En gammal trogen vän

Publicerat av Jennie Börs den 17 Juli 2011 kl. 23:24 i Allt & inget
Ja, det är väl vad du är bloggen. Ibland måste jag faktisk logga in här och bara känna lite på stämningen .. Ibland ångrar jag faktiskt att jag slutade blogga här, men samtidigt är det lite spännande på den nya. Det tråkiga är att jag tappat en hel del läsare, men det är väl smällar man får ta?

Allt flyter i alla fall på, jag och Miro kämpar vidare! Älskade lilla ponnyn, finns inga ord för hur mycket han betyder för mig. Förra helgen var vi ut och tävlade igen och "det onda" har vänt. Två stabila ritter med run 55% i båda, helt klart är det i galoppen det brister! Om två veckor är det dax för NF-SM, så vi laddar inför det!

Och än en gång, www.teamdressyrhoppet.blogg.se, inte för att vara tjatig men .. Har bloggat själv hela denna vecka då Felicia varit borta. Ny design har kommit upp där, rätt nöjd faktiskt!

Insjöns Ridklubb: 9 juli 2011

Publicerat av Jennie Börs den 09 Juli 2011 kl. 20:47 i Tävling
Då var även den här tävlingsdagen över och den är då helt klart godkänd! Det har varit varmt som satan, eller ja, i alla fall när man red. På parkeringen var det ganska lagomt, nästan kyligt faktiskt. Det blev en lång dag för oss alla i denna värme. Är lite extra klurigt när man då har en ponny som inte vill dricka, men vi lyckades lura i honom lite äppeljuice efter många om och men, första gången han dricker borta. Han kissade till och med på hemvägen, kors i taket på det!

LC:1
Framridning: Han var grymt övertaggad kan jag ju säga, när sadelgjorden skulle spännas backade han bara och satte sig ordentligt på bakdelen och det var nog med näppe att vi hade alla fyra ben i marken. Efter att ha skrittjobbat honom en stund och insett att han hade på tok för mycket energi började jag trava, korta travsteg med mycket kontroll och då började alla spänningar släppa. Han var ganska spänd idag på framridningen, inte alls sådär fin som han kan vara. Galoppfattningarna blev i viketfall riktigt bra, bortsett från en där jag sköt iväg honom för mycket så han flög i luften.

På banan: För det första ville han inte in i paddocken där banan låg, Johanna ledde in honom men han tvärvände typ på en gång och skulle ut. Sen gjorde han väl 2-3 sånna vändningar till innan vi kom in på banan. Jag skrittade förbi dommaren några gånger innan jag fick startsignal. Han var spänd och stretade, ingen vidare bra känsla i alla fall. Det är bara att sitta och lirka lite med honom och tänka på varje moment och göra det bästa av sitautionen. Bara vara mjuk och låta honom hålla på. Men 6or och 7or + någon 5a på trav/skrittdelarna och sedan blev galoppen som den blev, han flöt ut åt alla håll kändes det som och fattningarna blev väl sådär. Där blir det 4or och 5or. Det slutade på 56,67% vilket var mer än jag väntat mig, jag gissade på 50%, hehe. Slutkommentaren löd väl ungefär (inte ordagrant) "Blir den avslappnad blir dne riktigt bra", tack jag vet .. Hur många sånna slutkommentarer har jag fått nu, haha.

LB:1
Framridning: Han var ganska trött det kände jag på en gång, kröp ihop i formen och ville inte riktigt gå framåt. Men det är förståligt med tanke på att han stått och väntat länge och inte direkt ätit mycket (absolut max 1kg hö, om ens det + lite morötter och druckit otroligt lite). Men jag kände igenom honom lite bara. Istället la jag på slutet lite tid på att träna på att gå in på banan. Gick emot och om han tvekade smackade jag så han tog något steg, halt och vänta. Sedan höll jag på så, när vi fick gå in på banan kunde vi ta två steg och så var vi inne! Duktig ponny. :)

På banan: Lite mer avslappnad än förra programmet, dock var han ju trött och det märktes även här. Tappar energi och blev öppen i formen. Men det kändes lite bättre än förra klassen eftersom han var lite minder stretig. Galoppfattningarn blev lite väl expolsiva och det gick väl lite väl fort i resten också, haha. Men lite jämnare resultat i alla fall, 6or i trav/skrittprogramen och 5or i galoppen, + en 5a i traven och en 4a i galoppen. Slutade på 55,52%, helt okej.

Vi är i alla fall tillbaka på rätt väg, hoppas vi kan ligga runt 55% nu ett tag framöver för att sedan ta ännu ett snäpp högre. Ännu är jag inte ute efter placeringarna, allt jag vill ha är en bra känsla och med den känslan kommer placeringarna att komma. Nu ska vi träna vidare och tagga inför NF-SM!