Dag 25 - Utvärdering av min ridutrustning

Publicerat av Jennie Börs den 25 Januari 2011 kl. 15:36 i Allt & inget

Kanske inte riktigt en utvärdering, men nästan i alla fall?

Miros dressyrutrustning:

Miros dressyrsadel är en Dominus som vi köpte begangad i höstas. Efter att provat alla ridskolans dressyrsadlar + massor av fler hittade vi äntligen en som passade! Den är väldigt skön att rida i tycker jag, ibörjan kändes den väldigt bred men nu har jag vant mig. Men att den är bred har ju att göra med att Miros rygg är väldigt bred. Den är lagom mjuk med lagom mycket stöd. Har en Stübben lädergjord till, utan resår.

Tränset är ett från Ullared. Kvalitén är ganska plastig men det är snyggt i alla fall. Nosgrimman är en bred aachen och det satt ett strasspannband på det när vi köpte, men vi har bytt ut det till ett silvrigt swarovski eller ett pannband med två rader rosa swarovski.



Miros hopputrustning:

Miros hoppsadel är en Stübben Laurus. Tyvärr ligger den inte riktgt bra på honom, så därför är den uppallad med någon typ av kilpadd. Sadeln är gudomligt skön, jag bara älskar den! Man får bra stöd för skänkeln och det är inga problem att rida dressyr i den, när jag rider dressyr själv rider jag faktiskt oftast i hoppsadeln. En ny hoppsadel ska införskaffas, och även en lädergjord.

Tränset är ett från Cheval med aachennosgrimma, och i pannbandet och nosgrimman är det flätat. Men vi ska köpa ett pullarträns till honom, men det andr tränset kommer användas till vardag.



Övrigt (Miro):

Han är även ett remontträns av okänt märke, har dock bytt ut pannbandet till strasspannbandet vi fick med Ullaredstränset. Vi har en hel del pannband, swarowskipannbanden som jag nämnde innan och sen två pärlpannband (ett i rött och ett i blått) + alla som medföljt tränsen.

Evita hopputrustning/dressyrutrustning:

Evita har en Cliff Barnesby. Den är skön att rida i men jag är inte riktigt imponerad över att rida dressyr i den dock, jag har jättesvårt att sitta i den. Fårskinnspadd mellan sadel och schabrak, sen en lädergjord från Three crown horse (tror det är det märket som sitter på i alla fall?). Vid hoppning har hon magplatta och martingal.

Hon har tre olika träns, ett remont från Globus och på det sitter ett silvirgt swarovski. Det andra är ett aachenträns från Treadstone och ett pullar från Three crown horse. Jag har även enn svart Ken Taur träns som hon kan ha, men det vet jag inte när jag ska använda (det är för litet för Miro ..).



Sedan finns det scharbark, lindor, benskydd, boots, ländtäcken och allt vad det nu är också .. :p


Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback