Tack för den här gången

Publicerat av Jennie Börs den 18 Juni 2013 kl. 23:47 i Allt & inget
Jag har velat fram och tillbaka, försökt att tänka i klartext. Ställt tanke mot tanke, tänkt på fördelar och nackdelar. Här om dagen tog jag beslutet som jag aldrig trodde att jag skulle ta: det är dags att sätta punkt för blogglivet. I alla fall för den här gången.

Det senaste året har mina bloggperioder verkligen gått i vågor och jag har gjort mitt yttersta för att hålla motivationen uppe. Men allting annat, skola som stall, har tagit upp mycket av min energi. Det har känts omöjligt för mig att sätta mig ner och prestera inlägg som är läsvärda och genomtänkta. Den senaste månaden har varit totalt upp och ner, livet har gått för runt med att sova-vakna-skola-jobb-stall-äta. Sommarlovet var mer än välkommet i fredags kan jag säga, det kändes otroligt bra att vara på skolavslutningen och veta att om 364 dagar är det min tur även om även det är med blandade känslor.

Jag har hela tiden hoppats på att min blogglust ska hitta tillbaka men det känns som den har dött ut totalt. Inspirationen finns där, jag har en del ämnen och inlägg på lager men jag får mig inte för att få ner tankarna till ett färdigskrivet inlägg. För mig känns det jättetråkigt, för det här har verkligen varit ett av mina största intressen. Jag älskar att skriva och fotografera innerst inne och det i en kombination med hästarna är verkligen pricken över i:et. Att ta det här beslutet har verkligen varit svårt och det är inget jag bara fått för mig, utan det har verkligen krävts min tankeverksamhet.

 
Innan jag helt säger tack för den här gången tänkte jag bara ge en snabbuppdatering om vad som hänt sedan senast. Jag och Miro har för sista gången ridit in dressyrbanan hemma, på alla nivåer. Under hemmatävlingarna red vi våra sista regionala starter på hemmaplan eftersom vi under hemmatävlingarna i höst siktar in oss på DM istället, i helgen red vi även mitt sista ponny-KM. Det är med tårar bakom ögonlocken kan jag säga, det går allt mer upp för mig att det här är sista ponnyåret. Vi har även firat treårsdag, helt galet att Miro varit i vår ägo så pass länge. Känns som vi köpte honom igår samtidigt som att han bott här i en livstid.

Annars har vi tränat på. Miro har sina dagar där han går som en klocka och dansar fram samtidigt som han har sina dagar där han mest bara argumenterar emot. Vi hittar i alla fall in allt mer i ramen och jag får ständigt träna på min reaktionsförmåga eftersom det verkligen krävs såväl känsla som teknik för att få honom helt rätt. Jag kämpar i alla fall på även om jag ibland mest bara vill ge upp helt, men skam den som ger sig säger jag bara. För betalningen den kommer! Jag har även införskaffat mig ett Happy Mouthbett som han fungerar riktigt bra på, verkligen värt sina pengar.

Johanna och Jumanji har visat framgång på både hopp- och dressyrbanan, Johanna och Miro hoppade även hem en CR-rosett på KM under helgen. Idag åkte Johanna iväg på språkresa till London med en kompis, så i tre veckor framöver ligger ponnyerna i mina händer. 


Till sist vill jag tacka alla er läsare som följt mig genom dessa år. Statistiken har verkligen gått lite upp och ner, nu på slutet har den verkligen dalat på med tanke på uppdateringen. Genom åren har jag fått mycket uppskattning och positiva kommentarer och det är verkligen någonting som jag uppskattar, det har gjort det hela ännu roligare.

Nu säger jag i alla fall tack för den här gången, även om det känns tungt. Vem vet, kanske kommer jag tillbaka om tankarna ändrar bana. Framtiden får utvisa, men innerst inne hoppas jag att jag någon gång letar mig tillbaka. 

För er som fortfarande vill ha lite uppdatering från min sida, följ @jenniebors på Instagram eller @jjennniee på Twitter. Uppdateringen är inte på topp, men brukar ladda upp lite då och då.

3 år!

Publicerat av Jennie Börs den 14 Juni 2013 kl. 22:00 i Allt & inget
Likt som alla år tänker jag fira min och Miros tre-årsdag med ett bildinlägg från det år som gått. Första året hittar du HÄR och andra HÄR.

Även det här "året" inleddes med KM-helg, vi startade vår andra LA:1 tillsammans med en hel del onödiga missar på grund av trots från Miros sida och för mycket vilja från min sida.

Ponnyerna fick nya och matchande grimmor, de var tyvärr inte allt för fotogeniska när vi skulle fånga det på bild.

Karin fotade mysiga bilder på mig och ponnyerna i blommorna

Felicia kom på ett överraskningsbesök, på kvällen promenerade vi ut med ponnyerna till Näs där de fick äta lite gräs och bli fotograferade. Den här charmiga bilden togs även den.

Dagen därpå dressyrtränade vi för Pernilla.

Sanna hoppade även Miro på en hoppträning, galenpannan till ponnyn uppskattade det till tusen och skuttade glatt över hindren som även kom upp på lite mer höjd.

Sista dagen klädde vi ut Miro till en riktig ponny i rosa, jag fick trots allt ingen egen b-ponny.

Var på två-dagarstävling i Insjön. Under lördagen startade vi lokal LB:1 och LA:1 med ett resultat som jag var nöjd över.

På söndagen red vi en regional LA:1, resultatet blev dock inte lika bra som under lördagen. Regnet förvandlade snabbt banan till lervälling vilket Miro inte uppskattar men trots allt en helt okej ritt.

Vi lastade in ponnyerna i transporten och for ner till Vetlanda för semester, träning och NF-SM!

Första tävlingsdagen på NF-SM red vi en LB:1 och en LA:1. Miro var jätteirriterad på knotten vilket i LBn även förstörde min fokus = inget bra resultat. I LAn skärpte jag till mig och var nöjd med känslan och allt, domaren tyckte däremot inte detsamma.

På lördagen tog jag åter igen revansch och trots lite knottstrul lyckades vi prestera bra!

På utställningen blev det Guld och vidare till valackringen. Tyvärr räckte vi "bara" till tredje bästa valack i år, lite besvikelse men han belönades i alla fall med 41p.

Glada busponnyer i hagen efter tävlingshelgen!

Isabelle (som hade Miro innan oss) fick rida ett pass innan det var dags för oss att dra oss hem mot Dalarna igen.

Jag och Johanna tog lite extriör- och porträttbilder på ponnyerna, Miro var dock inte på sitt bästa fotohumör.

Från en av alla mysiga kvällsuteritter som gjordes under sommaren.

Efter ett litet tävlingsuppehåll gjorde vi en liten katastroftävling i Leksand, red både LB:1 och LA:1. Miro såg spöken överallt vilket resulterade i en spänd ponny.

Tävlingen på hemmaplan helgen därpå gick desto bättre. Lite knottbekymmer men ändå två ritter att vara nöjd över i både LB:1 och LA:1. Vi ingick även i ena dressyrlaget.
 
Andra omgången av DIV II gick i Storbyn. Där lyckades vi rida hem ett ordentligt nytt rekord i LB:1 som ledde oss till en fjärdeplacering, där alla högre placerade än oss enbart hade 2p poäng mer än oss och sedan var det ett klapp till första utanför placering. Den känslan! Till LA:1an kröp sig knotten fram vilket resulterade till ett inte allt för bra resultat, tyvärr.

Johanna och Miro busade och skuttade lite hemma på ridbanan en vardagskväll i skymningen.

Miro i hagen en höstig dag i slutet av september.
 
Sista omgången av DIV II. Red en LB:1 som förklass där både jag och många blev förundrade av det låga resultatet, jag var i alla fall nöjd med känslan. I LA:1an stämde däremot min och domarens tankar kring ritten bättre, jag var nöjd. Under den här tävlingen släppte Miros spärr för att backa av något inne på banan och istället gick han av sig själv, underbart! Mitt lag blev även 2:a placerade i omgången.
 
Åkte till Falun och red två regionala LA-klasser. Miros egna bjudning inne på banan höll i sig och vi presterade ritter i både LA:1 och tävlingsdebut i Lag -03 som jag var nöjda med, båda dessutom över 60% vilket innebar nya procentrekod.

Avslutade tävlingssäsongen med debut i LA:4, deltog även i DM. Målet var bara att delta och trots att vi kom sist med våra 51,46% var jag nöjd. Missar i 4/6 koefficienter + en "felridning" (råkade hälsa i fel halt av automatik, bilden), vilket kostade oss en hel del poäng.

Felicia kom på besök, första kvällen klädde jag och Miro ut oss till hopponnyekipage.
Dag nummer två hade vi headerfotografering i störtsnöväder.

Den här dagen var Miro rätt trotsig att rida, men på bilderna ser han ut som en snygg ponny i alla fall.

Sista dagen red vi lite dressyr.

Filmade till ett skolprojekt i snön, passade då på att skritta barbacka på Miro för första gången på över två år. Miro skötte sig superbra trots att han enbart promenerats i två veckor i och med hans vintervila.

2012's julbilder på våra fina ponnyprinsar.

Vi avslutade den även med en liten skrittrunda i vinterlandskapet.

Fotade våra fina ponnyprinar med en liten rosa touch som pricken över i:et för söthet.

Snöbus i paddocken.

Även här fick Miro agera modell för ett projekt i skolan.

Vi hade under vintern en del problem med något som senare visade sig vara framför allt trots. Miro fick i alla fall en liten oplanerad vila med promenader för att hålla igång och det blev även några massagebehandlingar.

Miro och jag trädde sedan in på några dressyrträningar utklädda till hoppekipage eftersom dressyrsadeln började ligga allt sämre. Så snart han var någorlunda igång igen åkte vi i alla fall och provade ut nya sadlar åt honom, både en hopp och en dressyr, då inte hoppsadeln heller låg helt optimalt. Efter sadelbytet kunde vi verkligen köra fullt ut igen!

Lekte lite med motljus och det här blev resultatet efter lite redigering.

Nya hoppsadeln blev brun, därför behövdes givetvis ett nytt träns i rätt färg inhandlas.

Johanna och Miro hoppade hem två CR-rosetter under Påskhoppningen, en i 30cm och en i 50cm.

Lite senare än tänkt fick jag och Miro äntligen göra årsdebuten i början av april, i Fagersta. Presterade två bra årsdebuter i både LB:1 och LA:1, även om Miros fokus var lite på och av i LAn.

Helgen därpå åkte vi till Falun, även här red vi en LB:1 och en LA:1. Procenten förbättrades i båda klasserna och i LBn knep vi även en fjärdeplacering.

Helgen därpå hade jag tävling planerad, men valde att avanmäla och istället rida programridning hemma. Red nya lagtävlandsprogammet för Ponnyallsvenskan, känslan var helt okej och jag var nöjd.

Miro fyllde tonåring och det firade vi givetvis med tårtkalas!

Fler skolprojekt på gång, här passade jag på att få några bilder på mig och Miro tillsammans.

Blev en mycket sen kvällstävling i Torsåker där vi red en LA:1. Resultatet blev inget vidarde alls eftersom Miro det var här som Miro ordentligt började krångla och reagera mot knotten igen.

Några dagar senare åkte vi till Insjön och tävlade regionalt, även här krånglade ett skakande huvud till det för oss. Red LA:1an betydligt bättre än i Torsåker och strök sedan debuten i Lag -13 eftersom jag inte tyckte vi hade rätt förutsättningar med oss för att göra det bra.

Jag och Miro busade till det med busgalopp, cavalettibommar och blockhinder efter en del dressyr.

Efter en vecka med fyra intensivträningar där Miro även blivit riden av Pernilla tog vi oss igenom en LA:1 i Gagnef med över 60%. Känslan var inte den bästa men jag var mest glad över att jag började få någorlunda grepp om läget.

Efter en helgs tävlingsuppehåll och mer träning var det dags för hemmadressyr där vi red två regionala klasser. I LA:1 presterade vi bra trots enstaka miss och knep faktiskt en andra placering, dvs vår första i LA! Sedan debuterade vi Lag -13, tyvärr några onödiga missar och sedan kröp även knotten fram mer här.

Det traditionella "stå i boxen"-kortet på årsdagen. Min vackra ponnyprins.

"Blicken mot himlen med lyckliga tårar...

Publicerat av Jennie Börs den 02 Juni 2013 kl. 22:43 i Tävling
...vi kommer aldrig aldrig att förlora"

Imorgon är det ett år sedan vi tog vår första placering i LB:1, en andraplacering, och senare under dagen debuterade vi även både LA:1 och regionalt under våra hemmatävlingar. Idag, nästan precis ett år senare, kom vår första placering i LA:1 som dessutom var regional, även det en andra placering på hemmaplan.

Vi har verkligen kämpat oss fram hit vi är idag, än det ena än det andra har alltid krånglat. När vi äntligen varit påväg uppåt har nästa käpp satt sig i hjulet för oss. Det resultat vi presterade idag är heller inte vår högstanivå, vi har flera snäpp kvar uppåt innan vi når vår toppnivå. Den där blå rosetten kändes väldigt bra för mig och mitt självförtroende, ett bevis på att vi också kan lyckas på tävling och inte bara på träning. Bara känslan att få skritta in på en prisutdelning på en fulladdad Miro som vet att han är bäst i världen och sedan galoppera ett ärevarv på en Miro som inte helt kan behärska sig som en samlad och fin dressyrponny. Det är känslor jag inte fått uppleva sedan förra årets hemmatävling, sedan dess har vi alltid blivit fjärdeplacerade och jag har därför fått gått in till fots.


Jag tänker aldrig sluta kämpa för den här ponnyn, vi har så mycket mer att visa världen. Idag var det en annan mamma som sagt till mamma "Berätta för din dotter att det är en riktigt fin ponny hon har. En riktigt fin. Alltså en riktigt riktigt fin.". Det värmer så mycket i hjärtat att höra sådant och jag blir lika glad varje gång den typen av beröm över Miro kommer. Jag har fått så mycket beröm och lovord genom åren att jag inte ens kan särskilja hur många det är och det är något som verkligen fått mig att hela tiden fortsätta kämpa trots all motgång. Alla förluster är vinster i sig, likt som alla misslyckanden är lyckanden med missar.

Om vi lyckats med vår målsättning från i vintras skulle jag och Miro debuterat LA:P1 idag, men den planen fick jag skjuta åt sidan eftersom vi fick förhinder i vår träning under vintern. Jag ser det däremot inte som någon förlust, det är sällan jag gör det i saker och ting. Det känns idag dessutom inte allt för långt borta med en tänkbar debut, det finns ett litet snäpp till som ska släppa för att vi ska vara helt redo att genomföra det på tävling.

Jag är helt klart nöjd med dagens tävlingsdag. Mer kring båda mina ritter från idag kommer imorgon!

Miro - 1 juni 2013

Publicerat av Jennie Börs den 01 Juni 2013 kl. 23:01 i Ridpass - Miro
Blev sent trimpass i ridhuset efter alla tävlingar var slut. Dressyrsadel på och samma fokus som under gårdagens pass.

Började på fyrkantsspåret med 10m volter inlagda i trav och galopp, fokus på rakriktningen och böjningen. I galoppen red jag även lite förvänd, jobbade mycket även där med böjning och rakriktning men då mest på fyrkantsspåret samt någon båge. Jobbade även en del på medellinjen, framför allt i trav men även lite i galopp. La in lite volter och halter, hela tiden fokus på att han inte hände upp sig lite på högersidan. Avslutade sedan med lite skänkelvikningar, Miro bjöd på flashighet som aldrig förr. Helt korrekt på linjen med världens flyt och gång, tänk vad lite upprördhet över att Jumanji försvann kan göra.

Lite kort sammanfattat om vad vi gjorde bara. Känslan var snäppet bättre än gårdagen, idag hittade vi ännu lite mera flyt och han började dessutom att verkligen bjuda framåt helt av egen maskin. Fick till riktigt bra uppridningar och skänkelvikningarna kan jag knappt sätta orden på. Ett ridpass att leva på!