Mysiga ponnyer

Publicerat av Jennie Börs den 28 Februari 2011 kl. 18:56 i Vardag

Var upp till stallet ungefär en timme nu på kvällen, Evita fick sig en omgång med ryktstenen eftersom hon fäller väldigt mycket på de icke klippta delarna. Stod även och kliade henne i pannan en lååång stund, det bara rasar vita små hårstrån!

Miro stod jag och kliade istället, han verkligen älskar det. Nu börjar han klia tillbaka också den lilla söthästen. Så fort man slutar gör han verkligen allt för att man ska fortsätta, hihi. Han blir väldigt frustrerad när man slutar, så då provar han verkligen alla metoder. Han är bara för söt!




Bilder från igår

Publicerat av Jennie Börs den 28 Februari 2011 kl. 14:58 i Fotografering

Nu kommer bilderna på Felicia och Debbie från igår. :) Jag har fixat till Felicias design och header helt efter hennes önskemål, klicka här för att se resultatet! Tänkte göra lite små justreringar på min design, dock inga megaförändringar.
















Trött Jennie

Publicerat av Jennie Börs den 27 Februari 2011 kl. 22:30 i Vardag

Bilderna kommer upp imorgon istället, orkar inte nu helt enkelt. Man blir trött av att åka tåg, men resan gick bra. Vääldigt mycket folk på tåget mellan Mjölby och Örebro, sedan vart det lugnt. Jag flyttade runt mellan tre olika platser. Åkte baklänges en bit vilket inte var så smart, sedan mådde jag inget vidare den sista timmen.

Nu är jag trött och den där "vändningen i magen" jag fick under tågresan sitter fortfarande kvar, så jag ska titta på ponnyakuten sedan blir det nog god natt för min del. En sak som är bra med att vara hemma är att sova i sin egen säng, ligger nerbeddad med duntäcket och datan på magen just nu!

Pappa och jag svängde förbi stallet på hemvägen så jag fick hälsa på ponnyerna också. :)


Nu sitter jag på tåget mot Borlänge igen, ...

Publicerat av Jennie Börs den 27 Februari 2011 kl. 16:31 i

Nu sitter jag på tåget mot Borlänge igen, det är typ asmycket folk på tåget! Tiden har gått alldeles för fort alltså, det gillar vi inte! Jag saknar Felicia jättemycket redan .. :( När jag kommer hem igen ska jag ladda upp lite bilder från idag, redigerade 60st, lägger inte upp alla precis. Men nu ska jag nog titta på film för att tiden ska gå lite fortare. :)


Färdigpackat

Publicerat av Jennie Börs den 27 Februari 2011 kl. 10:37 i Vardag

Eller ja, nästan i alla fall. Bara det sista som ska packas ner nu i alla fall. Snart ska vi åka till stallet och fota, så bilder får ni se senare.

Igår gjorde jag en ny design till Felicia och började med en ny header, men den är inte färdig ännu. :)


Mary :D


Felica och Debbie

Publicerat av Jennie Börs den 26 Februari 2011 kl. 20:45 i Fotografering

Nu kommer bilder på Felicia och Debbie från dagens ridpass. Blev ridning på banan, det var typ jättehalt på vissa ställen! Felicia provade rida på ett nytt bett och det hade fungerat bra, hon red med dubbeltyglar och det blev lite smått problematiskt .. haha. Slutade med att vi tog av den understa. Som ni kanske se var dagens outfit röd.





































De var massor av bilder .. :p Idag var det också jätteklurigt fotoväder, lixom lita halv disigt ..


Dagens shopping

Publicerat av Jennie Börs den 26 Februari 2011 kl. 20:07 i Shopping

Det här är vad som följde med hem från dagens shoppingtur. :) Även vad present nummer två var, som jag fick av Felicia.

Från Sharpman:

Allroundschabrak från HV Polo. Det var 50% rabatt på det, så det  var inte alls dyrt. Stod och valde mellan detta eller ett GG schabrak, men det här är lite mer ovanligt. Dessutom fanns bara GG i ponnystorlek, så då kan det ju bli lite problematiskt om Miro skulle få en större sadel än han har nu.




Horse Guard fleecetäcke med kryssgjordar. Men det betalar mamma och pappa, för Miro behövde ett med kryssgjordar.


SCS3 Lite stigbygelplattor, present nummer 2 från Felicia :D

Från Trav-shoppen:

Jacson tävlingsstrumpor. Det var 50% på dem, men de fanns bara ett visningsexemplar av de marinblå så fick de för 75%. Dock var de jättestor upptäckte jag senare, men jag och Felica böt för hon kunde ha dem. :)


Gummiklädda sporrar, 15mm med kula. Äntligen hittade jag det!

Och från Hööks:

Pullarträns CH Poseidon. Men det är Johanna som betalat det, eller, jag betalade 29:- x)




Snokrem. Det är till Miros allroundträns, det sitter en mörkbrun rem på det nu, inte för det syns på långt avstånd men ändå .. :p


Shopping

Publicerat av Jennie Börs den 26 Februari 2011 kl. 14:36 i Vardag
Nu sitter vi och äter hemma hos Felicia efter en avslutad shoppingrunda! Vi började på Sharpman, sedan Trav-shoppen och avslutade med Hööks. Blev någonting med från varje affär, hejdå mina pengar .. Bilder på det som blev inhandlat kommer sen, ni kan ju fundera och gissa under tiden.

Snart ska vi dra till stallet, Felicia ska rida och jag ska fota. Tema och sånt får ni se senare mot kvällen. :)


Svart dressyroutfit

Publicerat av Jennie Börs den 25 Februari 2011 kl. 21:20 i Outfit


Kanske något att satsa på? Njaa, jag är inget större fan av svart sådär .. Jag tror Miro skulle bli för "tråkig" i bara svart .. Men vem vet? Annars tycker jag den här outfiten är riktigt snygg!


Gästbloggning

Publicerat av Jennie Börs den 25 Februari 2011 kl. 18:59 i Vardag

Felicia tvingade mig att gästblogga på henens blogg, läs inlägget här. Inlägget blev kanske inte superbra, men det får väl duga.

Idag skulle vi egentligen åkt på shoppingvända, men Felicia har varit dålig typ hela dagen så vi tar de imorgon istället. Jag har fått underhålla mig själc lite men det har fungerat bra det också. ^^,


Lillebusen :)


Hiss och Diss: Stigbyglar

Publicerat av Jennie Börs den 25 Februari 2011 kl. 16:41 i Allt & inget



Hissar helt klart ledade stigbyglar, det är så himlans snyggt tycker jag! I alla fall i hoppningen, i dressyren tycker jag personligen att man ska ha vanliga stigbyglar. Klart snyggast är att stigbygelplattan + det ledade är ihop passat med övrig utrustning. Tex svarta stigbyglar till svart sadel. En klar hiss till dessa stigbyglar!



Dissen går till sånna här stigbyglar! Jag tycker att de är gräsligt fula .. Det ser ganska B ut och har man det för säkerhetsskäl finns det betydligt snyggare (och bättre) varianter. Jag kan dessutom inte rida med sånna här stigbyglar, haha.


Saknad

Publicerat av Jennie Börs den 25 Februari 2011 kl. 10:42 i Allt & inget

Jag saknar mina fina ♥

LIVE TV

Publicerat av Jennie Börs den 24 Februari 2011 kl. 23:13 i Allt & inget

Tittat på live tv från Göteborg Horse Show, Roffe vann 150 klassen!


Svar på frågestunden

Publicerat av Jennie Börs den 24 Februari 2011 kl. 20:05 i Frågor och Svar
Vad är det bästa/sämsta med Miro och Evita? :)
Svåraste frågan, utan tvekan! Det bästa med Miro är nog hans temprament, det är väldigt växlande. Han är den där supersnälla ponnyn som ungefär bara står där när man håller på med honom och så. Man kan ju tro att han ska vara sådär snäll i ridningen också, men där kommer ofta tempramentet fram. Han kan verkligen sura ur ibland och bli arg! Sen är han världens bästa vän, det väger också in mycket. Det "sämsta" med honom är nog att han testar/krånglar så mycket i läktarhörnet, det är väldigt enirverande och störande. Tänk om man kunde rida runt fyrkantsspåret utan att hästen spännde sig hälften av varvet .. Underbart skulle det vara!

Det bästa med Evita är nog att hon nästan alltid ser så glad och positiv ut. Öronen som pekar spikrakt framåt! Visst, hon kan bli lita arg hon också men hon är mest söt då. ;) Det "sämsta" med henne vet jag faktiskt inte, kan inte komma på något. Hon är inte perfekt, men hon har lixom sin egen charm i det. Man skujlle kanske kunna önska sig att hon var mer välriden, men det är helt enkelt Evita!

Hur hög är Miro och Evita?
Miro är 143cm och Evita är 139cm.

Varför rider du inte ut dina hästar speciellt ofta? Är det av någon orsak eller är de för du har tillgång till ridhus som du utnyttjar det hellre. :)
I höstas red jag ut en gång i veckan, men ju längre in på hösten det blev ju mindre blev det. På vardagarna har jag slutat så pass sent och jag tycker inte om att rida i mörkret. Man kan ju rida ut på helgerna, men det har lixom inte riktigt blivit av. Istället har det blivit att skritta ut och trava lite då och då. Jag tycker själv att det är jätteskoj att rida ut och det ska verkligen bli bättring på den fronten. Kan även nämna att man blir ganska "lat" när man har tillgång till ridhuset, man rider ju hellre där i värmen (varmare än ute i alla fall, haha) och ljuset än i kylan och mörkret!

kan du inte lägga ut redigeringstips och sånt ibland? :D
alltid kul att läsa om ! (yyy'
Det kan jag säkert göra. :)

Du hade en bild på black zanzibar och miro förut som du skulle måla om jag minns rätt.. När får man se den? eller blev det inget av? =)
Det stämmer bra och jag har faktiskt ritat av bilderna färdigt! De har setat uppe i skolan tills idag, för då tog min syster ner dem. De har nämligen haft colakrig i korridoren så den hade blivit lite utsatt .. Men jag ska ta hem och fota teckningen när jag tagit hem den, ska visa den för min bildlärare först bara. (Bilden är målad på e-valet och då har vi haft en annan lärare)


Bilderna som jag tecknat av.

Inget illa menat men, varför lägger din syster huvudet på sne när hon hoppar?
Jag är sne i ryggen och hon i nacken, sen hamnar hjälmen på sniskan och då ser det värre ut än vad det är.

Varför lånade Evitas ägare ut henne??
De lånade ut Evita eftersom Ylva växt ur henne.

Hur länge ska du ha Evita?
Vi vet inte hur länge vi ska ha henne.

Rider du både dressyr och hoppning, med Evita och Miro?
På Miro rider jag bara dressyr, hoppade honom lite i början men det fungerade inte så bra eftersom jag har ett enormt kontrollbehov i hoppningen. Jag förstörde bara för honom och ville vara med och bestämma alldeles för mycket. Han vill sköta allt själv, så därför har jag själv tagit beslutet att jag inte ska hoppa honom förren den dag jag klarar av det. Däremot travar jag lite bommar och sånt med honom då och då, hoppningen får Johanna sköta.

Varför kastar Miro av er?
Jadu, det är en mycket bra fråga. Man kan ju börja fundera, med tanke på att Johanna åkt av honom 4ggr sedan jag åkte av. Anledningen till att jag åkte troligtvis för att han hade för mycket överskottsenergi, haha. Och i hoppningen har han kommit på att man kan testa Johannas reflexer lite granna, han stannar och gör lixom helomvändningar!

Ska du tävla i hoppning eller dressyr i år?
Tanken är att jag ska tävla dressyr, för det är ju det som jag verkligen tycker är skoj! Sen blir det kanske någon CR hoppning med Evita, men lokalt får vi nog se ..



Ska du tävla Evita också?
Japps, vi ska väl försöka komma ut och tävla lite dressyr i alla fall. Hur det går är en annan femma! Sen någon CR hoppning förhoppningsvis som jag nämnde.

Bokar du ridhus, eller är det bara att komma in?
När det inte är lektion?
Vi bokar ridhuset, det sitter ett schema utanför ridhuset där man kan skriva upp sig.


Bilder!

Publicerat av Jennie Börs den 24 Februari 2011 kl. 19:24 i Fotografering

Inte helt nöjd, hade jag fått bestämmt skulle jag vilja ha suddigare bakgrund och sen inte överexponerade lindor .. Men var lite svårt att se hur bilderna blev eftersom de var så ljust ute. Men här kommer de libte bilder. :)


































Ett skutt :)








Trött Debbie :)


Rubrik?

Publicerat av Jennie Börs den 24 Februari 2011 kl. 17:58 i Vardag

Idag har vi varit i stallet, konstigt va? Riktigt förvånandeväckande! Debbie blev verkad och sen har Felicia ridit och jag fotade. Fotade med nya stativet för första gången, det fungerade bra. Men så mycket lättare att fota utan, men jag orkar inte hålla upp kameran med teleobjektiv.

När de ridit färdig fixade det sista innan vi gick hem. Det tog väl ungefär en timme eller nått. Men man kan nog inte påstå att vi var speciellt snabba, vi stod en ganska bra stund på bron och sparkade snö i vattnet. Vi är helt normala och det tyckte nog de förbipasserande också!

Just nu sitter jag och redigerar bilder, det tar lite tid för jag sitter och redigerar små detaljer .. Har gjort hälften av bilderna i alla fall!


Ett litet smakprov! Kan ni gissa vad det är som jag har redigerat?


God morgon

Publicerat av Jennie Börs den 24 Februari 2011 kl. 10:35 i Allt & inget

Har varit vaken en stund nu, men ändå. Om inte allt för lång stund ska jag och Felicia åka till stallet. Idag ska det fotas! Vad det blir för bilder får ni se senare.


Lite skillnad?


Eskadronvecka!

Publicerat av Jennie Börs den 24 Februari 2011 kl. 10:28 i Outfit

Schabrak - Eskadron
Lindor - Mia's RS
Boots - Catago
Pannband - Swarovski
(Nyanserna stämmer inte riktigt ihop, haha. Men å andra sidan är vissa bilder missvisande i färg så ..)

Lite skillnad?

Publicerat av Jennie Börs den 23 Februari 2011 kl. 23:13 i Allt & inget



Lite skillnad eller?


Till mina söta ponnyer?

Publicerat av Jennie Börs den 23 Februari 2011 kl. 22:14 i Utrustning

Tänk vad sött om de matchade med varandra? Jag tycker i alla fall att det skulle vara välsigt sött. Och ser ni, Miro behöver inte vara rosa! Grimman finns hos Hööks och fleecetäcket hos Ponny Prakt.

Bara så ni vet .. typ

Publicerat av Jennie Börs den 23 Februari 2011 kl. 21:39 i Allt & inget
Jag avslutar frågestunden i morgon. :) Sista chansen alltså, om någon missat den ..

@ Felicias place

Publicerat av Jennie Börs den 23 Februari 2011 kl. 21:24 i Utrustning

Nu sitter jag hemma hos Felicia! Tåg resan gick bra, utan förhinder. Var smart och satt mig så jag åkta frammåt, trodde jag. Problemet var att tåget böt håll typ sista timmen så då blev jag lite åksjuk .. Men nu är jag framme i alla fall. Vi böt paket redan i bilen, Felicia kunde inte hålla sig. xD

I mitt paket låg:



Ett hårnät :) + att jag ska få en sak till när vi är på Sharpman!

I Felicias paket fanns:

Bucasgrimma i färgen avocado/silver :)


Och vanliga gummityglar :)


Eskadronvecka!

Publicerat av Jennie Börs den 23 Februari 2011 kl. 17:27 i Outfit

Schabrak - Eskadron
Lindor - Eskadron
Pannband - Swarovski (inte riktigt rätt nyans mot verkligheten, men jag har redigerat det så)

Nu sitter jag på tåget! Det har inte avgåt...

Publicerat av Jennie Börs den 23 Februari 2011 kl. 15:57 i

Nu sitter jag på tåget! Det har inte avgått ännu, men snart så. :) Jag har fyra säten för mig själv (än så länge iaf). Datan laddad med film, resan tar 3h och 45min. De tjatar hela tiden om att Stockholmståget är inställt, inte helt ovanligt precis! Mer update blir det när jag kommer fram. :)


Färdigpacakt?

Publicerat av Jennie Börs den 23 Februari 2011 kl. 08:22 i Allt & inget

Det är den stora frågan .. Jag tänker i alla fall inte öppna väskan förren jag är framme nu i alla fall, för då vette sjutton om jag får igen den igen! Nu ska jag packa ner datan och äta frukost, vi hörs ikväll!


Gymnasieval

Publicerat av Jennie Börs den 22 Februari 2011 kl. 21:49 i Allt & inget

Nu har jag just skickat in min ansökan om gymnasium, läskigt! Nu är det bara att hoppas på att jag kommer in, hoppas givetvis på mitt förstahandsval. Andra hand går också bra, har nämligen velat lite fram och tillbaka mellan de två. Första valet är inte lika mycket plugg, men om jag kommer in på den ska jag läsa till kurser så det blir mer likt andrahandsvalet. (Vart lite rörigt tror jag, haha)

1. Estetiska programmet, Digital Design, Helixgymnasiet
2. Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, Helixgymnasiet
3. Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, Soltorgsgymnasiet

Vi får väl se vad det blir av mig, jag har ingen aning om just nu vad jag vill jobba med "när jag blir stor". :p


Packa är klurigt

Publicerat av Jennie Börs den 22 Februari 2011 kl. 19:46 i Allt & inget

Att packa är verkligen inte lätt, att packa smart är ännu svårare! Men jag tror jag lyckats fårr ner allt jag behöver nu i alla fall. Om jag dessutom skulle haft med mig ridgrejor hade jag nog varit tvungen att ta en väska till. Är lite fler saker som ska ner i väskan, men de fixar jag i morgonbitti, har ju sovmorgon. Datan ska också packas ner då, den ska stå uppe så länge som möjligt ju.

Jag har fixat lite filmer som jag kan titta på under tågresan, sen är ju givetvis mobilen med. Sms is the shit! Ska snart ta en dusch och sedan ska jag bläddra igenom den nya Min Häst-tidningen och Börjeskatalogen.




Här är två fina bilder på Felicias julpresent/födelsedagsklapp. :) Nu har hon något att klura på tills imorgon! (Ni också kanske, berättar vad det är imorgon) Det ligger två saker där i .. Men erkänn att det är sött med guldpapper och rosa/grönt snöre? (Och bilderna är fotade med en gamal kompaktkamera, där av kvalitén .. :p)


Akuten

Publicerat av Jennie Börs den 22 Februari 2011 kl. 15:51 i Vardag

Nej, jag har inte brytit andra armen eller nått sånt där, idag har jag bara varit sällskap. Hann ha en lektion på morgonen i skolan, tyska. Inte direkt världens bästa lektion, men det är väl bara att konstatera att vår tyskagrupp inte klarar av att prata. (a) Sen ut till idrotten och i slutet av timmen ramlade Frida och gjorde illa handen.

Det slutade med att jag följde med henne upp till Falun eftersom hon ville det, så där uppe har jag setat. Jag börjar få lite rutin nu .. :p Armen var bruten, då hon och jag är lite smått i samma klubb nu. Var hemma vid tre tiden igen.

Nu ska jag börja packa och sedan ska jag upp på teorilektion. Det klarar jag faktisk av att vara med på. Det är dagens planer.


Eskadronvecka!

Publicerat av Jennie Börs den 22 Februari 2011 kl. 12:25 i Outfit

Schabrak - Eskadron (hittade såklart bild på hela schabraket när det här redan var färdigt)
Lindor - Eskadron
Boots - Professional's Choice
Pannband - Swarovski

Kalla tår

Publicerat av Jennie Börs den 21 Februari 2011 kl. 20:30 i Vardag

Just kommit hem efter att ha setat och frysit tårna av mig ute i Hedenslund! Miro var seg idag också, haha. Men han är väldigt cool där ute i alla fall. Just nu sitter jag och väntar på att pappa och Johanna kommer hem med pizza.

Det är ungefär vad som har hänt idag efter jag uppdaterade sist .. Har kanske ett annat inlägg på g ikväll (jag skrev halva här om dagen, så det är inte klart ännu), får som om jag skriver färdigt det idag.


Evita :D


Hejhallå!

Publicerat av Jennie Börs den 21 Februari 2011 kl. 16:30 i Vardag

Skolan har varit helt okej idag faktiskt, även om vi bara har långa lektioner. Men snart är det lov, jag har bara två dagar kvar innan jag smiter två dagar extra! Tror inte jag kommer missa mycket, på torsdagen ska typ halva klassen åka skolvasan och fredagen händer det säkert inte mycket.

Idag ska jag följa med ut till Hedenslund, Johanna ska träna Miro. Annars har jag ingen aning, kanske börja packa lite? Jag brukar alltid göra det i sista sekund, kan ju i alla fall försöka vara lite förberedd .. Nu ska jag läsa vidare bland alla bloggar. Kanske skriva något rolig inlägg om jag kommer på något bra bland alla mina idéer. :)


Eskadronvecka!

Publicerat av Jennie Börs den 21 Februari 2011 kl. 14:23 i Outfit

Schabrak - Eskadron
Lindor - Eskadron
Pannband - Swarovski

Jag saknar Felicia!

Publicerat av Jennie Börs den 20 Februari 2011 kl. 21:57 i Allt & inget



Nu är det inte lång tid kvar tills jag får träffa världens bästa Felicia igen! Jag längtar grymt mycket .. Massor av bilder kan ni nog vänta er också veckan som kommer. På Felicia och Debbie, såklart!

Bilden är från när Felicia var här på höstlovet, vi red Miro på utebanan. Senast jag red i en ickesnötäckt paddock .. Jag vill ha vår och en frisk arm!


Snart är helgen över ..

Publicerat av Jennie Börs den 20 Februari 2011 kl. 20:53 i Vardag

.. sorgligt nog, eller hur? Dagen har rullat på med insläpp (superkul när man inta kan ta in en enda häst ..) och hästägarmöte. Så nu är det färdigt med alla jourer fram till sommaren! Har varit till farmor även den här söndagen och ätit, lite fika blev det med för den delen. :) Dagen har avslutats med kvällfodring och dusch och snart väntar sängen!

Har en del inlägg i huvudet faktiskt för den som ville veta, dock brukar hela ideén rinna ut i sanden när man ska sätta sig ock skriva ner alltihop. Vill även passa på att påminna om frågestunden, minst 7 till frågor innan jag svarar!


'Cause you're amazing just the way you are ♥


Eskadronvecka!

Publicerat av Jennie Börs den 20 Februari 2011 kl. 14:13 i Outfit

Fem dagar i rad kommer jag bjuda på outfits med utgångspunk från ett Eskadronschabrak. :)

Schabrak - Eskadron
Lindor - Eskadron
Boots - Professional's Choice
Pannband - Swarovski


Stalljour

Publicerat av Jennie Börs den 20 Februari 2011 kl. 12:16 i Vardag

Jour den här helgen också, emn skönt att få undan mycket på samma gång! Så upptidigt och fodra. Har sedan bara glidit runt där uppe och vägt lite hö, men begav mig hemmåt vid strax efter halv 12 kanske. JAg kunde ju ändå inte göra något annat än att gå runt .. Min arm gör ganska ont just nu, dessutom.


Våran egen "flygande fara"

Publicerat av Jennie Börs den 19 Februari 2011 kl. 22:32 i Allt & inget

Det är precis vad han är, vår "lilla" stallkatt! Han har nog skrämt livet ur flertalet stackars hästar när han kommer uppflygandes på sargen eller upp ur ett hål när någon går förbi. Men de flesta hästarna har lärt sig att han inte är farlig nu, men inte så konstigt att de vant sig heller eftersom ahn springer runt på sargkanten både var och varannan dag!

Men vad vore stallet utan Nelson? Socialare katt får man nog leta länge efter. Dock är han väldigt rädd för barn, men annars är han väldigt social av sig. När han var yngra klättrade han upp längs kläderna för att man skulle kela med honom, det har han blivit för stor för nu (som tur är). Men har man väl tagit upp honom är det svårt att bli av med honom. Men att få honom att fastna på bild är inte det lättaste, men jag har faktikst lyckats! (Efter ett x antal försök!)




Favoritplatsen: I någons knä på läktaren .. (intressant att titta på lektion, vet ni)




Förvånad över att jag lyckades ta de här två nedersta bilderna, han brukar inte kunna sitta snällt och stilla om man hukar sig framför honom .. Då är han och klättrar på en på en gång!


Utvärdering: Mountain Horse Supreme High Rider

Publicerat av Jennie Börs den 19 Februari 2011 kl. 19:26 i Utrustning


De här ridstövlarna tittade jag på i nästan ett år innan jag köpte dem! När jag väl fått ihop pengar slog jag till och de blev äntligen mina. Hade länge velat mellan de här och Richmond Young Rider (nästan samma som Richmond High Rider, men de har knappknäppning istället för kardborreknäppning upptill och insjunket märke istället för ett i metall). De tog ett tag innan jag hittade ett par som satt bra, men tillslut så blev det ett par i storlek 38 med normal skafthöjd och smala skaft.



Produktbeskrivning:
Supreme high rider från Mountain Horse är en helt ny ridstövel i mjukaste läder, otroligt följsam och fin passform. Utrustad med Stirrup Control System LITE. Lång YKK-dragkedja med resår som följer vaden för absolut bästa passform. Elastisk snörning i vristen. Gele i sulan för hög fotkomfort. Matchande stigbygelinlägg finns att köpa till för bästa grepp i stigbygeln. Finns i fem olika vidder och höjder. Storlek 36 - 42.
Pris: 3799:-



Det är ju ett par hoppstövlar, men jag tycker att man även kan ha de i dressyren eftersom de har en dressyrbåge. Stövlarna är verkligen supermjuka, bekväma att rida med redan första gången (och de blir skönare och skönare för varje gång!). De är väldigt stilrena och sitter bra, dock veckar de sig lite i och med att de är så mjuka i lädret. Jag är verkligen supernöjd med dem och kan rekomendera dem till den som vill ha ett par snygga och bekväma allroundstövlar. Är man en ryttare osm vill ha ett par stövlar som ger mycket stöd för skänkeln bör man nog skaffa sig ett par andra.




Betyget blir fyra av fem Newforestponnyer! Det finns alltid saker som kan förbättras.


Bilder

Publicerat av Jennie Börs den 19 Februari 2011 kl. 18:20 i Fotografering

Här kommer en liten (ganska stor) bildbomb från dagen! Fotade med mitt lilla sigmaobjektiv, orkar nämligen inte hålla upp mitt stora teleobjektiv utan stativ! Inte världens seriösaste fotografering, men det blev lite söta bilder i alla fall. :)


Evita och Francy pussas :)




Mary :D


Miro ser lite smått sömning ut .. :p














Hjärta på näsan ♥ (kommer sakna det när det försvinner, det har redan börjat försvunnit för den delen ..)




Zanzibar tycker att pellets är gott!


(Titta Felicia, luggen börjar växa ut!)


Blacky, söthästen!


Dagen hittills

Publicerat av Jennie Börs den 19 Februari 2011 kl. 15:50 i Vardag

Jag har faktiskt inte gjort nästan någonting, men i och försig gick jag inte upp ur sängen förrens vid strax efter ett heller .. :p Har ganska ont i vänsterarmbågen efter gårdagens smörjning, inte bra. Jag har fettat in mina stövlar idag, så nu är de blanka och fina igen. När fettet trängt in ordentligt ska jag ha på skokräm, så de blir ännu blankare och fina!

Nu sitter jag och väntar på att vi ska gå upp till stallet och ta in hästarna (men jag får titta på, som vanligt ..), men jag funderar på att dra med kameran upp och ta någon bild. Solen lyser och vädret är fint ute. :)


Brun/ceris outfit

Publicerat av Jennie Börs den 19 Februari 2011 kl. 14:05 i Outfit

För att kunna sätta lite färg på tex stigbyglar, benskydd och boots kan man inte ha ett för färgglatt schabrak. Det fungerar inte att ha allting i rött, det blir på tok för mycket (tycker jag)! Men med ett neutralt schabrak med en färrika detaljer fungerar det bra att sätta färg på resten. Här är ett exempel:

Schabrak - HV Polo
Benskydd - Ponny Pop
Boots - Professional's Choice
Stigbyglar - JIN Stirrup
Pannband - Okänt


Tävlingssugen ..

Publicerat av Jennie Börs den 19 Februari 2011 kl. 00:11 i Allt & inget

Jag vill tävla, och det är nu! Dumma, dumma arm ..  Visserligen hade jag inte planerat att tävla förrens i slutet på mars, men ändå. Tack vare armen kan jag ju inte fortsätta trimma på alla små detaljer som vi behöver finjustrera. Vi får helt enkelt köra en intensivkurs i finjustreringar när jag får rida igen, mitt mål är att vara så pass stark att jag kanske kan börja rida mot slutet av mars. Är grymt sugen på programridning på klubben den 27/3, men jag vet ju inte hur pass igång jag är ännu så. Dessutom vet jag inte om jag vill rida program i ridhuset (antar att det lär bli där inne, snön lär ju inte försvunnit helt tills dess?), inget skoj att ha en ponny som spänner sig från halva långsidan mot läktaren tills man kommit halvvägs in på nästa långsida .. -.-' Det förstör lixom verkligen hela helhetskänslan!

Vi får se hur igång vi är, men annars siktar jag på att åka iväg på årets första lokala v 17 eller 18, gärna tidigare om allt går som jag vill! Jag sitter just nu med tdb framför mig .. haha! Vårens planer är att bara hitta en bra känsla och få rutin, rida Lc och Lb. Till hösten hoppas jag på att kunna starta La, det är mitt mål i alla fall. Jag vet ju att Miro kan, det är bara det att jag måste lära mig att hantera hans små hyss som han kan få för sig.



Han är så läcker i knoppar! Snyggare kommer han bli, nu har jag ju faktiskt en dressyrsadel! Rosa swarovski på pannbandet, rosa strass på stigbyglarna, Mias schabrak med rosa detalj .. Kan det bli bättre? Dessutom ska det varvas med Säterschabrak och silvrigt swarovski (neutrala stigbyglar till det, givetvis). Dessutom är mina stövlar lite snyggare än skor+chaps, extra vackert är det ju att chapsen glider ner (+ i kanten på att jag lyckats vända stigbygeln fel, not) ..


Bildlänk

Publicerat av Jennie Börs den 18 Februari 2011 kl. 23:32 i Allt & inget

Har funderat på om jag ska sätta in bildlänkar i menyn till vänster, någonting som låter intressant? Kommer i så fall ta emot mellan 5 och 10 stycken. Det enda kravet för att få ha sin bildlänk där att ni länkar min blogg genom en bildlänk i eran meny. Någon som är intresserad? Kommentera här (ange i så fall din mejladress) eller mejla mig på [email protected]. :)


Farligt att smörja

Publicerat av Jennie Börs den 18 Februari 2011 kl. 20:17 i Allt & inget

Kvällen har spenderats i stallet, som alla andra fredagskvällar. Har smort och fettat in båda lädergrimmorna och Miros allroundträns. Smörjde även av Miros remontträns. Fick sällskap av Sandra, Klara skulle också smörja men när hon kom så provade vi Gerdas nya täcke istället. Ett supersnyggt cerist täcke från Horze (missa inte att de har fraktfritt fram tills på söndag!), det roliga är att de ser precis ut som Miros FinnTack täcke. Skillnaden är att Miros är svart, FinnTack märke i bogen och en hoppande häst på ena sidan bak. Gerdas är cerist med ett Horze Z bak. Komiskt .. Snyggt var det i alla fall!

Nu till rubriken, man ska nog inte smörja med min arm. För den gör ont .. Det gillas verkligen inte!



Pussat på båda ponnyerna har jag även gjort! Miros skägg har även trimmats lite, har nämligen ryckt bort större delen av det så nu är han fin. :)


Scapaschabrak

Publicerat av Jennie Börs den 18 Februari 2011 kl. 14:59 i Utrustning


Jag antar att jag inte är ensam om att tycka att Scapaschabraken av den här modellen är väldigt snygga? Tycker att det är otroligt tråkigt att de inte säljs längre .. Personligen tycker jag att de nyare modellerna oftast är lite för skrikiga i sina färger (ser ut så på bild i alla fall), de här ser "mattare" och mer neutrala ut. Färgkombinationerna är verkligen genomtänkta, de passar bra tillsammans.

Själv skulle jag väldigt gärna vilja ha det rosa schabraker, helt kär i det. Det orange, gröna och röda är även dem väldigt fina. Gillar de bruna också. Så om någon har ett som ligger på hyllan hemma kan ni ju säga till .. (a)


Fredag!

Publicerat av Jennie Börs den 18 Februari 2011 kl. 14:19 i Vardag

Fredag, det betyder helg! Idag hade vi halvdag i skolan för att lärarna skulle iväg på någon utbildning. Men jag gjorde mitt nationellaprov som jag missade förra torsdagen i och med att jag var hemma. De andra fick sluta 10 över 11, men jag var kvar och åt med låg och mellanstadiet. Jag skrev en uppsats på ämnet "Ett ljus i mörkret", givetvis skrev jag om Miro! Var färdig på ungefär 1,5h, så vid starx efter ett kom pappa och hämtade mig. :)


Stallet

Publicerat av Jennie Börs den 17 Februari 2011 kl. 21:16 i Allt & inget

Varit i stallet, hälsat på ponnyerna och kollat i MH-katalogen. Där tog det typ stopp .. Har typ ingen inspiration på vad jag ska skriva och det är inte bra. Ska fundera ut nått bra till helgen! Ni får gärna komma med förslag om ni har några. :)


Hjälmar jag skulle kunna tänka mig

Publicerat av Jennie Börs den 17 Februari 2011 kl. 21:13 i Utrustning


Charles Owen Fiona
-Dressyrhjälm, har ju kopian på den nu. Orginalet är givet vis snyggare, men egentligen är de inte mycket som skiljer dem åt. Skillnaden är att kopian är lite "rakare" i modellen samt att spännet är mycket fulare än på orginalet.


John Whitaker
-Den fungerar till både hopp- och dressyrhjälm. En Charles Owen Wellington skulle också gå bra, men tycker att det är snyggare med text än snöre baktill.

Charles Owen Ayr8
-Typiskt hopphjälm, jag hoppar ju lixom så ofta .. Men tycker den är snygg, och självklart skulle jag vilja ha den med rosa. (a)

TYvärr kan jag nog dra slutsatsen att de här hjälmarna är alldeles för dyra mot vad min hjälmbudget är, + att jag ska ha en vardagshjälm och inte en fin hjälm (men vem har sagt att jag inte kan ta nuvarande finhjälmen till vardagshjälm, haha). Ska man ha en billigare hjälm är det typ Euro-Lite som gäller, men jag vill inte ha en till sådan. Vill inte ha en typ vanlig sammetshjälm heller, för de tycker jag är fula .. De ser så billigt ut på något vis! Kanske ska köpa en gammal, hederlig JOFA-hjälm? Not


Glöm inte!

Publicerat av Jennie Börs den 17 Februari 2011 kl. 16:37 i Allt & inget


http://newforestponnyer.blogg.se/2011/february/fragestund.html


I'm a robot

Publicerat av Jennie Börs den 16 Februari 2011 kl. 21:16 i Vardag

Vet att alla älskar den där rubriken, men det är precis vad jag känner mig som. I alla fall i vänsterarmen, den är så stel, haha. Får ut armen 60 grader nu utan att det spänner och drar allt för mycket, ska spänna ut den lite mer imorgon har jag tänkt! Redan i kväll ska jag pressa ihop armen "uppåt", för där får jag tryck hur mycket jag vill. Åt andra hållet är det mer känsligt, eftersom den kan hoppa ur led igen då.

Varit i stallet en sväng och hälsat på ponnyerna och pratat med Klara. Vet ni hur tråkigt det är att bara gå runt i stallet? Man blir i alla fall glad över att vara där!

Om en vecka sitter jag hos Felicia i Ljungsbro, coolt va? :D En sak som är säker, jag läääääängtar!


Tre veckor ..

Publicerat av Jennie Börs den 16 Februari 2011 kl. 17:21 i Vardag

.. gick väldigt fort! Var till Falun idag, att hitta en parkerng var inte lätt. När vi fick träffa den första sköterskan sa hon att hon skulle ta av gipset, både jag och pappa blev väldigt förvånade! De hade ju sagt på akuten att jag skulle ha det i tre veckor. Hon klippte i alla fall bort gipset, var jätteäckligt att få av det .. Armen kändes jättekonstig och sen var armbågen gul, haha.

Vi orienterade oss sedan ner till röntgen, de tog två bilder. Var tvungen att räta ut armen lite granna, det var väldiigt äckligt! Tänk er själva att gp med armbågen böjd i 90 grader och sedan räta ut den .. När bilderna var tagna gick vi tillbaka upp till ortopeden (där jag var först) och där fick jag träffa en läkare. Allt såg bra ut och han drog lite i armen, det gjorde lite ont. Vi blev sedan skickade till ortopedtekniska.

Att hitta dit var inte det lättaste, men efter att frågat oss fram hittade vi. Det ligger nämligen i en separat byggnad, kände igen det när vi kom dit eftersom jag var där för flera år sedan när mina hälar krånglade. Där väntade vi i säkert 45 minuter innan vi fick träffa en ortoperd. Han frågade lite grejor och letade sedan fram som en ställning för armen, så den ska jag ha i 1-2 veckor framåt. Man kan reglera den så jag kan räta ut armen i olika grader, om jag bara tvingar ut den kan den nämligen hoppa ur led igen.


En sån här typ, fast för armbågen har jag nu .. :p


Hjärtehoppet

Publicerat av Jennie Börs den 15 Februari 2011 kl. 21:30 i Fotografering
Bilder fotade av: Barbro





Stigbygeln .. :p


Charmtroll ;)






Jag, Juster och Sofie.

Hej där!

Publicerat av Jennie Börs den 15 Februari 2011 kl. 21:18 i Allt & inget

Hemma från stallet, fastnade i samlingsrummet i över en timme .. Men så kan det vara! Jag, Johanna och Moa roade oss med att rita, jag kände mig otroligt kretiv när jag satt och ritade en massa streck i olika färger! Men det blev fint i alla fall. :) Borstade sedan av Miro, lite klurigt när man bara har en hand. Sedan blev det pussar och klia bakom örat. Mysponnyn. ♥


Bild gjord av: Julia (bdb / blogg)


Svar

Publicerat av Jennie Börs den 15 Februari 2011 kl. 21:02 i Frågor och Svar


Från början var det en bild på när vi hoppade, men en tjej redigerade bort hindret. Bifogar både orginalbilden och den redigerade här under. :) Tror aldrig han skulle göra sådär i verkligheten, känns inte likt honom. :)


Såhär ser orginalbilden ut.


Och redigerad ..


Mot stallet

Publicerat av Jennie Börs den 15 Februari 2011 kl. 17:02 i Vardag

Nu ska jag hoppa i stallkläderna och bege mig upp mot stallet och ponnyerna! Snart är det precis en vecka sedan jag åkte av Miro .. Blir nog lite mer uppdatering senare. :)


Frågestund

Publicerat av Jennie Börs den 15 Februari 2011 kl. 16:08 i Frågor och Svar



Okej, nu kör jag med en frågestund! Får väl se hur många frågor jag får in, men fråga på. ;) Får se när jag avslutar den eller vad man ska säga, men lite frågor vill jag ha in först i alla fall. :)


Ny säng

Publicerat av Jennie Börs den 15 Februari 2011 kl. 15:52 i Vardag
Nu står min nya säng ute i allrummet! Äntligen slipper jag skunka ner i gropen som varit i min gamla madrass, men den är ett x antal år (det är pappas gamla madrass) så jag antar att det är dax för den att gå i pension! Pappa här stagit ur den gamla madrassen och Trulsa kom just in i mitt rum och funderade vart hennes säng tagit vägen .. stackaren!


Trulsa busar på taket :)

Ska upp till stallet sen mot kvällen, lite läxor ska jag också göra idag.

Just nu sitter jag själv i skolan, de andr...

Publicerat av Jennie Börs den 15 Februari 2011 kl. 09:27 i

Just nu sitter jag själv i skolan, de andra är på idrott. Jag behövde inte gå ut dit eftersom det är typ -17 ute och jag får inte på mig så mycket kläder .. :p Dessutom tar det ungefär 15 min att gå dit. Men jag ska vara duktig och göra lite skolarbete, och vara social med Felicia. :)


God natt

Publicerat av Jennie Börs den 14 Februari 2011 kl. 22:32 i Vardag

Blev ingen träning för Johanna och Miro, när mamma kom hem sa hon åt mig att kolla bokningen eftersom hon inte minns om det var vi eller Pernilla som skulle boka. En annan tjej hade bokat hoppning och sen tror jag inte Pernilla heller uppfattat att det var idag, saksamma, det blir nästa måndag istället.

Usmötet gick problemfritt, bortsätt från att vi blev sena igång .. :p Annars har det inte hänt så speciellt mycket!


Bara för jag tycker att den här bilden är cool!


Alla Hjärtans Dag

Publicerat av Jennie Börs den 14 Februari 2011 kl. 16:51 i Allt & inget

Japps, idag är det alla hjärtans dag! Jag har överlevt skoldagen, dock har jag lite ont i armen idag igen. Svullnaden har gått ner helt nu i alla fall, det är ganska skönt.

När jag kom hem från skolan fixade jag kladd till morotskakan, och erkänn att jag är lite bra: när jag skulle skära upp 90g smör blev det precis 90g, haha! Ikväll blir det usmöte och pussa på ponnyerna, tänkte borsta lite på Evita innan mötet också. Johanna ska iväg och träna med Miro.


Jag saknar er! ♥


Bloggtävling

Publicerat av Jennie Börs den 14 Februari 2011 kl. 16:34 i Allt & inget


Jag är med och tävlar, vill du vara med du också? Klicka här.


Skola imorgon

Publicerat av Jennie Börs den 13 Februari 2011 kl. 21:52 i Vardag

Imorgon är det dax för skola igen, lite tungt eftersom jag varit hemma fem dagar i rad nu .. :p Men förhoppningsvis ska det väl gå bra, älskar måndagar för vi har bara långa lektioner + massa so. Det där var ett skämt, att jag älskar dom alltså.

Usmöte på kvällen, jag har fikat så idag på eftermiddagen bakade jag morotskaka med lite assistans från pappa. Varit hos farmor och ätit också. Jag har inte så stor motivation om vad jag ska skriva om, men jag jobbar på det!

Svart till Sandra: Det var Sofie och Juster som vann Hjärtehoppet. :)


Miro, avkastarkung?

Publicerat av Jennie Börs den 13 Februari 2011 kl. 16:43 i Vardag

Vi har jouren i helgen så upp i tid och mata hästar. Jag har hjälpt till så gott jag kan med min friska arm, typ vägt lite hö. Idag var det även ♥-hoppet så det har varit fullt upp! Jag dissade kameran idag, dock. Istället tog jag betalt och tittade.

Johanna hoppade med både Evita och Miro. Hon hoppade 70cm med dem båda två. Gick jättebra med Evita, såg fint ut i både grunden och omhoppningen. Hon hoppade på ganska bra, så hon hoppade Johanna lite ur sadeln i omhoppningen, men hon fortsatte även om hon tappat ena stigbygeln.

Miro var fin han också, såg lugn ut. Jättefin fram till linjen där han föll ut mot andra hindret, så han gick brevid. Sen tog hon det igen och då var det tvärnit! Johanna föll ner i hindret men det gick bra förutom chocken. Hon satt upp igen och hoppade ettan och tvåan igen och det gick bra.

Johanna åkte i backen även igår, de skulle hoppa lite inför idag. Båda två hade tydligen varit spända och sedan hade han stannat och tvärvänt på ett 50cm hinder och Johanna hängde inte med där och åkte i backen. Så tre gånger den här veckan, bra jobbat Miro. ;)

Jag fick även äran att dela ut Petras minnespris idag. :)


Ylva och Evita, totalsegrare förra året. :)

Det kommer kanske lite bilder sedan, pappa fotade när Johanna red och sedan lånade jag ut kameran till Alex.


Enkel hoppoutfit

Publicerat av Jennie Börs den 13 Februari 2011 kl. 11:21 i Outfit

Schabraket finns här
Skydden finns här
Pannbandet finns här

Bloggtävling

Publicerat av Jennie Börs den 12 Februari 2011 kl. 23:23 i Allt & inget

Jag är med och tävlar, vill du vara med du också? Klicka här.

Snyggingen själv

Publicerat av Jennie Börs den 12 Februari 2011 kl. 20:51 i Allt & inget


Älskar den här bilden på Miro, han är så jäklans snygg på den! Men det finns ett minus, att jag missat att trä igenom pullback knäppningen i snodden under .. Fult när den glidit!


Önskelistan

Publicerat av Jennie Börs den 12 Februari 2011 kl. 16:31 i Allt & inget

Nu är det inte så jättelång tid kvar tills jag fyller år, tyvärr kan man ju inte räkna precis en månad eftersom jag fyller den 29 mars (det går i alla fall var 4:e år!). Men här kommer en liten önskelista, någonting positivt med att ha egen häst är att man kan önska sig mycket mer grejor i present! Förut var det mest pengar som stod på önskelistan. Det sorgliga med hästprylar är dock att de kostar en del .. Bakom vissa saker finns det en *, om man klickar på den kommer man till en direktlänk där produkten finns. De andra sakerna finns på typ Aubiose eller Hööks.


*Kavaj
*Rosa bandet ridhandskar* (fast vita)
*Hårnät
*Plastrong (inte en helt slät, rynkad och lite sådär, hittade ingen bar bild dock)
*Vita ridbyxor


*Stövelstrumpor (tex Jacson, Kingsland helst färgade)
*Jacson hoodtröja Julieen*
*Ridbyxor
*Roeckl vesta


*Eskadronboots*
*Catagoboots*
*Catago dressyrskydd* (Från Globus går också bra)
*Ledad stigbygel
*Stövelväska
*SCS3 LITE stigbygelplatta


*Sony Ericsson Xperia X8 (i rosa, såklart)


Bara så ni vet ..

Publicerat av Jennie Börs den 11 Februari 2011 kl. 22:22 i Allt & inget

Som ni kanske märkt har jag inte skrivit något "Dagens ridpass" på ponnyerna de senaste dagarna, de kommer nog inte bli några sånna inlägg på en tid framöver heller .. Det känns nämligen ganska tråkigt att skriva när det ändå bara kommer stå typ "Blabla red *hästens namn* idag, det gick bra", däröfr får ni klara er utan det tills jag är back on crack (track är överskattat, eller hur Felicia? :D).


Amanda redigerade en ganska söt bild .. Miro kan vara vild. ;D


Orginalet!


Kommer bli så grymt!

Publicerat av Jennie Börs den 11 Februari 2011 kl. 22:15 i Utrustning

Idag när vi var på Jysk köpte vi fleecefiltar för 13kr, och av en av dem ska jag sy ett skrittäcke till Miro, coolt va? :D Det kommer matcha min tävlingsoutfit, så det blir alltså ett tävlingsskrittäcke. Tänkte använda ett skrittäcke från Mias som vi har till mall, dock ska jag inte ha det hlet rakt som det är, utan fixa till skänkelfrihet. Tror faktiskt det kan bli riktigt bra. :)

Något åt det här hållet kommer det se ut, dock måste jag nog vänta med att börja tills jag har två fria armar .. :p


Gud så läcker Miro kommer bli .. :D Men ska nogg vänta med att köpta kantband till täcket, så jag får schabraket innan. Vill nämligen att det ska vara snarliknande färg!


Snöööö

Publicerat av Jennie Börs den 11 Februari 2011 kl. 22:07 i Vardag

Jo tack, det har kommit en hel del snö! På förmiddagen tvättade mamma håret på mig, ganska lyxigt att få ligga på rygg på två stolar med huvudet över badkarskanten och få håret tvättas. ;) Men det behövdes, inte blivit gjort sen i måndags, usch!

Har varit till Borlänge en sväng, in på Jysk och beställde en ny säng till mig och in på Onoff där vi köpte ett stativ, det vi haft sen tidigare är ganska värdelöst och vi har funderat länge på att köpa ett nytt. Så vi gjorde det nu när jag varkligen behöver ett för att kunna fota. Handlade även mat på Willys, och såklart glömde vi chokladkakan vi köpte i mormors bil. -.- Blev en sväng på Kupolen också och leta efter en tröja med dragkedja och tillräckligt breda ärmar för att få över gipset, inte helt lätt men efter att sprungit runt överallt hittade vi en.

Nu på kvällen har jag varit i stallet. Kliat i massor på min bäbis älskling. ♥ Jag hjälpte till och fodra också.


Prinsen ♥

Publicerat av Jennie Börs den 10 Februari 2011 kl. 21:31 i Allt & inget

Nu har jag varit uppe i stallt för första gången sedan jag åkte av, pussat på Miro i massor! Kliat han bakom örat (ja, han tigger om det hela tiden ;)) och tagit bort lite vinterpäls på halsen med ryktstenen. Sedan pussade hag på honom ännu mer. Pussade ovh klappade lite på Evita också. :)














Du är allt, det är med dig jag är som lyckligast ♥


Dagens vill ha!

Publicerat av Jennie Börs den 10 Februari 2011 kl. 18:06 i Allt & inget



http://ponnyprakt.se/product_info.php?cPath=131_185_236&products_id=737

Jennie vill ha! Priset är ju dock inte riktigt lika skoj .. Men Miro skulle vara väldigt fin i det tror jag allt. :) Det är verkligen mycket snyggare med färgat foder än ett helfärgat träns!


Enkla dressyroutfits

Publicerat av Jennie Börs den 10 Februari 2011 kl. 10:41 i Outfit

Schabraket finns här
Benlindorna finns här
Pannbandet finns här


Schabraket finns här
Benlindorna finns här
Pannbandet finns här

Kvällsuppdatering

Publicerat av Jennie Börs den 09 Februari 2011 kl. 21:47 i Vardag

Tänkte gå upp till stallet en vända och hälsa på ponnyerna, men det blev inte så. Jag lyckades somna en stund, vilket verkligen behövdes! Blir ingen skola för min del imorgon heller, så jag missar NP. Men det är nog bäst så, jag skulle ändå inte kunna prestera tillräckligt, med tanke på sömn och sen värker det nästan hela tiden.


Ponny ♥


Miro - 9 februari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 09 Februari 2011 kl. 21:37 i Ridpass - Miro

Johanna red honom i ridhuset, han hade varit jättespänd i först och sådär. Men i slutet hade han slappnat av.

Förövrigt har han fått nya skor idag och även en andra botulism spruta, den fick han efter ridpasset.


Evita - 9 februari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 09 Februari 2011 kl. 21:36 i Ridpass - Evita
Vila.

Johanna och Evita

Publicerat av Jennie Börs den 09 Februari 2011 kl. 16:50 i Fotografering

Här kommer bilderna på Johanna och Evita från Erikträningen. Är det inte typiskt, jag skulle fota Johanna och Ylva, bilderna blev bra på alla utom dem .. Aja, ni får överleva kvaliten, de som såg helt förjävliga ut fick bli svartvita .. :p






























Trött ..

Publicerat av Jennie Börs den 09 Februari 2011 kl. 11:33 i Vardag

Setat och redigerat bilder från Erikträninge, inte färdig ännu men nu måste jag ta en paus! Jag är grymt trött, men inte så konstigt när jag knappt sovit någonting i natt .. Alting tar ungefär dubbelt så lång tid också när man bara har en arm, att ta genvägar på tandgentbordet är verklige en sport kan jag säga!


Världens bästa ♥

Publicerat av Jennie Börs den 09 Februari 2011 kl. 11:30 i Fotografering













Kärlek!

Publicerat av Jennie Börs den 09 Februari 2011 kl. 10:24 i Utrustning


Såg det här schabraket på Charlies Häst och Hunds facebook, kärlek på det schabraket! Jag tycker det är supersnyggt, verkligen. Kan dock inte bestämma mig för vilket som är snyggast? För de är snygga på olika sätt. :) Dagens hiss, utan tvekan!


Miro - 8 februari 2011 (+ olyckan)

Publicerat av Jennie Börs den 08 Februari 2011 kl. 23:08 i Ridpass - Miro

Ja, vad ska man säga? Skrittade först fram honom för hand och sedan satt jag upp. Han kändes riktigt fin och flyttade bra för skänkeln i båda varven. Vi skulle sedan flytta dem i skänkelvikning från A till F, jag han en bit mot hörnet och sedan blir Miro livrädd för något (tror han blav rädd för Helios som frustade?) så han gör en helomvändning och sticker. Jag tasppade höger stigbygel men fick nästan stopp honom. Han stannade typ och sedan kastade han sig åt sidan och jag ner i backen.

Hade så förbaskat ont i armbågen, klarade inte av att hålla vänsterarmen uppe utan att hålla den stödd av höger. Så jag satte mig på pallen i ridhuset och Susanne ringse mamma. Att något inte var rätt, det förstod jag, anade att den va ur led eller liknande eftersom armen kändes helkonstig. Johanna fick ta Miro och jag, mammach pappa åkte hem och pallade upp armen med en kudde och sedan tog jag två panodil och sedan mot Falun.

Resan var riktigt hemsk, hela armen var lixom som bortdomnad. Det var hemskt arr behöva resa sig eftersom armen inte fick tillräckligt med stöd. Men jag fick komma in på ett rum på en gång. Där lyckades en sköterska få av mig jackan, men tröjan klippte de upp. Armbågen var svullen och desformerad .. Fick smärtstillande ganska på en gång och strax efter det upp till röntgen. Armbågen var son sagt ur led + att jag hade en fraktur på ett ben. Jag fick mer smärtstillande och de drog tillbaka armen på rätt position, det kändes en hel del trots smärtstillande kan jag säga. Blev sedan gipsad, tror det inte ens tog en timme från det att jag kom in tills det att jag fått gips.

Sedan fick vi vänta till nästa röntgen, men det gjorde inte alls lika ont längre i alla fall. De nya bilderna såg bra ut så då tog de ur nålen jag fått smärtstillande ur sen fick jag åka hem. Pappa och jag stannade på MAX i Borlänge och åt. Svängde även förbi stallet, hade tänkt hälsa på Miro men det var släckt och sådär så vi struntade i det. Men vi pratade lite med Pernilla i alla fall.

Hur jag ska överleva 2 månader utan ridning vet jag inte .. Johanna får det lite tufft, men vi ska få lite hjälp av ridskolan också. Pernilla skulle även fixa så någon rutinerad kommer rida Miro till och från så han håller sig i trim.

Jag har i alla fall fått åkt både sjukhussäng och rullstol idag, haha. Pappa sa att vi skulle väl ringt Ambulans, men jag sa att jag var glad attag slapp det. ;)


Lilla skitponnyn!


Evita - 8 februari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 08 Februari 2011 kl. 22:47 i Ridpass - Evita

Johanna red henne i ridhuset idag, det hade gått bra sa hon. :) Evita hade varit lite envis och ville inte galoppera åt vänster först bara.


Sitter i bilen påväg hem från akuten .. En...

Publicerat av Jennie Börs den 08 Februari 2011 kl. 20:50 i

Sitter i bilen påväg hem från akuten .. En armbåge som varit ur led och en liten fraktur, så nu är vänster arm i paket i tre veckor framåt .. Och ridning kan jag nog glömma den senaste tiden. :'( Tack så mycket Miro. ;)


Nouppsats - CHECK!

Publicerat av Jennie Börs den 08 Februari 2011 kl. 15:32 i Vardag

Just skrivit färdigt det sista på min nouppsats, nu ska den bara lämnas in. Hade tänkt mejla in den men min mejl verkar inte ha några planer på att bifoga den, så får väl se om jag skriver ut den istället.

Nu ska jag byta om och dra mig mot stallet, så mer update kommer senare. :)


Första nationella

Publicerat av Jennie Börs den 07 Februari 2011 kl. 21:50 i Vardag

Första nationella är imorgon, vilket säkert alla andra som går i 9an vet. Svenska läsförståelse, känns faktiskt ganska stabilt. Har läst texterna ett x antal gånger nu, haha. Vi får väl se vad det blir för frågor sen också. Kommer nog bli lugnt och skönt i skolan imorgon i alla fall, för alla 7or och 8or har hemstudiedag för att bussarna inte går som det ska. Undra hur 9orna kommer hem då, men det angår ju inte mig i alla fall så. :p

Imorgon laddar jag och Miro för dressyrlektion, hur det går är en annan femma eftersom han inte gått speciellt ordentligt senaste tiden pga vaccinet. Hoppas det finns lite energi i alla fall, morgondagen får utvisa. :)


Jag ska nog vara ordentlig och linda imorgon tror jag. :)


Miro - 7 januari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 07 Februari 2011 kl. 21:37 i Ridpass - Miro

Vila. Det ska bli spännande att se vad han är på för humör imorgon när jag ska ha honom på lektion, han har inte blivit riden ordentligt sedan förra måndagen .. Att skritta ut, skrittas i ridhuset och vila är inte direkt arbete.


Evita - 7 februari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 07 Februari 2011 kl. 21:36 i Ridpass - Evita

Johnna hoppade ju henne för Erik, och det gick jättebra. :) Evita var pigg och glad som alltid (i alla fall när det står hinder framme ;)). Johanna var nöjd och jag tycker själv att det såg bra ut. Johanna råkade hoppa fel hinder någon gång bara, men sånt kan ju hända vem som helst. Jag fotade, så bilder kommer väl någon gång. :)


Sitter i ridhuset och fryser! Johannas gru...

Publicerat av Jennie Börs den 07 Februari 2011 kl. 18:13 i

Sitter i ridhuset och fryser! Johannas grupp har precis hoppat färdigt och den andra har börjat skritta fram. Det gick bra för Johanna att hoppa i alla fall. :) Kameran samarbetar faktiskt bra idag. (y) Nu ska jag fortsätta titta på nästa grupp.


Nästa!

Publicerat av Jennie Börs den 07 Februari 2011 kl. 15:17 i Vardag

Nu ska jag ta och äta lite, sedan blir det att byta om och gå upp till stallet! Titta och fota Erikträning ikväll, dock tror jag bara att jag tittar på första och andra gruppen .. Hoppas kameran vill samarbeta idag, de senaste gångerna jag fotat i ridhuset har den motarbetat mig hela tiden, suck!

Jag bjuder på två bilder från förra Erikträningen.


Alex och Freddy :)


Ylva och Memory :)


Ibland har man tur!

Publicerat av Jennie Börs den 07 Februari 2011 kl. 14:42 i Allt & inget

Jajamän, så är det faktiskt. Niclas (solärare) var inte i skolan idag, så vi hade vikarie. Vi gjorde färdigt de uppgifter vi fått på första 35min lektionen, och sist på dagen har vi två 50min lektioner. Men vi var färdiga, så då fick vi sluta, gillas! Att sluta 10 i 2 eller 20 i 4 är lixom lite skillnad.

Besökarsiffran på min blogg stiger lite för var dag som går känns det som, något som jag själv tycker är väldigt roligt! Jag menar, min uppdatering är inte alltid den mest varierade .. Får väl hoppas på att jag inte lyckas skrämma iväg alla läsare .. :p

Nu ska jag fortsätta på Felicias header som jag började på igår, vi får se hur slutresultatet blir. Min fantasi börjar ta slut ..


Enkla hoppoutfits

Publicerat av Jennie Börs den 07 Februari 2011 kl. 12:10 i Outfit

Schabraket finns här
Huvan finns här
Skydden finns här
Pannbandet finns här


Schabraket finns här
Huvan finns här
Skydden finns här
Pannbandet finns här


Schabraket finns här
Huvan finns här
Skydden finns här
Pannbandet finns här


Schabraket finns här
Huvan finns här
Skydden finns här
Pannbandet finns här

Aubioserea (och Kupolen)

Publicerat av Jennie Börs den 06 Februari 2011 kl. 21:46 i Shopping

Idag var det rea på Aubiose, de öppnade vid 12 och vi var där vid ungefär 4 minuter i. En jädrans massa folk, och alla gick till reatäckerna på en gång. Kampen om att hitta rätt storlek .. :p Vissa är verkligen som tokiga och såg flera stycken som packade på sig kanske 5-10 täcken av olika modeller och sorter. När jag var där fanns bara annorlunda storlekar kvar, de storlekar som inte är speciellt populära.

Stod sedan i världens kö innan vi fick betala, satte oss i bilen och började åka. Sedan kom mamma på att vi skulle köpt den där klippmaskinen på 50%, så vi åkte tillbaka och stod i en lång kö igen! Blev sedan en tur på Kupolen innan vi åkte hem.

Hade insläpp, eftersom vi tog Pernillas. Alla hästar skötte sig bra! Miro och Evita har skiftat boxar, i hopp om att det ska bli lugnare i stallet. Miro och Juster står och småbråkar, och så fort Miro kommer slänger sig Juster på hans galler.

Det här blev inhandlat:

Svängd lädergjord till Miro


Täckesgjord i resår


Lincoln läderfett (Nu kan jag inte skylla på att jag inte kan smörja för jag inte har något fett .. hmh, vad ska jag skylla på nu?)


Equipage fleecevantar, 50% rea


Klippmaskinen, 50%

+ att jag köpte två saker i julpresent till Felicia, men vad det är kan jag kanske inte precis berätta här. ;D På kupolen köpte jag det här:


Rosahood H&M (Tror jag köpt en ny tröja från den kollektionen varje år nu, i 3 år! De är supersköna!)


Cerisa TEAM SPORTIA mjukisar, vet inte hur många par TEAM SPORTIA mjuiskar jag har nu, haha (a) Men jag kommer lysa i korridorerna i skolan imorgon .. :p


Foundation

Idag har jag alltså gjort mig av med större delen av de pengar jag lyckats skramla ihop sen stövelinköpet .. Ska nog vara glad att jag bara köpt Felicias julpresent, mjukisarna och foundationen själv i alla fall. :)


Evita - 6 februari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 06 Februari 2011 kl. 20:42 i Ridpass - Evita

Johanna red henne i ridhuset samtidigt som jag red Miro. Det hade gått bra tyckte hon. :) Imorgon ska de hoppa för Erik!


Miro - 6 februari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 06 Februari 2011 kl. 20:41 i Ridpass - Miro

Skritt i ridhuset. Red honom på rakt bett idag och med motivationspinne. Det är svårt att få positiv energi när man bara skrittar, men motivationspinnen gav bra resultat. Han bjuder mer ärligt framåt och för att få ett svar räcker det att röra lite med det i luften så går han fram, dock räcker det att göra det någon gång för sedan fattar han vad jag vill. Red skänkelvikningar och lite bogen, fungerade riktigt bra. Även lite småvolter. Jättesnäll i hörnet, duktig ponny! Travade även lite grann på slutet, han var riktigt fin. Skrittarbete ger bra resultat, det föjer med jättebra in i traven!

När jag var färdig hjälpte jag Johanna lite och då tog pappa Miro, de gick ner till hörnet och tittade och han var lugn. Sen när de ska vända lyckas såklart Miro slå i hoven i dörren så det smäller. Miro blir såklart rädd och sliter sig. -.-' Sen fick jag ha hörnträning, för det var naturligtvis livsfraligt!


Svar på frågor

Publicerat av Jennie Börs den 06 Februari 2011 kl. 19:22 i Frågor och Svar


Hej Hilda! Som du själv såg är skydden köpa på Börjes. :) Framskydden kostade 195kr och bakskydden 175kr, framskydden hittar du här och bakskydden här, sedan tillkommer det ju frakt på dem också. Jag tog storlek ponny, men om man läser beskrivningen är det en ponny/cob storlek. Har du skydd i nuläget i motsvarande cobstorlek tror jag att de passar utmärkt, de är nämligen lite högre än vanliga skydd i storlek ponny. De satt jättebra på Miro och jag tror inte det är några problem om din ponny har lite grövre ben än Miro heller, för jag spände på innersta hålet på Miro och då satt de bra. Hoppas det här gav dig lite mer hjälp. :)


Bara så Miro!

Publicerat av Jennie Börs den 06 Februari 2011 kl. 12:25 i Utrustning



Den här grimman har jag verkligen tittat länge på till Miro, det är verkligen så honom! Han tror verkligen att han äger allt och inget och helst ska allting vara som han tycker. Han är verkligen en liten hårding!



Men å andra sidan passar den här grimman honom minst lika bra! För egentligen är han ju otroligt söt och snäll. Han har verkligen två personligheter, en hård och en mjuk. ;)


Är man ponny så är man!

Publicerat av Jennie Börs den 05 Februari 2011 kl. 22:21 i Allt & inget


Söta grimmor i fina färger med ludd på, en självklarhet!


Söta fleecetäcken (som dessutom matchar grimman), en självklarhet!


Lila stjärntäcken, en självklarhet!


Outfits i rosa, sto eller valack spelar ingen roll, en självklarhet!


Rosa swarovski, en självklarhet!


Rosafodrade träns, en självklarhet! (Inte hans ännu, dock)


Ljusblått, med en fetponny på, en självklarhet!

Det ska vara lite färg, så är det bara! Jag har dessutom den turen att jag har en ponny som faktiskt klär sig riktigt bra i starka och annorlunda färger. Om jag får säga det ser Miro väldigt tråkig ut om han inte får något som lyser upp, han gillar färg. :D


Uppvärmningsövning

Publicerat av Jennie Börs den 05 Februari 2011 kl. 21:53 i Allt & inget


Det här är en övning som jag tycker fungerar super som framridningsövning, men man kan självklart rida den som en övning mitt i också, men då kan man försvåra den.

Man rider på 3 serpentinbågar över medellinjen och sedan bogen in på långsidan. I serpentinerna får man chans att böja hästen åt båda hållen, vilket jag tycker är jättebra. Bogen in hjälper till att få in alla bakben ordentligt och även för att vå lite extra "swung" i steget. Man kan även lägga in övergångar i serpentinerna, och givetvis gör man övningen åt både höger och vänster.

Försvåra den kan man göra genom att tex rida öppna på långsidan, fatta galopp på kortsidan och sedan galoppera bågarna, då blir det ju förvändgalopp i mittenbågen. Sedan bryter man av till trav på kortsidan och rider öppnan igen. Ni kan säkert själva lista ut ännu fler varianter. :)


Evita - 5 februari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 05 Februari 2011 kl. 21:34 i Ridpass - Evita

Red lite dressyr i ridhuset. Det gick ganska bra, när hon släppte efter. Red lite bogen in tänk i början för att få igång bakbenen. Red även lite skänkelvikning på slutet.


Bild från dressyrträningen förra helgen :)


Miro - 5 februari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 05 Februari 2011 kl. 21:25 i Ridpass - Miro

Johanna skrittade honom i ridhuset. Det gick bra. :)


Hoppning i höstas :)


Enkla hoppoutfits

Publicerat av Jennie Börs den 05 Februari 2011 kl. 15:51 i Outfit

Schabraket finns här
Senskydden finns här
Bakskydden finns här
Pannbandet finns här


Schabraket finns här
Senskydden finns här
Bakskydden finns här
Pannbandet finns här

Ny design

Publicerat av Jennie Börs den 05 Februari 2011 kl. 14:12 i Allt & inget

Idag har jag fixat det sista med den nya designen, och nu är den uppe! :) Någon kanske märkt att bloggen varit låst i kanske 1h, det var endast pga att jag höll på att fixa med koderna. Man får ju inte ordning på allting på en gång precs, därför låste jag den.

Om det är något ni tycker jag kan ändra för att det ska bli ännu bättre får ni gärna säga till!


Evita - 4 februari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 04 Februari 2011 kl. 23:51 i Ridpass - Evita
Vila, men det blev några pussar och avborstning. :)

Miro - 4 februari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 04 Februari 2011 kl. 23:50 i Ridpass - Evita

Skrittpass i ridhuset, tar det lite lungt eftersom han fått vaccin. Gick sådär, han ville inte riktigt sätta under sig. När sista gruppen var in och tog bort hinder låg hans fokus 100% på dom och ungefär 0% på hans arbete .. Red lite bogen in, sluta och skänkelvikning. Mamma tog några bilder, auto med blix därför är de så fina i färger osv .. :p








Jag älskar dig ♥

Dagens outfit:
Hjälm - Euro-Lite
Jacka - Rosettie Riding
Hood - H&M
Ridbyxor - CRW Demin
Ridstrumpor - Ullared
Skor - Dublin
Träns - Märkeslöst m. remont, Jacson tyglar, strasspannband
Rumpmuff - Fårskinn från Ullared
Sadel - Stübben Laurus
Kilpadd - *kommer inte ihåg*
Schabrak - Showmaster Fun
Sadelgjord - Märkeslös
Stigbyglar - Ledad Intec
Lindor - Rosa fleece


Inköpen

Publicerat av Jennie Börs den 04 Februari 2011 kl. 23:40 i Shopping

Provade grejorna som kom med posten på ponnyerna + fotade. För er som inte såg vad det var så var det en svart lädergrimma med mässingspännen till Evita, vill nämligen ha lädergrimma på dem i transporten och om de ska åka samtidigt kan de ju inte precis dela! Sedan var det fram och bakskydd till Miro, Vereduskopior. Är less på kardborre som blir dålig + att de här är ju lita annorlunda. Sen att de är kopior struntar jag i, varför lägga ut de summorna när han ska ha de hemma lixom? Har tittat på dem ett tag och även på kopian från Projector (de finns på Aubiose) men gillar de här från Börjes bättre. Kvalitén kändes mycket bättre jämfört med Projector, de var lite billigare och framförallt, de är helt neutrala utan loggor och sånt. Som ni kanske förstod var det beställt från Börjes? ;p


Nyfiken tjej :)










Ska bakskydden vara sådär höga? När jag packade upp det känns det nästan som jag fått fel storlek, men jag vet inte ..






Titta vad som kom med posten ..

Publicerat av Jennie Börs den 04 Februari 2011 kl. 17:21 i Shopping



Det här kom till posten idag, beställde det i tisdags om jag inte minns fel. :) Kanske inte så svårt att gissa vad det är heller för den, eller? Ska upp till stallet och prova det om en stund och ta bättre biler!


Vardagsoutfits

Publicerat av Jennie Börs den 04 Februari 2011 kl. 15:46 i Allt & inget

Jag är en person som lider av så kallade matchningsproblem. Ska jag till stallet är alltid ridstrumpor, ridbyxor och tröja matchade efter varandra. Tex rosa ridstrumpor, gråa ridbyxor och en rosa hoodtröja. Det ska i alla fall gå ihop, jag skulle aldrig kunna ta på mig ett par bruna ridstumpor med rosa detaljer, gråa ridbyxor och en röd hoodtröja! I min värd fungerar det lixom inte .. Ibland "råkar" även hästens schabrak ha samma färg som jag har för dagen och det är inte av någon slump. Nej, jag visste vilket schabrak som sadeln hade och klädde mig själv efter det. (a)

Som ni kanske märker vill jag att saker och ting ska gå ihop med färger osv. Jag är väldigt noga med det, även om jag rider en söndagskväll. Därför har jag tänkt att jag ska göra som en liten"serie" med enkla, diskreta och inte allt för dyra outfits som passar bra både hemma och på träning. :)


Miro - 3 februari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 03 Februari 2011 kl. 20:56 i Ridpass - Miro

Vila, men jag myste med honom i boxen. :)


Evita - 3 februari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 03 Februari 2011 kl. 20:55 i Ridpass - Evita

Johanna red henne i ridhuset, det hade tydligen gått sådär bra. :p


Imorgon är det fredag!

Publicerat av Jennie Börs den 03 Februari 2011 kl. 20:50 i Vardag

Inte hänt så mycket speciellt i skolan idag, vi spelade badminton på idrotten och det är riktigt skoj! Jag och Frida var ett riktigt bra team, jag lyckades dessutom få till sånna där riktigt luriga slag när bollen landra precis bakom nätet på andra sidan. Hade förberedande np på engelska, äntligen sista nu! Så Laila att vi redan gör det, jag menar det är någon månad kvar .. :p

Hemma har jag pluggat engelska och tyska, även varit upp till stallet och ponnyerna en stund. Gjorde iordning Evita till Johanan eftersom hon hade teori idag på lektionen och hon skulle rida EVita dirket efter. När de gick in i ridhuset satt jag igång att mocka. När jag mockade åt Miro fick han stå i Evitas box för att han inte skulle vara iväg, öppnade luckan till honom och då stod han där och försökte imponera på Gerda. Tror dock inte han lyckades så bra .. När jag skrev det där kom jag att tänka på när han precis kommit hit, han avgudade typ Gerda. Kanske för att det var henne han mått "mest" kontakt med eftersom de stod brevid honom i boxen. Inte för att hon uppskattade honom så mycket, men något såg han hos henne i alla fall. Han skrek om hon gick ifrån honom osv. Hon åkte på bete några dagar efter och när han kom hem hade han nog glömt bort kärleken, för nu kände han sig minsan hemmastadd och käftade emot när hon var grinig mot honom .. :p

Aja, nog pratat om det!


Äntligen!

Publicerat av Jennie Börs den 03 Februari 2011 kl. 20:39 i Allt & inget

Idag har jag och pappa äntligen bokat tågbiljetter! Ledighet fixade vi förra veckan och nu är allting verkligen klaffat och klart i och med att även tågbiljetterna är bokade. Jag längtar verkligen massor, men om 2 veckor och 6 är jag hos Felicia. Förstår inte varför det måste vara så förbaskat långt ..


Inga byten, tur är väl det .. tänk så skulle jag hamna på fel tåg? :o


Jag saknar dig massor ♥


Miro - 2 februari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 02 Februari 2011 kl. 21:46 i Ridpass - Miro
Johanna skrittade ut honom med mig och det gick bra. :)

Evita - 2 februari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 02 Februari 2011 kl. 21:45 i Ridpass - Evita

Skrittvända runt Dalsbyn + ut på norddalsvägen med lite trav. Hon var snäll och pigg som vanligt. Vi provade pulsa lite men det var skare så vi hoppade över det. När vi kom tillbaka till stallet skulle jag prova vad hon gjorde om hon fick gå runt fritt utan att jag gjorde nått, det resulterade att hon tyckte vi skulle ta en vända på stan .. :p


Livet rullar på

Publicerat av Jennie Börs den 02 Februari 2011 kl. 21:42 i Vardag

Sovmorgon imorse, har nämligen ridning på mitt eval men jag hinner inte rida precis även om jag börjar en timme tidigare, så jag var duktig och pluggade lite engelska istället. Skolan var inget speciellt, eller vi fick ett gammalt np i fysik att träna på. Jag kunde typ 3 frågor, så ska det vara så där svårt .. :o

Annars har vi haft insläpp idag, alla hästar skötte sig finfint. Miro har fått influensavaccin idag också, egentligen ska han inte ha det förren i maj men eftersom det blir mitt i tävlingsesongen passade det bättre nu. Han reagerade inte ens på sprutan .. :p Nästa vecka blir det botulismspruta nummer 2.


Har man fantasi eller inte när man sitter ...

Publicerat av Jennie Börs den 02 Februari 2011 kl. 11:52 i

Har man fantasi eller inte när man sitter och ritar hovar på bilden? :p Aja, nu ska jag vänta på att vi får komma gö i maten. :)


Miro - 1 februari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 01 Februari 2011 kl. 21:29 i Ridpass - Miro

Han fick ta det lungt idag, Johanna var ut och promenerade lite med honom för att han skulle få röra på sig lite granna. :)


Evita - 1 februari 2011

Publicerat av Jennie Börs den 01 Februari 2011 kl. 21:27 i Ridpass - Evita

Dressyrlektion, skänkelvikning och volter. Det gick faktiskt bra och hon blev finare och finare hela tiden. Inte lika fin som i lördags, men å andra sidan är det inte lätt att rida när man är 6st i ridhuset. Jag lyckades hamna i ett mellanläge nästan hela tiden kändes det som också! Vi red på volter samt skänkelvikning i skritt på hörnlinjen och i trav på öppna delen av volten. Man får ta det lite försiktigt med henne, men hon var duktig. Susanne sa i alla fall att det syntes framsteg sedan sist och det är skoj att höra. :)


Åhnej!

Publicerat av Jennie Börs den 01 Februari 2011 kl. 21:21 i Vardag

Idag när jag skulle dra upp mina marinblå stövelstrumpor för att de åkt ner lite grann lyckades jag fastna med en liten flik av nageln i "tyget", det knakade till och nu är det en mycket fin reva i dem .. Tur att de inte var ett par av de rosa! Men jag ska nog stryka på lite genomskinligt nagellack så kanske de går att använda ett tag till .. :)

Annars har dagen tillbringats i skolan och stallet. Väl hemma har jag pluggat tyska (färdig, men sen hur rätt det är, det är en annan femma) och även skrivit färdigt en grund på nouppsatsen. Nu ska allt bara fixas till i en bra ordning + att vissa saker kanske måste utökas. Sedan ska frågeställningar och lite argument/reflektion till .. Alltså är den inte precis färdig!

Märker på min statistik att besökantalet dalar .. :p I helgen kan jag nog uppdatera designen, kodmallen har jag redan färdig men inte headern, men den är det lättaste. ;D