Evita - 31 augusti 2011

Publicerat av Jennie Börs den 31 Augusti 2011 kl. 20:54 i Ridpass - Evita
Mysig barbackatur, när dimman höll på att lägga sig över hagarna i Näs. Vi lunkade fram på lång tygel och Evita tog en del matpauser. Skrittade sedan mot industriområdet (som det så fint kallas ..) och sedan hem igen. Alla hästar borde vara lika snälla som Evita!


Barbacka i vintras.

Visste ni att ..

Publicerat av Jennie Börs den 31 Augusti 2011 kl. 17:44 i Allt & inget
.. jag är tidspressimist? Jag tror alltid att allt ska ta mycket längre tid än vad det gör, vilket i och försäg kan vara positivt ibland. Men ska jag tex träna en viss tid börjar jag alltid göra iordning tidigt och sedan får jag stå och vänta för att det gick mycket fortare än jag trott (och jag vägrar inse att jag kanske kan vänta 10min med att börja göra iordning)

.. Miro nästan alltid piper/gör något pipigt ljud innan han frustar?

.. jag nästan alltid (läs alltid) har något rosa/cerist på mig? När lärare påpekar det är det nog faktiskt så!


I hästväg blir det mest rosa, men i skolan/vardag är det mest cerist.

.. jag älskar Bregott/Bredbar? När jag äter macka hemma blir det ofta ett tjockt lager.

.. jag sett alla 10 säsonger av Vänner? Och jag kan se avsnitten om och om igen.


Miro - 30 augusti 2011

Publicerat av Jennie Börs den 30 Augusti 2011 kl. 20:36 i Ridpass - Miro
Idag tränade vi för Göran, första gången för oss två. Det gick bra, Miro var lite seg men så kan de vara. Vi jobbade med tempoväxlingar i alla gångarter och flyttade lite för skänkeln och sådär. Blev en del galopp, min sämsta gångart eftersom jag har lite svårt att rida ordentligt i den så det känns en del, haha. Men Miro blev fin i alla fall, dock fuskade han lite i övergångarna så de fick vi träna på.

Avslutade med att rida lite skänkelvikningar i trav, han tvärade bra men det var lite segt. Så fick rida skänkelvikning och sedan på framåt ur den, så det ska vi träna på. Men jag är nöjd med Miro, han skötte sig bra. Kom en klunga med löpare som var väldigt intressanta, mycket mer intressanta än arbete ibörjan men annars hade han fokuset rätt.

Göran tyckte i alla fall att Miro var en fin ponny av trevlig modell, han gillade att han var som en "liten storhäst". Han tyckte även att han rörde sig bra. Jag hoppas på att vi får träna för honom snart igen. :)


Bara för Miro hade den outfiten idag. Förövrigt är det väl ingen höjdarbild ..

Evita - 29 augusti 2011

Publicerat av Jennie Börs den 30 Augusti 2011 kl. 08:06 i Ridpass - Evita
Red lite på lilla banan, den var väldigt tung och Evita hade träningsverk. Det gick inte alls bra, hon bet sig tag i vänstersidan och drog i mig. Hon gjorde som hon ville helt enkelt. ;) En stund var hon ganska fin, men sen försvann det .. Tillslut tröttnade jag så vi skrittade ut till Näs i stället.

Mitt hjärta

Publicerat av Jennie Börs den 29 Augusti 2011 kl. 22:12 i Allt & inget


Miro - 28 augusti 2011

Publicerat av Jennie Börs den 28 Augusti 2011 kl. 20:39 i Ridpass - Miro
Det stormade ute = spänd ponny. Men han var inte alls sådär spänd som han kan vara, utan han tog det hyffsat bra. Galopperade inte så jättemycket, för det är den som är värst när det blåser. Tränade på att rida lite program i trav istället och det gick ganska bra. Dock stod han emot lite eftersom han var lite småspänd för blåsten, men annars gick det bra.


Vinterponny ♥

Tävlingsplaner

Publicerat av Jennie Börs den 28 Augusti 2011 kl. 15:06 i Vardag

Just nu sitter jag och planerar höstens tävlingar. Tre lokala dressyrtävlingar finns det i Dalarna som ligger inom rimligt avstånd, hmh. Det är lagtävlingarna, fast jag förstår fortfarande inte vart sista omgången går. Men jag har kollat på några tävlingar utomläns som inte ligger allt för långt bort, det är i alla fall två till. Det är synd att vi bor en bit ifrån Örebrotrakten, där finns det ju en del faktiskt. Men det är inte värt att åka så långt när man rider LC/LB eftersom resvägen blir så lång.

De två första lagtävlingarna är anmälda i alla fall, den 11 september och 1 oktober. Sista omgången går i Bjursås men dit har jag inte anmält ännu, är inte riktigt hundra på klasser ännu. Annars är det en helg där det står mellan utställning eller dressyr, vi får se hur det blir då utställningen var väldigt dyr .. En till dressyrtävling blir det i alla fall utöver detta. Så fem tävlingstillfällen under hösten!

Miro och jag längtar väldigt efter tävlingarna, nu vill vi försöka få ännu fler bitar på plats. Kanske kan vi lyckas bocka av något av målen som jag satte i vintras, haha. Det återstår att se! :)


Ändrade planer

Publicerat av Jennie Börs den 28 Augusti 2011 kl. 14:21 i Vardag
Skulle egentligen tränat dressyr för Pernilla idag, men det blev inte så. Johanna tränade med Evita istället, eftersom vi fumlat till det lite med tiderna. Kändes ändå sådär viktigt, eftersom jag inte skulle få träna själv. Jag och Miro tränar lite själva senare idag istället. :)

Men jag har varit i stallet, umgåts med Klara och smort ett träns. Solen skiner ute, men det blåser som sjutton!


Zanzibar ♥

Publicerat av Jennie Börs den 27 Augusti 2011 kl. 23:24 i Filmer


(Filmen finns även i färg, länk)


Shopping och stall

Publicerat av Jennie Börs den 27 Augusti 2011 kl. 20:20 i Vardag
Tidigare på dagen var vi till Borlänge, var in en sväng på Aubiose, Lager 70, Kupolen och ICA Maxi. Har inte handlat så mycket speciellt, ett linne och ett block (med Hello Kitty!). Även hårfärg och sen letade jag skor, utan framgång. Även köpt present till Klara som snart fyller år!

Ponnyerna har vilat idag, så jag och Johanna var upp och mockade bara. Blev dock kvar ganska mycket längre och pratade en massa med Klara. Det är så svårt att komma där ifrån.

Bilder

Publicerat av Jennie Börs den 27 Augusti 2011 kl. 16:29 i Fotografering
Här kommer några bilder från söndagens dressyrträning! Jag sitter helmysko på typ alla bilder, men men ..


Typisk Miro-pose, haha. Sådär ser han alltid ut när han måste titta på något lite extra mycket.






Helt onödigt, men ändå ..

Publicerat av Jennie Börs den 26 Augusti 2011 kl. 22:51 i Allt & inget

Vore det inte lite coolt om jag hade en New Forestponny som kom från Börsgårds stuteri? Haha, kom bara att tänka på det .. "Inne på banan har vi Jennie Börs med Börsgårds *Något namn* osv ..". Lite häftigt vore det faktiskt! :)

Hur som helst, nu sitter jag och redigerar bilder från träningen i söndags. Det går dock lite segt eftersom jag bara kan ha några bilder öppna åt gången, jag har fyllt datans minne med onödigheter så jag måste nog faktiskt rensa lite ..


Svar på fråga

Publicerat av Jennie Börs den 26 Augusti 2011 kl. 22:21 i Frågor och Svar

Uteritter är något som det tyvärr blir allt för få av i Miros ridning, något jag tänker ofta på. Dock kan det vara svårt att få till det, då vi måste ha någon ledarhäst som visar oss vägen. Att rida ut med Evita framför går jättebra, dock har det alltid varit något annat på slutet när hon varit ute på tur. Miro vill inte gå först, eller, i skogen går det bra men inte efter vägarna. Sedan har vi våran bro nere i reningsverket, den är superläsig även i sällskap!

Träningarna är det lite olika med, nu under sommaren har det blivit ett långt (för långt om jag får säga det själv) uppehåll. Men annars har vi tränat en gång varje eller varannan vecka ute i Hedenslund för Pernilla. Nu under hösten blir det antagligen varannan.


Första träningen efter min skada i våras!

Miro - 26 augusti 2011

Publicerat av Jennie Börs den 26 Augusti 2011 kl. 22:05 i Ridpass - Miro
Vi slängde på dressyrsadeln idag, måste lära mig att rida ordentligt i den igen. (a) Lösgjorde honom i skritten och värmde upp i trav, han var ganska fin i den lite lägre formen. Galopperade igång i lättsits i båda varven för att sedan göra samma sak nedsuttet, fast i förvänd galopp. Jag får verkligen tag på yttersidan i den förvända galoppen!

Red sedan lite skänkelvikningar och 10m volter, inga problem. Lite tjafs i skänkelvikningarna, men det blev bra. Galopperade sedan lite i båda varven och red halvt igenom ut på långsidan i förvänd (som i LA:1) och det satt! Travade av honom lång och låg och gudars så fin han var. Gav honom bit för bit av tygeln och han följde med, slutade med att jag travade på nästan lång tygel och han var kvar på plats, när jag böt varv också. En sån här dag vill jag aldrig sluta rida. En helt avslappnad Miro, tänk när jag får det på tävling! Så himlans nöjd med honom. ♥

Hade givetvis lite skrittpauser också. Kortade även lädren ett hål och jag kunde sitta mycket stabilare då. Så nu rider jag så ett tag framöver så kan jag kanske länga de igen senare. :)

Evita - 26 augusti 2011

Publicerat av Jennie Börs den 26 Augusti 2011 kl. 21:58 i Ridpass - Evita

Vi skrittade ut en vända idag, tillsammans med Sandra och Classico. :) Skrittade bort till Norddalsvägen och vände, sedan tog jag och Evita en vända bort till Näs 3 och vände själva. Väldigt mysigt att skritta på långa tyglar i solen! Lite lagomt för Evita också eftersom hon och Johanna presterade bra på gårdagens dressyrlektion. :)


Skoldata

Publicerat av Jennie Börs den 26 Augusti 2011 kl. 21:56 i Vardag

Första skolveckan avklarad, men det känns knappt som jag gått i skolan eftersom vi inte haft några riktiga lektioner. Idag fick vi våra skåp och även skoldatan, en helt ny. Vi fick de innan lunch och de blav snabbt uppackade kan jag säga, sedan var det facebook resten av dagen, haha.

Datan fick dock stanna i skåper i skolan eftersom vi inte fixat försäkringen ännu. Men kommer inte använda den för privat bruk heller, utan mest till skolarbeten. Jag har ju redan en fullt fungerande data är hemma så. :)


En sån här data har vi fått (tror jag). Det är en ThinkPad i alla fall. :)


Rubrik

Publicerat av Jennie Börs den 25 Augusti 2011 kl. 20:49 i Vardag
Varit i stallet en sväng, hjälpt Johanna lite när hon red Miro och sen betat lite med honom medan hon mockade. Har även myst lite med honom i boxen, lille mysponnyn.

På tisdag ska vi träna för Göran också, första gången för oss. Det ska bli roligt och spännande att få träna för någon ny. Jag har tränat för honom en gång på Zanzibar förra våren, så han är inte helt okänd för mig. Sen har jag tittat på en hel del träningar också. Kul blir det i alla fall!

Back on track

Publicerat av Jennie Börs den 25 Augusti 2011 kl. 17:52 i Vardag
Nu är jag hemma och något (läs lite) utvilad efter den lilla utflykten med skolan. Vi var lagomt pigga när vi steg av bussen i Ornäs och började vandra i dimman. Vi gick en mil, efter mestadels astfalts- och grusvägar, många gånger frågade vi oss själva om vi verkligen var rätt, haha.

Vid två - halv tre tiden var vi framme och redo att åka ut till ön. Eftermiddagen/kvällen gjore vi inte något speciellt, umgicks med lite nytt folk och sådär. Natten var minst sagt sömnlös, stenhårt. Sov till och från och där emellan vaknade jag av att jag hade ont överallt för det var så hårt att sova.

På dagen fick vi göra lite mer tävlingar och sådär, annars hände inget speciellt. Det har i alla fall varit helt okej, bortsett från att det blev lite långtråkigt till och från. Har lärt känna en del människor lite bättre, vilket var syftet med det hela. :) I natt ser jag fram emot en natt i min säng, den saken är i alla fall klar!

Camp Helix

Publicerat av Jennie Börs den 23 Augusti 2011 kl. 21:03 i Vardag

Nu på kvällen har jag packat en stor ryggsäck med diverse tillbehör. Imorgon ska nämligen min klass (DD) iväg på Camp Helix tillsammans med IT. Vi ska i alla fall åka till Ornäs med bussen imorgon, vilket betyder att jag måste åka med bussen från Säter klockan 7 ..

Sedan ska vi gå 1 mil i grupper och sedan göra lite uppgifter efter vägen, sedan ska vi åka båt till en ö där vi ska övernatta. Vet inte så mycket mer, men jag kommer i alla fall inte blogga imorgon. Ha det så bra, vi hörs på fredag!


Oredigerad bild från söndagens dressyrträning. Fler bilder kommer på fredag. :)


Skola och ridning

Publicerat av Jennie Börs den 23 Augusti 2011 kl. 20:57 i Vardag
Skola på dagen, vi har setat och lyssnat samt gjort några tester i svenska och engelska. Jag och Frida har även gått lite på stan under lunchen, bara för att fördriva tiden. När vi skulle hem så ljög tidtabellen som vi tittade i, så vi fick vänta på bussen i nästan 40 min ..

Hem, slängde i mig lite macka och böt om och upp till stallet. Hade ridlektion idag, jag red Svartis. Det gick sådär bra, märks att han gått mycket barnlektioner på slutet. Han var inte alls mjuk och fin som sist jag red honom, utan ganska stel. Ibland hittade vi en bra form, men tyvärr så räckte det med att jag bad honom om lite mera tryck sen var det bara att börja om. Men bitvis kändes det bra! :) Skrittade honom till Näs efteråt, mysigt.

Väl hemma igen gjorde jag couscoussallad, en av mina nya favoriträtter!

Miro - 22 augusti 2011

Publicerat av Jennie Börs den 22 Augusti 2011 kl. 20:57 i Ridpass - Miro
Joggade lite idag, det gick sådär. Vi tränade på att gå i vatten, blää sa Miro. Men han måste ju lära sig, jag menar, tävlar man och det är blött så kan man ju inte precis gå brevid. ;) Aja, det fick duga i alla fall. Han var fin i skritten i alla fall och efteråt strechade vi bakben.

Back to school

Publicerat av Jennie Börs den 22 Augusti 2011 kl. 14:40 i Vardag
Då var första skoldagen avklarad. Det har mest varit lite genomgångar och sånt, sen har vi förberett lite inför det som kommer hända i veckan. Känns bra i alla fall och jag tror att jag kommer trivas. :)

Vi fick dock sluta så vi precis missade en buss, som tur var gick det en till ca 15min senare. Dock var det ingen direktbuss så det tog lite längre tid, + att det var biljettkontroll efter vägen! Men den överlevde jag i alla fall. Senare idag blir det lite joggning av Miro annars är det inte så mycket på världskartan idag.

Miro - 21 augusti 2011

Publicerat av Jennie Börs den 21 Augusti 2011 kl. 21:43 i Ridpass - Miro
Tränade som sagt för Pernilla idag. När jag red fram honom gick det inte alls bra, det var trångt bland alla hinder + att de var två till som red där. Miro var spänd och allmänt tjurig på allting, var det inte knott var det för en annan häst kom för nära.

Men själva träningen kändes jättebra! Fick verkligen den där "wow"-känslan. Dock måste man ju rida dit, hehe. Egentligen gjorde vi ingenting komplicerat, red på fyrkanten och en volt. Hade honom minimalt utåtställd och red på framåt och han blev väldigt fin! Lite svårt att sitta i det där och samtidigt rida framåt samtidigt som man ska hålla koll på allt annat, men bra blir det när man hittar det! Miro kändes väldigt fin, man kände hur han jobbade genom hela kroppen. Känslan är väldigt maffig, den går lixom inte att beskriva.

I galoppen jobbade vi mycket med att jag ska rida fram honom ordentligt och även det blev bra, det gäller bara att komma igång. Pernilla tyckte i alla fall att fattningarna blivit bättre, de har vi ju tränat väldigt mycket på i sommar. Blir bra nu när träningarna börjar komma igång igen, vi ser fram emot dem väldigt mycket jag och Miro. :)

Stalltjänst

Publicerat av Jennie Börs den 21 Augusti 2011 kl. 13:31 i Vardag

Idag har jag haft stalltjänst, men fick ju i alla fall lite sovmorgon jämfört med igår. Sen får jag ju betalt för det, det kan det vara värt. Jag har faktiskt jobbad en del timmar den här månaden!

Har väl inte varit så märkvärdigt, mockat, sopat, vägt hö osv osv. Fick rida lite på Zabina också, det gick bra. Vi travade mest bara runt på volten och jobbade på formen, vi tränade lite övergångar också eftersom hon gärna vill tvärnita in i halterna. Men det gick bra, hon var lite trött bara. :)

Nu ska jag fortsätta njuta av min sista sommarlovsdag för den här gången. Ikväll blir det dressyrträning! :D Sen har vi stallet också.


Glad ponnybuse

Publicerat av Jennie Börs den 20 Augusti 2011 kl. 21:21 i Allt & inget
Idag är min ponnybuse nöjd tror jag allt, för idag har han och Johanna skuttat över blockhinder! Han älskar verkligen att hoppa den där ponnyn, det är synd att det blir på tok för lite hoppning för hans del ..


Halvcharmig bild från när Johanna och Miro skuttade första gången!

Om vi leker med tanken

Publicerat av Jennie Börs den 20 Augusti 2011 kl. 18:38 i Allt & inget
Såg det här på en annan blogg förut och det var faktiskt ganska intressant att läsa svaren, så därför tänkte jag köra lite samma grej.

Om vi säger att du just nu höll på att leta efter en ponny och Miro var tillsalu, skulle han vara intressant för dig i så fall? Om du såg honom på annons, skulle det vara intressant att ringa på honom? Eller ganske till och med åka och provrida? Varför/varför inte? Jag kan väl beskriva lite i korta drag:
"Trevlig och kärvänlig ponny som gillar uppmärksamhet, okompicerad i hantering som leda, lasta, sko, ducha osv. Välriden och välutbildad med en positiv inställning till arbete. Han är en bra läromästare, men ingen nybörjarponny. Ponnyn är kvick med bra gångarter och kvalitér.

Tävlad LA hoppning med föregående ryttare och tom LB dressyr, men han har kapacitet för högre klasser inom dressyren. Har fått fina lovord från dommare! Guldbelönad på utställning, han har blivit bästa valack vid NF-SM 2006 och 2011, samt RES-BIS 2006 och BIS 2011. Han är en ponny som syns i mängden!"





Vad säger ni? Intressant eller inte? En sak är då säker, än är det några år kvar innan vår lilla prins får flytta vidare! Och det är verkligen ingenting man vill tänka på ..

Evita - 20 augusti 2011

Publicerat av Jennie Börs den 20 Augusti 2011 kl. 18:00 i Ridpass - Evita

Vi red i ridhuset idag och det gick bra! Hon var pigg och positiv, hennes fokus blir verkligen mucket bättre innanför ridhusets väggar. Travade och skrittade mestadels och hon var fin, kunda bära sig bra riktigt fint till och från. Helt stadig kan man kanske inte påstå att hon är, men det kräver jag inte av henne heller. Kom hon ur formen var det lätt att korrigera tillbaka.

Tog lite galopp på slutet bara och i högervarv kändes det inte alls helknas. :)


Bara för att jag blev lite sugen på att tävla dressyr på henne idag (a)


Utgrävning

Publicerat av Jennie Börs den 20 Augusti 2011 kl. 14:27 i Vardag
Idag har vi stalljour och det är inte alls konstigt att det regnar ute. När hästarna ätit och blivit utsläppta fick jag ställa mig i regnet och gräva fram en sko som kilat ner sig i marken. Antagligen har den legat där något år, eftersom den var för stor för att tillhöra någon som stått där det senaste året. På något sätt har den i alla fall kommit fram nu.

Det regnade mer eller mindre hela tiden och det var ingen enkel match, den satt verkligen som berg. Först provade jag gräva med en vanlig spade men den kunde inte komma ner ordentligt på djupet eftersom den var för stor och klumpig. Istället tog jag en trädgårdskratta och karvade bort jorden tills skon gick att ta loss. Det tog sin lilla tid men jag hade ständigt sällskap av Robbie, haha. Det var mycket intressant tyckte hon, sen stod hon och kliade mig i håret/nacken. På slutet försökte hon även putta bort den lösa jorden med mulen, haha sötan. Det sötaste var när jag fått bort skon, då stod hon och knagde/bet i jorden och slickade på den. Det tyckte även Mary var intressant.





Annars har det inte hänt så mycket speciellt idag. Ska rida senare och sedan ska det tas in hästar och fodras och lite sådär. En dag med stalljour helt enkelt, och en massa regn ..

Ändrade planer

Publicerat av Jennie Börs den 19 Augusti 2011 kl. 21:49 i Vardag
Idag var det meningen att jag skulle skritta ut Helios med Sandra och Classico, men det regnade en hel del och dessutom var Classico väldigt svullen i ett ben så det blev inget. Men jag borstade i alla fall Helios och hans svans fick sig en omgång, den var riktigt tovig och äcklig. Men efter lite FoxFire blev det bättre, dock skulle den nog må bra av en schampoo omgång.

Annars har det inte hänt så mycket speciellt idag, har umgåts med lite folk i stallet och mockat åt våra ponnyer. Har även tagit in några hästar, haha.


Jag är tävlingssugen ..

Miro - 19 augusti 2011

Publicerat av Jennie Börs den 19 Augusti 2011 kl. 21:45 i Ridpass - Miro

Han kändes fin idag, galoppen blev jag inte helt nöjd med, men men. I traven kändes det bra, han hade bra energi och hade inga problem med den låga formen, även om jag ökade och minskade tempot. Det var block uppställda som en passage så man kunde rida serpentiner mellan dem, så det gjorde jag. De stod på medellinjen så innan dem gjorde jag en skrittövergång och skrittade igenom och sedan trav igen. Blocken var ingen höjdare enligt Miro, speciellt inte när de skvätte grus på dem. Någon gång kastade han sig lite, men han gick igenom dem med övertalning i alla fall.

Nöjd med honom i alla fall, även om blcoken gjorde att han spände till. När jag travade av så kunde han komma tillbaka till en lägre form och slappna av några hekto.


Miro - 18 augusti 2011

Publicerat av Jennie Börs den 18 Augusti 2011 kl. 19:51 i Ridpass - Miro
Traven och skritten kändes bra, galoppen var sådär. I slutet i traven red jag lite programaktigt, men jag satte ihop ett eget program i trav. ^^ Det kändes bra, fick till bra halter och övergångar och vägarna blev helt okej. Lite mer framåtbjudning hade jag önskat men han var bra mellan hand och skänkel och lyssnade fint både framåt och bakåt. Tänk om han kunde slappna av sådär på banan ..

Efteråt blev det en mysstund i boxen, Miro gillar att bli kliad! ;D

Snigelinvasion!

Publicerat av Jennie Börs den 18 Augusti 2011 kl. 15:46 i Vardag
Idag har jag och Johanna bekämpat sniglar som bosatt sig i väggarna på lådan som vi förvarar kaninmat/spån i. Med grönsåpa och vattenslang är det en enkel match, däremot är det ganska äkligt att se hur de flyger ut .. Det är svårt att förklara hur väggarna ser ut, men de är lixom ihåliga med "sektioner" om ni förstår. Nu är de i alla fall döda och vi ska tejpa igen så väggarna blir täta så kanske vi slipper det här nästa år, var nämligen samma sak förra året. När vi ändå var på gång tvättade vi lådorna som vi förvarar spån och mat i, de som står i den invaderade lådan.

Annars har jag setat och läst en hel del, svårt att lägga ifrån sig spännande och intressanta böcker! Nu sitter jag och redigerar lite bilder och senare ska jag till stallet och rida.


Ett sista farväl ..

Publicerat av Jennie Börs den 18 Augusti 2011 kl. 15:34 i Allt & inget
Jag har antagligen varit lyckligt lottat innan, men jag har aldrig behövt lämna ett sista farväl till en ponny jag älskat väldigt mycket. Baccarat hann jag aldrig säga farväl till och sorgen efter henne var inte speciellt svår att bearbeta faktiskt, antagligen för att vi aldrig hann få det där superspeciella bandet.

Men nu är det gjort och utan att ljuga så var det något av det värsta jag gjort. Även om jag varit förberedd på att beskedet skulle komma, så var det jobbigt när det kom. Onsdagen den 10 augusti fick jag det i alla fall. Tårarna började rinna på en gång och världen förändrades plötsligt. Jag fick i alla fall tid på mig, redan på kvällen var jag upp till stallet och borstade på min fina stjärna som varit borta mer eller mindre hela sommaren. I ungefär en timme stod jag och borstade, pratade, myste och pussade på honom. Humöret kunde jag hålla uppe, bara några få tårar fick rinna i hans man.

Han som vanligtvis brukar vara kittlig under magen visade inte en reaktion och jag fick rycka några manslingor utan större missnöje från honom, han som brukar totalprotestera. Det var som han förstod. De sista minuterna stod han som han alltid brukade göra förut, med mulen tryckt mot min axel och blåste varmluft i mitt öra. Jag insåg hur mycket jag saknat honom och många minnen dök upp i mitt huvud.

Torsdagskvällen ägnades endast åt honom, först var jag ute i säkert över en timme med kameran och tog massor av bilder. Sedan fixade vi kvällen i stallet. Han och Helios fick sin mat ute i Dalsbyhagen så jag fodrade och sedan satte jag mig framför hans hö hög och bara satt och tittade på honom när han åt. Klappade honom på mulen och småpratade. Att ta beslutet att gå därifrån var det absolut värsta, att veta att det var sista gången jag klappade honom eller drog in hans ljuvliga doft. Det var då som tårarna kom för första gången den kvällen. Jag grät i hans man, drog in hans doft. Sa de sista orden gång på gång. Klappade honom och pussade på honom.
"God natt. Vi ses. Jag älskar dig."

Sedan gick jag långsamt därifrån. Grät ännu mer. Vi åkte hem och jag såg honom för sista gången stå där i Dalsbyhagen, en sista natt på vår planet. Men det var det bästa för honom, han hade ont och beslutet var absolut rätt. Han har fått det bästa avslut han kunnat få på jordelivet, en sommar på bete. Och en bättre sista natt hade han aldrig kunnat få, en mysig augustinatt med klarhimmel och nästan fullmåne.

Fredagen den 12 augusti fick Zanzibar vandra vidare. Jag var inte upp till stallet försen flera timmar efter de åkt, att se honom åka iväg skulle bli alldeles för jobbigt. Att Mary fått flytta till hans gamla box var också bra, det betydde att den inte skulle stå gapande tom. Men för mig tillhör den alltid honom.

Jag älskar dig, föralltid. Tack för allt du gav mig och för den tiden vi fick. Du lärde mig mycket och du kommer alltid finnas med mig. Du har en speciell plats i mitt hjärta, min stjärna, min kung.


Zanzibar ♥

Låg uppdatering

Publicerat av Jennie Börs den 17 Augusti 2011 kl. 21:20 i Allt & inget
På senaste tiden har uppdateringen varit ganska låg och det är faktiskt något jag trivs med väldigt mycket! Jag tycker det känns skönt att kunna sätta sig vid datan utan att känna någon större bloggpress, för jag har bestämt mig för att jag inte måste blogga. Känner jag inte för det, då struntar jag helt enkelt i det! :) Uppdaterar dessutom bara om ridpass när jag ridit någon av ponnyerna, men det kanske ni märkt. Det känns ändå ganska meningslöst att skriva "Johanna red idag".

Men, bloggtips mottages gärna!

The apple of my eye ♥

Publicerat av Jennie Börs den 17 Augusti 2011 kl. 21:15 i Allt & inget


Evita - 17 augusti 2011

Publicerat av Jennie Börs den 17 Augusti 2011 kl. 21:06 i Ridpass - Evita
Vi red inte så jättehårt idag, hon var väldigt stel och ville gärna tränga. Men på slutet var hon lång och låg i formen. :)

Min tisdag

Publicerat av Jennie Börs den 16 Augusti 2011 kl. 21:20 i Vardag
Dagen var inte speciellt intressant, men vid halv fem fixade vi eftermiddagen i stallet och sedan var det sax för terminens första lektion. Red lektionshäst, som jag kommer göra ofta på lektion nu i framtiden och idag blev det Goliat. Det var lääänge sedan jag red honom. Tänkte att jag kanske ändrat min uppfattning om honom, men nja, han är fortfarande inte min typ av ponny.

Var jättesvårt att hitta en bra takt och tempo, jag ville gärna pusha på som jag gör med Miro men han svarade inte riktigt på samma sätt. Galoppen var enklare i alla fall. Sedan jobbade vi med skänkelvikning i skritt, både på volt och på "diagonal". Volten gick absolut bäst, där kom han igenom och blev rund och fin. Efter skänkelvikningarna blev det även bättre i traven, så det gick helt okej ändå. :)

Skrittade upp honom till Näs och efter det åkte vi (jag, mamma, Johanna, Cissi och Alex) och köpte glass på Smacken, mycket men gott. På vägen hem stannade vi vid deras stall och sedan till klubben. Tog in de sista privathästarna som var ute, hoppa det fungerar för det vore kanon om de kunde stå ute längre om vädret tillåter.

Miro var dock lite fundersam vid eftermiddagsmaten när jag var och tog in båda hans hagpolare, men inte han. Han stod verkligen tätt intill och försökte få mig att förstå att det var han som skulle ha grimma på sig! När jag tog in honom på kvällen fick han beta en snabbis och sedan borstade jag av honom. :)

Så liten och söt ..

Publicerat av Jennie Börs den 14 Augusti 2011 kl. 20:55 i Allt & inget
Vill ni se något mycket sött tycker jag att ni borde titta in det här, tänk så liten och söt min lille ponny varit en gång i tiden! Visserligen är han fortfarande otroligt söt, men ändå ..


Samma ponny på samma bana, fast har några år äldre .. :)

Miro - 14 augusti 2011

Publicerat av Jennie Börs den 14 Augusti 2011 kl. 20:34 i Ridpass - Miro
Idag åkte dressyrsadeln på och jag konstaterade att jag tror vi måste börja rida mer i den, haha. I alla fall, i början ville han inte riktigt komma fram. När det började komma började de hoppa med Robbie och Evita, då valde jag att gå ut en sväng för att inte vara i vägen. När de var färdiga gick jag in och fortsatte och då var han en annan ponny, typ.

Han lyssnade mycket bättre, galoppen gick sådär men traven var bra. Jag fick honom bra mellan hjälperna men lite framåtbjudning saknades när jag satt ner i traven, men det är bara att jobba vidare. Nästa söndag ska vi träna för Pernilla, det ska bli kul! Har inte ridit för henne sedan dressyrkursen (i början av Juli) så det blir bra med lite tips och råd för att komma vidare. :)

Liten önskelista

Publicerat av Jennie Börs den 14 Augusti 2011 kl. 14:28 i Utrustning
Här är några (av många) saker som jag ska inte skulle tacka nej till. Egentligen behöver jag ingeting av följande, det är mest "bara för att"-saker. :)


Miro - 13 augusti 2011

Publicerat av Jennie Börs den 13 Augusti 2011 kl. 21:10 i Ridpass - Miro
Dagens ridpass kändes bra, i alla fall när han kom igång. Började galoppera relativt på en gång och det uppskattades, rullade bara på på en volt som var kanske 30m i diameter i ett friskt tempo. Han svarade ärligt och kom ner i formen. Sedan tränade vi på förvänd galopp! Galopperade på fyrkanten i förvänd i båda varven och det gick gick jättebra! Hans arbetshuvud kom verkigen fram och man kände hur han var tvungen att använda alla muskler för att det skulle bära och han varken bröt av eller böt, duktig kille. :D

Att fatta förvänd i vänstervarvet var lite svårt eftersom han var så laddad, så minsta lilla jag gjorde med sätet eller skänkeln tog han som galopp. Men tillslut satte han en fin fattning när han lugnat ner sig lite. Travade nedsuttet i slutet i båda varven på fyrkanten och la lite 10m volter, inga problem. Idag red vi i hoppsadeln, imorgon får det nog bli dressyrsadeln!


Bild från förra hösten.

Lördag

Publicerat av Jennie Börs den 13 Augusti 2011 kl. 17:00 i Vardag
Idag har Johanna och jag mockat och fixat åt ridskolehästarna samt fodrat lunch, vi ska göra det även imorgon. Kollade även lite på loppisen, men det var ingenting. Det fanns helt nya träns, men såklart var allting brunt ..

Mockat åt båda våra också, Miro fick byta box igår. Han fick flytta över till andra sidan stallgången, vi gillar dock hans gamla box bättre. Den kan man öppna luckan på utan problem, lyckades få upp den på den nya men det var då desto svårare att få igen den. Den andra boxdörren är mer stabil och man behöver inte peta in den hela tiden och sådär, men det får väl funka. :)

Annars har jag setat ute i solen och läst, mot kvällen ska jag rida Miro. Vi ska även ut till Näs och kolla till hästarna där.


Dålig uppdatering

Publicerat av Jennie Börs den 12 Augusti 2011 kl. 21:38 i Vardag
Igår var en väldig hemsk dag för mig, seriöst gjorde jag en av de värsta sakerna jag någonsin gjort i mitt liv. Men jag går inte in på några detaljer nu, tänker vänta med det. Men det kommer att komma. Dagen spenderade jag på Leksand Sommarland, det var svinkallt så jag badade ingenting. Temperarad pool? Bullshit, solceller är inte så bra på att värma när solen inte är så närvarande. Solen sken i alla fall så kunde sola. Sedan var det en hemsk kväll. Sov inte så bra på natten, därför sov jag bort halva dagen.

Har haft em och kväll i stallet idag och däremellan har jag städat skåpen och ridit. Skänkt lite grejor till Loppisen imorgon, ett par akryllindor, två schabrak och fyra sadelgjordar (haha).

Miro - 12 augusti 2011

Publicerat av Jennie Börs den 12 Augusti 2011 kl. 21:32 i Ridpass - Miro
Idag fick jag äntligen rida honom igen! Dock var han väldigt ojämn bak, det kändes typ som han var halt eller något. Men jag red på för att få igång bakbenen och när jag började komma en bit och han började komma loss, ja då börjar de spela väldigt, väldigt hög musik med bas på Nya Dalsbyn, respektlöst. Miro blev superspänd och okontaktbar, värre än han blir på banan!

Men fick igenom det tillslut och då jobbade vi på låg form. Bakbenen kom igång och han blev mycket jämnare, antagligen har han stelnat till eftersom han gick en träning måndag och tisdag och två på onsdagen, sedan vilade han under torsdagen. Men jag stretchade bakbenen efgter ridningen och han var jätteduktig! Så imorgon är han nog helt vanlig igen. :)

Zanzibar ♥

Publicerat av Jennie Börs den 12 Augusti 2011 kl. 15:41 i Allt & inget

Jag älskar dig. Föralltid. ♥


Hej, det här är en rubrik

Publicerat av Jennie Börs den 10 Augusti 2011 kl. 21:05 i Vardag

Morgonen/fm idag var ganska ointressant, men vid lunch gick jag upp till stallet. Red Svartis och det gick både bra och det var riktigt skoj! Var länge sedan jag red honom nu och det märktes att jag kommit en bit längre i min ridning, för jag hittade knappar väldigt fort. I skritten var han med på en gång och i höger varv hittade jag de första efter typ ett varv, i vänster kom han inte igenom riktigt först. I galoppen rullade vi bara på i lättsits eftersom jag inte kunde sitta i hans hoppsadel i dressyrläder, haha.

Red lite bogen in/öppna och på volterna, det kändes jättebra. Jag är riktigt nöjd med honom, vill rida honom snart igen, haha. :) Var upp med honom till Näs och mockade åt Evita innan jag gick hem.

På kvällen var jag upp och pussade och borstade på min lilla stjärna, Zanzibar, som kommit hem från betet idag. Jag har saknat honom så .. ♥


Jag och Svartis på gymkana våren 2008!


Div II

Publicerat av Jennie Börs den 09 Augusti 2011 kl. 21:30 i Vardag
Sådär ja, idag har vi haft lagmöte. Så nu ska vi trimma oss till första omgången som går 11 september på hemmaplan, samma datum och plats som jag och Miro gjorde vår misslyckade debut tillsammans förra året, haha. Men om vi ser tillbaka dit, vi har tagit oss många steg framåt!

Från att hästen bestämmer både vägar och tempo, och dessutom tittar på allt och inget till att jag kan hålla honom på plats och hålla honom så han inte flyger iväg i galoppen och sådär. Nu är det jag som bestämmer, inte han! I år ska vi även försöka genomföra alla tre tävlingar, förra året missade vi ju de två sista pga att stallet stängdes pga ringorm ..

Målen kommer inte att ändras även om vi rider i lag, vårat mål är att gå in på banan och göra vårat bästa. Försöka hitta känslan och få flyt i programmet med ett jämt resultat. Vi hinner förhoppningsvis med någon tävling innan första omgången också. :)


Bild från första omgången förra året, våran tävlingsdebut.

Tidningar och mobiluppdateringar

Publicerat av Jennie Börs den 09 Augusti 2011 kl. 15:04 i Vardag
Idad har jag absolut inte gjort någonting speciellt. Har försökt uppdatara mobilen nu i ett x antal timmar, hur det går är en annan historia. Får jag säga det själv går det inte alls bra, den har uppdaterat någonting men inte alls det som jag ville att den skulle uppdatera!

Det var soligt och skönt ute, men nu har solen gått i måln och det är svinkallt .. Idag var vi med i tidningen, http://dalademokraten.se/Sater/Stallde-upp-for-skojs-skull---och-blev-Best-in-Show/, och när ni tittar på bilden kan ni ju titta på Miro ..

Nu ska jag försöka lista ut vad som inte fungerar (även om jag redan provat ungefär tjugoelva miljoner gånger). Förhoppningsvis lyckas jag, för jag följer ju i alla fall instruktionerna rätt .. Ikväll är det möte och sen har vi kvällen idag, vi hörs kanske efter det! :)

Dagens ridpass

Publicerat av Jennie Börs den 08 Augusti 2011 kl. 16:41 i Vardag
Johanna har haft läger idag och även två dagar framåt, det betyder att jag inte kommer rida ponnyerna då. Men jag fick rida lite idag i alla fall. :) Först blev det Harleys tur, vi red en stund inne i ridhuset. Det gick helt okej, i skritten och galoppen kändes han fin och på plats. I traven var det inte lika bra, då var hans tre delar på tre olika ställen och inte speciellt sammanhängande, men på sutet blev det bättre - för då började delarna kroka i sig i varandra, haha. ^^ Han var inte alls seg (varför säger alla att han är seg? Han är aldrig seg när jag rider honom i alla fall ..) och han var en blöt ponny efteråt, även om vi egentligen inte alls jobbat hårt.

Sedan var det Greys tur så jag och Klara hämtade hem honom och Svartis från Näs. Det ridpasset kändes inte alls lika lyckat, han var seg, stark och trött .. Han bet sig fast i tyglarna och gjorde sig stark, och bad jag honom att trava på framåt för att sedan ta tillbaka så fanns det lixom inget mellan läge där jag ville han honom, då gick det segt igen. Sen tar han ju steg som en shettis också, hehe. Han ville helst bara gå i sin "fina", höga form och tryck ihop sig, men det accepterade jag inte riktigt. Det gick helt enkelt sådär, på slutet när han började komma igång ligte var han trött och gick och knackade skor som tusan.

Skrittade sedan upp honom på Näs, både han och Svartis var på helspänd men jag och Klara överlevde trotts läskiga pallar, transporter och allt det nu var. :)


Jag och Harley på KM i år <--- ---> Grey på Näs förra året

Miro - 7 augusti 2011

Publicerat av Jennie Börs den 07 Augusti 2011 kl. 20:48 i Ridpass - Miro
Joggade lite lätt bara, han kändes fin! Han är alltid fin när jag känner mig omitiverad, men det är bra, för då får man sig en kick. Min finaste ponny! ♥

Regn ..

Publicerat av Jennie Börs den 07 Augusti 2011 kl. 20:45 i Vardag
Glömde nämna att det regnat en hel del idag, så hästarna fick komma in till eftermiddagsmaten. effe ville inte komma in, jag fick klappa honom och sådär, men så fort jag höjde grimman så backade han. Såklart var detta när det regnade som mest, men tillslut så.

Nu har vi fodrat kvällsmat och jouren är över för denna gång. Förstår inte riktig, men vi har alltid jour när der regnar känns det som?

Stallmorgon

Publicerat av Jennie Börs den 07 Augusti 2011 kl. 13:37 i Vardag
Idag har vi jour, så vi matade hästar och släppte ut dem och sådär. Dessutom stod alla hästar inne i natt eftersom det var Eric och lite annat i dalen igår. När de och vi ätit frukost, samt att alla morgonpåsar var packade och vatten i hagarna fixat så släppte vi ut hästarna hemma och sedan skrittade vi ut till Näs. Jag skrittade Goliat och det blev lite småspännande eftersom Jenny lyckades med en ofrivillig avsittning när Svartis blev rädd för en fågel!

När vi kom tillbaka gjorde jag iordning Matrix och red honom, första gången faktiskt. Det gick väl inte speciellt bra, han ville inte riktigt komma fram till handen även om det var bara det som vi jobbade med. I skritten blev det bra tillslut och i traven sådär. I början började han galoppera så fort jag la till skänkeln så vi jobbade mycket med det. På slutet i traven kom han igång lite bättre i alla fall och började komma fram till handen. Det får väl duga, hade ju inte precis skadat om jag fått lite hjälp. Han rörde sig en aning i alla fall, hehe. När Matrix tar ett steg tar Miro typ två!

Sedan har jag och Johanna mockad och sopat i stora stallet och fixat allt sånt, så nu blir det ännu lite mera pengar på kontot!


Matrix förra sommaren, strax efter han kommit till klubben. :)

(Nästan) stallfri dag

Publicerat av Jennie Börs den 06 Augusti 2011 kl. 22:48 i Vardag
Den här dagen har nästan varit stallfri, bortsett från att vi var upp och flyttade Francy och Evita från Näs och mockade. Släktträffen var inte alls intressant, först över 2h dötid och sedan mat. Maten var nog bäst av allt eftersom jag var väldigt hungrig! ;)

Vi kom ner i dalen 1h innan det började så vi fick stå där och vänta innan det drog igång. Får väl även ursäkta att jag stavade hans namn fel (haha), Eric Saade heter han ju och inte Erik. Märks det att jag inte är något större fan? Det var i alla fall helt okej, jag kände väl igen typ 4 låtar (de som spelas på radion, helt enkelt). Vi stid nästan längst fram precis vid högtalarna/basen så vi hörde då bra i alla fall! Kanska härligt tryck och jag kommer ha sus i öronen hela natten!

God morgon

Publicerat av Jennie Börs den 06 Augusti 2011 kl. 11:09 i Vardag
Även om jag varit vaken ett par timmar, men men. Jag har faktiskt städat upp på golvet på mitt rum, så nu hänger kläderna bakom dörren istället för att ligga på golvet, sen hur länge de stannar där är ju ett annat faktum. Dammsugit har jag också hunnit med! Nu sitter jag och sorterar i några mappar på datan och rensar skrivbordet som är fullt av onödiga saker.

När jag ändå håller på med ett ganska onödigt inlägg kan jag ju passa på att berätta att jag tycker att det är roligt att statistiken håller sig där den var när jag böt blogg, det betyder alltså att de läsare jag tappade när jag böt blogg har kommit tillbaka. Dock var det inte lika snålt med kommentarer på Team DressyrHoppet, men whatever.

Idag ska jag på släktträff, en massa människor jag inte har en aning om vilka det är. Ikväll ska jag ner i Säterdalen och titta på Erik Saade, Johanna ville att vi skulle gå så då gör vi det. :)

Miro - 5 augusti 2011

Publicerat av Jennie Börs den 05 Augusti 2011 kl. 18:18 i Ridpass - Miro
Dagens ridpass kändes lite blandat, först kändes han fin (lite loj men helt okej) och sen blev han jättespänd och ville inte alls. Tog faktiskt ett spö, det var länge sedan nu, och då blev det sakta men säkert bättre när han släppte det spända från spöet. Vi red lite skänkelvikningar och 10m och på slutet kändes det bättre igen. :)

Men jag förstår inte, hemma får jag så mycket bättre känsla när jag rider i hoppsadeln .. Men på träning och tävling är dressyrsadeln en dröm, hmh!

Första riden

Publicerat av Jennie Börs den 05 Augusti 2011 kl. 13:31 i Vardag
Sådär ja, då var häst nummer ett riden! Red Zabina, en ridskolehäst, nu innan lunch. Först var det mest streigtt och en arg, stel häst som inte ville komma fram till handen. Men när jag tog ett spö blev det bättre och hon blev en helt annan häst som faktiskt kunde gå på det voltspår som jag ville. ^^

Efter lite galopp blev det också bättre. På slutet kändes hon fin, blev lite längre och lägre i formen och sådär. Jag är nöjd med henne. :) Skrittade ut henne till Näs sedan, första gången för iår som jag skrittar till Näs .. Annars brukar första gången bli i mitten/slutet av maj/början av juni!


Jenny och Zabina, klubbmästare lektionshäst 2011. :)

Utklipp

Publicerat av Jennie Börs den 04 Augusti 2011 kl. 21:26 i Allt & inget
Här kommer ett utklipp från New Forest föreningens hemsida!

Utställning på lördagen
På lördagen hölls utställningen för tävlingsponny på mästerskapet, 146 st. kom till visningen
som pågick hela dagen i tre ringar.
Domarna för dagen var Susan Hellum, Birgitta Larsson och Gunn Johansson.
Många fina ponnysvar det som visades en tilldelades höga poäng andra lite lägre.
Grundomgången
Efter avslutad grundbedömning i ringarna frampå eftermiddagen togs alla guldbelönade
ponny in igen för en sista gallring.
Först valackerna sen stona och sist hingstarna. Det blev en ny runda för dessa för att visa
fram det allra bästa på sin ponny.
Lite svårare för dom flesta då regnet tilltagit och gjort gräsbanan ganska hal.
Efter att domarna noga granskat alla ponnyer igen var man klara för ett resultat för Bästa och
res. Bästa valack, sto och hingst.
Till final
Bästa valack blev Miro och res. Stackarps Janos, bästa sto Chalome och Stackarps Daphne res.
samt bästa hingst Esse Golden Boy Rnf 157 med Wellhouse Willum Rnf 197 som reserv.
Dessa 6 ponny skulle senare mötas än en gång och göra upp om den slutliga
BIS och res. BIS titeln.
Överraskning i Bis-ringen
Ge inte upp för att din ponny ”bara” fått 40 poäng sa speakern inför BIS-ringen, mycket kan hända där.
Så blev det också, poängen spelade mindre roll här.
Efter några sista avslutande travrundor för dom 6 finalisterna fick en efter en lämna ringen och
till sist var det bara två kvar, Esse Golden Boy och Miro.
Efter lite extra granskning av dessa 2 var man överens om ett slutresultat.

Till BÄST IN SHOW utsågs MIRO och ESSE GOLDEN BOY res, BÄST IN SHOW.
Miro 9 8 7 8 8 40 Bästa valack,  BIS
Esse Golden Boy RNF 157 9 8 7 8 9 41 Bästa hingst, res. BIS
Wellhouse Willum RNF197 10 9 9 8 8 44 res. Bästa hingst
Chalome 8 8 8 9 9 42 Bästa sto  
Stackarps Daphne RNF 2643 9 8 8 9 8 42 res.Bästa sto
Stackarps Janos 9 8 7 8 8 40 res. Bästa valack

BEST IN SHOW: Miro
Valack född 2000 hos Bernd Möller, Tyskland, kat D
e: Anydale Martien NFH 95 u: Jandra DE 322220009096
ue: Feldthof´s Orbit DE 437303188 - Maritim DE 322220016683
Äg: Jennie & Johanna Börs
Poäng: 9 8 7 8 8= 40p


För att läsa vidare kan du gå in på http://www.newforest.se/2011_utstSM.asp, där står det mer om själva utställningen. Klickar man runt finns det även lite bilder och andra resultat från NF-SM.


Finaste prinsen (dock försvinner han ju lite bakom alla rosetter, haha ..)

Evita - 4 augusti 2011

Publicerat av Jennie Börs den 04 Augusti 2011 kl. 20:54 i Ridpass - Evita
Idag blev det en mysig skrittvända till Norddalsbacken och tillbaka i kvällssolen, det är livet det!

Spara, spara, spara

Publicerat av Jennie Börs den 03 Augusti 2011 kl. 21:15 i Shopping
Idag har jag varit in på Aubiose, jag köpte ingenting! Andra gången jag är inne där nu utan att komma ut med någonting, starkt jobbat! Var även inne på Charlies i Vetlanda två gånger utan att få med mig något ut, duktig som jag är. Pengarna ska sparas!

Var till Borlänge idag, jag och Johanna hoppade av på Aubiose imorse när pappa var iväg till Falun. Vi fick vänta på att Aubiose skulle öppna, så vi åt glass på SevenEleven och var på Coop Forum en stund, haha. Efter Aubiose blev det att ta bussen till Kupolen, däremot handlade jag där, hehe .. Var bara tvungen, hittade en OnePice (eller ja, en kopia från Warp) på Stadium. Mamma betalar dock en del, men var bara tvungen att ha den. Jag och Johanna provade varsin på skoj sen slutade det med att vi fick med oss en varsin, så sköna de var!


Hihi, visst är den söt? :D

Miro - 3 augusti 2011

Publicerat av Jennie Börs den 03 Augusti 2011 kl. 21:05 i Ridpass - Miro

Han var riktigt avslappnad idag och väldigt mjuk (även om han alltid är mjuk, men han var väldigt mjuk idag). Lydig och väldigt fina galoppfattningar blev det, både från skritt och trav. I galoppen busade vi även lite. :)


Skitponnyn ♥

Publicerat av Jennie Börs den 03 Augusti 2011 kl. 21:02 i Vardag
Idag hade Miro fått för sig att han absolut inte skulle följa med mig in .. Men han blev väldigt avundsjuk när jag stod och kliade på Con Rise, men när jag gick två steg ifrån Con Rise började Miro att springa runt. Det slutade med att jag tog ut Con Rise och lät honom beta utanför, då vart Miro väääldigt avundsjuk! Under tiden hämtade mamma grimma och kraft, sen följde han villigt med mig in. Han är bara för söt ibland!


Grimman passar honom verkligen!

Dags att byta om!

Publicerat av Jennie Börs den 03 Augusti 2011 kl. 17:40 i Vardag
Nu är det dax att byra ut shortsen mot ridbrallor istället, för nu ska det snart ridas! Idag ska jag äntligen får rida Miro igen, inte ridit honom sedan tävlingen i lördags då han fått vilat lite och sen har Johanna ridit. Blir inget avancerat pass, mest jogging i lång och låg form. :)


NF-SM bilder #3

Publicerat av Jennie Börs den 03 Augusti 2011 kl. 17:25 i Fotografering
Alla bilder är oredigerade.


Collectingring LB:1

Utställning

Väntar på att få komma in i ringen, där bästa valack ska ses ut

I ringen

Travar

Glada ägare :)

Visar trav när det var "Best in Show"

Får segertäcke och passar på att skita lite ;)

Ärevarv!


Det var väl de bilder som jag bjuder på .. :)

NF-SM bilder #2

Publicerat av Jennie Börs den 03 Augusti 2011 kl. 16:48 i Fotografering
Alla bilder är fortfarande helt oredigerade ..


Framridning LC:2

Collectingring LC:2

LC:2 innan startsignal, Miro håller på att bli uppäten av dressyrstaketet

LC:2


Klapp på duktig ponny

Dagen

Publicerat av Jennie Börs den 02 Augusti 2011 kl. 22:02 i Vardag
Idag har vi cyklat lite runt på stan och varit hos både mormor och Gun och fikat, nyttigt värre .. Har även haft em och kväll i stallet, får faktiskt betalt för det den här gången. Annars har jag inte gjort så mycket. Johanna har ridit Miro och jag red ju Evita som jag skrev tidigare. :)

En ny header kommer upp strax, en liten provisorisk tills vidare bara. Brusig och fin sådär, ååh, jag måste verkligen hitta någon sida där man kan förminska bilderna när de laddas upp för när man laddar upp de som en liten fil blir allt så brusigt. Vissa fattar nog vad jag menar i alla fall, haha. Fler bilder från NF-SM laddar jag upp imorgon. :)

NF-SM bilder #1

Publicerat av Jennie Börs den 02 Augusti 2011 kl. 21:45 i Fotografering
Alla bilder är oredigerade, så ni vet!



Invigningen

Framridning LC:1

Collectingring LC:1 (Så fin sits på mig alltså ..)

LC:1

Evita - 2 augusti 2011

Publicerat av Jennie Börs den 02 Augusti 2011 kl. 21:31 i Ridpass - Evita
Idag red jag första ordentliga dressyrpasset på Evita sedan .. ja, det måste varit i maj någon gång? Red i alla fall igenom henne ordentligt, massor av bogen in på långsidorna och en del volter. Även i galoppen tänkte jag lite bogen in och hon släppte efter lite granna i alla fall. I traven var hon i alla fall riktigt fin på slutet, mjuk i sidorna så man bara kunde lirka lite med fingrarna när hon gick ur formen. Hon vart väldigt svettig, men jag är då nöjd med henne. :)


Söt bild från i vintras.

Back on track

Publicerat av Jennie Börs den 01 Augusti 2011 kl. 22:09 i Vardag
Jajamän, efter en del funderingar tänker jag faktiskt blogga här i fortsättningen. Det är helt enkelt här som jag och Miro hör hemma. :)

Idag har jag ridit Samritha, en ridskolehäst, red henne senast på praktiken förra hösten. Hon var stor och lite "bånglig" som vanligt, men hon var lat idag. I vanliga fall måste man bromsa och engagera henne bakåt för hon inte ska ränna iväg men vilan har satt sina spår och idag fick jag välja mellan att gå segt och ge efter eller gå frammåt med huvudet i vädret. Efter massor av tempoväxlingar, halvhalter, volter och lite bogen in blev det bättre. Efter att ha galopperat lite blev det också bra, men i galoppen var hon verkligen seg. Hon vart trött och svettig och på slutet kändes hon ganska fin i alla fall. :)

Miro har varit jättetrött hela dagen, han låg i hagen och sov typ hela förmiddagen, söten! Innan lunch var en reporter från DD och tog lite bilder och intervjuade, så i slutet av veckan blir vi med i tidningen! Annars har det varit en liten segisdag, men efter eftermiddagsmaten tog vi lite bilder på honom med rosetter och segertäcket och sådär.

Nu är jag inne i bildredigeringsvärlden, eller ja, jag kollar vilka bilder som är bäst i alla fall. Bilder från helgen kommer upp så snart som möjligt, men det blir nog inte idag!


Vetlandaortens Ryttarförening (NF-SM): 30 juli 2011

Publicerat av Jennie Börs den 01 Augusti 2011 kl. 21:15 i Tävling
LB:1
Framridning: Han var betydligt lugnare idag. Framridning i ridhus, vart lite trångt när man var 6-7st i det lilla ridhuset men det fungerade. Han kändes helt okej, halvspänd och sådär. Han var nog lite trött från dagen innan faktiskt, men det förstår jag.

På banan: Även programmet gick i ridhus, det blev alltså våran ridhusdebut. Collectingring låg nere vid läktaren, som var superduper farlig! Men jag körde ändå samma taktik som innan. Blev lite bättre i alla fall. Sedan inne på banan travade jag runt lite innan startsignalen, han var spänd. Programmet kändes sisådär, han gjorde sig stark och var lite opåverkbar. Att styra gick tex inte alltid så bra, när vi skulle rida in i den andra serpentingbågen gick han rakt ut i hörnet och svängde när han insåg "oj, en vägg", hehe. Nöjd var jag då inte ... Men det blev 56,207%, för samma dommare som dömde LC:2. Det var verkligen mer än vad jag gissat på. Lyckades få 7or på båda galoppvolterna, var av den i vänstervarv kändes helt "hej kom och hjälp mig", första halvan blev väl hyffsad, men andra flöt han bara ut. Men det var väl helt okej resultat.

Utställning
Det var alltså första gången jag visade en häst .. Han ville absolut inte stå still när vi skulle ställa upp, han fullt sjå med alla flygfän. Skritt på rakt spår blev väl sådär, tror jag gick tre gånger och dommaren sa "går rakt emot häcken", jag tyckte dock att hon sa "gå rakt emot eken" och jag såg ingen jäkla ek! Sen när jag kom på vad hon sa blev det ju liite bättre. ;) I traven fick jag inte igång honom riktigt, han hade kunnat visa en mycket bättre trav! Sedan skulle jag anfådd ställa upp honom en gång till som inte heller gick superbra eftersom han var inne i flugornas värld. Sen stod jag och såg dum ut till dommaren babblade på: "Mycket god rastyp med vackert huvud .. bra sadelläge .. kunde visa lite mer i traven .. ni är välkommna tillbaka igen". Han gick alltså vidare!

Sedan fick han stå i transporten, jag handmatade honom med hö för han skulle äta och han hade betfor i hela transporten (hihi) men han fick i alla fall i sig vatten. När de ropade ut att de var ca 20min kvar till valackerna skulle visas igen lastade vi ur och gick bort till gräsbanan. Där fick vi går runt, runt och vänta på att dommarna skulle bli färdiga med de sista hästarna. Miro höll på att få spunk på alla flygfän .. Sen fick alla valacker gå in i ringen, först fick gå runt med dem och jag tänkte bara "långa, bestämda steg" för att han skulle visa så bra skritt som möjligt. Sedan gjorde vi halt på rad sen fick vi trava en och en, Miro hade bara liite svårt att stå still och vänta på sin tur. Fick inte till traven till 100% nu heller, men så fick det vara. Dommarna diskuterade lite och sedan ropades det ut ponnyer "i obestämd ordning", de gick efter katalognumren och rätt som de var hoppade de över nr 95 (Miros nummer) och då hajade till, det borde ju betyda att vi fortfarande var med i matchen!

Och mycket riktigt, kvar var Miro och en till. De babblade lite om deras härstammning, uppfödare osv och sedan sa det något i stilen "Bästa valack är nr 95, Miro", först fattade jag ingenting, men sen så! Det var ju helt sjukt, Miro, min Miro! Miro fick en stor rosett och jag fick blommor och ett paket, sedan fick vi trava ut. Då kom hans trav fram också, hehe! Vi gick sedan runt och väntade medan stona och hingstarna visades upp, det blev en ganska lång väntan.

Miro var nu väldigt trött på alla dessa flygfän. Vi gick i alla fall runt där med bästa och näst bästa från varje "kategori" (sto, hingst valack). Miro kunde inte stå still alls, nu var det nog sa han, haha. Men nu fick vi verkligen till traven, den är jag riktigt nöjd med! Sedan plockade de bort hästar igen, och kvar blev Miro och bästa hingsten. Jag tänkte att de räcker nog inte till en seger, jag menar, hingstar vinner ju oftast. Men de babblade på om härstamning hit och dit och sedan "Best in Show, nr 95, Miro" och världens skrik från publiken, haha. Det var helt overkligt, känslan går inte att beskriva! Det var så overkligt! Miro fick en ännu större rosett och ett segertäcke, sedan var det ärevarv. Det var SUPERKUL tyckte Miro, han flög omkring och ja. Tillslut trampade han av mig skon så Johanna fick ta över och springa sista varvet .. :p Efter det blev Miro fotograferad och lite sådär.

Såhär blev i alla fall protokollet: (alltså när jag visade honom första gången)
Typ: 9 - Mycket god rastyp
Huvud, hals, bål, kors: 8 -Vackert huvud, bred hals, brant bog, välutvecklad manke, välmusklat kors
Extrimiteter och rörelsernas korrekthet: 7 - Parallelförskjutning fram
Rörelsemekanik i skritt: 8 - Avspänd, rörlig med god takt
Rörelsemekanik i trav: 8 - Vägvinnande, lätt, elastisk
(Jag hoppas jag lyckats tyda kommentarerna rätt, förkortningar och skrivstil var ingen bar kombination)

Men det är verkligen helt sjukt, första gången jag visar en häst och jag går in med målet att göra mitt bästa. När han sedan går vidare har jag samma inställning, det får gå som det går: för mig är han ju ändå finast. Sen går han in och vinner alltihop! Och dessutom, över hingsten som vann över Miro 2006! Att en valack vinner över en hingst hör ju inte heller till vanligheterna.

Jag är så otroligt stolt över min fina prins. För mig är han den absolut bästa och vackraste (och utan att ljuga kan jag säga att han är finast också, hehe). Han var nog otroligt nöjd med sig själv också, han tycker ju verkligen själv att han är snyggast och han älskar verkligen det där, att visa upp sig!

Vetlandaortens Ryttarförening (NF-SM): 29 juli 2011

Publicerat av Jennie Börs den 01 Augusti 2011 kl. 20:38 i Tävling

Det blev en väldigt kort tävlingsdag, vilket faktiskt var skönt! Första start låg 20 i 9 och andra runt halv 11, helt okej. Miro var riktigt cool och skötte sig exemplariskt på tävlingsplatsen. Han följde med som en lite hund när man ledde honom och såg bara glad och nyfiken ut, inget fjant.

LC:1
Framridning: Han var riktigt taggad kan jag säga, haha. Spänna sadelgjord och stå still var ingen hitt. Men det fanns energi att plocka upp i alla fall i ridningen! Han var absolut finast i galoppen och fattningarna var inte helt fy skam de heller. Han kom inte igenom helt, utan var lite småspänd och sådär, men helt klart godkänd!

På banan: I collectingring pushade jag på honom på en mindre volt och sedan ut på en större volt och samla ihop honom (tränade för Caroline på onsdagen och då gjorde vi den övningen, den väldigt bra). Han blev mer avslappnad då, gick sedan in på banan och gjorde samma sak fast på hela fyrkanten. Ritten var jag inte så nöjd med, han var spänd och jag fick helt enkelt inte känslan (som vanligt). Han hoppade till en gång i programmet och då råkade jag göra en volt, tappade dessutom stigbygeln då. Fick tag i den, åt fel håll så fick inget stöd i den så skulle släppa och ta den igen i skrittövergången på medellinjen tänkte jag, det blev ju som det blev. Fick tag på den sen i alla fall, åt rätt håll. Men tro det eller ej, vi slutade faktiskt på 59,63%. Det var verkligen mer än jag trott, vi kom första utanför placering (2 placerade) med endast 1p mindre än 2an. "Mycket trevlig och utvecklingsbar ponny!"

LC:2
Framridning: Nu var han ännu mer taggad, haha. Minsta jag kom åt honom så sa det pang, ungefär. Han var lite som en tickande bomb i skritten eller när man stod still, men i traven och galoppen var han lite coolare. Hade gärna önskat en något mer avspänd ponny, men men.

På banan: Körde samma taktik som programmet innan i collectingring, lyckades även se att det visst var "vända rätt över - halt", det hade jag glömt bort, oops. På banan kändes han fin när jag travade runt innan startsignalen och så avspänd han var programmet igenom har han nog aldrig varit! Jag lyckades rida programmet rätt och traven och skritten var helt klart godkänd, sen klantade jag lite i galoppen med otydliga fattningar och sådär. Men jag var faktiskt nöjd med honom! Slutade på 57,14%, det var en annan dommare nu. Jag tyckte i alla fall att han kändes mer avspänd, men men ..