Härliga höst

Publicerat av Jennie Börs den 31 Oktober 2011 kl. 20:18 i Vardag
Idag har det varit en höstdag med sol, sånna gillar jag! Tog det ganska lugnt på förmiddagen, tog lite sovmorgon och sådär. Sedan kom jag på att jag kanske borde rida Miro idag, hade helt glömt bort det! Så jag slängde i mig lite lunch och gick sedan upp till stallet.

När Miro var riden var det dax för Johanna och Evita att hoppa för Erik så jag tittade och filmade dem. Det gick bra för dem, Evita tycker bara att det är onödigt när det ska gå i ett lugnare tempo, haha. Efter träningen tog jag mig an Miros hoppsadel, vet inte när den blev smord sist! Nu är den i alla fall ren och fin, alla sadelgjordar lika så. :) När jag ändå var i gång smorde jag av Miros ena träns lite snabbt också.

Imorgon blir det en tripp till Västerås, ska in på Hööks och Ikea samt lämna iväg syster. Det betyder att jag får ponnyerna för mig själv fram tills på fredag. :)

Miro - 31 oktober 2011

Publicerat av Jennie Börs den 31 Oktober 2011 kl. 20:11 i Ridpass - Miro
Kände mig lagom snäll idag när jag hämtade honom i hagen, han låg där så sött och solade!

Det gick i alla fall bra att rida, han var väldigt fin idag faktiskt. :) Hade bara tänk att jogga honom lite, men han eftersom han lyssnade så himlans bra och verkligen var på plats kunde jag inte låta bli att samla ihop honom lite! Riktigt bra ridpass, vad vore jag utan den där ponnyn?

Efterår stretchade vi ut bakbenen, inga protseter alls idag!

Ridning - sport eller hobby?

Publicerat av Jennie Börs den 30 Oktober 2011 kl. 21:11 i Tankar & åsikter
Har du någon gång hört att ridning inte är en sport, att vi bara sitter där och hästen gör jobbet? Att man borde byta plats på häst och ryttaren så att vi faktiskt förstår vad sport är? Att vi inte ska leka med maten och att häst passar bäst på mackan? Jo, antagligen så har du det. Icke-hästmänniskor förstår sig inte på det här med hästar.

Men är det en sport eller en hobby? Jag skulle nog vilja säga båda. Att vara i stallet och mocka, borsta och allt som nu ska göras, det är våran hobby. Ridningen däremot, det är en sport. Varför skulle det annars heta ridsport och ligga under idrottsförbundet? Dessutom, vi tränar och vi tävlar, det som skiljer sig från andra sporter är att vi har en häst som lagkamrat. Och på något vis borde vi väl ligga lite "före" alla andra sporter när det kommer till jämnställdhet, i ridsporten tävlar tjejer och killar, kvinnor och män mot varandra, utan ålderskategorisering.



Ridning och hästar handlar om så mycket mer än alla andra sporter, tycker jag. Jag menar, om man spelar hockey eller fotboll åker man till träningen, tränar och duschar efteråt. All utrustning lägger man på hyllan och tar fram till nästa träning. Ridning däremot, innan det är dax för träning ska hästen borstas och göras iordning, sedan ska det ridas/tränas och efter det ska man borsta och fixa allting annat. Dessutom, utöver detta ska vi utföra alla stallsysslor. Vi kan inte ställa hästen på hyllan och låta den stå där till nästa träning, nej, den behöver sin omvårdnad även om vi inte ska träna eller rida. Att ha häst och träna/tävla är ett mycket större ansvar än att tex spela hockey/fotboll inklusive alla matcher.


Tycker att filmen här ovan är grym! Det stämmer in så väl ..

Miro - 30 oktober 2011

Publicerat av Jennie Börs den 30 Oktober 2011 kl. 18:13 i Ridpass - Miro
Idag har Miro löshoppat! Vi hade löshoppning på teorin (extra som vi missade förra terminen) och jag frågade för länge sedan om Miro fick vara med, och så blev det. :)

Det första han fick syn på när vi var påväg in i ridhuset var de läskiga avspärrningsbanden som de höll på att spänna upp, de är minst ponnyätande. Så vi ställde oss en bit utanför och tittade på dem och gick in när de fått upp allting. Fick leda runt honom några varv i skritt och sedan släppte vi honom i "ringen" så fick han trava och galoppera runt lite över bommar. Sedan la vi upp det succesivt och ju längre in vi kom desto mer kunde Miro slappna av. Först var han jättespänd och vände och sprang åt fel håll och sådär, men tillslut kom han på att det var ju faktiskt superskoj! Och sista hindren låg väl på runt 110cm.

Det var verkligen intressant att se! Jag tycker att han har så härliga gångarter, speciellt traven, när han får trava fritt. I galoppen körde han järnet till och från, han är så söt så. :) Hoppningen var bra den också och Miro tyckte det var superskoj!

Det finns film, men jag måste sitta vid andra datan och redigera och klistra ihop då jag inte har något program som kan läsa filmkamerans filformat i min egna. Men håll utkik! :)

Miro - 29 oktober 2011

Publicerat av Jennie Börs den 29 Oktober 2011 kl. 21:29 i Ridpass - Miro
Johanna red honom idag, men jag hade lite "lektion" för henne. Jag tycker att det gick bra, hon hittade honom mer och mer. :) Tror dessutom att jag lyckades förklara lite bättre idag vad det var jag ville ha fram för resultat!

Rättviks Ridklubb: 29 oktober 2011

Publicerat av Jennie Börs den 29 Oktober 2011 kl. 21:25 i Tävling
Det är Johanna själv som skrivit tävlingsinlägget även idag. :)


LD (70cm)
Framridning/framhoppning: Ibörjan var hon lagomt framåt fast jag tyckte att hon känndes seg. Vi travade och galopperade fram. Sedan travhoppade vi på ett blockhinder 1 gång åt båda hållen. Samma sak gjorde vi i galopp. Hon var nu lite mera framåt och jag tyckte att tempot känndes lagomt. Vi kom i galopp över ett räcke 1 gång åt båda hållen och sedan skrittade vi en stund. Efter skrittpausen skulle vi komma på en oxer men det tog ett varv innan jag fick galopp på henne för hon taggade på bakbenen. Men när vi hoppade över den kändes det bra. Vi skrittade då till ridhuset där banan var.

På banan: Hon kändes lagomt pigg inne i ridhuset och man var 2 ekipage inne samtidigt. Vitan stod still så lungt tills de hade hoppat klart. När vi fick startsignal red vi hela banan felfritt och fick en rosett. Jag fick en bra känsla.

LC (80cm)
Framridning/framhoppning: Gjorde samma sak hät fast travade och galopperade inte lika mycket fram som jag gjorde i LD. När vi skulle hoppa fran kom jag 1 gång i trav på blockhindret och sedan 1 gång i vadera varv i galopp. Jag kom sedan på räcket i båda varven. Skrittade en stund och kom sedan på oxern. Hon taggade på bakbenen den här gången också.

På banan: När vi fick startsingnalen galoppeade vi mot hindret i något lång galopp och jag skulle hållt ihop henne lite mer. Vi kom ganska nära och hon han inte riktigt upp med benen och rev med frambenen. Resten av banan gasade jag på lite eftersom vi inte skulle komma till omhoppning. Men vi kom rätt på alla andra hinder. Blev arg på att jag inte håll ihop henne tillräkligt på 1a men sånt händer.

Jag är jättenöjd med dagen och det är Evita också tror jag. ;)


Evita har glömt bort att hon fyller 20år nästa år. :)


Hihi, Evita fick låna Miros fina täcke! Det passar mycket bra till hennes transportskydd. :)

Stockholm International Horse Show

Publicerat av Jennie Börs den 28 Oktober 2011 kl. 22:01 i Allt & inget
Idag blev biljetterna bokade, väldigt mycket senare än vanligt! Hela söndagen är bokad, så det blir nog en del fotografering och shopping kan jag tro. :) Kommer dock inte ha lika bra platser som förra året, men sitter i alla fall på A-läktarens kortsida i en sväng. Agrias läktare, för övrigt.



Rosa Magic Brush

Publicerat av Jennie Börs den 28 Oktober 2011 kl. 21:38 i Utrustning
Idag flyttade den röda borsten ur min borstsamling och byttes ut mot en rosa, tänk vilken tur man kan ha! Så nu har Evita fått en rosa som matchar med de övriga borstarna och Miro har den gula, synd att det inte finns i grönt som kan matcha med hans borstar ..

Fin borste, mindre fin mobilbild ..

Ordning och reda

Publicerat av Jennie Börs den 28 Oktober 2011 kl. 15:52 i Vardag
Eftersom jag varit duktig och lämnat in alla uppgifter i skolan fick jag vara ledig idag, lite extra lov tackar man inte precis nej till! :) Dessutom studiedag måndagen efter lovet, så två dagar extra lov blir det för min del.

Idag har jag städat av lite på mitt rum, samt sorterat alla protokoll (framförallt dressyr samt några stilhoppning). Hittade en pärm med register som vi fick i sjuan för att samla alla papper för alla NO-ämnen, dock satt det inte ett enda papper i den, hehe. Nu har jag i alla fall sorterat alla papper för varje häst i ordning bakom en egen flik + en som heter "övriga" och där sitter de bedömningar som jag gjort på märkesprover/avslutningar tex.


"Övrigt"-fliken finns längst ner och fastnade inte på bild!

Nu är det bara rosetterna som ska upp på väggen istället för att hänga i fönstret, men det tar jag tag i en annan dag. Borde hitta en bättre lösning för placketter också, men måste dock fundera lite mer på det. Snart är det dax att gå upp till stallet, fredagkväll!

Samritha - 27 oktober 2011

Publicerat av Jennie Börs den 27 Oktober 2011 kl. 22:58 i Ridpass - Andra hästar
Ny kategori! I och med att jag rider en del andra hästar till och från på lektion så får de ha en egen kategori från och med nu så att det blir enkelt att "sortera upp" bloggens innehåll. :)

Jag fick rida istället för mamma idag, eftersom hon är sjuk. Hennes grupp har ridit i ungefär ett år nu, men eftersom de skulle ha sitsträning tyckte jag inte att det fanns så mycket att förlora. ;)

Fick rida Samritha, en häst som är ungefär lika hög i mankhöjd som jag är lång + att hon är av den grövre modellen. Kände mig väldigt liten på hennes rygg eftersom jag är van vid att rida ponny .. Det gick i alla fall bra, jag fick sitta ner i princip hela ridpasset (utan "rida lätt"-pauser som de andra). Det är alltid nyttigt att ha sitsträning, vi alla har våra små brister. Jag hamnar gärna lite snett, speciellt när hästarna gör som Samritha och skjuter över mig lite. Ville även luta/vika mig innåt och lägga huvudet på sned, men efter en del tjat så blev det bra.

Märkte även jättestor skillnad på Samritha när jag satt rätt och inte, för var jag på plats gick det så mycket bättre. Hon var lite stelstark i vänstersidan, men bitvis kändes det väldigt bra. Pernilla sa att jag gjorde precis rätt. Vi travade och skrittade bara och det är lite lättare att få henne helt avspänd om man galopperar igång, men jag är nöjd som det blev. Jättenyttigt att rida andra hästar, speciellt när man inte kan rida som jag rider Miro. Jag är nöjd med ridpasset i alla fall. :)

Första bilden som jag tog med min Nikon D100, alltså 3 år sedan. Samritha på bild i alla fall. :)

Evita - 27 oktober 2011

Publicerat av Jennie Börs den 27 Oktober 2011 kl. 22:42 i Ridpass - Evita
Johanna hoppade henne idag inför helgens tävling, Evita var minst sagt pigg och glad! De började med stutts, de travhoppade den för att avståndet skulle stämma och det blev mycket jobb med att få henne att lyssna tillbaka. När de hoppat stuttsen hoppade även de 5,5an, inga problem alls och oxern ut låg uppåt 1,05m innan de gav sig. Avslutade med att ta bort hindret framför och la ner bakbommen så de fick hoppa några gånger på bara ett räcke, avslutningsvis la vi upp det till en oxer. De hoppade runt 80cm på de hindret. Sista sprången blev riktigt bra!

Miro - 27 oktober 2011

Publicerat av Jennie Börs den 27 Oktober 2011 kl. 22:38 i Ridpass - Miro
Sanna hoppade Miro idag, var väldigt kladdigt på banan så han var lite "osäker" eller vad man ska säga i början och vågade inte riktigt ta i och sådär, men det blev bättre. Först hoppade de lite stutts och det gick bra efter vi kortat avståndet, först var det på tok för långt för lille Miro.

Avslutningsvis hoppade de 5,5an, även det gick bra när vi fått till bra avstånd och sådär. Sista sprången låg väl på en meter ungefär och det hoppade han så glatt över så. :)

Miro - 26 oktober 2011

Publicerat av Jennie Börs den 26 Oktober 2011 kl. 21:06 i Ridpass - Miro
Idag red vi ut med Klara och Jack, tanken var Djupdalarna men det fick bli Bodilvändan istället eftersom vi kom iväg senare än planerat. Det gick i alla fall bra, travade och galopperade en del på banvallen annars blev det mestadels skritt. Helt lagom pass efter en dressyrträning, om man säger så. Miro var snäll och fin, duktig ponny. :)

Vi stötte även på rådjur, först på banvallen och när vi kom ut på åkrarna såg vi dem igen, men de var inte så läsikiga i alla fall. På hemvägen red vi i bredd upp för reningsverksbacken och sen gick Miro först den sista biten, på helspän men han gick utan diskussion. :p

Bakdelsvändning

Publicerat av Jennie Börs den 25 Oktober 2011 kl. 21:56 i Vardag
Idag hade vi teori på ridningen, som jag faktiskt hann vara med på för jag fick en senare träningstid idag. Vi gick igenom bakdelsvändningar, dock är det ingeting nytt för mig eftersom jag och Miro är väldigt inkörda på det. Har tränat jättemycket på det med Pernilla i och med att det är samlande. Men det är alltid nyttigt att gå igenom saker och ting teoretiskt. :)

På söndag har vi dubbelteori (ska ta igen från förra terminen) och så ska Miro få vara med, det ska bli riktigt spännande. :) Vad vi ska göra får ni veta på söndag!

Miro - 25 oktober 2011

Publicerat av Jennie Börs den 25 Oktober 2011 kl. 21:50 i Ridpass - Miro
Idag tränade vi, som jag nämnde igår, för Göran. Jag är nöjd med min kille, det här är nog bästa Göranträningen hittills. Dock tog det en stund innan vi kunde komma igång på riktigt då jag red med en unghäst som var lite trotsig, men Miro skötte sig super! Bra för honom att träna på att vara i ridhuset samtidigt som en annan häst krånglar, jag blir dock lite för uppmärksam men så kan det vara.

Idag tränade vi på att flytta för skänkeln på volt, vilket jag tycker är jättesvårt. I galoppen jobbade vi en del med förvänd och det gick väldigt bra tycker jag. Red in i trav på en liten båge på långsidan och ställde om, fattade förvänd galopp och galopperade långsidan och saktade av innan hörnet. Red även någon halvt igenom som i LA:1. Idag var han mycket bättre fram än sist, fick verkligen suget i bettet idag och sådär. Göran tyckte det var stor skillnad sedan sist, så det var roligt. Nu ska vi träna lite förvänd galopp och sådär till nästa gång!



Stamtavlor

Publicerat av Jennie Börs den 25 Oktober 2011 kl. 11:58 i Allt & inget
Igår kväll passade jag på att lägga till Miros stamtava på allbreedpedigree, har tänkt att göra det länge men det har inte blivit av. Men nu finns den där i alla fall. :)

Om man tittar i bakre led finns det faktiskt en del likheter, vissa namn finns med i bådas stamtavlor.

http://www.allbreedpedigree.com/miro27

http://www.allbreedpedigree.com/tomacs+evita

Någon som har släktingar till någon av dem? :)

En vanlig vardag

Publicerat av Jennie Börs den 25 Oktober 2011 kl. 08:21 i Vardag
Tänkte skriva ett inlägg om hur en vanlig vardag ser ut för mig!

Det börjar med att klockan ringer 06.15, men jag brukar ligga och sznoosa fram till 06.30. Då klär jag på mig, fixar håret och sminkar mig innan det är dax för frukost. Efter frukost brukar jag typ borsta tänderna och vänta på att klockan ska bli 07.10 för då är det dax att gå till bussen som går från Torget vid 07.32.

Brukar vara i skolan till strax innan 08.00 och då är det trettio minuter kvar tills vi börjar, så morgonen brukar ägnas åt att läsa bloggar och eventuellt blogga som idag. Dock verkar det som de spärrat alla .se bloggar, fram till igår har man kunnat läst dem men nu kommer jag inte in där, gillas inte!

Skolan börjar 09.30 och å är det skoldag som gäller fram till 15.30 alla dagar utom fredagar, då vi slutar 14.30. Jag brukar åka hem med första buss/tåg som går, det beror lite på vad jag hinner med för något. När jag kommer till Säter brukar jag oftast gå hem, är hemma mellan 16.10 och 16.30 måndag till torsdag och på fredagar vid ungefär 15.00. När jag kommer hem brukar jag oftast börja med att äta någonting och sedan brukar det variera mellan att gå till stallet eller att typ sätta sig och titta en stund vid datan.

I stallet gör jag det vanliga, mockar och rider. Sedan träffar man i princip altid någon att prata med. Det brukar väl bli uppåt en tre timmar i stallet varje dag och oftast är jag hemma mellan 19.00 och 20.00, det beror lite på när jag gick till stallet.

Oftast äter jag kvällsmat när jag kommer hem, det är sällan jag hinner det innan stallet och sedan är det duschen som gäller. Oftast hinner jag sitta någon timme vid datan och uppdatera lite på bloggen samt läsa andras bloggar. Någon gång efter 22.00 brukar det bli God natt för min del. :)



Miro - 24 oktober 2011

Publicerat av Jennie Börs den 24 Oktober 2011 kl. 21:23 i Ridpass - Miro
Idag var Miro riktigt pigg kan jag säga! Han rörde sig riktigt bra för också, tog verkligen i för kung och fosterland. I galoppen var han riktigt, riktigt fin! I traven var han inte helt stadig, men i och med att vi red i mörker var det lite läskigt, men han var så fin i övrigt så tycker inte att det gör något. :)

Nu laddar vi inför morgondagens Göranträning!

Nöjd med mig själv!

Publicerat av Jennie Börs den 24 Oktober 2011 kl. 17:42 i Allt & inget
Idag har jag tagit mig tid att gå igenom misstänkta inlägg som kan ha så kallade "skräpkoder" som då har varit och spökat i min design och vet ni vad? Jag vet vad det är som ställt till alla problem! Det är ett sådant busenkelt, men superduper stort misstag inom HTML.

Innan juag publicerar mina inlägg centrerar jag alltid mina bilder med den vanliga "center"-koden, och på vissa inlägg har jag missat den lilla regeln "Den kod man öppnar först, stänger man sist". Det är alltså det som har ställt till allting! Just nu är jag superglad och jag ska verkligen bli noga med den lilla detaljen, men om ni upptäcker att det blir lika dant igen så säg till. :)



Åsebo Ridsällskap: 22 oktober 2011

Publicerat av Jennie Börs den 23 Oktober 2011 kl. 20:44 i Tävling
framridning: Jag började med att skritta fram i typ 10 min. (Började rida fram ganska tidnigt eftersom Evita inte kunde stå still i transporten) Sedan travade vi fram i ett ganska lungt tempo. Jag red lite volter och några ökningar för att jag skulle käna om hon lyssnade frammåt. Efter jag travat en stund galopperade jag, då blev det att använda hela fyrkanten....
Det var egentligen ganska bra men hon av varit väldigt pigg under veckan så det känndes lite komstigt. Efter jag galoperat i båda varven skritade vi en stund igen. Men när vi började trava igen var hon mer energifylld. Jag red små volter och så innan jag galloperade igen och nu ville jag vända lite mer så jag red små volter i galopp innan vi fick gå in på framhoppningen....
Framhoppning: Hela framhoppningen var klockren. Hon hoppade perfekt fastän vägarna mot hindren blev lite korta och så. När jag var nöjd var det bara 2 ekipage* (ändra stvning jennoie) kvar tills jagskulle gå in i ridhuset.
På banan: Det var hela tiden två inne på banan vilket Evita tyckte var tråkigt. Hon ville galoppera och börja på en gång. Men när det vart vår tur blev hon glad. Vi hoppad hela banan felfrit, doch blev hon lite lång ochvi kom inte perfekt på alla hinder. I omhoppningen gick allt också bra fast jag gjorde direkt inga omhoppningssvänger eller gasade på utan red ungifär som vanligt....
Vi rev sista hindret och det var för att vi kom lite snett och han var för "lång". Jag skulle ha hållt ihop henne lite mer.
Jag är jättenöj i vilket fall och nu taggar vi inför nästa helg då vi hoppar i Rättvik
Det är Johanna som har skrivit det här inlägget som handlar om gårdagens tävling. :) Bilderna är fotade av pappa!


LC (80cm)
Framridning: Jag började med att skritta fram i typ 10 min. (Började rida fram ganska tidnigt eftersom Evita inte kunde stå still i transporten) Sedan travade vi fram i ett ganska lungt tempo. Jag red lite volter och några ökningar för att jag skulle käna om hon lyssnade framåt. Efter jag travat en stund galopperade jag, då blev det att använda hela fyrkanten. Hon var ganska tillbaka och det kändes lite konstigt eftersom hon varit väldigt pigg hela veckan. Efter jag galoperat i båda varven skrittade vi en stund igen. Men när vi började trava igen var hon mer energifylld. Jag red små volter och så innan jag galloperade igen och nu ville jag vända lite mer så jag red små volter i galopp innan vi fick gå in på framhoppningen.

Framhoppning:
Hela framhoppningen var klockren. Hon hoppade perfekt fastän vägarna mot hindren blev lite korta och så. När jag var nöjd var det bara 2 ekipage kvar tills jag skulle gå in i ridhuset.

På banan: Det var hela tiden två inne på banan vilket Evita tyckte var tråkigt. Hon ville galoppera och börja på en gång. Men när det vart vår tur blev hon glad. Vi hoppad hela banan felfrit, doch blev hon lite lång och vi kom inte perfekt på alla hinder. I omhoppningen gick allt också bra fast jag gjorde inte direkt några omhoppningssvänger eller gasade på utan red ungifär som vanligt. Vi rev sista hindret och det var för att vi kom lite snett och han var för "lång". Jag skulle ha hållt ihop henne lite mer.

Jag är jättenöj i vilket fall och nu taggar vi inför nästa helg då vi hoppar i Rättvik. :)



Lärorik helg

Publicerat av Jennie Börs den 23 Oktober 2011 kl. 17:59 i Vardag
Nu har jag varit hemma ett par timmar efter en rolig, lärorik och lite halvjobbig helg! Har hunnit med och haft insläpp också, haha.

Helgen har som sagt varit väldigt lärorik och rolig, dock blir det lite jobbigt i och med att det är långa dagar med massor av information. Men i det stora hela har det varit bra. :) Fika och mat hela tiden, haha. Igår var det bara information om flera olika saker samt en del diskussioner. Vi var färdiga åtta - halv nio och då gick vi upp till Shell och sedan blev det TV. Vi började se en film på 4an, Allt för min syster, som vi bara var tvugna att se färdigt. Bra, men sorglig och hemsk film!

Efter filmen blev det att sova för att sedan gå upp i tid idag. Innan lunch var vi iväg till ett stall och tittade lite, annars har det varit mycket information. Men det har i alla fall varit värt det, även om det blir lite halvjobbigt/segt ibland så är det vädligt roligt och lärorikt!

ULK

Publicerat av Jennie Börs den 22 Oktober 2011 kl. 10:00 i Vardag
Vid den här tidpunkten befinner jag mig antagigen på Fornby Högskola. Under helgen ska jag gå första steget på ULKen, så uppdateringen kommer inte vara på topp. Roligt och intressant ska det bli, det är jag och Jenny får Säter som ska gå och hon är nog förövrigt den enda av de andra deltagarna som jag vet vem det är.

Vi hörs imorgon!


Vid den här tiden har även Johanna och Evita gjort sin start i Åsebo (LC), resultat därifrån kommer imorgon. :)



My one and only ♥

Publicerat av Jennie Börs den 21 Oktober 2011 kl. 22:10 i Allt & inget

Ekololja

Publicerat av Jennie Börs den 21 Oktober 2011 kl. 21:46 i Vardag
Idag har jag smort, eller ja, ett träns var vad jag hann med. Det var riktigt skitigt kan jag säga, ska jag vara ärlig vet jag inte när jag smorde det sist. (a) I alla fall så smorde jag in det med Ekololja efteråt, i tre omgångar! Lädret bara sög i sig av oljan, så fler omgångar av det blir det allt i framtiden.



Miro - 21 oktober 2011

Publicerat av Jennie Börs den 21 Oktober 2011 kl. 21:39 i Ridpass - Miro
Galoppjobbet fårn gårdagen fanns kvar även idag, härligt härligt! Red i dressyrsadeln och jag har konstaterat att jag aldirg mer kommer rida i den utan antislip, måste stanna hela tiden för att rätta till den. Är i alla fall nöjd med honom, tipp topp var det kanske inte men nog nog dög det. :)

Mitt tävlingsår 2011

Publicerat av Jennie Börs den 21 Oktober 2011 kl. 12:30 i Tävling
Mitt första riktiga år som tävlingsryttare! Visst, 2009 och 2010 tävlade jag lite lokalt men det är inte föräns i år som jag verkligen varit riktigt aktiv. Det har varit ett år med både framgång och motgång, det har gått lite upp och ner som i en berg- och dalbana. Det har varit mycket slit med blod, svett och tårar; men jag ångrar inte det här året.

Innesäsongen missade vi pga min skada, så vi kom igång lite senare än tänkt, men så fick det vara. De första två tävlingarna gick helt okej, men efter det gick det utför. I Leksand framförallt för att jag inte kunna spänna av för att det var så rörigt där och det bli inte bättre av han kastade av mig i collectingring inför LBn (lite småpinsamt, men dressyrstaket som blåser omkull är inte att leka med!). Tävlingen i Vassbo handlade bara om att jag hade helt andra tankar i huvudet, egentligen skulle jag nog inte ens ha startat den tävling med tanke på alla omstädnigheter.

Sedan blev det en liten vändning, på KM lyckades jag verkligen hålla honom "på sin plats" utan kast. Tävlingen i Insjön var helt klart vändningen, vi var vältränade med tanke på tre dagars lägret som vi varit med på samma vecka. NF-SM var verkligen den stora vändningen, första dagen var vi precis utanför placering (1p) i första klassen och i andra klassen hade jag honom verkligen i ramen. Andra dagen var sådär, men för att vara inomhusdebuten var det bra. Utställningen däremot, den gick ju galant! Världens finaste Miro. ♥


Titta på den fina ponnyn och inte på mig

Efter Vetlanda har det verkligen bara gått framåt, ibörjan var min känsla bra men procenten var inte desamma. I Torsåker var vi retligt nära placering i LCn (samma poäng, dock hade vi sämre koeff) men två helger senare satta vi den i Ludvika! Vår första placering.

Sista tävlingen är nog den absolut bästa den här säsongen. Jag hade inga högre förväntningar och sänkte ribban i och med att det var innomhus, men ack så fel jag hade där. 64,44% i LCn och procentrekord! Sedan går vi in i LBn och sätter ännu ett procentrekord och lyckas för första gången knäcka 60% gränsen. En perfekt avslutning!


Vissa gånger har jag bara haft känslan "Nej, nu ger jag upp!", men viljan att lyckas är så mycket starkare. Det är verkligen ingen lätt ponny jag sitter på, han gör ingenting gratis och behöver ryttarens stöttning till 110%. Jag har lärt mig och kommer att lära mig så otroligt mycket med denna ponny, det vet vet jag. Han har så mycket att ge och en dag kommer han visa dommarna vad han egentligen går för! Jag tänker ge honom den tid han behöver, det har tagit oss hela det här året att få oss två samspelta inne på banan och 18 starter innan vi fick våran första placering. Planen att debutera LA fick vi flytta fram till i vår, men det gör mig ingenting.

Huvudsaken är att vi har roligt, det är ju därför man tävlar!? Rosetter att hänga på väggen är inte det viktigaste, det är bara en bonus. :)


Musse Pigg ♥

Publicerat av Jennie Börs den 20 Oktober 2011 kl. 21:03 i Allt & inget
Idag har Miro fått ett nytt smeknamn, nämligen Musse Pigg! Ibland ser han verkligen ut som honom och jag tyckter det passar honom ganska bra faktiskt. :)


Miro - 20 oktober 2011

Publicerat av Jennie Börs den 20 Oktober 2011 kl. 20:38 i Ridpass - Miro
Idag åkte rumpmuffen på första gången för säsongen! Vi gjorde inte så mycket komplicerat idag, men la en hel del arbete på galoppen. I vänster vill han så gärna falla ut med bogen och ha sig, så idag tog vi igenom galoppen riktigt ordentligt. Blir inte bättre av att han tycker det ska gå i 180km heller. Men tillslut så blev det bra och när galoppen var igenom ordentligt blev han jättefin i traven också!



Vimsiga jag

Publicerat av Jennie Börs den 20 Oktober 2011 kl. 20:13 i Allt & inget
Jag får ursäkta mig lite, om någon har försökt kommenterat och inte kommit in på kommentarssidan. Hade nämligen lyckats kopiera in fel kodmall, så när men klickade in sig på kommetarer hamnade man i arkivet istället, woops!

Stort tack till Maja som meddelade mig det! :D

Dagens stallgöror

Publicerat av Jennie Börs den 19 Oktober 2011 kl. 21:35 i Vardag
Idag hade jag en ridfri dag, istället mockade jag åt båda ponnyerna! Johanna red Miro, så började där och mockade ordentligt ut massor av hö och sådant och plattade till perfekt. Dock var det där sista ganska onödigt eftersom jag släppte in Evita efteråt medan jag mockade åt henne, hon fick dessutom dammsuga upp det sista av höresterna. ;)

När jag mockat färdigt hjälpte jag Johanna lite när hon red Miro, vet precis vad jag vill ha fram och kan se vad som behöver göras - men det är så svårt att förklara hur hon ska göra. Vet precis vad jag själv skulle gjort i den situationen lixom! Men på slutet blev det bättre, när båda två började spänna av. :)

Miro börjar bli en riktig liten lurvponny, snart åker nog klippmaskinen fram ..

Tralalalala, en rubrik!

Publicerat av Jennie Börs den 19 Oktober 2011 kl. 21:25 i Allt & inget
Jag är totalt urkass på att komma på bra och klockrena rubriker, jag vet!

Nu har jag fått upp en lite bättre design, är en del mer saker som ska upp men det tar jag efter hand. Tryck F5, om du inte kan se den.

Angående alla problem har jag fortfarande inte kommit fram till vad problemet är, svaret jag fick från blogg.se är att det antagligen är något i inläggen som krånglar? Från kundservice fick jag svaret att det antagligen var en "skräpkod" i inläggen, men de exempel de gav är ingenting som jag brukar använda mig av. I fortsättningen kommer jag i alla fall vara noggran med att vara observant på vad som jag lägger in i inläggen, kommer inte göra något av det som de klassade som "skräpkoder".

Evita - 18 oktober 2011

Publicerat av Jennie Börs den 18 Oktober 2011 kl. 22:02 i Ridpass - Evita
Idag red jag Evita på min lektion! Vi hade galopparbete med bommar, som alla låg platt på marken. Travade först fram med en konstig serpentin med bommar åt båda varven, galopperade sedan fram med en bom på ena långsidan. Efter det var det dax för övningen, vilken var att vända in och rida klockan på ena långsidan och på andra långsidan galoppera över en bom i början av långsidan och en i slutet.

Vi gjorde övningen två gånger åt båda varven. I volten gick det bra när vi kom igång ordentligt, dvs att jag bara styrde och inte bromsade för mycket (hon var väldigt pigg och glad, och jag bromsade lite väl mycket först) men på långsidan var hon väldigt fin! Slappnade av och höll rytmen, duktig tjej!

När vi travade av började hon komma framåt och neråt, fina tjejen. Hon var verkligen taggad idag, men det är bara skoj! När jag kortade tyglarna och skulle fatta galopp drog hon iväg eller blev sur och gick på sidan och tänkte ställa sig och "hoppa framåt" dock gjorde hon det aldrig, någongång galopperade hon även på stället, hon är ju bara för söt den där lilla damen. :)♥





Snabbinfo

Publicerat av Jennie Börs den 17 Oktober 2011 kl. 21:42 i Allt & inget
Tänkte bara berätta att jag jobbar med en ny design och den kommer upp så snart den är färdig. :) Dock räcker tiden bara till lite småfix här och där, men jag gör mitt bästa. Så länge får ni överleva som det är!

(Och här skulle det egentligen varit en bild, men tydligen hade inte blogg.se samma åsikt ..)

Miro - 17 oktober 2011

Publicerat av Jennie Börs den 17 Oktober 2011 kl. 21:35 i Ridpass - Miro
Dagens dressyrträning gick väldigt bra! Började med att rida bara framåt, vilket han lyssnar väldigt bra på nu. Jag behöver inte påminna honom gång på gång hela tiden. Först på fyrkanten och sedan på en volt som låg ca 1m innanför vändningspunkterna. Minskade och ökade volten lite i trav och galopperade även lite. Han lyssnade jättebra och kom igenom bra.

Sedan övergick vi till lite sidvärtsrörelser, skänkelvikning som i LA:1 men jag flyttade halva diagonalen och sedan rida på framåt och åt sidan. Han lyssnade jättefint och stod inte alls emot, red några gånger för varje skänkel i lättridning i båda varven. Sedan gjorde vi samma sak några gånger nedsuttet, han lyssnade fortfarande bra. När han var som duktigast lämnade vi skänkelvikningarna som beröm för honom. Anledningen till att vi rider raktfram och fråmåt en bit är för att han gärna får motorstopp men idag bjöd han väldigt bra den korta biten, men skulle jag rida hela diagonalen så vet jag att det skulle bli motorstopp mot slutet.

Vi avslutade det hela med att rida på volten igen och ta igenom böjningen ännumera, jobbigtjobbigt. Jag fick jobba jättemycket med mina händer. Min innerhand bli gärna lite "ge-och-ta", så fick jobba mycket med att den skulle bli stabil i de ledande tygeltagen.

Jag är jättenöjd med Miro! Märks verkligen att vi utvecklats sedan i våras. Längtar redan till nästa träning. :)


Miro taggar inför träning!

Ny dag, nya tag

Publicerat av Jennie Börs den 16 Oktober 2011 kl. 17:28 i Allt & inget
Imorgon är jag tillbaka igen. Ett liv utan blogg finns inte på min världsplanet! Hur jag löser alla problem återstår bara att se, ingenting är ju omöjlig - bara olika svårt att lösa.



Alla sagor har sitt slut

Publicerat av Jennie Börs den 15 Oktober 2011 kl. 17:32 i Allt & inget
Alla sagor har sitt slut och även den här, även om jag inte alls vill det. Men jag kan inte sitta och blogga på en blogg som ser ut som ett "hej-kom-och-hjälp-mig" med allting i en enda röra, jag är för mycket perfektionist för det. Det värsta är att jag inte har en blekaste aning om vad problemet är, nu går det inte ens att byta utséende eller någonting.

Som det ser ut nu är det här det sista inlägget, om blogg.se svarar på mitt mejl och kommer med en lösning så kanske jag fortsätter. Jag vet faktiskt inte om jag har lust att fortsätta på en ny blogg heller, för jag kommer aldrig kunna hitta ett lika bra namn som detta.

Ja, ni som har Internet Explorer fattar kanske inte vad jag pratar om med huller om buller, men ni andra gör kanske det. Har även återställt hela kodmallen (det var inte meningen, trodde jag var inne på min"testblogg") så den ser inte ut som den ska.

Vi får väl se vad det leder, men jag vet att jag inte kommer klara mig utan blogg ..

Dagens shopping

Publicerat av Jennie Börs den 15 Oktober 2011 kl. 16:37 i Shopping
Idag blev det en shoppingtur till Borlänge, såklart blev det en sväng in på Aubiose! Har inte handlat där sedan i början av Juli, så idag tyckte jag att det var dax ..

Det blev bara saker som behövdes, ingenting onödigt. :)



*Släta lädertyglar från Glubus (ska dock ta bort tygelflugorna + att de ska smörjas upp ordentligt!)
*Vita fleecelindor från Horse Guard
*Ekololja
*Nummerlapp (Resoren på min andra har börjat ge upp, haha)

Viktig information!

Publicerat av Jennie Börs den 14 Oktober 2011 kl. 22:26 i Allt & inget
Jag vet att det är något som är helkonstigt med min bloggdesign (den ser i alla fall hyffsad ut i Internet Explorer). Men felet kan inte ligga i min HTML, det måste ligga någon annanstans. Jag har nämligen provat att bygga upp en ny design i en "underblogg" till den här och det blir exakt samma sak efter en stund.
Jag gör allt för att fixa problemet! Har även mejlat till blogg.se om mitt problem, får väl se vad jag får för svar .. :)

Nyfriserad

Publicerat av Jennie Börs den 14 Oktober 2011 kl. 21:40 i Vardag
Idag har Evitas man fått sig en lite uppfräschning, den började växa ut och bli lång och tjock. Nog för att hon ska ha en busig ponnyman, men det är inte snyggt när den blir för lång! Började att rycka ur den men insåg efter 20 min att det skulle ta mig alldeles för lång tid + att det gör så förbaskat ont att rycka. Lånade Karins urtunningsax och då gick det lite fortare!

Manen är nu både lite tunnare och kortare, men som en busig ponnyman ska vara!


Vitan i vintras. :)

Annars har det varit en helt vanlig fredag i stallet. Men kändes som tiden gick väldigt sakta, antagligen för att jag de två senaste fredagarna stressat runt för att hinna fixa allt inför en tävling. Men ska jag vara ärlig känns det tråkigt att det dröjer tills det är dax att fixa allt det där, finns det något bättre än att knoppa och göra ponnyn fin?

Miro - 14 oktober 2011

Publicerat av Jennie Börs den 14 Oktober 2011 kl. 21:28 i Ridpass - Miro
Red i dressyrsadeln idag, med sporrar. Var inga problem med sporrarna idag heller, de är bara till fördel! Det är så mycket enklare att rida ihop honom ordentligt, så det blir sporrar på måndagens träning.

Vi gjorde inte så mycket komplicerat, lite vändningar på bakdelen i skritt och skänkelvikningar i skritt och trav. Att ändra tempo i de olika gångarterna och lite sånt där bara. Tränade även en del övergångar, och han lyssnade bra. Jätteduktig ponny har jag!

Miro - 13 oktober 2011

Publicerat av Jennie Börs den 13 Oktober 2011 kl. 21:22 i Ridpass - Miro
Inte jag som ridit idag, men jag måste bara uppdatera om det ändå! Miro har nämligen fått hoppat idag. :)

Jag skrittade fram honom för hand och Johanna red fram honom i trav och galopp (jag hade inte ridkläder, och extrem hala mjukisar går inte att rida i) för Sanna blev lite sen. Men sen när Sanna kom var det hoppning som gällde. Först red det bara över en bom och sedan över lite småhinder, på block och sånna som låg på kanske 40cm. Det blev lite linjer och bara enkelhinder. Vi la upp hindren lite i taget och det slutade med ett hindet på 85cm.

Miro tyckte verkligen att det var superroligt! Jag har haft jättedåligt samvete för att han inte fått hoppat sedan i våras .. Man såg verkligen på honom hur han laddade på efter hindren. Han hoppade snällt och fint, inga tendenser till att göra tvärnit och 180 graderssvängar som han gjort med Johanna. Men Sanna håller honom verkligen i den ram som han behöver, och har han den ramen så hoppar han jättesnällt.

Han skötte sig super, det var mörkt med skuggor och sådär men det var inga problem. Sanna ska fortsätta att hoppa honom regelbundet nu framöver, så det blir jättebra för honom. :) Tanken är även att Johanna ska bygga upp förtroendet igen och småskutta framöver när hon känner sig redo, med Sannas hjälp.

I'm forever keeping my angel close

Publicerat av Jennie Börs den 12 Oktober 2011 kl. 20:37 i Allt & inget
Det är precis som Spotify visste, idag när jag slog igång musiken var "What are words" den första låten som spelades. Varje gång jag hör den låten tänker jag på dig, det är helt enkelt din låt och saknaden tär i bröstet varje gång.

Idag när jag såg månens sken påmindes jag om sista gången jag såg dig, den där kvällen i augusti. Det är en stund som jag alltid kommer minnas, den är oförglömlig precis som du. För världen var du bara någon, men för mig var du en del av min värld. Det är precis som Spotify visste, att idag är det två månader sedan du vandrade vidare till de evigt gröna ängarna.

Och när jag skriver det här känner jag hur det bränner innanför ögonlockan, liksom alla gånger jag hör "What are words".



Miro - 12 september 2011

Publicerat av Jennie Börs den 12 Oktober 2011 kl. 20:23 i Ridpass - Miro
Red med sporrar idag, mest bara för att "rida in" mig på det. Ska nämligen börja rida med det på träning nu framöver, och jag har typ fått för mig att Miro är gjord av porslin .. (a) Har inga problem att rida med sporrar annars, men de få gånger jag ridit med det på Miro har jag blivit överförsiktig. Men idag var det inga problem, jag red som vanligt. :)

Miro kändes ganska fin, han var lite småspänd kändes det som. Men i det stora hela så gick det väl helt okej! Kom åt honom lite bättre med sporrarna och jag tror de kan hjälpa mig lite inne på banan sen i framtiden. :) Gjorde även några ryggningar, satt kvar upprätt och han backade ändå! Dock slår han sig lite fri, men det är bara att kämpa på.

Designproblem

Publicerat av Jennie Börs den 12 Oktober 2011 kl. 08:14 i Allt & inget
Insåg nyss att designen än en gång fått ett helt nytt liv, varför? Löste ju det för några veckor sedan genom att visa färre antal inlägg på "första sidan", men nu är vi tydligen tillbaka på ruta ett igen. Nu är jag trött på det här, så snart jag har tid tar jag itu med att bygga ihop en ny!

Fram tills dess får jag helt enkelt ursäkta för röran. (Och kan ju tillägga att den ser nästan som vanligt ut i IE)

En vanlig tisdag

Publicerat av Jennie Börs den 11 Oktober 2011 kl. 20:47 i Vardag
Som alla andra tisdagar har jag haft lektion idag, Grey var ponnyn jag fick rida på dagens hopplektion. Är man van att rida Miro är han verkligen en motsats, med sin stela kropp och shettissteg. Men det har gått bra att rida, började med att trava fram och sedan galopperade vi på volterna i båda varven och skuttade över en upphöjd bom.

Sedan fick vi på långsidan hoppa hinder i följd, tre stycken hinder med tre galoppsprång emellan. Det var lite trångt, så man fick hålla ihop en del och det speciellt när mitten hindret höjdes upp lite. Men vi fick ganska bra flyt där emellan i alla fall. :) Vi hoppade det några gånger åt båda håll. Sedan fick vi hoppa en liten bana, det var långsida och sedan en diagonal där man skulle hoppa över en kort bom som låg på block, sedan långsidan åt andra hållet och avsluta med en till diagonal med en kort bom på block. Förutom att Grey blev stark som sjutton så gick det bra! Andra långsidan tog han helt över och bara drog på, tur att han är snäll i alla fall. Tog om det direkt efter och då gick det lite mer i rätt tempo i alla fall.


Alex och Grey på KM förra sommaren

Direkt efter ridningen var det dax för usmöte. Vi kom väl fram till lite saker i alla fall och fika på det. :)

Hedenslund

Publicerat av Jennie Börs den 10 Oktober 2011 kl. 21:09 i Vardag
Idag har Miro fått varit ute på transportäventyr! Första träningen i Hedenslund efter sommaruppehållet, Miro kände nog igen sig på en gång vad som skulle hända. Han hade mycket bråttom in och kunde absolut inte stå still när vi gjorde iordning honom! Dock var det inte jag som tränade idag, utan det var Johanna.

Det gick bra för dem. Mycket nyttigt att sitta på läktaren för min del, man ser verkligen vilken otrolig skillnad det blivit på Miro! Han är mycket mer samarbetsvillig och inte alls opåverkbar. Och sådan skillnad det blir på hans gångarter, nog för att jag känt skillnaden men även för ögat har det en stor betydelse. Det är i alla fall skönt att se att det blivit ett resultat av det jag lagt mycket krut på i sommar!

Nästa vecka är det min tur att träna, jag längtar redan kan jag säga! Sist jag tränade för Pernilla var i slutet av augusti, det kan nog tala om en del. Det ska bli så roligt att verkligen visa hur långt vi kommit och ska jag vara ärlig är jag faktiskt själv förvånad över hur extrem mycket jag lyckats åstadkommit helt själv under den här sommaren. Jag längtar massor till nästa måndag!


Första dressyrträningen efter min skada i våras! Var nog minst lika taggad inför den som jag är nu, hehe. :)

Rosa Magic Brush

Publicerat av Jennie Börs den 10 Oktober 2011 kl. 10:34 i Utrustning
Just nu ångrar jag att vi köpte Magic Brush när de var nedsatta, nu har de kommit i rosa till Hööks! Det är väl smällar man får ta helt enkelt. Men en rosa skulle faktiskt passa utmärkt i Evitas borstsamling! (Och Miro vill egentligen ha en grön, men det finns ju tyvärr inte ..)


När vi två blir en

Publicerat av Jennie Börs den 09 Oktober 2011 kl. 21:16 i Allt & inget
Känslan man får när man är ett med hästen, den är verkligen häftig. Att allting bara flyter på, hästen lyder minsta lilla vink och man dansar tillsammans. Detta är nog det som vi ryttare på ett eller annat sätt strävar efter, att just känna att man hör ihop med sin häst.

När hästen gnäggar när man kommer gående mot hagen, då slår hjärtat en volt där inne i bröstet. Eller när hästen lungt blåser varmluft mot ens kind. Känslan av att känna sig älskad och speciell, den slår mycket den! Det här är känslor som inte går att beskriva, som man måste uppleva för att förstå. Icke-hästmänniksor förstår sig inte alls på det här, "det är ju bara en häst". Men för oss, är de här stora djuren så mycket mer.



För att nå det där krävs det att hästen får ett förtroende för en, och det är just förtroende som jag ville komma till i den här texten. Något jag skulle vilja göra för att Miro (framför allt han) ska få ett större förtroende för mig är att börja jobba mer från marken. Hans förtroende för mig har växt väldigt mycket, men jag tror att för att vi ska nå den framgång som jag vill måste det bli ännu starkare. Genom att han får ett starkare förtroende för mig på marken, följer även det med när jag sitter på ryggen.

Att jobba med honom från marken syftar jag inte på att lära honom trick, nej absolut inte. Det är ett arbete som ska handla om att han följer mig som ledare, något som vi jobbat lite gran med faktiskt. Ett exempel är att han gå brevid mig , när jag stannar ska han ställa upp sig med bogen brevid mig och när jag börjar gå ska han följa efter. På den biten är han väldigt lydig faktisk och följer mig som en hund! Dock skulle jag vilja utveckla detta ännu mer, men jag vet inte hur.



Nytt på G

Publicerat av Jennie Börs den 09 Oktober 2011 kl. 20:38 i Vardag
Dagen började med sovmorgon, välbehövligt! Tog det sedan lungt tills jag gick till stallet för ett litet planeringsmöte med us, vi blev dock inte så många. Har i alla fall börjat planera spökjakten, hoppas verkligen att vi kan lägga den så att jag kan vara med! Passade även på att mocka efter det.

Har börjat med den nya designen idag, headern är nästan helt klar! Dock måste jag animera ihop den och det är inte det lättaste, vägrar att animera i PS för att GIF-format förstör kvalitén så mycket. Ska prova animera den i Adobe Premier Pro, dock måste jag föra över filerna till skoldatan och sen måste jag hoppas på att jag får in den här på bloggen! Sedan är det lite fler grejor som ska fixas till för att den nya designen ska bli fullständig. :)


Här bakom gömmer sig de fyra "headerdelarna"!

Somliga ljus brinner aldrig ut ♥

Publicerat av Jennie Börs den 09 Oktober 2011 kl. 15:12 i Fotografering
Bilder från gårdagen! Har verkligen jättemycket bilder, men jag kan inte lägga upp allihopa .. Min bästa prins!


He's my lobster ♥

Publicerat av Jennie Börs den 08 Oktober 2011 kl. 21:50 i Allt & inget
Klockan är runt åtta på morgonen, jag har redan varit vaken i tre timmar. Det tar emot att säga det här, men hur underbart är det inte med en vacker höstmorgon? Helt sjukt fin utsikt var det där uppe på anläggningen!

Imorgon kommer det bilder, är förvånad över hur bra bilder man kan få med "sport" i ridhus!



Bjursås Ridklubb: 8 oktober 2011

Publicerat av Jennie Börs den 08 Oktober 2011 kl. 21:14 i Tävling
Idag förstår jag verkligen varför jag hade klockan på 04.55, var i stallet halv 6 och fodrade. Att man sitter mitt uppe på ett berg en hel dag i kylan (dock värmde det bra i solen när det inte blåste). Det var så värt det! Miro har som vanligt skött sig exemplariskt i transporten, dessutom lyckades vi få lyxparkering så vi slapp backklättra för att komma till framridningen, haha. Hade inte världens största förväntningar eftersom det gick inomhus, förra gången blev han ju så opåverkbar inne. När läktaren dessutom låg efter en långsida precis i kant med spåret .. Men man ska aldrig säga aldrig!

LC:1
Framridning: I traven var han lite oengagerad, men han var på plats i alla fall. I lättridningen gick det bra, men nedsuttet var det värre. Han var lite jobbig att svänga åt vänster, men det tog vi igenom ganska bra. Jättefin i galoppen, kom verkligen fram och neråt och galopperade på jättebra! En helt okej framridning, en sån som duger. :)

På banan: Tog igenom honom på en gång i collektingring eftersom han spände till. Travade med tempoväxlingar och skrittade lite. Sedan in på banan, fokuserade mest på att rida förbi läktaren och dommaren! Programmet kändes bra, den största missen som blev var att han tog min förhållning efter galoppvolten som att vi skulle bryta av, enda 5an i programet. Annars har jag inget att klaga på förutom att han hade kunnat vara mer engagerad i bakbenen! Det slutade på 64,44%, vilket är vårat nya procentrekord! 7or på sits och hållning, inverkan och korrektheter i uppvisningen på allmänna intryck, nöjd! I slutkommentaren står det bla "Lydig ponny", det var något nytt.

LB:1
Framridning: Han kändes fin, dock två kastningar åt sidan från ponnyns sida .. Så det var lite spänt, men ändå. Han surade även ur ett tag, pressade traven lite extra och då blev det vääldigt jobbigt att fatta galopp så då kickade han lite och sådär. Men annars bra framridning (trots att det var ganska rörigt ett tag)

På banan: Han kändes mer spänd när jag kom in den här gången, men jag red igenom så mycket som möjligt i collektingring. Sedan ville han inte gå in på banan, backade och backade och hotade med att resa sig. När vi väl kom in körde vi samma konsept som innan. Programmet gick bra, lite oengagerat och spänd men annars bra. Extra plus för galoppen! Det slutade på 60,69% vilket även det är ett procentrekord! 7a även här på sitsen, så nöjd med den! På korrektheter fick jag också en 7a.

DIV II omg. 3
Laget red även idag ihop en andra placering, så en blå rosett fick jag med mig hem. :) Totalt slutade vi på en tredje placering.

Bilder - Ludvika LB:1

Publicerat av Jennie Börs den 07 Oktober 2011 kl. 21:49 i Fotografering
Bilder från LBn + lite annat smått och gott efter det. :)


Swarovski ..
Publicerat av Jennie Börs den 07 Oktober 2011 kl. 21:29 i Vardag
Idag upptäckte jag en mycket hemsk syn när jag smorde inför imorgon, det silvriga swarovskipannbandet har tappat två stenar! En mitt på, syns som tur är inte eftersom hållaren fortfarande blänker så fint. Den andra är uppe i ena hörnet, där har hela hållaren försvinnit! Som tur är tänker man inte jättemycket på det ..

Imorgon är dax för säsongens sista tävling, sorgligt nog. Men ska vi se det positiva i det hela kan vi istället trimma och träna på så att vi får till ännu flera delar till ivår! Hästarna ska fodras så tidigt som halv 6, startar första klassen klockan 08.42! Även sista omgången med laget, vi får väl se hur det slutar .. :)



Miro - 7 oktober 2011

Publicerat av Jennie Börs den 07 Oktober 2011 kl. 21:23 i Ridpass - Miro
Dagens sista trimning inför säsongens sista tävling gick sådär. Han ville gärna få sladd med bakdelen i vänstervarv i traven .. Däremot var han fin i galoppen, tänkte mer framåt än uppåt redan från början! :D Så galoppen tar vi helt klart med oss, traven får vi hitta en bättre känsla i imorgon.

Bilder - Ludvika LC:2

Publicerat av Jennie Börs den 06 Oktober 2011 kl. 22:25 i Fotografering
Här kommer bilderna från LCn i Ludvika och även några bilder från avtravningen och prisutdelningen. Fina prinsen, tänk när alla bitar faller på plats! ♥





Miro - 6 oktober 2011

Publicerat av Jennie Börs den 06 Oktober 2011 kl. 20:51 i Ridpass - Miro
Skrittade honom vid hand i lite mer än 20 minuter, i båda varven. Vi gick i ridhuset, för det var så tråkigt väder ute när vi skulle börja gå. Jobbade mycket på att han skulle röra sig genom hela kroppen och verkligen få in bakbenen ordentligt under magen. Han var jätteduktig och lyssnar verkligen superbra på det från marken. :)

Efteråt stretchade vi bakbenen, tror han var lite stel i högerbak för det tog emot lite mer än det brukar. Han har i alla fall blivit väldigt duktig med högerbak, förut tyckte han att det var jätteäckligt när jag drog i det men nu är han så snäll så. :)

Evita - 6 oktober 2011

Publicerat av Jennie Börs den 06 Oktober 2011 kl. 20:45 i Ridpass - Evita
Jag blev så väldigt sugen på att småskutta lite .. Så, skutta fick det bli! Inte skuttat på Evita sedan i våras någongång, så jag tyckte det var dax nu. :)

Började med att trava fram lätt i båda varven, inga som helst krav på formen. Hon var pigg och framåt, red lite tempoväxlingar endast med sitsen. Galopperade fram i lättsits, rullade på (läs busgalopperade) fram, fullt ös är bäst tycker Evita. ;) Så även lite tempoväxlingar där. Började sedan med att trava över en bomserie i båda varven och det gick jättebra, avståndet stämde bra även om jag lagt de så hon fick sträcka ut lite extra på benen för att komma över.

Efter det började vi skutta, först över en bom som låg upplagd på det lägsta på ett par block, 2 gånger åt höger, galoppombyte över, två gånger över och galoppombyte över. Fungerade bra! Så då fick bommen åka upp ett snäpp på blocken och så gjorde vi samma sak där. Hon gick av jättestort i sista bytet så tog den en gång till åt höger för att få ett bra språng så att jag hann med också. Avslutade med att hoppa ett räcke som låg på 55cm i båda varven. :) Hon var jättefin i högergaloppen när vi rullade på efter hindren, sökte sig neråt och jobbade genom hela kroppen!

Riktigt roligt var det, ska skutta snart igen och då ska Johanna fota! :D Hon är så klok tanten, hon vet precis vad hon ska göra. Jag behöver bara sitta och reglera tempot, styra och hålla lite i manen om jag känner för det så sköter hon allt annat.

Bild från när jag provred Evita!

Helgens planer

Publicerat av Jennie Börs den 05 Oktober 2011 kl. 21:36 i Vardag
I helgen har jag tänkt att jag ska försöka fixa om bloggen lite, nu ska jag verkligen ta tag i det! Idag på IBARBen har jag gjort en skiss i photoshop på hur jag vill att det ska se ut i alla fall. :) Kanske inte hör till skolarbete, men å andra sidan var jag färdig med allt skolarbete och jag var ju kreaktiv i photoshop och dessutom ska jag göra om det till HTML sen, så då fick vi in både webbutveckling och digitalt skapande i det där.

Jag ska även försöka beställa hem lite bilder (som jag tänkt göra i ett helt år, hehe) så måste även ta och redigera en del bilder, har nämligen redigerat de från helgen än .. Fy på mig! Ska även lägga in Karins bilder på ett USB, men det får nog bli morgondagens projekt.

Nu ska jag titta på något avsnitt av Vänner innan sängen väntar. Får väl se hur länge jag kommer ligge och hosta ikväll innan jag äntligen somnar ..

Miro - 5 oktober 2011

Publicerat av Jennie Börs den 05 Oktober 2011 kl. 21:13 i Ridpass - Miro
Vi fick en reservplats på Göranträningen och jag tackade självklart inte nej! Den var inomhus idag, jag och Miro som inte ridit ordentligt där inne sedan dressyrkursen i början av juli, hehe.

Han var i alla fall ganska snäll ändå, i början gick vi innanför nere vid läktaren men ju längre in i träningen desto längre ut i hörnen gick vi. Till slut gick han ganska långt in, dock var det under protester i form av att tänka mer uppår än framåt men så kan det väl vara. Vi jobbade mycket med galoppen även idag vilket är nyttigt för mig, den är ju min svagaste sida. Även i galoppen fick jag ut honom ganska bra i hörnen faktiskt.

Jag är ganska nöjd med honom, han kanske inte gick helt topp perfekt men så kan det vara. Det finns fortfarande en hel del att jobba på men det blir bra nu när träningarna kommer igång igen. Göran sa även att han kommer bli bra när allt kommer på plats!



Tagga till tusen!

Publicerat av Jennie Börs den 04 Oktober 2011 kl. 21:28 i Allt & inget
Igår blev det bestämt till 100% att Felicia kommer hit på höstlovet, gissa vem som är otroligt glad?! Så nu längtar vi massor till höstlovet, det kommer bli grymt. :) Massor av bilder kommer ni nog får då, hehe. Det blir även lite shopping och sist men inte minst, massor av prat!

Sedan ska jag och Felicia även åka till Globen, så Anexet får ta och passa sig lite granna tror jag allt. Jag vet massor av saker som jag vill köpa och det bästa av allt är att jag faktiskt kommer ha en hel del pengar då (vilket jag även har nu).

Sen borde ni även titta in på hennes blogg!! -Den är nystartad, och det är jag som kommit på namnet för den delen också. ;)


Felicia och Debbie i somras. :)

Var bara tvungen att leta på en på henne och Miro också!

Evita - 4 oktober 2011

Publicerat av Jennie Börs den 04 Oktober 2011 kl. 21:01 i Ridpass - Evita
Vi var ut på tur i blåsten och mörkrets ingång, så idag åkte reflexerna på! Evita var snäll som vanligt, lite väl töntig när vi skulle gå förbi en väderkvarn i miniatyr bara. Men jag förstår henne, det var skumt ljus, det blåste som tusan och kvarnen lät ganska mycket när set blåste. Efter att ha vänt fram och tillbaka så gick hon i alla fall.

Travade även en del, hon var väldigt framåt men inte alls stark. Vi gjorde lite tempoväxlingar, framåt och tillbaka och hon lyssnade jättebra! Gjorde dem endast med sitsen, ibland fick hon sträcka ut sig och ibland korta ihop så mycket som det bara gick (och det gick mer än vad jag kunnat förvänta mig). Jag hade inga krav alls på henne för övrigt, men hon sökte sig neråt några gånger trots det och det blev en del frustande. Fina flickan. :)

Dressyr på gammelmannen

Publicerat av Jennie Börs den 04 Oktober 2011 kl. 20:56 i Vardag
Idag red jag Svartis på lektionen, vi hade serpentingbågar och tagen bakdel. Började med att flytta skänkelvikning längs långsidorna så han blev eftergiven ganska på en gång i skritten. Sedan travade vi igång, med en båge in på båda långsidorna. Svartis var ganska stel kan jag säga och svår att få igenom. Galopperade på volterna, stod upp i lättsits och jobbade mest på att få igång en bra galopp.

Sedan började vi arbetet med tagen bakdel, först någon i skritt i högervarv och sedan gjorde vi det i trav. Vi gjorde även serpentinbågar på den andra långsidan. Svartis tyckte det var mycket jobbigt och stretade emot en del, men det blev lite bättre för varje gång. När vi böt varv fick jag gå innanför spåret och verkligen rida igenom skänkelvikning och efter några gånger släppte han verkligen igenom! Det var så tydligt när spärren släppte, han började röra sig på ett helt annat sätt och frustade. Efter det var han jättefin! Behövde bara sätta mig för tagen bakdel och sedan gick han där som aldrig förr. Sedan var han fin resten av lektionen, dock var han ganska trött på slutet. :)

Känslan som jag fick på slutet var exakt den jag fick när jag red honom i somras, dock kom han igenom det i stort sätt på en gång då. Men han blir verkligen fin, han kan den gamla mannen. :)



Erikträning

Publicerat av Jennie Börs den 03 Oktober 2011 kl. 21:32 i Vardag
Idag har jag varit hemma från skolan, har hostat och varit förkyld. Men imorgon ska jag till skolan, vill inte missa allt för mycket!

På kvällen var jag upp till stallet och tittade när Johanna hoppade Evita för Erik, dey gick bra för dem. :) Evita tyckte dock det blev lite jobbigt, övningen gick nämligen ut på att det inte skulle gå fullt ös banan igenom. Nej, korta ihop galoppen var det som gällde och det är väl inte hennes absolut starkaste sida. Men det gick bra för dem i alla fall. :)


Johanna och Evita på en Erikträning i våras :)

Evita - 2 oktober 2011

Publicerat av Jennie Börs den 02 Oktober 2011 kl. 19:05 i Ridpass - Evita
Vi busade på i paddocken, hon var pigg och framåt! Absolut roligast var galoppen, Evita i full fart med öronen framåt. Hon är bara för söt gamla tanten! Vi försökte även vara lite seriösa men det gick som det gick, jag hade ont i huvudet och var trött. Men hon kom ner ganska bra i formen bitvis i alla fall och det blev den del frustningar. :)


Johanna och Evita i våras. :) Känne ratt det börjar bli dax att fixa lite nya ridbilder på mig och Vitan ..

Fotografering i solen

Publicerat av Jennie Börs den 01 Oktober 2011 kl. 21:08 i Fotografering
Det var så himlans härligt väder ute idag så jag passade på att fota Johanna och Evita när de red. Naturligtvis är det jag som satt ihop outfiten, hehe .. Här kommer en bild som smakprov, slänger kanske upp fler sen när de är redigerade. :)



Ludvika Ridklubb: 1 oktober 2011

Publicerat av Jennie Börs den 01 Oktober 2011 kl. 20:48 i Tävling
Miro har varit jättesnäll och glad åt sin transportkompis Goliat! När han skulle gå in i transporten när Goliat var och red tittade han föundrat på mig när vi stängde luckan efter honom: "Men hallå, ni har ju glömt någon!". Lugn och stabil har han varit också, finner sig in i situationen och går snällt när man leder runt honom.

LC:2
Framridning: Han var väldigt framåt och positiv. I galoppen var han nästan lite för laddad, men å andra sidan betyder det bara att man har något att plocka av. Han var töntig längs ena långsidan, små kastade sig en gång bla. Upptäckte dock senare under dagen att det tickade från elstaketet till en hage där så det var antagligen anledningen. Sen rätt som det var skulle jag till collektingring.

På banan: När jag väl kom in på banan visade det sig att de glömt att det var paus, så jag fick rida runt där inne på banan länge. Vet faktiskt inte om det var positivt eller inte, Miro blev inte så jättemycket mer avslappnad av det. Han var lite småspänd och tappade bjudningen, annars var det helt okej bortsätt från att jag klantade första halten och båda galoppfattningarna. Snett igenom i galopp tolkade Miro som ökning, även om jag inte bad om det, haha. Annars var det väl helt okej. Det slutade i alla fall på 58,57% och fina lovord från dommaren!

Det räckte dessutom till en andra placering, ni kan säkert gissa vem som tyckte han var finast i världen? ;)

LB:1
Framridning: Han kändes jättefin! Något vinglig till och från kanske, men annars jättebra. Så inget mer med det.

På banan: Lite spänt som vanligt och sådär, jag klantade till det flera gånger. Han var inte ärligt framme för skänkeln och sådär, traven var väl helt okej och i galoppen klantade jag det i båda fattningarna. I andra fattade han fel galopp och sådär. Riktigt arg på mig själv! Det slutade på 52,75%, även här med fina lovord!

DIV II omg. 2
De andra i laget gjorde väldigt bra ritter vilket resulterade en andra placering! En glad Miro fick än en gång visa att han var snyggast (och bäst också, om hans egna ord får gå fram). Var lite halvtrångt med åtta hästar samtidigt uppställda på en kortsida, men det fungerade. Och jag skulle inte alls ha något emot om Miro kunde ha samma galopp på banan som på ärevarvet, hehe. ;)


Att fånga fyra hästar på bild samtidigt där alla skulle se någorlunda bra ut var svårt, här prickades i alla fall 3/4 ..

Andra bilder kommer, när jag redigerat dem. Blev en hel del bilder från dagen!

Ett år tillbaka

Publicerat av Jennie Börs den 01 Oktober 2011 kl. 19:36 i Allt & inget
Helt sjukt att det är ett år sedan de här bilderna togs. Tänk så långt vi kommit tillsammans, så mycket mer samspelta vi är nu. Där hade vi precis fått tag i en dressyrsadel, som vi nu kanske måste byta ut. Men i alla fall, jag vet inte vad ni ser utveckligsmässigt, men det jag ser är enormt.

Ska bli spännande att se hur det ser ut om ytterligare ett år!