Hej på er ca 30 läsare som fortfarande bes...

Publicerat av Jennie Börs den 28 Juni 2011 kl. 21:45 i

Hej på er ca 30 läsare som fortfarande besöker mig här dagligen. :-) Just nu är jag på ett vandrarhem i Göteborg, haft en helskön dag här med massor av sol! Imorgon taggar jag för Liseberg. :-D Vill även påminna er om www.teamdressyrhoppet.blogg.se för min uppdatering där är faktiskt bra om jag får säga det själv. (a) Och glöm inte frågestunden som vi har där! Men nu ska jag faktiskt säga hej för den här gången, på återseende! :-)


Prova någon nytt

Publicerat av Jennie Börs den 20 Juni 2011 kl. 14:09 i Allt & inget

Nu är det dax för mig att vandra vidare, igen. Jag är en person som inte tycker om att flänga från den ena saken till den andra och som har jättesvårt att släppa "det som alltid varit". Men nu på sista tiden börjar jag fundera, vad är det jag gör? Jag bryter mot mina tidigare principer! Först böt jag från mirochjag och hit, för att jag inte kunde ha kvar namnet när Evita kom. Nu är det dax igen, än en gång ska jag bryta mot mina principer .. Det har inte ens gått ett halvår!

Men nu ska jag prova någonting nytt och spännande. Jag ska börja blogga tillsammans med någon annan. Det kan bära eller brista, kanske tappar jag läsare eller kanske får jag fler? Men den saken avgör inte jag, för ni kommer kunna läsa exakt samma läsning som här, skillnaden blir att det är en annan domän och det även kommer inlägg från en annan person. För mig känns det bara positivt (förutom att jag har världens separationsångest från dig, gamle käre blogg), det känns på något sätt som min motivatin bara växer till att blogga.

Newforestponnyer kommer alltid att finnas kvar och jag kommer att titta in här och hälsa på då och då. Vem vet, kanske kommer jag tillbaka hit en dag och börjar blogga? Framtiden får utvisa det!

Men från och med nu hittar ni mig här:


Vem har jag med mig? Svaret hittar ni där!

Vi ses där!


KM hoppning: 19 juni 2011

Publicerat av Jennie Börs den 19 Juni 2011 kl. 20:09 i Tävling
(Johanna har tävlat Evita, men hon skriver ett eget inlägg om det!)
60cm CR
Framridning: Han var ju redan igång, så gick in i ridhuset och galopperade lite i båda varven, red bara på framåt för att få igång honom. Han var jättepigg faktiskt och fin, kom lixom ihop ganska bra och så. Gick sedan ner på framhoppningen och där skrittade jag lite, sedan hoppade jag räcket en gång. Red först lite för mycket "dressyrigt" men Malin var på mig så så släppte jag det. Hoppade ett språng på oxern också, han hoppade av lite stort men det gjorde inget med tanke på att galoppen var så bra. Skrittade lite till och tog oxern en gång till, men kom i lite undertempo så de blev konstigt. Tog om det och det blev bra! På framhoppningen kändes han inte lika igång, men det var både trångt och tugnt.

På banan: Jag är så nöjd så! Han var bra framme och svarade, hoppar av sig själv och jag behöver bara styra och gasa. Tycker jag fick ett bra flyt och sådär. Dock gjorde jag en miss på näst sista hindret, tog väl en förhållning för mycket så att han tog översta bommen med bakbenen. Men det gör inget, vi var ju bara med för skoj skull. :)






Bilderna är ganska mycket beskärda.

Bilder KM dressyr

Publicerat av Jennie Börs den 19 Juni 2011 kl. 19:53 i Fotografering
Här kommer de några bilder på lille Miro från igår, först från när Johanna red och sedan från när jag red. Det får bli småbilder, för av någon anledning går blogg sjukt segt!



Dessa har jag fotat.

Denna har Barbro fotat, tyckte den var lite härlig! :)

Dessa har pappa fotat.


Dessa har Barbro fotat.

Morgondagens outfit

Publicerat av Jennie Börs den 18 Juni 2011 kl. 21:34 i Outfit

Så här kommer jag och Harley se ut imorgon! Slängde ihop det lite snabbt i photoshop bara, inte så jättevackert gjort men men!


Schabrak: HV Polo St Moritz
Pannband: Swarovski
Skydd: Event
Jacka: Mountain Horse Crew
Tröja+skjorta: HM+Equipage
Stövlar: Mountain Horse Supreme High Rider
Hjälm: Lamicell Master
Sporrar: Globus
Ridbyxor: Knäskodda Pikeur
Vantar: Roeckl Vesta
Väst: Airowear Zippa

Utöver detta kommer jag även ha ett spö som är kanske runt 75cm långt (svart med mässing), men det hittade jag ingen bild på. Jacka eller tröja+skjorta beror lite på vilket väder der är. Harley har brun utrustning, men svart nosgrimma och stigläder så då tyckte jag inte att det gjorde något att pannbandet blev svart, haha. De blir säkert jättebra ändå, sen vanliga "snodd"-säkerhetsstigbyglar.


KM dressyr: 18 juni 2011

Publicerat av Jennie Börs den 18 Juni 2011 kl. 20:39 i Tävling
Johanna red LC:1an på honom och det gick bra, de var väl lite spänt och sådär men de tog sig runt! Två felridningar blev det, men trots det lyckades de få hop 49,??%! Bra jobbat tycker jag. :)

LB:1
Framridning: Han kändes inte alls lika fin som han brukar, han gick och spände sig men tror även att jag själv spände mig i mitt undermedvetna. Red inte fram jättemycket och intensivt, utan red lite lugnt i alla gångarter bara. I traven red jag på lite framåt för att sedan samla upp och sådär. I collectingring jobbade jag på en avslappnad ponny och det lyckades jga bra med. Red bara lugn och det fungerade!

På banan: Hann skritta ungefär tre varv på volten vid dommaren innan jag fick startsignal. Det kändes som jag hade honom med mig idag, han var inte alls sådär stretigt spänd! Travprogrammet kändes bra, skritten sådär. I galoppen klantade jag till det lite men så kan det vara. I högerfattningen tittade jag ner så han uppfattade att han skulle fatta vänster galopp, och ja. Slutade på 52,76%.

Känns som vi börjar komma in på rätt köl igen, så skönt! Jag var så glad efter ritten, verkligen. Nästa steg är att jag ska våga rida på lite i det där, jag blir lite försiktig nämligen. Men det kommer väl. :)

Bilder kommer imorgon!

Läget under kontroll?

Publicerat av Jennie Börs den 17 Juni 2011 kl. 23:30 i Allt & inget

Jag hoppas att jag har det i alla fall. Kom på sent nu på kvällen att jag kanske borde smörja stövlarna så de inte är alldeles dammgrå och lerprickiga samt att min kavaj börjar bli väldigt skitig. Den skulle behöva en riktig tvätt, för just nu är den lite prickig från allt regn som den råkat ut för! Men det värsta är återgärdat så gott det gick i alla fall. :)

Har även fixat med Johannas present, eftersom hon fyller år imorgon! Sedan är det bara att tagga tusan, startar inte för sen efter ett så ingen bråska för det. Målet är bara att hitta tillbaka till dit vi var förut, där vi gick framåt i våran utveckling och inte bakåt. Men trots en ganska dålig tid på slutet känner jag att jag verkligen är på G!

Måste lämna tillbaka min kära pokal också .. Den har ju varit min i två år nu så det är ett lite sorgligt avsked faktiskt! I år har jag inte heller en chans att få tillbaka den, eftersom jag inte startar lektionsponny. Men tills nästa år ska jag försöka hitta någon ridskoleponny att rida, även om det kanske inte blir Zanzibar så vill jag nog vara med på någon.


Jag saknar dig, min älskade lilla arabnallebjörn/arabpudel till dressyrponny.. ♥


Miro - 17 juni 2011

Publicerat av Jennie Börs den 17 Juni 2011 kl. 21:37 i Ridpass - Miro
Johanna trimmade lite inför morgondagen och jag lekte ridlärare så gott jag kunde .. Det är så svårt att förklara, för jag vet ju precis hur jag själv gör men att förklara är skitsvårt. Men jag skulle mest hjälpa henne att komma ner bättre i sadeln och det lyckades jag då ganska bra med i alla fall. :) Han såg riktigt fin ut bitvis också!

Från lermonster till ponny

Publicerat av Jennie Börs den 17 Juni 2011 kl. 21:33 i Vardag
Miro fick sig ett välbehövligt bad på kvällen, fy sjutton så han såg ut alltså! När Johanna skulle rida borstade vi honom så gått det gick eftersom han var dyblöt med massor av lera, grus och sand. Det såg hyffsat bra ut när vi gick ut, men han såg snart ännu skitigare ut. Regn och lera är verkligen hans favoritväder!

När han ätit och torkat lite borstade jag av den lera som gick, allt var inte torkat ännu sedan var det raka vägen in i duschen. Vi provade nya schampoot och det luktade jättegott! Det var bra också, lätt att skölja bort och pälsen blev mjuk och len. Han njöt allt lite också, men det var jäääätteläskigt att behöva stå mitt i den stora sjön av skum och vatten som blev, töntponny. :)


Eftter badet <-- --> Efter jag rört om lite i avloppet.

Dagens vill ha

Publicerat av Jennie Börs den 17 Juni 2011 kl. 15:31 i Allt & inget

Birgitt var och tittade på Evitas sadel idag, för att se om det behövdes göra något med den eftersom den börjar sätta sig nu. Den har ju glidit fram när vi klättrat men annars har den legat bra tycker jag. Den behövdes inte stoppas, utan det räcker med en liten glidpadd under.

Så nu kom jag på lite extra att Miro också behöver en ny hoppsadel. Det är bara att inse att den älskade lilla Stübben ponnysadeln är för liten för mig .. Men att få tag i en Albion K2 17" W är inte lätt, det har jag då märkt. Bara att leta vidare!


Bild lånad från google.


Fixar och donar!

Publicerat av Jennie Börs den 17 Juni 2011 kl. 14:10 i Vardag

Slutade för ungefär en timme sedan, vädret är jättetråkigt med regn och usch! Sitter och fixar lite med en hemlig sak, eller ja, egentligen finns det helt offentligt på internet men då måste man också hitta dit. Vad det är får ni reda på en annan gång i alla fall. :)

Blir stallet senare, ska smörja Miros dressyrutrustning inför morgondagens KM samt hjälpa Johanna att trimma den lilla busponnyn. Jag lär då ha att göra i alla fall! Miro ska ju badas också, men knoppar fixar jag imorgon.


Miro - 16 juni 2011

Publicerat av Jennie Börs den 16 Juni 2011 kl. 21:02 i Ridpass - Miro
Red lite dressyr i dressyrsadeln idag, det gick helt okej. Han hade kunnat varit lite stadigare, men alltid kan man ju förbättra något. Men han kom i alla fall till stadiet där han rör sig helt av sig själv och då jävlar är det inte lätt att hänga med inte, haha. Men det är en otrolig känsla och han lixm bara vill framåt, framåt när han kommit över den där spärren. Det är något mycket positivt att plocka med sig. :)

Miro - 15 juni 2011

Publicerat av Jennie Börs den 15 Juni 2011 kl. 22:05 i Ridpass - Miro
Red lite dressyr idag och nu fick jag ihop det! Bort med alla negativa tankar och koncentration på det jag gjorde blev susen. Började med att rida halter, där emellan skulle det vara mellanskritt och inget annat, punkt. I halten skulle han stå still och vara eftergiven. Red sedan övergångar, trav-skritt, skritt-trav. Red även lite böjda spår och kände igenom att allt hängde med. Varierade traven lite, ibland samla ihop lite mer och sedan vanlig arbetstrav. Avslutade med att galoppera lite granna, fungerade bra det också.

Innan jag började trava av red jag igenom lite passager som redan fanns på ridbanan, tex mellan staketet och hinderstöd, mellan hinderstöd och mellan hinderstöd/pall och på andra sidan låg det en bom. Miro tycker nämligen att det kan vara lite äckligt, speciellt när det är trångt. Det gick bra, men den sistnämnda passagen var riktigt äcklig, haha. ;) Han är så söt när han travar och bara spänner sig och går och verkligen blänger på bommen på backen eller kaffekoppen som stod på solen.


Helt slut

Publicerat av Jennie Börs den 15 Juni 2011 kl. 19:02 i Vardag

Hur kan man bli så trött av att vara på ett dagis 5h om dagen? Det blir jag i alla fall. Men det är ganska roligt i alla fall och helt klart värt pengarna. :) Ni kan säkert gissa vad de kommer gå åt till, haha. Har jag två av åtta dagar nu, imorgon blir nog värsta dagen .. Då är det fiskbullar! Mamma sa att de fick de ytterst sällan så det skulle jag nog slippa, men nej.

Väl hemma idag så frös jag så tänkte ta en kopp choklad, men mjölken var slut. Så istället för att få någonting varmt i magen gjorde jag en kall glassmilkshake? Hmh, de blev verkligen mycket bättre. ;) Efter det la jag mig under två fltar i soffan och tittade på TV, men det slutade med att jag halvsov. Tills pappa väckte mig och sa att vi blivit efterlysta i stallet, hoppsan, vi hade visst insläpp!

Nu ska jag snart äta och efter det blir det stallet. Rida lite och hoppas på att det går bättre än det gått på slutet! Sitter även och funderar på en grej, väger för och nackdelar mellan lite saker, haha. Men slutbeslutet kommer i alla fall kanske drabba bloggen, så långt kan jag säga! :)


Nytt i garderoben

Publicerat av Jennie Börs den 14 Juni 2011 kl. 22:51 i Shopping
Som ni kanske minns fick jag ett par nya ridskor här om veckan, de åkte dock tillbaka till Aubiose. Istället beställde jag hem skor och chaps ifrån Hööks, var ju fraktfritt + 15% på skor och chaps och jag hittade några som jag gillade utseendemässigt. Det var ju en chansining, men det blir nog ganska bra. :)

Skorna var sköna än så länge, chapsen skulle jag behövt en mellanstorlek på. Men de får vara lite kortare så de sitter bra på bredden. Dock sitter de inte slimmade hela vägen heller, men det är bara att inse att mina ben är konstiga. :p


Imorgon ska jag provrida dom. :)

Jag är så glad över mitt beslut

Publicerat av Jennie Börs den 14 Juni 2011 kl. 22:36 i Vardag

Jag hade tvärt bestämt mig för att skita i avslutningen idag, Johanna skulle få rida istället för mig och jag skulle bara gå upp och titta på. Motivationen fanns ändå inte där, och det blev ju ändå inte som jag tänkt mig. Men av någon anledning bestämde jag mig för att nu ska jag ta och göra det här, och så blev det!

Valde att ta en ridskoleponny dock, för det första vill jag inte rida Evita efter allt och för det andra hostade hon väldigt mycket igår, stackarn. Jag fick rida Harely. Han är raka motsatsen mot vad jag är van med, lite "loj" och "klumpig" (missförstå mig rätt, han är inte klumpig, men han är inte så lätt som Miro). Hans takt är rena motsatsen mot Miros och därför är det svårt att få någon vidare känsla, men jag körde på i alla fall.

Vi började med att rida fram självständingt och sedan hoppade vi fram på ett räcke och en oxer. Hoppade sedan en liten bana, jag red dock fel väg. (a) Det skulle vara en bruten linje, men jag tog fel hinder, men det gick ju det också. Men jag tänkte "hur fan har hon tänkt att vi ska hinna räta ut här?!", svaret fick jag efteråt, jag skulle tagit oxern istället för räcket. Men jag är nöjd ändå, 60cm som på Evita känns högt kändes inte som någonting! Jag hade en känsla för när han skulle hoppa av och kunde se avstånden! Så härlig känsla.

Sedan fortsatte vi med lite lagtävlingar, vi var två ridgrupper mot varandra. Gren ett var hoppningen där vi fick ett helhetsbetyg som sedan lades ihop och de lag som lyckades bäst fick 1p. Nästa tävling var att var och en i lagen skulle rulla ut och sedan ihop en benlinda, mitt lag vann. Sedan var det att trä ett balsnöre genom allas tröjor, mitt lag vann. Sista tävlingen var att sätta ihop ett träns på snabbast tid och även här vann mitt lag. Vi vann även hoppningen, så 4-0 till min ridgrupp, haha!

Nu till en ganska stor sak! Jag ska faktiskt vara med på KM i hoppning, eller ja, jag ska rida CRen innan KM-klassen. :) 60cm på Harley blir det, det ska faktiskt bli lite skoj. :)


Såhär såg det ut när jag och Harley hoppade på en kurs för två år sedan. :)


Miro - 14 juni 2011

Publicerat av Jennie Börs den 14 Juni 2011 kl. 22:23 i Ridpass - Miro
Johanna hoppade honom idag, det gick bra utan ofrivilliga avsittningar! :)

1 år!

Publicerat av Jennie Börs den 14 Juni 2011 kl. 22:19 i Allt & inget
Nu kommer det ett inlägg fullproppat med bilder och bildtexter! Mycket har hänt under resans gång och vi är verkligen långt från färdiga, men här kommer lite flashbacks från året som gått. :)


Vi börjar med besiktningen som han gick igenom helt U.A, det som kommenterades var att han var lite väl rund om magen och att han hade ett jack i ena örat.


Sedan blev det att lasta och åka de x antal timmarna från Vetlanda till Säter.


Urlastad hemma i Säter, där han fick en del uppmärksamhet. Sedan instalerades han i boxen.


Dagen efter blev han instrallerad i hagen, spännande med massor av nya damer runt omkring. Själv satt jag läänge utanför och bara tittade på honom, min skönhet. (Men om jag får säga det själv ser han lite bättre ut nu, när han fått ner hullet och hovskägget är borta bla)


På kvällen tog vi en kvällspromenad tillsammans med Klara och Gerda. :)


Första ridpasset på hemmaplan, två dagar efter hemkomsten.


Vi red på, två dagar arbete och en dag vila. Så rullade på, men vissa vilodagar gick vi ut på promenader. Detta var för att få bort magen och få upp konditionen och styrkan igen.


Det blev KM, men Miro fick stå i hagen och titta på. :)


Vi red på, sadeln gled så mycket uppepå allt fett så vi lånade en sålänge. Den var brun (eller oxblodsfärgad som det så fint heter) och att sitta bra i den var i stort sätt omöjligt. Men den låg i alla fall någorlunda still!


Vi badade en lortgris till ponny och gick ut på en liten promenad. Värsta bondponnyn var han, med ett står i munnen. ;)


Johanna och Miro började hoppa lite granna, roligt tyckte de båda. :)


Jag hittade fler och fler knappar och trotsade den obekväma sadeln. Försökte lära mig att sitta ner, men en obekväm sadel gjorde det inte lättare. Minns att jag var otroligt nöjd efter det här ridpasset!


Miro blev kompis med Con Rise, först såg det ut lite såhär men Con Rise fjäskade snart in sig genom att stå och klia Miro. Det resulterade dock att han kliade bort all Miros man längst ner, haha.


Vi red lite barbacka och det var otroligt kul. Miro var lugn och snäll, vi galopperade lugnt även om Rambo och Juster brallade som tokar i hagen brevid. Miro blev vääldigt svettig, jag var dyblöt i ändan efteråt ..


Jag tog mig mod att skutta lite med Miro, inga höjder men ändå. Han var helt annorludna jämfört med Zanzibar men vi tog oss över hinderen, även om jag satte honom i skiten flertalet gånger.


Han kändes i alla fall otroligt fin när jag travade av!


Vi fortsatte trimma på, även om det inte alltid gick så bra.


Äta gräs i kvällssolen var populärt, men blev det allt för knottigt gick han in frivilligt.


Ailienponny i hagen.


Vi tränade för Pernilla för första gången (dock hittar jag inte bilderna som jag klippt ur från film = bättre bilder). Det gick helt okej och det kändes som vi kom en bit framåt, extra roligt var att hon tyckte vi kunde ut och tävla inom kort!


Moa var här och fotade oss. Vi skulle ridit ute men det fullkomligt öste ner regn!


Dax för årets läger, dressyr- och markarbetskurs. Jag red första dagens dressyrpass på Miro och det gick väl sådär, det var här någonstans han började komma igång ordentligt och ligga på. Dessutom hamnade jag långt bak i sadeln och han tjaffsade lite med huvudet. Men det gick bättre och bättre. Sista dagen red jag honom på markarbetet (bilden) och det gick inte alls. Men vi listade ut problemet till allt, sadeln låg i påtok för bakvikt och det var dörför han höll på med huvudet och så där. Vid det här laget hade vi lite smått börjat använda hans egen sadel.

Miro och Con Rise i hagen.


Vi hoppade igen, men det hela slutade med att jag åkte i backen. Han hoppade mig ur sadeln så jag kom i obalans, sedan drog han iväg. Avfallningen gick i alla fall bra.


Jag och Klara fotade lite upställningsbilder.


Vi tränade dressyr för Cissi.


11 september, dax för dressyrdebuten! Vi ingick även i vårat Div II lag. Han gick kanon på framridningen men när vi kom ut på banan var det han som sprang runt med mig. Det gick inte allas bra, men vi fick i alla fall fina lovord från dommaren.


Vi skulle ridit de två sista omgångarna i Div II också, men tyvärr fick vi ringorm i stallet så det blev inget med det. Miro fick även han 3-4 fläckar, men de var som tur var inte större än en tio krona.


Vi fick tag i en dressyrsadel efter många om och men, att hitta en till hans "tunnrygg" var inte det lättaste. Men tillslut hittade vi en och vi kunde börja rida riktigt ordentligt.


Miro leker söt i hagen (som vanligt) en helg i oktober.


Helgen efter det hade han och Love damp i hagen, men bra söta var de allt (speciellt Miro).


Felicia kom hit och hälsade på! :D


En dag tränade jag och Miro dressyr för Pernilla.


Vi spökade även ut Miro till en riktig ponny, i rosa!


Miro fick ett rosa swarovskipannband som han själv är mycket stolt över!


Puss på ponnynäsa.


Ute på tur med Klara och Gerda.


I december drog vi ut och tränade dressyr för Pernilla i Hedenslund.


Vi spökade ut oss till tomtar. :)


Och vi tog julkort och skickade ut. :)


Vi red i snön och hade buskul!


Dagen innan julafton, Miro blev friserad och vi myste massor.


Julafton kom och Miro fick lite smaskigt godis på morgonkvisten. (Alltid lika mysigt att gå upp och fixa och dona i stallet klockan fem på morgonen!)


Det blev ett nytt år och jag och Klara fotade lite uppställningsbilder igen.


Vi slängde ut Miros permanentbädd och böt till växelströ.


Miro leker lite mer söt i hagen ..


Vi trimmade på förfullt på hemmaplan.


Och bokade in träningar för Pernilla i Hedenslund varannan vecka.


Vi tog bilder på tillsammans med båda ponnyerna. (Det var såhär det skulle vara, men inte i nuläget, tyvärr. Det gör ont).


Miro fick influensavaccin och vi tog det lugnt i några dagar. Fyra dagar efter kortet togs åkte jag i backen på lektionen viklket resulterade en armbåge ur led samt en spricka i armbågen, så det blev gips i åtta dagar (tack och lov att det inte blev tre veckor som de sa först!) och sedan två veckor med ställning. I slutet av mars/början av april var jag tillbaka igen.


Så snart jag var återställd började hårträningen för Pernilla i Hedenslund igen.


Vi tränade på!


Vi trimmade på även på hemmaplan, såklart.


Miro fyllde år och fick tårta i hagen. :)


Efter tårtan blev han lite trötter.


Vi red programridning och det gick åt skogen .. Han vart spänd på banan och ingenting fungerade typ, men när vi tränade för Pernilla dagen efter insåg vi verkligen vart problemet satt, han hade stelnat till ordentligt i högerbak.


Helgen därpå åkte vi och tävlade i Insjön, det gick helt okej trots att han var väldigt spänd på banan.


Sedan var det dax för hemmatävlingarna som gick helt okej även dem, även här spänd på banan.


Vi trimmade på lite hemma mellan tävlingarna.


Vi åkte och tävlade i Leksand efter en tävlingsfri helg. Åkte av på i collectingring till andra klassen och han var mycket spänd i båda.


Vi tränade dressyr för Pernilla och den där lektionen fick mig verkligen att förstå vad den där ponnyn kan gå för, fy fasiken vad det kändes bra i slutet! Tyvärr finns bara bilder från ibörjan.


Dagen efter tävlade vi i Vassbo. Hur fin som helst på framridningarna, men på banan blev det som det blev. I andra klassen slutade det med att jag utgick eftersom ingenting fungerade, det hade hänt en personligsak kvällen innan som tog väldigt hårt på mig. Och det ligger fortfarande kvar.


En lugn vecka eftersom jag inte hade motivation för att rida och det är väl ungefär där vi är idag. Ingenting fungerar pga att jag blivit väldigt påverkad negativt av det som hände, men snart vänder det förhoppningsvis.


Miro visade en smidig sida när vi släppte ihop honom med Evita.


Miro idag, på årsdagen. Nöjd efter en mysstund. :)

Resan jag gått igenom hittills med den här ponnyn har verkligen varit fantastisk, det har jag nämnt många gånger nu tror jag faktiskt. Jag ångrar ingenting en enda sekund, även om det känts helt hopplöst vissa gånger. Men för mig är han den enda, han är min prins. ♥

Jag älskar dig

Publicerat av Jennie Börs den 14 Juni 2011 kl. 09:00 i Allt & inget

1 år
12 månader
52 veckor
365 dagar
8 766 timmar
525 949 minuter
31 556 926 sekunder



Nu är det ett år sedan du satte dina hovar på Säterbygdens Ridklubb för första gången. Ett år sedan jag kunde tänka "Jennie Börs - Hästägare". Ett år sedan vårat gemensamma äventyr började. Under det här året har vi gått igenom det mesta, framgång och motgång. Blod, svett och tårar. Det här äventyret har gett mig så mycket och jag ångrar inte en sekund att det var du som fick hedern att följa med oss hem i transporten. Du har gett mig så mycket och mer har du att ge. Du ska veta att jag älskar dig och att jag ser fram emot resten av tiden som vi har framför oss!

Det kommer ett inlägg med minnen från första året senare, håll utkik!


Du är det absolut bästa som har hänt mig. ♥

Miro - 13 juni 2011

Publicerat av Jennie Börs den 13 Juni 2011 kl. 22:44 i Ridpass - Miro
Dagens ridpass drar vi ett streck över. Han ville så gärna arbeta, det kände jag men jag kunde inte rida honom dit. Ingenting fungerade, jag hade lika gärna kunnat struntat i att sitta upp idag. Ååååh, varför ska det vara så här? Det är bara mig det hänger på, men jag kan inte fokusera och koncentrera mig på rätt saker. Just nu är det på tok för mycket i min lilla hjärna.

Allt jag vill är att jag ska komma tillbaka. Hitta det där suget och känna att allting fungerar. Jag lider för att han inte får det han behöver, han behöver arbetas men för stunden klarar jag inte av det. Vi tar nya tag snart ..


Jag älskar dig, tusen gånger runt jorden och tillbaka igen. Det räcker nog inte ens ..

Fullt ös

Publicerat av Jennie Börs den 13 Juni 2011 kl. 14:16 i Fotografering
Idag släppte vi ihop Miro och Evita, så de slapp stå själva i hagarna brevid varandra. Evita brunstade på i början och Miro tyckte han var hingst, men de nosade lite på varandra och sen gick de skilda vägar. Efter en stund blev det lite spring, Miro sprang runt och flög som en tok den lilla söten. Sedan blev det lugnt, de stod iprincip i varsit hörn och betade. Så förhoppningsvis ska det fungera att ha dem tillsammans.

Vissa bilder ä bättre än andra, lite svårt att hänga med och ställa in allt samtidigt som man ska fånga de där speciella ögonblicken! Dessutom vet jag inte varför jag ändrade vitbalansen efter en stund? Aja, några riktigt charmiga bilder fick jag på Miro i alla fall. :D










Om sanningen ska fram ..

Publicerat av Jennie Börs den 12 Juni 2011 kl. 22:40 i Allt & inget
Så är jag väldigt omotiverad just nu och det har jag varit hela den senaste veckan för den delen också. Jag är inte motiverad till att rida, för att skriva på bloggen, umgås med folk .. Ingenting känns roligt, just nu har jag bara en drivmotor: Miro. Han är mitt ljus i mörkret och min energikälla, nu skulle jag vilja läsa igenom min np-sv uppsats!

Anledningar till det här finns, saker som gör att jag blir nedstämd och omotiverad. Vi alla har sämre perioder i livet också för den delen. Men jag försöker kämpa vidare. Om den inte vore för KM skulle jag lägga all ridning åt sidan den här veckan och hitta på andra saker med Miro, men KM ska vi genomföra. Jag har sett fram emot den kommande lördagen sedan i julas, men tyvärr blir det inte som jag tänkt mig. Från att göra tre KM-starter på tre olika ponnyer så kommer jag bara göra en.

Nu till bloggens framtid. Hur den ser ut nu vet jag inte riktigt faktiskt. Som det ser ut nu kommer den inte leva upp till sitt namn i framtiden, det blir bara en New Forestponny som den kommer handla om. Jag vill inte byta blogg egentligen heller, för det känns inte bra att hoppa hit och dit och dessutom gillar jag namnet. Vi får väl se, kanske hittar jag någon som vill blogga tillsammans med mig (intresserade kan ju säga till, men jag kommer inte säga ja till vem som helst!) eller om jag helt enkelt hamnar någon annanstans. Det visar sig.

Det här inlägget kanske inte säger så mycket, men jag ville bara berätta lite hur läget ser ut. Jag vill inte gå in på några detaljer, men förhoppningsvis kanske jag kommer på bättre tankar snart ..


Miro - 12 juni 2011

Publicerat av Jennie Börs den 12 Juni 2011 kl. 22:21 i Ridpass - Miro
Han har knappt blivit riden alls den här veckan, men det var positivt! Han ville så gärna arbeta så jag knappt hängde med, söteponny. Skulle tagit dressyrsadeln istället för hoppsadeln så jag kunde komma ner djuare och inverka bättre för herrejäklar vilken energi han började bjuda på längre och längre in i ridpasset!

Tyvärr tog jag inte vara på energin på rätt sätt, jag åkte tyvärr mest med .. Men vi har alla dåliga dagar. Men den där känslan tar jag med mig vidare, för det är det där som han ska komma med själv. Red i alla fall på lite volter och raka spår, i alla gångarter. I galoppen var han riktigt lång, låg och rund, där kände jag att han verkligen behövde få vara. Det har blivit väldigt mycket hög tävlingsform på slutet, vissa dagar behöver han få komma ner också.

Evita - 12 juni 2011

Publicerat av Jennie Börs den 12 Juni 2011 kl. 22:16 i Ridpass - Evita
Johanna har varit ute en vända med henne idag.

Och från och med nu kommer jag inte skriva om Evitas ridpass längre. Varför ska jag sitta och skriva en mening om vad Johanna har gjort? Ni kanske märkt att jag inte ridit henne alls sista veckan och det har sina anledningar, dock inget jag tänker dela med mig om här. De som vet vad det rör sig om vet och ingen annan behöver veta, så det är ingen idé att fråga ..

Du är den finaste för mig

Publicerat av Jennie Börs den 12 Juni 2011 kl. 15:35 i Fotografering
Här kommer det lite bilder från gårdagens kvällsfotografering. Seriöst, jag skojar inte när jag säger det här: jag skulle kunna sitta en hel och titta på honom utan att tröttna. Han är så snygg, jag kommer aldrig se mig mätt på honom. Det går inte att beskriva med ord hur mycket jag älskar honom. Min fina kille, du är det bästa jag har. ♥









Ibland kan man göra om en halvbra bild till något lite häftigare!

Efter regn kommer sol

Publicerat av Jennie Börs den 12 Juni 2011 kl. 14:40 i Vardag
Imorse vaknade jag av att jag drömde att det spöregnade och åskade, det var tyvärr ingen dröm, det var verkligheten .. Strax därpå ringde klockan. Bara upp och hoppa och sedan upp till stallet för att morgonfodra. När det var dax för utsläpp var åskan ganska nära så vi släppte alla hästar hemma, kändes inte så roligt att dra ut dem till Näs om det skulle bli värre.

Men det vände, så vid lunch kunde släppte vi upp stona dit. Innan det fixades hela stallet och allt sånt. Nu ska jag fortsätta redigera bilder, sen är det dax för insläpp. Ridning blir det ikväll innan kvällsfodringen!

Tur att dagens ponnytävlingar blev inställda, inget vidare att det först var oväder och banan var bara vääääldigt blöt efter det här regnet!

Skolavslutning

Publicerat av Jennie Börs den 11 Juni 2011 kl. 23:32 i Fotografering
Tänkte ladda upp lite bilder från avslutningen, men inte alla. Ni som har mig som vän på FB kan ju se dem där, om ni är intresserade. Bjuder på några få här, mest på våra extremt fina skyltar. Kom dock på att jag glömde "Grissafari" skylten som sitter där ordinarie, men den kanske inte var så viktig ändå eftersom vi själva inta valt att sätta upp den.


Nästan hela klassen på bild



"Vi borde ha slutat vid jul!"





Evita - 11 juni 2011

Publicerat av Jennie Börs den 11 Juni 2011 kl. 23:00 i Ridpass - Evita
Vila

Miro - 11 juni 2011

Publicerat av Jennie Börs den 11 Juni 2011 kl. 23:00 i Ridpass - Miro
Vila

Evita - 10 juni 2011

Publicerat av Jennie Börs den 11 Juni 2011 kl. 22:59 i Ridpass - Evita
Alex red henne och det hade gått bra.

Miro - 10 juni 2011

Publicerat av Jennie Börs den 11 Juni 2011 kl. 22:58 i Ridpass - Miro
Johanna red honom det hade gått sådär.

I'm a live

Publicerat av Jennie Börs den 11 Juni 2011 kl. 22:50 i Vardag
Jag lever fortfarande, ni behöver inte vara oroliga. Kom hem i natt efter en riktigt härlig och rolig dag med massor av sol! Det är både skönt, roligt, sorgligt och ja, allt, på samma gång. Vi gick direkt till Gröna Lund, jag gick först och hade resten av "gänget" bakom mig. Jag hittade faktiskt också, lite stolt!

Idag har jag först varit funktionär på våra lokala storhäst tävlingar, fick lite sovmorgon i alla fall. Härligt väder fram till två, då började det spöregna och åska! Men sen körde vi igång igen, banan vart ju i alla fall bra efter regnet. Var hem och åt och sen upp till stallet igen, vi släppte ut Miro och Evita i varsin hage så de fick njuta lite i kvällsolen. Miro hade inte kommit ut på hela dagen heller .. Men det var supermysigt och tror jag fick lite härliga bilder. :)

Nu ska jag fortsätta redigera bilder, här ska det bombas senare någon gång! :)

The end

Publicerat av Jennie Börs den 10 Juni 2011 kl. 12:00 i Allt & inget
T I D S I N S T Ä L L T       I N L Ä G G !
Det är helt sjukt, men nu är allt som heter grundskola slut. I fortsättningen kommer jag inte gå till Klockarskolan och 30-längan (eller 80-längan som i 7/8an) varje skoldagsmorgon. Det är helt sjukt vad tiden gått fort, hallå, vi hade ju nyss sexans dag och jag började just 7an?

Nog med det, 10 juni 2011 blir den sista dagen med klass 9A. Vi börjar dagen med att åka lite traktor och vagn på stan innan vi åker ner i Säterdalen för avslutning. Klockan halv 9 börjar avslutningen där nere på Stora scenen. Efter det åker vi lite mer traktor och vagn innan vi åker till skolan och går till klassrummet och får slutbetygen. Alla nior äter avslutningslunch i matsalen och efter det bär det av till Stockholm!

I Stockholm blir det först att gå på stan för att sedan avsluta på Gröna Lund. Sedan ska vi hem mot lilla Säter igen och vi är beräknade att vara hemma runt 01.30 igen.

Det här blir det enda inlägget idag, har inte tid att blogga precis eftersom jag kommer behöva gå upp innan sju och fixa iordning mig och sedan ska jag som ni nyss läst spendera en sista dag med klassen (och även de andra niorna). Ni får ha en bra dag helt enkelt och ni som har mitt nummer kan ju alltid smsa.

Kameran följer med under avslutningen samt på traktorn, så slänger upp lite bilder när jag kommer hem!

Miro - 9 juni 2011

Publicerat av Jennie Börs den 09 Juni 2011 kl. 21:26 i Ridpass - Miro
Red honom på banan, började med att jobba honom ordentligt i skritten. Han skulle gå fram för sätet ordentligt och sen i det skänkelvikningar på diagonal och lite bogen in efter det. När jag började trava var han lite ojämn bak först, kändes stelt i höger. Men red honom bara framåt så släppte det snart så kunde jag börja samla ihop honom lite. Högergaloppen gick bra, vänster var lite jobbigare för honom men det släppte och blev bra efter en stund.

Avslutade med att rida lite skänkelvikningar även i trav och det gick helt okej. Han kändes fin och lydig, gick fram bra också. Duktig ponny. :)


Evita - 9 juni 2011

Publicerat av Jennie Börs den 09 Juni 2011 kl. 21:22 i Ridpass - Evita
Johanna red henen på lektion idag, de hade bogen in. Det hade gått bra, Evita hade fått jobbat riktigt hårt men varit duktig. :)

Rubrik

Publicerat av Jennie Börs den 09 Juni 2011 kl. 21:19 i Vardag
Började dagen med att titta på niornas elevshowen, själv tyckte jag att jag passade bättre in i publiken än på scen, haha. Den var bra (förutom att vissa nummer var lite väl överspelade!), vissa sketcher på lärarna var helt klockrena och vissa nummer var riktigt bra. Extra skoj att lärarna bjudit på sig själva i en film som spelades upp. :)

Sedan avslutade vi lite efter det i klassrummet, lite Stockholmsprat och den traditionella frågesporten, den sista .. Vi tjejer vann överlägset i alla fall! Efter skolan åkte jag och åt lunch hos mormor och sedan hem och färga håret. Har varit i stallet och nu ska jag snart fixa det sista inför morgondagen.

Evita - 8 juni 2011

Publicerat av Jennie Börs den 08 Juni 2011 kl. 22:16 i Ridpass - Evita
Johana har tränat hoppning för Susanne och det hade gått bra. :)

Miro - 8 juni 2011

Publicerat av Jennie Börs den 08 Juni 2011 kl. 22:15 i Ridpass - Miro
Johanna red en stund i paddocken, det ahde gått lite halvbra.

Det rullar på nu in i det sista

Publicerat av Jennie Börs den 08 Juni 2011 kl. 22:13 i Vardag
Herre gud vad tiden går fort alltså .. snart är det slut på skolan! Egentligen hade jag tänkt vara hemma idag eftersom ingen av mina kompisar skulle till skolan men fick sms av Louise vid typ kvart-tjugo över åtta och hon frågade om jag skulle komma så då var jag snabbt uppe och cyklade dit i alla fall. :)

Vi var och spelade minigolf enligt våra egna regler i typ 30 minuter, sen ville vi inget mer. Vi sa till lärarna att vi gick och kollade på volleyboll turneringen istället, men sanningen var att vi gick hem till Frida. Hoppade lite med hennes kanin och sen var jag även lite med Klara innan det var dax att gå och äta på skolan.

Sen hade vi stadsorientering, sååå kul .. inte. Vi fick små ledtrådar om vart vi skulle gå, i en stod det t.ex. typ något i stilen med (så nu kommer någonting som har med hästar att göra) "Hästkrafter finns inte bara i en bil, på det här stället finns det i lite mera stil", då var nästa stopp vid ridklubben. Gick huller om buller, allmänt tråkigt och jobbigt i den otroliga hettan.

Vi fick i alla fall lite fika när vi var färdiga och efter det var vi på en kort information angående sommarjobben. Fick vänta på bussen i 1h och 10min sen för att komma ut till Skäve, mindre kul. Där ute hämtade vi ris och två granar till vår traktorvagn som vi ska ha på avslutningen, åkte till pizzerian och käkade (5st på ett litet epa-flak är inga problem!) och tillbaka igenom och fixa lite skyltar. Imorgon ska riset och skyltarna upp, men vet inte om jag ska ut och fixa det. Vet inte om tiden räcker till nämligen.

När jag kom tillbaka till Säter gick jag direkt till stallet, började med att ta upp Zanzibar till Näs. Han hade vääldigt brottom och drog på som bara den. Lite mycket energi nu när han inte får ridas, antagligen. Sedan mockade jag åt Miro och Evita. :)

Värt ett besök

Publicerat av Jennie Börs den 07 Juni 2011 kl. 21:33 i Allt & inget


Nu har Felicia (äntligen) börjat blogga igen, headern är en länk till bloggen. :)

Evita - 7 juni 2011

Publicerat av Jennie Börs den 07 Juni 2011 kl. 21:07 i Ridpass - Evita
Eftersom jag kände att jag inte alls var pepp på att hoppa så fick Johanna rida lektion istället för mig. Var som sagt hoppning som stod på schemat och det hade gått bra för dem. :)


Miro - 7 juni 2011

Publicerat av Jennie Börs den 07 Juni 2011 kl. 21:04 i Ridpass - Miro
Vila

Vart tog solen vägen?

Publicerat av Jennie Börs den 07 Juni 2011 kl. 15:28 i Vardag
Solen har lyst hela dagen, varmt och skönt har det varit. En väldigt värdelös skoldag som började med att vi skulle titta på fotbollsturnering på IP, men efter 45 minuter tröttnade vi och gick till skolan. Den var dock låst så vi satt ute på skolgården. Efter lunch var det upplåst och då fick vi information om hur de kommande dagarna ser ut och sen städade vi lite granna.

Snart ska jag byta om och ge mig av till stallet, årets sista lektion idag. Hoppning står på schemat .. Roligt att regnet precis började ösa ner också. Smällar man får ta, regnar det såhär blir vi nog antagligen inne idag?

center>

Det där med namn

Publicerat av Jennie Börs den 06 Juni 2011 kl. 22:15 i Allt & inget
Ni bloggläsare som svarade är lite bättre på att tyda mitt efternamn än de på tävling gör. Det uttalas precis som ni sa, "Bösch", precis som ordet som betyder samma sak som plånbok.

På tävling heter jag oftast "Bjöch" av någon anledning, med långt "ö" och kortare "ch". Vart det får "j" ifrån vet jag faktiskt inte, liite konstigt i alla fall. Men man vänjer sig, hette så redan på den tiden när jag tävlade friidrott. Sen är det ju så att min förnamn inte heller alltid uttalas rätt, det är många som säger Jenny istället för Jennie. Men jag lyssnar lika bra på båda eftersom jag kallats för fel av många sedan jag var liten. Och jag umgås ju med några Jennysar och om någon typ ropar på dem är det inte helt ovanligt att jag själv svarar.


För varje motgång är vi en gång närmre framgång

Publicerat av Jennie Börs den 06 Juni 2011 kl. 21:48 i Allt & inget
Jag har alltid varit extremt nervös när det är tävling, varesig det varit en lite klubbhoppning/programridning eller lokat. Har alltid vaknat vi sex - halv sju och haft en nervös känsla i magen. Legat klarvaken och vridit och vänt mig i väntan på att klockan skulle ringa. Att få någonting i magen har varit omöjligt, allt bara växer i munnen och i halsen tar det stopp och det känns som jag ska spy. Jag har iprincip levt på sportdryck och vatten fram tills alla starter är över. Men nu har allt vänt! Jag sover till klockan ringer och vaknar med en förväntansfull känla i magen. Att få i sig något är inte alls svårt, det är bara att tugga och svälja. Det är faktiskt otroligt skönt.

Miros nerver däremot .. Jag tror ärligt talat att han är nervösare än jag. Han vet att det är dax för tävling. När jag drar med honom till duschspiltan och badar/spolar av och tvättar strumporna för att sedan gå tillbaka till boxen för att knoppa. På morgonen har han alltid bajsfläckar här och var, det bruklar han inte ha i vanliga fall. När man kommer fram till tävlingsplatsen står han och småskakar i bakbenen. Det släpper i alla fall när man lastat ur och gått lite med honom.

På framridningen brukar han i alla fall vara ganska fin, flera gånger av de där gångerna när det verkligen känts bra har varit på framridningen. Sen när man ska in på banan kommer allt tillbaka för honom. Oftast vill han inte gå in, håller på att kasta sig runt och backar. Flera gånger har det känts som att framdelen håller på att lätta från marken. När vi väl kommer in på banan är den fina ponnyn borta, han blir jättespänd och rädd för saker.

När han blir spänd tror jag att jag spänner mig i mitt undermedvetna. Då blir ju allt bara lite som en ond cirkel. Genom programmet går det upp och ner, det är lite roligt att se hur det kan variera mellan 7or och 3or faktiskt. När man kommer ut från banan slappnar han av igen, kan trava av och han slappnar av och är fin igen.

Visst kan det vara tråkigt att det alltid blir som det blivit på tävlingsbanan, men man får se det som rutin. Allt får man ju med sig någonting nytt hem i bagaget. De två senaste tävlingarna har verkligen inte gått bra (tycker jag), men de har skett under helt fel förutsättningar från olika håll också. Men man får plocka med det positiva hem och försöka glömma det negativa, även om det är väldigt lätt hänt att det negativa tar i överhand. Alltid finns det någonting att lära, allt ger en som sagt nya erfarenheter!



Vi ska kämpa vidare, starta så mycket det går och bara skaffa rutin. Han kan och när allt bara släpper kommer vi få betalt för allt slit. Han har potensial och kvalitéer, det är någonting som jag har på papper framför mig. Han kan, det gäller bara att vi ska få fram det när det verkligen gäller. Och nog har vi utvecklats, första starten var det han som sprang runt med mig på ryggen medan nu har jag faktiskt också ett finger med i spelet.


Sitter uppe på min anslagstavla och jag läser de varje dag!

Om det inte vore för att jag visste att han kunde vet jag inte om jag hade orkat kämpa, kanske hade jag nöjt mig med att träna då, vad vet jag. Efter många starter har jag varit besviken över både hans och min insats, men jag kommer över det fort. Han är ingen lätt ponny, så är det bara. Det tar tid att lära sig att hantera allting och han behöver stöttning hela tiden.

Men gång på gång får jag feedback, från många olika håll. Från dommarna på tävling och från okända personer utefrån, från folk jag känner. Det kommer från alla håll och det är en av anledningarna till att jag vill fortsätta kämpa. En dag är det Miro som har den blågula rosetten i pannbandet och den dagen kommer jag vara så oerhört stolt och lycklig över honom, att han är min och att vi har kämpat oss dit tillsammans. Och alla förluster betyder att vi bara kommer närmre och närmre den där vinsten.

Jag fick en färdig utbildad ponny och en ponny med potensial, men det betydde inte att jag kunnat sätta mig upp och skörda rosetter och framgång. Innan det kommer behövs ett enormt förarbete som innehållit mycket blod, svett och tårar (och mer kommer det säkert bli). Jag fick ponnyn som grävde sig in i mitt hjärta första gången jag såg honom och jag är så oerhört glad för det.



Jag älskar honom precis för den han är, för mig betyder han mest i världen. Tillsammans ska vi göra det, för vi vill, vi kan och vi ska! Jag tror på oss. ♥



Tack till alla som orkat läsa den här texten. Kanske blev den lite rörig såhär i efterhand men det är så otroligt svårt att få till det bra. Så mycket känslor och tankar som jag vill ha fram, men de är så oerhört svåra att förmedla vidare!

Evita - 6 juni 2011

Publicerat av Jennie Börs den 06 Juni 2011 kl. 20:58 i Ridpass - Evita
Vila

Miro - 6 juni 2011

Publicerat av Jennie Börs den 06 Juni 2011 kl. 20:58 i Ridpass - Miro
Vi gick en liten promenad idag. Hem till oss och vände, på vägen bort måste man typ dra honom framåt. Sen på hemvägen går han på som attan istället, haha. :)

Stalltjänst och solbränna

Publicerat av Jennie Börs den 06 Juni 2011 kl. 20:57 i Vardag
Började dagen med stalltjänst. Det flöt på riktigt bra och det gick snabbt och effektift. Så mycket roligare att göra allt stallarbete och sånt där när solen lyser och det är varmt. Inga täcken som ska på och det är inte svinkallt att gå ut (extra hemskt när det är över -20 ..). På vintern är stallarbetet bäst, för det är svinkallt på höskullen. Men nu på sommaren går allt mycket enklare. :)

Väl hemma har jag inte gjort så mycket. Varit ute i det fina vädret och fått lite färg. Sen varit upp till stallet och mockat åt Miro, borstade och gosade lite med honom också. :)


Jag bara undrar ..

Publicerat av Jennie Börs den 05 Juni 2011 kl. 23:18 i Tankar & åsikter


Hur tror ni man uttalar mitt efternamn? Alltid lika roligt att vara på tävling, oftast utalar de det helt fel. Tror att på alla tävlingar i år har de sagt fel minst en gång på det.

Själv tycker jag inte att det kan vara så svårt, men hur skulle ni uttala det? Jennie Börs.

Det som göms i snö .. (typ)

Publicerat av Jennie Börs den 05 Juni 2011 kl. 23:08 i Allt & inget
Var ut i garaget och tittade när mamma höll på att prissätta massor av grejor inför morgondagens byloppis. Hittade först en svart dunväst som jag provade, och den passade. Sedan visade mamma mig en beige, som även den passade. De är i storlek 150(!) och jag kan ha dem fortfarande, helt sjukt. Den svarta hade kunnat fått vara lite mer figurnära, den blev lite "fladdrig" runt och om de varit några cm längre hade inte skadat. Men man kan inte få allt, och nu slipper jag ju köpa en väst. Har länge velat ha en enkel svart att rida i och nu fick jag till och med två. De får vänta lite till innan de hamnar på loppis, haha. :)


Den beiga gillar jag nog bäst i modellen, men den svarta till färgen.

I guess we both know

Publicerat av Jennie Börs den 05 Juni 2011 kl. 22:26 i Fotografering

The moment I met you
that moment I forgot about everything I've been through
Tell me how could that be, hey baby?
Guess we both know
I'll follow you wherever you go




Så typiskt Miro att lipa ..



Vinnaren

Publicerat av Jennie Börs den 05 Juni 2011 kl. 21:35 i Allt & inget
Vinnaren i utlottningen blev Hilda, grattis till dig! :) Du är kontaktad via mejl. Sen får jag väl tacka den andra deltageren (Felicia) för din deltagan. Antagligen har alla som frågat mig om headers bara varit tillfälliga besökare .. (a)

Miro - 5 juni 2011

Publicerat av Jennie Börs den 05 Juni 2011 kl. 21:25 i Ridpass - Miro
Tävling, se separat inlägg.

Evita - 5 juni 2011

Publicerat av Jennie Börs den 05 Juni 2011 kl. 21:25 i Ridpass - Evita
Johanna red lite markarbete, det hade gått bra. :)

Borlänge Ridklubb: 5 juni 2011

Publicerat av Jennie Börs den 05 Juni 2011 kl. 21:18 i Tävling
Dagens tävling har kanske inte skett under de bästa förutsättningarna på min sida. Få timmars sömn och försöka hålla iordning på en helspänd ponny i kombination med att massor av tankar snurrar i huvudet fungerar inte alls bra. Men alla tankar och allt är löst nu och det känns skönt! Jag kan i alla fall inte låta bli att älska Miro i alla fall, oavsett hur det går är det alltid han som tröstar mest, det är precis som han ursäktar .. Men nu ska vi komma till själva tävlingen!

LC:1
Framridning: Gick ut på tok för tidigt så det blev väldigt mycket skritt, det positiva var att han verkligen hann slappna av till hundra procent. När Miro skrittar runt och frustar gång på gång, då vet man att han är helt avslappnad. Red lite samma som igår, först på honom ganska mycket så han fattade och sedan fånga upp och samla ihop. Han kändes super, mellan hjälperna och energi. I galoppen var han igenom hela kroppen och man kände det verkligen, bara på med sätet och han svarar! Så nöjd med honom där!

På banan: Behöver jag ens säga att han var spänd? Att han vägrade gå in på banan .. (Men fick hjälp av en funktionär) När vi väl var där inne gick jorden under för honom, ena långsidan och kortsidan vid dommaren var farlig. Försökte bara få honom att slappna av, vilket är lättare sagt än gjort. Började ju jäkligt bra i programmet också, det första han gör när vi vänt upp och ska ut på kortsidan igen är att bara vägra gå fram. Men bitvis kändes det ganska bra, han kunde slappna av lite och sådär. Men min ridning var inte bäst överallt, galoppen kändes skit inne på banan. Ingenting fungerade. Där är jag verkligen inte nöjd med min insatts! Slutade på 50,74%.

LB:0
Framridning: Jag bröt väl ihop och kom igen, typ. Pernilla tyckte jag skulle ta på mig ett par sporrar så jag kunde trycka till lite extra på banan om det skulle behövas. Så ibörjan vart jag nog lite mesig, vågade inte riktigt gå på honom och sådär, hade trots allt bara ridit honom med sporrar en gång och det var när vi precis köpt honom. Men det gick bra, förutom att jag kom åt honom lite för mycket med ytterskänkeln i en galoppfattning och då kickade han. Men han kändes fin, i både traven och galoppen.

På banan: Ny taktik, gå in på banan från andra hållet. Nu skulle han inte ens in i "slussen" mellan tävlingsbanan och framridningen. Men Pernilla kom och tog honom och då gick det. Fortsatte på den nya taktiken, skritta lugnt med lite kontakt vid långsidan som var lääskig, det fungerade bra! Travdelen kändes helt OK, visst, han var spänd men det var inte sådär överdrivet. Sen när vi skrittade ner mot dommaren hoppade en unge ner från staketet och då blev han såklart rädd och gjorde en vändning. Sen brast allt. Ingenting fungerade, jag klarade inte av att rida honom ordentligt och gav inte tydliga signaler som galoppen blev åt helvete. Travdelen blev lite bättre och sen gick det bara inte. Tårarna bara rann så jag valde att utgå. Det var nog rätt beslut, det hade ändå inte blivit bättre.

Med tanke på alla omstädningheter så ska jag kanske vara nöjd. Hade det inte varit så mycket annat i mitt huvud hade jag nog kunna hantera hans vändning bättre. Bara ridit på som vanligt, men det blev helt enkelt för mycket.

Bilder kommer!

Svart/rosa outfit

Publicerat av Jennie Börs den 05 Juni 2011 kl. 12:00 i Outfit
Tänk er att allt rosa är i samma nyans!

Schabrak: John Whitaker Metallic
Huva: John Whitaker Metallic
Skydd: Veredus Carbon Gel
Pannband: Swarovski
Boots: Professional Choice
Stigbyglar: Soft Up
Hjälm: Charles Owen Ayr8
Stövlar: Mountain Horse Supreme High Rider
Tröja: Kingsland
Spö: Hööks

Evita - 4 juni 2011

Publicerat av Jennie Börs den 04 Juni 2011 kl. 22:27 i Ridpass - Evita
Johanna och mamma var ut på tur med henne. De hade motionerat tillsammans, varför skaffa hund när man redan har häst man kan motionera med hästen? ;)

Miro - 4 juni 2011

Publicerat av Jennie Börs den 04 Juni 2011 kl. 22:19 i Ridpass - Miro

Idag blev det dressyrträning för Pernilla! Dagens fokus låg på att få honom att svara framåt ordentligt för skänkeln när jag bad honom om det, inte bara "jaha, ska jag gå framåt också?". Efter att ha ridit framåt och minskat ihop hur mycket som helst blev det helt kanon. Han lyssnade superbra och verkligen väntade på nästa signal från mig. Men för att koma dit måste man rida, det märkte jag allt ..

Känslan jag fick i slutet när jag fick sätta mig ner var verkligen helt otroligt, det där måste ju verkligen vara vad ridning är. Snacka om att den där ponnyn ger en "aha"-upplevelser, verkligen jävligt glad över att han visar mig vad ridning egentligen är .. Kunde korta ihop honom mycket men även med energo och sedan bara sitta till och han övergår till arbetstrav. Galoppen kändes ganska bra den också, men traven klar bäst.

Mamma fotade lite när jag fortfarande red lätt, innan vi hittat allt ordentligt. Synd de inte blev några bilder från slutet, men jag bjuder på några bilder i alla fall. Och man får sån extrem vacker sits i lättridningen!







Dagens outfit:
Hjälm - Gatehouse Hickstead
Kofta - Jojo (marknadsmärke i Thailand, typ)
Ridhandskar - Roeckl Vesta
Ridbyxor - CRW Demin
Stövlar - Mountain Horse Supreme High Rider

Träns - Ullared, men Chavallopannband (två rader rosa swarovski)
Sadel - Dominus
Sadelgjord - Stübben
Stigbyglar - Three Crown Horse (med rosa strass)
Schabrak - Sjöhagen Wear
Benlindor - Märkeslösa (med Mias paddar under)


Dag i solen

Publicerat av Jennie Börs den 04 Juni 2011 kl. 21:44 i Vardag
Började dagen med en dressyrträning, en mycket nyttig sådan (och väääldigt jobbig). Men mer om det sen. Sedan var jag kvar och mockade och fixade. Väl hemma var jag ute i solen och smorde, så nu är Miros dressyrgrejor fina inför morgondagen. Imorgon blir det en liten ny taktik på framridningen, vi får väl se hur den fungerar.

Annars har jag varit ute hela dagen, datorna har stått orörd förutom att jag varit in och tittat efter morgondagens starlistor. Jag har dock inte blivit så mycket klokare, jag ser nämligen inga skillnader i dem jämfört med igår. LBn ligger före LCn i dokumentet (men jag vet i alla fall att LCn ligger först eftersom det står i tidsprogrammet + att jag pratat med Pernilla). Det finns inga tider och ja, jag blir inte klokare.


Kanske kan det fungera?

Publicerat av Jennie Börs den 03 Juni 2011 kl. 23:38 i Utrustning


(Idag lindar jag betydligt snyggare och hovskägget existerar inte!)

Funderar och funderar. Kan schabraket och lindorna passa ihop? Vill verkligen ha ett lila dressyrschabrak som jag kan matcha med de fina, lila fleecelindorna (med små söta, röda hästar på, haha). Har inte använt lindorna för sen i somras för att jag inte har haft något schabrak att matcha med (det hade jag inte då heller, i och försig). Igår tog jag det svarta schabarket till dem och de passade ganska bra, men givetvis är det snyggast med ett lila schabrak. :D

Vad tror ni? Jag fortsätter i alla fall att spåna på det. :)

Evita - 3 juni 2011

Publicerat av Jennie Börs den 03 Juni 2011 kl. 22:15 i Ridpass - Evita

Red lite dressyr idag. Först gick det inte alls bra, hon bara sprang och sprang. Tog inte förhållningarna alls och körde på i 180 km/h. Galopperade lite åt höger där hon faktiskt var relativt fin, sökte sig neråt bra och sådär. Vänstergaloppen var sisådär, jättesvårt att ställe tex men det blir bättre. Travade sedan lite åt höger nersuttet och hon sökte sig neråt lite då och då. Böt varv och red henne högerställd på volten, helt kalas! Hon blev mjuk, fin och avslappnad. Sen gick hon bra i traven hela tiden typ. :)

Som avskrittning skrittade vi en bit ut mot Näs. :)


Miro - 3 juni 2011

Publicerat av Jennie Börs den 03 Juni 2011 kl. 22:07 i Ridpass - Miro
Idag har han och Johanna hoppat, eller ja, skuttat i alla fall. Det hade väl gått bra förutom att Johanna åkte i backen det första hon gjorde. Styrde mot första hindret och sen hade han kastat sig och hon i backen, upp och på igen och samma sak igen. Sen hade han hoppat. Men det var inte slut med ofrivilliga avsittningar för det, hon åkte av en gång till mot slutet. Annars hade det som sagt gått bra.

Varför gör han så där då? Jag kan aldrig tänka mig att han gör det för att vara dum! Nej, Miro älskar att hoppa! Jag och Johanna har kommit fram till att hon antagligen inte stöttar honom helt till hundra procent. Sen kan nog hon själv vara lite spänd också och det kan jag förstå! Vi räknade ut att hon åkt i backen 12 gånger sedan han kom hit, då har 11 av de gångerna varit på hopplektioner och 10 av de gångerna på hinder.

Själv var jag inte med och tittade, det har sina anledningar.

Aubiose

Publicerat av Jennie Börs den 03 Juni 2011 kl. 14:38 i Shopping
Idag har vi variy till Borlänge en vända, började på Aubiose. Jag fick ett par nya ridskor eftersom mina gamla är helt slut, eller ja, högerskon är helt slut. Ett hönät till transporten fick vi också med oss och en longerlina samt inspänningstyglar, så nu har vi allt för att kunna börja longera.

(Skorna på bilden är i den gamla modellen, de jag fick är i den nya)

Var sedan till kupolen, där blev det inte så mycket. Köpte några söta hårnålar till skolavslutningen och ett par genomskinliga BH-band tills dess också. Ett till rosa linne följde också med hem.

Mini-tävling

Publicerat av Jennie Börs den 03 Juni 2011 kl. 00:01 i Allt & inget

Tänkte ha en liten mini-tävling här på bloggen. Flera stycken som frågat om jag gör headers till andra, men det gör jag inte då det tar alldeles för mycket tid. Men nu tänkte jag ha en liten mini-tävling där priset just är en header. Vinnaren lottas slumpmässigt fram och blir kontaktad via mejl, vinnaren får sedan komma med idéer och synpunkter på headern samt stå för bilder.

Reglerna är enkla och det är superenkelt att delta, allt du behöver göra är att kommentera det här inlägget! Du är då automatiskt med i tävlingen. Dessa uppgifter ska däremot ingå på ett eller annat sätt:
*förnamn
*e-mejl adress
*bloggadress

Tävlingen avslutas lördagen den 4 juni klockan 23.59. Men fram tills dess är det fritt fram att delta. :)


Massor av planer i huvudet

Publicerat av Jennie Börs den 02 Juni 2011 kl. 23:34 i Allt & inget

Just nu har jag ungefär en miljon olika bloggidéer i huvudet, men jag har inte motivation till att skriva inläggen. Helt klockrena inlägg som jag skulle kunna få till superbra, bara jag hade motivationen till att skriva ner dem. Motivationen behövs nämligen, annars kommer jag inte kunna formulera mig rätt. Samlar i alla fall alla inlägg i ett worddokument så de inte försvinner hur huvudet. :)

Just nu känns det inte som det här är en hästblogg, det är mer som en vardagsblogg. I och försig är ju hästarna min vardag, men jag försöker i alla fall låta bli att blanda in livet utanför stallet. Jag vet vad jag vill ha för uppdatering, men jag är för lat fär att genomföra det .. hehe. ;)


Evita - 2 juni 2011

Publicerat av Jennie Börs den 02 Juni 2011 kl. 22:22 i Ridpass - Evita
Johanna red henne idag och det gick bra. Måste säga att hon såg jättefin ut på slutet, man såg verkligen hur hon sög tag i bettet och trampade på ordentligt bakifrån. Hon såg mjuk ut också. :)


Miro - 2 juni 2011

Publicerat av Jennie Börs den 02 Juni 2011 kl. 22:21 i Ridpass - Miro

I början ville han inte riktigt, var lite "vinglig" och sög inte tag i bettet. Men sen blev det annat minsan! Travade fram med spö, samt red lite bakdelsvändningar i hörnen och någon skänkelvikning i skritt och fick positivt svar med energi. Dock råkade jag peta till honom en gång ytterst lite (jag märkte det knappt) och då flög han i luften på en gång. Överkänslig?

Kändes jättebra i galoppen, sög verkligen tag i bettet och galopperade genom hela kroppen. Vänstergaloppen börjar ta över den där superskänslan som jag alltid haft i högergaloppen tidigare. Det är lite roligt faktiskt, nu är det inte speedway-känsla längre. Avslutade med att rida en övning som går till såhär, man rider in i en öppna i början på långsidan, vid mitten gör man en halvvolt in mot x och sedan en till halvvolt ut mot långsidan och ut i öppna. Rider genom kortsidan och sedan öppna i början av långsidan och sen halvvolterna igen. Man ligger och rullar så hela tiden. I vänster kändes det jättebra, i höger blir han lite lat och böjer gärna lite för mycket på halsen. Därför la jag då och då in att jag red högeröppna en hel långsida bara för att stämma av till hundre procent.

Han bjöd jättebra och behöll energin. Hade en jättebra känsla i handen och sådär. Avslutade med att trava av i ett väldigt friskt tempo och det kändes super. Tar med mig dagens känsla inför helgens tävling, det är det här jag vill ha inne på banan!


Nya skor och ved

Publicerat av Jennie Börs den 02 Juni 2011 kl. 15:56 i Vardag
Idag på förmiddagen var Tobbe och skodde båda ponnyerna, så nu har de nya fina skor på fötterna. Efter det åkte jag upp till farmor och hjälpte henne med veden, jag och Johanna körde skytteltrafik med skottkärror fulle med ved mellan släpvagnen och vedboden och hon staplade upp den.

Igår blev det inte så aktiv bloggning, kände inte för det helt enkelt. Var i alla fall och betade med Evita i en timme och Miro fick beta i ungefär 20-25 minuter efter han blivit riden. Ikväll ska jag och Miro trimma lite dressyr. :)


Evita - 1 juni 2011

Publicerat av Jennie Börs den 02 Juni 2011 kl. 15:53 i Ridpass - Evita
Vila. Men hon fick beta i en timme och sen borstade jag henne samtidigt.

Miro - 1 juni 2011

Publicerat av Jennie Börs den 01 Juni 2011 kl. 23:58 i Ridpass - Miro
Johanna red dryga halv timmen i paddocken, det gick bra.

Dax att plugga dressyrprogram

Publicerat av Jennie Börs den 01 Juni 2011 kl. 16:22 i Allt & inget


Nu är det dax för mig att lära mig LB:0an igen, har ridit det en gång på Zanzibar men minns iprincip vad det var för rörelser men inte i vilken ordning och sådär. Men nu är det dax att färska upp minnet en aning för på söndag ska jag och Miro rida det. Det är nästan ett år efter jag red det på Zanzibar, hade tävlingen varit på måndagen hade det varit precis ett år. ;)

Enligt mig är det ett ganska tråkigt program eftersom man rider väldigt mycket på fyrkanten. Sen den där bågen på slutet är ju lite mysko. Nej, nu ska jag få skrivaren att vilja skriva ut papperen. Dock lär jag mig inte enligt sånna där små ritningar, jag sitter och läser från ridsportförbundets hemsida.

"Styrkan vilar i djupet av viljan"

Publicerat av Jennie Börs den 01 Juni 2011 kl. 11:24 i Tankar & åsikter


Vi vill, vi kan, vi ska!