 Maj 2011 kl. 14:29 i Fotografering
Kom på att jag helt och hållet glömde bort att skriva resultatet. Det var lite varierande, hade faktiskt några sexor till och från men mestadels så var det fyror. Någon tre kom in i den misslyckade galoppen. Totalt blev det 47,24%. Nu får ni även lite bilder. Blev vita ridbyxor i slutänden, det blev bra tycker jag! Schabraket ligger jättelångt bak, men jag tror jag misslyckades lite när jag la det under sadeln.

En dag ska vi visa världen vad vi egentligen går för!



Miro: "Det ligger ett badkar på taket, coolt!" Jag trodde han skulle vägre gå förbi det, men han tittade bara lite granna på det! :D



Vart tog min fina hand vägen? Och jag måste verkligen träna bort mina ankfötter, usch! Sen skulle det inte göra någonting om underskänkeln flyttades bak en bit ..

Evita - 1 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 01 Maj 2011 kl. 20:11 i Ridpass - Evita
Johanna red henne i ridhuset och det gick bra.

Miro - 1 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 01 Maj 2011 kl. 18:26 i Ridpass - Miro
Idag var det som sagt programridning. Red fram inne i ridhuset, det kändes sådär. Han ville inte gå fram till handen ordentligt och släppte gärna högersidan. Han var seg och gick även emot skänkeln. Gick sedan ut och då blev han ganska spänd. Fick gå in på banan och red runt där och han slappnade av bättre i alla fall.

Själva programmet gick bättre än förra gånge, bara rent spontant sådär. Nu var det Jennie som styrde runt Miro och inte Miro som sprang runt med Jennie. Däremot gick han emot skänkeln och gick knappt framåt. Högersidan var i en annan världsdel och lite sådär. I högergaloppen blev det vänster först, för att han lurat mig så jag satt mer så han skulle ta vänster.

Det Chrisitina tyckte vi skulle träna på var att få honom att bli mer lydig för handen, eftersom han inte accepterade den. Så nu ska vi träna på det. Jag och Pernilla diskuterade allting efteråt (hon såg inte, men jag beskrev min känsla och sen har hon kollat på protokollet) och hon sa att bara högersidan kommer på plats så blir det även bättre i handen. Hon sa även att allt hänger ihop, så det är inte en miljon saker som det känns utan egentligen bara en.

Kommer högersidan in helt blir det bra, det tror jag också. För han är ju hur fin som helst i handen när vi tränar och sådär. Imorgon ska vi ha en tävlingsinriktad träning för Pernilla, sen laddar vi om till Insjön!

Bilder kommer kanske sen någon gång ..