Utvärdering: Ledad stigbygel Intec

Publicerat av Jennie Börs den 07 Januari 2011 kl. 09:11 i Utrustning


De här stigbyglarna hade jag tittat på redan innan vi hittat Miro, dels för jag tycker det är riktigt snyggt med ledade stigbyglar i hoppningen och de passade även väldigt bra till ett rosa schabrak med grå kant. ;) Men jag tyckte att de var lite väl dyra, men jag hade tur. Vi fick köpa med ett par billigare tillsammans med hoppsadeln vi köpte!
Produktbeskrivning:
Rostfri stigbygel med patenterad länk som rör sig i alla riktningar och hjälper ryttare att få en korrekt position på skänkeln. Levereras med extra plattor i metall.
Pris: 759:- (Hööks)
Stigbyglarna är inte så speciellt mjuka och böjbara som vissa ledade stigbyglar är och fotplattan är väldigt bred, 12cm. Det är bra när jag rider ut eftersom jag har ordentliga skor med stålhätta från Mountain Horse då, ibörjan tyckte jag att det var jobbigt när jag red med mina vanliga ridskor men jag har vant mig. Jag tycker att stigbygeln ger ett väldigt bra stöd och grepp. De håller mycket bättre än sprenger kopian kan jag säga.

+Väldigt snygga
+Man får ett bra grepp och stöd

-Ingen säkerhetsstigbygel
-Finns bara i grått


Betyget blir 4/5 New Forestponnyer. Hade de funnits i fler färger hade det kunnat stigit lite och sen finns det ju alltid saker som kan förbättras!


Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback