Heja Säter är vi klara?

Publicerat av Jennie Börs den 30 September 2011 kl. 22:03 i Vardag
Jag är då i alla fall redo! Miro har varit fin hela veckan och jag hoppas innerligt på att det går lika bra som i Torsåker. Hela em/kvällen har jag tillägnat förberedelserna, så nu är det mesta packat och klart, hästen är knoppad och badad. Allting är putsat och fint, nu är det bara sömnen som saknas, haha. :)

Ska titta igenom LC:2 en extra gång, förra gången jag skulle rida den kom jag på att det var en extra halt i programmet när ryttaren innan mig gjorde det, hehe. Ska även se om designproblemet är lättlöst, annars får det faktiskt vänta ett tag till.


Imorgon blir det Säteroutfit!

Dag 30 - Mitt drömstall

Publicerat av Jennie Börs den 30 September 2011 kl. 21:57 i Allt & inget
Mitt drömstall ska vara i en stenbyggnad, ni vet en såndär som verkligen är byggd av sten? Stallet ska inte vara för stort, max sex stycken boxplatser. Rymliga boxar och sen ska hästarna kunna titta ut över kanten på boxdörrarna. Stallgången ska vara rymlig (och alltid välsopad, haha!) och det ska finnas en spolspilta. Det ska inte vara ett kallstall!

Sadelkammaren ska vara stor och rymlig, med sadelhängare och tränshängare prydligt uppsatta. Det ska finnas gott om plats för förvaring så att allting verkligen får plats. I ena hörnet ska det finnas en smörjhörna där det ska finnas ett bord med stolar, upphängningsmöjlighet och ett handfat. Jag lovar, skulle jag ha det skulle jag smörja av efter varje ridpass.

Omgivningen ska ha bra ridvägar med varierande underlag. En paddock ska finnas i anslutning till stallet. Det ska finnas stora och rymliga hagar, men fin miljö. Det gör absolut ingenting om allting ligger i närheten av en sjö, tänk så mysigt det skulle vara!

Hehe, jag kan nog fortsötta drömma om det här i flera år till ..

Miro - 30 september 2011

Publicerat av Jennie Börs den 30 September 2011 kl. 21:49 i Ridpass - Miro
Vi trimmade det sista inför morgondagen och han kändes ganska fin. Fick lite feedback fårn Pernilla också, hon tyckte att han börjat komma igång mycket bättre i galoppen nu! Han kastade sig en gång också, det är ju sååå läskigt när det skvättre grus på block. Så när vi gick förbi/emot dem blev han spänd i hela kroppen och var tvungen att titta. Men han är ju bara för söt, när jag skrittade ut stannade vi vid blocket och tittade, sedan sparkade jag rikligt med grus på det gång på gång och då reagerar han så här: "Coolt, det smattrar när det skvätter grus!" Han är bara för go!


Världens bästa!

Dag 29 - Bilder på mig från tävlingar

Publicerat av Jennie Börs den 29 September 2011 kl. 20:24 i Allt & inget
Lägger upp en bild för varje start jag gjort i år och skriver även dit procenten, kan ju kanske vara intressant. Har just nu två tävlingar kvar, båda två lagomgångar. Hade planerat att åka på en tävling till men jag tror jag hoppar den så får Johanna och Evita hopptävla istället. :)


Insjön 7/5 LC:1 - 62.22%

Insjön 7/5 LB:1 - 55,17%

Säter 15/5 LC:2 - 51,07%

Säter 15/5 LB:1 - 54,48%

Hedemora 22/5 LC:2 - 47,85%

Leksand 29/5 LC:1 - 56,66%

Leksand 29/5 LB:1 - 51,72%

Vassbo 5/6 LC:1 - 50,74%

Vassbo 5/6 LB:0 - Utgick

Säter (KM) 18/6 LB:1 - 52,76%

Vetlanda (NF-SM) 29/7 LC:1 - 59,63%

Vetlanda (NF-SM) 29/7 LC:2 - 57,14%

Vetlanda (NF-SM) 30/7 LB:1 - 56,207%

Säter 11/9 LC:2 - 54,82%

Säter 11/9 LB:1 - 54,14%

Torsåker 18/11 LC:1 - 62,22%

Torsåker 18/11 LB:1 - 58,62%

Inte mycket hästande

Publicerat av Jennie Börs den 29 September 2011 kl. 19:58 i Vardag
Idag gick jag till Konsum direkt när jag kom med bussen till stan, för jag har nämligen tjänat lite extra pengar. Har hjälpt mormor att bjuda på smakprov på deras medlemsdag, så det är vad jag tillbringar dagen till förutom skolan. På hemvägen gick jag förbi stallet, Johanna hade inte mockat ännu så jag mockade åt Evita. :) Så lite stall blev det idag i alla fall!



Bloggtävling

Publicerat av Jennie Börs den 28 September 2011 kl. 21:12 i Allt & inget
Jag är med och tävlar! Klicka här för att vara med du också. :)

Allt som det ska?

Publicerat av Jennie Börs den 28 September 2011 kl. 21:06 i Allt & inget
Kollade just in min blogg och insåg att den såg helmysko ut! Första inlägget ser någorlunda normalt ut men menyn var inte på sin plats. Därefter var allt hullor om buller! Så såg det ut när jag öppnade den i Chrome, därför provade jag även i Explorer och där såg allt ut som det skulle.

Anledningen att jag kollade in den var för att jag ska göra om lite, ska försöka göra idéer i huvudet till verkliget. Får se hur lång tid det atr, det visar sig. :)

Hur ser det ut för er? Ni måste säga till om det ser galet ut för då får jag försöka att fixa det.


Såhär ska det se ut! Såg även ny att det blivit lite miss i headern där till höger, whoops. Även design/utséende förslag är välkomna, bra att ha något att kompletera med när mina planer inte blir helt bra. :)

Dag 28 - Favoritmärke

Publicerat av Jennie Börs den 28 September 2011 kl. 20:48 i Allt & inget
Om jag ska vara ärlig så har jag inget speciellt favoritmärke, tycker inte om att "låsa" mig till ett och samma och sedan köra på det. Nej, jag köper hellre lite utav varje. Det finns otroligt många märken på dagens marknad, vissa har finare grejor än andra. Tycker jag att en produkt är fin köper jag den, oavsett vilket märke det är.

Något som jag tycker är tråkigt är att vissa märken har extrema priser. Jag skulle tex gärna köpa ridbyxor från Pikeur (deras ridbyxor sitter absolut bäst på mig!), men det är inte snällt för plånboken. Då köper jag hellre flera billigare eller lägger pengarna på annat. Finns Pikeurridbyxor däremot på rea tittar jag alltid, dock brukar de sällan finnas i rätt storlek och finns det i rätt storlek är det alltid en färg som jag inte vill ha .. haha! Samma sak med Kingsland, finns jättemycket fina kläder därifrån. Speciellt tröjor och jackor, men att betala så mycket för att ha det i stallet .. Nja, det tycker jag inte riktigt är optimalt. Men vill man ha en logga på prylarna, ja då får man glatt betala för det. :)

Här är några märken som jag gillar i alla fall:


Miro - 28 september 2011

Publicerat av Jennie Börs den 28 September 2011 kl. 20:10 i Ridpass - Miro
Red i dressyrsadeln idag, sista riktiga dressyrpasset inför helgens tävling! Jobbade mycket med galoppen idag, både på fyrkanten och på volter. Varierade lite storlekar på volterna och sådär. I traven tränade vi mycket på att variera tempot, han lyssnade väldigt bra. Vi gjorde några ryggningar nu, de blir bättre och bättre! Om vi fortsätter träna på de regelbundet kommer han nog snart att känna sig trygg i dem igen. :)

Jag är väldigt nöjd med honom, traven kändes väldigt bra. :) Han var med redan från början och tog verkligen tag i arbetet där. I galoppen har jag svårt att rida fram honom tillräckligt mycket, men det blir bättre och bättre i alla fall. Det känns bra inför tävlingen i alla fall. :)


Bild från i våras

Kom med förslag!

Publicerat av Jennie Börs den 28 September 2011 kl. 14:31 i Allt & inget
Vad vill ni läsa om för något? Kom med förslag så kanske jag kan skriva ihop ett inlägg om det "ämnet" eller vad det nu är för typ av förslag. :)

center>
Bild från arkivet

Dag 27 - En stund jag aldrig kommer att glömma

Publicerat av Jennie Börs den 27 September 2011 kl. 22:42 i Allt & inget
Vi byter ut stund mot dag istället!

En dag som jag sent kommer att glömma är lördagen den 30 augusti 2011. Andra tävlingsdagen på NF-SM som jag började med att rida en LB:1. Det var debuten inomhus och det gick ju som det gick, känslan i botten eftersom Miro inte alls lyssnade på mig. Han var lite smått ostryrbar och mycket spänd, men resten av dagen blev bättre!

Sedan blev det utställning, den mest nervösa punkten för helgen. Jag hade ju aldrig visat en häst på det viset innan, även om jag tränat flertalet gånger hemma kände jag mig väldigt oförberedd. Miro var lite smått taggad och irriterad på alla flygfän, vilket gjorde det väldigt svårt att ställa upp honom för dommaren. När jag skulle visa skritten och traven failade jag till det totalt eftersom jag trodde dommaren sa "Gå rakt emot eken" när hon sa "Gå rakt emot häcken", jag såg ingen ek bland alla tallar! I traven kunde jag inte visa honom tillräckligt. När han var färdigvisad berättade dommaren i högtalarna att hon dömt katalognummer 95, det som nämndes var bl.a. "Mycket god rastyp med vackert huvud .. bra sadelläge .. kunde visa lite mer i traven .. ni är välkommna tillbaka igen". Och det där sista, helt otroligt! Visningen var helt totalrörigt, men vi klarade det!



Då började väntan på att det var dags för att visa honom i valackringen. När de ropade ut att det var ca 15 min kvar lastade vi ur honom och gick iväg till stora gräsbanan. Där fick vi gå runt i en bra stund i väntan på att de dömde färdigt de sista ponnyerna. Miro var skapligt irriterad på alla flygfän kan jag säga .. Mitt mål var bara att gå in i ringen och göra mitt bästa, allt var ju nytt för mig.



När vi väl gick in i ringen tänkte jag bara på att ta ganska långa och bestämda steg. Vi fick göra halt och trava en och en (Miro hade dock väääldigt svårt att stå still), traven fick vi till lite bättre än på visningen men inte fullt ut. Vi fick gå lite till och sedan göra halt igen, Miro fick jag dock gå emd på en liten volt eftersom han inte kunde stå still. Dommarna ropade i obestämd ordning ut ponny efter ponny, dock i nummerordning. De hoppade över nummer 95 och jag hajade till, det måste ju betyda att vi på någotvis var med i matchen? Och mycket riktigt, tillslut var det Miro och en till valack kvar. De rabblade lite om härstamningar och sedan kom det "Bästa valack är nummer 95, Miro". Att ta till sig de orden att Miro, min fina Miro blev den finaste valacken. Hur galet är inte det! Miro fick en stor rosett och jag blommor och ett paket, sedan fick vi trava mot utgången. Då visade han sin trav kan jag säga!

Medan de utsåg bästa sto och hingst gick jag runt med Miro, han var nu väldigt irriterad på alla flygfän. Men det var bara att gå på, runt och runt.



Sidan blev det äntligen dax för "Best in show", där bästa och näst bästa sto, valack och hingst fanns med. Vi fick visa dem i skritt och även trav, nu fick vi verkligen till traven! De ropade än en gång ut en efter en, men nummer 95 hoppade de över. Vi var med i matchen! De pratade på om härstamning och sånt på de två hästarna som var kvar. Jag hade inga förväntningar, jag menar, hingstar är ju lite snyggare än valacker. Men ack så fel jag hade, rätt som det var sa de "Best in show, nummer 95, Miro!" och sedan hörde man världens skrik från publiken. Allt var så overkligt, jag fattade verkligen ingenting! Men Miro fick en ännu större rosett och täcke, sedan blev det ärevarv. Gissa vem som var skapligt övertaggad? Token lyckades dessutom trampa av mig skon, haha ..



Det är en dag som jag aldrig glömmer! Att få en bekräftelse på att det verkligen är en fin ponny jag har och att dessutom kunna säga att han är Sveriges finaste NF utan att ljuga. Att den där ponnyn är min, jag är så otroligt stolt över honom. Han var nog väldigt stolt över sig själv för den delen med, han älskar ju verkligen att visa hur snygg han är. ;) Det som var lite extra roligt var att han vann över hingsten som vann över honom 2006, nu blev det ombytta roller.



Lektion och möte

Publicerat av Jennie Börs den 27 September 2011 kl. 22:09 i Vardag
Idag blev det dressyrlektion på Helios, var över ett år sedan jag red honom nu! Han var dock inte som jag minns honom, men i alla fall. Gick sådär bra, han ville inte riktigt få med yttersidan helt och att korrigera det var inte det lättaste alla gånger. Men ibland kändes det väldigt bra! Han vill gärna krypa ihop och bli kort i nacken, så ville ha honom lite mer framåt och neråt i nacken.

Vi red lite på volterna och sedan bogen in och tio metersvolter. När vi fick med yttersidan blev allt bra, man får ta det lite i taget. Blev det minsta lilla "för mycket" slog han sig fri och gick med huvudet i vädret. Men när han är på plats så är han väldigt fin och trevlig att rida, då behöver man mest bara sitta och rida sina halvhalter och engagera det man har fått fram. Vill gärna rida honom snart igen för att hitta flera knappar! Kände att på slutet började jag hitta honom ganska bra i alla fall.


Hihi, jag och Helios våren 2008! Där var han fyra år och det var andra gången jag red honom.

Efter ridningen provade vi att lasta Miro och Goliat tillsammans och det var inga problem, så på lördag får Miro en transportkompis med sig. :) Sedan var det us möte som gällde!

Mest besökta

Publicerat av Jennie Börs den 27 September 2011 kl. 08:12 i Allt & inget
Hehe, det här skärmklippet är från mest besökta på min skoldata .. Någon som kan gissa vad jag gör på rasterna eller? Det är nog tur att SchoolSoft finns med där på ett hörn i alla fall, det är ju faktiskt skolrelaterat i alla fall. :)

Föreläsning

Publicerat av Jennie Börs den 26 September 2011 kl. 21:46 i Vardag
Idag blev det inte så mycket stall för mig, vara bara upp och mockade för sedan bar det iväg mot Borlänge för andra gången idag. Blev tillfrågad i förra veckan om jag ville följa med på en föreläsning om mentalttänkande och det ville jag gärna. Han som höll i föreläsningen hette Johan Fyrberg och det var en bra föreläsning tycker jag. När man suttit i bortåt 3h så minns man kanske 25% av det som tagits upp, men med tiden kommer all den där informationen tillbaka.

Det som väckte mitt intresse mest var nog ändå "Resultat och prestation", vad är skillnaden osv. Det är nämligen något som jag stött på väldigt mycket, och som jag kommer fortsätta att göra. Hur många gånger har inte jag fått den där känslan av att det verkligen fungerar och ändå ligger jag i botten av resultatlistan?

Snart är det dax för sängen för min del, imorgon väntar ännu en skoldag och efter det blir det stall hela kvällen lång. :)



Dag 26 - Mina rädslor

Publicerat av Jennie Börs den 26 September 2011 kl. 12:10 i Allt & inget
Som de flesta redan vet är jag väldigt hopprädd och det är något som jag skrivit ett inlägg om, dock finns det på teamdressyrhoppet som är låst nuförtiden. Jag har jobbat med min hopprädsla i över två år nu och flera gånger kommit över tröskel efter tröskel, men vips så faller jag tillbaka på ruta ett igen. Det har alltid kommit någonting i vägen som fått mig osäker igen och då faller hela själförtroendet. Vad jag är rädd för vet jag egentligen inte ..


Saknar dig .. ♥

En annan rädsla som finns inom mig är att jag på någotvis helt oväntat skulle förlora Miro. Att det händer från en sekund till en annan, det vore en mardröm. Det som hände med Johanna Grants Chaboukie är ett exempel på något som verkligen händer bara sådär. Usch, nu ska jag släppa den tanken!

Miro - 25 september 2011

Publicerat av Jennie Börs den 25 September 2011 kl. 21:28 i Ridpass - Miro
Han kändes jättefin idag! Slappnade av och gick som en klocka, lyssnade jättebra och var väldigt reglerbar. Vet inte vad jag ska skriva mer, det kändes väldigt bra i alla fall. :D

Dag 25 - Meriter

Publicerat av Jennie Börs den 25 September 2011 kl. 21:08 i Allt & inget
Min meritlista är väl inte direkt den största, men det här är ju faktiskt varit mitt första riktiga tävlingsår också. det som skulle kunna finnas med på den är väl ungefär det här:

*Klubbmästare, lektionsponny, hoppning 2008
*Klubbmästare, lektionsponny, dressyr 2009
*Klubbmästare, lektionsponny, dressyr 2010

På Miros meritlista kan vi i alla fall lägga det här:

*Bästa valack, NF-SM 2006
*RES BIS, NF-SM 2006
*Bästa valack, NF-SM 2011
*BIS, NF-SM 2011

Våga vara dig själv

Publicerat av Jennie Börs den 25 September 2011 kl. 13:55 i Allt & inget
Att stå för den man är och inte låssas vara någon annan. Att inte ljuga bara för att få ett högre värde i någon annans ögon eller för att verka coolare än vad man egentligen än. Att kunna stå emot grupptrycket och vara stolt för att man vågar vara den man egentligen är. Att efter varje fall resa sig upp och vara tusen gånger starkare än innan.

Att vara stolt över sig själv, att våga visa andra att man duger som man är. Att tro på sig själv, jag är stark och jag klarar det här. Att vara sig själv i alla lägen.

Ingen vila, ingen ro!

Publicerat av Jennie Börs den 24 September 2011 kl. 20:39 i Vardag
Efter en fullspäckad dag i stallet är jag ganska trött kan jag säga. Har stått i utsläppet en klass och flaggat en annan. Fotandet dissade jag idag, jag fick ändå inte till det på något bra sätt; jag och kameran är som sagt inte vänner just nu! Vädret har varit soligt och fint, vilket gillas starkt. :D

Imorgon är det jour som gäller, så hästarna ska ha mat halv/kvart i 7 för att vi ska hinna få ut alla hästar i tid. Sedan är det jour som gäller hela dagen + att jag ska flagga två klasser och hinna med och rida. Någonstans borde jag få in lite matteplugg också, suck.

Nu ska jag krypa ner i sängen och titta på några avsnitt av Vänner innan jag ska somna. :)



Johanna och Evita

Publicerat av Jennie Börs den 24 September 2011 kl. 20:34 i Fotografering
Bilderna är inte alls bra, jag och photoshop har gjort vårat bästa för att rädda dem .. Kameran och jag var inte alla sams idag (fast det har vi inte alls varit på slutet), det blev inte bättre av att jag stod på helt fel ställe jämfört med hindren, motljus osv osv.



Dag 24 - Jag måste träna på

Publicerat av Jennie Börs den 24 September 2011 kl. 19:21 i Allt & inget
Känns som jag skrev en del om det i "fula ovanor"-inlägget, men men.

En sak som jag verkligen vill få till är en sits som ser bra ut på alla sätt och vis. Just nu känns det som att när en sak "faller på plats" försvinner en annan. Även att våga rida på, speciellt inne på banan, då jag gärna blir lite för mesig och åker mer häst än rider. Dock tycker jag att jag kommit en bit framåt där faktiskt.

Att våga rida fram Miro helt i galoppen, att verkligen rida med hela sätet. För han blir så mycket finare än när jag bara sitter och gungar med. När jag verkligen rider får han verkligen visa upp vilken fin galopp han har, att han inte bara blir kort och uppåt.

Jag behöver träna på mycket och det här inlägget blev rörigt ..

Miro - 24 september 2011

Publicerat av Jennie Börs den 24 September 2011 kl. 19:06 i Ridpass - Miro
Vi red en snabbis i ridhuset efter tävlingarna var slut idag. Han hade massor av överskottsenergi eftersom han stått inne hela dagen. Började med att jobba i skänkelvikning på volten i skritt och fortsatte även med det i traven, energi fanns det allt. Han kändes fin, kom dock i efterhand att tänka på att jag skulle ridit fram honom lite mer. Samlade ihop honom ganska mycket, det är lätt hänt när han har sådär mycket energi! Nöjd med honom i alla fall. :)

Säterbygdens Ridklubb: 24 september 2011

Publicerat av Jennie Börs den 24 September 2011 kl. 18:56 i Tävling
Är ju inte jag som tävlat, men Evita är väl ändå en del av bloggen så då får ju självklart hennes resultat vara med här! Det har varit en jättebra dag för Johanna och Evita, en riktigt bra lokaldebut. Evita tyckte nog att det var ritkigt skoj att vara ute på banan igen, man märkte på henne direkt när vi kom utanför stalldörren att hon förstod att det var något roligt på G!

LD (70cm): En riktigt bra och felfri runda! Båda två gjorde precis vad de skulle, de kom bra på hindren och hade ett bra flyt helt enkelt. När Johanna hoppat själv under sommaren har de gärna hamnat i ett litet tillbaka läge där Evita kryper allt för tätt inpå hindern, men nu stämde det bra!

Efter klassen sa Johanna att hon var sugen att rida en klass till så jag la fram förslaget att hon skulle efteranmäla sig. Hon tvekade dock och tyckte att det räkte. Men när vi pratade med Malin så fick hon verkligen blodad tand, så en klass till fick det bli!

LC (80cm): Även denna runda var bra! Dock lyckades de peta sista hindret, men det är ju sånt som händer och Johanna sa att hon tog på sig det. Hon hade ändå tänkt utgå efter grunden eftersom hon inte kunde omhoppningen. Men även denna klass såg bra ut, de var överrens och allt bara flöt.

Jag tycker de gjorde en riktigt bra debut och tycker Johanna var modig som efteranmälde sig! Hon har ju en hel del tävlingsnerver, men de börjar nog coola ner sig lite nu. Bilder kommer. :D

Gerda

Publicerat av Jennie Börs den 23 September 2011 kl. 23:20 i Fotografering
Några av bilderna som jag tog på Gerda i lördags. :)


Dag 23 - En dressyrträning

Publicerat av Jennie Börs den 23 September 2011 kl. 21:21 i Allt & inget
Just nu känns det som att det var jättelänge sedan jag tränade dressyr på Miro, inte okej! Vet faktiskt inte riktigt vad jag ska skriva här heller, så jag hoppar över punkten. :)
Men vi är i alla fall lyckliga när vi tränar!

Tävlingsoutfit

Publicerat av Jennie Börs den 23 September 2011 kl. 21:00 i Outfit
Imorgon ska Johanna och Evita göra sin tävlingsdubut i hoppning på lokal nivå! De ska hoppa en LD (70cm) och Evita kommer nog tycka att det är kalaskul att vara ute på tävlingsbanan igen. :) Såhär ser outfiten ut:


Det blir en turkos outfit, med turkost Mias schabrak (det är riktigt turkost IRL) och sedan övrigt på bilden. Johanna kommer att ha den turkosa jackan om det är kyligt ute, annars rider hon med en vanlig svart tröja. :)

När planerna inte håller ..

Publicerat av Jennie Börs den 23 September 2011 kl. 20:31 i Vardag
Idag fick det bli en sådan dag! Jag som så fint hade planerat att jag skulle rida direkt efter skolan för att hinna det innan det skulle börja byggas bana och sådär. Dock sprack den planen redan när jag var påväg till tåget, för då insåg jag att jag skulle stå och sälja reselotter. Jag och Klara stod i alla fall på stan i två timmar och lyckades sälja nästan 30st.

Efter det blev det stallet. Jag orkade inte rida, så jag la om planeringen lite. Istället mockade jag och packade knäckebröd (haha), som de ryttarna får när de startanmäler sig, de får även lite emr saker. Har även hjälpt Johanna att smörja. :) Borstat Miro har jag också gjort, den lilla skithästen ..

Dag 22 - Jag gillar inte

Publicerat av Jennie Börs den 23 September 2011 kl. 08:15 i Allt & inget
Jag gillar inte ormar! Usch och fy, det är bland det värsta jag vet. De som känner mig och vet hur jag reagerar när jag ser en orm kan nog förstå min rädsla .. Den är så illa så att jag inte ens klarar av att se dem på bild/film, då får jag hjärtklappning och klarar bara inte av att titta.

Är jag ute och går och ser en pinne eller något lägre fram på vägen kan jag koppla ihop det med att det är en orm, även då får jag hjärtklappning. Då kan ni kanske tänka hur det är när jag verkligen ser en i verkligheten? Förra veckan berättade Klara att hon sett en död orm efter vägen mellan stallet och hemma, sedan att det låg en levande efter vägen som dessutom legat där ett tag. När jag skulle skritta av Evita red jag helt enkelt åt andra hållet och innan jag vågade gå hem, var Johanna och Alex tvugna att gå och se efter om den fortfarande låg kvar, haha ..

Om jag hade klarat av att se dem på bild hade jag ju kunnat lägga upp en bild, men nu var ju inte läget riktigt så ..

Snurriga jag?

Publicerat av Jennie Börs den 23 September 2011 kl. 08:08 i Allt & inget
Hahaha, insåg nyss att jag bloggade om punkt 26 igår? Jag vet faktiskt inte alls vad jag tänkte med om jag ska vara ärlig, men så kan de vara .. Skriver om punkt 23 idag istället + att jag skriver om dagens, sedan har ni alltså bara fårr punkt 26 lite i förtid. :)

Snart helg!

Publicerat av Jennie Börs den 22 September 2011 kl. 21:18 i Vardag
Jag gillar torsdagar, för det betyder att snart är det helg! Det skadar ju inte heller att vi har väldigt härliga fredagar i skolan, först Digitalt skapande hela förmiddagen fram till lunch och efter det två IBARB-lektioner. Imorgon har vi dessutom programdag, så då blir det inte alls några lektioner. Får väl se vad vi får göra för någonting. :)

Idag hade jag tur och fick skjuss hem från Borlänge av mamma eftersom hon varit där och handlat lite, så kom hem mycket tidigare! Hade insläpp idag och efter det mockade jag och fixade lite. När jag ridit klart hjälpte jag Klara med en halmbal, vi fickade den från liggande till stående! En rundbal är ju inte precis lätt, och dessutom krävdes det teknik; men vi grejade det.

Hemma blev det lite matte, vi har prov nästa vecka och har inte kommit någonstans .. Jag och pappa lyckades i alla fall klura ut hur man använde en formel som vi (jag och några kompisar) klurat på i två dagar nu!



Miro - 22 september 2011

Publicerat av Jennie Börs den 22 September 2011 kl. 20:47 i Ridpass - Miro
Vi red lite oavancerat mest idag .. Han var småspänd och tyckte det var roligare att fokusera på allting runt omkring oss (red samtidigt som några andra hoppade). Men det gick helt okej i alla fall. Har inte ridit honom sedan tävlingen i söndags så det kändes väldigt bra att vara hemma på rätt ställe igen!

Dag 21 - Fula ovanor

Publicerat av Jennie Börs den 21 September 2011 kl. 21:57 i Allt & inget
Vi alla har våra brister i ridningen och det har även jag. Innan har jag haft en väldigt ful ovana att vika mig i min högersida, men det är något som jag jobbat väldigt mycket på och det har gett ett mycket bra resultat då jag blivit mycket stabilare.

Just nu är jag inne i en period där jag lutar mig överdrivet mycket framåt när jag rider lätt, usch på det. Jag gör det helt omedvetet, men när jag såg hur ILLA det såg ut på några bilder från helgen fick mig verkligen en funderare. Varför? Jo, för att jag vill att Miro ska komma framåt och neråt, vilket han gör även om jag sitter upprätt. Nu ska jag verkligen jobba på sitsen i lättridning, för det är verkliggen inte fint ..


Här är jag visserligen bortkapad, men ni ser ju tydligt att jag sitter framåtlutad!

En annan ful ovana jag har är att träna med högerhanden. Den vill gärna tränga i båda varven, speciellt om hästen trcker lite med bogarna. Jag har dock jobbat ganska mycket med det nu på slutet, fick ett jättebra knep av Caroline som jag brukar lägga fokus på då och då under ridpasset. Det har blivit bättre, men ännu är det inte löst till hundra procent.

Jag har även andra ovanor, men ska inte lista fler för då blir ni för uttråkade ..

Stallfri dag

Publicerat av Jennie Börs den 21 September 2011 kl. 21:41 i Vardag
Händer inte ofta, men idag blev det en sådan dag! Istället blev jag kvar i Borlänge med en som jag träffade på stationen, hur ofta springer man ihop med någon man pratat med på msn under en längre tid helt bara sådär? I alla fall blev det en trevlig eftermiddag, och stort plus för killar som förstår sig på hästar! ;)

Jag har i alla fall införskaffat mig en ny datamus, så nu har jag två! Vilket betyder att jag inte längre behöver släpa den gamla mellan skolan och hemma. Dock får den gamla fortsätta vara i skolan, då den nya låter när man scrollar. Det värsta jag vet är när andra i klassen sitter och scrollar med möss som låter, då kanske jag inte ska vara en av dem. :p Men för övrigt är den väldigt bra!

Bilder - LB:1 del 1

Publicerat av Jennie Börs den 20 September 2011 kl. 21:42 i Fotografering
Blev ganska mycket bilder kanske, men ändå!

Hihi, min söteponny (tungan).





Bilder - LC:1

Publicerat av Jennie Börs den 20 September 2011 kl. 21:26 i Fotografering

Dag 20 - Veterinär, hovslagare, massör osv..

Publicerat av Jennie Börs den 20 September 2011 kl. 21:08 i Allt & inget
Vetrinär är inget som vi behövt kalla på akut någongång (peppar, peppar ta i trä!!), vilket känns väldigt skönt. Den kontakten som vi haft med vetrinären är endast i samband med vaccinationer (+ vetrinärbesiktningen då). Vi har öven en liten fördel att vi bor granne med en vetrinär, han bor på andra sidan gatan och har hästar på våran tomt. Så han finns ganska nära till hands eftersom även stallet ligger nära där jag bor. :)

Ny skor får hästarna regelbundet och det är väldigt enkelt och smidigt, oftast blir de skodda under tiden som jag är i skolan.

Miro har fått massage en gång, det är nog bland det bästa hjälpmedel vi tagit hjälp av! I ett helt år kämpade vi med att få in högerbak under magen och jobba lika mycket med båda sidorna. Allt fokus låg på det där högra bakbenet när man red, och höll man inte efter det så blev han jättestel i det. Flera gånger har han känts halt fast han inte varit det bara för det där bakbenet! Men massören laserbehandlade, masserade och stretchade ut det där och han blev som en ny häst!

Nu är det sällan man känner av bakbenet. Han har blivit mycket jämnare och jag stretchar honom regelbundet för att han inte ska stelna till igen. Efter det blev löst har han även blivit starkare i sin högersida och han börjar bli mer jämt musklad. :)

Evita - 20 september 2011

Publicerat av Jennie Börs den 20 September 2011 kl. 20:53 i Ridpass - Evita
Vi red runt lite på banan och hon var ganska fin bitvis. Ganska jämn i sidorna och inte allt för jobbig i vänstertygeln! Blev en hel del frustande från den lilla damens sida i alla fall. :)

Sitsträning

Publicerat av Jennie Börs den 20 September 2011 kl. 20:50 i Vardag
Idag på lektionen hade vi lite balans och sitsträning, jag fick rida Harley den här veckan igen. Fick börja med lite övningar i skritt, rida utan stigbyglar och dra upp knäna framför sadeln och samtidigt hålla händerna på huvudet, ta ner ett ben i taget ich sedan upp med benen igen, samtidigt som händerna var på huvudet. Sedan lite väderkvarn och såntdär och sist men inte minst; balanssits!

Sedan började vi trava och då gjorde vi lite övningar utan att hålla i tyglarna, typ ut med händerna och väderkvarn. Även rida lätt i tretakt! Galopperade lite och gjorde övningar med armarna.

Efter det blev det fokus på sitsen i alla gångarter, det enda vi skulle tänka på var sitsen och inte hur hästarna gick. Tycker själv att jag faktiskt kan sitta ganska bra i alla gångarter, är mycket mer mitt över hästen och viker mig inte i sidorna längre. Harley kändes ganska fin även om jag inte fick jobba honom så mycket, men tror att det kunde blivit ganska bra om vi ridit ett ordentlig dressyrpass! Med ett par sporrar på (tog av dem för att inte de skulle vara ivägen) så hade det nog blivit bra. :) Ett bra ridpass, tänka mer på sitsen borde man göra varje ridpass!

Min bästa!

Publicerat av Jennie Börs den 19 September 2011 kl. 21:50 i Allt & inget
Medan jag satt och redigerade bilder nu på kvällen läste jag igenom protokollen ännu en gång och la märke till saker jag inte riktigt lagt märke till de andra två gångerna jag läst igenom dem. Jag har fått sjuor eller åttor på alla halter som jag gjorde igår! De har varit en av våra stora svagheter, många gånger har han sladdat ut med rumpan i halten eller bara tvärnitat och dragit upp huvudet ordentligt för han tagit förberedelsen som slutsignal. Han har ryckt tyglarna ur händerna på mig en gång också ..

Och i LBn fick vi en sjua (vilken blir fjorton poäng) på lösgjordheten i allmänna intryck, hur bra känns inte det? Det brukar ju ofta stå att han måste bli mjukare i sidorna eller att han behöver komma igång mer med ryggen. Dock fick vi en fyra (blir alltså en åtta) på framåtbjudningen, men att han är avslappnad är ju en jäkligt bra början!


Halt i LCn. Mer bilder kommer imorgon!

Skulle det finnas intresse?

Publicerat av Jennie Börs den 19 September 2011 kl. 20:46 i Allt & inget
Funderar på att fixa ett/fler inlägg med bilder från förra sommaren, skull det vara intressant? Massor av bilder på Miro från våra första månader tillsammans, helt sjukt hur mycket både han och jag har utvecklats!

Ja eller Nej? :)



Stallkväll + Magic Brush

Publicerat av Jennie Börs den 19 September 2011 kl. 20:29 i Vardag
Har varit i stallet nu på kvällen, dock blev det ingen ridning för min del idag. Istället har jag pratat, mockat och borstat. Jag har även varit hundvakt åt Ammi en stund. :)

Igår var Johanna med farmor och Gun en sväng till Valbo för lite shopping mellan klasserna, och då bad jag henne att köpa ett pack med Magic Brush. Jag har länge varit sugen på att köpa sånna och har även läst en del positivt om dem på bloggar och Miros piggborste är ganska trasig (han har bitit sönder den, hehe) så då behövde jag något nytt att ta bort lera med. Miro var fint lerig så det passade bra att testa dem och de fungerade bra. En piggborste tar inte alls bort på djupet som Magic Brush gör, dock tycker jag att det är lite onödigt med tre stycken bortsar .. Men de kommer nog väl till användning när hästarna är leriga, dessutom tyckte Miro att det var väldigt skönt att bli kliad på halsen av borsten. :)

Dag 19 - En häst jag saknar

Publicerat av Jennie Börs den 19 September 2011 kl. 16:35 i Allt & inget
Utan att tveka en sekund: Zanzibar. Jag saknar honom varje dag, varje gång någonting påminner om honom svider det till i hjärtat. Det kan vara en låt, en bild eller bara en liten detalj, saknaden ligger där och gnager. Han betydde så otroligt mycket för mig och jag kommer aldrig glömma de fantastiska stunder vi haft tillsammans. Zanzibar lärde mig så mycket, framförallt fick han mig att lite på att jag själv kunde, om jag bara ville.

Senaste året kanske jag inte la speciellt mycket tid på honom, men att bara veta att han fanns där i sin box betydde mycket. De få gånger jag red honom var underbara, känslan av att veta vart alla knappar finns och bara njuta av stunden. Jag är tacksam för att jag inte visste sista ridpasset att det skulle bli det sista, någonsin.

Någongång ska jag sammanställa vår tid i ett inlägg, men inte än. Bara av att sitta och skriva det här känner jag hur det bränner innanför ögonlocken. Fina, fina Zanzibar ..



Jämförelsebilder

Publicerat av Jennie Börs den 19 September 2011 kl. 12:14 i Allt & inget
De här två bilderna är så lika som de kunde bli, det skiljer lite mer än ett år mellan dem. Nu skulle det vara väldigt intressant att veta vad ni ser för förändringa hos honom! Ni som inte sett honom i verkligheten, det skulle vara mycket intressant för mig. :)

16 augusti 2010

17 september 2011

Dag 18 - Jag gillar

Publicerat av Jennie Börs den 18 September 2011 kl. 20:56 i Allt & inget
Nu ska jag välja något som inte är hästrelaterat, haha. Och då får det bli en sak; TV-serien Vänner. Har aldrig varit speciellt intresserad av filmer/TV-serier men i slutet av sommarlovet fick jag för mig att jag skulle börja titta på Vänner och vips; jag var fast! Det blev att titta igenom alla 10 säsongen så fort det bara gick, haha. Något som antagligen märktes på bloggens uppdatering då jag alltid tittade på Vänner när jag satt vid datan.

Rätt som det var hade jag sett alla avsnitt .. Och efter det har jag sett om många avsnitt + att jag sitter på youtube och tittar på bloopers osv, hehe. Jag tröttnar aldrig, så stor hiss på Vänner! Sjukt härligt gäng som man verkligen skulle vilja ha en fortsättning på .. ;)


Kan ju bjuda på ett mycket underbart roligt klipp! Man ska nog dock sett hela avsnittet "The one with Ross's inappropriate song", S9E7.

Min vackra prins

Publicerat av Jennie Börs den 18 September 2011 kl. 20:33 i Fotografering

Torsåker Hästintresseförening: 18 september 2011

Publicerat av Jennie Börs den 18 September 2011 kl. 20:20 i Tävling
En minst sagt bra och lyckad tävlinsgdag, trots att det varit kallt som tusan (vi slapp regnet i alla fall, tack och lov). Miro har skött sig jättebra, stått snällt i transporten som vanligt och ätit! Han fick i sig all mat vi hade med oss, duktig kille som bara brukar stå och småplocka annars. Kanske var det godare med hösilage än hö? :)

LC:1
Framridning: Först var han lite spänd och sedan släppte det. När han spänt av började de häfta med en häftapparat och det var farligt = att han spände till igen. Och efter en stund blev han spänd igen för någon gick i buskarna, tönthäst! Men där emellan var han fin! :) Frustade flera gånger och sådär.

På banan: Man fick inte rida in på banan för sen man fått startsignalen, så man fick rida runt utanför. Han var töntig och höll på att vända lite och sådär. Blev stretig i sidorna efter det och väldigt spänd. Sedan i programmet var han spänd, men det gick fortfarande att jobba honom. Dock var det segt och jag fick rida som attan för att det skulle gå framåt, i travökningen red jag lätt och tröck till honom allt jag kunde sen fick de bli som det blev med ökningen. I galoppen fick han syn på en funktionär som var intressantare och lite sådär, men överlag är jag nöjd. Det slutade på hela 62,22%, till min stora förvåning. En del sjuor och en åtta! I slutkommentaren står det bla "Potensial finns!!" och "Bådar gott för framtiden". Blev första utanför placering, och sista placerad hade samma procent som mig fast bättre koeff. För övrigt var det jämt i toppen också.

LB:1
Framridning: Han var fin på framridningen, kunde samla ihop honom ganska mycket faktiskt. Det var liite segt men inte för överdrivet. Bra framridning, helt enkelt!

På banan: Han var inte lika spänd nu, men det var segt och jag fick rida som tusan igen. Men han lyssnade bra och var uppmärksam på mig i övrigt. Något som jag är mycket nöjd över var att han frustade i sista galoppen, haha! Det är bara positivt, det roliga var att när jag stod och tittade på en annan häst som frustade sa jag till mamma "Tänk när Miro frustar i ett program". Det slutade på 58,62% och det är jag helt nöjd med. :) Hade en åtta på första uppridningen!

Jag kan i alla fall dra slutsatsen att det är framåtbjudningen som saknas för att få till det helt. Den drar ner poängen ganska mycket i vissa moment kan jag säga, vilket även dommarna uttryckt. I mellantraven i LBn fick jag tex en fyra på mellantraven för att han inte svarade framåt för fem öre. Men vi får jobba på det, det kan eventuellt vara sadeln som spökar till det eftersom den glider fram (idag hade jag antislip under) så vi får väl se. Vi taggar i alla fall om till nästa tävling, och tar med oss känslan från denna! :)

Nyklippt

Publicerat av Jennie Börs den 17 September 2011 kl. 23:25 i Vardag
Idag har Evita blivit av med sin päls, vilket måste vara ganska skönt för henne. Dagar när solen ligger på och värmer blir hon svettig av att gå i hagen .. Det var Cissi som klippte och sen fixade mamma lite snyggt på rumpan, hihi. Hon skötte sig bra, var lite stlkig i början och höll på att dryga sig, men sedan gav hon sig. Lugnande fick hon också. Jag var inte dirket närvarande när de klippte, jag red och fixade med Miro (så jag var i alla fall i samma stall som de klippte en stund).



Smakprov

Publicerat av Jennie Börs den 17 September 2011 kl. 23:03 i Fotografering
Jag och Klara fotade lite exriörbilder på Gerda och Miro idag, för vädret var så fint! Evita får jag ta på en annan dag, för det hann vi inte med. Miro blev mycket upprörd, vi använde oss nämligen av en app med ett hästgnägg och Miro kan inte förstå vem det är som pratar! Han var väldigt upprörd, och det varade länge, kunde inte alls koncentrara si på maten .. haha!

Imorgon kommer det fler bilder på honom, kanske även något på Gerda? :)


Miro, Svergies finaste New forest ♥ (Känns ganska bra att kunna säga det utan att ljuga .. (a))

Det blir en lång dag imorgon

Publicerat av Jennie Börs den 17 September 2011 kl. 22:22 i Allt & inget
Imorgon kan man verkligen säga att det blir en lång dag, upp och fodra hästarna vid sju. Vid åtta rullar vi iväg mot Torsåker för en lång tävlingsdag. Först ska jag rida en LC:1, vilken ligger bra i tiden med sedan LB:1an .. Det är en lagklass (dock för en annan region, så vårt lag ingår inte där) så först ska alla lagekipage starta. Efter det är det några indivuduella strater i kat B och C och sedan sist får vi med D-ponnyerna rida.

Så ja, det blir en lång dag i Torsåker imorgon. ;) Jag tar med mig båda matteboken och skoldatorn, då kan man ju kanske få lite skolarbete gjort i allafall? Det är ju aldrig fel!

img class="image" src="https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2328400/images/2011/torsker-18sep11_166535304.jpg" alt="" />

Miro - 17 september 2011

Publicerat av Jennie Börs den 17 September 2011 kl. 21:42 i Ridpass - Miro
Trimningspass inför morgondagens tävling, det gick ganska bra. Jag och Klara har lyckats lura i honom att det finns en låssashäst, så den försökte han leta efter hela passat. Han var lite halvspänd med frustade en hel del, så det är ju lite positivt i alla fall. Men han var ganska fin till och från, kunde länga och korta formen och stegen bra. Lyssnade bra för hjälperna och sådär!

Dag 17 - Mina tränare

Publicerat av Jennie Börs den 17 September 2011 kl. 21:40 i Allt & inget
Jag är inte den som provar en massa nya tränare hela tiden eller tränar för flera stycken, jag håller mig till det gamla vanliga. Men jag tycker att det fungerar bra det också, även om jag provat lite nytt i alla fall. Man kannog inte påstå att jag tränat/ridit för så många, utan jag har ridit för de som finns /funnits på klubben + några enstaka till bara.

Jag och Miro har tränat mycket för Pernilla, och det trivs jag jättebra med! Längtar tills vi kan komma igång och träna regelbundet igen, för det gör jättemycket för min ridning och vårat samspel. Hon har gett mig många små knep som gjort att allt blivit 100 gånger bättre, småsmå detaljer som jag inte ens tänkt på. Dessutom har jag tränat för henne sedan jag började träna med lektionsponny, så hon vet vilka brister och fördelar jag har.

Sedan rider jag lektion för Susanne en gång i veckan, så det är henne jag rider oftast på. Ibörjan red jag nästan alltid Miro på dressyrlektionerna, men sedan kom Evita och då red jag på henne istället. Vi har även bestämt att Miro inte ska gå med på lektioner av vissa anledningar. Nu rider jag mest ridskolehästar, vilket är mycket lärorikt! Susanne är den som hjälpt mig mycket med min hopprädsla!

När jag red ridskoleponny på träningar tränade jag mycket för Cissi, dock har det inte blivit så mycket sedan jag skaffade egen ponny. Istället för att träna helgträningar har jag tränat för Pernilla i Hedenslund, det är nog den största anledningen.

För Göran har jag tränat två gånger, en gång på Zanzibar och en gång på Miro. Både gångerna har varit lärorika då jag fått sett saker ur ett annat perspektiv. Jag hoppas att jag och Miro får möjlighet att träna för honom mer!

När vi var ner till Vetlanda i somras tränade jag en gång för Caroline (som hade Miro innan), det var mycket mycket lärorikt! Eftersom hon ridit Miro själv så vet hon ju precis hur han är och fungerar. Den träningen gav mig ganska mycket såhär i efterhand kan jag säga, fick några små knep som jag använt som gjort en del saker mycket bättre!


Träning för Cissi förra hösten.

Träning för Pernilla i våras.

En nyfriserad och en nybadad

Publicerat av Jennie Börs den 16 September 2011 kl. 22:15 i Vardag
Miros man fick sig en liten omgång med saxen idag, det blev kanske inte supersnyggt men manen blev i alla fall kortare och det var det som var huvudsaken. Nu är det ungefär 1,5 handbred lång, det är lagomt på honom. Blir den kortare blir det bara fult eftersom den är lite halvtjock, men jag vill inte rycka ur den heller. Hoppas vi får till fina knoppar imorgon i alla fall, nu kan jag inte skylla på längden. ;)

Evita fick sig ett välbehövligt bad (av Johanna och Alex). Hon är inte badad sedan i våras, så hon var ganska skitig. Vi har i alla fall kommit på ett knep att få henne att stanna kvar i spolspiltan utan att springa över en. Idag körde vi lite Tobbe Larsson-metod när Johanna vände henne, jag och Alex började på en gång stå och peta på halsen/bogen på varsin sida med varsitt spö. Evita blev helchockad och vi kunde spänna fast henne, vi får hoppas att det fungerar i fortsättningen också. Imorgon ska hon i alla fall bli av med lite päls. :)

Dag 16 - Min önskelista

Publicerat av Jennie Börs den 16 September 2011 kl. 21:44 i Allt & inget
Här är en liten del av min önskelista ..



Svar på tal

Publicerat av Jennie Börs den 16 September 2011 kl. 21:19 i Frågor och Svar


Jag vet inte vad du är ute efter, men tyvärr; jag tar inte åt mig. Däremot skulle jag gärna vilja veta vad som gör att den inte passar? Våga visa vem du är med ett namn, en bloggadress och en email och jag skulle ta dig mycket seriösare, en anonym kommentar är inget att ta åt sig eftersom avsändaren oftast är avundsjuk på något vis eller bara vill ha uppmärksamhet. Våga visa vem du är och stå för dina åsikter! :)

Den kanske inte sitter perfekt, men åtminstonde 100 gånger bättre än min gamla Jacsonkvaj (övre bilderna)

Evita - 16 september 2011

Publicerat av Jennie Börs den 16 September 2011 kl. 21:13 i Ridpass - Evita
Evita tyckte jag var vädigt dum idag, det var massor av hinder på banan och pollar som skulle hoppa. Hon kunde inte koncentrera sig för fem öre och höll på och tröka sig i vänstersidan. En sån dag där jag helst ridit med långa tyglar, hehe, men det kan man inte göra med massa hästar på banan .. Vi galopperade lite busigt, där Evita körde fullt ös och jag bromsade så gott det gick!

Men imorgon får hon hoppa och då blir hon nog glad! :D

Miro - 16 september 2011

Publicerat av Jennie Börs den 16 September 2011 kl. 21:10 i Ridpass - Miro
Red lite dressyr på banan och det gick hyffsat bra i alla fall. Fick en bra kontakt och han var ärlig i bjudningen, dock lite småstretig på något sätt som jag inte riktigt kan beskriva ..

Lagom roligt att dressyrsadeln börjar glida fram också .. Såg det efter tävlingen i söndags och samma sak idag igen. Och det är inte lite heller, utan runt en handbredd! Pratade med Pernilla om det så på tävlingen i helgen lägger vi en antislip under schabraket (även om man inte ska lägga de underst) och hoppas på att det hjälper. Sedan får vi väl se, kanske är det dax att byta sadel .. ?

Man måste synas i höstmörkret

Publicerat av Jennie Börs den 16 September 2011 kl. 12:50 i Utrustning
Något som är viktigt att komma ihåg när mörkret faller är reflexer, speciellt när man är ute och rider efter vägarna. Själv är jag ganska dålig på att ta på mig reflexer när jag går till och från stallet i mörkret, och jag går trots allt efter en ganska mörk väg. Men om jag är ute och rider i mörkret, då åker reflexerna allt på.

Iår har Hööks fått in massor av reflexer i rosa, varför fanns inte det förra året när vi köpte reflexer? Jag skulle gärna vilja ha bootsen, benreflexerna och bröstan .. Reflextäcken och grimmor har jag inte varit så förtjust i, tycker inte alls att det klär! Men reflextäcket i rosa var faktiskt riktigt läckert. :)

Alla hästrelaterade reflexer hittar ni på Hööks, reflexvästen hittade jag på någon random sportbutik. Mycket snygg var den i alla fall, den får gärna flytta hem till mig. ;)

Eget vs. klassiskt

Publicerat av Jennie Börs den 16 September 2011 kl. 11:44 i Tankar & åsikter
Vilken outfit är finast?
Egendesignat Mias RS schabrak (vitt med grå paspoal och rosa band), Cavallopannband med rosa swarovski och stigbyglar med rosa strass (syns dock inte på bild)
Säterschabrak (Mias RS) med marinblå paspoal och text och silvrigt swarovskipannband

Fredag morgon

Publicerat av Jennie Börs den 16 September 2011 kl. 08:18 i Vardag
Nu var det länge sedan jag skrev ett sånt här meningslöst inlägg, men nu gör jag det. Sitter i alla fall i skolan och väntar på att vi ska börja. Har Digitalt skapande hela förmiddagen, vilket betyder att jag ska sitta och fixa med en bild i photoshop. Har dock inte riktigt kommit på hur den ska se ut ännu .. Eftermiddagen består av IBARB, fredagar brukar gå ganska fort!

Efter skolan idag ska jag hinna med att rida båda hästarna och klippa Miros man. Tänker inte knoppa den sådär lång igen, knopparna blev verkligen inte fina förra helgen. Tänkte även ta med kameran och ta lite spontanbilder i stallet, för det var verkligen länge sedan! Ikväll ska jag försöka skriva ihop några intressanta inlägg också.

Nej, nu ska jag gå igenom blogglistan än en gång i hopp om att någon uppdaterat, vi hörs senare! :)


Bara för bilden är mycket gammal! Jag tyckte Miro var dösnygg på den, vad är han nu i så fall .. ?

Evita - 15 september 2011

Publicerat av Jennie Börs den 15 September 2011 kl. 20:41 i Ridpass - Evita
Idag skulle jag egentligen ridit Miro, men jag och Johanna böt; det ångrar jag inte!

Evita var med redan från början, gjorde lite bakdelsvändning och hon vände hur fint och snällt som helst. Travade och var i en låg form på en gång, inte stadig men så att hon är med på bettet och tar kontakt regelbundet. Sedan busgalopperade vi runt, runt hela paddocken, dunderskoj! Evita taggade på som sjutton och bara öste på, sedan var det ingen hitt att skritta, hehe.

Efter det öste hon på som sjuttin i traven, ibland börjar jag nästa fundera om hon har lite varmblod i sig, för hon skottar verkligen på som en liten travarhäst! Men vi jobbade igenom det, mycket tillbaka och samal ihop den där energin. Och sen var hon dunderfin! I princip helt stadig i traven, jag behövde bara sitta där och rida halvhalter och räta upp mig och på med sätet. Om hon skulle gå sådär på dressyrbanan skulle hon nog både kunna plocka till sig 6or och 7or i travdelen i en LC. Evita kan vara dressyrponny hon också!

Vi galopperade inte mer, vi lever på känslan i traven. Hon blir trött fort också, och det är ingen idé att bråka för mycket med henne när hon är trött. Och hon var så himlans fin i traven. Fina, älskade prinsessan. ♥

Fina flickan i vintras. :)

Dag 15 - Mina drömmar

Publicerat av Jennie Börs den 15 September 2011 kl. 17:01 i Allt & inget
Drömmar och mål, ibland märker jag att vissa personer blandar ihop dessa uttryck. Om man drömmer om att göra en sak är det inte samma sak som att ha ett mål, ett mål strävar man efter att nå medan en dröm är någonting som man inte ens behöver försöka att nå.

Jag har, liksom de flesta andra, drömmar när det gäller hästar. Ett antal av dessa drömmar är tävlingsrelaterade, jag drömmer tex om att rida SM i dressyr på ponny, tänk vad häftigt det skulle vara! Eller att rida ponnyküren i Globen, det måste verkligen vara häftigt. En annan dröm är att kunna tävla låha klasser i hoppning, det är nog kanske den mest realistiska drömmen av dessa, jag menar, jag har massor av år på mig att uppfylla den. Jag kan, jag vill, jag vågar ..

Skulle jag skriva upp alla mina drömmar här skulle det bli långt, men givetvis måste jag ta med den viktigaste: att Miro ska lämna jordelivet i min ägo. Ja, det vill jag! När han ska pensioneras skulle jag vilja köpa tillbaka honom och låta honom avsluta sina dagar hos mig. Det är verkligen en dröm jag har, och där skulle jag verkligen kunna göra allt för att få den uppfylld!



Du är perfektion för mig ♥

Publicerat av Jennie Börs den 14 September 2011 kl. 21:17 i Fotografering
Här kommer det några bilder som Barbro tog på mig och Miro i helgen. Jag måste bara konstatera att jag har en mycket fin ponny ..

Dag 14 - Min drömhäst

Publicerat av Jennie Börs den 14 September 2011 kl. 20:50 i Allt & inget
Min drömhäst är en dressyrhäst som syns i mängden, är det en valack ska den vara maffig. Det ska vara en häst som tycker det är roligt att arbeta och har en positiv inställning, men samtidigt ska den ha lite humör och kunna säga ifrån i lagom mängd. I ridningen ska den vara känslig för hjälperna och framförallt välriden, den ska vara riden enligt principen fram till handen. Den ska röra sig bra och ha mycket tryck i sig.

Den ska vara kvick, men inte överdrivet töntig. Jag vill kunna rida ut själv utan att det ska vara allt för mycket fjanterier. Kan den även hoppa snällt på lite lägre höjder är jag också nöjd. I hanteringen ska den vara cool, man ska utan problem kunna lasta den och den ska snällt stå still när man pysslar med den. Den får gärna vara social och gilla att bli ompysslad, en såndär man kan stå och mysa med i boxen läänge (som Miro vill!)

De sägs att en bra häst är färglös, givetvis är det så. Men om jag fick bestämma färg skulle jag inte tacka nej till en kolsvart häst med stjärn+snopp med lite vitt på benen, en mörkfux med bläs och fyra ganska jämna strumpor (dock inte för höga!) eller en mörkbrun häst med stjärn+snopp.


Miro är i alla fall världens bästa ponny! Någongång ska jag nog skriva ett inlägg om hur min drömponny såg ut för ungefär 3 år sedan. :)

Miro - 14 september 2011

Publicerat av Jennie Börs den 14 September 2011 kl. 20:35 i Ridpass - Miro
Idag red vi ut med Klara och Jack, Johanna och Evita. :) Det blev en tur till Djupdalarna, vilket var mycket länge sedan! Miro var jättesnäll, lite ovant att behöva rida ihop honom så mycket, hehe. Vi brukar ju rida ut med stora hästar, så Miro får verkligen springa på för att hänga med! Men idag fick vi rida med korta steg.

Han var inte alls speciellt tittig, det var någon gång bara. Reningsverksbron fungerade super, på slutet har han alltid stuttsat över den när vi rider bortåt, men idag gick han bara på sniskan. Lite bus gjorde han i Djupdalarana däremot, först blev han lite arg när han inte fick galoppera upp för en backe (dum matte som sa att vi skulle trava ..) och sedan när vi skulle trava på rakan, då jäklar sa han! Gjorde något lufthopp när vi skulle trava iväg, herre gud, man ska ju galoppera där! ;)

Han var fin i alla fall travade på ordentligt med god energi, även mycket reglerbar. I galoppen blir han lite småstark, men han är fortfarande lätt att kontrollera. Vi galopperade i kort, kort galopp när de andra travade tex. Märks att han blivit starkare i sin högersida, förut har han bara velat gå i vänstergaloppen i skogen för det är enklare, men idag red vi i kort, kort galopp och han protesterade inte! Nöjd med lille ponnyn. :)

Svar på fråga

Publicerat av Jennie Börs den 13 September 2011 kl. 21:56 i Frågor och Svar


Frågan är inte hästrelaterad, men eftersom Rebecka inte lämnat någon blogg/email svarar jag här så att hon kan få ett svar. :)

Mycket riktigt så går jag på Helix, började där den här hösten. Jag läser Digital Design, en estetiskt utformad linje med högskolekompetens. Min klass är första gruppen som läser den kursen. Om Helix finns på fler ställen ver jag faktiskt inte, men jag läser i alla fall i Borlänge.

Jag är verkligen jättenöjd med mitt gymnasieval! Upplägget på skolan är väldigt smart tycker jag, måndag till torsdag går vi mellan 8.30 och 15.30, på fredagarna mellan 8.30 och 14.30. Dagarna är utan håltimmar, lektionerna är 1-1,5h med raster på 10-15min och sedan lunch i runt 40min. Det är alltså inga håltimmar, istället ligger IBARB-pass där man inte har vanliga lektioner. På dessa pass jobbar man självständigt med det man behöver, behöver man hjälp finns det lärare till hands. Jobbar man ordentligt på lektioner och IBARB ska man inte behöva jobba utanför skolan, vilket jag tycker är riktigt bra!

När man börjar får alla elever en skoldator, som man får låna som sin egen under skoltiden. En ThinkPad Lenovo, de kostar omkring 11 000-12 000:- nya. Man får även ett helt paket med Adobe-program intsrallerade. Datan får man använda även på fritiden utanför skolan. Datan är ett studiematrial som anvädns på i stort sätt alla lektioner.

Skolan är liten och trevlig, ligger centralt mitt i Borlänge centrum. Lokalerna är frächa och skolmaten är bra. Tycker absolut att du ska ta dig på öppet hus om du har möjlighet, eller göra som jag: ta en "prova-på-dag". Då får man följa med en klass i den linjen som man vill gå på och se hur vi arbetar. Man får även låna en data över dagen för att kunna följa med i undervisningen.

Undrar du mer är det bara att fråga (lämna gärna en mejladress) eller besök www.helixgymnasiet.se. :)

Dag 13 - Om jag skulle vara tvungen att byta häst med någon skulle jag välja

Publicerat av Jennie Börs den 13 September 2011 kl. 21:30 i Allt & inget
Om jag nu skulle behöva byta till en annan häst så vet jag precis vilken jag vill ha: Shanti. En ponny som vi provred innan Miro, det var kärlek vid första ögonkastet. Hon tog verkligen hela familjens hjärta! Eftersom hennes mamma var halvblod var det lite storhästkänsla över henne och hon var otroligt fin att rida, mjuk och känslig. Det första jag sa till pappa när jag suttit av var: "Den där ponnyn vill jag ha!"

Johanna kände samma sak och som sagt stal hon verkligen våra hjärtan. Även Pernilla tyckte hon såg mycket trevlig ut, så vi bestämde oss helt enkelt på att slå till! Dock fanns det ett litet problem: hennes storlek. Hon var sju år då och 147,4cm och hade växt en del mellan 4 årsåldern och 6 års åldern. Vi ville därför kontrollmäta henne så ägaren gjorde det (dock inte på klinik) men hon var för stor.

Vi hade två val, släppa henne eller vänta tills hon blivit slutmätt. Det blev att fortsätta leta ponny och vi hittade Miro istället, men Shanti kommer alltid finnas i bakhuvudet. Som jag förstått det så går Shanti idag på ridskola, ägaren var ridlärare så hon bor på den ridskolan.


Fina Shanti ..

Fläckig ponny

Publicerat av Jennie Börs den 13 September 2011 kl. 21:11 i Vardag
Idag hade vi hoppning på lektionen, jag som inte hoppat mer än den typ 30cm höga stuttsen förra veckan under hela sommaren, hehe .. Jag fick i alla fall rida Harley och då blev jag glad! Han kändes väldigt positiv idag, och hans fyra delar hängde ihop ganska bra redan från början. Var en sån där dag jag gärna ridit ett dressyrpass på honom.

Vi travade och galopperade lite granna i båda varven, jag red lite tempoväxlingar och sådär för att han skulle lyssna. Sedan fick vi hoppa fram lite och sist en bana. Det gick bra, han är trygg och cool. Jag behöver bara gasa, styra och hänga med. :) Kunde rida ihop honom ganska bra och reglera tempot. Vi hoppade inte så högt, jag tyckte det räckte med låga hinder. Men jag är nöjd och det var faktiskt roligt att hoppa!

Hade även usmöte idag, mitt första för den här terminen (missade det första då jag tränade för Göran). Inte så jätteintressant, men men ..


Jag och Harley på KM :)

Bilder - LB:1

Publicerat av Jennie Börs den 12 September 2011 kl. 21:39 i Fotografering
Jag fortsätter att drömma vidare på min lilla "fota-sig-själv-på-banan"-dröm ..


Bilder - LC:1

Publicerat av Jennie Börs den 12 September 2011 kl. 21:30 i Fotografering
Här kommer det några bilder från gårdagens LC. Jag önskar att jag kunde fota mig och Miro samtidigt som jag red, i så fall skulle jag kunna ställa in kameran så färgerna och kvalitén blir bättre + att jag kan få bilder som är bra i steget. Just nu känns det som en lyckoträff om vi lyckas fångas på bild i rätt stegmoment samtidigt som bilden är skarp ..


En saknad

Publicerat av Jennie Börs den 12 September 2011 kl. 21:24 i Allt & inget
Idag är det en månad sedan du lämnade jorden och vandrade vidare till de evigt gröna ängarna. Saknaden finns där varje dag, allt som får mig att påminnas om dig gör ont inom mig. Den värsta tiden är nu över, men du kommer alltid finnas kvar i mitt hjärta. Och en dag kommer våra vägar att korsas igen ..


Ja, jag har lånat texten av Johanna Grant.

Evita - 12 september 2011

Publicerat av Jennie Börs den 12 September 2011 kl. 20:55 i Ridpass - Evita
Jag och Evita tog en mysig barbacka tur! Hon hade öronen spikrakt framåt som vanligt och lunkade nöjt framåt, vi mötte en del hundar och cyklar också, men hon vart inte det minsta brydd. Skrittade till Näs 3 och tillbaka, sedan en vända runt verkstaden på industriområdet.

Johanna travade henne även en stund på banan (hon ville så gärna känna på henne idag), så väl tillbaka åkte sadeln på så red de en snabbis. :)

Retligt nära

Publicerat av Jennie Börs den 12 September 2011 kl. 17:57 i Allt & inget
Glömde helt bort att berätta hur det gick för laget igår och jag tror att resultatlistan kan bevisa hur retligt nära vi var att bli placerade .. Nästa omgång tar vi nya tag!


Dag 12 - Hästens utrustning

Publicerat av Jennie Börs den 12 September 2011 kl. 17:18 i Allt & inget
Sadlar: Miro: Stübben Laurus (hopp) och Dominus (dressyr) Evita: Albion K2 (hopp)
Sadelgjordar: Stübben och Three Crown Horse (x2)
Stigläder: Claridge House (x2) och Globus
Stigbyglar: Intec, Hansbo, Sprenger kopior och Royal Steel (x2)
Hoppschabrak: Mias, HV Polo, Börjes, Hansbo, Global + några fler
Dressyrscahbark: Mias, Horse Guard, BR, Glen Gordon, Ullared och Sjöhagen

Träns: Ullared, Cheval, Three Crown Horse, Ken Taur, Claridge House och märkeslöst
Pannband: Swarovski, Cavallo, Line Design och Hööks (+ orginalpannband)

Lindor: Flertalet elastiska och fleece av olika märken
Paddar: Mias, 2 par "vanliga" och 2 par med ludd
Skydd: Horse Guard, Event, Börjes Pro, BR, Norton och Eskadron
Boots: Ullared och Eskadron

Den utrustning som jag kan komma på som används till ridning, sen orkar jag inte lista täcken och allt vad det nu 'r. :)

Stövelstrumpor

Publicerat av Jennie Börs den 12 September 2011 kl. 12:01 i Utrustning
Jag måste bara hissa stövelstrumpor! De är väldigt snygga, enkla och enhetliga, dessutom finns det i många roliga färger. De finns ju även mönstrade, om man vill ha det. De är tunna, vilket är skönt på sommaren och på vintern är det bara att ha ett par vanliga strumpor under. Eftersom de är tunna töjer de heller inte ut stövelskaften. Personligen tycker jag även att de sitter bättre (i alla fall om man köper rätt märken), de sitter kvar uppe utan att glida ner.

Jag har tre olika märken av stövelstrumpor, de från Jacson och Kingsland är jag mycket nöjda med! Däremot är de som jag köpte i Globen inget att hänga i julgranen, de är stela i matrialet och går därför inte att dra upp så mycket och dessutom är det jättelätt att ha sönder dem.


Jacson <-- --> Kingsland

De jag köpte i Globen

Dag 11 - Hästbloggar jag läser

Publicerat av Jennie Börs den 11 September 2011 kl. 21:18 i Allt & inget
Det här är de bloggar jag klickar in på varje dag, sedan finns det vissa bloggar som jag kollar in lite då och då när jag inte har något annat att göra. :) Men dessa tittar jag in på varje dag, en del bloggar läser jag inte riktigt till punkt och pricka, men de flesta i alla fall.

*www.dressyrmupparna.se
*www.carlssonpataket.blogg.se
*www.johannagrant.se
*www.team627.beldo.se - Läser i stort sätt bara Felicias inlägg
*www.linnforsstrom.blogg.se
*www.doverholtdanai.blogg.se
*www.stallviggeby.blogg.se
*www.alwaochmorgan.blogg.se
*www.ponnysanning.blogspot.com
*www.fjordingstyle.blogg.se - Läser i stort sätt bara Majas inlägg
*www.ponnybruden.blogg.se

Någon läsare som tror att ni kanske har en blogg som kan falla mig i smaken? Tipsa mig gärna om era bloggar, jag vill gärna hitta fler guldkorn som verkligen är värda att följa! De flesta här ovan är sånna, kanske även din skulle passa i listan? :)

Dag 10 - Min utrustning

Publicerat av Jennie Börs den 11 September 2011 kl. 21:10 i Allt & inget
Orkade inte skriva inlägget igår, så det kommer idag istället!

Jackor: Klubbjacka, Mountain Horse och Rosetti Riding
Tröjor: Det mesta, allt från Only till märkeslösa Thailandskläder
Ridbyxor: Back2Back, Roping, CRW mfl.
Ridstrumpor: Jacson, Kingsland, Ullared, Eqipage mfl

Hjälm: Lamicell Master och Gatehouse Hicksteed
Säkerhetsväst: Airo-wear Zippa 3 (tror jag att den heter i alla fall ..)
Ridstövlar: Mountain Horse Supreme High Rider
Ridskor: Mounatin Horse, Dublin och CRW
Sporrar: Globus och Hansbo
Ridvantar: Roeckl

Kavaj: Pikeur Diana
Vita ridbyxor: Pikeur och Three Crown Horse
Skjorta: Eqipage
Hårnät: Riders Company och Hööks

Det jag kommer på i alla fall .. :)

Säterbygdens Ridklubb: 11 september 2011

Publicerat av Jennie Börs den 11 September 2011 kl. 20:37 i Tävling
En viss övertaggad ponny var mycket arg i morse när jag kom till stallet för att knoppa. Han höll på att springa över mig bara för att han skulle ut, hade han bestämt i alla fall. Sedan flög han stort när pappa kom med min kavaj i plast och hängde upp den. Men det värsta av allt var när jag höll på att fixa flugsprayen, för de höll på att sätta upp ett partytält utanför fönstret samtidigt, då småreste han sig i boxen. Men utanför stallet har han skött sig exemplariskt, varit lugn hela tiden! :)

LC:1
Framridning: Han var övertaggad och spänd, mycket energi fanns det i alla fall! Men jag red bara på, red på friskt framåt till handen och ställde och böjde igenom honom ordentligt. Han släppte till mer och mer och blev fin i alla fall. :)

På banan:
Nere vid dommarbilen var det mycket farligt, högtalaren var mest läskig eftersom den vibrerade konstigt. Men på andra halvan var han fin. Han var ridbar och lyssnade på mig, hade kanske kunnat önska lite mer framåtbjudning men spändheten tar en del av den. Men jag är nöjd, inga större ryttarmissar. Det slutade på 54,82% och det kan väl vara helt okej. :)

LB:1
Framridning: Han är lite svår, ibland behöver man rida lite längre till andra klassen och ibland inte alls länge. Idag räckte det med 10min, han var så jäklans fin! Kunde bara sitta upp och rida på framåt så stämde allt. Galoppen var verkligen helt super, fattade sen var det bara att gunga med och möta upp lite med handen, sedan var han helt rak och med!

På banan: Han var inte riktigt lika spänd nere vid dommaren, men å andra sidan red vi på andra banan utan högtalare i närheten av bilen. Hade kunnat önska lite mer power, men jag är nöjd. Han lyssnade på mig och gjorde det han skulle! Kändes lite mysko dock att procenten blev 54,14%. Jag menar när han är superspänd och går med huvudet i luften kan jag rida på närmre 60%, men aja.

Men jag är nöjd, den där känslan jag letar efter kommer mer och mer. Och personer som följt oss under det här året (ett år sedan våran debut idag!) tycker att det verkligen gått framåt. Vi fortsätter kämpa på!

Johanna och Evita red ihop 45,93% i LC:1 idag, Johanna var nöjd! Evita hade varit väldigt fin på framridningen, sen blev det väl lite spännande inne på banan tyckte Evita. Bilder på båda ponnyerna kommer när de är redigerade. :)

Miro - 11 september 2011

Publicerat av Jennie Börs den 10 September 2011 kl. 21:50 i Ridpass - Miro
Vi red en snabbvända på lilla banan, och jag tror faktiskt att jag satt och log passet igenom .. Miro var jättefin, verkligen aktiverad och full av power. Reglerbar och lydig, verkligen ett superbra "check-pass" inför tävling. :)

Stallet hela dagen

Publicerat av Jennie Börs den 10 September 2011 kl. 21:46 i Vardag
Jajamän, det kan man då lugnt säga! Var där till halv åtta och började släppa ut hästarna (behövde inte fodra, var en annan som gjorde det) och sedan har det rullat på. Räknade en stund, blev dessutom lite bråk med räknemaskinen .. Har tittat på tävlingar och bara varit, fram tills det var slut för då vart det fullt ös!

In med alla hästar som var ute och ut med de som var inne. Sedan rida Miro och sedan bada honom, det behövdes verkligen! Sedan knoppade jag Evita, det tog uppemot 1,5h .. Hennes man är inte roliga att knoppa, tjock och dessutom ganska lång också (men ändå ganska lagom lång). 18 eller 19 knoppar blev det i alla fall, men så fort hon ruskade på huvudet sa det vips så gled alla snoddar ut, även om jag dragit åt dem väldigt hårt.

Johanna smorde Miros dressyrsadel och jag tränset, imorgon blir det dessutom en liten annan outfit för våran del. Vi är i alla fall mycket laddade, verkligen på topp! Jag ska dock snart gå och sova, är trött och förkyld ..

Höstligt snyggt!

Publicerat av Jennie Börs den 09 September 2011 kl. 21:31 i Utrustning
Hösten är verkligen på väg nu, kylan kommer smygandes och mörkret lika så. Bladens färg ändras och faller sedan till marken. Något som är väldigt höstligt är västar, det är väldigt snyggt tycker jag! Själv har jag lyckats rota fram två stycken i storlek 150cl men de sitter bra ändå. Skulle dock gärna vilja ha en ny svart som är fluffigare än den jag har nu.

Under ska man ha en tjock och mysig tröja, gärna i en fin färg. Man kan matcha ihop tröjans färg med schabraket tex, dösnyggt! Därför vill jag ge en stor hiss till västar. :)



Dag 9 - En perfekt dag i stallet

Publicerat av Jennie Börs den 09 September 2011 kl. 21:08 i Allt & inget
En dag där solen lyser och det är perfekt fotoväder, kameran är med helt spontant bara sådär. Man får klockrena och fina bilder på ponnyerna/andra hästar. Helst ska det även vara dagen före tävling, för jag älskar de dagarna. Först rida lite lätt i alla gångarter och bara känna av och snabbchecka, och allt sitter perfekt.

Sedan till tävlingsfixet, bada ponnyn och tvätta bakbenen lite extra så de verkligen är skinande vita. Gå in i boxen och börja fläta och stå och mysa med honom. Den stunden älskar jag verkligen! När knopparna är färdiga står man och pussar lite extra på ponnyn och kliar bakom örat.

Någon gång under dagen ska även allting smörjas och bli fint. Saker ska packas och fixas. Det är en perfekt dag, jag gillar fint väder, jag gillar att fota, jag gillar att rida en fin ponny, jag gillar tävlingsförberedelser! :)


Bara för bilden var lite småsöt ..

Stallfredag

Publicerat av Jennie Börs den 09 September 2011 kl. 20:57 i Vardag
Idag har jag varit i stallet, så ovanligt va? Har i alla fall mockat åt båda ponnyerna och spånat åt Evita, även varit ute på Näs och hämtat hem Evita. Har även hjälpt till att bygga dressyrbana inför morgondagens dressyrtävling, DM för storhästar. Umgåtts med lite folk och borstat på Miro också, annars har det inte hänt så mycket speciellt. :)



Headers genom tiderna

Publicerat av Jennie Börs den 09 September 2011 kl. 17:08 i Allt & inget
Här är alla headers som jag har haft på bloggen sedan den startades. De finns både variationer och likheter i dem, och vissa är jag faktiskt inte alls speciellt nöjda med så här i efterhand, haha. Funderar däremot på om jag ska börja med att ha dressyrponnyn (Miro) och hopponnyn (Evita) i anslutning till webbadressen igen, det är unikt för just min blogg tycker jag. :) Däremot ska jag nog göra nya sånna, de har ju hängt med ett tag!

Vilken av alla dessa headers (+ den jag har nu) är eran favorit? :)


Vardagen är tillbaka

Publicerat av Jennie Börs den 08 September 2011 kl. 21:10 i Vardag
Märks att jag kommit in i skolrutinerna nu. Upp tidigt och iväg till skolan för att sedan komma hem och (förhoppningsvis) landa en stund innan det bär iväg till stallet för att rida, mocka och allt vad det nu än är. Sedan bli man kvar mycket längre än man tänkt för att man träffar kompisar och vips så är det dax att sova.

Idag blev det en typisk vardagskväll, man rider och tänker att man ska komma hem i någorlunda tid och sedan står man och pratar i typ 1h innan man tar sig utanför dörren. Gick förövrigt hem i mörkret för första gången igår, hej och välkommen vardagen! Förövrigt börjar jag få ont i halsen, men just nu har jag inte tid att vara sjuk så jag tycker det onda kan hälsa på någon annan istället. :)

Miro - 8 september 2011

Publicerat av Jennie Börs den 08 September 2011 kl. 21:07 i Ridpass - Miro
Sista riktiga dressyrtrimningen innan helgen och det gick helt okej. I början var han spänd och stirrig, var tvungen att kolla på exakt allt. Galoppen var hemsk, usch usch. Men sedan satte jag mig ner och jobbade honom i trav, då släppte det och han blev väldigt fin och lydig. Nästan lite för lydig, tänkte jag halvhalt så blev det så, ungefär. Tränade på serpentiner och övergångar, gjorde även några halter och de blev väldigt bra. Han tvärnitade inte och var kvar på tygeln. Avslutade med lite galopp åt höger och det blev bättre då. :)

Dag 8 - Pinsammaste situationen med hästar

Publicerat av Jennie Börs den 08 September 2011 kl. 17:46 i Allt & inget
Jag kan inte komma på någon såndär super pinsam situation, där man helst bara vill sjunka genom jorden och försvinna. Däremot har det väl varit några små pinsamma situationer, som när Miro slet sig på hemmatävlingarna när vi skulle gå bort till stallet. Nejnej, det var ju inte alls Miro som sprang i gången mellan hagarna och tävlingsbanan. (a)

Eller i Leksand när han först kastade av mig i collectingring innan LBn. Hade knappt ridit fram någonting, endast travat liite på parkeringen (ja, det var en av framridningsbanorna) så då galopperade jag där, Miro på helspän + ett vattenpöl som tog upp 1/3 av den lilla collectingringen. Det blåste även någon så inne bomben, dressyrstaketet blåste omkull och Miro var inte sen på att kasta sig. Det var jag inte beredd på! Sedan när vi skulle lasta och åka hem, vad händer då? Jo, halvvägs in i transporten kastar han sig bakåt och sliter sig, sedan travar han glatt runt på parkeringen bland publiken med grimskaftet på släp. Han hade aldrig gjort så innan och heller inte efter det, det var bara en tillfällighet.

Miro och jag, LB:1 i Leksand. Måste ju bara säga att det gick ganska bra, trots omständigheterna ..

Miro - 7 september 2011

Publicerat av Jennie Börs den 07 September 2011 kl. 20:38 i Ridpass - Miro
Vi skrittade mest bara idag, med mycket vändningar på bakdelen och skänkelvikningar. Han var lite småspänd, men det gick ganska bra. Han flyttar jättebra för skänkeln, verkligen! Gjorde även lite halter och tränade lite ryggningar. Ryggningarna är lite obehagliga tycker han så därför gör vi det enkelt, jag har lite tryck i handen, står i lättsits och sedan bara hålla om. När han backat några steg får han massa beröm och framåt. :)

Travade även lite, lite på slutet. Det kändes sådär ..

Evita - 7 september 2011

Publicerat av Jennie Börs den 07 September 2011 kl. 20:34 i Ridpass - Evita
Först skrittade vi ner och upp för reningsverksbacken med Sandra och Classico som framskrittning, bra för Evitas ryggmuskler! Travade sedan en stund på banan, hon var ganska fin men lite stark i vänstersidan, värre än hon brukar vara. Var ett tag sen hon var sådär stark nu i alla fall. :) Nöjd med henne!


Var med du också!

Publicerat av Jennie Börs den 07 September 2011 kl. 17:11 i Allt & inget

Jag är med och tävlar, var med du också genom att klicka här. :)

Dag 7 - Min bakgrund

Publicerat av Jennie Börs den 07 September 2011 kl. 16:56 i Allt & inget
Ja, vad ska man säga? Jag är svensk och det lär jag ju öven förbli, haha. Den här rubriken var konstig och jag har verkligen ingen aning om vad jag kan skriva mer?

Eskadron

Publicerat av Jennie Börs den 06 September 2011 kl. 21:10 i Utrustning
Många av er har säkert redan sett Eskadrons nya collectioner, ni som känner mig vet nog vilken jag fastnade mest för. Jag tycker att Eskadron har väldigt fina collectioner, även om grunden är samma så är det alltid nya, fräcka färgkombinationer.

Här är då den collection som jag föll mest för (bortse från de aprikos(?)färgade/orange, de föll mig inte i smaken). Är en hel del ur den som jag skulle kunna tänka mig, tyvärr är grejorna inte så där superbilliga. Är även sugen på ett schabrak från vårens lila collctionen. :)



Markarbete på Grey

Publicerat av Jennie Börs den 06 September 2011 kl. 21:02 i Vardag
Idag på lektionen hade vi markarbete, jag fick rida Grey. Först var han väldigt seg och stel, det var shettissteg och det gick inte speciellt fort framåt. Galoppen var däremot bättre, han galopperade på med runda språng och uppåt. Han vill gärna krypa ihop i nacken så därför jobbade jag med att få fram nosen och ut med halsen, red mycket korta och länga traven tex och samlade ihop honom ganska mycket. Ställde även aningen utåt till och från för att han skulle ta tag i yttersidan.

Det blev bättre och bättre, traven kom igång och då kom även en ärlig eftergift mer och mer. Vi red över bommar på böjt spår och han var lätt att reglera. Sedan travade vi öven en cavaletti, fattade galopp och hoppade en låg trestutts på volt, trav och nedsittning övet en bomserie, detta i vänstervarv. I höger varv gjorde vi samma sak, men red travbommarna först och cavalettin sist. Han blev lite stark när det kom bommar, men annars gick det bra.

Jag är nöjd med honom, han kom verkligen igång bra. De korta stegen blev runda och fina, han är verkligen rolig att rida när han kommer igång! Hade gärna kunnat ridit lite till, hehe.


Miro - 6 september 2011

Publicerat av Jennie Börs den 06 September 2011 kl. 20:51 i Ridpass - Miro
Vi joggade lite och flyttade lite för skänkeln, det gick bra. Dock var det äckligt att rida i den blöta sanden tyckte han, haha. Han är lite rolig, han älskar att skita ner sig (lägg stor betoning på älskar) men så fort det handlar om att gå i lera eller vatten, då är det jätteäckligt! Han är så söt.
Men det gick bra i alla fall, han var fin, framåt och lyssnade bra. Han är varit väldigt fin på slutet, vi är riktigt taggade inflör helgen. :)

Dag 6 - Mitt mål med ridningen

Publicerat av Jennie Börs den 06 September 2011 kl. 08:22 i Allt & inget
Mitt mål med ridningen är givetvis att bli så bra som möjligt och att hela tiden sikta framåt. Men, jag vill ta det i min egen takt och inte försöka rusa iväg för fort, man kan inta ta sig från punkt a till punkt b för fort, då tror jag att man missar en del viktiga bitar på vägen. I min ridning strävar jag efter att kunna rida så mjukt och följsamt som möjligt, med så små hjälper som möjligt. 

Mål i tävlingsperspektiv är att på ponny är att starta LA:P1, det är inga problem tror jag, det gäller bara att vi blir mer samspelta tillsammans inne på banan. I framtiden (alltså på storhäst) vill jag starta MSV och det målet har jag ett x antal år på mig att uppfylla.

Det här var ett svårt ämne .. Nu vet jag faktiskt inte vad jag ska skriva med. :)



Sötponny

Publicerat av Jennie Börs den 05 September 2011 kl. 20:29 i Vardag
Idag har jag tittat när Johanna och Evita hopptränade för Erik, det gick bra för dem. Tanken var att jag skulle fota, men jag fick inte en enda bra hoppbild på dem. Så fort de hoppade var det någon i vägen .. Tillslut blev jag sp trött på det så sista vändan filmade jag istället. :)

Miro fick vila, men det är han som är sötponny idag. När jag hämtade honom från hagen regnade det och det var blä tyckte han, så för att undvika att gå med huvudet mot regned gjorde han som en skänkelvikning mot mig, hihi! Det var riktigt sött, dessutom var den riktigt bra också! Förövrigt har han stått och myst med mig en stund när jag öppnade luckan i boxen, han stod och kliade och pussade på mig. :')

Förövrigt har de börjat med att vänja de med hösilage nu, det luktar så höstigt! Miro blir nog glad åt det första målet ikväll, tort hö är inget vidare enligt honom!


Dag 5 - Det här har jag med mig på tävling

Publicerat av Jennie Börs den 05 September 2011 kl. 09:43 i Allt & inget
Listar upp det lite och skriver upp allt som är med, även om vissa saker kanske är ganska självklara. Jag har även med en del saker som inte alltid används, utan mest bara för att.
Till mig själv:
*Hjälm
*Hårnät
*Hårsnoddar/hårnålar
*Skjorta
*Långärmad tröja
*Jacka
*Kavaj
*Vita ridbyxor
*Mjukisbyxor
*Stövelstrumpor
*Vanliga skor
*Ridstövlar
*Spö
*Sporrar
*Skokärm

Till hästen:
*Lädergrimma + grimskaft
*Extra grimma + grimskaft
*Transportskydd + boots
*Träns
*Sadel
*Sadelgjord
*Schabrak
*Vita lindor - ibland åker de med
*Vita boots - ibland åker de med
*Borstar
*Extra snoddar

Övrigt:
*Hönät
*Hö/hösilage
*Hink
*Äppeljuice/betfor - vi har haft med det någongång, för att Miro ska dricka
*Grep
*Tävlingsmapp med pass, licenser osv

Dag 4 - Det här äter mina hästar

Publicerat av Jennie Börs den 04 September 2011 kl. 20:47 i Allt & inget
Hästarna äter just nu hö, men det är väl snart dax att börja vänja dem med hösilage eftersom de äter det på vintern.
Miros foderstat:

Evitas foderstat:

Evita går på gräs över dagarna och får därför inget lunchhö. Hon har även haft en del hosta och därför ska hennes hö blötläggas 10 minuter innan fodring så många mål som möjligt. Rådet har vi fått från vetrinären och hennes hosta förvsann i stort sätt på en gång efter vi började med det. :)

Miro - 4 september 2011

Publicerat av Jennie Börs den 04 September 2011 kl. 20:26 i Ridpass - Miro
Vi red lite i dressyrsadeln idag och det gick helt okej, dock var jag tvungen att lägga om planen lite. Hade tänkt att rida skänkelvikning på lång bana, tvära lite och rida på framåt en bit och sedan ut på spåret, men Sandra longerade samtidigt så därför red vi "lilla fyrkanten" istället. Vi red mest skritt och trav, lite högergalopp på slutet bara. Han vart lite störd när Duurde busade, så då fick vi träna på att hålla fokusen rätt.

Det blev ganska bra i alla fall, fick till några riktigt bra 10m volter! Vi är grymt taggade inför nästa helg, vi har ju inte tävlat sedan NF-SM!

Så går det när man är kaxig

Publicerat av Jennie Börs den 03 September 2011 kl. 21:49 i Allt & inget
Miro har tagit fram sin kaxiga sida i hagen och det har han verkligen fått på bekostnad. Han har märken på hela högersidan + ett märke på halsen på vänstersidan + något i huvudet. Dessutom får han gå själv i hagen, för vi vill inte ha en skadad ponny.
Ibland förstår jag inte, varför kan han inte bara ge sig? Kan han inte bara förstå att man inte alltid kan få sin vilja igenom. Det tråkiga är att han och Con Rise fungerat väldigt bra tillsammans, både förra sommaren och den här. Sedan när Matrix in kommer går allt överstyr, det har varit samma sak varje gång.
Kass mobilbild, men såhär fin är han på högersidan. Dock ser man inte riktigt tydligt, men flera av märkerna står lixom ut och de är inte alls fina. Men det är i alla fall inga öppna sår!

Evita - 3 september 2011

Publicerat av Jennie Börs den 03 September 2011 kl. 21:21 i Ridpass - Evita
Idag hade Evita en bra dag, en sån där dag när hon vill arbeta och är positiv! Först mjukade jag upp henne lite extra i skritten med bakdelsvändningar, hon lyssnade jättebra och vra fin runt skänkeln. Även lite bogen in och flytta för skänkel. Travade lite bogen in och sedan böjde jag igenom henne i båda varven på volten. Sedan var hon bra på plats, och ganska stadig.
Satt även ner och jobbade henne och hon var fin även då. Även galoppen var bra, i högervarv kändes det bäst. Jag är jättenöjd med henne! Men pälsen behöver försvinna snarast möjligt tror jag ..

Stallet nästa

Publicerat av Jennie Börs den 03 September 2011 kl. 17:17 i Vardag
Snart är det dax att gå upp till stallet för att mocka och rida. Ska rida Evita idag och vi får väl se hur det går, jag har nämligen ganska ont i svanskotan sedan gårdagens avsittning .. Har vaknat varje gång jag ska vända mig i natt och när jag ska resa mig upp måste jag göra det lååångsamt för annars gör det väldigt ont!

Dag 3 - Min första häst

Publicerat av Jennie Börs den 03 September 2011 kl. 12:38 i Allt & inget
Min första häst känner ni nog alla ganska väl, för det är nämligen Miro. Vägen att hitta den rätta ponnyn var ganska lång, jag vet inte hur många mil vi körde och hur många timmar det blev i bil innan han slutligen stod i stallet. Vi hann med att prova hela tio olika ponnyer, varav vissa var mer intressanta än andra. Miro var nummer nio och för mig var det verkligen kärlek vid första ögonkastet!
Miro och jag har verkligen vuxit ihop och tillsammans med honom har jag som ryttare utvecklads enormt. Han kanske inte var den rätta egentligen, eller den feta ponnyn utan kondition var det. Bakom allt fett var det en liten anannan individ. Men det spelar ingen roll, för jag ångrar inte en sekund att det är Miro som står där uppe i stallet. Vi har kämpat, och vi kämpar - tillsammans ska vi nå våra mål. Vi har utvecklats tillsammans, han har utvecklat mig och vi utveckalas mer och mer tillsammans. Han är en perfekt läromästare inom dressyren för mig, hann kommer lära mig mycket som jag kommer ha användning för i framtiden.
Hihi, första ridpasset på hemmaplan, dvs andra gången jag red honom. :)

Ny header

Publicerat av Jennie Börs den 02 September 2011 kl. 22:45 i Allt & inget
Den föregående headern som jag hade föll mig inte alls i smaken, det var verkligen något som jag bara slängde ihop på 10min. Nu gjorde jag en ny, även den enkel, men den blev lite bättre tycker jag i alla fall. Jag håller även på att jobba på en ny design, blir det som jag har tänkt mig i mitt huvud; då kommer det bli grymt!

Miro - 2 september 2011

Publicerat av Jennie Börs den 02 September 2011 kl. 21:49 i Ridpass - Miro
Idag joggade vi lite och han var verkligen jättefin! Redan från början var han väldigt reglerbar både bakåt och framåt. Avspänd och fin, sedan skulle jag byta varv så red lite som ett snett igenom tvärvänder han och jag sitter rätt som det är på backen. Jag var inte riktigt beredd och uppmärksam på att han skulle lägga in en liten vändning där, eftersom han var så himlans avslappnad och fin. Kände hur han spände till lite när vi red mot hinderstödet, men jag hann inte regera för sen jag satt på backen.

Men jag fångade honom och satt upp, skrittade honom förbi hinderstödet som var lite läskigt. Travade och sen var han lika fin igen. Han var verkligen jättefin, på slutet bara malde han på med runda, fina steg. Sånna där pass vill man aldrig sluta rida! Pernilla såg när jag red och hon tyckte också att han var fin, hade önskat att jag kunde rida lite till men det sa min svanskota ifrån. ;)


Älskad skitponny ♥ Jag kunde inte annat än skratta när han gjorde sådär!

Beskriver den här bilden mig?

Publicerat av Jennie Börs den 02 September 2011 kl. 09:46 i Allt & inget
Ett skolarbete som jag jobbat med. Tycker ni att detaljerna i bilden stämmer in på mig? Vad tror ni att de olika "symbolerna" betyder? :)

Dag 2 - Presentation av mina hästar

Publicerat av Jennie Börs den 02 September 2011 kl. 08:19 i Allt & inget
Vi kan börja med Miro, han är en New Forestvalack (förvånande va) på 143cm, född den 23 april 2000. Han är efter Anydale Martien och undan Jandra, morfar heter Feldhof's Orbit. Miro är född i Tyskland och kom till Sverige som fyra åring och vi köpte honom av de som impoterade honom. Ska man titta tävlingsmässigt är Miro en hopponny, med föregående ryttare har det mest blivit hopptävlingar tom LA-nivå. I dressyren är han tävlad tom LB (på 82% med före gående ryttare), men han är utbildad desto högre. Han går öppnor, slutor, förvänd galopp, galoppiruetter osv. Att han är snygg har han också bevisat, han har blivit "Bästa valack" på NF-SM två år samt RES-BIS ett år och BIS ett år.
 
Miro är en ponny med stor personlighet, han vill gärna synas och ta plats. I hagen vill han gärna bestämma, vilket har ställt till en del problem för honom. Han är väldigt social och ödmjuk, gillar att bli borstad och vill gärna att man står och kliar på honom. Uppmärksamhet gillar han, han står gärna lös i boxöppningen och får allas blickar på sig .. Och är blickarna någon annanstans än på honom blir han lite avundsjuk.
I ridningen är han känslig och kvick. Han är välriden och ganska lätt i allmänhet, dock krävs det en del för att få honom på plats. Han behöver en ryttare som rider mjukt men ändå bestämt, det är något som jag verkligen fått lära mig att anpassa mig efter. Ryttaren måste visa honom sin plats, annars har han gärna egna idéer.

Miro och jag tävlar för tillfället LC/LB på lokal nivå, vilket vi kommer fortsätta med ett tag till. Just nu är prioritet ett att få en avslappnad ponny på banan då han hinner bli väldigt spänd mellan framridningen och banan. Men vi är en god bit på vägen och har haft både fram och motgångar under våren och sommaren, nu under hösten fortsätter vi att leta efter känslan.


Jag och Miro

Tomacs Evita, eller Evita som hon kallas till vardag är ett New Foreststo på 139cm, född den 27 maj 1992. Hon är efter Komet och undan Tomacs Primula, morfar är Robin. Evita är inte våran ponny, utan vi har henne bara på foder. Hon är en ponny med hoppinriktning, dressyr tycker hon är ganska onödigt .. I hoppningen är hon tävlad tom LA och i dressyren tom LB. Evita har även fått ett antal föl och har blivit utställd med 42p som bäst.

Hon är en genomsnäll ponny som inte är speciellt rädd av sig, dock tycker hon att hon måste låssas att vissa saker är farliga ibland. Ibland kan hon bli lite nonchalant av sig, tex att hon ska gå över en eller att hon inte vill flytta på sig när man ber henne. Men för övrigt är hon genomsnäll, hon vill alla väl. Evita gillar att hoppa och att busa, dressyr är ingen höjdare. Men när hon släpper till och visar var hon faktiskt kan, ja, då är hon fin!

Vi har inte tävlat Evita så jättemycket, Johanna har startat klubbtävlingar på LD höjd med henne några gånger. Men den här månaden kommer de göra lokaldebut i både hoppning och dressyr på våra hemmatävlingar, det blir förövrigt Johannas lokaldebuter. Jag har startat en lokal LC:2 på henne med sådär resultat, jag har valt att sattsa mer på Miro för att få honom på plats.


Johanna och Evita

Dag 1 - Presentation av mig själv

Publicerat av Jennie Börs den 01 September 2011 kl. 20:25 i Allt & inget
Ja, vem är jag? En del av känner mig antagligen mer medan andra känner mig mindre! Nu ska jag försöka dra en så kort presentation som möjligt ..

Mitt namn är Jennie Börs, född den 29 mars 1995 så jag är alltså 16 år gammal. Jag bor i Säter med min familj, mamma, pappa och lillasyster 14 år och där har jag bott i hela mitt liv. Vi bor lite "utanför stan" eller vad man ska säga, vi bor inte i självaste centrum utan på ungefär 15min gångavstånd. Hemma har vi två katter, Trulsa och Bamse, och tre kaniner, Selly, Eyeor och Elvis. De två förstnämnda kaninerna har egentligen andra namn, men de används aldrig.

Som person är jag ganska blyg och gör inget större väsen av mig. Folk får ta kontakt med mig, jag är inte den som tar kontakt med andra. Men om jag lär känna folk så har jag inget problem med att prata, haha. Tror även att jag uppfattas som en helt annan person här i bloggen jämfört med verkligheten.



Jag har precis börjat första året på gymnasiet, på Helixgymnasiet i Borlänge. Där läser jag ett estetiskt utformat program som kallas Digital Design, vi är första året på det programmet. Jag trivs bra där, vi har inte riktigt kommit igång ännu men jag gillar upplägget på skolan = längre dagar där man har inlagt i schemat för individuellt arbete, på så sätt kommer det inte bli lika mycket plugg på hemmaplan. Dessutom kommer jag läsa många ämnen som intresserar mig, det gör att det blir roligare att gå till skolan.

Tiden efter skolan spenderar jag ofta på ridklubben, som ni kanske redan visste. Vad jag gör där är kanske självklart, allt arbete kring hästarna + kompisar. Inom hästsporten är det dressyren jag siktar in mig på, det visste ni kanske också redan. Tävlar på lokal nivå just nu, men givetvis siktar jag högre. Mer om ponnyerna får ni läsa i nästa inlägg.



Fotografering och photoshop är andra intressen. Favoritmotivet är givetvis hästar! Fotar med min Nikon D90 som jag har tre objektiv till, men använder mest mitt 70-300 från Nikon. Bilderna redigeras i photoshop och används sedan här .. Att mixtra med HTML-koder är intressant enligt mig, men svårt. Men förhoppningsvis kommer jag lära mig mer av det i skolan!

När motivationen inte är på topp ..

Publicerat av Jennie Börs den 01 September 2011 kl. 18:25 i Allt & inget

Nu kör vi på en sån här lista så att jag vet vad jag ska skriva! Första inlägget kommer redan senare ikväll. :)

Dag 1 - Presentation av mig själv
Dag 2 - Presentation av mina hästar
Dag 3 - Min första häst
Dag 4 - Det här äter mina hästar
Dag 5 - Det här har jag med mig på tävling
Dag 6 - Mitt mål med ridningen
Dag 7 - Min bakgrund
Dag 8 - Pinsammaste situationen med hästar
Dag 9 - En perfekt dag i stallet
Dag 10 - Min utrustning
Dag 11 - Hästbloggar jag läser
Dag 12 - Hästens utrustning
Dag 13 - Om jag skulle vara tvungen att byta häst med någon skulle jag välja
Dag 14 - Min drömhäst
Dag 15 - Mina drömmar
Dag 16 - Min önskelista
Dag 17 - Mina tränare
Dag 18 - Jag gillar
Dag 19 - En häst jag saknar
Dag 20 - Veterinär, hovslagare, massör osv..
Dag 21 - Fula ovanor
Dag 22 - Jag gillar inte
Dag 23 - En dressyrträning
Dag 24 - Jag måste träna på
Dag 25 - Meriter
Dag 26 - Mina rädslor
Dag 27 - En stund jag aldrig kommer att glömma
Dag 28 - Favoritmärke
Dag 29 - Bilder på mig från tävlingar
Dag 30 - Mitt drömstall