Dag 03 - Mitt stall

Publicerat av Jennie Börs den 03 Januari 2011 kl. 12:00 i Allt & inget

Vi har ju (som de flesta redan vet?) Miro och Evita inakoderade på Säterbygdens Ridklubb, ridskolan i stan där jag ridit sedan jag var i 8 års åldern. Ridklubben ligger nära mig, det tar några minuter att gå så det gillas skarpt! Det finns två stall på klubben, ett större ställ där ridskolehästarna står och ett litet stall där privathästarna + en ridskolehäst (nu ponny) står. Ridskolestallet renoverades sommaren 2006 och boxar sattes in, det blev mycket ljusare och finare än det varit innan (då var det spiltor + enstaka boxar). Samtidigt rev man det lilla stallet och bygde ett nytt, istället för endast två boxar byggdes ett helt nytt stall med 8 stora boxar. Grunden från det jättegamla stallet står kvar, men idag är det sadelkammare, foderrum och sånt istället. Höskullen och logen är även den gammal, men den fungerar ju. Det finns även en ekonomidel, där finns toaletter, omklädningsrum, samlingsrum/teorisal, kök och en kiosk.

Det finns ett ridhus, 20x40m. Vi privatryttare kan boka när inte ridskolan använder det. Ganska smidigt att ha det, även om det inte är ledigt jämt. Vi har även två paddockar som vi kan rida i, om inte ridskolan är där. Men d är ju i den stora då så då kan vi rida i den lilla. Den stora är 40x60m och den lilla 24x40m (tror den är 24m bred).

Det mesta ingår, som foder tex. I alla fall om hästen äter samma mat som ridskolehästarna, vill man ha annan mat får man stå för det själv. Som hästägare har man stalljour ungefär 2,5 helg/termin. Utöver det har vi också insläpp på vardagarna ibland, men det är inte speciellt ofta. Man brukar ha ungefär 2st på en period som sträcker sig under 1-2 månader.  

Vad mer ska jag berätta? Om ni undrar något får ni helt enkelt fråga!


Gjorde den här i paint, inte riktigt enligt de verkliga måtten men ändå! (Stora stallet blev nog liite för långt emot vad det egentligen är och sådär, men men. Mest för att visa hur det ser ut .. Egentligen är storhästboxarna i stora och lilla stallet lika stora, hoppsan (a))


Karta från Google Earth över anläggningen. Den är dock inte så uppdaterad så fick rita dit lite lite nya saker, hagarna är tex omändrade och vi har fått en till paddock. Det bruna är stallet, det orange är dommartornet och det grå är paddockerna. De svarta hagarna är hagarna som är nära klubben och används, i vanliga fall brukar inte hästarna gå i 7an på vintern utan det är mer en liten sommarhage, men nu behöver den användas för att få det att gå ihop med hagaran, haha. Det röda är sommarhagar, de går de ridskolehästar som inte åker iväg på bete + att de används för inbetning.


Lilla stallet/Privat stallet, dörren där nere leder ut.


Stora stallet/Ridskolestallet. Bilden är ca 2 år gammal, men den duger. Den ''sista'' boxen på sidan med flest boxar ser man endast en liten skymt av, men annats ser man alla boxar. Bilden är tagen från ridhushållet om ni fattar. (Idag hänger täckerna mycket snyggare, och alla som inte används är bortsoterade!)


Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback