Tillbakablick

Publicerat av Jennie Börs den 29 Februari 2012 kl. 23:39 i Allt & inget
Tittade tillbaka i mitt bildarkiv, till den första tiden med Miro. Tänk vilken förändring vi har gått igen tillsammans! Han har tagit mig från en ganska osäker ridskoleryttare till en säkrare ryttare med otroligt mycket mer kunskap och kött på benen. Miro har format mig och min ridning, lärt och utbildat mig som ryttare. Trots det har han forfarande så har jag så otroligt mycket mer kvar att lära av honom.

De här bilderna är från den 3 juli 2010, då hade vi haft honom i knappt två veckor. Jag var så otroligt nöjd efter det ridpasset, det minns jag så väl. Det är verkligen sjukt vilket fettskal han bar på och min matchning som jag tyckte var superfin, hehe. Sadeln gillade jag dock inte, men det var det enda som passade vår runda herre på den tiden ..




Ser ni skillnaden? Det gör jag!

Stallpyssel och swarovskisäkrande

Publicerat av Jennie Börs den 29 Februari 2012 kl. 22:31 i Vardag
Efter en shoppingdag passade det alldeles utmärkt att bara behöva mocka och pyssla lite med hästarna, det är dessutom väldigt mysigt! Jag försökte göra någonting åt Jumanjis man, hur bra det blev är en annan historia. Tjocka ponnymanar ska enligt mitt tycke få vara tjocka, det ställer dock till problem när det är dags för frisering. Den nya saxen fungerade som jag nämnde inget vidarem vilket ledde till att det blev det vanliga saxen som fick agera. Kortare blev manen i alla fall!

När jag kom hem igen tog jag tag i operation swarovski- och strasspannband. Penslade på lager efter lager med genomskinligt nagellack och förhoppningsvis ska stenarna sitta lite bättre. Det silvriga som köptes i Globen 2010 har tappat fyra stenar nu (en femte trillade av idag, men den limmade vi dit igen!) och det känns ganska tråkigt eftersom pannbanden inte är helt billiga. Jag kommer i alla fall hålla mina tummar för att stenarna sitter kvar nu!


Hehe, blingbling ska det vara! Finns två till pannband i stallet ..

Shopping @ Valbo

Publicerat av Jennie Börs den 29 Februari 2012 kl. 22:20 i Shopping
Idag bar det av mot Valbo för lite shopping! Började på IKEA där jag köpte fyra stycken ramar till mitt rum, har dock inte bestämt mig för vilka bilder jag ska ha i dem ännu.

Hade planerat att köpa det rundsydda tränset på Hööks, men jag gillade det inte när jag fick se det i verkligheten. Kände även att det är lite väl mycket pengar för ett Hööksträns, kan få ett med bättre läderkvalité för samma pris och det känns mer värt. Det slutade med ett par röda boots, helt onödigt egentligen men Miro kommer bli så fin så. Vi köpte även ett nytt två-delar egg bett till Jumanji, i en storlek mindre än vad han har nu.

Avslutningsvis var vi in på Valbo Köpcentrum. Köpte genomskinligt nagellack på H&M samt en urtunningssax på Claes Ohlsson. Saxen var dock helt värdelös upptäckte jag när jag kom hem, får helt enkelt leta vidare.




Önskelistan 2012

Publicerat av Jennie Börs den 29 Februari 2012 kl. 11:00 i Allt & inget
Idag är det en månad kvar till min födelsedag, för en gångs skull kan man faktiskt räkna exakt, haha. Tycker det är otroligt svårt att komma på vad man ska önska sig eftersom det mesta är alldeles för dyrt för att jag ska få det, men lyckades i alla fall skramla ihop lite grejor även om vissa av dem hör till den dyrare prisklassen.
1. Brunt DM Limited Edition schabrak - Perfect Sit of Sweden
2. Bruna DM Limited Edition lindor - Perfect Sit of Sweden
3. Ridbåge Perfect Sit - Perfect Sit of Sweden
4. Grå Mountain Horse Jeanie Demin ridbyxor - Aubiose
5. Svart dunväst
6. OnePice Big Print Pink - OnePice

Vill även ha fleecebenlindor i vitt, marinblått och beige. Hittade dock inga bra bilder på det.
Det lutar åt att jag köper mig en John Whitiker hjäm efter jag fyllt år, de är bara så grymt snygga och sköna! Vill även ha en plastrong från Equi Design, har dock inte bestämt mig för vilken modell ännu eftersom det finns en uppsjö att välja emellan.

Harley - 28 februari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 28 Februari 2012 kl. 21:52 i Ridpass - Andra hästar
Det blev Harley på dagens hopplektion, som bestod av en kontroll och rytmövning. Var väldigt annorlunda att rida Harley eftersom han varken har världens snabbaste rörelsmönster eller är speciellt kvick i fötterna, men framåt gick han i alla fall. Jag tycker att han är rolig att rida faktiskt, skulle vilja rida honom på någon dressyrlektion framöver.

Lektionen gick bra, övningen bestod av travbommar, en studsserie som stod "i hörnet" samt ett kryss med galoppbom framför på diagonalen. Det största problemet med Harley var att han var lite svårt att påverka i sidorna eller vad man ska säga, han trycker emot skänkeln och stjäl väg. Men utöver det gick det väldigt bra tycker jag!



Miro - 28 februari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 28 Februari 2012 kl. 21:39 i Ridpass - Miro
Miro skulle egentligen ha vilat idag, men när Klara frågade om jag ville rida ut ändrade jag om i planeringen. Jag och Miro, Johanna och Jumanji, Klara och Jack red bort till Djupdalarna, det blev en ritt på ganska precis två timmar. Det är verkligen häftigt hur underlaget varierar, på vissa ställen fick vi pulsa i snö medan det en bit bort var helt kalt på marken. Däremellan var det en variation mellan is, slask och vatten.

Vi skrittade mestadels, men en del tarv och lite galopp blev det också. Miro var väldigt pigg och glad, gjorde si sådär två eller tre "Mullehopp" med grisläte. Det är tur att han är väldigt söt när han gör så! I galoppen var han lite väl taggad och då blir det mer uppåt än framåt, men jag galopperade lite själv i lugn takt bakom de andra som travade och då galopperade han fint i alla fall. Men han skötte sig riktigt bra tycker jag, min lille prinsponny.


När vi kom hem fick båda pojkarna gå ut utan täcke, riktigt skönt för dem!

Felicia & Debbie

Publicerat av Jennie Börs den 27 Februari 2012 kl. 22:28 i Fotografering
Här kommer det några fler bilder från igår, har ännu fler om någon är intresserad. :)


Miro - 27 februari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 27 Februari 2012 kl. 22:11 i Ridpass - Miro
Att rida Miro var verkligen dagens höjdpunkt, att rida Miro är som att vara hemma. Han var väldig laddad idag, ville göra allting rätt och ja: det blir inte alltid som jag tänkt när han tar saker i egna händer men det gick bra ändå! Även Miro fick ett liknande pass som Jumanji, men Miro fick rida på en mindre åttvolt som jag sedan la till halt vid mitten på för att sedan ta det i ryggning.

Han kändes fin i alla fall och han är så härlig att rida när han är så pigg och glad men samtidigt kan använda energin till annat än att "leta fel". Det var lite jobbigt med högerbak bara, annars gick det bara fin fint.


Jumanji - 27 februari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 27 Februari 2012 kl. 21:02 i Ridpass - Jumanji
Första ponnyn ut idag blev Jumanji. Vi fokuserade bara på det "vanliga", böjda spår och hitta en bra bjudning i honom med ett bra och jämnt stöd i bettet. Tog en liten motivationspinne i handen idag då han var väldigt motsträvig ibörjan med det räckte för att få en fin ponny!

La in lite galopp i friskt tempo tidigt i pass precis som vanligt och jobbade sedan på volt, stora volter och sedan även åttvolter. Ville han inte ställa eller böja ordentligt i ena varvet låg jag bara kvar så många varv som det behövdes innan jag gick vidare. Innan jag travade av tog jag även lite galopp på volt.

Han kändes fin i alla fall. Känns lite tråkigt att det blivit en sådan uppdelning på att Johanna rider Jumanji och jag Miro, för det var ju verkligen inte så som det var tänkt från början. Måste försöka hitta ett bättre system så jag får rida Jumanji lite oftare och Johanna Miro, tror inte hon misstycker. :)


Johanna och Jumanji ♥

Bloggtävling hos johannagrant.se

Publicerat av Jennie Börs den 27 Februari 2012 kl. 19:37 i Allt & inget

Jag är med och tävlar om ett Schockemöhle-sätt hos johannagrant.se, en tävling i sammarbete med Cheval Ridsport. Vill du också vara med i tävlingen? Klicka HÄR!

This day

Publicerat av Jennie Börs den 27 Februari 2012 kl. 19:30 i Vardag
Idag tog jag mig en välbehövlig sovmorgon, riktigt skönt var det! Gick upp till stallet vid halv ett tiden för att kolla ridhusbokningen och jag hade tur då jag kunde boka in mig mellan ett till tre som jag tänkt. Var inne med första hästen vid ett och ute med andra vid tre, snacka om att ha flyt i planeringen.

Efter ridningen mockade jag samt fixade betfor och vatten till Jumanji. Gick hem vid fyratiden unefär, ganska skönt att ha stallet färdigt så pass tidigt när man är van att vara hemma vid åtta tiden som på skolvardagar! Väl hemma åt jag lite lunch/mellis innan jag tog tag i uppackning och städning av rummet. Slängde ut alla mina hästböcker då de mest stått och samlat damm de senaste åren, de får helt enkelt flytta ut i garaget nu.


Allt från Polluxböcker till Klaraböcker och Mulle!


Det här fick fylla en av de tomma hyllorna, i alla fall en tid framöver.

A big surprice

Publicerat av Jennie Börs den 27 Februari 2012 kl. 10:56 i Allt & inget
Idag möttes jag utav en stor överraskning, som inte är anknytet till hästar, men i alla fall. Vi fick en skoluppgift som var baserad på en tävling som utlystes av Leksands IF, som handlade om att teckna en maskot till klubben. Jag tecknade en maskot och skickade sedan in den "bara för att", hade jag gjort en kunde jag lika gärna skicka in den tänkte jag. Tydligen är mitt bidrag ett av de tio som gått vidare, det var verkligen en överraskning! Det roliga är att det är flera från min klass som också gått vidare. :)

Om ni vill får ni gärna lämna en röst på mitt bidrag. All information om hur röstningen går till hittar ni här: http://www.leksandsif.se/p/fans/maskot/7871 - mitt bidrag är nummer åtta!



Home sweet home

Publicerat av Jennie Börs den 26 Februari 2012 kl. 21:40 i Vardag
Nu sitter jag hemma i min egen säng igen, klädd i min "OnePice". Borta bra men hemma bäst brukar man säga och det håller jag verkligen med om, har varit några roliga och härliga dagar med Felicia men det är bra skönt att vara hemma igen! Åkte hemifrån Felicia vid halv fyra och var hemma i Säter igen vid niotiden.

Nu ska jag titta på Ponnyakuten och Dubbelliv innan det är dax för det sista avsnittet av Vänner, har kollat igenom alla säsonger i sträck ännu en gång. Slutet är lika sorgligt varje gång, men jag har nu lovat mig själv att inte börja titta om utan vänta ett tag så jag hinner längta lite, hehe. Nu blir det att titta på Joey framöver istället.

Imorgon får jag äntligen träffa mina söta små ponnyer igen, lutar även åt att jag rider dem båda två också. Har saknat dem väldigt mycket under tiden hos Felicia! Tänkte bjuda på fler bilder från dagens fotografering imorgon också.



What do you say?

Publicerat av Jennie Börs den 26 Februari 2012 kl. 13:49 i Fotografering
Jag tänkte bjuda på några provbilder från dagen, vädret var underbart och helt på vår sida! Har över 100 redigerade bilder, vad säger ni: vill ni se flera?



Debbie - 25 februari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 25 Februari 2012 kl. 22:26 i Ridpass - Andra hästar
Red Debbie en liten stund idag också och även dagens pass gick bra. Gjorde väl iprincip samma sak som igår, red lite mer innanför spåret idag dock för att verkligen känna att både ytter- och innersidan var på plats.

Även dessa bilder är fotade av Felicia!



Blue and red

Publicerat av Jennie Börs den 25 Februari 2012 kl. 22:10 i Fotografering
Idag blev det en ganska sen visit till stallet, hann ta några snabba bilder på Debbie i sitt nya täcke precis innan det blev mörkt och efter det blev det ridning. Idag var det ännu mörkare än igår vilket gjorde det ännu svårare att fota, men man får helt enkelt bita i det sura äpplet.

Imorgon hoppas vi att vädret är på vår sida, för då blir det förhoppningsvis lite grymma bilder!



Lamicell Mirage

Publicerat av Jennie Börs den 25 Februari 2012 kl. 13:49 i Utrustning
Idag när vi var på Sharpman såg jag de nya Lamicell schabraken i verkligenheten för första gången. Jag har alltid tyckt att schabraken varit riktigt snygga, speciellt det gröna. Min uppfattning ändrades dock idag då kanten på schabraket är lila vilket inte riktigt passar ihop med den gröna färgen. Produktbilderna på schabraket har visat svart, så det var verkligen en stor besvikelse. Jag är i alla fall glad över att jag inte har beställd schabraket, då hade jag verkligen fått mig en överraskning.

Shopping @ Sharpman & Travshoppen

Publicerat av Jennie Börs den 25 Februari 2012 kl. 13:35 i Shopping
Idag har jag och Felica varit ut på en liten shoppingtur som började på Sharpman. Som vanligt fastnade jag vid schabraken, ingen förvåning kanske. Hittade några fina, ett blått Euro-star i dressyrmodell och ett cerist Lamicell Success men jag klarade av att motstå trots att det var rea på dem! Har bestämt mig för att ligga lite lågt på schabrakfronten ett tag, för just nu köper jag bara schabrak "för att". Hittade ett par cerisa Lamicell lindor som matchar mitt GG schabrak, men fortsätter att köra med vit då jag tycker det blir finare. Det slutade i alla fall med att jag köpte ett vitt Tree Crown Horse schabrak med marinblå passpoal, som Johanna kan ha på Jumanji när hon tävlar dressyr.


Från Travshoppen blev det ett par ljusrosa fleecelindor. Ska nog ta och bojkotta mina rosa ponnylindor då jag inte gillar knäppningen på dem. Lindorna kommer i alla fall bli sjukt snygga till Mias schabraket som jag beställt!



Debbie - 24 februari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 24 Februari 2012 kl. 22:24 i Ridpass - Andra hästar
Jag fick rida en stund på Debbie idag. Hon är lite annorlunda jämfört med vad jag är van att rida, men hon är fortfarande trevlig att rida och jag gillar variation! Vi gjorde inget komplicerat, jobbade lite på volt och att få med oss yttersidan samt få ett jämnt stöd på båda tyglarna. Galoppen är det mest annorlunda eftersom man inte kan jobba med sätet på samma sätt som på till exempel Miro.

Bilderna är givetvis fotade av Felicia. :)



Felicia & Debbie

Publicerat av Jennie Börs den 24 Februari 2012 kl. 22:12 i Fotografering
Idag har det både blivit extriörbilder och ridbilder när vi var i stallet. Tyvärr var inte vädret på sin bästa sida idag, men så kan det vara ibland. Ridbilderna blev inte så mycket att hurra för, fota i ridhus är det värsta jag vet. Speciellt nya ridhus eftersom inget ridhus är det andra likt.

Här kommer i alla fall några bilder, kan inte ladda upp alla eftersom det skulle bli väldigt uttjatat!



Svar på länktävlingsfrågor

Publicerat av Jennie Börs den 24 Februari 2012 kl. 10:30 i Allt & inget
1. Vem är vårat stora matvrak?
Jumanji, det måste vara svaret på den frågan. Alla tre är väldigt matglada av sig, men Jumanji är nog värst. Miro kan utan problem lämna några höstrån utan att världen går under och är väldigt kräsen mellan bytet hösilage till hö. Evita är väldigt hungrig av sig även hon, men på någotvis känns det som att Jumanji är snäpper värre. Han vaktar verkligen sin mat och han har till och med lyckads dragit in kanten av en IKEA-kasse i boxen för att få tag i några höstrån! Både Evita och Jumanji är dock riktiga dammsugare ..

2. Vem har blivit biten i sitt vänstra öra?
Miro, toppen av hans vänstra öra är avbitet. Det är verkligen något som ger honom den där extra lilla charmen och förövrigt en av de få saker som skrevs i besiktningspapperen.

3. Vem är väldigt stark samt biter sig gärna fast i sin vänstersida?
Evita, någonting som man verkligen var tvungen att lära sig att igronera när man red henne. Arbete gav även resultat då hon bit efter bit slutade bita sig fast i den sidan. Känslan av att han lika mycket i båda händerna när man red henne var verkligen häftig, speciellt i de perioder när hon var som värst!

4. Vem kommer kommer från Småland?
Miro och Jumanji, de båda köpte vi faktiskt från Småland. Miro kommer från Vetlanda, vilket är jättesmidigt när NF-SM går där nere. 2011 bodde vi hos familjen som vi köpte honom av och vi har redan bokat in oss för 2012! Jumanji kommer i från Jönköping, eller ja, Bankeryd om vi ska vara exakta.

5. Vem är högst i rang?
Miro, han tror att han är störst, bäst och vackrast även om han egentligen är en liten med (hihi). Han bestämde över Evita när de gick tillsammans i hagen och nu är det han som är boss över Jumanji.

6. Vem har tävlat högst klasser i hoppning? (Med tidigare ryttare)
Jumanji, han är tävlad till och med LA+5 med föregående ryttare. Miro och Evita (tror inte hon är tävlad högre i alla fall) är tävlade till och med LA.

7. Vem har Merrie Mercury i sin stamtavla?
Miro, Evita och Jumanji, svaret är helt enkelt alla tre! Miro har honom i femte led på mammas sida, Evita i fjärde led på mammans sida samt femte led på pappans sida och Jumanji i tredje led på mammas sida.

8. Vem provreds den 14:de?
Evita, jag provred henne den 14 december 2010 på en hopplektion. En halvvild och galen ponny som jag skulle vänt ryggen till om det skulle handlat om ett köp, men jag kommer aldrig att ångra att vi tog hem henne på foder! Miro provreds den 30 maj 2010 och Jumanji den 5 november 2011.

UTSLAGSFRÅGA:
Hur många gånger har jag och Johanna tillsammans ramlat av de tre ponnyerna?
17 gånger är det korrekta svaret på den frågan. Jag har åkt av Miro totalt fyra gånger och de andra har inte lyckats fått av mig *peppar peppar ta i trä*. Miro lyckades under mindre än ett år få av Johanna 12 gånger, då framför allt genom att tvärnita och göra en helomvändning på hinder. På framridningen till KM klassen i somras gick Johanna och Evita omkull, det gick bra och resulterade endast något skrapsår!

Länkinlägget kommer upp senare under dagen!

@ Felicias place

Publicerat av Jennie Börs den 24 Februari 2012 kl. 09:47 i Vardag
Just nu sitter jag hemma hos Felicia just nu, blev ingen bloggning igår men antar att det inte är speciellt intressant att läsa om varken en skoldag eller en tågresa heller?

Senare idag ska vi iväg till stallet för lite ridning och fotografering, senare idag kan ni alltså vänta er biduppdatering!

Ready to go

Publicerat av Jennie Börs den 22 Februari 2012 kl. 19:53 i Vardag
Kvällen har ägnats åt packning, för imorgon efter skolan tar jag nämligen tåget mot Mjölby för att sedan ta mig hem till Felicia! Vi får väl se vad vi hittar på för bus, blir antagligen stallet, fota, prata, dator och en del annat. Uppdatering nerifrån där kan jag nog i alla fall garantera.

Jag har i alla fall pussat lite extra på ponnyprinsarna idag, men jag kommer nog sakna dem trots det. Som tur är har jag ett helt lov framför mig tillsammans med dem när jag kommer hem igen.


Felicia och Debbie förra vintern. ♥

Miro - 22 februari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 22 Februari 2012 kl. 19:43 i Ridpass - Miro
Det blev ett skrittpass idag eftersom underlaget inte höll för annat, men jag tycker att det är väldigt nyttigt att lägga in pass med endast skritt då och då! Eftersom vi ändå bara skulle skritta provade jag att rida honom med nova bettet, ska jag vara ärlig märkte jag inte någon större skillnad på honom förutom att han gärna krullade ihop sig i början av passet.

Vi jobbade med rakriktning, skänkelvikning, öppna, sluta och förvänd sluta lite om vart annat, blev dock mest skänkelvikning och rakriktning. Böjde även igenom honom ordentligt på en åttvolt i början för att få honom lösgjord. Han blev väldigt fin kan jag säga, ett bra stöd i bettet och jobbade verkligen på bra. Avslutade med lite halter för att se om han verkligen var helt med och det var han. Gjorde även några väldigt fina ryggningar! Ett bra ridpass helt enkelt. :)



Sometimes words hurts

Publicerat av Jennie Börs den 22 Februari 2012 kl. 08:30 i Tankar & åsikter
Vissa ord och antydelser går bara som en kniv rakt genom hjärtat eller kommer som ett slag i ansiktet. Det är kanske inte meningen att det ska uppfattas på det sättet av mig, eller att det ens är riktat mot mig, men jag tar ändå åt mig av det. Jag kan inte göra någonting åt det.



Helios - 21 februari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 21 Februari 2012 kl. 21:13 i Ridpass - Andra hästar
Fick rida Helios även den här lektionen, glad Jennie! Susanne är borta så vi fick rida för Malin istället, alltid roligt att få variera sig lite. Vi började med att rida fram på fyrkantspåret i alla gångarter, blev mycket jobb med att hitta en bra takt och få honom fin i hörnen. Jobbade sedan med en övning som innehöll skänkelvikning, 10m volt och galopp innanför spåret, Helios blev lite orolig eftersom det blev lite mycket för honom med det blev bättre och bättre.

Det sista vi gjorde var att rida på volterna, dels flytta skänkelvikning på den öppna delen men även lite galopparbete. Helios blev finare och finare desto längre in i passet vi kom. Som vanligt var han lite "orolig" med huvudet, men det blev bättre i alla fall. Jag är nöjd med honom i alla fall.


På bilden är Helios bara fyra år och hade precis kommit till klubben. Han har verkligen förändratsl!

Miro - 20 februari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 21 Februari 2012 kl. 16:03 i Ridpass - Miro
Tränade för Pernilla i Hedenslund, en väldigt bra träning om jag får säga det själv! Redan från början var han väldigt avslappnad, hade mycket bättre bjudning än förra gången och var allmänt mer med på noterna. Fick börja passet med att bara rida framåt på fyrkanten och hitta en jämn kontakt i tyglarna, sedan jobbade vi på med lite öppnor och rakriktning. I galoppen red vi på en stor volt och bara öste på framåt, en sak är säker: min ponny kan galoppera! Det är en sådan otroligt häftig känsla att racea på framåt med honom när han är fortfarande är ihopriden, men känner hur han verkligen jobbar genom hela kroppen.

På slutet började han verkligen släppa loss och få emd sig båda bakbenen, det blir en sådan stor skillnad. Han växer verkligen under en och blir så nöjd med sig själv. Den dagen har är där ett helt dressyrprogram, se upp säger jag bara. Det är som Pernilla säger, allt som saknas från den lilla herren är den där framåtbjudningen och att han får med sig bakbenen. Han kan allting annat, det gäller bara att hitta den där framåtbjudningen.



One in, one out

Publicerat av Jennie Börs den 20 Februari 2012 kl. 11:00 i Allt & inget
Under den här veckan har det skett lite förändringar på ridskolans hästfront. Vi har nämligen fått hem en helt ny ridskolehäst och vår älskade lilla Mary har nu gått i pension.

I måndags flyttade nytillskottet hit, en valack född -06 med namnet Rebell. Han är en irländsk import som är väldigt söt, jag har dock inte lärt känna honom om man säger så. Hittills har jag bara klappat honom i boxen, men förhoppningsvis lär jag känna honom desto mer tiden går. :)


Igår flyttade Mary upp till Norrland, närmre bestämt upp till Norsjö. Kommer nog kännas lite tomt utan vår underbart söta Mary, hon var som vår lilla maskot under den tid hon stod i lillstallet (man kunde aldrig låta bli att klappa på henne, hihi!). Jag är dock glad för Marys skull, hon kommer må superbra som pensionär!


Tog några snabba bilder på Mary i lördags, dock var inte ljuset på min sida ..

He is beautiful

Publicerat av Jennie Börs den 20 Februari 2012 kl. 08:00 i Allt & inget
Johanna och Alex tog hem vinsten i Ponnystyling som Us's annordnade i lördags, Miro var deras objekt. Miro var taggad till tusen, antagligen för att han trodde att det var tävlingsdax! Han blir alltid extra taggad när man börjar knoppa och göra honom fin, för då vet han att det är tävling på gång. Dock blev han lite besviken när det handlade om att visa upp sig två varv i ridhuset.

Ännu mer besviken blev han igår imorse när Jumanji fick åka iväg och tävla, när han själv fick stanna hemma. Han gnäggade, slängde med huvudet, småreste sig och knallade runt i boxen samt tittade ut genom fönstet mot transporten: allt för att få vår uppmärksamhet. Miro vet direkt när det är någonting på gång och jag tror att han är ännu mer taggad än jag inför tävlingssäsongen. ;)


Johanna och Alex, är helt enkelt Johanna och Alex. Rosa var deras tema, en rosa glittersnodd i pannluggen och en inbakad fläta med en rosa docksnodd fanns i svansen!

Åsebo Ridsällskap: 19 februari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 19 Februari 2012 kl. 19:42 i Tävling
Var som sagt iväg till Åsebo på P&J med Johanna och Jumanji idag, deras första tävling utanför klubben. Vintertävlingar är väl egentligen det mest optimala, en hal paddock till framridning där man inte vågar rida på fullt ut samt ett litet ridhus till framhoppningen där man ska trängas med hinder och andra ryttare.



80 cm (LD)
Det flöt på bra, dock två stopp på näst sista hindret som hade en vattenmatta. De har aldrig hoppat det tillsammans förut, så det var kanske inte så jättekonstigt. Annars var det bra, ibland kryper han väldigt nära hindren men så kan det få vara. Johanna var nöjd i alla fall!


90 cm (LC)
Deras första 90 cm runda på tävling. De stoppade ut sig i första rundan, men fram till första stoppet kom såg det väldigt bra ut! Johanna valde att göra omstart och även då stoppade de ut sig på sista hindret, men hon kom över det på nästa försök så då kom de igenom banan i alla fall. Johanna var ganska missnöjd först, men efter vi pratat lite så ändrade hon sin tanke.


Jag tycker att det var en bra tävling, för att få se hur han fungerar på bortaplan och den här gången saknade även Johanna sitt "crew" som hon har på hemmatävlingarna. Nu är det jag som ska stå och försöka instruera henne på ett någorlunda bra sätt. De stopp som uppstod beror framför allt på att Johanna och Jumanji inte blivit helt sammansvettsade ännu, vi har haft honom i tre månader imorgon och de har dessutom inte hoppat jättemycket tillsammans. Jumanji kräver en helt annan ridning jämfört mot Evita och det är just det som Johanna ska lära sig i framtiden. Syftet med den här tävlingen var just träning för dem båda och när vi provat en tävling vet vi helt enklet vad vi ska jobba med till framtiden.

Johanna och Jumanji skötte sig superbra tycker jag. Nu är det träning som gäller fram till nästa hopptävling som faktiskt ligger ganska långt fram. En sak är då säker i alla fall, höjden är det minsta problemet!

Miro - 19 februari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 19 Februari 2012 kl. 18:30 i Ridpass - Miro
Idag blev det en spontanridning, eftersom vi var hemma så pass tidigt så att jag hann rida innan alla möten. Hade inga ridkläder med mig, men mjukisbyxor fungerar superbra det också (i alla fall så länge man håller sig till lättridning i traven). Blev ett lugnt pass, med lite åttvolter och volter i trav. I galoppen rullade vi mest bara på så han fick jobba igenom hela kroppen.

Blev ett bra och mycket lösgörnade pass för Miro, han frustade som en tok! Han var väldigt laddad idag, men på ett bra sätt där han fortfarande kan arbeta med huvudet.



What a day

Publicerat av Jennie Börs den 19 Februari 2012 kl. 18:26 i Allt & inget
Idag stod Pay & Jump på Johanna och Jumanjis schema (resultat i ett senare inlägg) därför blev det en hyfsat tidig uppgång. Jag följde med henne upp till stallet på morgonen för att hjälpa till med packning och smörjning, eftersom det inte hanns med under gårdagen.

Vi var hemma starx innan ett igen och då red jag Miro på en gång. Plockade efter det undan saker i godan ro och fotade lite grann, innan det var dax för Us's årsmöte. Efter årsmötet hade vi även ett vanligt möte, dock hade vi lite fikapaus där emellan.

På kvällens schema står bildredigering, blogginläggs skrivning samt förberedning för några tidsinställda och sist men inte minst: Ponnyakuten!

A lot to do

Publicerat av Jennie Börs den 18 Februari 2012 kl. 09:40 i Vardag
Kommer ha fullt upp idag, om lite mer än en halvtimme ska jag gå upp till stan då jag ska jobba några timmar på Konsum och efter det blir det raka vägen till stallet. Us har ponnystyling idag, ska bli riktigt spännande att se vad alla deltagare har för planer för att style hästen/ponnyn på bästa sätt! Kameran åker med så jag kan ta lite bilder på det i alla fall.

Efter ponnystylingen blir det raka vägen hem, för klockan halv sex ska vi på klubbens årsmöte samt årets medlemsfest. Vi får se om jag hinner slänga in något mer inlägg under dagen, annars hörs vi imorgon.



Shopping @ Aubiose

Publicerat av Jennie Börs den 17 Februari 2012 kl. 22:16 i Shopping
Idag hämtade farmor mig efter skolan, vi började med en tur förbi DollarStore då jag skulle handla lite priser till morgondagens ponnystyling där. Vi åkte även förbi Aubiose, efter mycket om och men har jag konstaterat att det var dax att införskaffa sig ett par nya chaps. Det blev ett par lika dana som jag haft innan, från Mountain Horse, eftersom jag har varit mycket nöjd med de gamla som jag haft i närmre tre år nu! Fick även syn på en sadelhängare till boxen, ponnyerna har egentligen en varsin men den Miros har haft är av en dålig modell.



Miro - 17 februari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 17 Februari 2012 kl. 22:09 i Ridpass - Miro
Miro var lite pigg och glad idag, dock på ett väldigt bra sätt. Började framridningen med att bara ösa på framåt och jag fick ett väldigt bra svar tillbaka! Red först på fyrkantsspåret och sedan in på en volt för att kunna böja och ställa igenom honom. Vi övergick sedan till galopparbetet, han var väldigt på i fattningarna kan jag säga. Galopperade på framåt i ett friskt tempo och han jobbade som bara den. Travade sedan lite till och avslutade med en väldigt rund och fin galopp innan vi travade av.

Han var lite småspänd idag, men ändå kändes han väldigt fin. Väldigt, väldigt positiv till arbetet och jobbade på mycket bra. Min fina lilla ponny. ♥



Two reasons to smile

Publicerat av Jennie Börs den 17 Februari 2012 kl. 10:30 i Fotografering
Här kommer några av bilderna som jag tog på ponnyerna i söndags. Måste bara säga att jag älskar soliga vinterdagar, de är bara så grymt härliga.


Synd att öronen blev avkapade, men sånt är livet.

Miro - 16 februari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 16 Februari 2012 kl. 20:47 i Ridpass - Miro
Jag och Miro var ute och gick i ungefär en halvtimme. Miro var snäll och skötte sig väldigt bra, dock var han lite spänd eftersom det blåste en hel del. Han är i alla fall lagom söt när han går och blåser upp sig och låter lite som en drake!

The project

Publicerat av Jennie Börs den 16 Februari 2012 kl. 20:45 i Allt & inget
När jag la upp första delen av bilderna på Johanna och Jumanji (bilderna hittar ni här) fick jag frågan om vilket projekt jag skulle ha dem till, så jag tänkte ta upp det nu när jag ändå har skoldatorn hemma och faktiskt precis har avslutat det!

I Svenska 1 fick vi en uppgift som bland annat handlade om att skriva ihop en egen kort- och stumfilm. Vi skulle komma på en story med ett budskap samt skapa protagonist/er och antagonist/er. Sedan skulle vi även tänka över filmens scenografi och en massa andra punkter som har med filmskapelse att göra. För mig var det väldigt självklart att det skulle handla om hästar (hehe) och med tiden växte idéen fram om att budskapet skulle vara relationen mellan häst och människa.

I Digitalt Skapande 1 fick vi en fortsättning till uppgiften i svenskan, att skapa en filmaffisch till vår film. Min idé i huvudet var redan tydlig, givetvis skulle affischen prydas av en bild från filmens slutscen! Det fanns dock ett problem: hur fotar man en häst och ryttare, där ryttaren enbart har klänning på sig i solnedgången på en strand när det är mitt i vintern?! Därför ändrades planen lite, men jag lyckades få ihop den första bilden ändå med hjälp av en bild vi tagit i Thailand.



I slutänden kunde jag inte bestämma mig för vilken bild jag skulle välja som slutresultat, så jag hoppas min lärare kan acceptera det. Jag har just avslutat min reflektion över hela arbetet, vilket blev ett dokument med 2 452 ord totalt (dock finns även de ca 800 ord som jag skrev på svenskan med där).

Glöm inte ...

Publicerat av Jennie Börs den 15 Februari 2012 kl. 21:14 i Allt & inget
... bort länktävlingen! Klicka här för att komma dirket till tävlingen.

Miro - 15 februari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 15 Februari 2012 kl. 21:10 i Ridpass - Miro
Som jag nämnde i måndags var det Göranträning idag. Miro var lite seg idag och det läskiga hörnet i ridhuset höll på att äta upp honom, men inga kast åt sidan eller sådant i alla fall! Vi började med att ställa igenom hästarna, både på volten och på rakt spår. Sedan red vi lite vändningar på framdelen i båda varven innan vi fick rida skänkelvikning på diagonalen. Miro flyttar mycket bättre för skänkeln nu jämfört med för ett år sedan, dock måste vi jobba mer på takten. Red även skänkelvikning på volten, även där lite småsegt men han flyttade bra. Fick även rida in rumpan och ställa innåt i skritt och sedan ur det vända honom på bakdelen ute längs fyrkantsspåret.

I galoppen arbetade vi på fyrkanten och sedan fick jag lägga volter tills jag fick till en bra 10m volt, när jag fått det skulle jag vända halvt igenom som i LA:1. Var tvungen att ta om några gånger eftersom det inte blev riktigt bra, jag var okoncentrerad och red tillräckligt tydligt och ordentligt.

Jag är nöjd med passet, Miro var dock ganska seg idag och ville inte riktigt gå ut i hörnen. Men utöver segheten kändes det bra, fick en bra känsla i handen på slutet och sådär. Nu blir det att jobba mycket sidvärts framöver, både på raka och böjda spår!

Miro fick ha huva och öronproppar idag i och med att det går mot varmare tider. Det har rasat is i ridhuset på slutet, dock tror jag att den mesta är borthackad nu. Det kan även knäppa lite i väggarna och droppa inne i hinderförrådet, så ville inte riskera något eftersom det dessutom börjar komma vårkänslor hos hästarna!

Ont i magen

Publicerat av Jennie Börs den 15 Februari 2012 kl. 20:57 i Vardag
Idag har Jumanji varit dålig, vid lunchen hade han tydligen lagt sig och haft ont i magen. Jag var i skolan och fick inget veta förens jag kom hem, men Pernilla hade gått och sådär med honom och mamma åkte dit så fort hon kunde. Johanna gick dit efter skolan och när jag kom till stallet vid femtiden var han som vanligt igen. Torkel har varit och tittat till honom, men även han tyckte att Jumanji såg pigg ut.

Jumanji är sig själv igen, djupt förtvivlad över att han inte fått någon mat. Betfor, parafinolja och lite hö är allt han fått sedan morgonmaten, så matvraket är HUNGRIG. Det är skönt att han mår bättre i alla fall, aldrig roligt när de små djuren har ont!



Helios - 14 februari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 14 Februari 2012 kl. 22:09 i Ridpass - Andra hästar
Jag red Helios på dagens ridlektion, som efter lite schemaändring hade "temat" bogen in-förvänd sluta. I framridningen var han lite tjafsig med huvudet och ville gärna springa ifrån mig, dock blev det bättre och bättre. När vi dessutom fått ridit på lite mindre volter släppte det mycket och galoppen bidrog även den.

Efter uppvärmningen blev det lite andhämntning innan det var dax för själva övningen, på långsidan upp mot spegeln red vi först öppna för att sedan sitta om i en förvänd sluta, detta i skritt. Utöver detta fick vi jobba självständigt i trav på resten utav fyrkantsspåret, jag gjorde lite tempoväxlingar samt volter för att få igenom honom ytterligare. Vi började med högervarv och tog sedan vänster.

Jag är nöjd med Helios, han blev verkligen finare och finare! Han tog verkligen tag i bettet och var reglerbar, behövde mest sitta med en stadig hand och rida på med säte för att han skulle vara på plats. Även övningen gick bra, jag måste bara tänka på att sitta om och flytta min vikt samt inte småsnegla åt höger i vänstervarvet.

Alla hjärtans dag

Publicerat av Jennie Börs den 14 Februari 2012 kl. 22:01 i Vardag
Idag är det den 14 februari 2012, vilket betyder att Miro har varit vår i hela 20 månader. Jag tror inte att den dagen hade kunnat kommit mer passande än just idag, på självaste alla hjärtans dag. Tyvärr har jag inte haft mycket tid över till min älskade Miro idag, men jag har i alla fall pussat och klappat en del på honom.


Min älskade ponny prins. ♥

Efter skolan stod ridlektion på schemat och efter det var det möte som gällde. Först lite planering och genomgång inför helgens ponnystyling och sedan lite grunplanering inför en sommarshow som vi ska försöka få ihop!

Miro - 13 februari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 14 Februari 2012 kl. 08:22 i Ridpass - Miro
Dressyrträning för Pernilla i Hedenslund igår, kom hem väldigt sent så hann helt enkelt inte blogga någonting igår!

Miro var lite småseg på framridningen, så det första vi gjorde var att bara mata på framåt. Smart som Miro är försökte han bitvis trappa av på tempot så man knappt märker det, dock lyckades han inte riktigt lura mig för det. När vi fått igång tempot på fyrkanten fortsatte vi med det på volten, i högervarvet försökte han alla vägar för att slippa jobba ordentligt. Det blev även några skänkelvikningar för högerskänkeln.

I högergaloppen pressade vi hans högra bakben lite mer än vanligt, genom att rakställa honom så tvignades han att ta i mer med det. Det blev lite avbrott här och var eftersom det blev jobigt för honom, samt att jag hade lite svårt att koppla bort högertygeln. Dock fick han en jäkla trav i avbrotten! Avslutningsvis travade vi lite på fyrkanten och volten, och då kändes han fin.

Jag är väldigt nöjd med träningen. Fick mycket beröm för att mina händer jättebra samt ännu mer beröm för att jag lärt mig komma ner i sadeln i galopparbetet! Miro är inte helt back on track ännu, men som Pernilla sa är vi inte långt ifrån det trots att det varit lite av och på nu den sista tiden. Nu taggar vi för Göranträning imorgon och nästa måndag är det träning i Hedenslund igen. :)



Hjärtehoppet: 12 februari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 12 Februari 2012 kl. 21:46 i Tävling
Det blev en dubbelnolla för Johanna och Jumanji idag! Johanna är nöjd med dagens ritt som enligt mig såg väldigt bra ut. De två har verkligen hittat varandra bra redan från början och Jumanji är verkligen en superponny! Dock sa Johanna att hon borde tagit ett tydligare beslut över vilka vägar hon skulle satsat på i omhoppningen. Det slutade med att de blev de länge vägarna i alla fall, lättast så när man inte har en tydlig plan.

Nästa helg bär det av på Pay & Jump i Åsebo, 80cm (LD) och 90cm (LC) blir klasserna.



Ponnybusar

Publicerat av Jennie Börs den 12 Februari 2012 kl. 21:36 i Vardag
Miro fick vara utan täcke i hagen idag, det var så fint väder och solen värmde verkligen. Såklart ställde han sig på en gång och sov i solen, han älsar verkligen det! Tog lite bilder på både Miro och Jumanji i hagen idag, de kommer senare.


Miro - 12 februari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 12 Februari 2012 kl. 21:29 i Ridpass - Miro
Miro kan beskrivas med två ord idag: pigg och spänd. Märks att han inte blivit riden fullt ut den senaste veckan, han är full av överskottsenergi som han lägger på två saken: titta på allting och springa fort. Det tog en bra stund innan jag fick iordning på honom, därför blev det ett mycket längre pass än jag tänkt mig från början.

Vänstergaloppen kändes dock riktigt bra idag, höger var inte riktigt lika bra. Jag kommer verkligen åt honom nu när jag lärt mig att komma ner ordentligt i sadeln, kan verkligen rida honom med enbart säte. Avslutningsvis kändes han faktiskt väldigt fin, tog tag i bettet och gick att både korta och länga. Nu taggar vi för morgondagens dressyrträning!

Dagens outfit

Publicerat av Jennie Börs den 12 Februari 2012 kl. 11:43 i Outfit
Idag är det Hjärtehoppet i stallet så kamera batterierna är fulladdade och minneskortet tömt. Johanna och Jumanji debuterar idag på LD-höjd (80cm). Min outfit för dagen ser ut såhär:

Mössa: Kingsland
Hoodtröja: Vertigo Sport
Linne: Gina Tricot
Ridbyxor: CRW
Stövelstrumpor: Kingsland
Ridskor: CRW

Gone, but never forgotten

Publicerat av Jennie Börs den 12 Februari 2012 kl. 11:00 i Allt & inget
Jag kan inte fatta att det idag har gått hela sex månader sedan du lämnade jordelivet. Du är saknad för var dag som går och varje liten sak som påminner om dig gör att det går en ilning genom mitt hjärta. Varje gång tänker jag tillbaka på tiden med dig, den blev inte lång med ack så minnesvärd. Allting som du lärde mig, alla "aha"-upplevelser du gav mig. De sista blickarna vi utböt och doften av dig, två saker som jag aldrig kommer glömma. En bit av mig saknas, och det är du.

Zanzibar





Bättre sent än aldrig

Publicerat av Jennie Börs den 11 Februari 2012 kl. 19:14 i Fotografering
Kommer ni ihåg att jag lovade bilder på mig och Jumanji från senaste Göranträningen (17 januari) för ett tag sen? Hur som helst, jag tog mig i kragen och fixade dem idag. Det jobbiga med att klippa bilder från filmkameran är att jag måste göra det på stora datorn, som jag aldrig sitter vid. Tyvärr vad det jättesvårt att få till bilder från galoppen, vilket var synd då han verkligen jobbade på bra i den. 



Johanna och Jumanji del två

Publicerat av Jennie Börs den 11 Februari 2012 kl. 17:38 i Fotografering
Först vill först och främst tacka för den respons som jag fick på bilderna! Därför bjuder jag på ytterligare några bilder. :)






Stalljour

Publicerat av Jennie Börs den 11 Februari 2012 kl. 13:51 i Vardag
Stalljour även den här helgen, så förmiddagen har helt enkelt spenderats i stallet. Jag fixade ponnyernas boxar så att de blev frächa och fina. Mockade ur ordentligt, strödde ut stalosan och sist men inte minst nytt spån på toppen. Att hacka spån är inte det roligaste den här årstiden, men högrepar är bra till mycket. Utöver det har det varit det vanliga stallfixet.

Nu ska jag sätta mig och knåpa på den nya bloggdesignen som jag jobbat med ett tag. Vi böt insläpp med Pernilla vilket betyder att vi inte behöver upp till stallet igen förens vid kvällsfodringen klockan åtta.



The winner

Publicerat av Jennie Börs den 10 Februari 2012 kl. 22:44 i Allt & inget
Vinnaren av länktävlingen är Sandra, med 5,67 rätt. Hon svarade helt enklet rätt på fem av frånorna + att hon lyckades få in två namn där frågan passade in på alla tre ponnyer.


Sandra bloggar på bloggen Team Gustafsson som hon delar tillsammans med en kompis. Bloggen kretsar kring deras liv med ponnyerna kombinerat med inlägg om utrustning, shopping, bilder och en hel del annat. En blogg som jag själv brukar klicka min in på, framför allt eftersom de båda rider för samma klubb som jag själv.


Länktävling

Publicerat av Jennie Börs den 10 Februari 2012 kl. 22:15 i Allt & inget
Bloggtävlingar är någonting som efterfrågats, därför tänkte jag köra på en länktävling. Priset är helt enkelt en tydlig länk här på bloggen, där du får ett helt inlägg som kommer kretsa kring just din länk. Inlägget kommer utöver länken att presenteras med med en text samt bilder. Skriv med den länk som du vill ha länkad, det kan vara till din blogg, bilddagbok, hemsida eller vad som helst annat.

Allt du behöver göra är att svara på frågorna här under, det ställs en fråga och uppgiften är sedan att lista ut vilken fråga som hör till vilken ponny (Miro, Evita eller Jumanji). Det finns någon eller några frågor där det är mer än ett namn som är svaret. Frågorna är ganska simpla och för er som hängt med ett tag är nog inte frågona något stort problem. Det finns även en utslagsfråga för att kunna skilja er om det skulle bli för jämnt. Svar på frågorna presenteras när tävlingen är avslutad. Lycka till!


1. Vem är vårt stora matvrak?

2. Vem har blivit biten i sitt vänstra öra?

3. Vem är väldigt stark samt biter sig gärna fast i sin vänstersida?

4. Vem kommer kommer från Småland?

5. Vem är högst i rang?

6. Vem har tävlat högst klasser i hoppning? (Med tidigare ryttare)

7. Vem har Merrie Mercury i sin stamtavla?

8. Vem provreds den 14:de?

UTSLAGSFRÅGA:
Hur många gånger har jag och Johanna tillsammans ramlat av de tre ponnyerna?



Johanna och Jumanji

Publicerat av Jennie Börs den 10 Februari 2012 kl. 21:15 i Fotografering
Här kommer det en liten hög med bilder på Johanna och Jumanji från i söndags. Bakgrunden är inte den finaste, men den skulle ändå bort i projektet som bilderna är tagna till. Om någon är intresserad av fler bilder, säg till!



Miro - 10 februari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 10 Februari 2012 kl. 20:26 i Ridpass - Miro
Jag ocg Miro tog ett skrittpass idag med fokus på att hålla alla delar på plats samt trampa igenom ordentligt (speciellt med högerbak). Red på en stor volt och korrigerade det som behövdes och övergick sedan till att rida "fyrkanten". Det är en av mina favoritövninger faktiskt och den fungerar superbra för att få Miro på plats! Därefter gjorde jag lite skänkelvikningar på lång diagonal, först testade han gränserna lite men gav sig snabbt. Avslutningsvis red vi bara på i ett friskt tempo och checkade av att han verkligen lyssnade.



Bildbomb på G!

Publicerat av Jennie Börs den 10 Februari 2012 kl. 10:06 i Allt & inget
Ikväll tänkte jag bjuda på en bildbomb från söndagens fotografering. Har de redigerade bilderna i skoldatorn, vilken brukar bo i skolan i veckorna. Tyvärr kan jag inte ladda upp bilder via blogg.se, utan man måste göra på ett mycket mer avancerat sätt och det är helt enkelt därför bilderna har dröjt.

Här kommer ett smakprov i alla fall!



Miro - 9 februari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 09 Februari 2012 kl. 21:01 i Ridpass - Miro
Jag, mamma och Miro tog en allert promenad idag för att Miro skulle få röra och sträcka ut sig efter gårdagens massage. Han var väldigt duktig och höll ett väldigt bra tempo, lite fjanterier var det men ingenting överdrivet. Förut har jag behövt dragit med honom runt hela vändan där vi fått stannat var och varannan meter för att omgivningen äter upp honom, men nu går han i ett friskt tempo utan att vara rädd för allting! Min duktiga kille. ♥


Beställning från Horze

Publicerat av Jennie Börs den 09 Februari 2012 kl. 20:56 i Shopping
I lördags gjorde vi en beställning från Horze, den kom till posten igår dock hade vi inte möjlighet att hämta ut paketet förens idag. Det var bara en tillfällighet att jag råkade gå in där en dag i skolan och såg då ett täcke, dock blev det inget täcke i slutänden. Bilderna får tala för vad som följde med.


Rosa hoodtröja, både snygg och skön enligt mig.

Skinnhandskar. Har ett par sedan innan som jag fick i julklapp för tre år sedan, skönaste vantarna jag någonsin haft. Man fryser aldrig om händerna!

Åtta stycken benreflexer till ponnybusarna.

Massage och möte

Publicerat av Jennie Börs den 08 Februari 2012 kl. 21:36 i Vardag
Idag fick jag sluta lite tidigare i skolan, vilket kändes skönt eftersom jag han hem en vända innan det var dax att gå upp till stallet. Miro fick massage idag, vilket var välbehövligt. Förutom det där stela bakbenet var han även spänd i bogarna samt lite i ryggen. Han fick lite nålar i/runt bogarna som gav en bra verkan. Laserbehandling på högerbak som vanligt och utöver det massage. Förhoppningsvis kan allt släppa nu så han blir lika fin som innan skadan, jag tror dessutom att alla spändheter och sådant hänger ihop med varandra.

Efter massagen red jag Jumanji och sedan var det dax för hästägarmöte. Nu är alla jourer färdiga fram till sommaren och delvis kan det nog bli lite småjobbigt sen när tävlingsäsongen kommer igång, men det är smällar man får ta.

Jumanji - 8 februari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 08 Februari 2012 kl. 21:26 i Ridpass - Jumanji
Idag red vi i ridhuset, tror inte att jag ridit honom seriöst sedan Göranträningen vilket var några veckor sedan. När jag började trava var han spänd och trippig i steget, gick emot handen och sådär. Valde därför att lägga in galopp väldigt tidigt eftersom han har lättare att slappna av samt våga ta stöd i bettet. Efter det fick vi jobba med framåtbjudning och få in båda bakbenen in under kroppen.

På slutet kändes det bra, han kunde öka och länga steget samt korta ihop sig lite utan att han slog sig fri. Han har även blivit mycket finare i sin högersida, inte alls lika stark i den. Duktiga killen!



För ett år sedan ..

Publicerat av Jennie Börs den 08 Februari 2012 kl. 18:20 i Allt & inget
.. satt jag uppe på akuten i Falun med en spricka i armbågen samt en armbåge som var ur led. Tiden går så fort, det skulle kunnat var igår samtidigt som det känns som det var en hel evighet sedan.


Vad du än orsakar, är det svårt att låta bli att älska dig. ♥

Läsvärt

Publicerat av Jennie Börs den 08 Februari 2012 kl. 11:36 i Tankar & åsikter
Jag hittade ett så otroligt bra och läsvärt inlägg på Ponnysanning, inlägget hittar ni HÄR. Alla borde ta sig tid att läsa det, för hon har verkligen fått ner orden på ett otroligt bra sätt!



Ett besök hos Hööks

Publicerat av Jennie Börs den 07 Februari 2012 kl. 21:23 i Utrustning
Känner att jag väldigt gärna skulle vilja göra ett besök hos Hööks inom en snar framtid. Jag tycker inte alltid om att beställa hem saker, åker mycket hellre till en affär där det går att klämma och känna på produkten. Ibland ljuger dessutom bilderna så man tror att man beställer en sak i en speciell färg, men när det kommer hem visar det sig att färgen ser helt annorlunda ut.

Här nedan finner ni lite av det som jag är sugen på. Tränset och tyglarna är att döda för, tror det skulle vara riktigt läckert på herr Miro! Egentligen är det mest "vill ha"-saker och inte saker som behövs, men drömma kan man alltid.



Grey - 7 februari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 07 Februari 2012 kl. 21:03 i Ridpass - Andra hästar
Det blev Grey på dagens hopplektion. Började med att rida fram i alla gångarter, som vanligt är han väldigt kort och stel. I galoppen är han lite bättre, där går det att reglera bättre och så. Sedan travade vi över bommar på en åttvolt med 10m volter på kortsidorna, i små volterna tappade han väldigt mycket bjudning så fick jobba mycket med det. Över bommarna längde han ut sig lite bättre och den känslan är så mycket bättre än småtrippet!

Vi hoppade sedan små kontrollbanor där det var mycket fokus på svängarna. Första vändan var det lite svårsvängt där han tryckte väldigt mycket innåt. Han är dessutom expert på att gå i förvänd, vilket gör att man verkligen måste byta galopp. Nästa två vändor var mycket bättre, han var rund, fin och kom verkligen runt i svängarna. Han böt till även galopp över hindren. Grey kan bli lite småstark i hoppningen, men idag var han alldeles lagom. :)


Färdig

Publicerat av Jennie Börs den 07 Februari 2012 kl. 12:43 i Allt & inget
Efter lite krångel med InDesign är jag äntligen färdig med mitt repotage. Dock ser man inte alla detaljer på så här långt avstånd, men här är en överblick i alla fall.



En saknad

Publicerat av Jennie Börs den 06 Februari 2012 kl. 22:03 i Allt & inget

Miro - 6 februari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 06 Februari 2012 kl. 20:50 i Ridpass - Miro
Idag tog vi ett lugnt pass på banan, blir en lugn vecka för herr Miro nu framöver. Eftersom han fick vaccin i fredags är det lugnt arbete som gäller och sedan massage på onsdag som gör att han också måste ta det lugnt. Började med att skritta fram länge, mycket ställning och böjning för att han skulle bli följsam. Red på en stor volt och korrigerade utefter vad som behövdes. Gjorde även lite skänkelvikningar.

Sedan travade vi en stund åt båda varven och jobbade på samma sätt som i skritten. Red även lite ökning och minskning av tempot. Miro kändes fin idag, han var verkligen glad åt att arbeta.


Bild från förra hösten!

Min snälla syster

Publicerat av Jennie Börs den 05 Februari 2012 kl. 21:19 i Vardag
Idag har min snälla lillasyster verkligen ställt upp för mig! På kvällningen var vi upp till stallet och tog bilder till ett skolarbete som jag håller på med, hon och Jumanji agerade modeller. Trots kylan ställde hon upp på att fotas i endast klänning! Vi var i alla fall inne i ridhuset, men jag vill inte direkt påstå att det är varmt där inne. Bilderna blev i alla fall fina, bjuder på några senare när de är redigerade.

Longerade Miro en snabbis efter det. Det blev en slölongering med endast träns och lina, men det var bara för att han skulle få röra sig lite lugnt nu efter vaccinet. Han var lite pigg och glad i början, minsta lilla rörelse med det korta dressyrspöet som jag använde tolkade han som att han skulle trava. När han lugnade ner sig gick det bättre, lyssnade bra tillbaka men lite segare framåt istället. Nöjd ponny som fick springa runt lite, till och från sökte han sig fint neråt.

Clubrea @ Aubiose

Publicerat av Jennie Börs den 05 Februari 2012 kl. 21:13 i Shopping
Idag hade Aubiose sin årliga clubrea, vilken vi självklart besökte. Vi var där tidigt till och med så vi fick stå ute och frysa i ungefär 20 minuter innan dörrarna öppnades. I år gick första anhalten direkt mot täckesrean där vi plockade på oss en del olika täcken i storlekarna 125 och 135. Det slutade med att vi bestämde oss för två täcken, ett grönrutigt regntäcke från Weatherbeeta till Miro och ett 400g Samsons vintertäcke med helhals till Jumanji. Miro och Jumanji kan helt enkelt halvmatcha varandra vid kallare dagar nu, Miro har nämligen även han ett sådant täcke dock är det marinblått och saknar hals.

Annars var det mest jackor, tröjor och lite ridbyxor på rean, väldigt dåligt till hästarna. Jag hittade en del fina tröjor och även någon jacka, men jag köpte inget av det. Hittade någon fin tröja och väst från KL, men jag tyckte fortfarande att det var väldigt dyrt trots 50%. Som 500:- för en vanlig v-ringad tröja eller 1000:- för en dunväst, då går jag hellre på en vanlig klädaffär och spar pengar.

En rosa KL mössa fick i alla fall följa med, den var på 50% rea och fortfarande lite dyr enligt min mening. Men den var så himlans fin och jag ångrar mig fortfarande för att jag inte köpte den rosa KL jackan när den var på rea i Globen. Det fick helt enkelt bli en liten kompensation och den är både oerhört söt och skön!



Minns ni?

Publicerat av Jennie Börs den 04 Februari 2012 kl. 18:00 i Allt & inget
Är det någon av er läsare som finns kvar sedan min tid som bloggare på www.mirochjag.blogspot.com? Personligen upplever jag att jag mognat en del från den tiden, framför allt i inriktning och i mitt skrivande. Jag har hittat min inriktning, fokusen på enbart mitt liv kring hästarna och allting annat som rör hästarna. Mitt sätt att skriva på kan absolut fortfarande bli bättre, jag kan egentligen mycket bättre än jag visar här.


Den senaste headern från bloggtiden (den som förövrigt fortfarande finns uppe)

Vem vet, kanske det till och med finns någon som hänger kvar från min tid på bilddagboken (kommer aldrig hete dayviews för mig)? Kanske rent av från tiden där jag var skötare, var ju trots allt bara aktiv i någon månad på bilddagboken efter det att Miro kom in i mitt liv. En sak är då säker; sedan den tiden har jag verkligen utvecklats ur många synvinklar.

Hur länge har ni hängt med, sedan bilddagboks-, mirochjag- eller newforestponnytiden? Hur hittade ni mig? Skulle vara väldigt intressant att veta. :)

Kyligt

Publicerat av Jennie Börs den 04 Februari 2012 kl. 13:56 i Vardag
Idag har vi stalljour, kom precis hem från förmiddagspasset (såklart är det väldigt svårt att ta sig därifrån, vilket resulterar någon timme extra). Det är kallt ute idag, men man ska inte klaga eftersom det är dubbelt så kallt på andra håll i landet. Vintertäcken på för hästarna, tycker det ser så mysigt ut när de påklädda i tjocka och mysiga täcken.

Snart blir det mat för min del innan jag ska sätta mig och få klart ett skolarbete, är dock den roligaste biten kvar nu: att designa en tidningsartikel. Massor av bilder kommer det bli, på hästar såklart.



Mobilbilder tagna vid lunchfodringen.

Lite häftigt

Publicerat av Jennie Börs den 04 Februari 2012 kl. 12:30 i Allt & inget
Jag har sett den här filmen tidigare, när den var ganska ny. Vad jag inte visste (eller tänkte på) är att Johanna och Evita faktiskt finns med i bakgrunden i slutet utav filmen. I slutet får man även en glimt av vart vi bor, eller i alla fall vägen som jag går fram och tillbaka efter dag in och dag ut, samt vår häck.

Det är förövrigt vår vetrinär (och granne) som medverkar i filmen.


Tokponnyn

Publicerat av Jennie Börs den 03 Februari 2012 kl. 23:50 i Filmer
Idag hittade jag filmer på Miro från en dressyrtävling i våras. Miro hade stått inne hela förmiddagen och fick komma ut till lunch, vägen mellan stallet och hagen var det hingstbeteende på hög nivå. Spänna nacken, låta som en drake och visa världen att han var världens snyggaste. Tyvärr finns inte de absolut fartfyllda scenerna med på film, då jag var kameralös när han började. Johanna kom sedan med sin mobil, så då filmade jag de här klippen med den. Detta är under en paus och därför ingenting som stör själva tävlingen.

Musiken passar delvis bra faktiskt. Miro vet dock att han är snyggast och vackrast i världen, det är finns det ingen tvekan om. Världens bästa Miro. ♥


Vetrinärbesök

Publicerat av Jennie Börs den 03 Februari 2012 kl. 22:09 i Vardag
Idag har Torkel varit på vaccinationsbesök och vi passade på att få Miros tänder uppkollade när han ändå var på plats. Torkel började med att kolla på Miros tänder lite översiktligt, pappa fick agera brems. Miro var snäll och skötte sig bra tycker jag, eftersom Torkel kunde se lite småhakar fram blev han drogad för att se om det fanns något även längre bak. Alla hästar borde vara som Miro när de blir stuckna, han bara står där och se nyfiken ut! Ganska söt var han medan medlet verkade också, man såg tydligt hur han blev tröttare och tröttare. Under tiden fick han även sin influensaspruta och även botulismen.

När han var ordentligt trött fick pappa agera huvudupphållare och Miro fick den fina tandställningen på sig. Det fanns, som tur var, inga hakar eller något längre upp och Torkel tyckte att det såg bra ut. Han fixade i alla fall till de hakar han som fanns framtill. Sedan fick Miro vingla in i boxen, han var dock i på en helt annan planet.

Sist men inte minst fick Jumanji sin sista botulismspruta, så nu är grundvaccinationen färdig. Han är dock inte lika duktig som Miro på det där med sprutor, Jumanji tycker att det är superläskigt!



Ett stycke drogad ponny ..

.. och ett stycke söt ponny!

Jumanji - 3 februari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 03 Februari 2012 kl. 21:49 i Ridpass - Jumanji
Jag och Jumanji tog oss en liten barbackatur idag i kylan, så mysigt så! Ibland är det bara så härligt att rida barbacka, känna hästens värme och sedan hur musklerna jobbar där innanför. Började med lite lösgörande i skritten, volter med böjning och ställning i varierande storlek samt på åttor. Flyttade lite för skänkel, både på volt och diagonal.

När jag började trava var han spänd första stegen och efter det slappnade han av väldigt bra. Kändes jättefin att rida, mjuk och följsam. Det var en sån där dag där man kan rida hur länge som helst, bara sitta där och följa med. Provade att galoppera lite också, han var snäll men gjorde några busruskningar med huvudet. Jag är väldigt nöjd med honom, duktiga och fina killen.


Fin mobilbild från idag, mysig och enkel outfit!

Läromästare till salu

Publicerat av Jennie Börs den 03 Februari 2012 kl. 12:30 i Allt & inget
Felicia ska nu sälja sin ögonsten då hon vuxit ur henne, därför tänkte jag hjälpa henne lite på traven.

Debbie är ett varmblodssto född 1995, 157cm i mankhöjd. Hon har aldrig blivit travtränad och har därav ingen frysmärkning eller travaraktig att rida. Jag har själv ridit henne några gånger och det är som att rida en vanlig ridhäst, inte alls speciellt travaraktigt gångartsmässigt. Enklel att rida och lagom mycket framåt, gör det man ber henne om och gör alltid sitt bästa. Hon är helt okomlicerad i hanteringen, jag har varit med i flera situationer och hon är verkligen en cool häst. Skulle verkligen rekomendera henne som en bra första häst!

Låter det intressant och vill veta mer? Annonsen hittar du HÄR!



Ni är saknade båda två, speciellt Felicia!

Drömvärld

Publicerat av Jennie Börs den 03 Februari 2012 kl. 10:04 i Vardag
Är det någon som vet vart man kan få tag i en sandstrand i solnedgången, en perfekt sommarkväll i närheten av Säter så här i början av februari? Jag kan bara konstatera att det bara är att drömma vidare, för det går inte att finna den här tiden på året. Till detta skulle jag även behöva en häst och en människa som kan agera modeller, det är i alla fall inte lika svårt att få tag på.

Skulle så behöva kunna at sånna bilder till ett skolarbete, det skulle bli så perfekt. Har i alla fall kommit på en annan lösning, den är långt ifrån lika bra men det får duga. Därför blir det fotografering av Johanna och Jumanji i helgen. :)



Miro - 2 februari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 02 Februari 2012 kl. 21:07 i Ridpass - Miro
Hade planer på att rida ute, men när termometern visade -14,5 valde jag ridhuset istället. Det tog dock en stund innan vi kom igång, först skritta för hand och sedan mjuka upp lite uppsuttet. Klara kom in och då blev jag ståendes med henne en liten stund. Efter det kom vi i alla fall igång med lite arbete.

Det låg bommar i ridhuset så passade på att använda mig lite av dem. Ponnyätande enligt Miro och allting annat runtomkring var lite småläskigt gjorde inte saken bättre. Han kunde slappna av lite med tiden i alla fall. Red sedan på en mindra volt i båda varven för att verkligen känna att alla sidor var på plats, fokus på att hålla vägen (och Miro fokus på att blocken inte åt upp honom!) och korrigerade honom utifrån vad han hittade på. Provade även att galoppera på den lilla volten och det fungerade även det, jobbade med sätet i första hand och korrigerade det som behövdes.

Börjar verkligen hitta mig själv bättre i galoppen, förut hade jag fullt upp med att bara hitta min egen position i sadeln. Nu när jag kommit ner bättre i sadeln från början och kan arbeta med sätet känner jag mycket tydligare vad som behöver korrigeras. Min hand blir bättre även den, den kan vara i en stadig position men ändå bara erbjuda honom att ta stöd i den, utan att vara ostadig!

Ganska nöjd med honom faktiskt, ett helt okej "lulla på och ta det lite som det kommer"-pass. :)



Chacha bloggen!

Publicerat av Jennie Börs den 01 Februari 2012 kl. 20:24 i Vardag
Alltså, ibland är det omöjligt att komma på rubriker alltså ..
Bloggningen har varit låg i och med att jag varit sjuk ett par dagar. Har inte varit i stallet och har dessutom haft noll motivation till att blogga. Datorn har inte blivit flitigt använd för den delen heller, massor av bloggar att läsa ikapp på.

Var upp till stallet en sväng idag och mockade åt Miro samt borstade på honom. Det var roligt att få träffa honom efter ett par dag, jag har verkligen saknat honom. Imorgon blir det lite ridning igen, det ser jag verkligen ifram emot.