Miro - 30 november 2011

Publicerat av Jennie Börs den 30 November 2011 kl. 20:53 i Ridpass - Miro
Efter en vecka med vila/skritt trodde jag att det skulle bli spännande att rida, men där fick jag för det. Trots mörker, blåst och äckelunderlag (som Miro inte alls gillar) skötte han sig super! Han var mjuk och fin, inte alls spänd och tittig som jag trott att han skulle vara. I galoppen spände han till första varvet och sedan släppte det, jag blev verkligen förvånad. Fullt av energi fanns det i alla fall, haha. Det hade jag väntat mig, men utöver det hade jag förväntat mig en ponny som var spänd och överallt och ingenstans, men så var inte fallet. :)

Idag är det för övrigt 18 månader sedan jag fick sitta på denna underbara varelse för första gången, första gången jag såg min finaste. Jag älskar dig. ♥

Provridningsfilm

Publicerat av Jennie Börs den 29 November 2011 kl. 22:20 i Filmer
Här kommer filmen från när jag provred Jumanji. Eftersom mitt musiknerladdningsprogram har fått för sig att inte fungera så blev det ingen bakgrundsmusik, så ett tips är att slå på någon egen musik för det är alltid roligare att titta när man har musik i bakgrunden.

Såå, vad tycker ni om honom? :)


Miro, min Miro ♥

Publicerat av Jennie Börs den 29 November 2011 kl. 21:48 i Allt & inget
Hos dig är jag stark
Hos dig är jag underbar
Hos dig har jag allt
Där vågar jag stanna kvar

All världens perfektion samlad i en liten ponnys kropp. I den där kroppen finns även min bästa vän, min ögonsten och mitt allt. Han är verkligen den bästa och det kommer han alltid vara.


Jumanji - 29 november 2011

Publicerat av Jennie Börs den 29 November 2011 kl. 21:21 i Ridpass - Jumanji
Red honom på dagens lektion, dagens lektion var dressyr med skolor. Började att värma upp på volter i skritt, trav och galopp. Ibörjan var han lite stretig mot handen och vill inte riktigt ta stöd i den, men efter en stund så släpper det. Blir framförallt mycket bättre efter att han fått galoppera lite! Man får börja lungt och höja kraven lite i taget, inte riktigt som Miro där det är pang på för att han inte ska hitta på annat.

Red sedan skänkelvikningar i skritt, det gick bra förutom att han gärna blir lite för snabb åt sidan. Fick rida en bit, framåt, åt sidan och så vidare. Efter det var det öppna på ena långsidan som gällde (högervarv) och vända in och rida innanför spåret med en 10m volt på andra sidan, där stod det även block som vi skulle rida igenom och de var lite småläskiga, haha. Öppnorna gick ganska bra, han ville gärna komma upp lite mycket i väggen men det blev bättre och bättre.

När vi böt till vänstervarvet och gjorde samma sak började han bli trött, vilket resulterade att han bet tag sig i högertygeln (kändes lite bakvänt, är ju van med Evita som alltid bet tag i vänster). Fick jobba lite med det och det blev bättre och bättre även det, öppnorna blev ganska bra förutom att han tappade bjudningen då han blev trött. När vi travade la jag ner honom i formen och gav eftergift med högertygeln i högervarvet och du kunde han släppa att bita sig fast i den.

Men jag är nöjd med honom, för sjutton tredje gången jag sitter på ponnyn! Med träning kommer det bli jättebra, vi ska lära oss rida honom och han ska lära sig att förstå vårat ridsätt.


Bild från provridningen

Shopping @ Globen

Publicerat av Jennie Börs den 28 November 2011 kl. 22:33 i Shopping
Här är biler på det jag köpte + det Johanna köpte till ponnyerna. :) Blev inte så jättemycket, men å andra sidan blev det endel pengar som gick åt ändå. En ny tävlingsoutfit till Miro i alla fall och någonting som jag länge spanat in! Gjorde "produktbildsbilds"-bilder av schabraken, då bakgrunden var så rörig.



Turkost Charlies strasspannband med brunt läder (ser svart ut på bild). Johanna köpte detta.


Rött swarovskipannband med svart läder.

Sjöhagen standard dressyrschabrak, vitt med röd paspoal.

Marinblått Schockemöhle Coach dressyrschabrak.

Sjöhagen standard allroundschabrak, ljusblått med svart paspoal. Detta köpte Johanna (hon köpte ett lika dant med vit paspoal förra året, det blev dock stulet i våras ..)

Svarta Mountain Horse Lauren ridbyxor, knäförstärkta.

Jumanji - 28 november 2011

Publicerat av Jennie Börs den 28 November 2011 kl. 21:53 i Ridpass - Jumanji
Johanna hoppade honom för Erik idag och det gick bra! Blev tre stopp på en oxer när den kom upp lite, men det fanns sina anledningar också. Rätt som det var bet Jumanji bara tag i bettet och blev jättestark och svårstyrd, så han flöt ut en del och Johanna tappade lite ridning. Men sista rundan på banan blev väldigt bra! Man kan inte begära att allt ska klicka heller, jag menar det var fjärde gången Johanna satt på ponnyn.

Erik tyckte i alla fall att det var en fin ponny och trodde att det skulle bli ännu bättre sen när de hittar varandra ännu bättre. :)

Miro - 28 november 2011

Publicerat av Jennie Börs den 28 November 2011 kl. 21:50 i Ridpass - Miro
Det är så roligt att ha häst den här årstiden när allt verkligen fryser .. Ridhuset är upptaget och en ponny man inte vill skritta ut ensam på, då får nödlösningen bli att man skrittar i den frysna paddocken. Kände att han behövdes jobbas också i och med att han inte blivit riden sedan i onsdags, så det fick bli lösgörande skrittarbete så gott det gick.

Han var mjuk och fin i alla fall, inte alls spänd eller stirrig. Han lunkade på med bra bakben i en lite lägre form, blev i alla fall en 20-25 minuters jobb tror jag.

Vinterland

Publicerat av Jennie Börs den 28 November 2011 kl. 08:17 i Vardag
Kom hem efter en bra helg i Stockholm i natt, nu sitter jag i skolan. Var i Globen hela gårdagen, härlig stämning och fina hästar som vanligt! Blev lite shopping, dock inte överdrivet mycket och endast saker som jag tänkt köpa i förhand. En del saker står fortfarande kvar på listen, det är dock endast grejer som vi behöver .. Bra att vi hittade "vill ha"-sakerna istället för "behöver"-sakerna!

Fick i alla fall en hel hög med bilder, tror det finns endel bra bilder för den delen också. Sista showen blev en timme försenad, var ute ur Globen runt elva och då möttes vi av fallande snö. Ju längre upp i landet vi kom desto mer snö blev det. Var hemma runt halv två, somnade någongång efter två. Var lagom pigg och glas när klockan ringde kvart övee sex. Men vaken är jag!

Bilder på shopping kommer ikväll och senare i veckan blir det bilder från tävlingarna/showerna! :)

Stockholm Horse Show

Publicerat av Jennie Börs den 27 November 2011 kl. 09:30 i Vardag
Kameran är fulladdad och det finns pengar på kortert, nu kör vi!

Några bilder från förra året:








Visste ni att ..

Publicerat av Jennie Börs den 26 November 2011 kl. 22:00 i Allt & inget
.. mina favoritämnen i skolan är matte och svenska? 

.. när jag var yngre spelade jag gitarr, vi hade tom ett band genom musikskolan och under sommaren 2006 hade vi en del spelningar i Säter/Hedemora. Vi spelade faktiskt till och med i radion! Dock slutade jag när bandet splitrades eftersom jag inte tyckte det var lika kul att spela själv.

.. jag avskyr knakljudet som blir när folk knäcker t.ex. fingrarna?

.. jag är en prefektionist? Detta gäller nog allt utom mitt rum, haha!

.. Jumanju har en vit fläck i sitt ena öga?

.. Miro hatar ljudet som blir när man drar av eltejp från rullen?

Diss

Publicerat av Jennie Börs den 26 November 2011 kl. 18:21 i Utrustning
Många av er har säkert sett de här pannbanden på ett antal bloggar redan, men i alla fall. De faller mig verkligen inte i smaken, jag har alltid varit lite emot det här "flagg"-modet som finns inom ridsporten (på internationell nivå kan det vara okej med flagghjälm + eventuell liten flagga på schabraket, men inte mer!). Dessutom tycker jag inte att det var speciellt fint med de utstickande flaggorna, set ser mest bara mysko ut.

Från min sida blir det en diss på dessa pannband, vanliga och traditionella swarovskipannband ska det vara utan olika formar av utstickande symboler!


Svart/turkos hoppoutfit

Publicerat av Jennie Börs den 25 November 2011 kl. 21:15 i Outfit
Schabrak: Global
Huva: HV Polo
Pannband: Charlies
Stigbyglar: JIN
Spö: Okänd
Skydd: Veredus
Boots: Professional Choice

Stockholm nästa

Publicerat av Jennie Börs den 24 November 2011 kl. 21:18 i Vardag
Imorgon efter skolan bär det av mot Stockholm, ska mocka åt ponnyerna först bara. Det kommer innebära att det inte blir så bra uppdatering, jag har dock fixat några tidsinställda inlägg. På lördagen ska vi gå på stan (tror jag) och på söndagen blir det Globen hela dagen!

Miro får en tre dagars vila över helgen, Jumanji ska gå med på en lektion imorgon och vila de andra två dagarna. På måndagen blir det hoppträning för honom och Johanna. :)

Miro - 24 november 2011

Publicerat av Jennie Börs den 24 November 2011 kl. 21:15 i Ridpass - Miro
Promenerade honom 20 minuter för hand för att undvika träningsverk från dagens träning, så vi gick i ett friskt tempo så han fick trampa igenom ordentligt. Gick bara runt anläggningen, runt alltihopa och även bort till verkstaden och tillbaka. Märks att Miro fått mycket större förtroende för mig som ledare, jag behöver inte längre dra med honom för att han ska gå framåt när vi lämnar "det vanliga". Idag gick vi i kolsvart mörker, man såg knappt vart man gick på vissa ställen men han var verkligen superduktig!

Vi avslutade med lite miljöträning. Utanför domartornet har vi en träpall (en rektangulär sak som är någon dm hög och sedan är det plankor som sitter tätt), den är väldigt läskig enligt Miro. Han är dock lite rolig, han tycker den är läskig men han kan stå och äta gräs precis brevid. Idag nosade vi först på den, sedan fick han gå upp en bit i taget med framhovarna och massor av beröm. Avslutade med att alla fyra ben stod på den, nog var det läskigt men han stod still utan att flyga av! Duktig ponny. :)

När vi kom in igen var det stretching av bakben som gällde. :)

Jumanji - 23 november 2011

Publicerat av Jennie Börs den 23 November 2011 kl. 21:45 i Ridpass - Jumanji
Red honom efter Miro, han känns så mycket större (dock mycket tunnare) än Miro och de rör sig så olika, Miro hat ju mycket mer tryck och kvickhet i sitt rörelsemönster. Tur man vänjer sig.

Det gick bra i alla fall, man kan ju inte begära allt för mycket andra gången man sitter på en ny häst som dessutom fått flyttat 40 mil upp i landet. Red bara lite basic lösgörande på honom, böjde igenom sidorna i skritt och trav. I galoppen var jag ganska kravlös, bara få fram honom till handen utan att han blir för stark. Gjorde även några galoppombyten, hehe. På slutet kom han igenom bra tycker jag. :)

Ska även skriva ihop en liten plan för honom, som jag gjorde för Miro. Ska även försöka klippa ihop lite klipp från provridningen. :)

Miro - 23 november 2011

Publicerat av Jennie Börs den 23 November 2011 kl. 21:32 i Ridpass - Miro
Vi tränade för Göran idag och trots att vi inte ridit speciellt mycket seriös dressyr på slutet gick det bra! Fick börja med att flytta honom i skritt, först vända in framdelen och sedan flytta ut bakdelen. Ställde även igenom åt båda hållen och sådär.

I travarbetet jobbade vi med lite bogen in och skänkelvikning, även ökningar och minskningar (långa och kortare steg). I galoppen red vi bara på fyrkanten och hittade allting, detta genom att tänka lite lite bogen in för att få alla delar på plats, vilket fungerar bra! I traven var han lite småseg, men inte sådär att han bara dör när vi travar på volten/fyrkanten. Mer att det tog emot i bogen in och skänkelvikningarna, men han står emot lite när vi är hemma i ridhuset också.

Överlag kändes det jättebra och fick beröm för att han blivit så mycket finare i formen! Ju längre in i passet man kommer desto längre ut kan man gå in i hörnen vid läktaren också, dock spänner han till lite men han går absolut inte med huvudet i luften som han gör i början. Jag är väldigt nöjd med honom. :)

Facebookmöte!

Publicerat av Jennie Börs den 23 November 2011 kl. 20:43 i Vardag
Ridit båda ponnyerna idag, båda två var snälla och fina. :) Skriver mer om det senare, har just nu ett möte över facebook med Jenny! Tur att det finns när tiden inte räcker till för att kunna planera saker och ting, vi är ju lite sega med att komma igång för den delen också. Men det blir nog bra ändå. :)

Vinn ett Scapaschabrak

Publicerat av Jennie Börs den 23 November 2011 kl. 10:38 i Allt & inget

Jag är med och tävlar, var med du också. För att komma till tävlingen, klicka här. :)

Miro - 22 november 2011

Publicerat av Jennie Börs den 22 November 2011 kl. 21:49 i Ridpass - Miro
Han hade lite träningsverk sedan gårdagens dressyrträning (med Johanna) kändes det som, var lite stel och ville inte riktigt ställa och böja sig ordentligt. Mot slutet började han i alla fall att släppa igenom allting. Han var i alla fall ganska avspänd för att rida i mörkret!

Helios - 22 november 2011

Publicerat av Jennie Börs den 22 November 2011 kl. 21:46 i Ridpass - Andra hästar
Hade hoppning med kontrollövning på dagens lektion, dagens polle blev Helios! Första gången jag hoppar honom, bortsett från när jag försökte för två år sedan men gav upp efter att vi kört race över några upphöjda block, jag blev helt enkelt för osäker.

Idag gick det mycket bättre, dels har han blivit lite äldre och dels har jag blivit mer erfaren. Han var lugn och mjuk redan på framridningen, började med att trava några varv innan vi red på en åttvolt med en bomserie på mitten. Galopperade sedan fram i båda varjen samt skuttade över blockhinder, det gick bra.

Hoppade sedan diverse småbanor, där fokusen låg på kontroll. Var tre blockhinder som man red över som i ett S ungefär, sedan la vi på en oxer och ett räcke på det. Helios var ganska lugn, det var bara första vänstersvängen som var lite strulig men det blev bättre och bättre. Annars gick det bra, lite svårt att få stopp på honom mellan hindren bara när man ska byta galopp tex.

Men jag är väldigt nöjd, trygg och säker. Bara att styra och hålla rätt tempo så hoppar han. Jag har helt enkelt hittat en till hopponny. :D

Känslan

Publicerat av Jennie Börs den 22 November 2011 kl. 11:53 i Allt & inget

Känslan över att flyga tillsammans, jag saknar den. Vi som precis kommit in på rätt spår i hoppningen igen, jag saknar dig så min fina prinsessa .. ♥

Brun/lime hoppoutfit

Publicerat av Jennie Börs den 21 November 2011 kl. 22:07 i Outfit
Vill man köra på helmatchat i en och samma färg kan man göra det, men ingenting slår de diskreta färgerna med en del färgklickar. Det här är alldeles lagomt tycker jag, det är inte enbart limegrönt och heller inte bara brunt, en kombination helt enkelt. Skulle inte tacka nej till den här outfiten faktiskt. :)

Tänk er dock att det limegröna är i samma färg!

Schabrak: Lamicell
Boots: Professional's Choice
Pannband: Swarovski
Benskydd: Veredus
Jacka: Mounatin Horse
Stövlar: Tretorn
Stigbyglar: Soft Up
Hjälm: Charles Owen

Jumanji - 21 november 2011

Publicerat av Jennie Börs den 21 November 2011 kl. 21:35 i Ridpass - Jumanji
Han fick sig en promenad även idag, jag gick med honom runt Dalsbyn, bokstavligen. Först genom gamla och sedan över nya hem. Han var snäll, bara går på i en alldeles lagom takt. :)

Imorgon ska Johanna rida första passet hemma på honom!

Jumanji - 20 november 2011

Publicerat av Jennie Börs den 20 November 2011 kl. 22:24 i Ridpass - Jumanji
Johanna gick med honom runt Dalsbyn idag, en promenad på ca 20 min. Eftersom han stått så länge i transporten först (ungefär 6h) och sedan i boxen, så tyckte vi det var bra för honom att gå lite. Han hade gått snällt och fint. :)

Tack för allt!

Publicerat av Jennie Börs den 20 November 2011 kl. 22:21 i Fotografering
Tack för allt min finaste prinsessa. Jag är evigt tacksam för att jag fick lära känna dig, även om tiden inte blev så lång som jag önskat. Lilla hjärtat, jag älskar dig. ♥

30 december 2010 - 20 november 2011












Miro - 20 november 2011

Publicerat av Jennie Börs den 20 November 2011 kl. 22:09 i Ridpass - Miro
Miro fick hoppa idag, till dagens lycka. Första gången i ridhuset på tre veckor, vilket var läskigt, speciellt eftersom det var lite titthinder också! Han hetsar upp sig så onödigt mycket, flåsar av två varv i trav.

Ett stopp blev det idag, på ett skynke. Men sedan hoppade han det, med lite mer fart gick det bättre även om det var superläskigt! Det blev väldigt jobbigt mentalt för honom idag, det märktes. Men han hoppade fint även om det var lite småspänt på titthindren, men det är förståligt också i och med att han inte alls blivit speciellt mycket hoppad på slutet.

Fullt ös

Publicerat av Jennie Börs den 20 November 2011 kl. 22:05 i Vardag
Idag har jag varit i stallet iprincip hela dagen, så jäklans lätt att man fastnar där alltså! Vi lastade och åkte iväg med Evita någongång mellan nio och tio, var sedan kvar en stund där ute innan vi åkte. Det är jobbigt att lämna i från sig någonting som varit ens vardag under nästan 11 månader, det är kanske inte en så jättelång tid men man fäster sig verkligen vid de små djuren. Känns skönt att hon inte står allt för långt ifrån hemma och att vi kan åka ut och hälsa på henne. Tårarna brände innanför ögonlocken hela förmiddagen ..



Kom tillbaka till stallet och mockade och fixade, sedan kom Jumanji. Han har fått stått inne idag, med Miro som sällskap i boxen brevid. Imorgon ska de två släppas ihop, hoppas verkligen att de blir kompisar! Vi var kvar i stallet en stund sedan var vi hem och åt lunch med de som haft honom innan.



När de åkt hem packade jag och Johanna upp hans grejor och fixade. Mellan 4 och halv sex sålde jag och Amanda fika på föräldramötet, vi fick även presentera vad us är lite snabbt. När fikat var färdig sålt hade jag tänkt att gå hem, men jag blev visst sittandes på glassdisken inne i kiosken och pratade med Klara och Sandra, ooops.

När jag väl lyckades resa mig därifrån fixade jag mat till Jumanji samt fixade upp en lapp med vad han ska ha för mat, sedan avslutade jag kvällen i ridhuset och tittade på hoppning. Hjälpte till och höja och lite sådär. Hemma vid efter nio, bra jobbat där ..

Cristalls Jumanji

Publicerat av Jennie Börs den 19 November 2011 kl. 22:07 i Allt & inget

Då var det kanske dax att avslöja ..

Publicerat av Jennie Börs den 19 November 2011 kl. 21:53 i Allt & inget
Som ni kanske visste har vi varit ute på lite äventyr på den senaste tiden, anledningen är att vi varit runt och provridit några ponnyer, närmare bestämt fem stycken. Igår var vi ner till Jönköpingstrakten och besiktiga en av dessa och han gick igenom! Så från och med imorgon kommer det stå en Cristalls Jumanji i stallet.

Detta betyder dock att vi kommer att behöva lämna tillbaka Evita, vilket känns väldigt tungt och jobbigt. Innan läsare börjar speckulera tänker jag klargöra varför vi har tagit beslutet att skaffa en till egen ponny. Redan i slutet av sommaren började vi fundera över det här, vi skulle dock inte ha bråttom och det har vi inte heller haft. Vi åkte iväg och provade ponnyerna och bland dessa fanns helt enkelt den vi letade efter.

Största anledningen till varför vi väljer att skaffa en till är för att Johanna vill ut och tävla i hoppning och Miro är helt enkelt inte rätt ponny för det. Evita är världen klippa, men Johanna kommer inte kunna tävla henne till den dagen ponnytiden tar slut. Nu kommer Johanna ha fyra tävlingsår tillsammans med den nya, vilket är en ganska lagom tid eller vad man ska säga.

Vi kommer köra hem Evita imorgon på förmiddagen, vilket känns väldigt jobbigt. Hon är verkligen en klippa och hon kommer alltid ligga mig varmt och hjärtat, vi har gått igenom så mycket. Allt kom så plötsligt på någotvis, även om vi varit förberedda på det. Det är verkligen blandade känslor! Det är inte utan tårar längs kinderna som jag skriver det här inlägget ..


Jag och Johanna har packat ihop alla hennes saker idag ..

Miro - 19 november 2011

Publicerat av Jennie Börs den 19 November 2011 kl. 21:30 i Ridpass - Miro
Pigg och glad, helt sjukt vad energi han har! Tur han får hoppa ur sig lite imorgon. ;) Men han kändes fin, kunde slappna av lite mer nu när jag red när det var ljust och sådär. Dock känns det som jag flummridit mest den senaste veckan, bara ridit runt och tagit allt som det kommit. Men ibland kan det väl få vara så också. :)

Evita - 19 november 2011

Publicerat av Jennie Börs den 19 November 2011 kl. 21:29 i Ridpass - Evita
Då var sista ridpasset gjort .. Skrittade först en ganska bra stund, sedan travade jag några varv åt båda hållen. Evita var på sitt bästa humör, pigg och glad men samtidigt samarbetsvillig. Red bara med en mjuk hand och hon var villig att ta stöd i den. Det hade inte kunnat bli ett bättre avslut!

Sedan satt Johanna upp, hon fick rida lite mer i trav än mig. Samlade ihop henne lite mer och sådär. Blev inget jätteavancerat pass då Evita fortfarande är lite småsnorig (det är vitt, men vi vill inte utmana för mycket) och dessutom fick hon ett vaccin i onsdags och pga det ska hon ta det lugnt i 10 dagar. Planen var att vila helgen ut och sedan köra igång igen, men då blev det inte. Och vi var ju bara tvugna att känna på henne en sista gång. Vår fina prinsessa. ♥

Charlies Häst och Hund

Publicerat av Jennie Börs den 18 November 2011 kl. 22:59 i Shopping
Vi var in en sväng på Charlies i Jönköping idag, jag kom ut tomhänt! Känner att jag är väldigt bra på att kunna gå i hästaffärer utan att handla nuförtiden. Det var som Aubiose ungefär, om jag ska vara ärlig. Kanske lite större utbud av vissa saker, men inte överdrivet. De höll på att packa en massa grejor till Globen i alla fall. :)

Johanna hittade en huva från HV-polo, för 100:-! Den var dessutom svart/turkos och kommer matcha superbra med Globalschabraket. Så hon slog till på den, dock är den i storlek full. Både för och nackdelar med det, Miros små shettisöron kommer nog i varje fall bada i den.


En snabb och fin "produktbild" com jag fixade lite snabbt, hittade ingen på google ..

It might all be gone tomorrow

Publicerat av Jennie Börs den 18 November 2011 kl. 22:28 i Tankar & åsikter
Där en saga slutar, tar en annan vid ..

Upp och ner, ut och in, bak och fram, hit och dit. Även om det känns jobbigt och kommer kosta en del tårar, så blir det nog bra i slutänden ändå. Ibland behöver man bryta gamla mönster och gå vidare, även om det är jobbigt och tar emot. Livet går vidare och solen kommer gå upp varje morgon i alla fall. Men det gör ont att tänka så.

Vinterplanering

Publicerat av Jennie Börs den 18 November 2011 kl. 12:00 i Allt & inget
Min och Miros tävlingssäong har ju varit över i lite mer än en månad nu, sorgligt men sant. Men å andra sidan betyder ju det att vi kan lägga ännu mera krut på att bli bättre inför nästa säsong!



Till att börja med kan jag då berätta att nästa säsongs planering ser ut så här: börja rida några LC/LB program för att få in känslan igen efter vintern samt känna av det sista för att sedan gå över till LA. I praktiken är vi färdiga för LA, vi kan alla rörelser men vi är inte mentalt förberedda ännu. Planen var att starta LA nu i vår, men det kändes viktigare att få ett bra självförtroende i de lägre klasserna och verkligen känna att de är jag som har honom på min sida.

Till att börja med behöver vi börja med att plocka upp formen på honom igen, sommarens fokus låg ju mycket på att få honom att bli engagerad och lyssna bra både fram och tillbaka. Nu är det dax att återligen börja samla ihop honom igen, vilket vi började med i våras men då backade han av lite för mycket. Desto mer samlad han blir, desto mer känslig blir han. Då kan man verkligen rida med små, små fina hjälper. Nu orkar han dessutom hålla igång i det där.

Lite rörelser behöver vi också finslipa lite på. Skänkelvikningar, eftersom han blir att stå emot lite i dem; men han har gjort stora framsteg! Han behöver helt enkelt lite mer styrka för att orka rida de där perfekta skänkelvikningarna. Förvänd galopp, dels för att det verkligen ska sitta och dels för att det är väldigt stärkande. En ponny behöver ju dessutom inte kunna göra rena byten (dock gör Miro det ändå när det blir lite jobbigt och jag råkar sätta mig lite på fel sittben) så det gör helt enklet inte så mycket om de blir starka och stabila i den förvända galoppen. Sist men inte minst, ryggningarna. Han tycker att det är lite obehagligt, men han gör stora framsteg.

Detta är alltså vad vi jobbar mycket med på träningarna, men givetvis jobbar jag en del med det på egen hand också. Flyttar honom mycket för skänkeln och förvänd galopp är ett jättebra hjälpmedel för att få honom helt lösgjord, följsam och allt det där. Utöver detta jobbar vi med att reglera form och tempo, självklart tränar vi inte stenhårt varje ridpass. Jag jobbar även mycket med mig själv, min sits och position i sadeln och även med att jobba med så små och fina hjälper som möjligt.



Önskar dessutom att den här vintern kommer bjuda oss på lagom mycket snö utan skare, skulle mer än gärna vilja pulsa med honom. Det är ju bra ur flera aspekter. Ska dessutom försöka se till att han får hoppa regelbundet, det mår han bara bra och dessutom tycker han att det är väldigt roligt. Försöka komma ut en del ska vi också jobba på!



Miro - 17 november 2011

Publicerat av Jennie Börs den 17 November 2011 kl. 20:54 i Ridpass - Miro
Han kändes fin, men rätt som det var kunde han bara spänna till och bli jättesurig. Men så länge han höll sig ifrån det kändes det bra, överlag med för den delen. Det positiva med att han surar ur är att han ändå på någotvis blir ännu mer positiv till att arbeta, lite bakvänt men så är det.

Vi fick även sällskap av en liten näbbmus som sprang rakt över ridbanan!



Mountain Horse Crew Jacket

Publicerat av Jennie Börs den 17 November 2011 kl. 11:13 i Frågor och Svar

Den turkosa jackan är en Mountain Horse Crew Jacket, de finns i en hel uppsjö av färger. Marinblå och svart för den som vill vara diskret till limegrön och turkos för den som vill synas lite mer. Söker man på google för man upp ett flertal till färger utöver detta. :) Jackan finns bl.a. att köpa här.



Ingenting varar föralltid

Publicerat av Jennie Börs den 16 November 2011 kl. 21:14 i Allt & inget
Bye bye Hollywood Hills, I'm gonna
Miss you, wherever I go I'm gonna
Come back to walk this streets again
Remember that we had fun together.
Bye bye rodeo girls, I'm gonna
Love you, wherever I go I'm gonna
Come back so we can play together
Bye bye, Hollywood Hills forever.
Bye bye Hollywood Hills, I'm gonna
Miss you, wherever I go I'm gonna
Come back to walk these streets again
Remember that we had fun together.

Bye bye rodeo girls, I'm gonna
Love you, wherever I go I'm gonna
Come back so we can play together
Bye bye, Hollywood Hills forever.

Miro - 16 november 2011

Publicerat av Jennie Börs den 16 November 2011 kl. 18:56 i Ridpass - Miro
Började med att skritta runt Dalsbyn med Klara och Gerda, Miro var duktig! Typ hela vägen tillbaka gick vi i bredd, så Miro fick gå utan att ha någon precis framför sig. Det största problemet är att hans små ponnyben ska hänga med stoora Gerda. ;)

Skrittade och travade en liten snabbis på banan efter det och det kändes ganska bra. Han har dock lite svårt att spänna av helt i mörkret, men det får jag helt enkelt ta.

Ibland blir det inte som man tänkt sig

Publicerat av Jennie Börs den 15 November 2011 kl. 21:47 i Allt & inget
Min plan idag var att komma hem i en hyfsad tid, men det blev inte så mycket av med det inte. Nej, istället blev jag kvar i samlingsrummet efter usmötet en vääldigt lång stund. Aja, fick mig en lång och trevlig pratstund istället! Efter det matade jag och Klara några hästar med småbitar av havreflan som blev över, dock var det bara Robbie som åt upp sin bit.


Svartis - 15 november 2011

Publicerat av Jennie Börs den 15 November 2011 kl. 21:34 i Ridpass - Andra hästar
Idag fick jag hoppa Svartis, tror inte jag hoppat honom sedan årsskiftet 08/09! Det gick bra i alla fall, dock ett helt annat rörelsemönster mot Miro och Evita. I uppvärmningen fick vi rida lätt utan stigbyglar ett halvt varv i ridhuset, över bommar dessutom men det gick faktiskt bra. :)

Började med att travhoppa ett kryss och när vi hoppat det två gånger byggde vi ihop det med en liten bana. Det blev då travkryss mitt på ena långsidan, diagonal och över en trestutts och avsluta med två bommar upplagda på block på nästa långsida, bommarna låg vid vändningspunkterna. Vi red banan tre gånger och det blev bara bättre och bättre, även om första rundan var helt okej.

Var lite smånervös innan eftersom Svartis inte är hästen som man bara behöver tuta och köra på, han behöver sin ram och ryttarens stöd. Men det var inga problem alls! Vi avslutade med att endast travhoppa krysset, bommarna låg väl på runt metern på båda sidorna och då tyckte Svartis att det blev lite småhögt på mitten, så då sköt han på ordentligt och drog iväg lite sött efter hindret. Gammelmannen!


Jag och Svartis, Julklappshoppning -08 :)

Inspiration

Publicerat av Jennie Börs den 14 November 2011 kl. 20:25 i Allt & inget
Satt och läste igenom inlägg som jag skrev när jag bloggade på TeamDressyrHoppet och fick då inspiration till att skriva om mina tidigare sköthästar. Jag publicerade ett inlägg om Baccarat och ett om Blacky, men Zanzibars hann jag inte skriva färdigt. Så nu ska jag skriva ihop ett nytt inlägg till var och en av dem, dessutom känner jag att jag är redo att skriva ner hela min och Zanzibars historia nu. Antagligen kommer det leda till tårfyllda ögon, men jag är redo att ta det nu.

Någon som har något annat bloggförslag? Idéer mottages gärna. :)

Miro - 14 november 2011

Publicerat av Jennie Börs den 14 November 2011 kl. 19:56 i Ridpass - Miro
Pigg och glad ponny, som dock var tvungen att titta på allting runt omkring. Dock kändes han fin ändå, även om han höll på med huvudet för att han skulle snegla på allt och inget. Kändes som han fick lite mer ork när han blev av med lite päls också, det känns positivt. :)

Persedelvård

Publicerat av Jennie Börs den 14 November 2011 kl. 19:36 i Frågor och Svar
Fin och gammaldax rubrik, hehe ..

Ska jag vara ärlig borde jag (vi) smörja utrustningen betydligt oftare än vad vi gör, hehe. Miros dressyrutrustning (träns, sadel och sadelgjord) smörjer jag alltid innan tävling, så det är nog den som blir bäst omhändertagen. Övrig utrustning blir smord när det finns tid eller när det är skitigt och behövs. Ska dock påpeka, att om det fanns plats för en permanent smörjhörna i sadelkammaren skulle jag smörja mycket oftare. Tyvärr finns det dåligt med möjligheter för det.

När jag smörjer använder jag mig av Stübben glycerintvål och Lincoln läderfett. Glycerintvålen är jag nöjd med och fettet duger, har dock inte hittat något som jag verkligen gillar ännu. Har även köpt en flaska med Ekol olja, superbra att använda om man vill ha mjukt och smidigt läder. Om jag använder Ekol olja på lädret använder jag det istället för läderfett.


Johanna och Evita

Publicerat av Jennie Börs den 14 November 2011 kl. 12:05 i Fotografering
Igår tog jag lite bilder på Johanna och Evita innan de skulle hoppträna, förövrigt filmade jag även hoppträningen. Naturligtvis var det turkost tema och vi uppfann även ett turkost länd/skrittäcke av vårt turkosa fleecetäcke. Man får vara lite kreativ när man vill att alla detaljer ska synas, som i detta fallet lite av schabraket!



Nyklippt och fin

Publicerat av Jennie Börs den 13 November 2011 kl. 19:20 i Vardag
Idag på förmiddagen blev Miro av med en del av sin päls, han var lite halvarg över att han inte fick gå ut i hagen .. Men att klippa honom var inga problem alls, han stod snällt och tyckte att det var skönt! Reagerade ingenting på maskinen, inte ens uppe vid öronen. Vi hade öronproppar i men tror faktiskt att det hade gått lika bra utan.

Klippningen blev faktiskt fin, vi målade med Turkisk Youghurt på pälsen för att få linjer att gå efter. Han blev jätteblank och fin där han är klippt, hoppas att det kan fortsätta vara fint även om pälsen växer ut!



Svar på fråga

Publicerat av Jennie Börs den 12 November 2011 kl. 21:53 i Frågor och Svar

Anledningen till att man stubbar (klipper) manen bakom öronen på hästen är för att det inte ska bli så knöligt under nackstycket på tränset eller under grimman. Stubbar man någon centimeter och sedan håller efter det så underlättar det mycket när man tränsar, det är enkelt att hålla isär manen och pannluggen och dessutom blir det bekvämare för hästen.

Jag tycker att det ser ovårdat ut om hästen inte är stubbad någon centimeter bakom öronen (får dock inte blir för mycket som tas bort!), eftersom det blir en avdelning för vad som är man och vad som är pannlugg. Zanzibar tex var inte stubbad och det var jättesvårt att veta vad som var man och vad som var pannlugg, dessutom var man verkligen tvungen att fördela taglet under nackstycket. Jag klipper ofta ner stubben, ungefär varannan till var tredja vecka åker saxen fram!

Ett stycke badad ponny

Publicerat av Jennie Börs den 12 November 2011 kl. 20:05 i Vardag
Idag tog vi med oss klippmaskinen upp till stallet. Startade den i stallet och alla hästar blev mer eller mindre upprörda, Evita var inte alls imponerad! Det var dock Miro som var den som skulle bli berörd, jag stod utanför hans box och körde den och han fnös åt den kan jag säga och gick runt lite i boxen. Sedan tog vi ut honom i gången och jag strök honom längs halsen (mothårs) med maskinen och han såg lite misstänksam ut men gjorde inget och var lugn och fin. Då startade jag den och drog ett lätt tag, fortfarande ingen reaktion. Så nu har han en liten remsa där pälsen är lite kortare, haha.

Vi konstaterade i alla fall att vi kan klippa honom imorgon utan att Torkel behöver fixa något lugnande. Därför fick han sig ett litet kvällsbad, herregud vad skillnad där är att bada en ponny med vinterpäls jämfört med sommarpäls! Nu är han i alla fall nybadad så imorgon förmiddag blir det klippning som gäller.

Vi har dragit ut så långt som möjligt med klippningen, för att slippa behöva klippa två gånger. Han har dessutom inte blivit så svettig förens de senaste två veckorna i och med att vi ridit så mycket ute. Men en vinter till i ridhus och med träningar med hans päls känns inte rätt mot honom, han blir galen för svetten kliar så värst! Dessutom är det inte så roligt med en genomsvettig ponny .. Den här vintern kommer även bli jobbigare än förra, i och med att han kommer tränas mycket hårdare.


Något i den här stilen blir det. Dock ska det vara lite finare linjer, vid huvudet fick jag verkligen inte till det på bilden!

Evita - 12 november 2011

Publicerat av Jennie Börs den 12 November 2011 kl. 19:36 i Ridpass - Evita
Blev ett lösgörande pass för damen idag, inte speciellt mycket uppskattat kan jag säga. Skrittade i stort sätt hela passet, det blev en del skänkelvikningar, vändningar på bakdelen och bogen in-tänk och utöver det att ställa och böja igenom henne på volter. Ibörjan var hon jättetjurig men ju längre jag red desto bättre blev det! Flyttade fint för skänkeln i båda varven, duktig tjej. En del frust blev det också.

Avslutade med att trava henne på volten lite lätt bara, då blev det massor av frustningar och hon kändes fin. Tror faktiskt att hon tyckte det var skönt att verkligen komma igenom och frusta ur sig, för efteråt var hon väldigt nöjd. :)

Ett ge beröm

Publicerat av Jennie Börs den 11 November 2011 kl. 22:44 i Tankar & åsikter
Någonting som jag tycker är viktigt är att ge hästen beröm när den gör någonting bra. Beröm kan man ge på flera olika sätt och det är nog individuellt hur man ger berömmet, men det kan nog också bero på vilken situation det handlar om. Jag är en sån som alltid klappar hästen på halsen efter avslutat ridpass, oftast flera klappar och det är oavsett hur det gått och de där klapparna ger jag omedvetet (men jag tycker absolut att det är rätt att göra det!). Det är lika efter tävling, då ger jag alltid hästen flera klappar, även om det gått rent ut sakt åt helvete. Även i skrittpauser brukar jag ge lite beröm genom klappar.

Miro uppskattar de där klapparna, när man klappar eller stryker honom på halsen blir han verkligen mallig! Han böjer lite extra på nacken samt spänner den, hela hästen skiner lixom upp på något sätt. Eftersom jag vet att han gillar det får han alltid några extra klappar, hehe. ;)


Gör hästen något som är bra medan jag rider ger jag också beröm, dock brukar jag undvika klapparna i de fallet. Varför? Jo, för att när man ger hästen en klapp på halsen släpper man kontakten med munnen och det är något som jag vill undvika, speciellt i vissa situationer. I de här fallen berömmer jag helt enkelt med rösten istället. Sedan kan jag givetvis även ge en klapp ibland, det beror helt enkelt vilken situation det är. I skogen tex brukar jag klia/klappa honom lite lätt med ena handen samtidigt som jag säger "bra".

Ett annat sätt att berömma hästen när den gör någonting bra i en övning kan vara att lämna övningen när hästen är duktig. Miro tycker tex att skänkelvikning är lite småjobbigt, därför brukar jag rida ett par/några skänkelvikningar tills han gör det bra och sedan lämna det hela och gå vidare. Detta gäller även på träning, när han verkligen gjort det bra brukar vi alltid lämna den jobbiga övningen och gå vidare. Ryggningar är också en sådan övning, när han gjort någon bra ryggning släpper vi det alltid för den gången. När han lyssnar som bäst i en ryggning (även om den inte är superbra) får han alltid gå framåt igen och sedan får han massor av beröm!


Belöningar i from av godis ger jag sällan. Finns det lättillgängligt kan jag slänga åt hästen en bit, men annars blir det mest på tävlingar om vi har något med sig. Miro lär sig snabbt om han får mycket godis, då letar han i fickorna så fort han har chansen. Ger man honom mer sällan gör han dock inte det, Evita är lite lika dan. De får godis vid speciella tillfällen, som vid födelsedagar, julafton, efter tävling och sådär istället. :)

Miro - 11 november 2011

Publicerat av Jennie Börs den 11 November 2011 kl. 22:06 i Ridpass - Miro
Dagens pass innehöll ganska mycket skritt, mycket vändningar på bakdelen och skänkelvikningar. Tog på mig sporrarna för att komma åt honom lite bättre också. Travade och galopperade lite också, han kändes fin även om han var lite småspänd! Avslutade med halter, som för övrigt sitter klockrent nu och lite ryggningar.

Evita - 10 november 2011

Publicerat av Jennie Börs den 10 November 2011 kl. 20:40 i Ridpass - Evita
Evita och jag var ut på en liten tur i mörkret och duggregnet. Hon var snäll och glad som vanligt, öronen spikade framåt. ^^ Tror hon tyckte det var roligt att komma igång lite igen, bjöd verkligen i traven men lyssnade ändå bra tillbaka. Frustade en massa gjorde hon också.

Miro - 10 november 2011

Publicerat av Jennie Börs den 10 November 2011 kl. 20:37 i Ridpass - Miro
Känner mig ju så med alltså, när jag nästan ridit färdigt kom jag på att det var teori idag så ridhuset var ledigt! Haha, men jag red glatt i mörkret och duggregnet ute i paddocken.

Dagens ridpass gick i alla fall ganska bra, visst han var lite spänd och sådär pga mörkret och alla skuggor men det kan jag väl ta. Han var bra framme för skänkeln och lyssnade jättebra, så även om han inte var helt stadig och sådär kändes det bra. På slutet var han verkligen fin, lång och låg samt väldigt reglerbar. Eftersom han var så reglerbar avslutade jag med lite ryggningar, fick till en som var väldigt bra. :) Han var väldigt fin i halterna också, för den delen.

Läget just nu

Publicerat av Jennie Börs den 09 November 2011 kl. 21:01 i Vardag
Känns som ponnyerna har en liten viloperoid/lugnare tid just nu. Båda ponnyerna stod hela helgen eftersom vi var ute på lite äventyr + att Evita bara skrittades dagen innan det. På måndagen fick Miro visserligen träna medan Evita stod och igår var de ute och skrittade båda två (mamma skrittade ut på Evita och Johanna på Miro!). Idag har de fått vila ännu en dag eftersom vi var till Avesta på ännu mera äventyr idag. Men nu är vi antagligen i fas två på alla äventyr i alla fall!

Imorgon ska jag rida båda. Evita ska ut och få komma igång lite igen, men det är bara bra att hon haft det lite lugnt eftersom han varit lite snorig. Hon har inte varit hängig eller så, bara att det runnit ur näsan men nu är hon helt vanlig igen så. :) Miro får vi se vad det blir av med, har inte bestämt mig för vad vi ska hitta på ännu!

Ni har väl inte missat?!

Publicerat av Jennie Börs den 08 November 2011 kl. 21:03 i Allt & inget
Igår slutförde jag mitt lilla projekt med informationssidor (har haft det i tankarna sedan innan sommaren, hehe), det har ni inte missat va? Klicka på respektiva bild för att få mer information. :)


Något jag inte nämner tillräckligt ofta

Publicerat av Jennie Börs den 08 November 2011 kl. 20:52 i Allt & inget
Miro hit och Miro dit, men det här inlägget är faktiskt till Evita!

De allra flesta inlägg handlar faktiskt om Miro och många av dem hur mycket han betyder för mig. Har fått frågan förut, men Evita då? Självklart betyder hon också en hel del för mig, men på ett annat sätt jämfört med Miro. Evita är min lilla prinsessa och det ska ni veta att hon vet. Varje dag talar jag om för henne hur mycket jag tycker om henne, precis som på samma sätt som jag talar om för Miro att han är min prins. Hon blir inte bortglömd som någon antydde, nej absolut inte! Det är bara det att Miro får en större plats här på bloggen, men det betyder inte att jag inte gillar Evita. Då kan ni ha det klart för er.

Sedan är jag kanske inte så bra på att nämna det här, men Evita är en ponny som alltid kommer ha en speciella och egna plats i mitt hjärta. 



Helios - 8 november 2011

Publicerat av Jennie Börs den 08 November 2011 kl. 20:32 i Ridpass - Andra hästar
Fick rida Helios även idag, vilket jag faktiskt hade hoppats på! Han var ganska lugn även idag och mjuk och fin, var väl lite små tjaffsig med huvudet till och från vissa stunder men annars var han fin! I vänstergaloppen tog det lång tid innan han kunde spänna av ordentligt, men när han väl gjorde det var han väldigt fin.

Vi jobbade på volter, lite minskade volter samt att rida tagen bakdel på volt, i skritt. Red även lite bakdelsvändningar och sedan galoppfattningar från skritt och avbrott från galopp till skritt. Helios vill ju gärna bli lite för kvick i sin galopp så fick verkligen jobba med magen för att få honom dit jag ville. Men jag är nöjd med honom, han skötte sig bra tycker jag. :)

Miro - 7 november 2011

Publicerat av Jennie Börs den 07 November 2011 kl. 21:24 i Ridpass - Miro
Dressyrträning i Hedenslund, Miro var riktigt taggad eftersom han vilat två dagar i och med att vi varit borta!

Han kändes i alla fall fin idag, väldigt nöjd med honom. Red på volter innanför spåret och normalstora volter, lite skänkelvikningar och öppnor. Miro lyssnade väldigt bra, var lite småtjaffsig i högervarvet bara där han smet undan med bogen men annars var det bra. Red förvändgalopp, vilket Miro tyckte var ganska jobbigt i och med att vi red på fyrkanten. På slutet kunde jag verkligen rida ihop honom och han lyssnade på väldigt små och fina hjälper, lite mer energi i det där (vilket kommer komma med tiden!) så blir det superbra!

Min läxa förra gången var att träna på mina händer eftersom jag gärna ger honom handen istället för att vara stabil, Pernilla tyckte det hade blivit jättebra! Nu är läxan att träna på följsamheten i galoppen, vilket verkligen är min svagaste sida. Blir gärna lite "stuttsig" istället för att bara gunga med. Men jag har å andra sidan väldigt lätt för att vara följsam i traven istället.

Riktigt bra träning, märks verkligen att vi kommer framåt! Måste nog dock dra fram klippmaskinen snarast för han blir så himlans svettig ..

Flygande ponnyn

Publicerat av Jennie Börs den 07 November 2011 kl. 12:10 i Allt & inget



Uppfräschning

Publicerat av Jennie Börs den 06 November 2011 kl. 21:59 i Allt & inget
Som ni kanske ser får bloggen sakta men säkert små uppfräschningar i designväg! Nu är det inte lågt kvar tills alla bitar på på plats. :) Kan du inte se det nya? Tryck f5 så att sidan uppdateras.

Är det något som ser konstigt ut, snälla säg till! Jag har tagit mig små kontrolltittar i de tre webbläsare som jag har, i alla fall. Bakgrundsbilden fast, eller följer upprepas den gång på gång neråt? Det är nog det som jag är mest "orolig" över, haha.

Hiss eller diss?

100 mil

Publicerat av Jennie Börs den 06 November 2011 kl. 21:20 i Vardag
Efter ganska precis 100 mil i bil är vi nu hemma i Säter igen! Vi har även blivit fyra erfarenheter rikare, spännande. Nu är det bara tänka, jämföra, tänka mer och allt som hör till.

Inte träffat ponnyerna sedan i fredags, träffade de inte igår innan vi åkte och inte idag heller. Men imorgon, då är allt "som vanligt" igen. :) Träning för Pernilla i Hedenslund för den delen också, riktigt taggad för det! Ett extra plus är att vi dessutom har studiedag imorgon, riktigt skönt.



Just nu

Publicerat av Jennie Börs den 05 November 2011 kl. 21:48 i Vardag
Just nu sitter jag ganska nöjd i en kall stuga på Habo camping. Det har varit en spännande dag, dock en del timmar i bil men det är det värt. Morgondagen kommer jag också spendera en del timmar i bilen, men så kan det vara ibland! Det här var ett ganska meningslöst inlägg egentligen, men jag har helt enkelt inget bättre för mig. Bara att ladda om inför morgondagens händelser. :)

Lila hoppoutfit

Publicerat av Jennie Börs den 05 November 2011 kl. 17:40 i Outfit


Schabrak: Esperado
Huva: Esperado
Skydd: Catago
Pannband: Swarovski
Stigbyglar: JIN

Hur underbar är inte den här outfiten? Jag bara älskar den lila färgen ..

Ut på äventyr

Publicerat av Jennie Börs den 05 November 2011 kl. 10:30 i Vardag
När det här inlägget publiceras sitter jag antagligen i bilen påväg neråt i landet! Tyvärr är det dax för Felicia att åka hem, sorgligt nog .. Tiden går så sjukt fort ju! Men förhoppningsvis träffas vi snart igen. :) En rolig tid har vi haft i alla fall, alltid lika rolit att träffas.

Uppdateringen på bloggen under helgen kommer inte vara speciellt hög då vi ska ut på lite äventyr under helgen, vad det handlar om kan jag tala om i framtiden men inte just nu. :)

Min prins ♥

Publicerat av Jennie Börs den 04 November 2011 kl. 18:46 i Fotografering
Min fina prins. ♥ Gick dock inte så där överdrivet bra idag, dock. Bilderna är fotade av Felicia, de är endast beskärda eftersom jag var lite lat vid redigeringen ..


Aubiose

Publicerat av Jennie Börs den 04 November 2011 kl. 16:39 i Shopping
Blev en tur till Aubiose idag och sedan en sväng förbi Kupolen. På Aubiose köpte jag två par nya boots till Miro, som han ska ha i transportetn. Det känns som de här skydda lite bättre än gummibootsen!



Min prinsessa ♥

Publicerat av Jennie Börs den 04 November 2011 kl. 13:28 i Fotografering
Min älskade lilla prinsessa. ♥ Bilderna är givetvis fotograferade av Felicia. Täcket är sitter lite på sniskan och är väldigt stort i bogen, men men. :)


Miro - 4 november 2011

Publicerat av Jennie Börs den 04 November 2011 kl. 12:28 i Ridpass - Miro
Dagens ridpass gick inte alls bra för min del, usch! Han var spänd och ovillig, blev arg för minsta lilla. Tror blåsten bidrog lite, i galoppen var han väldigt stressad. Han var lite bakskygg och rätt som det var bara flög han iväg, tokponny, det var ju ingenting annat än hans egen svans. Fick helt enkelt inte alls någon bra känsla, längesen det gick så här dåligt!

Felicia red en stund på slutet och hon tyckte det gick bra. :)

Evita - 4 november 2011

Publicerat av Jennie Börs den 04 November 2011 kl. 12:25 i Ridpass - Evita
Lilla tanten är fortfarande snorig och idag var det tjockt och lite grönfärgat, så därför fic det bara bli en liten skrittvända för damen. Barbacka och bort till Näs 3 och vända, alltid lika mysigt! :)

Världens bästa kruttant ♥

Publicerat av Jennie Börs den 03 November 2011 kl. 21:01 i Fotografering
Här kommer bilderna på Evita från idag, Felicia är fortfarande fotografen. :) Att den där damen fyller tjugo nästa år kan man ju inte tro när man ser henne, än har hon mycket kvar att ge! Själv tror hon att hon fortfarande är i femårsåldern eller nått.

Och pullarnosgrimman var lite stor på Evita, haha. ^^



Felicia och ponnyer

Publicerat av Jennie Börs den 03 November 2011 kl. 19:40 i Fotografering
Här kommer det några bilder från när Felicia ridit ponnyerna under gårdagen och idag. :) De från igår är inte redigerade, endast beskärda.

Miro - 2 november 2011



Evita - 2 november 2011



Miro - 3 november 2011




Världens bästa Miro ♥

Publicerat av Jennie Börs den 03 November 2011 kl. 19:14 i Fotografering
Några av bilderna på Miro och mig från dagens fotografering, Felicia är självklart fotografen. :)


Evita - 3 november 2011

Publicerat av Jennie Börs den 03 November 2011 kl. 16:11 i Ridpass - Evita
När vi travade fram var hon faktiskt lugn, behövde inte alls bromsa så mycket med magen. Men i galoppen var det andra takter, fullt ös! Efter galoppen var hon inte så lugn längre, drog iväg med mig i traven så jag fick styra in i staketet för att få stopp på henne (haha) och sen stuttsade hon runt. När hon lugnat ner sig lite travade vi lite bommar.

Sedan skuttade vi lite, började lite lågt och höjde upp lite i taget till det låg på 70cm. Evita sköter allt jättebra, jag behöver bara styra, bromsa och hålla i mig! Kom bra på hindret också, varken jättenära eller långt ifrån. Fick bromsa en hel del, bra träning för magmusklerna, det svåra är att det man måste ha precis lagom mycket av allt (mage, säte och skänkel) för annars bryter hon av. Hon vart ganska trött i alla fall, krutgumman! Är väldigt nöjd med henne i alla fall. :)

Miro - 3 november 2011

Publicerat av Jennie Börs den 03 November 2011 kl. 16:04 i Ridpass - Miro
Blev lite lättare ridning för herren idag, travade fram lite lugnt bara utan större krav och sedan galopperade vi fram i ett mycket friskt tempo. Miro tyckte det var superskoj och drog på som bara sjutton, var lite svårt att få stopp på honom men han lyssnar superbra på rösten i alla fall. :) Väldigt svårt att få tillbaka honom i galoppen bara när man raceat på lite, man måste trava emellan och sådär så det blev helt enkelt bara busgalopp för våran del idag.

Sedan travade vi över bommar, Miro var jätteduktig. Tittade inte alls så jättemycket på bommarna som han kan göra ibland. Han fick verkligen länga ut sitt steg över bommarna och sådär, duktig ponny. Han kändes väldigt fin efter bomarbetet. :)

Felicia red också lite på slutet och det gick bra. Hennes beskrivning på Miro: en lätt ponny på ett svårt sätt, haha. :p

Inget liv?

Publicerat av Jennie Börs den 03 November 2011 kl. 12:36 i Allt & inget
Tjugo sånna här kommentarer hade jag nu när jag loggade in, alla på olika inlägg. Någon som har ett kul liv, eller? Kan ju säga att jag kommer radera alla kommentarer, så meningslöst. (Ska jag vara ärlig har jag inte läst mer än första meningen i texten heller)

Fina Evita ♥

Publicerat av Jennie Börs den 03 November 2011 kl. 00:10 i Fotografering
Här kommer det några bilder på mig och Evita idag, även de fotade av Felicia. :) Bilderna är endast beskärda, inte redigerade.



Löshoppningsfilm

Publicerat av Jennie Börs den 02 November 2011 kl. 23:40 i Filmer
Efter att ha laddat upp filmen för andra gången på youtube finns den äntligen uppe! (Ska kanske lägga till att det tog ca 1,5h båda gångerna) Slängde ihop filmen lite snabbt imorse så det är inget avancerat alls.

Vad tycker ni? :)


Ridning - en sport för alla?

Publicerat av Jennie Börs den 02 November 2011 kl. 23:08 i Tankar & åsikter
Hur häftigt är inte det här, att kunna rida trots att man saknar båda benen? Verkligen starkt jobbat av tjejen!






Someone like you ♥

Publicerat av Jennie Börs den 02 November 2011 kl. 22:09 i Fotografering
Bilderna är givetvis fotograferade av Felicia. :) Och jag tror att en viss Jennie behöver börja jobba med sina händer igen ..



Evita - 2 november 2011

Publicerat av Jennie Börs den 02 November 2011 kl. 20:19 i Ridpass - Evita
Evita var lite snorig, så tog det lite lugnt. Eller ja, försökte ta det lite lugnt. Evita var en raket som absolut tyckte att vi skulle hoppa eftersom det stod hinder i ridhuset, haha. Men efter lite match så blev det bättre, bitvis kändes hon väldigt fin. :)

Felicia red en snabbis på slutet, hon tyckte det gick bra.

Miro - 2 november 2011

Publicerat av Jennie Börs den 02 November 2011 kl. 19:55 i Ridpass - Miro
Dagens ridpass gick ganska bra, han var ganska med på vad jag ville och sådär, men i vänstergaloppen ville han bara flyta ut och försvinna ifrån mig. Men i det stora hela kändes det ganska bra, han var pigg och framåt. :) Lite tjurigheter från honom blev det också, att fatta galopp från skritt och fortfarande ha bakbenen med sig är inte roligt ibörjan, haha. Samlade ihop honom lite också och det var inga problem, möjligen att vi kunde haft lite mer energi i det men det kommer!

Felicia red en stund på slutet och hon tyckte att det gick bra, bortsett från att hon mesred och var oseriös, som hon uttryckte det.

God morgon!

Publicerat av Jennie Börs den 02 November 2011 kl. 09:26 i Vardag
Nu ska jag byta om och sedan bär det av mot stallet! Ska mocka åt båda ponnyerna + fylla spån eftersom jag var lat och inte orkade göra det igår. Men så kan det vara. :)

Men det är tur att jag har någonting att göra, för annars hade jag bara suttit här hemma och väntat på att klockan skulle gå. För idag kommer Felicia!


Felicia och Debbie :)

Evita - 1 november 2011

Publicerat av Jennie Börs den 01 November 2011 kl. 21:38 i Ridpass - Evita
Jag och Evita gav oss ut i mörkret, fullproppade med reflexer. Red genom byn och bort till Norddalsbacken och tillbaka igen. Travade iprincip hela Norddalsvägen och Evita var pigg och glad! Snäll som vanligt, bara att tuta och köra. ;)

Helios - 1 november 2011

Publicerat av Jennie Börs den 01 November 2011 kl. 21:35 i Ridpass - Andra hästar
Det blev Helios på lektionen idag. :) Gick så mycket bättre än sist jag red honom kan jag säga! Han var väldigt lugn och fin idag och ville gärna komma framåt och neråt istället för att bara knäppa av i en hög form. Började med att trava på volterna, med en liten "volt i volten" och han följde med ganska bra runt. Sedan började vi lite smått att vända lite i taget på bakdelen, i skritt.

Galopperade lite och då var det lite mer fart i honom kan jag säga. Men det gick ganska bra. Sedan fick vi rida på "lilla fyrkanten" med en vändning på bakdelen i varje hörn. Helios var lugn och fin, kunde slappna av och bara gjorde. Behövde typ bara tänka vändning så vände han. Var lite att korrigera sådär, men det löste vi snabbt. Trodde faktiskt inte att han skulle vara sådär avslappnad och fin som han var. Avslutade med att galoppera lite åt andra varvet och även nu var det fullfart, men det gick ganska bra ändå.

Sist men inte minst avtravning där han fortfarande var i sin långa och lite lägre form. Jättenöjd med dagens pass, verkligen. :)

Den som väntar på något gott!

Publicerat av Jennie Börs den 01 November 2011 kl. 15:12 i Shopping
Som jag nämnde igår har jag varit till Västerås idag. Vi började på Hööks, där vi skulle byta ett täcke som var för stort för Miro. Nu har vi det i en mindre storlek som förhoppningsvis passar lite bättre, det i 135 var som ett tält på honom! Dessutom hittade jag rosa hökassar, äntligen. Har letat efter det hur länge som helst så köpte två stycken som jag ska ha att packa grejor i när vi ska på träning/tävling. :)

Vi var även in en sväng på IKEA och åt lunch samt gick runt en sväng, jag skulle ha en ny dataväska och en sprayflaska. Sprayflaskan ska jag ha vatten i när jag knoppar, Miro har nämligen lekt sönder den gamla. Den här ska jag hålla ur sikte från honom.

Har varit hemma en stund nu, snart dax att byta om och sticka upp till stallet. Har dressyrlektion samt att Evita ska motioneras efter det, antagligen ska vi ut en sväng i mörkret.