Evita - 31 mars 2011

Publicerat av Jennie Börs den 31 Mars 2011 kl. 22:01 i Ridpass - Evita

Red dressyr i ridhuset och hon var pigg och framåt. Blev ganska fin i galoppen också, bättre än hon kan vara i alla fall. Tror vi behöver träna för någon snart, så vi kan få lite grejor att jobba på. :)


Miro - 31 mars 2011

Publicerat av Jennie Börs den 31 Mars 2011 kl. 22:00 i Ridpass - Miro

Johanna red honom på lektion idag, dressyr. Han har lekt rövare igen, så nu är det Johanna som skadat vänster armbåge, men hon har "bara" en blödning i den. Det tar i alla fall inte allt för lång tid att läka. :)


Mål med bloggen - April

Publicerat av Jennie Börs den 31 Mars 2011 kl. 12:22 i Allt & inget

Motivationen till att blogga går upp och ner, och tråkigast nog är den som mest på topp när jag sitter i skolan och har andra saker för mig. Kan sitta och fantisera ihop inlägg i huvudet som jag ska fixa, men när jag väl sätter mig vid datan så bara dör allting, jag orkar inte. Variation i inläggen finns inte, det blir i stort sätt 95% vardagsinlägg, det är inte okej! Därför har jag bestämt att jag varje månad ska sätta upp minst tre mål med bloggen som jag ska försöka uppnå under månaden, vi får se om jag lyckas!

-Variera inläggen bättre, + fixa tidsinställda inlägg som kan publiceras när jag är i skolan (helst 1-2/dag)
-Fixa till smådetaljer på designen, bla fixa till rubrikerna i menyn (någon som har andra synpunkter som ni tycker ska ändras? Jag tittar ju trots allt inte så ofta på designen, så ibland finns det ju fel jag inte vet om!)
-Öka besöksantalet med 5-10 unika besökare/dag


Evita - 30 mars 2011

Publicerat av Jennie Börs den 30 Mars 2011 kl. 22:00 i Ridpass - Evita
Hon fick följa med på promenad hon också, mamma gick med henne. :) Hon var nöjd och glad, öronen spetsade rakt framåt typ hela tiden! (Som vanligt, alltså)

Miro - 30 mars 2011

Publicerat av Jennie Börs den 30 Mars 2011 kl. 21:56 i Ridpass - Miro

Promenad runt Dalsbyn + en bra bit bort på Norddalsvägen. Han blir väldigt spänd när man går genom byn, extra läskigt är det när det brummar motorsågar + att det luktar konstigt av avgaser. Mycket lättare att "kontrollera" det där från ryggen, för när vi skrittar så går han oftast avspänt genom byn. Men då kan man engagera honom bättre, flytta bogen utåt och lite innåt, ställa och böja. Men så fort man inte är mitt i "centrum" av byn är han avslappnad. Han hoppade till en gång, vårat hur är ju Miroätande vet ni. ;)

Dessutom har det skett ett litet fel idag, Miro har blivit skodd. Egentligen skulle Evita blivit det, Miro hade lixom ungefär en månad kvar. Tyckte han halkade väldigt mycket och inte fick något fäste och tänkte vad det var för fel när vi var ute och gick, sen när vi kom tillbaka såg jag att både brodd och sulor var borta. Pappa ska ringa imorgon, Evita vill nämligen bli verkad och skodd hon också ..


Tiden gick visst lite fort

Publicerat av Jennie Börs den 30 Mars 2011 kl. 21:49 i Vardag

Vart kvar i stallet så mycket längre än jag tänkt, planen var att gå ut och gå, mocka och pussa på ponnyerna och sedan gå hem. Vilket tar ungefär lite mer än en timme. Dock blev jag var ytterligare en och en halvtimme, hoppsan! Istället för att gå hem och plugga lite blev jag kvar och umgicks med Klara och Sandra.

Jag längtar till sommaren, när det är lov och man kan göra vad man vill (nästan i alla fall) hela dagarna. Rida mot kvällen när det börjar bli svalt och framförallt, rida utomhus! Men förhoppningsvis går det här fort .. Står inte på förrens det är påsklov och efter det är iprincip nian slut, inget mera grundskolan! Läskig tanke .. Vad som helst lan ju verkligen hända till hösten. Dock inte mina och Felicias planer. :( Hahahaha!


Sommar! (Hehehe, Miro är en aning finare nuförtiden ..)


Skolarbete

Publicerat av Jennie Börs den 30 Mars 2011 kl. 16:32 i Vardag

Sitter och gör lite skolarbete, Hk-läxan är avslutad och tyskan orkar jag verkligen inte med längre. Helt värdelöst när jag inte ha en ordlista, google-translate fungerar ju ändå bara till en viss gräns. Ska ta tag i svenskan istället. Känns som det är väldigt mycket i skolan nu, tror vi räknade ut att vi hade ungefär 6st arbeten som vi ska skriva och lämna in, varav de flesta inte bara är en sida handskrivet. Nej, här talar vi om uppsatser och recensioner.

Senare ska jag upp till stallet och mocka samt ut och promenera med Miro. Vart vi går vet jag inte, men tror vi går runt Dalsbyn idag. För Evitas del blir det vila idag igen, Johanna skulle tränat med henne egentligen men det blev ändrade planer.

Det är lite roligt att besöksantalet stigit en hel del på slutet! De senaste dagarna har jag faktiskt legat 10 besökare eller fler över det vanliga. Nej, nu ska jag forstätta med plugg.


Presenter

Publicerat av Jennie Börs den 29 Mars 2011 kl. 21:21 i Allt & inget

Det här är vad jag fått i present idag, sen blir det väl några "eftersläntare" också. Jag är då nöjd i alla fall, nu vill jag åka till Borlänge!


Presentbordet!

Roeckl vantar <-- --> Kingslandstrumpor

Sprenger kopior <-- --> Hårnät (det ska jag dock byta eftersom jag redan har ett lika dant)

Pengar, 2050:- tror jag att jag fick det till. Sen har farmor satt in 1000:- på mitt konto som jag ska köpa en hjälm för, en Lamicell Master blir det.

Och det som är typ bäst av allt .. Sony Ericsson Xperia X8! Såklart sitter det rosa skalet på. ;)


Min dag

Publicerat av Jennie Börs den 29 Mars 2011 kl. 20:26 i Vardag

Sedan strax efter fyra har det varit fullt hus här, och då har ännu inte alla varit här heller! Jag har inte alls ätit mycket fika, men ändå känns det som jag har fika upp till halsen .. Har fått en del roliga och bra saker i alla fall, bilder på vad kommer lite senare! Den bästa saken sitter jag och kollar in just nu, en hel vetenskap, haha.


Evita - 29 mars 2011

Publicerat av Jennie Börs den 29 Mars 2011 kl. 20:19 i Ridpass - Evita

Vila


Miro - 29 mars 2011

Publicerat av Jennie Börs den 29 Mars 2011 kl. 20:18 i Ridpass - Miro

Vila


Sweet sixteen

Publicerat av Jennie Börs den 29 Mars 2011 kl. 02:17 i Allt & inget

29 mars 1995 02.17
För precis 16 år sedan föddes jag!


Sen får vi inte glömma våra "små" katter som fyller hela tolv år idag. Jag och Trulsa på bilden. :)


Städning och mobilproblem

Publicerat av Jennie Börs den 28 Mars 2011 kl. 21:10 i Vardag

Ungefär det första som hände idag när jag kom till skolan var att mobilen sa upp sig. Touchskärmen fungerade inte, så då kan man inte göra mycket. Dagen har segat sig igenom med låånga lektioner. På son har vi tittat på någon film (om WWII), ganska seg är den. Hoppas vi inte behöver se det som är kvar. (a)

Hem och böt om och sådär och sedan upp till stallet. Väl hemma har jag städat inför morgondagen och letat på en ny mobil. En Nokia, ganska ny är den faktiskt och fungerar. Dock är jag inte riktigt sams med Nokia och knapparna är smått mystiska. Får stå ut med den så länge i alla fall. :)


Evita - 28 mars 2011

Publicerat av Jennie Börs den 28 Mars 2011 kl. 21:07 i Ridpass - Evita

Johanna promenerade som sagt med henne. Stundtals var det Evita som gick med Johanna dock, haha. Träns med kedja är nog att föredra framför grimma och grimskaft. De skulle tex gå över bron först, men Evita bestämde sig ju för att hon absoult inte skulle gå över. Hon tvärvände och gick åt andra hållet med Johanna i släp. Men Johanna fick henne någrot steg framåt och sedan vände Johanna tillbaka så fick Miro gå först och då gick det bättre.


Miro - 28 mars 2011

Publicerat av Jennie Börs den 28 Mars 2011 kl. 21:04 i Ridpass - Miro

Vart en promenad idag, ner för reningsverksbacken och över bron för träningens skull. Han var jätteduktig, han fick först en bit nedför eftersom Evita inte ville, sen gick Miro för sagt för henne så då böt vi plats igen. Han gick även först över bron, Evita hade promt bestämt sig för att NEJ. Tar man en liten bit i taget så fungerar det, men han tycker det är lite obehagligt. Sen promenerade vi uppåt igen. Bra att även jag fick lite motion. Backen är inte precis kort.

Johanna skulle ta bilder med mobilen tänkte hon, men smart som hon var så hade den inget batteri. Min har sagt adjö för sig, de får ni läsa mer om i ett annat inlägg.


Svart/ljusblå hoppoutfit

Publicerat av Jennie Börs den 28 Mars 2011 kl. 11:45 i Outfit

Hur snyggt skulle inte det här vara? Shabrak, pannband, hjälm och stövlar har jag. En dunväst vill jag köpa inom en snar framtid och en ljusblå tröja är väl inte så svår att skaffa fram? Lindorna är nog det största problemet. Någon som har ett par hemma som inte används?!

Perfekt outfit om jag vill vara lite fin hemma när jag rider, dock måste jag rida i hoppsadel men det gör mig ändå inget. Gör det så ofta ändå så. Hiss eller diss på den här outfiten?


H3fewlqhrui2rfhjkqry3

Publicerat av Jennie Börs den 27 Mars 2011 kl. 22:54 i Vardag

Galen? Jotack, det är bara förnamnet! Har tagit mig en och en hlav timme att titta på ponnyakuten, vilket är en halvtimme långt. Anledning, SVT är segt som bara den och buffrar och laggar hela tiden. Måste vara SVT som har något problem med sin server tror jag, för jag har full internetanslutning och allt annat går klockrent.

Mellan gångerna när jag pausat för att det ska ladda så man kan titta i kanske 2-3 minuter har jag tittar runt efter hästgrejor. Tittat på ridbyxor bla, det är välbehövligt! Hittade dessutom ett par supersnygga ridstrumpor från HV Polo på Hööks, för bara 99:-! Eller förlåt nu ljög jag, två par supersnygga. Finns även snygga pikér, dock kostar de en del .. :p

Nu blir det God natt!


Miro - 27 mars 2011

Publicerat av Jennie Börs den 27 Mars 2011 kl. 20:35 i Ridpass - Miro
Johanna red honom i ridhuset.

Evita - 27 mars 2011

Publicerat av Jennie Börs den 27 Mars 2011 kl. 20:28 i Ridpass - Evita

Red henne i ridhuset, hon var jätteseg först men tig ett spö i fem minuter sen släppte jag det, full fart. Blev mest lite lullridning men tog ändå igenom henne. På slutet var hon lång och låg i formen och frustade en hel del, så någon nytta borde det ju varit?


Andra gången jag red henne, stoor skillnad på fina tjejen jämfört med nu :)


Då var helgen över

Publicerat av Jennie Börs den 27 Mars 2011 kl. 20:17 i Vardag

Imorgon är det skola igen, sorgligt nog. Får glädja mig med att jag fyller år på tisdag i alla fall, hoppas jag får några roliga presenter. När jag rabblade upp min önskelista för Johanna här om dagen frågade pappa om det var jag eller hästen som fyller år, ja, det är nog nästan frågan. ;)

Gick bra på Hästis idag, barnen var både söta och duktiga. Först borstade vi lite på Blacky, men det blir ganska rörigt när fyra barn vill göra fyra olika saker, haha. Vi övergick istället till att göra rent vattenkoppar, vilket resulterade att det var ännuroligare att göra rent väggarna från bajs.

Sedan insläpp och hästarna skötte sig fint, upp till farmor för middag och efterrätt och sedan tillbaka till stallet. Jag tömde Miros box när Johanan red, snäll som jag är! Gick hem sen, Johanan och pappa fick klara kvällsfodringen ensama.


Varvar ner

Publicerat av Jennie Börs den 27 Mars 2011 kl. 13:52 i Vardag

Vi har som sagt stalljour idag, så det var upp tidigt och fodra. Dessutom är det omställning till sommartid, vilket resulterade att jag gick upp vid strax efter 6 istället för starx efter 7 (i alla fall om man tänker i den tiden vi är vana vid). Jag var inte speciellt pigg kan jag säga eftersom jag inte kunde sova igår kväll heller ..

Det har flytit på bra i alla fall, inte så jättemycket att göra. Red Evita när de andra släppte ut hästarna och efter det mockade jag åt Mary och tömde Evitas box. Ja, vi är lite lata i veckorna och mockar permanentbädd. Miros box ska också fixas, men det lämnade jag åt Johanna. Sedan la jag in mat och sopade där inne, sedan blev det lååång fikapaus innan vi sopade i stora stallet och la in kraften. Avslutningsvis lunchfodring och sedan hemfärd. Olyckligtvis nog så tog hösilaget slut, så det felade på att väga upp några till lunchpåsar och alla eftermiddag. Får se om någon kan köra i en ny bal nu på eftermiddagen så vi kan väga upp det sista, ska prata med Pernilla senare.

Nu laddar jag krafter för att återvända till stallet igen om inte allt för lång tid. Jag ska ta hand om barn som ska ha hästis. De ska ha voltige med två hästar sen ska jag ta hand om de fyra barn som inte rider. Får se vad vi hittar på, blir antagligen att borsta eller så. :)


Min vackra prins ♥


Rosa

Publicerat av Jennie Börs den 26 Mars 2011 kl. 22:20 i Allt & inget

Vem tycker ni passar bäst i rosa? Får jag säga det själv så tycker jag Miro, passar mycket bättre till hans mörka färg. Men det är otroligt söta båda två, och det spelar ingen roll om det är sto eller valack!

Förresten skulle jag vilja ha ett finare rosa allroundschabrak .. Det jag har är så urtvättat och passformen har försvunnit helt och hållet. Frågan är bara vad man ska ha för något? Vet i alla fall att jag vill ha ett i ganska ljusrosa med ljusgrå kant/paspoal. :) Skulle vara super att beställa ett från Mias, sponsrar någon?


Miro - 26 mars 2011

Publicerat av Jennie Börs den 26 Mars 2011 kl. 21:31 i Ridpass - Miro

Johanna tränade dressyr för Cissi, han hade tydligen blibvit livrädd för någon ljus fläck några gånger, tokponnyn. Men han hade varit fin på slutet.


Evita - 26 mars 2011

Publicerat av Jennie Börs den 26 Mars 2011 kl. 21:29 i Ridpass - Evita

Red i ridhuset nu på kvällen innan fodringen. Gjorde saker som hon tycker är jobbigt (men väldigt nyttigt!) för att jag ville ha igenom henne bra i traven. Några bogen in på långsidan i båda varven i början, det enda jag gör är att jag sätter mig för bogen in, lägger på innerskänkel, ställer och kräver att hon ska vara något engagerad med bakbenen. Hon ska mest bara tänka lite bogen in så hon får med sig bakbenen och det fungerar jättebra, för så fort man rätar ut henne blir hon jättefin i några steg sen tappar hon lite igen..

Red även skänkelvikning på volt. Inte alls mycket galopparbete, men fick igenom henne ganska bra i höger. Avslutade med att trava låååång och låååg och hon jobbade verkligen igenom HELA ryggen och frustade som en galning, fina flickan. ♥ Red på samma sätt som jag red Zanzibar förra vintern för att han skulle bygga upp bättre ryggmuskler, och det ska vi verkligen göra fler gånger. :)


Earth hour

Publicerat av Jennie Börs den 26 Mars 2011 kl. 21:17 i Allt & inget

Alla lysen är släkta, ljus är tända i typ hela huset .. Johanna hade bestämt att vi skulle sitta och spela kort hela timmen, men efter halva drog hon till Alex, haha. Så nu ligger jag i sängen med datan i knäet. Datan går på batteri, så ingen behöver klaga över den saken .. :p Onödig update, men ändå!


Baka

Publicerat av Jennie Börs den 26 Mars 2011 kl. 14:25 i Vardag

Bakat till min födelsedag på tisdag idag, blev precis färdig med allt. Det blir cupcakes (som ännu bara är muffins, haha) och vanliga cookies. Hade i hallon i muffinssmeten för att den skulle bli rosa, men det blev ver lila, hmh. Det får fungera ändå. Tur der blir rosa klet uppepå dom sen!

Farfar har även varit här en sväng och gratulerat mig, fick pengar som vanligt. Men det uppskattas ju allltid. Har insläpp senare i eftermiddag och även kvällsfodringen, och innan det ska jag även rida. Nu ska jag gå ut till mina kaniner en sväng, mer uppdatering i kväll!


Cause girl you're amazing just the way you are ♥

Publicerat av Jennie Börs den 25 Mars 2011 kl. 23:37 i Fotografering

Nu kommer det bilder som mamma tog! Vet att min sits inte är så vacker och att tyglarna glappar lite, hehe. Sisten kan jag delvis skylla på sadeln eftersom den ligger lite i bakvikt (därför vi har en svart grej under fårskinnspadden) och då hamnar man lättare i stolsits. Och sen ser det lite löjligt ut med lindorna bak, men det var inte lätt att få till det med ponnylindor .. :p







Miro - 25 mars 2011

Publicerat av Jennie Börs den 25 Mars 2011 kl. 23:11 i Ridpass - Miro

Johanna red honom när jag red Evita, han såg fin ut men lite loj. Åååh, längtar tills jag får rida honom ..


Evita brunstar fortfarande och Miro är jättesnygg! (Förresten, har vi inte lyckats bra: EVita har rosa och är sto, Miro har blå och är valack ;))


Evita - 25 mars 2011

Publicerat av Jennie Börs den 25 Mars 2011 kl. 22:58 i Ridpass - Evita

Länge sedan ni såg en sånhär rubrik, vavavavava!? :D:D (Okej, förlåt, kände bara att jag var tvungen). Idag har jag i alla fall ridit för första gången på 45 dagar (notera att jag inte red så mycket ordentligt veckan innan det heller). Gud så underbart det var, jag har verkligen längtat efter den här dagen. Evita fick leka lite handikapphäst med mig, säkert kort. Måste tyvärr vänta några dagar till innan jag får rida Miro ..

Det gick i alla fall bra, hon har verkligen blivit starkare sedan innan jag skadade mog. Hon bär sig på ett annorlunda och bättre sätt, även om det inte är topp tio så tycker jag det är bra för att vara Evita. Jobbade enbart på att hon skulle gå fram ordentlig för skänkeln och sätta under sig och söka sig neråt. I galoppen vart det mest bus, kände inte för att pressa henne för mycket utan det blev mest lite bus. Mamma fotade lite, kan säga att jag hade en bättre känsla än bilderna ser ut. Ska bli så skoj at komma igång igen, börja kämpa och nå våra mål. Komma ut och börja tävla, med båda två. Önskar dock att det fanns program med endast skritt och trav för Evitas del. ;)


Så här charmiga var vi idag! Evita ba: "Coolt, det sitter en människa med en svart sak som låter där :D", ja, så fort man ser något spännande måste man gå ur formen. ;) Jag har bestämt mig för att jag ska börja linda oftare, för det är såå mycket snyggt. Nu ska jag bara ta att kapa mina frampaddar så jag kan linda med elastiska lindor.


Swarovskipannband

Publicerat av Jennie Börs den 25 Mars 2011 kl. 21:57 i Frågor och Svar

Till Miro har vi två stycken swarovskipannband, ett vanligt silvrigt med fyra rader stenar och ett med två rader rosa stenar. Det silvriga fick jag och Johanna i julklapp, men eftersom jag var med och köpte det så vet jag vart det är köpt och vad det kostade, haha. Det är köpt på mässan i Globen, på Charlies häst och hund. Det kostade då 600:- eftersom det var mässapris, ordinarie pris är 800:-. Finns att köpa på Aubiose (och de flesta andra ridsportbutiker) för runt 800:-. Finns på Hööks har jag sett, det är något billigare. Det rosa är köpte på Aubiose, det kostade 430:-.

Evita fick vi med ett silvrigt swarovskipannband till, det har dock tappat 9st stenar. Men det är ju funktionellt ändå. :) Tittar man nära ser man att det saknas, men inte på håll. Har även ett silvrigt fejkswarovski, det följde med ett träns vi köpte på Ullared i somras. Fejk finns att köpa lite var stans och kostar mellan 200-300:- Finns tex på Hööks.


Silvrigt swarovski <-- --> Rosa swarovski

Silvrigt swarovski <-- --> Silvrigt fejkswarovski


Diss

Publicerat av Jennie Börs den 25 Mars 2011 kl. 15:41 i Allt & inget


Hittade det här pannbandet på Hööks hemsida igår när jag tittade vad de fått in för någonting nytt och roligt. Det faller mig verkligen inte i smaken. Nog för att det är snyggt med blingbling, men det här var ingen höjdare tycker jag. Priset, 329:- tycker jag dessutom var väldigt dyrt! Är inte speciellt förtjust i länkpannand överhuvudtaget egentligen, men klart finns det undantag. Till exempel tycker jag att pärlpannbanden jag har är väldigt snygga, de är dessutom annorlunda och färgglada!

Vad tycker du om det här pannbandet? Hiss eller diss?


Dagen med stort D

Publicerat av Jennie Börs den 25 Mars 2011 kl. 15:08 i Allt & inget

Ikväll vid halv åtta, det kommer bli det bästa på väääldigt länge. Garanterat!


Godis för ögonen

Publicerat av Jennie Börs den 24 Mars 2011 kl. 20:56 i Allt & inget


Jennie är kär

Publicerat av Jennie Börs den 23 Mars 2011 kl. 21:47 i Allt & inget

Satt och tittade efter ponnyer på hästnät, som vanligt när jag inte har annat för mig. Så bara ser jag en bild och blir typ helt kär. Går in på annonsen och hittar en film .. Ponnyn har allt! Dock står ponnyn i Holland och ligger ute på 900 000 kr och tyvärr i liite för hög klass för lilla mig. (a)


Jag får nöja mig med världens bästa Miro istället, han är minst lika fin han också egentligen. :)


Hur uppfattar du mig som person?

Publicerat av Jennie Börs den 23 Mars 2011 kl. 20:48 i Tankar & åsikter



Bilder tagna på The Studio


Föryngrats

Publicerat av Jennie Börs den 23 Mars 2011 kl. 20:24 i Allt & inget


Vi kan nog konstatera att det blivit något fel när sadelmänniskan skrev in Miros uppgifter, för vad jag vet är han 11 år och inte 6 år. Men vi tar det så glatt som en komplimang. :) Förövrigt hämtade pappa hem dressyrsadeln efter omstoppningen, så nu ska den förhoppningsvis passa honom till 100. Sen får vi helt enkelt se vad det blir för hoppsadel i slutendan. Drömmen vore nog en sån som han har fast en i 17".


Lätt att ångra sig i efterhand

Publicerat av Jennie Börs den 23 Mars 2011 kl. 15:16 i Utrustning

Det är alltid lätt att vara efterklock, det vet säkert de flesta redan om. Just nu ångrar jag mig något så fruktansvärt att jag inte köpte ett par lindor som jag tänkt göra i höstas. De fanns på Hööks, de var svarta med en ljusblå rand i kanten på knäppningen, se bild nedan.

Då köpte jag de inte för att jag inte hade något schabrak som passade till, för det jag tänkte köpa hade gått ur sortimentet men fanns kvar på internet. Glad för att jag inte köpte schabraket eftersom jag idag inte alls är nöjd me mina schabrak från Hööks. Men nu har jag ett schabrak som jag tror skulle passa superbra med lindorna, mitt HV Polo schabrak!


Så såg lindorna ut, och bilden på schabraket fick ni på köpet. Färgen på det blå på lindorna är inte så skarp i verkligheten, men det gör ingenting i det här samanhanget. Det ljusblå på schabraket är nämligen inte heller så stark. Nu är jag ganska arg på mig själv, haha ...


Storm?

Publicerat av Jennie Börs den 22 Mars 2011 kl. 21:17 i Vardag

Helsike så det blåser ute nu alltså, låter som hela kaninhagen utanför fönstret håller på att blåsa iväg! Kommer nog hålla mig vaken i natt kan jag säga, för en gång skull är det inte råttor på vinden och i väggarna, kaniner som gnager i väggarna eller en kanin som kör gatulopp i buren, haha.

Kom hem från stallet för ungefär en timme sedan, mockade åt båda ponnyerna och haft usmöte. Det tar några timmar kan jag säga, haha. Var där till halv fem och hemma vid åtta! Väl hemma har jag gjort tyskaläxa, skrivit en utvärdering till HKn samt läst igenom de små noteringar mamma gjort på mina tre uppsatser. Två är så gott som färdiga, den tredje ska jag argumentera lite mer i. Men måste ha någon att diskutera med för att få nya saker att skriva om. Just nu är ingen hemma, förutom katterna som jag håller på att få spel på. De är inne i en "hata varandra" period och går omkring och slänger arga blickar på varandra, retas och flyger på varandra. Höll på att bli galen ett tag, han sitta max fem minuter innan det var något nytt. Dörrar skulle öppnas, vattenskålar skulle fyllas på och sen ska man låta och du vet allt. Slängde nyss ut den ena, så nu är det lugnt. ;)

Ska väl ta och fortsätta med mitt och hoppas på att någon kommer hem snart .. På fredag är det btw dagen med stort D. :D


Sommar ♥

Publicerat av Jennie Börs den 22 Mars 2011 kl. 15:56 i Allt & inget



Förresten, ser ni att Miro är bonde på andra bilden? :D


Sugen på ett nytt träns ..

Publicerat av Jennie Börs den 22 Mars 2011 kl. 14:48 i Utrustning

Men det är verkligen inte något so står högst upp på prioett listan. Miro har dessvärre på något sätt lyckas revat till nosgrimman på sitt dressyrträns, hur vet jag inte .. Det syns inte på håll, men när man tittar nära och jag kan ju såklart inte låta bli att titta på den hela tiden! Tur tränset inte var speciellt dyrt, 300:- på Ullared.

Något annat jag är sugen på är en vitfodrad remontnosgrima, men det ligger verkligen inte högt upp på prioett listan!


Själv tycker jag det är ganska snyggt, ganska brad nosgrimma och runta spännen! Dock är spännerna inte så bra gjorda så lädret buktar ut lite mer än vanligt. Ganska plastig kvalité på allt utom nosgrimman, men vad kan man begära för 300:-?

Något jag är inne på är om jag ska kolla runt lite efter lösa nosgrimmor, en som man kan ha på tävling och träning bara. Vill ha en bredare aachennosgrimma, en som är "rundad" (eller vad man säger?) och med lagom mycket fodring. Tycker inte personligen att det är fint med för mycket fodring! Pullback vill jag också ha, det är mycket snyggare än vanlig.


Den här nosgrimman från Horze gillar jag starkt, synd att det inte är snokre på den bara .. Annars hade jag gärna vilja ha den.


Vår!

Publicerat av Jennie Börs den 22 Mars 2011 kl. 13:21 i Vardag

Solen lyser helt underbart ute, våår. ♥ Haft friluftsdag med skolan, promenad med foto så några bilder följde allt med hem. Hade det inte varit för min dumma arm skulle jag varit i Romme och åkt slalom nu. Har inte åkt en enda gång i år, det är skandal!

Ska fortsätta med mina uppsatser nu och sedan usmöte ikväll. 6 veckor sedan jag gjorde illa mig idag, tiden har gått otroligt fort faktiskt! Och om en vecka fyller jag år, haha. (a)


Jag är med och deltar! Vill du också vara med? Klicka här.


Smart Jennie

Publicerat av Jennie Börs den 21 Mars 2011 kl. 21:40 i Vardag

Igår när jag fotade Tigerhoppning lyckades jag efter hälften av bilderna ändra filformat, hur är helt okänt. Men jag har i alla fall hälften av bilderna i JPEG och hälften i RAW, haha. Nu sitter jag och väntar på att RAW-bilderna ska bli till JPEG. Därför blir det inga Johanna och Evita bilder idag, för det går INTE snabbt kan jag säga! Men imorgon, jag lovar. :)

Nu ska jag packa kameraväskan inför morgondagen, vi har friluftsdag och jag har fotografering. Tar med teleobjektivet och sigmaobjektivet, så kan jag ta både macro och på långt håll.


En blev i rätt format i alla fall, så bjuder på den. :)


Det här kan jag ju inte missa!?

Publicerat av Jennie Börs den 21 Mars 2011 kl. 18:47 i Allt & inget

Vill du också vara med? Klicka här! Tävlingen i samarbete med Cheval.


Det här kan jag ju inte missa, eller hur? ;) Jag har ännu inte vunnit någon såndär bloggtävling som jag varit med i (är ett x antal stycken, borde nästan skaffa en egen kategori!), men någon gång måste ju vara den första? Och för varje förlust är man en gång närmare en seger.


Hk-boken, word och jag

Publicerat av Jennie Börs den 21 Mars 2011 kl. 16:30 i Vardag

Nu ska jag, word och HK-boken avsluta en uppsats, den ska vara färdig skriven innan jag går och lägger mig ikväll har jag bestämt mig för. Sen ska den givetvis bearbetas, men det fixar vi imorgon istället. Ska skriva om en kostrelaterad sjukdom, så jag har valt Anorexia.

Ska upp till stallet och mocka lite också, wiihoo. Puss ponnyer får vi inte glömma! Ska ta en liiten paus för redigering av Johanna och Evita bilder också hade jag tänkt. Men vi får se hur det blir.


Mina fina

Publicerat av Jennie Börs den 20 Mars 2011 kl. 21:42 i Fotografering





Klara ville att jag skulle fota Gerda i vårsolen innan tävlingarna startade, så tog några bilder på ponnyerna också. Evita är ingen större fotomodell i hagen, helst ska hon stå med mulen i backen .. Så fick passa på när hon tittade upp. Miro stod och halvsov med nosryggen nästan in till tråden (sista bilden), men fick några bilder när han tittade upp. Ska jag ladda upp lite bilder på Gerda också?

Bilderna på Johanna och Evita kommer imorgon istället, ps är ganska segt för tillfället. Men nu fick ni ju lite söta bilder på mina fina i alla fall. ♥


Jag är med och tävlar

Publicerat av Jennie Börs den 20 Mars 2011 kl. 20:51 i Allt & inget


Vill du också vara med? Klicka här!


Tigerhoppning och Bowling

Publicerat av Jennie Börs den 20 Mars 2011 kl. 19:00 i Vardag

Tigerhoppningen är nu avklarad, det var våran första tävling och jag tycker allt flöt på riktigt bra! Johanna var med och hoppade 70cm på Evita, gick jättebra. Evita var lite laddad, men det var inga problem. Jag tycker att de hade ett mycket bättre flyt idag än på Hjärtehoppet i alla fall. Bilder kommer senare!

Direkt efter åkte vi och bowlade. Ett stooort gäng. Jag hade inte precis någon bra start, men jag vann tillslut totalt om man bara räknar på den banan jag spelade på. :)


Som Mona Lisa har sitt leende

Publicerat av Jennie Börs den 20 Mars 2011 kl. 14:14 i Tankar & åsikter



Främling
Vad döljer du för mig?
I dina mörka ögon
En svag nyans, av ljus nånstans
Men ändå, en främling
Så känner jag för dig
Jag ber dig, låt mig få veta
Vem vill du vara?
Kan du förklara
Det för mig?

Som Mona Lisa har sitt leende
Så gömmer också du en hemlighet
Stjärnor jag ser dem
Vill gärna ta ner nån till dig
Där bortom himlen finns en evighet
Om du vill upptäcka den här med mig
Ta första stegen och visa mig vägen ikväll
En känsla och jag litar på dig
Sen blir vår kärlek aldrig främmande igen


You're fuckin' perfect to me

Publicerat av Jennie Börs den 19 Mars 2011 kl. 23:05 i Tankar & åsikter


(Jag vet att det är asvackert lindat fram, men paddarna ska sys om så de passar)

Pretty, pretty please
Dont you ever, ever feel
Like you're less than
Fuckin' perfect

Pretty, pretty please
If you ever, ever feel
Like you're nothin'You're fuckin' perfect to me


Marin/röd allroundoutfit: Sandra och Nike

Publicerat av Jennie Börs den 19 Mars 2011 kl. 22:36 i Outfit

Schabrak - John Whitaker*
Skydd - Börjes (Går ej att direktlänka)
Benlindor - Horze* (men vet att det finns liknande på hästaffären vid Dollar Store i Borlänge)
Hjälm - Jacson Wen*
Stigbyglar - Hööks*
Ridbyxor - Hööks*
Jacka - Horze*

Sandra ville ha en allroundoutfit i mellanklass i färgerna blå/röd. Hittade dock inget röd/blått schabrak som var fint i prisklassen, därför gjorde jag såhär istället. Anledningen till lindorna är att man kan ha lindor i dressyren och skydden i hoppningen. :)

Vill du också ha en outfit? Läs mer här!


Skrivare

Publicerat av Jennie Börs den 19 Mars 2011 kl. 16:49 i Vardag

Har bråkat med skrivaren nu en stund! För det första hade inte pappa bytt färgpatroner som jag bett honom om, så jag fick lösa det själv. Jag hade ingen aning om hur man gjorde, men jag öppnade upp skrivaren och insåg att det var busenkelt. Nästa problem var att skrivaren bara ville skriva ut i A5 format, tur jag testa skriva ut en i svartvitt innan jag bröjade skriva ut allt på en gång. Men efter att kollat igenom alla inställningar hittade jag felet. Nu har jag fått ut alla diplom, mamma ska hjälpa mig att plasta in dem när hon kommer hem. Jag vet nämligen inte hur maskinen fungerar.


Ny header

Publicerat av Jennie Börs den 19 Mars 2011 kl. 11:30 i Vardag

Äntligen en lite finare header, blev faktiskt ganska nöjd med den. Men jag behöver verkligen nya bilder .. De på Miro är tagna i höstas och han har blivit enormt mycket finare sedan dess! Och Evita, ena bilden är tagen andra gången jag red henne och då kan man inte direkt påstå att jag hittat knapparna. Men när jag börjar rida igen, då får jag helt enkelt ragga en fotograf. Sen kan gärna snön i paddocken få smälta bort, jag är trött på ridhusbilder nu. ;)

Lite mer småändringar på designen kommer att komma under dagen, jag skyndar långsamt.


Bloggtips

Publicerat av Jennie Börs den 18 Mars 2011 kl. 22:54 i Allt & inget

Att hitta bra bloggar där innehållet är intressant och lockar till läsning är väldigt svårt! Det är mycket som ska stämma in för att man ska vilja fortsätta följa en blogg. Jag tror att om jag själv skulle följt min egen blogg (alltså, om jag var en annan person) tror jag faktiskt att jag skulle tröttna ur ganska fort om jag ska vara ärlig, haha. (a) Men här kommer några bloggtips som jag tycker är intressanta och det är även lite sånt som jag tittar på när jag följer en blogg.

-En fin och genomtänkt design
Designen är det första man tittar på, det är hela första intrycket! Är designen tråkig uppfattar man lätt att även själva bloggen är tråkig. En bra design behöver inte vara plåttrig, själv tycker jag att den ska vara ganska enkel men ändå snygg och välgenomtänkt. Färgerna ska passa ihop med varandra, så man inte blandar rött och cerist till exempel.

-Varierade inlägg + hyffsat bra uppdatering
Uppdateringen är viktig, finns det något nytt inlägg när man klickar in blir man motiverad till at fortsätta följa bloggen. Men inläggen ska vara varierade och genomtänkta. Att läsa en blogg med 4-6 inlägg om vad man gjort under dagen är ganska meningslöst. Det blir inte intressant. När det även är massa mobilinlägg blir det också tråkigt, tycker jag. De blir bara en massa text ihopknölad i en salig blandning eftersom man inte kan göra radbrytningar. Om man vill uppdatera på dagen när man inte har tillgång till datan, förbered hellre genomtänkta tidsinställda inlägg! Det blir mycket intressantare att läsa än ett ihop knåpat inlägg från mobilen som säger att man är i skolan .. Jag vill inte totaldissa mobilinlägg, någon gång ibland kan det vara skoj att läsa.

Variation är viktigt. Vardag, outfit, utrustning, åsikter, hiss, diss och allt vad det nu är! Och kan man inte variera är det jobbigt att dag in och dag ut läsa ursäkter till att man inte uppdaterat, o shit, världen går inte under. Hellre lite dålig uppdatering än en massa krimskrams inlägg!

-Välskrivna inlägg
Tänk på gramatik och stavning. Undvik talspråk, det blir jobbigt och låter fult när man läser. Felstavningar och särskrivningar är något som jag stör mig på, däremot brukar jag inte reagera när orden har omblandade bokstäver! Styckeindelning måste finnas, det är jättejobbigt att läsa ett långt inlägg utan små avbrott. Undvik att använda för mycket smailisar, de kan komma någon gång ibland när man verkligen vill uttrycka en känsla starkt. Blir det för mycket smailisar blir inlägget för oseriöst, tycker jag.

-Fina bilder (ofta)
Att ha en bild med i inlägget livar lätt upp stämningen tycker jag. Det blir lixom som ett litet avbrott. Fina bilder gillas givetvis framförallt! Att ladda upp 20st bilder på rad i högupplösning är jobbigt att titta på, i så fall är det bättre att ladda upp de små och lägga de brevidvarandra. Vill man att folk ska kunna se de högupplöst, välj en klickbar bild.

Finns mycket jag kan bättra, det vet jag. Man ska bara ta tag i det också! Men tror jag kommer känna mig mer motiverad till att blogga när jag kan rida igen, nu gör jag ändå inget speciellt.


Sadeluppdatering

Publicerat av Jennie Börs den 18 Mars 2011 kl. 22:01 i Utrustning

Nu har alla sadlar fått sin "dom" eller vad man ska kalla det. Vi började med Evita, hennes sadel fick nog mest kritik av allihopa. Den åkte fram för hon inte hade några ryggmuskler och allt vad det nu var, hon ville inte ens stoppa om den typ för hon tyckte att vi skulle ha en större sadel. Vi får väl se vad det blir för sadel för hennes del. Vi provade även lägga på Miros sadel och det gillade hon ännu mindre, eftersom det är ännu lite mindre. 16" är för litet enligt henne för mig och Johanna, det kan vi konstatera.


Evitas sadel

Sedan var det Miros tur, han var skapligt trött på allt redan innan eftersom han fått väntat medan hon fixade med Evita. Hans hoppsadel låg bäst av alla tror jag! Och den har jag inte hört mycket positivt från andra om man säger så, dock sa hon att vi måste skaffa en större eftersom den trycker honom i ryggen om man sätter sig i den (och det vet jag ju, vi har ju ridit med den uppallad bak för att han känner obehag annars. Älskade, älskade hoppsadel .. Johanna fick provrida några av hennes sadlar, var bla Globus och Albion. Hon ville fundera lite till, så vi får väl se. Hur som helst ska vi försöka hitta en begagnad sadel, som passar bra. Miros rygg är verkligen inte rolig, kort, bred och noll manke! Hon sa i alla fall att han var fin i ryggen annars.


Miros dressyrsadel

Miros dressyrsadel fick följa med henne för operation i alla fall, positivt. Skulle hon vilja skilja den från mig också vet jag inte vad jag skulle gjort .. Den är galet skön den också! Man måste bara lära sig att den är väääldigt bred! Hon skulle fixa om den så att den ligger ännu bättre, + att vi antagligen ska lägga en glidpadd under (ingen vanlig gelpad, utan det är som en rektangulär svart gummiaktig sak med hål i .. Och de lukatar supergott!). Hon satte även på en "supergjord" på den, dock kostar de nästan 2.000! Men de ska göra så att sadeln glider mindre och även att de ska slappna av, sa hon. Inget hon sa att vi borde ha i alla fall, lite dyrt för en sadelgjord om ni frågar mig.


Miros hoppsadel (Inte direkt världens snyggaste, men ack så skön!) Fin handställning, den där handen är i alla fall boorta nu! Snyggt att jag har massor av grus på chapsen efter min avramling också. ;)

Grattis till er som orkade läsa .. hah. :)


I paketet fanns ..

Publicerat av Jennie Börs den 18 Mars 2011 kl. 21:16 i Shopping

.. två par vita Eskadron boots! Felicia och Maja "gissade" rätt, haha. De hade nog en ganska stor aning eftersom jag redan berättat för dem. Hittade en annons på Hästnet, så jag mejlade och frågade efter mått så jag kunde mäta eftersom jag inte var 100% med storleken. Prisvärt var det i alla fall, fick två par boots billigare än jag skulle fått ett par för (och då är även frakten medräknad). De var ganska fina också, det enda som ser begagnat ut är spännet och det får man kanske räkna med!

Hade nog kanske inte gjort jättemycket om det var liite större. Det såg lite töntigt ut, men å andra sidan är jag van att se Miro i gummiboots och de sitter ju lixom lite slappare. Men ett vitt schabrak, vita lindor och botse, så snyggt! ♥




Sadlar är klurigt

Publicerat av Jennie Börs den 18 Mars 2011 kl. 15:06 i Vardag

Usch vad jag fryser, tog säkert över 2h att kolla alla sadlar och allt! Men mer om det senare. Hemma och kollar mejlen, mitt paket har kommit. :D Så nu ska jag och mamma åka och hämta ut det och sedan ska jag prova så att de passar, men det borde det göra. Vad det är får ni veta ikväll.


Felicia och Debbie fick stå för bild. :)


Vandrande snögubbe

Publicerat av Jennie Börs den 18 Mars 2011 kl. 10:46 i Vardag

Idag har jag haft två lektioner, vid tio kunde jag gå hem! Musiken var inställd (tack gode gud, det är värre än alla andra ämnen .. Det enda som det orsakar är huvudvärk!) så jag hann bara med tyskan och engelskan. De andra har lektioner på eftermiddagen, men jag är ledig från lunch eftersom det kommer en sadelmänniska och ska titta på Miro och Evitas sadlar idag.

Nu till rubriken .. Det verkligen snöar ute och såklart så att jag var tvungen att gå rakt mot all snö som föll ner från himlen! De har dessutom inte hunnit ploga ännu, = jag fick pulsa fram. Imorse var i alla fall pappa snäll och skjussade mig till skolan, eftersom han var ledig. Inte ofta jag får skjuss till skolan inte och de få gånger de händer är man glad om det är skitväder!

Nu ska jag pyssla lite med en ny header tror jag, det största problemet är dock att jag inte har några nya och roliga bilder .. Men den nya må i alla fall bli bättre än den jag har nu!


Fail på Hööks

Publicerat av Jennie Börs den 17 Mars 2011 kl. 21:31 i Utrustning

Jag ljög visst lite i förra inlägget, förlåt! Men strax efter jag publicerat det hittade jag någonting som jag bara var tvungen att uppdatera om, haha ..


Ni ser det inringade på bilden? Lindorna är rullade åt fel håll! Inte okej enligt mig, en produktbild bör visa rätt tycker jag. Tänk på de okunniga människor som inte fått lära sig hur man lindar, kanske de tittar på den här bilden när de vill veta åt vilket håll man lindar, inte bra. Det är dessutom lite "dålig reklam" tycker jag och sen ser det ju inte så proffsigt ut heller.

Förövrigt tycker jag att det är ett väldigt fint sett, bara hoppas på att färgerna är lika fina i verkligheten som på bilden. På de senaste svart/ljusblåa settet de hade (schabrak och lindor var det då, fast man köpte de separat) var nämligen den ljusblå färgen väldigt matt och tråkig när man såg det i verkligheten, men på bild såg det jättefint ut. Men till saken, tänk om det här kommit ut någon vecka tidigare .. Hade hellre köpt det här än det bruna som vi köpte till Miro. Lindorna hade passat utmärkt till mitt HV Polo schabrak för den delen också!

*Rättelse: Tack Calinne för att du rättade mig, haha. :) Det är inte ljusblått, utan grått. Ibland ser man nog färger i önskeséende. ;)


Fullt upp?

Publicerat av Jennie Börs den 17 Mars 2011 kl. 21:16 i Vardag

Det är nog frågan egentligen, haha. Skola från halv nio till tio i fyra, hem och byta om och iväg till stallet. Hade us planeringsmöte inför Tigerhoppningen på söndag, så förhoppningsvis har vi full koll just nu! Annars har jag bara varit i stallet och umgåts med diverse människor.

Uppdateringen idag ska jag inte skyryta med precis, haha. Och mer blir det inte idag heller. Vem vet, kanske bomar med inlägg imorgon istället? Men ska jag vara ärlig, själv läser jag hellre en blogg med dålig uppdatering till och från än en som laddar upp typ åtta inlägg på en dag "bara för att" där det ändå bara handlar om vad man gjort under dagen, uppdelat i åtta delar.


Pälsregn

Publicerat av Jennie Börs den 16 Mars 2011 kl. 20:24 i Vardag

Varit i stallet och pysslat med ponnyer. Började med Miro, försökte borsta honom men det går seriöst inte nuförtiden .. Massor av päls samlas i borsten och bildar en hinna så att själva borsten inte når pälsen, om ni förstår. Därför tog jag ryktstenen och ryktstenade med den i ungefär 20min. Förstår inte hur mycket päls det kan sitta på en ponny, det mest komiska är nog att det spelar ingen roll hur mycket man får av .. Det sitter lik förbaskat kvar lika mycket ändå! Det positiva är att nu är alla långa stor borta i alla fall! Blev lite mer pyssel med honom också innan jag gjorde iordning honom för att Johanna skulle rida.

Var in i ridhuset med honom och fick med mig Evita ut. Även hon fick lite omvårdnad. Borstade först, ryktstenade (dock fäller hon inte lika mycket, men nu är även alla hennes långa strån borta!) sedan och sedan borstade jag igen. Sedan plockade jag bort alla hennes grejor och gick hem.


Np fysik - Klart!

Publicerat av Jennie Börs den 16 Mars 2011 kl. 15:31 i Vardag

Eller ja, nästan i alla fall! Bara att göra självla labben, men det är nog inga problem eftersom jag gjort den innan så. Bra att det inte var en enda fråga med från vad vi fått som pluggmatrial, haha. Jag gissade mig fram på det mesta, men det kändes som att typ vg frågorna var lättare än g? Aja, vi får väl se hur det går ..

Dagens planer är att skriva en term report till engelskan (det ska jag börja med 16.00, jag måste sätta tider annars blir det inte gjort ..) och upp till stallet vid kanske halv sex, sex eller något sånt. Sen kanske jag ska hinna blogga lite också. :)


God natt

Publicerat av Jennie Börs den 15 Mars 2011 kl. 22:04 i Vardag

Nu ska jag snart sova, kan nog verkligen behövas. Min hjärna är typ överfull at information från fysikhäftet vi fått, vi får väl hoppas på att någonting av det jag läst som kommer med. Men lycka till alla 9or som har np i NO imorgon, oavsett vilket ämne!


Vad kan det vara?

Publicerat av Jennie Börs den 15 Mars 2011 kl. 13:37 i Shopping


Gilla, gilla, gilla! Måtten jag pratade om här om dagen stämde utmärkt så därför slog jag till på en gång, eftersom det verkligen är värt pengarna. Nu kan jag bocka av ännu en sak på önskelistan (att jag dessutom fick dubletter var ju bara en liten bonus) och ponnyerna kommer nog bli så fina så. :) Någon som kan gissa vad det är för något? Vi kan väl säga så att de som gissar rätt får en länkning när det kommer!


Hemma idag igen

Publicerat av Jennie Börs den 15 Mars 2011 kl. 13:26 i Vardag

Hemma idag också, men mår mycket bättre idag. Har fortfarande lite ont i huvudet, men det är så det är acceptabelt. Dagens planer är att plugga fysik, np imorgon! Har utvecklingssamtal för den delen också, men det är inga större problem. Kanske upp till stallet en sväng och pussa på ponnyerna. :)


Jag är med och tävlar!

Publicerat av Jennie Börs den 15 Mars 2011 kl. 11:27 i Allt & inget


Vill du vara med du också? Klicka här. :)


Jag är med och tävlar!

Publicerat av Jennie Börs den 15 Mars 2011 kl. 11:07 i Allt & inget


Vill du också vara med? Klicka här. :)


Hemma

Publicerat av Jennie Börs den 14 Mars 2011 kl. 18:37 i Vardag

Varit hemma från skolan idag, kände mig dålig redan igår kväll då hela huvudet kändes svällt. Imorse vaknade jag med världens huvudvärk och lite feber, så jag somna om efter två panodil. Sov till tjugo i tolv, när jag vaknade kände jag mig piggare men huvudvärken den sitter kvar än.

Dagen har spenderats framför TVn, och när det inte varit bra program har jag tittat på olika program i play på datan. Nu ska jag fortsätta titta på TV, att sittar och koncentera sig på npgot på datan går verkligen inte. Blir nog ingen mer uppdatering än det här idag heller.


Diss - Ridstövlar

Publicerat av Jennie Börs den 13 Mars 2011 kl. 16:07 i Utrustning

Här kommer det några ridstövlar som inte faller mig i smaken, givet vis finns det fler som skulle kunna hämna här, men vi tar de här till att börja med!


Tretorn Comfort Varför är de gråare "mitt uppepå" foten? Inte alls fint, enligt mig. Saknar dessutom "flärpen" som finns upptill på Advance, det är mycket snyggare. Men jag håller mig borta från Tretorn helt och hållet, stilrent ska det vara .. Men om jag var tvungen att välja ett par, skulle jag välja Advance före de här!


Pioneer Crocodile De är så blanka att de ser plastiga ut, tycker jag. Dessutom gillar jag inte mönstret. Men blinget är mycket fint, den vanliga modellen i vanligt läder tycker jag dock är väldigt fin!


CRW Active Kombinationen mellan det "skrovliga tyget" och lädret gillar jag inte, reflexränderna faller mig inte heller i smaken. Lösningen med att dragkedjan går fram på foten är smart, eftersom det blir väldigt stora påfrestningar på dragkedjan när den går ner mot hälen. Dock är lösningen inte speciellt snygg, tycker jag.


CRW Veneto Är det här verkligen ridstövlar? Jag tycker snarare att det ser ut som stövlar man har när man är ute och vandrar .. Men vad vet jag, något jag vet är att det inte är dressyrstövlar i alla fall .. :p


Stalljour

Publicerat av Jennie Börs den 13 Mars 2011 kl. 13:42 i Vardag

Stalljour idag, så upp tidigt och fodra hästarna. Har vägt hö och mockat två boxar! Första gången jag mockar på 5 veckor, jag kommer ihåg hur man gör i alla fall. Tog två lättmockade permanentbäddar i stora stallet, det räckte gott och väl för sen kändes det lite i armen.

Ska snart äta något, plugga lite och sen får vi se. :)


Lycka ♥


Duktig Jennie

Publicerat av Jennie Börs den 12 Mars 2011 kl. 21:28 i Vardag

Nu har jag lagat mat, FISK! Ni borde bli förvånade, jag är verkligen ingen fiskmänniska .. Men vill man ha bra betyg i HK så. :p De blev ganska bra faktiskt i alla fall.

Varit i stallet och pysslat med Miro, mamma pysslade med Evita. Borstade av honom och sedan provade jag göra några knoppar i hans långa och tjocka man. Så snart armen tillåter det ska manen få sig en liten omgång igen! Han är ganska söt också, nu när han fäller han har ganska loj och inte speciellt snabb med att äta. Han äter inte när han bara står i boxen eller när man lägger upp i krubban när han sitter fast. Men om man matar honom, då är han väldigt klupsk, sötponnyn. ♥

Måtten stämde i alla fall, så nu är det bara att hoppas på att jag får ett svar så snart som möjligt! Hoppas verkligen på det, men vad det är tänker jag inte säga för då kanske någon hinner före mig. ;) Nu ska jag försöka hitta på något skoj!


Bara för att vi är ganska söta som tomtar :D


WW2

Publicerat av Jennie Börs den 12 Mars 2011 kl. 17:21 i Vardag

Bra att vi får frågor där svaren inte ens står i boken, det är då vissa saker jag inte kan hitta! Så vissa frågor har jag svarat helt utifrån sånt som vi på någotvis fått information om på lektionstid, för vissa frågor har man fått svar på i alla dessa informationsfilmer vi sett på. Men man kommer ju inte ihåg allt och det är lätt att viktiga detaljer missas.

Nu väntar jag mest på att gå upp till stallet, pussa på ponnyerna och titta upp ett par mått! Hoppas verkligen att måtten stämmer, då skulle jag bli riktigt glad. :D


Kanske jag hittar på en Nelson som vill bli lite ompysslad? :)


Ny design - äntligen?

Publicerat av Jennie Börs den 12 Mars 2011 kl. 14:47 i Allt & inget

Idag fungerade allt som det skulle, förra helgen gick det ju nämligeninta att ändra färger, typsnitt, textstorlek eller någonting .. Men idag fungerade allting. :) Headern är dock inte så fin, men jag hade ingen fantasi .. Dessutom vägrar ps spara den så kvaliten blir bra, spelar ingen roll hur jag sparar. Den vill prompt bli brusig! Ska göra en bättre så snart jag får inspiration! Nu ska jag plugga so.


God morgon

Publicerat av Jennie Börs den 12 Mars 2011 kl. 10:17 i Vardag

Ligger i sängen med datan i knäet och katten brevid mig, jag har alltså inte gått upp ännu! Men är nog kanske på tiden snart, ska nämligen snart upp till stallet för vi ska ha us aktivitet. Pulkaåkning med korvgrillning, jag får dock hålla mig till det sista. Har kameran batteri i sig får nog även den följa med. :)


Bild frfån förra gången vi åkte pulka, jag har inte ens tagit mig tid att öppna dom i ps .. :p


Hjälmfunderingar

Publicerat av Jennie Börs den 11 Mars 2011 kl. 23:11 i Utrustning

Minns ni att jag för någon månad sedan nämde att jag borde skaffa en ny hjälm att ha till vardags, eftersom den jag har nu skramlar när man ruskar på den? Nu tror jag att jag vet vad jag vill ha för något, eller, det står mellan två olika. Båda två är från Lamicell och i plast. Verkar verkligen skönt att ha en plasthjälm på sommaren i hettan, blir ju inte instängt så samma sätt som en vanlig hjälm! Helst skulle jag vilja ha en Charles Owen Wellington (helst JW modellen), men känns som att det är lite mycket pengar. Dock är det erbjudande på Cheval nu, men fortfarande lite dyrt. Och då kommer samma problem i alla fall, den vill jag inte rida med i skogen eller jämt till vardags. Men någon av de här funderar jag på:


Lamicell Transformer, i så fall står det mellan den svart/grå eller den svarta. (Rosa skulle givetvis vara snyggast, men man blir väldigt låst till rosa då ..)


Lamicell Master, isåfall den svarta med silver. Tycker nog själv att den här är snyggare, något dyrare men det är det värt i så fall. Ska nog prova en sån här nästa gång jag ska till Aubiose!

Det här är något jag ska lägga presentpengarna på, för jag behöver en hjälm. Usch, mina pengar bara försvinner så fort jag får nya ..


Hemma från stallet

Publicerat av Jennie Börs den 11 Mars 2011 kl. 20:33 i Vardag

Hemma från stallet, har inte gjort något speciellt. Kelat med Nelson (ja, han reste sig mot mig så han blev så lång att han kunde klona fast sig i mitt lår!), borstat lite på Miro och umgåts. Johanna och Alex rider (eller de är kanske färsiga nu), men jag gick hem efter jag, Cissi och Karin kvällsfodrat. Evita var i alla fall ganska söt när hon kom in i ridhuset, kan säga att hon börjat brunsta gaanska rejält! Hon vart superkär i Blacky, sen när han gick ut fick hon nöja sig med Miro. ;)


Svar - Vad tror du?

Publicerat av Jennie Börs den 11 Mars 2011 kl. 19:37 i Allt & inget

Jag har fått in en del svar, de flesta verkar faktiskt ha ungefär samma uppfattning om dem. Evita var nog lättare att bedömma än Miro, i alla fall om man tittar på de svar jag fått. Nu ska jag svara, stryker de svar jag tycker stämmer in och sedan skriver jag en liten kommentar under. :) Svarar bara på fråga 1-4, för det är ju mer om ur hästarna är. Det andra är inte riktigt lika viktigt (tycker jag).


1. Jag tror att hästen är:
a: Lättriden
b: Svårriden
(glöm inte att nämna orsak)

Kommentar: Miro är en svårriden ponny. För det första är han jävligt kvick, han behöver en stabil ryttare som hänger med och är på sin vakt. Man kan inte sitta och sova och "bara gunga med", för då är det lätt hänt att han tar "saken i egna händer" och hittar på något som han själv tycker är roligare. Han är dessutom väldigt känslig, kommer man åt honom lite för mycket blir han lätt sur. Temprament finns det också i honom, och det är väldigt varierande. Ibland är han världens snällaste när man rider och gör allt man ber honom om, men vissa dagar kan han lätt tjura ur. Ingen idée att sitta och sova, Miro kräver en enorm ridning! Vi slänger verkligen inte upp vem som helst på honom, ryttaren behöver vara stabil, veta vart den har sin kropp samt vara mjuk men ändå bestämd. Jag har verkligen lärt mig jättemycket på att rida Miro, när vi köpte honom förstod vi nog verkligen inte ur otroligt svår han var.

2. Jag tror hästen är:
a: Seg
b: Normal
c: Pigg/Het

Kommentar: I dressyren är han normal eller pigg, de beror lite på dagsformen och humöret. Han kan sega ur lite vissa dagar, men jag skulle inte vilja kalla honom seg. Vid hoppning och uteritt är han för det mesta pigg och glad. Jag har inte hoppa honom speciellt mycket (av vissa anledningar) men han är pigg. Vid uteritt kan han även bli lite stark.

3. Jag tror hästen är:
a: Läromästare och kanske ridskoleponny
b: En ponny som dom flesta kan rida
c: Pigg och framåt men gör ingenting
d: Het och stark och kan hitta på bus

Kommentar: En kombination av dom två stämmer verkligen in på honom. Han är pigg och framåt, men han kan hitta på bus lite då och då. Han kan bli stark ute, men aldrig het. Busen brukar för det mesta komma ute i skogen, glädje kickar och tjut i galoppfattningarna är nog det vanligaste. Kickar kan även komma i själva galoppen ibland. Men det roligaste han gjort var nog en gång när vi travade på banvallen, Klara och Gerda var framför och Gerda ville inte riktigt gå fram (var ju läskig frost på marken!) så Klara fattade galopp. Då blev Miro arg/avundsjuk och gjorde världens hopp rakt upp i luften! Kändes som alla ben stod rakt utåt, typ som Mulle kan göra i serierna ibland.

4. Jag tror hästen kan:
a: Bli en bra läromästare åt någon
b: Bli en elitponny i en diciplin
c: Bli en elitponny i flera dicipliner
d: Bli en fin ridskolehäst

Kommentar: Han är min läromästare, han har lärt mig otroligt mycket inom dressyren och han har mycket kvar att lära. Han är väldigt välriden och välutbildad vilket gör att man verkligen får lära sig att rida på rätt sätt. Dock skulle han behöva lugna ner sig några hekto (eller kanske snarare kilo) för att kunna lära en lite mer oerfaren ryttare. Man behöver nämligen kunna en del grunder från början.


1. Jag tror att hästen är:
a: Lättriden
b: Svårriden
(glöm inte att nämna orsak)

Kommentar: Lättriden för den som inte kräver någonting av henne, bara man vet hur man bromsar så är hon verkligen inte svår. Om man kärver något av henne är hon desto svårare, allt som kallas dressyr är väldigt jobbigt och onödigt (enligt hennes mening), så där får man jobba en hel del! Man måste verkligen hitta knapparna och knepen, det finns inga genvägar, haha. Men ju mer man lär känna henne, desto lättare är det. Men man får fortfarande jobba en hel del för resultat! Inget sitta och åka med här inte. ;)

2. Jag tror hästen är:
a: Seg
b: Normal
c: Pigg/Het

Kommentar: I dressyren är hon normal, kan bli lite åt det sega hållet men det har med styrkan att göra. Hon lägger gärna fram förslag på att sakta av eller dra in lite på tempot, men det är bara att visa för henne "vi ska framåt". Vid hoppning och uteritt är hon pigg, glad och kan även bli lite het och stark (speciellt ute).

3. Jag tror hästen är:
a: Läromästare och kanske ridskoleponny
b: En ponny som dom flesta kan rida
c: Pigg och framåt men gör ingenting
d: Het och stark och kan hitta på bus

Kommentar: Hon är en ponny som de flesta klarar av och rida och hon är pigg och framåt. Kan bli lite het och stark, men kan Evita busa? Inte vad jag vet i alla fall, haha. Det hon akn göra är att hon stuttsar lite när hon blir taggad och laddad, fast det är kanske inte något bus.

4. Jag tror hästen kan:
a: Bli en bra läromästare åt någon
b: Bli en elitponny i en diciplin
c: Bli en elitponny i flera dicipliner
d: Bli en fin ridskolehäst

Kommentar: Hon ÄR redan en läromästare! Inte på samma sätt som Miro, för att han är så välriden och välutbildad, utan för att hon är så trygg och stabil. I hoppningen är hon en SUPERBRA läromästare. Styra och hålla farten, Evita fixar resten. Hon taxerar och löser allt själv, stannar gör hon inte heller (hör inte till vanligheten i alla fall, men när hindren är typ 50cm och det är maskeradhoppning, HAHA!). I dressyren får man lära sig den hårda vägen, man måste kämpa.


Kissekatterna

Publicerat av Jennie Börs den 11 Mars 2011 kl. 16:34 i Vardag

Bamse tyckte det var vääldigt intressant att mitt fönster var öppet, haha. Undra om han satt och kollade in kaninerna? (Två av dem bor i en stor inhängnad utanför mitt fönster, ni ser gallret. Till vänster om fönstret i buren står en bur på ben där tredje kaninen bor) Inte ofta han är in i mitt rum kan jag säga, kanske har att göra med att vi inte är så jättebra polare? Alla älskar i alla fall bilder som är tagna på auto och som är oredigerade. :)


Hittade en bild på min katt också, Trulsa. Tror jag tog den förra helgen eller nått, det är i alla fall Trulsa som ligger och sover i min säng. Där kan hon ligga hela dagarna den lilla latmasken. ;) Även här auto och oredigerat.

Svar på hur hästarna är att rida kommer upp senare ikväll i ett tidsinställt inlägg! Största amledningen till att jag skrivit mer om Miro är för att jag känner honom mycket bättre. Han ju trots allt bara rida Evita lite mer än en månad innan jag skadade mig.


Vår ♥

Publicerat av Jennie Börs den 11 Mars 2011 kl. 15:09 i Vardag

Idag är det verkligen vår ute, solen värmer och lyser och det är vindstilla! Fåglarna kvittrar för den delen med. Våren är verkligen min favoritårstid, så mysigt när snön smälter (vattnet är dock inte lika mysigt) och när fåglarna kvittrar .. Dessutom vet man att sommaren är påväg. Sen fyller jag även år, som ett litet plus i kanten. ;)

Stallet ikväll som alla fredagskvällar, annars har jag inga störra planer. Blogga lite kanske? :) Just nu sitter jag i alla fall i rummet, med fönstret på glänt!


Bild tagen för ett år och en dag sedan, när vårsolen börjat titta fram!


God natt

Publicerat av Jennie Börs den 10 Mars 2011 kl. 22:18 i Vardag

Nu är Miro färdigvaccinerad för Botulism för den här gången, nu har han fått allt grundvaccin i alla fall. Torkel kom vid strax efter halv tio så jag kom hem ganska nyss. Även jag fick ett tips på en medicin jag skulle ta för armen, ndet skulle tydligen hjälpa till med något i lederna eller nått sånt.

Nu ska jag sooova, imorgon är det i alla fall fredag! Skönt med lite helg, men känns som jag kommer ha de fullt upp. Upp tidigare imorgon så jag hinner duscha innan skolan, orkar nämligen inte göra det nu. God natt!


Bild från andra gången jag red Miro hemma.


Tjatja!

Publicerat av Jennie Börs den 10 Mars 2011 kl. 20:23 i Vardag

Skolan idag gick väl hyffsat fort, men torsdagar är nog den skoldag jag gillar minst. Väl hemma har jag börjat skriva på en grej till engelskan, hade tänk lämna in den imorgon men hinner nog inte färsig idag, vi får se. Var till stallet vid ungefär kvart i sex eftersom Torkel skulle komma mellan sex och sju, men när jag varit där en stund får jag höra att han skulle bli väldigt sen. Han höll tydligen på att kastrera en hund på klinken då och efter det skulle han kolla tänderna på en häst någon annan stans. Nu skulle han komma till halv tio istället.

Nu ska jag skriva lite mer engelska och titta på tyskaverben (äääntligen sista omgången!!) för att sedan knata upp till stallet igen. Borstade på Miro när jag var där innan, eller, borstade av och sedan blev det mys istället. :)


På hästfronten idag

Publicerat av Jennie Börs den 09 Mars 2011 kl. 20:41 i Vardag

Var i stallet kanske 30 min och pysslade lite med båda ponnyerna. Torkel kommer och ger Miro spruta imorgon istället för idag. Annars finns det nog inte så mycket mer att skriva .. Både två verkade glada i alla fall. :)


Marinblå dressyroutfit: Felicia och Divan

Publicerat av Jennie Börs den 09 Mars 2011 kl. 20:37 i Outfit

Här kommer den första läsaroutfiten! Först med att skicka in var Felicia, som ville ha en dressyroutfit till häst och ryttare. Budget men med något som var lite dyrare. Insåg senare att det mesta kanske låg lite över budgetklassen, men men. Fast om man tänker såhär, ett par billigare stövlar kanske är svårare att hitta och det samma med en lite snyggare men billigare dressyrhjälm. Hoppas du blev nöjd. :)


Schabrak - Schockemöhle*
Träns - Hööks*
Pannband - Hööks*
Lindor - Random
Väst - Random
Hjälm - Gatehouse Hickstead*
Stövlar - Hööks*

(Och jag har för mig att hon har brun grundutrustning? Även om det såg svart ut på bilden ..)


Väntar

Publicerat av Jennie Börs den 09 Mars 2011 kl. 15:53 i Vardag

Har precis kollat igenom alla bloggar jag följer. Skolan har segat sig fram idag, på son tittade vi på en väldigt äcklig krigsfilm (jag tittade inte speciellt noggrant, mitt sudd blev desto renare och mindre) och bilden släpade sig fram, den som brukar gå fort. Tyskan är alltid seg, i alla fall när vi inte jobbar självständigt. På no hade vi vikarie, vi som skulle fått tillbaka ekologiuppsatsen idag! Känns stabilt att vi har np i fysik nästa vecka också ..

Nu väntar jag på pappa som är påväg hem, för när han kommer hem ska vi äta semlor. Stallet senare idag, när vet jag inte ännu. När pappa kommer hem ska han ringa Torkel, Miro ska få spruta. Vet inte om han kommer tidigt eller sent i kväll, så det styr lite. Karin rider Evita idag (typ nu kanske, eller så är hon precis klar), stort tack. Vi får hoppas att Johanna blir frisk snar igen också!

Och nej, vi ska inte ha en till ponny. Jag tror det räcker med de två som står i stallet. Jag tittar bara på annonser för att det är roligt, drömma kan man alltid göra. Så nu vet du som frågade. :)


Önskeinlägg

Publicerat av Jennie Börs den 09 Mars 2011 kl. 15:40 i Allt & inget



Men för dig som är intresserad. Skicka ett mejl till mig, [email protected]. Skriv/bifoga följande:
-Ditt namn + bloggadress (om du har någon, bdb går också bra)
-Om du ska ha outfit till ryttare, häst eller både och
-Hopp eller dressyr
-Önskad färg (om du har någon, annars tar jag något som passar hästen om det ska vara till hästen.)
-Vilken prisklass, budget, mellan eller lyx (om du inte skriver något överraskar jag dig)
-En bild på din ponny/häst (om det ska vara till hästen)

Så om någon är intresserad, så får ni helt enkelt mejla. :)


Hästnet

Publicerat av Jennie Börs den 09 Mars 2011 kl. 08:51 i Vardag

Sovmorgon till fem över halv tio idag, som alla onsdagar. Egentligen har jag eval och är i stallet pch rider, ingen har ens påpekat att jag inte kan rida med min arm så, ja. Och skulle de säga något så har jag teorilektion! Jag rider inte när jag är frisk heller, det hinner jag inte med på den korta extra tiden jag får på morgonen. Men aja, jag får lite sovmorgon i alla fall. ;)

Just nu sitter jag och tittar på ponnyer på hästnet, dressyrponnyer kat. D om man ska vara petig. Hittat flera stycken som ser trevliga ut som jag skulle kunna tänka mig att provrida. Men det får nog stanna i mina drömmar .. Nu ska jag fördiva tiden tills det är dax att dra på sig ytterkläderna och gå till skolan!


Bild från när jag provred Miro. :)


God kväll

Publicerat av Jennie Börs den 08 Mars 2011 kl. 21:01 i Vardag

(Tänkte börja med att påminna om att jag tycker fler borde svara på hur hästarna är att rida, det är jätteskoj att höra vad ni tror! Att uppfatta vad man fått veta i bilder, ord och ev någon video är inte lätt, men skriv gärna eran uppfattning. :) Länk till inlägget, jag svarar när jag tycker jag fått in tillräckligt med svar.)

Nu ska jag börja inlägget ordentligt! Vid 4 tiden gick jag upp till stallet, fixade in Miro och gav han lite mat så han vart nöjd. Parkerade i samlingsrummet sedan, följde med när Ylva och Klara gjorde iordning hästarna och sedan satte jag mig på läktaren. De började lektionen med att värma i trav och galopp, sedan travade de en ganska lång bomserie. Efter det hoppade de fram på ett litet räcke med block under, med tre travbommar framför. Travbommarna blev sedan galoppbommar, Ylva hann hoppa det en gång och sedan for Klara i backen och det gick inte så bra.

Jag tycker i alla fall att det såg bra ut när Ylva red, de lilla de hann med. Kom på nu att jag inte ens frågade hur det kändes, vart så mycket annat. Synd att de inte hann med så mycket, men hon får helt enkelt hoppa honom en annan gång istället. :)



Usmötet kändes ganska kort idag faktiskt, för ovanlighetens skull. Vart givetvis kvar en massa extra tid också.


Fettidsdag

Publicerat av Jennie Börs den 08 Mars 2011 kl. 15:28 i Vardag

Rubriken är nog ett typiskt ord som man läser fel på, när man inte förstår samanhanget. Tror det var i januari som jag stod i stallet och läste i kalendern och undrade vad fan fett-is-dag var för något .. ;) Fet-tisdag stod det givetvis. Mamma bakar faktiskt semlor just nu, jag har just ätit en som macka (jättegott är det!).

Skolan har rullat på bra idag faktiskt. Snart väntar stallet, ska titta på när man grupp rider lektion. Ylva ska hoppa Miro, det gillas nog i hans ögon. Johanna skulle varit med och hoppat Evita, men hon har lyckats blivit sjuk igen den stackaren. Efter det blir det us möte, vi har bytt dag. Bra för mig, annars skulle jag missa nästan alla möten eftersom jag tränar när vi har dem.


Bild från när jag och Miro hoppade försa gången (och efter det hoppade jag honom 3ggr till, sedan har vi hållit oss till bommar på marken!)


God natt

Publicerat av Jennie Börs den 07 Mars 2011 kl. 22:15 i Allt & inget

Nu är det snart dax för sängen för min del. Inte hänt så speciellt mycet intressant idag, faktsikt. Varit upp till stallet och pussat på ponnyerna i alla fall. Ganska tråkigt att ha en hästblogg när man inte kan göra så mycket mer än att borsta lite på dem, men sånt är livet.

Jag har i alla fall bestämt mig för att jag ska svara på inlägget om hur hästarna är att rida. Evita kanske jag inte kan bedömma 100% rättvist, men jag ska försöka i alla fall. Men fortsätt gärna skicka in vad ni tror! (Har fått lite besvaringar över bdb också, dock har jag bara om Miro hittills. Men fortsätt gissa!




Samma ras, men ändå så olika!


Arg!!

Publicerat av Jennie Börs den 07 Mars 2011 kl. 18:02 i Vardag

Ska börja skriva på min souppsats och då tänkte jag använda den jag skrev förra året som en liten mall (vi skriver uppsatser enligt konstens alla regler, allt måste verkligen vara perfekt. Det ska vara rätt typsnitt, storlek, radavstånd, rätt uppdelat och ja, helt perfekt ska det vara. Och eftersom jag fick beröm för ett bra upplägg förra året så ..) Aja, åter till problemet. Det går inte att öppna filen eftersom den är skadad! Nu blir jag riktigt arg .. Nu ska jag se om jag kan leta reda på den utskriven, antar att den ligger någonstans bland allt skolmatrial från 8an.


Vad tror du?

Publicerat av Jennie Börs den 07 Mars 2011 kl. 17:48 i Allt & inget

1. Jag tror att hästen är:
a: Lättriden
b: Svårriden
(glöm inte att nämna orsak)

2. Jag tror hästen är:
a: Seg
b: Normal
c: Pigg/Het

3. Jag tror hästen är:
a: Läromästare och kanske ridskoleponny
b: En ponny som dom flesta kan rida
c: Pigg och framåt men gör ingenting
d: Het och stark och kan hitta på bus

4. Jag tror hästen kan:
a: Bli en bra läromästare åt någon
b: Bli en elitponny i en diciplin
c: Bli en elitponny i flera dicipliner
d: Bli en fin ridskolehäst

5. Jag skulle:
a: Vilja ha hästen
b: inte vilja ha hästen
c: skulle tänka mig ha den om jag fick den

6. Jag tror:
a: Hästen skulle ha det bättre hos någon annan
b: Ägaren tar hand om sin häst mycket bra
c: Tar hand om sin häst men kan göra det bättre
d: Hade det minst lika bra hos förra ägaren

Vad tror du? Skriv gärna en om varje ponny. Skriv vad du tror och inte bara "för att vara snäll", i så fall är det ingen vits att du ens gör svarar. Vem vet, kanske lägger ut "de rätta svaren" när några stycken svarat. Vi får se!





Var med du också!

Publicerat av Jennie Börs den 06 Mars 2011 kl. 21:43 i Allt & inget



Jag är med och tävlar om en Schockemöhle grimma hos www.stallviggeby.blogg.se, vil du vara med du också? Klicka här!


Expert på skidor?

Publicerat av Jennie Börs den 06 Mars 2011 kl. 19:05 i Vardag

Man kan nog börha fundera över om jag är det, seriöst, det är typ det enda jag gjort hos mormor! Jag är inget större fan av att åka längdskidor (slalom ska det vara!!) och inte heller att titta, men eftersom mormor och Jim tittat har även jag gjort det. Igår blåste det dessutom storm så man blåste nästan bort när man gick utanför dörren .. På förmiddagen var det vasaloppet, jag tror aldrig jag sett det på TV förut (kanske någon minut eller nått bara) men idag tittade jag från klockan 9 till när de slutade sända innan nyheterna. Brink vann herrsidan även iår, även om det inte såg så jätteljust ut för hans del en bit av loppet.

Nej, nu ska jag kanske sluta babbla om skidor, det här är ju en hästblogg och inte en skidblogg! Fast Brink finns ju inom dressyren också faktiskt. ;) Jag har varit uppe en stund och pussad på ponnyerna även idag. Nu ska jag rensa min skidhjärna med lite Ponnyakuten, då kanske jag kommer in på rätt spår igen ..


Varje gång jag ser dig sjår mitt hjärta dubbla slag .. ♥


Bloggtips!

Publicerat av Jennie Börs den 05 Mars 2011 kl. 20:16 i Allt & inget

www.stallviggeby.blogg.se

Det här är en blogg jag gärna vill tipsa er andra om! Jag är själv inget större fan av bloggar som drivs av flera personer, då det oftast är så att det är någon av bloggarna som inte faller mig i smaken (men, jag tycker det verkar väldigt roligt att blogga med någon annan!). Men det här är en av få bloggar med flera bloggare där jag faktiskt läser alla inlägg, från var och en!

Bloggen drivs av fyra tjejer, Emelie, Amelie, Felicia och Alwa. De tre förstnämnda har varit med sedan bloggen startades i september (och jag har följt den sedan starten!), Alwa har kommit in den senaste tiden. De bloggar om sin vardag i stallet, utrustning, fakta och mycket, mycket mer! Vill ni veta mer får ni helt enkelt klicka er in på bloggen. :)

Enligt mig är bloggen verkligen läsvärd. Det positiva med att det är fyra stycken bloggare (som jag dessutom gillar!) gör att det oftast finns något nytt inlägg att läsa när man klickar sig in. Fortsätt blogga så bra som ni gör tjejer!


Isgata hemifrån mig till stallet kan jag s...

Publicerat av Jennie Börs den 05 Mars 2011 kl. 18:50 i

Isgata hemifrån mig till stallet kan jag säga att det var! Ganska glad att jag tog på mig broddar kan jag säga. :p Pysslade med båda ponnyerna och de verkade glada. Nu sitter jag i bilen påväg till mormor igen. Ett tidsinställt inlägg har jag fixat till senare, annars skriver jag mer imorgon.


Stallet nästan

Publicerat av Jennie Börs den 05 Mars 2011 kl. 17:15 i Vardag

Hemma och mellanlandar lite innan jag ska gå upp till stallet en sväng. Ingen aning om vad jag ska hitta på, störa hästarna i em maten kanske och pussa lite på dem antar jag. Sedan ska jag tillbaka upp till mormor igen. Just nu försöker jag stå ut med en väldigt jobbig katt, Trulsa vill ha all uppmärksamhet som går att få. Hon har ju varit ute sedan 7 tiden igår kväll utan sällskap! Hon tycker väldigt synd om sig själv ..


< Före ------ Efter >
(Lite bättre blev det!)


Det här är en rubrik, coolt va?

Publicerat av Jennie Börs den 05 Mars 2011 kl. 12:08 i Vardag

Just nu sitter jag hemma hos mormor vid hennes data. Har inte hänt så jättemycket idag, vi har tittat på skidor och spelat yatsy och kort. Ikväll ska jag ner till stallet och pyssla om de små ponnyerna lite granna. De har vilodag idag eftersom resten av familjen är i Stockholm.

Ni behöver ju inte vänta er någon superbra uppdatering från min sida idag heller .. Men nått mer inlägg ska jag väl allt försöka få in. :)


Det blev visst ingen uppdatering innan jag...

Publicerat av Jennie Börs den 04 Mars 2011 kl. 19:36 i

Det blev visst ingen uppdatering innan jag åkte till mormor, haha. Men jag har varit i stallet, där umgicks jag med trevligt folk och städade även våra två garderober. Seriöst, vi har 4st sadelgjordar som bara ligger .. :p Skänkte ett för kort bett till klubben i alla fall och ett par förlånga och ojämna stigläder till Brunte. Hans gamla var av så tyckte han behövde ett par nya. :) Vi hörs imorgon!


Förlåt för dålig uppdatering

Publicerat av Jennie Börs den 04 Mars 2011 kl. 13:05 i Vardag

Men jag vet seriöst inte vad jag ska skriva om! Förhoppningsvis kommer motivationen tillbaka snart. Idag har jag inte gjort speciellt mycket (ännu i alla fall), var över till grannarna på förmiddagen och gratulerade min tremänning Lucas som fyllde 13 år i onsdags. Pappa hade varit väldigt fyndig och spraymålat en Brännhults (tror det heter så?) jucieflaska svart och sedan skrivit med guld på den. "Grattis 13 ton Lucas" och sedan fyllde vi på den med sten och gömde 25st tior där i. :p Allt för att jävlas, haha.

Har krånglat med den förbaskade bloggdesignen, men det går verkligen inte att ändra någonting typ. Hur svårt ska det vara att få rubriken och linjen under grå .. ? Allting förblir svart. Ska försöka fortsätta klura på det där. Senare i eftermiddag ska jag i alla fall gå upp till stallet. Har tänkt att städa i skåen, det behövs! Allt är en enda röra där inne ..

Ska sova hos mormor inatt, så uppdateringen ikväll blir inte den bästa. Men ska försöka slänga in ett inlägg innan jag går upp till henne i alla fall. :)


Ny design + header

Publicerat av Jennie Börs den 03 Mars 2011 kl. 22:26 i Allt & inget

Är på gång. Men det är något knäppt med HTML-koderna, jag kan byta ut färger, textstorlekar och typsintt i själva HTML-koden men den reagerar lixom inte. Det spelar ingen roll om jag vill ha texten limegrön eller rosa, den förblir svart! Jag tycker inte om HTML-koder .. Någon som har förslag på vad det kan vara för fel?


Varje gång jag ser er slår mitt hjärta dubbla slag ♥

Publicerat av Jennie Börs den 03 Mars 2011 kl. 20:46 i Fotografering

Nu kommer det lite bilder på Miro och Evita från dagens fotografering. Evita hade klart bäst färg i dagens ljus, Miro blev typ svart eller skimrande mörkgrå/brun .. Ponyerna är i alla fall söta! Och de har sin egen lilla charm båda två, den saken är då säker. :)


Miro tycker att det är sköööönt att stå och dega i solen! (Inte helt fel att rulla sig i snön heller skulle jag tro, men det gillas! Men sen när det blir lera får han hålla sig på benen helst!)
























Bildredigering

Publicerat av Jennie Börs den 03 Mars 2011 kl. 18:47 i Vardag

Idag på dagen har jag och Klara fotat Miro, Evita och Gerda. Alltså, Klara håller häst och försöker få den att stå snyggt, se glad ut och titta åt rätt håll medan jag försöker få bra bilder. Gerda var klart duktigast idag! Miro såg mestadels ut som en trött säck potatis, han stod hyffsat still i alla fall. Gerda stod jättesnällt, duktig flicka! Evita kunde antigen se glad ut eller stå fint. Så fort öronen åkte fram råkade även hovarna förflytta sig!

Annars har det inte hänt så speciellt mycket. Eller jo, mamma har ringt en sadelutprovare som kommer på fredag om två veckor. Så det blir spännande! Nu ska jag försöka få photoshop att jobba, de ligger på latsidan idag. ;) Men ikväll kommer det bilder!


Uttråkad

Publicerat av Jennie Börs den 02 Mars 2011 kl. 23:04 i Allt & inget

Jag har verkligen jättetråkigt, vill skriva några roliga inlägg men mina idéer jag hade imorse har helt försvunnit! Just nu sitter jag och lyssnar på bra musik och tittar igenom folks bilddagböcker. Det är faktiskt ganska roligt att titta tillbaka i tiden, spelar ingen roll om man följt dem länge eller inte!

Inatt ska jag sova första natten utan något stöd för armen för första gången på tre veckor och en dag, lite läskigt faktiskt. Är orolig att jag ska göra någon hastig rörelse så jag får ont, det  har nämligen hänt även om jag haft ortos på. Men förhoppningsvis ska det gå bra!

Det här känns som ett meningslöst inlägg, haha. Nu ska jag titta vad Trulsa vill för hon springer in och ut ur mitt rum ..


Önskelistan

Publicerat av Jennie Börs den 02 Mars 2011 kl. 21:06 i Allt & inget

Nu ska det här inlägget synas helt och hållet, dessutom har jag fixat till det så att allting dessutom ligger i ett inlägg. Något positivt med att ha häst är att man kan önska sig hästgrejor, innan har jag typ bara önskat mig pengar och pengar. Tyvärr är hästgrejor ganska dyrt .. Men här kommer lite förslag på vad jag önskar mig, sitter det en * bakom saken är det en länk till vart den finns att köpa, annars finns det mesta att köpa på Aubiose eller liknande här i närheten.


-Kavaj
-Rosa bandet ridhandskar* (men vita, såklart)
-Plastrong (inte en helt slät, rynkad och lite sådär, hittade ingen bar bild dock)
-Vita ridbyxor


-Stövelstrumpor (tex Jacson, Kingsland helst färgade (alltså inte ryp svarta))
-Jacson hoodtröja Julieen*
-Ridbyxor
-Roeckl vesta
-Stövelväska



-Eskadronboots*
-Catagoboots*
-Catago dressyrskydd* (lika dana Globus går också bra, de finns på Aubiose)
-Ledad stigbygel
-SCS3 LITE stigbygelplatta
-Benlindor (helst elastiska, färger som marinblå, vita, ljusrosa osv)
-Mias paddar (fram och bak)

(Här skulle jag kunnat lagt in schabrak också, det är alltid skoj!)

-Sony Eriksson Xperia X8 (rosa, såklart!)
-Pengar
-Presentkort på Aubiose


Stallet

Publicerat av Jennie Börs den 02 Mars 2011 kl. 20:07 i Vardag

Just kommit hem från stallet (eller, jag har hunnit med att duscha också!). Har pysslat lite granna med båda ponnyerna, de är så mysiga båda två. För Miros del blev det hovskäggsfrisering, jag är inte så där superbra på det, men det får duga. Även lite ryktsten och klining. Evita blev också ryktstenad, samt rengjorde jag hennes vita bakben så gått det gick!

Imorgon (eller på fredag, men lutar åt imorgon) ska jag och Klara ha en liten fotodag igen. Då måste ponnyerna givetvis vara lite snygga! Miro ska ha sitt dressyrträns med silvirga swarovskipannbandet, såklart. Evita däremot har jag inte bestämt mig riktigt ännu. Blir det svarta, vitfodrade aachentränset eller Miros remontträns med strasspannband. Framtiden får helt enkelt utvisa den frågan!



Såhär kommer Miro se ut (men kanske ska knoppa pannluggen?) och liiite mindre päls!


Vit fodrat eller det andra? Fast har hon det till höger kommer hon givetvis vara nakenfis + att jag är borttagen!

Nu ska jag höra hur det gått för Sofie och Ylva att rida ponnyerna idag. :)


Falun, shoppibng och bloggproblem

Publicerat av Jennie Börs den 02 Mars 2011 kl. 16:59 i Vardag

Vi börjar med sista ordet i rubriken! Min blogg har tydligen inte laddat upp mitt önskelistan inlägg, så förlåt om många blev förvånade över mitt tilläggs inlägg! Men jag fixar upp det i kväll. :)

Läkarbesöket kändes ganska meningslöst, de böjde lite på armen och kollade om jag hade känsel. Sen bad vi om övningar för att bygga upp lite muskler igen, då fick vi träffa en sjukgymnast. Men övningarna vi fick var bara för rörlighet, haha. På frågan när jag fick börja rida fick jag inte direkt något svar på, när jag kände mig redo. Okej, jag springer upp till stallet och rider på en gång då? :D Nejdå, några veckor till ska jag allt vänta .. Sen var det inte alltid så lätt att förstå vad läkaren sa eftersom han hade dansk accent.

På hemvägen stannade vi förbi City Gross, jag gick bara runt på hästavdelningn. Något som är sjukt störande är att de har en huva till mitt schabrak som jag köpt därifrån, men bara med silver eller guld paspoal .. Och schabraket har en brun! Ett svart grimskaft med mässinghake och ett transportgrimskaft följde med hem, så nu kan Evita också åka transport.

I Borlänge stannade vi till på Aubiose. Jag bör Felicias tyglar, de var nämligen felsydda .. Båda hakarna gick lixom åt samma håll, verkligen jättesnyggt, inte. Fick lite hårnätsgrejor av mamma också, ett vanligt löst nät bara och en till med rosett. Beställde även en sak, men vad det är får ni se när det kommer! Det kommer bli supersnyggt i alla fall! :D

Ska upp till ponnyerna sedan, superfint väder har det varit idag. När vi åkte till Falun såg jag att Miro var nakenfis, lycklig ponny tror jag. :)


Bara för att jag hade massor av inlägg på ...

Publicerat av Jennie Börs den 02 Mars 2011 kl. 14:29 i

Bara för att jag hade massor av inlägg på G verkar det som hela blogg.se har en tillfällig pause eller nått .. Bad Gateway är det enda som kommer fram när jag ska logga in eller besöka någons blogg! Idag ska jag upp till Falun med min arm, så vi får väl se vad dom säger. En vända förbi Aubiose blir det också. :) Nu ska jag hitta på något annat roligt!


Önskelistan (uppdatering)

Publicerat av Jennie Börs den 01 Mars 2011 kl. 21:56 i Allt & inget

Såg att jag missade att ladda upp några saker på önskelistan som jag laddade upp igår, så här kommer det en liten kompletering!


*Benlindor (helst elastiska, färger som ljusblå, ljusrosa, marinblå, vita eller färgöveraskning! Ljusblå står nog först på "vill ha färg")
*Mias paddar (fram och bak)
*Pengar
*Presentkort på Aubiose


Ett schabrak fattigare

Publicerat av Jennie Börs den 01 Mars 2011 kl. 21:16 i Allt & inget

Jajamän, idag blev jag ett schabrak fattigare! Det betyder att jag kan köpa ett dressyrschabrak till utan att få dåligt samvete, haha. Dock vet jag inte vad jag vill ha för något, så det får helt enkelt vänta tills jag hittar ett som jag verkligen vill ha. :)

Det var mitt gråa schabrak med lila kant som fick flytta från mitt skåp in i Klaras, köpte schabraket på Börjes i Globen förra året, blev helt kär i det eftersom det är så läckert! Men jag har kommit fram till att Miro inte är speciellt fin i för mycket grått, en kant eller paspoal fungerar utmärkt men när hela grunden är grå .. Nej! Men jag är helt säker på att Gerda kommer bli superläcker i det!

+


Uppdatering på topp

Publicerat av Jennie Börs den 01 Mars 2011 kl. 20:03 i Vardag

Eller inte, haft det fullt upp idag. På morgonen gjorde jag absolut ingenting, sen vid halv tolv tiden gick jag upp till stallet för Karin skulle rida Evita. Johanna har lyckats bli sjuk, men vi har löst det med ridning av ponnyer några dagar framöver i alla fall. Sofie longerade Miro idag och imorgon ska hon rida honom och Evita ska ut och busa med matte Ylva. :)

I alla fall, sedan var jag ut till tandläkaren. Det var inga problem, allt såg bra ut. Åt lunch och fikade lite hemma hos mormor. Hem och böt om efter det, för att sedan dra upp till stallet. Har tittat när min grupp hoppat, Klara red med i den och hon ville att jag skulle filma. Sedan har jag umgåts med Klara i stallet till nu ungefär. :)




Idag är det förresten tre veckor sedan jag åkte i backen, vilket betyder att jag inte setat på hästryggen sedan dess! Och ordentlig dressyr har jag inte ridit sedan bilden här ovan, vilket var fyra veckor sedan igår. Jag börjar tröttna ur på armen riktigt ordentligt kan jag säga ...