Dagens fotografering

Publicerat av Jennie Börs den 30 April 2011 kl. 23:52 i Fotografering
Först började det regna, så då blev fotograferingen uppskjuten. Sen när vi väl kom ut var vädret tråkigt och det blåste som skjutton! Jag glömde ta av mig jackan, antagligen för att det var kallt ute .. Bilderna blev sådär. Ponnyerna ville helre äta gräs än att stå och se glada ut. Sen kom solen fram lite, då var ju kameran inte rätt inställd så då blev det överexponerat. Det roliga är från och med att vi gick in så blev himlen klarblå och solen lyste resten av dagen? Som sagt, vi ska fixa en ny fotografering!





Miro - 30 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 30 April 2011 kl. 22:59 i Ridpass - Miro
Johanna red honom idag och det gick bra. Jag byggde dressyrbanan samtidigt, så när de var färdiga fick hon leda runt honom där inne så han fick titta lite på staketet också ..

Evita - 30 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 30 April 2011 kl. 22:58 i Ridpass - Evita
Vila

Lång dag

Publicerat av Jennie Börs den 30 April 2011 kl. 22:57 i Vardag
Nu tror jag allting är förbett inför morgondagens programridning. Jag smorde av sadeln lite snabbt när jag var i stallet, så den ser ren och fin ut i alla fall. Och nu på kvällen har jag putsat av ridstövlarna samt tränset och sadelgjorden. Har klippt av och sytt ihop paddarna och kortat av lindorna.

Imorgon har jag bara ett mål och det är att komma runt programmet med Miro under kontroll. Det ska vara jag som bestämmer, resten struntar jag fullständigt i. Däremot kommer jag nog vara väldigt nervös, så är det bara. Nörvös över hur han kommer reagera, framför allt. Det värsta är att om jag är spänd kommer han bli ännu spändare och då blir det pannkaka av hela alltet. Nu stör jag mig mest på att jag inte har en aning om NÄR jag ska rida, jag vill gärna ha ordning på när saker ska ske. Speciellt när det handlar om sånt här, för nu kommer jag ju oroa mig över det hela natten. Alla "tänk om" kommer ju komma upp i huvudet!

Annars har jag pluggat idag, och sen fotograferingen jag pratade om igår. Den blev inte alls som planerat, så vis ka göra om den en annan dag. Kvällen spenderades först lite längre bort i byn, sen när det blev för kallt så gick jag hem ..

Skulle varit perfekt ..

Publicerat av Jennie Börs den 29 April 2011 kl. 23:52 i Outfit
Hittade den här kombinationen på en blogg och blev lite småkär! Hade varit en helt underbar och perfekt dressyroutfit. Men sen uppstår ett problem, Miro passar verkligen inte i grått. Jag tycker i alla fall inte det, överlag tycker jag att det är få bruna hästar som klär sig i färgen grå. En kant eller paspoal fungerar super, men när det kommer till en grå grund, så nej.

Nu skulle jag haft en Gerda färgad häst, skoja int om att det varit galet snyggt! ;D Schabraket finns dessutom i samma grå färg med andra färgstarka kanter.


Lindor - Scapa Sports
Schabrak - BR

Älskade ponnyer

Publicerat av Jennie Börs den 29 April 2011 kl. 23:05 i Allt & inget
Imorgon blir det ett litet photoshoot med mina älskade ponnyer (okej, den ena är kanske inte min men ..)! :D Bilder som bland annat ska användas i en ny, kommande header. Temat är roosa, nu blev ni riktigt förvånade va? Men det kommer inte bli jättemycket rosa, bara några detaljer. :) Mitt störtsa problem är vilken häst som ska ha vilket träns .. hmh! Mer får ni se imorgon.


Miro - 29 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 29 April 2011 kl. 22:43 i Ridpass - Miro

Idag hade han inte en bra dag .. I skritten stretade han på och vägrade sätta under sig helt. Skulle rida skänkelvikningar, för högerskänkeln gick han bara rätt åt sidan. Började trava och då var han livrädd för sin egen skugga, knäppis! Så då skrittade jag lite mer för att få igenom honom bättre och då kickar han mot skänkeln? Det har han ALDRIG gjort innan! Visst har han kickat, men då är det av glädje eller över att han blir sur för jag pressar för mycket. Men sådär har han aldrig gjort.

Travade lite mer och började galoppera. Vid det här laget var jag eld och lågor ungefär, hade det inte varit för att jag var så envis och visste att det måste släppa någon gång så skulle jag nog ställt in honom i stallet .. Även där var han lite stretig, eller han är egentligen inte stretig utan han vill bara inte. Och rätt som det är inser jag att vi typ är inne i halvt som halvt en galoppiruett? Hur det gick til vet jag egentligen inte, men jag försökte igen och tänkte samma sak som när jag samlar honom annars och snurrar runt i skritten. Och tametusan, det gick! Okej, det var kanske inte det vackraste världen skådat, men allt var det en bra början till piruetter .. Jag vet ju att han kan det, men att jag skulle kunna göra något sånt visste jag inte ..

Därefter blev jag glad och det gick mycket bättre. Provade samma sak i andra varvet men då tappade han högersidan för mycket och blev lite lat. Skulle haft en motivationspinne så hade det gått bättre. Sedan travade jag lite mer, i en mycket högre form och det kändes bra, något mer energi skulle jag nog önskat .. Pluppeponnyn!

Ingen orkade nog läsa det där och det blev lite rörigt ..


Evita - 29 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 29 April 2011 kl. 22:31 i Ridpass - Evita

Idag kom Birgitt med hennes nya sadel, en Albion K2. Det blev en svart, så nu ska jag plocka ihop lite träns åt damen. Hon ville inte fixa om den än, utan vi ska rida in den och sedan när den lagt sig lite mer och sådär ska hon göra justreringarna. Johanna fick sköta provridningen i den idag.

Sedan fick hon gå lite barnridning åt mina kusiner. Hon var väldigt seg och de fick henne knappt att börja trava ibörjan .. Så jag fick springa brevid för att hon skulle springa, och när jag stannade så stannade hon. Sötan! De skrittade lite över bommar och travade runt, Evita var bara snäll. Och framför allt: söt! När hon tröttnade helt så böjde hon å nacken och det såg precis ut som hon sa "okej, nu ger jag efter .. kan vi sluta nu eller?" Hon skötte sig bra. :)


God morgon

Publicerat av Jennie Börs den 29 April 2011 kl. 09:50 i Vardag
Nu blir det skolarbete! Usch, gillar verkligen inte att jag alltid ska skjuta upp allting till sista sekund (sitter ju i alla fall inte sista dagen nu, men frågan är när jag är färdig ..). Men nu ska jag försöka sitta här tills det är dax att gå till stallet, vid tre kommer Birgitt med Evitas nya sadel. Tror hon ska kolla hur hon ska stoppa om den, men jag vet inte .. Aja, det visar sig! Vi ska även prata med henne om sadel till Miro, vad hon tror om en Albion K2. Hon hade ju skrivit på lappen att hon trodde att en i W skulle kunna fungera, men man kan ju alltid fråga en extra gång.

Varför jag skriver det här inlägget vet jag inte .. Men nu ska jag slå igång Rix FM på låg volym (jag vill gärna ha något som pratar lite i bakgrunden ..), ta fram skolböckerna och öppna ett word-dokument. Mer uppdatering blir det ikväll, ha en bra fredag såläng!


Fix och trix ..

Publicerat av Jennie Börs den 28 April 2011 kl. 21:24 i Allt & inget
Idag har jag städat skåpen, igen. Förstår inte hur det kan bli så förbaskat rörigt hela tiden? En sak är positiv i alla fall, det finns gott om plats kvar där i. :D Pappa har skruvat upp krokar utan på dörrarna idag också, perfekt! Det tillkommer nått träns till dit snart, men just nu ligger det isät monterat i en kasse.

Vintertäckena fick flytta hem idag, det kändes inte som de behövdes mer. Nu finns bara regntäcken kvar åt dem!



Hehe, vår medicinlåda. (a) Bomullspaddar, Alsollösning, PowerFlex och Superbra hästsalva.

Evita - 28 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 28 April 2011 kl. 20:48 i Ridpass - Evita
Johanna red henne på sin dressyrlektion, de red bogen in. Det hade gått bra när hon släppte efter. :)

Miro - 28 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 28 April 2011 kl. 20:47 i Ridpass - Miro
Vila

Bokat och klart!

Publicerat av Jennie Börs den 28 April 2011 kl. 20:40 i Allt & inget
Tisdagen den 28 juni, strax efter sex på morgonen går tåget ner mot Göteborg! Jag, Johanna, Johannes, Lucas, farmor och Gun, har i ett x antal år åkt tåg till Stockholm och Gröna Lund varje sommar. Men iår ska vi förnya oss, för iår blir det Göteborg och Liseberg!

Blir att sova kvar där ner i två nätter, sen på hemvägen tar jag ett tåg mot Linköping istället för till Sala när vi kommer till Katrineholm. Vad kan då det betyda? Joo, jag stannar kvar i södra Sverige hemma hos Felicia till söndagen! Två flugor i en smäll, smart va? ;)

De här sakerna är två av sommarens höjdpunkter, några fler finns det också. :)


Bild från när jag var hos Felicia förra sommaren. :)

Lyckat, eller inte ..

Publicerat av Jennie Börs den 28 April 2011 kl. 20:18 i Vardag
Idag tänkte jag ta mig i kragen och göra färdigt Miros man .. Det blev inte så lyckat! Den kändes ganska lagom tjock redan (ryckte ur den för någon vecka sedan) så därför tog jag saxen på en gång. Jag klippte den först lite längre än vad jag ville ha den, för att det sista försvinner ju ändå när man fixar fin justreringen. När jag hade kanske en fjärde del slutar saxen fungera och trasslar halft som halft in sig i manen, toppen att det blir världens hack när jag fått ur den!

Detta resutlterade att manen blev kortare än jag tänkt, och hacket syns forfarande. Fler hack blev det för den delen också, men jag blev så arg på den dumma manen tillslut så den får se ut som den gör nu! Den blev aningen för tjock i alla fall, bara att hoppas på att det går att knoppa den! Klippte även hovskägget som börjat växa ut, det blev ganska bra. Svansen fick också en liten frisering, tog bort de slitna längst ner.


Kan tillägga att det ser bättre ut på bilden än i verkligiheten ..

Något positivt i det negetiva är att manen vuxit ut rikigt bra där nere! Först Con Rise som kliade av en del och sedan ena täcket .. Nu är det till och med så man kan göra små knoppar. :) Funderar nästan på att knoppa till programridningen? Eller så får han se lite konstig ut i manen!

New Forest-liga

Publicerat av Jennie Börs den 28 April 2011 kl. 00:29 i Fotografering
Om man säger såhär, vi har en del New Forestar i klubben. Pernilla har skojat någon gång att vi kan ha ett eget litet SM här i Säter, haha. Ylva har sitt lilla gäng, Alexander har sin, vi har Miro samt Evita som kan räknas till Ylvas gäng och sen tror jag även att hon räknade in Robbie.

Idag fotade jag lite på Ylva och Zenit, de red nämligen fram samtidigt som Klara red Gerda. Sen på kvällningen hopptränade hon Memory för Susanne och då fotade jag även dem. Ylva, du får säga till mig på msn om bilderna! Jag har nämligen en liten hög ..

Nu ska jag stänga av datan, klockan är mycket! Därför blir det bara två bilder.



Är man stor måste man vara snäll

Publicerat av Jennie Börs den 27 April 2011 kl. 23:33 i Fotografering
Det kan man nog verkligen säga att det stämmer in på Gerda! Hur många skulle sätta sig upp och rida på en 6 åring sju veckor efter det att man opererad ett brytet lårben? Idag fotade jag Klara när hon red Gerda, som ni ser var dagens outfit lila. :)







Miro - 27 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 27 April 2011 kl. 23:17 i Ridpass - Miro
Johanna red samtidigt som mig och det gick bra.

Evita - 27 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 27 April 2011 kl. 23:17 i Ridpass - Evita
Dressyr nere på lilla banan, första gången iår. Evita hade fokus överallt utom på mig, typ. Fick ringa upp till Klara och be henne att ta med en liten motivationspinne ner också, hon gick inte fram alls. Red på en volt, travade fram och rullade på i galopp. Sedan satt jag i traven och försökte jobba så gott det gick. Man kan få ett positivt svar ungefär ibland. När jag började rida lätt blev det liite bättre, travade lite lång och låg mer. Men fick aldrig det där bra suget i handen = min hand bli ostadig och försöker hitta ett stöd åt henne.

Ridpasset kan beskrivas som så där. Klara fotade lite. Ser kanske inte så bra ut, men men. :)








Visst är hon söt i aachennosgrimma? Hennes huvud kommer verkligen fram mycket bättre och gör det mer rättvist! I remont ser huvudet mycket längre och smalare ut än vad det egentligen är. Vet precis hur jag ska plocka ihop hennes blivande dressyrträns! (a)

Shopping @ Aubiose

Publicerat av Jennie Börs den 27 April 2011 kl. 21:47 i Shopping
Idag har jag, pappa och Johanna varit på en shoppingvända till Borlänge. Vi tänkte börja på Anderssons Hästsport, de ska nämligen ha flyttat till travbanan. Men vi hittade ingen affär så vi for vidare till Aubiose. Där köpte jag svarta lindor tills på söndag, måste dock korta av dem till Miros små ponnyben bara. En flughuva och ett par nya tyglar följde också med hem, men de betalade pappa. Han ville betala lindorna också, men jag sa att de skulle jag betala själv, för det är ju inget jag behöver för att jag ska kunna rida eller för att hästen ska må bra.

Sedan blev det Kupolen, tyvärr. Jag skulle INTE bli ledsen om de byggde om hela Kupolen till bara hästaffärer. (a) Johanna tvingade med mig på en shoppingrunda, som tyvärr gjorde att jag handlade lite. Mina pengar .. Blev en ny mascara (det var rea på just den jag skulle ha i alla fall!) och en nya BH, men den betalade mamma i slutänden. Knallrosa, gud så snyggt!

Avslutade med att äta lunch, kebabtallrik!


Vägen till den rätta ponnyn

Publicerat av Jennie Börs den 27 April 2011 kl. 12:00 i Allt & inget

Tiden går otroligt fort när man har roligt, så är det bara. Idag har det gått exakt ett år sedan en av mina största drömmar skulle bli verklighet! För ett år sedan fick vi en stallplats, men jag ska nog ta den här berättelsen från början till slut, det blir nog bäst så.


Det var en helt vanligt tisdag, jag satt som vanligt i köket med Moa och Karin i väntan på att klockan skulle gå och min ridlektion skulle börja. Efter en stund kommer Klara in genom dörren och säger "-Jag har hittat en ponny till dig.", hon berättade att det var ett 7 årigt New Forest sto som stod i närheten. Jag funderade inte så mycket mer på det. När jag kom hem på kvällen såg jag att Klara skickat en länk till en annons på ponnyn och jag visade mamma och pappa annonsen, och det väckte allt liv i dem! De hade länge pratat om att de skulle kolla hur vi låg till på stallplatslistan och nu fick de allt eld i baken och de gick upp till stallet samma kväll för att prata med Pernilla. När de kom hem någon timme senare berättade de att vi hade en stallplats, eller ja, vi hade '"första tjing" på den, så ingen skulle få den utan att vi sagt att vi inte ville ha platsen.

Pappa ringde redan dagen efter på Dahlina, som ponnyn hette. Det bestämdes att vi skulle åka och provrida en vecka senare. Vi blev erbjudna att komma och provrida redan på fredagen någon dag efter, eftersom någon lämnat återbud. Men vi tackade nej, det kom med så kort varsel och det var skötarridning den kvällen.

Onsdagen kom äntligen och vi satte oss alla fyra i bilen med en fulladdad kamera och styrde mot Gustafs. Dock hade ägaren ringt på förmiddagen och berättat att hon i stort sätt redan var såld, men vi kunde gärna komma och provrida ändå. När vi kom fram fick vi borsta på Dahlina, hon var otroligt söt och stod helt stilla. Sedan lastade ägaren henne och vi åkte iväg till Lisselhaga ridhus för att provrida. Ägaren satt först upp och visade lite vad hon kunde, sedan fick jag sitta upp. Hon var väldigt snäll, jag red lite bogen in/öppna och tagen bakdel/sluta och det gick väl sådär. Vi hade bara kvällen att bestämma oss på och det är lite svårt att komma fram till något beslut när man inte har något att jämföra med, så på kvällen åkte vi ut till Pernilla för att titta på filmerna. Pernilla tyckte hon var riden i en för låg form för hennes ålder och tyckte hon borde vara mer upplockad i formen. Hon var även riden mycket med handen, vilket syntes tydligt när jag red henne eftersom jag inte alls rider på det viset. Det var helt enkelt bara att leta vidare.


Dahlina, New Forest sto -03

Hästnet kollades hela tiden med jämna mellanrum för att se vad det fanns för ponnyer och sist men inte minst, vad det kom in för nya. Alla intressanta hästar vi hittade skrev vi upp i ett block, tillsammans med viktig information som pris, ras, ålder, utbildningsnivå osv, för att underlätta om den lät tillräckligt intressant för att eventuellt åka och provrida. Helgen innan vi åkte och provred Dahlina hade vi ringt och bokat provridning i Örebro och i anslutning till det tänkte vi göra en tur neråt i landet, nämligen mot Göteborgstrakten. Där nere skulle vi provrida ytterligare 3st ponnyer.

Lördagen började jag och Johanna med att träna för Pernilla, i stort sätt direkt efter det åkte vi ner mot Örebro. Där möttes vi av en söt valack och vi provred den i ett otroligt tjusigt ridhus! Jag kände mig lite smått vilse och ynklig där inne, det var hästskulpturer på sargen och sådär. Där inne red de stora och maffiga dressyrhästar, det var lite samma känsla som man får i den där Mulleserien där Mulle och Molly är i värsta dressyrstallet! Men åter till ponnyn, ägaren visade honom lite först och sedan fick jag hoppa upp. Det var en väldigt arbetsvillig ponny som var välriden, kom snabbt på plats och han var väldigt fin i munnen. Dock var han lite tungriden och stark i galoppen och därför föll han inte mig i smaken.


Hot Navajo, Irish Cob korsning -02 (snygg att min jacka blåser upp sig ..)

Vi åkte vidare mot Göteborg och efter en lång biltur kom vi in på massor av kringelikrok vägar men tillslut kom vi fram. I stallet möttes vi av ett otroligt vackert sto, de fixade iordning henne för en liten färd i transporten till ett ridhus bara någon minut därifrån. Hennes ryttare visade henne en liten kortis (hon skulle tävla dagen efter, så de blev inte så hårt). Jag fick sedan sitta upp, och vilken känsla! Hon var helt underbar, herre gud. Helt kär blev jag på en gång, hon var seriöst helt underbar. Det var min drömponny, utan tvekan! Storhästkänsla när man red och så otroligt välriden och lagom känslig.


Shanti, Svensk ridponny (mamma Svenskt Halvblod, pappa Welshponny sek. B) -03

Natten spenderades på Kungälvs camping i en stuga. På morgonen packade vi in oss i bilen och stryrde mot Tjörn, där vi provred ett sto på en gräsbana/paddock vid stallet. Verkligen inte min typ av häst. Jag har väldigt svårt att förklara hur hon var att rida, men hon var på något sätt ganska seg och nej. Det kändes inte rätt för fem öre. Kände verkligen efter två varv i trav att det var fel, men satt givetvis inte av bara för det.


Rozitha, Dansk ridponny (bla New Forest) -00

Därefter styrde vi mer söderut mot Kungsbacka. Även där provred vi i en paddock intill stallet och ponnyn var trevlig. Först ville hon inte ens börja trava (pinsamt) men det var bara test, fick låna ett par sporrar och sedan gick det bättre. Hon kändes mjuk och följsam, inte speciellt svårriden. Typ en perfekt första ponny.


Mira II, New Forest -02

Vi sållade snabbt bort både Hot Navajo och Rozitha, men Shanti och Mira var intressanta. Speciellt Shanti. Vi visde filmerna från provridningarna och hon tyckte helt klart att vi skulle köra på Shanti. Men det fanns ett hinder, något jag redan visste från början; Shanti var väldigt stor. 147,4cm i manken var hon mätt till som sex åring. Självklart ville vi ha en ny mätning innan vi bestämde något, för att köpa en övervuxen ponny är inte alla gånger så kul. Tyvärr hade hon växt över. Det kändes tugnt när det beskedet kom. Jag hade på sätt och vis ställt in mig på att det skulle vara Shanti som en dag stod där hemma in en box.

Letandet forsatte och vi hittade ett par intressanta. Lite huxflux åkte vi ner till Norrtälje för att provrida ett sto som var ur kondition den 21 maj. Hon var bara skogsriden i två år, men innan hade hon visat bra resultat i dressyren. Vi träffade fodervärden och ägaren i ett ridhus, där vi möttes av en fet ponny med verkligen noll kondition. Men det fanns go i ponnyn för det. På någotvis gillade jag henne, vet inte varför. Hon gick snarare med huvudet i luften än på tygeln.


Unexpected Surprise, Svensk ridponny (Holländsk import) -00

Vi visade filmerna för Pernilla och diskuterade. Hon trodde att det skulle ta minst ett år att få henne i helt full kondition. Vi gjorde nog rätt som fortsatte leta vidare. Vi satte även ut en köpesannons på hästnet, vi fick flera svar. Dock mest ointressanta och smått oseriösa. Men ett svar fick oss att nappa!

Söndagen den 30 maj hade vi två provridningar bokade. Vi började i Mantorp, på en ganska stor anläggning med en stor paddock med träd i mitten, haha. Ägarna kom dit med honom och så provred vi. Ponnyn var lite yngre än vad vi tänkt oss, men vi bestämde oss för att prova honom i alla fall eftersom han beskrevs som mycket lugn. Och det var han! Men ridningen var helt fel, man var tvungen att rida enbart med handen för att få någon form av eftergift. Därför strök vi honom på en gång, visst, han var ung och man kunde göra någonting åt det. Men det var nog inte heller riktigt vad vi letade efter.


Björkens Isidor, New Forest -05

Det var väldigt varmt den här dagen, på vägen mot nästa ponny stanande vi och köpte glass. Därefter var nästa anhalt Vetlanda. Vi svängde av på mindre och mindre vägar, tillslut åkte vi på en skogsväg. Men sedan öppnade sig skogen och vi kom fram till en gård. I boxen i stallet stod ponnyn, det första jag såg var de snälla och vackra ögonen .. Och teckningen! Han gjordes iordning och de visade honom. Sen fick jag sitta upp. Det kändes så rätt, från första början. Vad det var kan jag inte sätta fingret på, men han var helt enkelt perfekt. Bara oerhört tjock och ur kondition.


Miro, New Forest -00

Jag visste att det var den där ponnyn som jag ville ha, så var det bara. Hade nog lätt kunnat ta med honom hem på taket på en gång. (a) Natten spenderades i ett litet hus hemma hos dom som hade Miro, vi åt frukost där på morgonen och sedan bar det iväg till nästa anhalt. Den här gången var det en ridskoleponny, som mamma fått nys om från en bekant som red där. Det här var en måndag och vi hade tagit ledigt från skolan.

Ponnyn var tråkig, en såndär man kan sitta upp på och känna att nej. Det kändes faktiskt som en typisk ridskoleponny på något vis, helt vanlig med lagom mycket motor och inte speciellt känslig. Efteråt blev det fika med mammas kompis och hennes döttrar i klubbrummet, innan vi åkte vidare till nästa ponny.

Casper, Svensk ridponny -00

Den här ponnyn bodde utanför Göteborg, i ett samhälle som såg ut som vilket samhälle som helst. Bara att det var ett stall på en av gårdarna. Ponnyns annons hade jag tittat på många gånger, hon var väldigt söt med sin lite speciella färg. När vi kom dit hade ägaren redan börjat att rida, men hon visade oss henne och sedan fick jag hoppa upp. Hon var trevlig att rida, men det klickade inte. Kanske hade gjort det om jag inte ridit Miro, nu fanns bara han i mitt huvud.


Little Dusty Wind, Connemara -01

De som fick vandra vidare i våran process var Miro och Dusty. Pernilla tyckte att Miro var det bästa alternativet. Efter några dagar var beslutet helt klart, jag och Johanna var nämligen liite oense. Men det blev Miro tillslut. Det bokades besiktning och sånt och två veckor efter provridningen stod vi på gården utanför Vetlanda igen. Den här gången fanns det ett släp bakom bilen.

Vi sov en natt och dagen efter åkte vi och besiktade honom, han gick igenom utan anmärkningar. De enda kommentarerna var att han var lite rund om magen och att han hade ena örat lite avbitet. Gissa vem som var lyckligast i världen? Sedan började resan hem. Den 14 juni på kvällen lastade vi av stjärnskottet på stallplanen och det fanns många blickar där på honom.

Besiktning

Strax efter urlastningen
Instralerad i boxen

Han var kanske inte världens finaste med sin feta mage och allt sånt där, men för mig var han världens vackraste. Och finare har han blivit med tiden. Min prins! ♥


Look-a-like

Publicerat av Jennie Börs den 26 April 2011 kl. 23:55 i Tankar & åsikter


Den här bilden är en produktbild från Hööks hemsida, någon mer än jag som tycker att det lika gärna kunde varit en bild på Miro? Försökte leta fram en bild på Miro när han hade en sin fluguva på sig (den ser lika dan ut), men tyvärr hittade jag ingen bra jämförelsebild ur samma vinkel. Men ni vet ju hur Miro ser ut, eller? ;)

Hahahaha

Publicerat av Jennie Börs den 26 April 2011 kl. 22:46 i Allt & inget



All publicitet är bra publicitet? ;)


Min favoritblogg

Publicerat av Jennie Börs den 26 April 2011 kl. 22:27 i Allt & inget

(Bilden är en länk)

Min favoritblogg just när är Sara Carlssons blogg och den har legat högt upp på min lista ett bra tag! Läsningen är trevlig, Sara skriver på ett bra och på någotvis avslappnat sätt. Hon kan dessutom ta kritik, många andra stora hästbloggare vänder allting åt avig sidan och svara på ett otrevligt sätt, det gör inte Sara. Uppdateringen är ganska varierad, mycket outfit/utrustnings inlägg och det gillar jag starkt! Även hennes vanliga inlägg är bra, såklart. Stoort + på att det är oftast är bilder med i inläggen, det gör allting mycket trevligare. :)

Hon har en ganska annorlunda och personlig design, det tycker jag är roligt. Hennes ponnye är dessutom väldigt söt, ni som vet vad jag gillar för teckning på hästar förstår nog att jag smälter lite extra när jag ser huvudteckningen. (a)

Antar att det är fler som läser bloggen, vad tycker ni om den? :)

Miro - 26 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 26 April 2011 kl. 21:29 i Ridpass - Miro
Blev ett pass i paddocken efter jag ridit Evita, det duggregnade lite men det var bara skönt. Banan var helt perfekt! Red igenom honom ordentligt i skritten idag, red på "lilla fyrkanten" och sedan skänkelvikningar. Åt vänster går det bra, men åt höger blir han svag och bara faller åt vänster. Men vi jobbar på det och det blir bättre ju mer han kommer igång! Red även lite öppnor (detta gjorde jag inte bara som framskrittning, allmänt skrittarbete).

Travade fram på lite åttor och sedan lite skrittarbete igen. Galopperade gjorde jag på en oval volt, där jag flyttade honom för skänkeln på en del av den. Det ger jättebra effekt på honom, dessutom lurar jag honom från att spänna sig när jag sedan rätar ut (fjanten vill inte gå ner mot ena långsidan och spänner sig om man kommer emot den. Men eftersom han kommer ur en skänkelvikning finns fokusen någon annan stans än att den är läskig). Avslutningsvis red jag skänkelvikningar i trav och även lite öppnor och slutor. Idag tog jag inte upp honom i någon högre form utan jobbade honom i en form mellan den låga och höga.

Riktigt nöjd med min fina prins! :)


Bild från i höstas. :) Snyggt med den där hängade remmen, jag hade nog varit duktig och smort och glömt sätta på en ny snodd!

Evita - 26 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 26 April 2011 kl. 21:17 i Ridpass - Evita
Idag blev det dressyrlektion för henne, riktigt duktig var hon. Framridningen bestod av att trava ett varv på volten och direkt flytta hästarna i skänkelvikning på hörnlinjen, så man red lixom runt på spåret hela tiden och upprepade volt och skänkelvikning vid varje kortsida. Det gick väl helt okej.

Sedan galopperade vi på volterna, i höger kändes det riktigt bra. Hon kom verkligen in i ramen, även om hon kanske inte går på tygeln helt och sådär så är hon i alla fall mellan hjälperna och det är ju en bra början. Vänstergaloppen är som alltid mycket jobbigare. Sista övningen som vi gjorde var öppna från hörnet och ner nästan hela långsidan mot läktaren, innan vändningspunkten red vi in på en båge till andra långsidan och sedan sluta upp mot spegeln. På Evita blir det självklart inte så mycket press, utan mest att hon flyttar sig lite, håller samma linje samt farten. Hade inga problem att rida bogen in utan spegel, det var nästan så att det var lättare när man var tvungen att känna vart hon var? Men det är ju kalas, då kan vi trimma på ute! Tagen bakdel var lite svårt tyckte hon, men hon gjorde sitt bästa.

När vi travade av var hon jämn och fin, en dag kanske det blir dressyrponny av henne också? ;)


Bild från när jag red första gången efter skadan .. Bara dressyrsadeln som fattas? ;)

Bokrecension vs. So-uppsats

Publicerat av Jennie Börs den 26 April 2011 kl. 10:32 i Vardag
Det är dagens stora fråga, men jag tror att bokrecensionen vinner den stora kampen! För det första är den lättare att skriva och för det andra även roligare .. Sen förstår jag uppgifterna bättre. Dumt kanske att skjuta upp den tråkigaste delen till sist, men aja. Det måste ju ändå göras någon gång. Och med tanke på att so-uppsatsen har skjutit längre och längre fram (tror jag tagit med grejorna hem till den varje vecka sedan i februari) så kan den vänta liite till ..


Bokrecension, skrivit mellan 1/3 - 1/4 del av den i alla fall


So-uppsats, fixat till så utséendet är rätt, skrivit lite på syftet, fixat frågestallningar samt svarat på en eller två av dem.

Outfit - Programridning 1/5

Publicerat av Jennie Börs den 25 April 2011 kl. 23:14 i Outfit

Schabrak - Horse Guard
Pannband - Swarovski
Lindor - Svarta (har inte köpt de ännu, men tror det blir Best on Horse)
Ridpyxor - Roping
Stövlar - Mountain Horse Supreme High Rider
Tröja - Okänd + Equipaga tävlingsskjorta
Hjälm - Gatehouse Hickstead
Hårnät - Riders company
Vantar - Equipage (inte dem på bilden)

Man kan nästan börja tro att jag är sjuk, en helsvar outfit utan färgklickar! Det bryter ju av lite med schabrakets silvriga paspoal och swarovskipannbandet i alla fall, samt skjortans krage och vantarna. Först tänkte jag ta mina Roeckl vantar, men de är ju svarta och de vita vantarna liver ju upp lite granna i alla fall. Tror nästan att jag får ta ett par rosa elle röda stövelstrumpor, annars kanske man tror att jag ska på begravning?! Asch, jag tror i alla fall den här outfiten blir kalasbra.

Dax för en make-up

Publicerat av Jennie Börs den 25 April 2011 kl. 21:46 i Allt & inget
Det är verkligen dax att göra en liten make-up på bloggen känner jag. Just nu sitter jag och pillar lite på själva designen, där blir det dock inte några jättestora förändringar. Mest lite små så att jag personligen tycker att det blir bättre! Kan avslöja att jag tänkte fixa små "undersidor" med information om ponnyerna och även försöka få till plats för lite bildlänkar, som jag pratat om i en hel evighet, typ.

En ny header ska också fixas, en som är lite mer somrig. Måste bara fixa lite nya bilder, men det blir förhoppningsvis löst i veckan. :) Har ni idéer och förslag på hur design eller header ska se ut, är jag tacksam om ni lämnar dem. Det är ju trots allt ni som ska stå ut med den. ;)

Miro - 25 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 25 April 2011 kl. 21:13 i Ridpass - Miro

Johanna red honom nu på kvällen och det hade gått bra.


Evita - 25 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 25 April 2011 kl. 21:10 i Ridpass - Evita
Som jag nämnde tidigare blev det uteritt för damen idag. Red ut tillsammans med Sanna och Gerda. Det gick bra, red bort till Djupdalarna och en sväng där nere och sen så hem igen. Evita skötte sig bra, blev dock rädd en gång. På ett ställe var det 3st islänningar som jagade en fjärde islänning, i en hage med massor av träd. De såg väldigt läskigt ut, de sprang typ in i träden och skrek .. En gång blev Gerda rädd och Evita var inte sen att hänga på .. :p

Det var vääldigt varmt, så Evita var lite seg. Men när vi galopperade tyckte hon att vi skulle köra fullt ös. Dock fick hon inte det eftersom vi hade Gerda framför, men det var inga problem. Hon var lite stark, men det blev bättre och bättre. Lite läskigt är det dock, när min vänsterarmbåge får för mycket tryck i sig blir den arg och låser sig, så då måste jag räta ut den så det knäpper till och sen kan jag röra den. Lite svårt när man rider samtidigt .. Den har blivit så efter skadan. När vi kom tillbaka spolade jag av Evita, för hon var ganska svettig och varm. :)

Sommar i luften

Publicerat av Jennie Börs den 25 April 2011 kl. 11:08 i Vardag
Det är faktiskt inte så dumt att ha sent påsklov, solen lyser och det är varmt ute! Johanna och Alex hoppar tex stuttsmatta i bikini tillsammans med en hel hög vattenballonger, det gör man inte när man har påsklov i början av april!

I eftermiddag blir det uteritt i det härliga vädret. Blir Evita som ska få ut och springa av sig lite. Nu ska jag skriva klart min so-uppgift, så jag kan skicka in den .. Ikväll ska jag försöka knåpa ihop något roligt inlägg också, det har varit glest med det nu på slutet. (a)


Idag behöver jag nog inte ha jacka på mig .. ;)

De som en gång var min trygghet

Publicerat av Jennie Börs den 24 April 2011 kl. 23:27 i Fotografering






Halvdetaljer + en Evita

Publicerat av Jennie Börs den 24 April 2011 kl. 23:19 i Fotografering




Trötter

Publicerat av Jennie Börs den 24 April 2011 kl. 23:12 i Fotografering
Miro är väldigt söt när han ligger helt utsträckt och sover i hagen, dock fick jag ingen bra bild när han ligger helt utstrcäkt igår. Något som är mindre sött är att han ligger mitt i skithörnet .. Miro är en riktigt lite skitgris. ;)





Evita - 24 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 24 April 2011 kl. 22:06 i Ridpass - Evita
Idag var det mamma som red Evita. De red samtidigt som mig, så vi tog halva paddocken var. Sa till henne att rida lite åttor, så hon fick träna på att svänga och sådär. Först ville inte Evita trava, eftersom mamma blev lite för försiktig (hon är van att rida lite känsligare hästar), men så fort hon fick upp farten blev det bra. :)

Miro - 24 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 24 April 2011 kl. 22:04 i Ridpass - Miro
Dressyr på banan. Började med att pressa honom lite redan i skritten, red på "lilla fyrkanten" med vändningar i hörnen. Han vart riktigt fin emellan vändningarna, men i själva vändningarna var han lite stretig. Sedan började vi trava, red på volt och lite åttor. Flyttade lite för skänkeln. Höger galoppen var inte alls bra, men det skyller jag på mig själv. Jag försökte ju inte ens att få honom att riktigt sätta undet sig högerbak. I vänster red jag desto mer, gjorde mina vändningar i hörnen och de gav resultat, hästen blir fin emellan dem. Men det är jättejobbigt för honom att få med sig högersidan. Helt okej ridpass.

Evita - 23 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 23 April 2011 kl. 23:56 i Ridpass - Miro
Vila, men vi tog ut henne i paddocken och skrittade och travade henne för hand i båda varven för att se att hon fortfarande var okej från gårdagens vurpa. Men hon visade ingenting. :)

Miro - 23 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 23 April 2011 kl. 23:55 i Ridpass - Miro
Vila

Turkost

Publicerat av Jennie Börs den 23 April 2011 kl. 23:46 i Outfit

Märken jag använt mig av är Lamicell, Eskadron, Scapa sports, Exklusive horsewear, swarovski, Hööks, JIN och PC

Ylva bad mig att fixa ihop en brun/turkos outfit och en turkos, inklusive detaljer. Det fick bli såhär. Till de bruna schabraken kan man givetvis slänga på lite mer extra detaljer för att få det mer färgglatt, medan jag till ett av de turkosa kanske nöjt mig med ett par boots och ett pannband kanske.

Till detta tycker jag att man tar veredusskydd, vilket jag även antar att Ylva kommer göra om hon skulle mixa ihop det på någotvis. Det är nämligen det hon har i dagsläget.


Brun/turkost till Memory


Turkost till Chevan

Födelsedagsbarnet

Publicerat av Jennie Börs den 23 April 2011 kl. 22:25 i Filmer


Film och bilder på födelsedagsbarnet!


Glad påsk

Publicerat av Jennie Börs den 23 April 2011 kl. 22:23 i Vardag
Känns som vi i våran familj inte är speciellt brydda över påsken längre? Vi firade med stalljour, så jag och pappa gick upp dit vid halv åtta. Det var redan fodrat i lilla stallet + höet i stora, så vi behövde bara lägga in kraften där. De skulle nämligen iväg och tävla med Gerda så då fick de mat tidigare. Vi vägde upp morgon höet och fyllde lite badkar, sedan vid åtta började vi släppa ut hästarna. Egentligen en timme tidigare, men vad gör det när vädret är toppen? :)

Miro fick sin tårta ute i hagen, glaad ponny! Sedan åt även vi frukost innan övrig "personal" kom, då satt det igång med stallarbete. Jag fixade det som skulle göras i lilla stallet och sedan var alltig klart. Sådär 2h tidigare innan det var lunchfodring. Passade på att fota lite i det fina vädret, vill ni ha bilder? På Miro, Evita, Blacky och Zanzibar blev det till störtsa delen, märks det vila som är favoriter? (a)

Mamma fixade lunchfodringen, medan jag, pappa, Johanna och farmor åkte upp till Romme för att titta på V75. Jag fotade lite även där. Superhärligt väder var det verkligen! Mamma fixade insläppet, men Cissi var med och hjälpte till så det gick bra. Väl hemma från Romme grillade vi och sedan har vi varit ute med kaninerna innan det var dax för kvällsfodringen.

Speciellt påskigt har det inte varit för min del. Inga påskägg eller något påskbord eller så. Påskbord klarar jag mig bra ifrån, det och julbord är inte dirket mina favoriter .. Nu ska jag kanske ta och redigera lite bilder!

Idag är det ingen vanlig dag ..

Publicerat av Jennie Börs den 23 April 2011 kl. 07:40 i Allt & inget
.. för idag är det nämligen Miros födelsedag! :D Det är hela 11 år sedan han kom till värden. Givetvis ska det firas, kanske står han just nu och smaskar på sin tårta som jag och Johanna gjort. Knäckebröd, äpplen och morötter. Det blir även hans present, tror ärligt att han uppskattar den bäst av allt man kan ge honom, haha.



Firar ni era hästars födelsedagar?

Påskhoppning 2011

Publicerat av Jennie Börs den 22 April 2011 kl. 23:22 i Fotografering
Jag sa att jag inte skulle hinna fota någonting? Ojsan, jag fotade bara alla ekipage! Förutom typ de 4 första som Klara fotade. Fick nämligen byta lite arbetsuppgifter och sådär, men det gjorde ju inte mig någonting! Slänger upp lite bilder, men inte på alla ekipage för jag vill ladda upp de i 600px och då blir det ganska många bilder.






Btw, någon som kan se att det är Evita som är mamma till den är ponnyn?







Miro - 22 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 22 April 2011 kl. 22:30 i Ridpass - Miro
Red ett pass på banan i kvällsolen, det är så mysigt! Pernilla hade dessutom vattnat ute, ännu mer underbart. Med tanke pa att han hade lite skav igår så böt jag ut bettet med lösa ringar mot ett med fasta, fick bli Evitas bett. Först var han lite spänd, men det släppte mer och mer. Idag var han inte alls stark i galoppen, snarare seg? HAHA! Ganska nöjd med honom i alla fall, hade inte gjort något om han velat sticka in sina bakben liite längre under kroppen.

Blir ingen dressyrträning på måndag heller som det var planerat, Pernilla hade nämligen glömt att hon hade jour då. Så kan det bli ibland.




Ponnyn i hagen idag, Klara lånade min kamera för att fota Gerda och även Miro fastnade på några bilder .. :)

Evita - 22 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 22 April 2011 kl. 22:16 i Ridpass - Evita
Idag stod det Påskhoppning på schemat! Hon var så söt så med turkosa påskfjädrar i pannluggen och svansen. ;) Johanna hoppade 70cm med henne, framridning på utebanan. Jag såg inte så jättemycket av den, men hon hade tydligen varit lite seg sa hon. Tävlingen hölls innomhus. Felfri i grunden, bra runda men underlaget släppte lite någongång. Innan omhoppningen var Johanna tvungen att ta en vattenpaus, haha! Men sen red de igen, och det slutade med en första plats i 70cm! Minns inte riktigt vad de fick för tid men .. Evita blev lite taggad när det var dax för ärovarv, så det fick bli i trav. ;)


Racerponny!







Ylva, Evitas riktiga matte, efteranmälde sig till 90cm på henne. Grunden flöt på bra, underlaget släppte lite för för henne också på något ställe. (Kan tillägga att det gjorde det för ALLA som red på lite mer, det är minimalt med underlag nere vid läktaren. Jag stod och var livrädd nere i hörnet!) Sen i omhoppningen gick ettan och tvåan bra, men efter tvåan där jag inte sett att det släppt för någon annan släpper underlaget och de går omkull. Men som tur var så gick det bra för dem båda två!





Gräsklippare

Publicerat av Jennie Börs den 22 April 2011 kl. 00:32 i Vardag
Här kommer det några bilder från när Miro var ut och åt lite gräs! Gerda ville ha lite sällskap och Miro tackade inte precis nej till extra mat, haha. Men han hann rulla sig en sväng i boxen innan under den tiden jag var och hämtade lite flugspray, börjar bli sånna tider nu igen ..

Som ni ser på någon bild har Miro även idomin i mungipan, han hade fått början på ett litet skav av bettringarna som nypit honom. Så nu blir det att köra stenhårt på eggbettet tills det är borta, och givetvis idominsalva! Nu ska jag sova så jag orkar med Påskhoppning imorgon. Tyvärr kommer jag nog inte att hinna fota någonting. :(




Evita - 21 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 21 April 2011 kl. 23:49 i Ridpass - Evita
Johanna red henne på banan och jag hjälpte henne lite granna, men mest fotade jag. (a) Hon började med att trava fram och sedan galoppera, ut på hela fyrkanten och få upp en bra galopp. Evita taggade till ordentlig och ville baaara galoppera sen, tokan. ♥ Liten skrittpaus och sedan fick de trava över en bomserie i en åtta. Det var en linje med två parallelloxrar, så jag la ner båda två till varsin serie så fick hon ride över först ena, ner till skritt och upp i trav och över nästa. Evita ville givetvis gärna dra på lite fram till andra serien.

Sedan böt vi håll på det, då la jag upp bommarna i första serien så hon fick lyfta lite på tassarna och tänka, annars mal hon gärna bara över. Imorgon blir det Påskhoppning för deras del!


Bild från idag, finns en hel hög med fler om någon är intresserad.

Miro - 21 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 21 April 2011 kl. 23:45 i Ridpass - Miro
Red honom en sväng på banan. Red runt på lite volter och böt varv, flyttade lite för skänkeln. Varierade formen, började i en vanliga arbetsform och sedan satte jag mig ner och red ihop honom lite mer. Avslutade med att rida lång och låg, men han ville gärna krypa in med nosen. I galoppen var han stark och låg på, det är såååå kul att galoppera ute! Därför blev den inte så lyckad som jag önskat .. Men de kom ut och skulle ha lektion.

Johanna fotade lite granna, här kommer det lite bilder. :)






Vissa bilder har ju sin egna lilla charm .. ;)

Stalldag

Publicerat av Jennie Börs den 21 April 2011 kl. 23:14 i Vardag
Gick till stallet vid halv tre och kom inte hem för ens mot tio tiden någon gång tror jag, haha. Men mycker har jag hunnit med, så de så. Hjälpt Johanna att rida Evita, tagit in hästar, hjälpt Johanna att bada Evita, fotad lite på anläggningen, ridit Miro, betat med Miro (årets fösta gräs = glad Miro), tittat när mamma ridit .. Sen givetvis umgåts med diverse människor. :)

Har en hel hög med bilder som jag ska gå igenom, ser veerkligen ifram emot det. HAHA! Får väl se om det blir någon bilduppdatering, klockan börjar (tyvärr) bli mycket ..

Hos dig är jag stark

Publicerat av Jennie Börs den 21 April 2011 kl. 13:15 i Tankar & åsikter



Hos dig är jag stark, hos dig är jag underbar.
Hos dig har jag allt, där vågar jag stanna kvar.


Planer för dagen

Publicerat av Jennie Börs den 21 April 2011 kl. 10:32 i Vardag

Idag börjar jag dagen med att renskriva min uppsats eller vad man ska kalla det om förintelsen och andra väldskriget, snart är det ett avslutat kapitel för min del! Det jag är mest rädd för nu är att jag har skrivit för mycket, vi får nämligen skriva max tre A4 på datan och jag har snart skrivit två och har en bit kvar .. Aja, det löser sig nog i slutänden.

Efter lunch ska jag och Johanna upp på stan och posta min sommarjobb ansökan, jag har dessutom lovat hene att vi ska köpa glass (mutor vet ni!). Efter det ska jag hjälpa henne när hon rider, markarbete med Evita. Sedan ska vi smörja och fixa inför Påskhoppningen imorgon. Evita ska även få sig ett vårbad, hon är mer grå än brun på rumpan just nu.

Har insläpp även idag och efter det ska jag, mamma och Sofie fixa bilder till ett litet projekt. Vad tänker jag inte berätta. Ska även försöka få in ett ridpass på Miro någonstans. Vet inte vad vi ska hitta på, hoppas hans träningsverk har släppt så att jag kan sätta lite mer press på hans små bakben. I så fall tar vi ett lite mer ordentligt dressyrpass. Öppnor kanske? Det var grymt länge sedan vi gjorde det nu känns det som!

Intressant dag? Det beror ju på hur man ser det. Tar med kameran till stallet så kanske ni kan få lite bilduppdatering ikväll. :)


Sadlar, en historia försig

Publicerat av Jennie Börs den 20 April 2011 kl. 23:21 i Utrustning
Det här med sadlar är verkligen en hel vetenskap! Vet inte hur många dressyrsadlar vi provade att lägga på Miro innan vi hittade något som passade. Dressyrsadeln är jag i alla fall sjukt nöjd med, nästan så jag ska köpa en häst efter den nästa gång så jag inte behöver skiljas från den, haha. ;)

Men nu är det hoppsadeln som ska bytas ut. Egentligen vill jag inte skiljas från den älskade Stübben sadeln, den är verkligen bara bäst. Så otroligt skön att rida, man sitter verkligen som klistrad. Okej, ibland får man lite stolsits men det kan man köpa när det är en hoppsadel. Den passar Miro som handen i handsken, men inte när jag eller Johanna rider. Vi hamnar för långt bak i den så att den trycker honom i ryggen. Det är därför vi har den uppallad bak, för då blir det bättre.

Men nu till det jag skulle komma till. Jag vet i alla fall vad jag vill ha för sadel till Miro! En Albion K2, provred en sån på Evita och gudars så skön den var. Även om jag inte red i den så länge och så seriöst kändes det verkligen som man fick en bra sits i den och dessutom var den väldigt skön. Men vi vill inte lägga ut 16.000:- på en ny sadel, så därför letar jag begagnat för fullt! Men en svart 17" i rätt bomvidd verkar inte finnas, är den svart i rätt bomvidd är den en halv tum förstor och är bomvidd och tum rätt är den brun.

Och nej, vi vill inte ha en brun sadel. Det kanske låter töntigt, men ska jag vara ärlig: Miro är snyggast i svart! Och en halv tum förstor fungerar inte, provred en 17,5" och då hamnade jag i världens stolsits för att den var för stor.


Albion K2, bild lånad från google.

Johanna och Evita - Bilder

Publicerat av Jennie Börs den 20 April 2011 kl. 22:45 i Fotografering

Nu kommer det en hel drös med bilder på Johanna och Evita från lördagens hoppträning! Johanna har dessutom mer eller mindre beslagtagit min nya hjälm, bara för att hon inte får använda sin efter det att hon åkte in i väggen. :p










Nätverksdisken protesterar

Publicerat av Jennie Börs den 20 April 2011 kl. 21:20 i Allt & inget

Jag lägger alla mina bilder på en nätverksdisk, dels för att ha dem på ett säkert ställe om datan skulle gå sönder men även för att det ska vara enkelt att nå de även om jag sitter vid olika datorer här hemma. Mycket smart och praktiskt, så länge den vill fungera. Just nu verkar den vara offline, för den dyker inte upp bland de olika nätverken. Så ni får vänta med bilder tills de samarbetar igen. ;)

Jag vet inte varför jag skriver det här egentligen. Känner hur inläggen blir tråkigare och tråkigare för varje dag, men jag jobbar på det. Just nu känner jag även att jag har annat att fundera på ..


Evita - 20 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 20 April 2011 kl. 21:09 i Ridpass - Evita
Johanna red henne samtidigt som mig och det gick bra.

Miro - 20 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 20 April 2011 kl. 21:07 i Ridpass - Miro

Joggade honom i ridhuset, tror han hade lite träningsverk i bakbenen! Speciellt i höger, för det ville han helst inte sätta in under sig alls. Men bitvis kändes han riktigt fin, helt stadig med bra stöd i handen och bara går som en klocka där. I galoppen vart han lite loj och ville mest bara krulla ihop sig och tänka bakåt och gick inte fram riktigt ärligt till handen, men blev lite bättre när vi rullat på en liten stund.


Påsklov

Publicerat av Jennie Börs den 20 April 2011 kl. 15:33 i Vardag
Nu är det påsklov! Ska bli skönt att få hela 11 dagars ledigt från skolan. Har har visserligen lite skolarbetet att göra, men det får jag väl helt enkelt leva med. När jag kom hem från skolan tog jsg mig en skål glass ich kollade läget på alla bloggar med mobilen. Nu är glasen visserligen flyt men mobilen finns fortfarande kvar i handen. Om ungefär en timme ska jag upp till stallet och Rabin hästarna. Sen ska det ridas och sådär. Uppdatering blir det helt enkelt ikväll. :-)

Evita - 19 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 19 April 2011 kl. 22:29 i Ridpass - Evita

Red henne på dagens dressyrlektion. Började med att flytta lite för skänkeln i skritt in mot mitten på ena långsidan och ut igen, de var extremt jobbigt enligt henne. Red sedan lite på volterna, öka och minska lite och sedan galopp åt båda varven. I traven blev hon finare och finare med tiden och i galoppen jobbade jag bara framåt och att hon ska runda sig runt innerskänkeln.

Sedan red vi öppna (men på Evita blir det bara bogen in), red så vi vände rätt upp varje gång vi kom till A så att vi hela tiden fick växla varv. I början var hon ganska stretig i båda varven i bogen in, men ju fler man gör desto bättre accepterar hon att hon faktiskt ska jobba. Och skillnad är det, första gången jag red bogen in tvärstannade hon och frågade vad i helvete vi gjorde för något.

När vi travade av fick vi rida innan för fyrkantsspåret och då var hon verkligen mycket jämnare jämfört med början. Hon kändes fin. :)


Miro - 19 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 19 April 2011 kl. 22:23 i Ridpass - Miro
Johanna och pappa promenerade honom för han ner och upp för reningsverksbacken.

Glad tjej

Publicerat av Jennie Börs den 19 April 2011 kl. 19:39 i Allt & inget

Kollade nyss hur det gått med gymnasievalet, och jag kom in på mitt första val! :D Digital Design på Helix, som jag nämnt tidigare. Ligger dessutom en bra bit över medianen så borde inte vara några som helst problem att komma in på riktigt heller sen. Om man tittar på poängen kom jag in på alla program som jag sökte, så det var ju bra det också.

Vad har ni andra kommit in på? :)


Pikeur

Publicerat av Jennie Börs den 18 April 2011 kl. 21:45 i Shopping


Idag kom min Pikeur kavaj! Satte in en annons på Hästnet att jag sökte en, och redan fem minuter senare fick jag ett svar på den här. En svart Pikeur Diana i storlek 36, den sitter verkligen perfekt. Den hade kunnat varit liite bredare i axlarna och något längre i ärmarna, men det är inget man tänker på. Bara man känsla. Ska fixa bilder när den sitter på imorgon tror jag. :)

Fick även ett par vita ridbyxor med till ett bra pris, dock tror jag inte ens att det är någon idée att jag provar dem för de såg jättesmå ut. Men ska lägga ut de på annons.

Miro - 18 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 18 April 2011 kl. 21:38 i Ridpass - Miro
Dagens dressyrträning kan sammanfattas på ett sätt: Gud vilken ponny jag har! Idag har jag ridit med dressyrspö hela passat och det fungerade superbra. Ibörjan var han spänd, men han fick mycket bättre energi än utan. Sedan slappnade han av bättre och bättre. (För er som inte vet, Miro är ingen älskare av spön. Man kan dra det längs hela kroppen och på alla kroppsdelar utan att han tycker det är läskigt. Men när man får det i handen och det fladdrar lite blir han osäker och upprörd. Han tycker även att ljudet som kan bli är lite läskigt, haha. Men han lär sig!)

Red på lila fyrkanten och på en 20m volt. Och sen ut på fyrkanten lite då och då något varv för att känna att jag fick med mig allt även där. Han blev bara finare och finare, bjöd av sig själv ovh hade en satas energi till och från. Bromsa med magen? Jo tack! Att förklara den där känslan med ord, det går inte. Men jag vet precis vad det är som jag ska leta i, för när han är sådär perfekt på plats då är det bara att tuta och köra, typ. (a)

Ångrar att inte filmkameran följde med idag, det måste jag då säga. Men nästa vecka ska jag nog försöka få med det, då är han kanske ännu finare? Vi har kommit väldigt långt på de här tre veckorna, det kan jag då konstatera!


Jag tyckte inte att ni behövde se all pennor och grejor som mina kusiner haft som jag inte orkat plockat ihop när jag tog bilden. ;)

Dagens outfit på mig, fast hade ett par rosa stövelstrumpor istället för de där på bilden! Sen hade jag inte det rosa hårbandet, utan snedbena med hårnålar. ^^ Miro hade sitt rosa sjöhagen schabrak och BT-jump skydd runt om, samt silvriga swarovskipannbandet. :)

Evita - 18 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 18 April 2011 kl. 21:16 i Ridpass - Evita
Vila

Varje gång jag ser dig slår mitt hjärta dubbla slag ♥

Publicerat av Jennie Börs den 18 April 2011 kl. 12:41 i Fotografering




Jag blir så glad!

Publicerat av Jennie Börs den 17 April 2011 kl. 22:32 i Allt & inget
Idag har statistiken varit på topp, härligt! Dessutom har ni varit väldigt effektiva på att kommentera, så duktiga borde ni vara varje dag tycker jag, haha. (a) Det är verkligen mycket roligare när man får feedback på det man skriver.


Klart dagens bästa kommentar!

Nu på kvällen har jag redigerat bilder på Miro och Evita från igår, så kanske slänger upp dem imorgon om jag hinner. Sen ska även bilder på de andra som hopptränade redigeras. Men morgondagens schema är ganska fullt, skola mellan halv nio och tjugo i fyra. Efter det hem och äta och byta om, för klockan halv sex ska vi lasta Miro och åka till Hedenslund och träna för Pernilla! Det betyder att jag inte är hemma för ens vid bortåt åtta tiden igen. Men någon uppdatering ska jag då allt hinna med i alla fall. :)

Nu ska jag ladda upp med Ponnyakuten innan det är dax att sova, ska bädda ner mig i sängen med datan på magen. Liksom varje söndag. Edit: Det där sista skojade jag bara om .. Det hade ju inte kommit ut något nytt avsnitt! :(

Miro - 17 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 17 April 2011 kl. 21:33 i Ridpass - Miro
Johanna red honom på banan samtidigt som mig. Lät på henne som att det hade gått bra, förutom att hon varit lite spänd.

Evita - 17 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 17 April 2011 kl. 21:32 i Ridpass - Evita
Gjorde ett försök till att rida lite seriös dressyr på banan, det sket sig dock ganska totalt. Först lyssnade hon inte för fem öre, men efter att fått galoppera av sig lite gick det bättre! Då travade jag av henne lång och låg och var nöjd för idag. Hon kändes faktiskt hyffsat fin i galoppen också till och från, även om vi egentligen mest busade runt.

Ny header?

Publicerat av Jennie Börs den 17 April 2011 kl. 12:51 i Allt & inget
Jag är grymt sugen på att fixa en ny header! Det är något som jag ska försöka jobba med på lovet, tror jag allt. :) Tre dagar kvar i skolan och sen väntar ett härligt påsklov. Fast vad jag ska göra på det är ju en annan fråga, det enda som är planerat är att jag ska skriva klart en so-uppsats. Sen stallet, stallet och stallet.


Header nummer ett, minns ni?

Gårdagen

Publicerat av Jennie Börs den 17 April 2011 kl. 12:18 i Vardag
Igår hade jag en data fri dag, de ni! Vaknade vid åtta tiden och hade världens mensvärk som inte gav sig för ens vid elva tiden, verkligen bra start på dagen. Inte. Vid halv tolv var jag uppe vid stallet med kameran i högsta hugg och fotade årets första hoppträning utomhus! Fotade även på Miro när han stod i hagen och soolade, bilder kommer när de är redigerade och allt.

Passade även på att anmäla mig på Programridning den första maj, rider LB:1 på Miro. Som det ser ut nu ska den vara ute, härligt! Anmälde mig även på en kurs i sommar, i år blir det Dressyr special för Pernilla. Tra dagar är den, de första två dagarna rider man ett pass på förmiddagen med inriktning med lösgjordhet, inverkan och sits och på eftermiddagen blir det mer skolor och sånt. Sista dagen tror jag att det bara var ett pass på förmiddagen. Tror jag rider Miro alla pass, möjligtvis att jag rider Evita sista dagen. Det är i början av juli, perfekt att få träna lite inför NF-SM!

När jag kom hem rullade det på med dusch och sen fixade jag iordning mig. Mamma fyllde år i fredags så igår hade vi huset fullt till halv ett idag. Därför hann jag inte sitta vid datan, det kändes lite osocialt. Sen att jag satt och kollade FB, bdb och andra bloggar i mobilen är en annan sak. Jag var ju i alla fall närvarande. ;)


Bara för att Felicia är grymt saknad! ♥

Miro - 16 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 16 April 2011 kl. 22:01 i Ridpass - Miro
Vila

Evita - 16 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 16 April 2011 kl. 22:00 i Ridpass - Evita
Johanna hopptränade henne för Susanne, första hoppträningen ute! (Vilket betyder att nu kan man inte rida runt som man vill i paddocken, för det står hinder ivägen ibland ..) Det gick i alla fall bra för dem att hoppa, Evita var pigg och glad som vanligt. :) Bilder kommer någon gång, jag var nämligen där och fotade.

Veckans fråga

Publicerat av Jennie Börs den 15 April 2011 kl. 23:15 i Frågor och Svar

Hur ser Din drömponny/drömhäst ut? Färg? Ras? Exteriör? Utbildningsnivå? Personlighet? - Några hjälp frågor, alltså inget ni måste svara på. Kanske kan ni svara på hur den ska vara ur andra synvinklar också? Svara på!

Självklart kommer jag själv att svara på precis samma fråga i ett annat inlägg, blir nog ett tidsinställt i veckan!

Årets första tävlingar

Publicerat av Jennie Börs den 15 April 2011 kl. 22:35 i Tävling
Nu har jag anmält mig till två tävlingar, de första för i år! Första blir i Insjön den 7 maj, rider en LC:1 och en LB:1 där. Nästa blir helgen efter, den 15 maj hemma i Säter. Då blir det en LC:2 och en LB:1. Rider två program, då kanske han förhoppningsvis slappnar av bättre i andra klassen.

Jag har inga förhoppningar alls, mitt enda mål är att komma runt hela programet. Sen ska jag även helst rida också och inte bara åka, för då vet jag hur det blir = Miro kör sitt eget race och jag följer bara med. Men vi har tränat en hel del sedan den där tävlingen så och jag har lärt mig mer om hur man verkligen måste rida honom för att han ska vara på plats.



Nej, han är inte bara lite snygg den där ponnyn .. ♥

Evita - 15 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 15 April 2011 kl. 21:39 i Ridpass - Evita
Johanna red henne på banan samtidigt som mig. Hon tyckte att det gick sådär.

Miro - 15 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 15 April 2011 kl. 21:32 i Ridpass - Miro
Red ute på banan idag igen. Han kändes fin, men lite lat. I galoppen ville han helst göra sig stark och köra lite race, så han blev lite arg när jag sa att vi inte alls skulle göra det utan galoppera lugnt och fint. När jag dessutom samlade ihop honom ordentligt blev han arg och kickade till lite en gång. Men han kan faktiskt samla sig ganska mycket nu utan att bryta av till trav! När jag travade av blev han riktigt avslappnad i en lång och låg form, duktig kille. Men lite trött var han allt efter ridpasset. :)


I höstas

10 månader ♥

Publicerat av Jennie Börs den 14 April 2011 kl. 21:46 i Allt & inget


Bilden togs för exakt tio månader sedan, när han precis blivit instrallerad i sin nya box. Mycket har hänt sedan dess, framgång och motgång. Men en sak är säker, jag ångrar ingenting. Inte en endaste sekund!

Miro - 14 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 14 April 2011 kl. 21:41 i Ridpass - Miro

Eftersom allt var bra när Tobbe kollade honom så satt jag upp och kände igenom honom på ridbanan. En helt annan häst jämfört med igår! Idag var han verkligen helt normal igen, kände ingenting av det som var igår. Kände bara det vanliga, "nej, jag tycker faktiskt att det är onödigt att sätta under högerbak!". Men annars gick han som en klocka! Travade och skrittade bara i båda varven och krävde inte speciellt mycket av honom, bara att han skulle vara lång och låg och det var han. Han var verkligen jättetrevlig.

Imorgon var det egentligen planerat vilodag, men jag sitter upp och rider lite i alla fall. Ska galoppera lite då också. Hoppas han kännd lika fin som idag!


Evita - 14 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 14 April 2011 kl. 21:36 i Ridpass - Evita
Johanna red henne på lektion idag. Det hade gått bra och Evita hade varit vääldigt trött på slutet!

Miro mår bra!

Publicerat av Jennie Börs den 14 April 2011 kl. 21:33 i Vardag
Åkte direkt till skolan efter stallet, mamma och papap tog med sig ombyte när de kom upp. Hade insläpp idag, blev jag, en skötare och sen fick mamma och pappa hjälpa till lite eftersom de andra skötarna hade teori, så vi tappade tre stycken av de ordinarie. Alla hästar skötte sig bra i alla fall.

Vid fem tiden ungefär kom Tobbe och kollade Miro. Han tittade hovarna och longerade honom på stallplanen men han kunde inte se någonting. Han tyckte bara att vi skulle fortsätta rida på som vanligt, skönt det! Vad det var för någonting igår är en annan gåta.


Miro - 13 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 13 April 2011 kl. 21:28 i Ridpass - Miro
Alltid ska det vara något .. Skrittade fram honom för hand en ganska lång stund och sedan satt jag upp och började trava. Kände på en gång att det var någonting som inte kändes rätt. Han kändes knackig och ojämn. Mamma var med och hon sa att det inte såg ut som vanligt, så hon gick upp på läktaren och hämtade Mia. Hon tittade och tyckte också att det såg lite konstigt ut. Men inte hela tiden.

Hon gick upp på läktaren igen och strax efter det gjorde han något jättekonstigt med baken, och då verkade det verkligen som det var något som inte stämde. Jag provade rida på framåt eftersom han kanske bara kunde vara lite stel men nej. Jag satt istället av och kollade hovarna. Han var varken varm eller svullen och ingen sten som klämde någonstans. Jag ledde runt honom några varv och jag och mamma funderade på vad vi skulle göra. Det slutade med att vi ringde och frågade Cissi vad vi skulle göra för någonting.

Hon kom ner nästan på en gång. Jag satt upp igen och travade honom på en liten volt. Böt varv fram och tillbaka och sådär. Hon konstaterade att det var högerbak, och speciellt när jag böt varv. Hon kände också igenom benen men kände varken svullnad eller värme. Men lite ökad puls i högerbak och hon kände även på hoven och hon trodde det kunde vara en liten hovböld som spökade.

Hon skulle ringa och höra med Tobbe imorgon bitti och höra hur hans dag såg ut. Han kanske kan svänga förbi om han ändå har vägen förbi. Annars får vi väl se.


Min fina, du måste vara bli bra snart igen .. ♥

Evita - 13 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 13 April 2011 kl. 21:18 i Ridpass - Evita
Red i paddocken, fokusen låg överallt utom på mig typ. Men hon var riktigt din i högervarvet till och från, till och med i galoppen började hon komma neråt riktigt bra! Vänster var mest pannkaka, ställde man innåt bet hon sig bara fast och ställde man utåt gick hon och spännde sig och tittade på omgivningen. Evita är Evita. :)

Älskling ♥

Publicerat av Jennie Börs den 13 April 2011 kl. 16:06 i Fotografering
Min finaste prins. Ni anar inte hur lycklig jag är att jag fick chansen att få just honom. Man lär sig verkligen att rida ordentligt och för att få honom sådär helt perfekt, ja, då krävs det ridning. Man kan inte sitta och sova, än så länge tar det mig en hel träning i princip. Men det går framåt och att få de där "aha"-uppleverserna gång på gång är otroligt häftigt.








Smakprov

Publicerat av Jennie Börs den 12 April 2011 kl. 22:00 i Fotografering


Smakprov från gårdagens träning! Lite mer bilder kommer imorgon, jag orkar inte sitta och ladda up de nu. På bilden är jag faktiskt ganska nöjd med min sits, handen ska ner en aning men bilden är tagen precis när jag börjar samla honom inför en vändning i hörnet. :) Och erkänn, visst passar schabraket super!?

Miro - 12 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 12 April 2011 kl. 21:08 i Ridpass - Miro

Vi promenerade på ridbanan i 20min, + att vi travade två långsidor. Allting gjorde jag för hand, tänkte bara att han skulle få röra på benen från gårdagen. Tror han hade liite träningsverk, såg ut så på honom när jag travade lite med honom. Han var snäll och kolugn, gick och filosoferade lite i sin egen värd.


Evita - 12 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 12 April 2011 kl. 21:04 i Ridpass - Evita
Hoppade henne på dagens lektion. Först var hon vväldigt seg och nochalant, men tog ett spö och då kom farten igång. Travade fram och sedan travade vi en bomserie på hörnlinjen och efter den fattade vi galopp och låg ett varv på volten. Upprepade flera gånger och det gick bra. Sedan red vi slalom mellan block på en annan hörnlinje (i andra varvet) och fattade galopp när vi kom ut på spåret och in på volten. Lite stretigt och sådär i slalomen, hon är ju inte speciellt böjlig i sidorna när det gäller sånt där. Men överlag fick jag till riktigt klockrena fattningar i båda varven!

Sedan till övningen. Vi red in från ena långsidan och in i slalomen, vid A vände vi direkt in på nästa hörnlinje och över bomserien. Räta ut och hoppa ett kryss. La sedan på en oxer låg på en diagonal från F och sista gångerna la vi även till slalomen efter vi hoppar oxern. Det blev bättre och bättre för varje runda tycker jag. Hon lyssnade ganska bra och hoppar som vanligt snällt. Någon gång blev det ett ganska stort språng men det är bara att hålla i sig och följa med. Hon blev lite bonglig i slalomen när den låg som avslutningen, men det fungerade. Jag är nöjd med henne! :)

Bra dag?

Publicerat av Jennie Börs den 12 April 2011 kl. 20:57 i Vardag
Början var kanske inte den bästa, mamma väckte mig och Johanna fem i åtta! Mystiskt, jag tror fullständigt på att det är alarmen som strulat, för Johanna har tre inställda och jag två (man kan inte ändra znoozen, och 10 min är lite väl mycket) och det krävs dessutom hjärnkapacitet för att stänga av dem helt.

I alla fall, det blev att cykla till skolan, tur jag kan vara snabb. Dagen har inte varit jättespeciell, på idrotten fick de som ville doppa sig i sjön. Vi skulle haft isvak men isen var inte tillräckligt stark. Men jag var publik, det räckte för mig.

Hem och åt och böt om och sedan väntade stallet. Mockade både boxarna och började fixa iordning Evita för lektion. Direkt efter lektionen hade vi i us ett litet extra möte inför ett ganska spännande projekt. Dock tänker jag inte avslöja något. Nu ska jag redigera bilder!

Hindret borde nog sänkas ..

Publicerat av Jennie Börs den 12 April 2011 kl. 11:18 i Allt & inget


Vad säger ni? Borde de inte ta och sänka hindret lite granna? HAHAHAHAHA!

Miro - 11 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 11 April 2011 kl. 22:08 i Ridpass - Miro
För det första, bara så alla lägger det på minnet är Miro typ livrädd för ljudet som blir när man drar upp eltejp från rullen. Han snurrar runt som en galning i boxen i panik, det roliga är att ljudet knappt märks och att det gick bra att tejpa tre ben, men på det fjärde var det livsfarligt!

Till dagens träning! Tränade i Hedenslund för Pernilla, började med att bara rida på framåt för att få honom vaken. I ett fantastiskt ljud till min extremt gnisslande stövlar! Måste nog byta fett till dem, har nått skofett men det gnisslar som fan i början tills det lagt sig lite. Tillbaka till träningen. Sedan red vi på lilla fyrkanten med vändningar i hörnen i båda varven i skritt och trav och även snurrar åt båda hållen idag igen. Höger snurren satt verkligen bättre idag, vänster är lite värre eftersom den där högersidan är lite svagare .. Red sedan på lilla fyrkanten i galopp och det gick bra även det, lite klurigt men det fungerade.

Han tycker det är drykt och tappar bjudning, men på slutet när han verkligen tog i, fantastisk häst! Den känslan är verkligen oslagbar ..

Mamma tog lite bilder som ni kan få en annan dag. Nu har jag annat att göra. Tur jag hade några tidsinställda idag.

Evita - 11 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 11 April 2011 kl. 22:00 i Ridpass - Evita
Vila.

Visste du att ..

Publicerat av Jennie Börs den 11 April 2011 kl. 12:14 i Allt & inget
.. Miros ena framknä sitter högre upp än det andra?

.. om man ska se tävlingsmässigt ses han mer som en hopponny?

.. han älskar att bli kliat runt och i öronen?

.. han har ett jack i vänster öra?

.. han är född i Tyskland?


Failbilder - Miro

Publicerat av Jennie Börs den 11 April 2011 kl. 11:59 i Allt & inget

Vissa är mer charmiga än andra .. Och ni förstår kanske varför jag inte hoppar honom?
















Sommaren är påväg

Publicerat av Jennie Börs den 10 April 2011 kl. 21:00 i Vardag
Ja, det är den verkligen! För nu är hela höskulle full med hö som hästarna ska äta upp i sommar. När man går förbi under höskullen vid fodertratten luktar det verkligen hö, det luktar verkligen sommar!


Kass mobilbild, men ni ser ju att det är ganska mycket!

Jag har även borstat en lerig Miro, han är verkligen så tacksam .. Det finns inga spår ifrån att jag badade honom för en vecka sedan, eller jo, bortsett från att han inte är fullt lika äcklig i pälsen från svettrester. Manen behöver dock fixas, jag har börjat rycka ur den så den blir tunnare men sen ska den bli ännu lite tunnare och även kortare. Det sistnämnda får nog saxen stå för!

Evita - 10 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 10 April 2011 kl. 20:04 i Ridpass - Evita
Skrittade ner i reningsverket. När vi kom ner började hon testa som fan. Först skulle hon inte gå förbi planket men det var inte speciellt svårt att övertala. Sen vägrade hon gå över bron, tönt. Bara rent test, man märker ju på henne att hon inte är rädd för fem öre. Men efter en diskussion gick hon över. Först skulle hon bara vända runt och dra iväg (i skritt) hemåt. Men så fort hon gjorde så låste jag ytterhanden mot mankammen och ledde åt andra hållet. Hon provade även backa, men det knäckte mig inte heller. När vi gått över bron gick jag över till andra sidan igen, det var ganska isigt där nere och hon har inga broddar längre. Bara för att gick vi över en gång till, och då gick hon hur glatt som helst med öronen framåt. Och det gjorde hon hela vägen hem också.

Miro - 10 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 10 April 2011 kl. 19:57 i Ridpass - Miro
Det blev vila .. Hade bokat ridhuset för att jag skulle rida, men jag vaknade vid tio och insåg att jag skulle rida om en timme och ja. Men han dör nog inte av det! Blir bra med en vilodag idag, för förhoppningsvis blir nästa veckas planering lite lättare då!

Statistik problem?

Publicerat av Jennie Börs den 10 April 2011 kl. 18:46 i Allt & inget
Har sett på många bloggar att de haft problem med statistiken, och jag förstår dem. Det verkar lite smått ovesentligt att jag tappat så mycket läsare så jag haft 3st idag? HAHAHA! Det går lixom inte ihop eftersom jag fått typ 5 kommentarer av olika människor.

Men jag har kopplat bloggen till susnet för att fortsätta kunna hålla en säker koll på statistiken, trots att blogg krånglar.


Hur kunde jag vara så dum?

Publicerat av Jennie Börs den 10 April 2011 kl. 14:39 i Frågor och Svar
Förstå min ironi i rubriken ..
En av de nedlåtande kommentarerna igår tänker jag faktiskt svara på här. Det är den enda som fick vara kvar på bloggen, de andra är raderade. Frågan i sig är kanske en smaksak från person till person, men den stäldes på ett sätt som gjorde att jag som mottagare dels fick mig en tankeställare samt att jag kände mig ganska idiotförklarad.



Min motfråga är, varför inte? Enligt mig är det en väldigt allsidig ponny som kan gå hoppning som dressyr. De är väldigt trevliga individer som är ganska lugna och trygga i sig själv och trevliga att ha att göra med. Varje ponny har på något sätt sin egna personlighet och utseende, det sist nämna kan verkligen variera kraftigt från ponny till ponny.

Innan vi skaffade Miro hade jag ingen större erfarenhet av rasen, de var bara en ras i mängden i mina ögon. Men jag förstår verkligen charmen med dem nu. Även om de flesta ponnyer som vi provred var just New Forestar eller hade det i sig betyder inte det att vi skulle ha en, nej, det var helt enklet slumpen som avgörde det. Det hare lika gärna kunnat bli en Connemara eller import! Miro hade det som en ponny skulle ha, han var välriden och hade kapacitet. Det sistnämnda är något jag faktiskt inte fattade förrens efter kanske tre fyra månader efter han hamnat i våran ägo.

Evita var väl en slump hon också, egentligen. Vi bestämde i stort sätt oss för att ta henne innan hon ens var provriden. Men vi visste vem hon var och hade följt henne under flertaket år. Ska jag vara ärlig hade vi nog aldrig köpt henne om det varit en ordentlig provridning, hon var verkligen inte min typ av häst. Men jag ångrar inte att vi tog hem henne, hon är en riktigt bra läromästare!

Jag hoppas verkligen att du som skrev kommentaren svarar på min motfråga som jag ställde i bloggen. Jag vill verkligen veta vad du sätter din grund på. Det verkar som du gillar att fråga folk lite halvdumma frågor, fick i alla fall den känslan om man lästa dina kommentarer. :) Tacksam för svar! Även från er utomstående.

Negativa kommentarer

Publicerat av Jennie Börs den 09 April 2011 kl. 22:05 i Tankar & åsikter

Jag vet att jag inte ska ta åt mig, men lik förbannat gör jag det i alla fall. Men man börjar ju nästan fundera hur man kan få flertalet negativa kommentarer inom loppet av 24h? Både på bloggen och bdb, dessutom. Jag har raderat de som var flest nedlåtande, de hör ändå inte hemma här.

På förmiddagen hade jag motivation till att blogga, men den åker ner i botten när man har fem stycken nedlåtande kommentarer när man tittar in på bloggen. Det roliga är att det är helt random människor som aldrig kommenterat förut. Tack för att ni gjorde mig på dåligt humör.


För mig är du perfekt, vad de andra tycker bryr vi oss inte om.


Miro - 9 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 09 April 2011 kl. 21:41 i Ridpass - Miro
Var inte alls motiverad till att rida, jag ville bara lägga mig i sängen med en bra bok och drömma mig bort, ungefär. Men ridning blev det i alla fall, dock ett "stockholmspass". Det innebär att man travar fram, galopperar fram och travar av. Han kändes fin i alla fall, kom verkligen ut på yttertygeln i båda varven. Bara nöjd med min fina.


Evita - 9 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 09 April 2011 kl. 21:34 i Ridpass - Evita
Tränade dressyr för Cissi idag, nyttigt! Började med serpentiner och sedan blev det öppnor, där dog Evita lite. Avslutade med att galoppera öppna delen på volten. Jag är nöjd med henne, hon gjorde verkligen sitt bästa. När jag red, då var hon på plats. Sen får man ju ingenting gratis eller av sig själv. Hon surade ut några gånger, gudars så söt hon är då alltså!

Hon kommer nog ha lite träningsverk imorgon, så det blir att ta det lite lugnt.


Bloggtorka

Publicerat av Jennie Börs den 08 April 2011 kl. 22:55 i Allt & inget
Känner att bloggen blir tråkigare och tråkigare för var dag som går! Försöker fylla ut små tomrum så gott det går, men min hjärna har slut på idéer. Har ni förslag, kom gärna med dem. Jag kan ju i alla fall försöka knåpa ihop ett inlägg. Om inte annat kan det vara bra att gå tillbaka och titta när nästa period kommer.

Nu ska jag försöka knåpa ihop en outfit till er läsare, herre gud vad ni alla har fuxar, haha. Bara för jag tycker att det är tråkigast att komma på outfiter till dem eftersom färgen är lite klurig. Men jag ska försöka, när jag är färdig med den här fuxen tror jag faktiskt att jag har en annan färg på häst. :)

Kärleken till en häst

Publicerat av Jennie Börs den 08 April 2011 kl. 22:48 i Tankar & åsikter
För andra är det svårt att förstå, hur ett djur på fyra ben kan betyda så mycket. Det är ju "bara" en häst och de passar bäst på mackan, hur många gånger har man inte fått höra det i sitt liv? Icke-hästmänniskor förstår inte det starka bandet mellan människa och häst, de vet helt enkelt inte vad äkta kärlek och vänskap betyder.

Men vi förstår, vi hästmänniskor. För oss betyder det allt när hästen gnäggar när man kommer gåendes eller de sakta lägger huvudet på axeln. Hästarna förstår allt, utan att vi ens behöver förklara. De lyssnar och tröstar. I vått och tort finns de där, vid glädje eller sorg. Våra vackra, fyrbenta vänner. Känslan är helt obeskrivlig, det är någonting som man måste uppleva för att förstå.

När jag skrev min uppsats till NP i svenska skrev jag om just det här ämnet, "Ett ljus i mörkret" var rubriken. Eftersom den skulle vara personlig och skriven ur författarens perspektiv skrev jag om mig och Miro. Jag blev väldigt nöjd med den, visst, finns några små detaljer jag hade kunnat fixa till sådär i efterhand men den var absolut inte dålig. Tyvärr får jag inte se den mer, eftersom den ska ligga inlåst i ett skåp i flera år. Det jag skrev om var i alla fall mina egna tankar mellan sambandet häst - människa, hur de gav en kraft och energi när det kändes motigt men att de samtidigt var den man delade sin glädje med. Hade gärna velat dela med mig av den här på bloggen, men det går ju tyvärr inte för sig ..

Miro - 8 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 08 April 2011 kl. 22:01 i Ridpass - Miro
Red i ridhuset, blev ett ganska kort men effektivt pass! Jogga igång och sedan lite galopp, gudars så fin han var i högergaloppen! Galopperade verkligen igenom hela kroppen och sög tag ordentligt i bettet! I traven var han lite små stretig till och från, speciellt när jag krävde att han skulle sätta under sig extra eller flytta lite för skänkeln. Men på slutet var han fin, kändes super i vänstervarvet verkligen. Han kom verkligen ut på yttertygeln. :)


Evita - 8 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 08 April 2011 kl. 21:52 i Ridpass - Evita
Sadelutprovning, Evita skötte sig faktiskt bra även om det var superduper tråkigt. Hon var även pigg och glad, tusan vad hön bjöd framåt! Sen skulle jag rida med typ glappande tyglar (fråga inta varför, det är säkert för att man ska se hur de ligger bättre eller nått) och då var det inte så jättelätt att möta upp henne, men bra att få träna att bromsa med enbart sitsen (dock är det lite lättare att komplitera med förhållningar). I galoppen busade hon till det och ruskade på huvudet flera gånger, hon är bara för söt. ♥

Tror det slutade med att valet står mellan två stycken sadlar, vilken det blir får vi helt enkelt se. Det är inte vi som bestämmer vilken eftersom det inte är vi som betalar, men för mig känns det som det kvittar om det blir den ena eller den andra. Det var typ lika sköna att rida i, de var de sadlar som var skönast att rida i av alla vi provade faktiskt!


Tävlingsschabrak

Publicerat av Jennie Börs den 08 April 2011 kl. 17:34 i Shopping



Idag hämtade pappa ut tävlingsschabraket som kom i onsdags! Han var dock inte så sugen på att gå in på Aubiose då eftersom han varit in där fredag, lördag, måndag, tisdag, haha. Han fick en hink också, en stor gul som det står Aubiose på, vi skänkte den dock till klubben eftersom vi inte har någon nytta av den.

Jag tycker i alla fall att det blev snyggt! Jag hade egentligen tänkt mig en ljusare grå, men det blev riktigt snyggt med den mörka faktiskt! Blev lixom lite mer kontraster i det hela, en ljusare hade nog flytit ihop lite med det vita. Blir nog snyggt med både vita eller rosa lindor till.

Np engelska

Publicerat av Jennie Börs den 08 April 2011 kl. 12:11 i Vardag
Bara skrivprovet kvar, sen är allt färdigt! Nu sitter jag hemma och har precis ätit. Samtidigt som jag åt läste jag blixtar på mobilen, haha. Även denna uppdatering är från den. Ska snart byta om och gå upp till stallet. Med update blir det ikväll!

Visste du att ..

Publicerat av Jennie Börs den 08 April 2011 kl. 11:06 i Allt & inget
.. jag provat/hållt på med en hel rad olika sporter som tex fotboll, friidrott och hockey?

.. jag varit med i både TV och radio?

.. mitt högra långfinger är väldigt tjockt i översta leden för att Blacky drog till det för ungefär 3 år sedan?

.. jag har VG i tyska utan att jag själv vet hur det gått till?

.. jag var i Thailand i samband med Tsunami-katastrofen 2004?

Livet rullar på

Publicerat av Jennie Börs den 07 April 2011 kl. 22:34 i Vardag
Jo, det gör det. Med två ponnyer att rida och skola så har man fullt upp dagarna i ända. Idag blev det ju bara en ponny eftersom det blåste något förskräckligt ute, det var så det var svårt att gå normalt pga av de starka vindarna. Idag har vi haft bad på idrotten, vi har tränat livräddning inför det kommande provet. Det blir nog inga problem, jag kan dyka och bogsera .. Dessutom är idrottsläraren duktig på att ge beröm för hur alla simmar och de flesta gör det vääääldigt bra, haha.

Imorgon ska jag till skolan och göra np i engelska, läs och hör som säkert de flesta andra nior redan vet. Efter det är jag ledig resten av dagen, Birgitt kommer nämligen hit igen för att kolla och prova sadel till Evita. Miro ska ridas han också, planen var att rida han mellan 6 och 7 på kvällen, men hoppsan, de hade visst glömt att de var lektioner!? Fick helt enkelt bli att rida honom efter alla lektioner eftersom jag inte vill rida innan med hästar som alla kan vara lite, ja, i luften. Drar någon annan igång hänger Miro gärna på och drar Miro igång så hänger de andra på, haha!


Köttbulle i hagen i vintras!

Miro - 7 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 07 April 2011 kl. 22:20 i Ridpass - Miro
Blev en snabbis i ridhuset. Det betyder ungefär 20min i trav. Han var ganska lat, men travade över en liten bomserie och det gick bra. Annars kändes han ganska fin, imorgon får vi nog ta ett lite ordentligare pass .. Idag var vi ett riktigt hoppekipage, med luva och matchande schabrak. Själv hade jag Lamicell hjälm, MH jacka och jaa ..

Evita - 7 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 07 April 2011 kl. 22:17 i Ridpass - Evita
Vila. Hade planerat att rida ut, men eftersom det bokstavlingen blåste storm ute så ställde jag in det.

Pikeurkavaj sökes

Publicerat av Jennie Börs den 06 April 2011 kl. 21:37 i Utrustning

Nu är det så här att jag söker en ny kavaj eftersom jag inte är nöjd med den jag har. Jag har väldigt svårt att hitta kavajer som sitter bra i billigare prisklasser eftersom jag är byggd som jag är och för att hitta en som sitter snyggt måste jag betala runt 2000:- och det tänker jag inte göra eftersom jag inte direkt tävlar på någon hög nivå.

Jag har i alla fall provat en Pikeur kavaj på Aubiose för att få ett hum om storlek osv. Är det någon där ute som har en svart Pikeurkavaj i storlek 36 över som ni kan tänka er att sälja? Hör gärna av dig till mig om pris, modell osv. Du kan skicka en kommentar (kom ihåg att skriva med din mejladress) eller mejla mig direkt på [email protected]


Evita - 6 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 06 April 2011 kl. 20:49 i Ridpass - Evita
Vila

Miro - 6 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 06 April 2011 kl. 20:49 i Ridpass - Miro
Vila

Stigbyglar och ryktgrejor

Publicerat av Jennie Börs den 06 April 2011 kl. 20:48 i Vardag
Miro lever livet, det är lera i hagen! Tror att man kan vänta sig lerinpackning ett tag framöver nu .. Så därför borstade jag av honom lså han skulle se ut som en ponny istället för ett lermonster. Har även bytt stigbyglar på hoppsadeln till de nya jag fick i present, de ska provridas i morgon. Egentligen är de ju näästan lika de som setat på innan, bortsätt från att de här är svarta, en storlek mindre och lite mer budget.


Stoort gilla på det! Vad har ni för stigbyglar?

Har även plockat ihop ryktsakerna efter tvätten samt sorterat bort lite som inte behövs. Jag menar, varför ska Evita ha 4st olika rotborstar i sin väska?


Grönt till Miro och rosa till Evita, det samma gäller borstarna, haha!

Bara för jag inte har något vettigare för mig

Publicerat av Jennie Börs den 06 April 2011 kl. 16:36 i Allt & inget
Brukar du vara nervös när du ska tävla?
Jodå, lite lagom måttligt sådär som man ska vara

Rider du hoppning eller dressyr eller fälttävlan?
Dressyr

Har du hästarna hemma eller inakorderade?
Inakoderade

Var brukar du köpa din ridsaker?
Det mesta kommer nog från Aubiose, men brukar oftast få med mig någonting när jag är på någon form av ridsportbutik ..

Vilket är ditt favorit märke när det gäller utrustning?
Jag har inget speciellt, jag köper det som är snyggt. Lyx eller budget, det spelar ingen roll men jag vill helst att det ska ha någon typ av kvalité. 

Vad hette din första häst, eller sköthäst?
Smedens Baccarat, första sköthästen

Hur högt har du hoppat?
Typ 80 cm

Vad hette den första hästen / ponnyn som du trillade av?
Blacky

Vad hette den första egna hästen / ponnyn?
Miro

Hur gammal var du når du satt till häst första gången?
Ingen aning

Havre eller färdigfoder?
Är färdigfoder typ krafft? I så fall tycker jag havre, det är bättre för hästen

Har du radio i stallet?
Ja, det finns en i stora stallet

Om egen häst bor den i lösdrift eller stall?
Stall

Vad är det för färg på stallet?
Grå betong och rött trä

När red du barbacka senast?
I januari tror jag

Har du fött upp någon egen häst?
Nepp

Brunt eller svart läder?
Det beror lite på vilken färg det är på hästen. Men tycker nog svart är snyggast, det ser dyrare och mer exklusivt ut.

Bling eller retro?
Blingbling såklart!

Vad är finast? Välansat eller vildvuxet?
Välansat

Föredrar du ridstövlar eller skor och shortchaps?
Ridstövlar är klart skönast!

Vad är din hästs smeknamn?
Miro - Miio, killen, pluppen, älskling, fjanton osv
Evita - Viitan, Vitus, tjejen osv

Har du vunnit någon tävling? Vilken gren?
Det jag vunnit är KM, en gång i hoppning och två i dressyr

Har du ridit med pessoabett någon gång?
En gång

Rider du med kudde?
Kudde?

Har du en utprovad sadel?
Hoppsadeln till Miro är utprovad och passar honom, men inte mig så vi letar efter ny. Dressyrsadeln är kollad och omstoppad så att den passar. Evitas är kollad men ligger inte 100, ska kolla igen på fredag

Vad har du för transporter?
En Boj som jag inte kan namnet på, den är i alla fall vit med gröna ränder och med boogi, sadelkammare och garderob.

Favoritfärg på häst?
Mörka hästar, svart, mörkbrun och mörkfux

Vilket är ditt bästa fynd och vad kostade det?
Miro måste nog vara det bästa fyndet, men vad han kostade får ni gissa själva 

Tror du på myten att fuxar har skarpare temperament?
Njaa, det är nog olika från fux till fux.

Vår, vår, härliga vår!

Publicerat av Jennie Börs den 06 April 2011 kl. 16:11 i Vardag
Just nu sitter jag hemma ute på trappen med datan i knäet och njuter av det härliga vårvädret. Solen lyser och man verkligen ser hur snön förvandlas till vatten samtidigt som fåglarna kvittrar. Tempraturen visar över 23 grader i solen, dock blåser det lite .. Men jag sitter ändå ute i bara en långärmad tröja. Trulsa slinker runt, hon är glad när ytterdörren är öppen så hon slipper tigga att någon ska öppna så fort hon vill in eller ut. Och en liten geting sitter just nu på dataskärmen!

Idag ska båda ponnyerna vila, men ska upp en sväng i alla fall eftersom boxarna måste mockas och de vill såklart ha lite kärlek också! Ska även städa åt kaninerna. Annars har jag inga större planer, har gjort HK-läxan och hade tänkt göra lite andra saker också .. Men tror jag ska fixa med det i helgen när jag har lite mer tid.


Nu är nästan all snö borta i hagarna, mest lera och vatten!

Vem är jag?

Publicerat av Jennie Börs den 06 April 2011 kl. 12:26 i Allt & inget

Eftersom det var länge sedan jag skrev en presentation om mig själv tänkte jag skriva en ny, eftersom det kommit en del nya läsare sedan sist!

Jag heter Jennie och är en tjej på 16 år gammal. Bor tillsammans med min mamma, pappa och lillasyster Johanna (snart 14 år) i en liten by i Säter. Vi har två katter, Trulsa och Bamse och tre kaniner, Selly, Eyeor och Elvis. Selly och Eyeor heter egentligen Cumulus Lady och Cumulus Orville, om någon ville lägga det på minnet. Hemifrån mig är det ungefär 5min gångavstånd till Säterbygdens Ridklubb där vi har ponnyera uppstallade. Miro är våran egna ponny som vi haft sedan 14 juni 2010, han har lärt mig otroligt mycket under våran tid tillsammans. Evita har vi haft på foder sedan den 30 december 2010, vi är väldigt glada över att få låna henne eftersom hon är en toppen ponny!

Som person är jag ganska blyg, ingen som gör något större väsen av mig bland folk. Självförtroendet är inte det bästa, men det har blivit bättre med åren. Jag har ganska svårt att lite på folk eftersom de kompisar jag haft oftast bara försvunnit ifrån mig på ett eller annat sätt utan att jag egentligen gjort någonting emot dem. Mina vänner idag finns till största delen i stallet och sen har jag såklart världens bästa Felicia!

Skolan sköter jag bra, har betyg som jag är nöjd med i de flesta ämnen. Egentligen lägger jag inte ner någon större tid på mitt skolarbete hemma eftersom jag prioriterar hästarna och stallet före. Jag har ganska lätt för att lära mig saker vilket är en stor fördel, så jag skulle lätt kunna höja mig i många ämnen om jag bara la ner lite till energi. Jag har mål i de flesta ämnen och har ganska höga krav på mig själv att jag måste klara dem, så det händer ofta att jag drabbas av prestationsångest. Nu till sommaren slutar jag grundskolan och efter det hoppas jag att jag kommer in på Helix Gymnasiet i Borlänge, där jag ska läsa ett estetiskt utformat program. Som det känns nu ska jag även läsa till en del kurser för att få högre behörighet till högskolan senare i livet.

Hästar är mitt största intresse, som ni kanske visste. Jag började rida i åtta års åldern och intresset har stigit för var år. När jag var tio år blev jag skötare och sedan har allt flytit på framåt. De senaste åren har jag mer eller mindre bott på ridklubben. Är väldigt nöjd med klubben och har inga funderingar på att varken byta klubb eller flytta hästarna därifrån.

Fotografering och bildredigering är ett annat intresse. Fotar gör jag med min Nikon D90 som jag även har diverse objektiv till. En gammal Nikon D100 som jag ärft ligger även hemma och är pensionerad på hyllan, används inte så flitigt men ibland så får även den se dagens ljus. Redigering sker i Elements 7.0 eller CS4.

Framtidsplaner .. Det är en bra fråga! Idag vet jag inte vad jag vill jobba med, förhoppningsvis ska de funderingarna bli säkra under gymnasiet.


Dressyrponnyn ♥

Publicerat av Jennie Börs den 05 April 2011 kl. 21:39 i Fotografering








Bjöd på lite felstegsbilder också! Ibland krullar han ihop sig lite och hamnar bakom lod, han gör så när han blir trött och då surar han ur. Som tur är så kan man korrigera det lätt genom att bara höga handen och rida på lite framåt. :)


Sötponni i transporten!

Ny hjälm

Publicerat av Jennie Börs den 05 April 2011 kl. 21:20 i Shopping
I lördags när vi var på Aubiose hade de inte rätt hjälm i rätt storlek, men idag ahde de hittat på en på lagret när de städade eller nått!


Lamicell Master

Provred med den på lektionen, den var superskön! Väldigt lätt, känns nästan inte som man har en hjälm på huvudet. Jag är välidgt nöjd med den redan. :)

Promenad i vårsolen

Publicerat av Jennie Börs den 05 April 2011 kl. 20:58 i Fotografering
Bilder på mig och Viiitan från igår. Hon är så galet söt! Och man ser så himlans slimad ut i jacka och väst, jag vet .. Ser ut som jag sitter som en hösäck fast jag egentligen inte gjorde det!





Evita - 5 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 05 April 2011 kl. 20:33 i Ridpass - Evita
Idag stod hoppning på lektion, första lektioner på åtta veckor! Hon var riktigt seg i början, jag går alltid in och skrittar innan de andra kommer. Men sen kom hennes kompis Zenit in och då blev det lite mer fart, haha! Hon var så jäkla söt, hon var tvungen att hålla koll på henne hela tiden i början och koncentrationen låg ungefär 100% på henne och 0% på mig i början när vi red fram.

Hoppningen gick bra, vi hade fyra hinder som stod i zickzack över medellinjen som vi hoppade diverse övningar med. Verkligen stor skillnad på hur jag rider henne nu jämfört när jag red henne första gången .. Och ändå har vi kanske hoppat max fem gånger! Jag styr och håller farten, hon hoppar och tar hand om mig. :) Det var dock liite jobbigt för henne eftersom vi skulle korta ihop dem ganska mycket, men hon löste det bra i alla fall. Blev något avbrott men då var det bara att lägga galoppskänkeln så var hon igång igen. Duktiga flickan!


Första gången .. Igronera min fina jacka som blåser upp sig!

Miro - 5 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 05 April 2011 kl. 20:25 i Ridpass - Miro
Idag tog vi oss en liten promenad, mest för att han skulle få röra lite på benen efter gårdagens träning. Om man ska vara petig och räkna dagar hade han lätt kunnat stå idag, men jag tycker inte det känns rätt att låta honom göra det eftersom han fick arbeta väldigt hårt igår!

Vi gick först ner för reningsverksbacken, halva vägen hade vi två hundar och människor bakom oss så då gick det typ i två meter per timme .. Han skulle hela tiden hålla koll på dem. Så jag lät dem passera och då gick det lite fortare. Vi gick upp igen och svängde sedan upp till Dalsbyn. Bara för att han inte skulle få sin vilja igenom = gå hem igen eftersom det är liite läskigt att gå ut själv. Så vi gick bara upp för Karl-Gunnar backen (som jag kallar den) och vände och gick hem.

Rosa hoppoutfit: Minette och Nørgaards Josephine

Publicerat av Jennie Börs den 05 April 2011 kl. 11:08 i Outfit
Minettes blogg hittar du här!

Schabrak: Mias RS*
Framskydd: Equi-guard*
Bakskydd: Equi-guard*
Pannband: Swarovski
Boots: Catago*
Stigbyglar: J.E.R*
Pullarpadd: Random
Hjäm: Charles Owen Ayr8
Stövlar: Mountain Horse Supreme High Rider*
Tröja: Kingsland

Är du också intresserad av att få en outfit ihopknåad? Klicka här

Man blir så glad när man kommer till skola...

Publicerat av Jennie Börs den 05 April 2011 kl. 09:02 i

Man blir så glad när man kommer till skolan och de två första lektionerna är inställda .. Men vad gör man då? Jo, man går till stallet och tittar på Erikträning. :-)


Miro - 4 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 04 April 2011 kl. 21:28 i Ridpass - Miro
Första dressyrträningen efter min skada, tredje gången jag sitter på honom efter det. Han gick som en klocka! Men för att komma dit krävs det en del arbete, haha. Joggade igång lite och galopperade lite på volten åt båda varven och sedan började arbetet. Red samma fyrkant som jag gjorde med Evita i lördags, dock utan block i hörnen så stundtals var det lite svårt att hitta markeringarna. Det var riktigt klurigt eftersom jag var tvungen att släppa skänkeln (är på honom för mycket med den) och enbart rida framåt med sätet. Men det gav resultat och efter en stund kom jag på hur jag skulle göra.

Kan säga att det stod mycket samling på schemat, vi har även gjort bakdelsvändningar så jag började fundera om jag red eller åkte karusell. Jag blev alldeles snurrig av allt snurrande. Men hur coolt är det inte att kunan snurra runt, runt, runt och bara sitta med handen hög, leda lite och på med lite säte. Kändes typ som jag bara satt där och han snurrade runt .. Ibörjan fuskade han lite men efter en stund fattade han mer och mer hur han skulle göra.

Efter alla samlande övningar och vi skulle börja rida på volt och på fyrkantsspåret förstvann energin lite eftersom det var vääldigt jobbigt att behöva samla sig. Fick ett spö en sväng och ja, Miro är ganska känslig för spön och jag hade lite fullt upp med att hålla koll på det. Jag är i alla fall väldigt nöjd med honom, en sån känsla det är att rida honom när han är sådär helt på plats!

Miro, min Miro. ♥

(Bilder kommer senare, mamma fotade även lite på träningen)

Evita - 4 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 04 April 2011 kl. 21:14 i Ridpass - Evita
Blev en härlig skrittur i solen, bara lunka på med halvlång tygel och njuta av det fina vädret. Vår. Lite "musik" från brandkåren, ambulans och polis fick vi också, jäklar vilket liv det var ett tag! Vi plockade upp mamma och kameran efter vägen så hon tog en del bilder som ni får senare, eller kanske imorgon.

När vi kom hem fick hon gå ut i hagen utan täcke och njuta vidare i det härliga vårvädret! :)

En saknad

Publicerat av Jennie Börs den 04 April 2011 kl. 11:47 i Allt & inget








Saknaden efter tiden med dig kommer alltid finnas där i bakgrunden. Hjärtat mitt. ♥


Studiedag

Publicerat av Jennie Börs den 04 April 2011 kl. 11:12 i Vardag

Sånna dagar gillar jag, starkt! Tog mig en liten sovmorgon eftersom jag varit duktig och gått upp tidigt både lördag och söndag, så det tycker jag att jag förtjänade. Just nu sitter jag och färglägger hästar i photoshop, Maja har lyckats lura mig till det, haha. Men det är riktigt skoj! Dock får jag inte till svansen och pannluggen ..

Egentligen har jag andra saker att göra, men såklart skjuter man upp allting. Dagens hästplaner är i alla fall att skritta ut på Evita, tror vi tar en tur bort på Norddalsvägen en ganska bra bit bortåt. I alla fall bort till där backarna är, sen vill jag inte rida längre eftersom det är sjukt läskigt att få möte i de där backarna .. Det är dålig sikt och dessutom kör de välidigt fort där.

Miro ska få åka till Hedenslund och träna dressyr, äntligen ska vi komma igång lite! Blir svart eller marinblått schabrak, har inte riktig bestämt mig ännu. Sen skulle jag behöva ta tag i att fixa till mina paddar så jag kan linda .. men det sket sig ändå eftersom jag inte hade några matchande lindor till de schabraken. De marinblå jag har är nämligen värdelösa, spelar ingen roll hur hårt eller löst man lindar, de lever ett eget liv och glider ner.


Vita lindor hade ju kunnat fungera, men då jade vi fortfarande paddproblemet!


Ren ponny

Publicerat av Jennie Börs den 03 April 2011 kl. 19:11 i Vardag
Nu är Miro nybadad och förhoppningsvis ren i någon dag i alla fall. Har jag berättat att han är väldigt duktig på att smutsa ner sig? Tvättade hans vita bakben extra noga men de blev såklart lite bruna på vägen från spolspiltan till stallet ..

Han är i alla fall ganska söt när man håller på med honom. Bara man gör någonting med honom är allt frid och fröjd, men så fort amn vänder ryggen till blir han jättearg och skrapar för att han inte får någon uppmärksamhet. Men han tyckte nog faktiskt att det var skönt att bli tvättade. :) Men han är så tacksam, det första han gör när han kommer in i boxen är att lägga sig och verkligen rulla in så mycket spån som möjligt i täcket ..


Bild från i somras

Miro - 3 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 03 April 2011 kl. 15:20 i Ridpass - Miro
Alex hoppade honom samtidigt som jag hoppade med Evita. Det gick bra, men när det blev för högt så blundade jag .. (a) Gud så den där ponnyn hoppar alltså, de är helt sjukt. Miro var ganska trött i huvudet efteråt tror jag, det kan behövas.

Hoppas han är extra fin på träningen imorgon, nu när han fick hoppa och allt. :)

Evita - 3 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 03 April 2011 kl. 15:14 i Ridpass - Evita

Idag har vi skuttat! Första gången på vääldigt länge .. Jag har inte hoppat sen på elktion sist, vilket var någon gång i Januari!

Det gick bra i alla fall, fick hjälp av Cissi. Först var hon jätteseg, lite träningsverk sen igår tror jag allt. Travade fram över en liten bomserie och sedan galopperade vi fram. Började med att hoppa ett litet räcke i trav, det var för lågt sa Evita och travade över det. Samma sak när vi övergick till att hoppa en trestuts, den kravlade vi oss igenom. Men när den höjdes upp lite blev det bättre. Hoppade en liten bana, trestutsen på en långsida, snett igenom räcke och långsida oxer. Det gick bra, hon är världens bästa hopponny! Först blev det lite konstiga hopp eftersom jag inte red ordentligt, men hon hjälper mig ju och hoppar i alla fall. Men sen blev det bättre.

När vi travade av kändes hon fin, då gick hon mer av sig själv. Träningsverkan hade antagligen släppt lite. Imorgon ska vi ta det lite lugnt. :)


(O)lyckliga ponnyer?

Publicerat av Jennie Börs den 03 April 2011 kl. 14:35 i Vardag
Det är den stora frågan, lite missnöjda är de nog i alla fall. De står ute helt ensamma i hagarna brevid varandra medan de andra hästarna står inne. Men jag tyckte att det var mer taskigt mot dem att stå inne hela dagen jämfört med att låta de bli lite blöta i regnet. De hade ju lixom både regntäcken och mat, då fryser de inte. Men med facit i hand hade de kunnat ätit inne och så hade jag släppt ut dem nyss, eftersom jag ändå var kvar ganska länge.

Har tömt Miros box på bläspån, så nu har han en fin bädd igen (det hade jag iofs inte kunnat gjort om han stått inne), mockat åt Evita och rengjort alla deras borstar. Vilket var behövligt, speciellt Miros som var täckta av en hinna av fett. När jag stod där i godan ro sparkade det något förbannat mycket i väggarna, så jag skrek till flera gånger utana att det hände något. Sen när jag tittar ut ser jag att Zabina står mitt i gången och retar de andfra och sparkar i väggarna. Någon hade nog glömt stänge hennes boxdörr helt ..

Nu ska jag roa mig hemma någon timme, innan det är dax att dra upp till stallet igen. Badning av Miro står på schemat!


Ponnyerna i vintras!

Busrigning

Publicerat av Jennie Börs den 02 April 2011 kl. 21:05 i Allt & inget
Jag antar att jag känner personen som busringde till mig för ett tag sedan och att det är någon som har mitt mobilnummer. Att någon sökt upp numret på tex eniro känns inte så speciellt troligt, eftersom jag inte står på abonnemanget. Johanna pratade med den/de som ringde i alla fall, samtidigt som hon försökte gå igång högtalaren på mobilen, hon lyckades på något sätt få igång den i alla fall. Nu ringde de igen, men den här gången klickade jag upptaget.

Vem är det som ringer!?!? Ringer det en gång till har jag i alla fall en plan, haha!


Shopping!

Publicerat av Jennie Börs den 02 April 2011 kl. 20:38 i Shopping
Åkte till Borlänge för att handla lite för presentpengarna idag, började såklart på Aubiose. Hittade ett bar supersnygga ridbyxor på 50% som passade och slog till, eftersom det börjar bli lite tajt om ridbyxor här hemma .. Dock upptäcker jag när jag kommer hem att de inte dragit av något i kassan (tyckte det blev dyrare än jag trodde efter jag betalat), och det sitter ingen 50% lapp på dem heller så antagligen är det någon kund som ängt dem där? Pappa skulle i alla fall åka in på måndag och höra med dem. Får jag de inte för 50% lämnar jag tillbaka dem och köper att par andra.

Blev även en svart MH jacka, så galet snygg och skön! Egentligen behöver jag nog ingen mer stalljacka, men min Säterjacka börjar bli så ful. En ny ska beställas så fort de tar upp beställningar igen! Men åter till köpen, blev även ett dressyrschabrak, hoppsan .. Men de kan ju inte sätta 20% på alla schabrak, då måste man ju köpa ett. (a) Hjälmen jag skulle ha fanns inte i rätt färg och storlek hemma, men jag har beställt en som kommer någon gång i alla fall.

Åkte sedan till Kupolen, där fick jag en ny regnjacka. Börjar bli varmt med softshell jacka så här års.


Svart och diskret! Det trodde ni inte om mig va?

Svart Mountain Horse jacka

Dålig bild på ridbyxorna, de ska vara knäskodda och marinblåa i alla fall

Fick krokar att sätta upp på garderobsdörrarna, så det blir lite ordning på alla träns. Fina färger på dem också! Sen eltejp, fast det är köpt på Jula.

Regnjacka, Everest och ceris såklart!

Miro - 2 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 02 April 2011 kl. 20:12 i Ridpass - Miro

Red honom i ridhuset vid insläppet. Det gick bra, han kändes lite mer balanserad elelr vad man ska säga idag. Mycket lydnad och att han skulle få in bakbenen. Öka och minska volten och flytta för skänkeln på volt. Han kändes fin och lydig, men liite lat. Ska bli skönt att träna på måndag, komma igång på riktigt!


Evita - 2 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 02 April 2011 kl. 20:07 i Ridpass - Evita
Tränade dressyr med henne för Pernilla på morgonen. Det gick riktigt bra! Istället för att bara jobba på att få henne att röra sig ärligt framåt och söka sig neråt fick jag börja samla och plocka ihop henne lite, superskoj! Men man får rida, ingenting gratis här inte. Först joggade vi igång lite, men jag skulle inte låta henne rinna iväg för mycket utan möta upp och be henne ta kortare steg. I galoppen rullade vi mest på, hon skulle bara gå framåt och vara balanserad iprincip. Sedan fick vi jobba på "lilla fyrkanten" i skritt, flytta ett steg i bakdelsvändning vid varje block. Verkligen en nyttig övning, Evita visste inte riktigt alls vart hon skulle ta vägen. Sist red vi lite bogen in, kanonfin var hon! Även om hon dör lite, men huvudsaken är att hon gör lätt. Och det går framåt, hon blir bättre och bättre. Förut tvärstannade hon så fort man red in i bogen in.

När hon väl var på plats kändes det väldigt tydligt, hon suger verkligen tag i bettet. En helt annan känsla jämfört med innan, då blir det lite mer åt det hängiga hållet, nu blev det ett ärligt stöd. Så vi har fått lite grejer att jobba på också, för att förbättra henne ännu mer. Finaste flickan! ♥

Säkerhetsväst

Publicerat av Jennie Börs den 01 April 2011 kl. 22:59 i Utrustning
När jag började rida var säkerhetsvästen en självklarhet, det var lika självklart som hjälmen. Men när jag började rida dressyr "mer på riktigt" hamnade västen mer och mer på hyllan. Den var ändå mest i vägen när man försökte sitta korrekt och det var mycket klumpigare att rida. Västen användes bara när jag hoppade eller red ut. Så är det även idag. Den är en självklarhet när jag hoppar eller rider ut, jag ser ingen anledning till att inte ha den. Visst, jag är ett levande bevis på att man kan åka av när man rider dressyr också (jo, jag har åkt av nästan lika många gånger när jag ridit dressyr som hoppat, samt att det är då jag skadat mig), men den är helt enkelt ivägen. Jag känner mig stel och klumpig, den hindrar mig från att kunna rida till 100%.

På ridklubben blir de som börjar rida lärda att ha väst, det är en självklarhet när man är liten. När man blir äldre är det mer upp till föräldrarna, men de vill helst att man ska ha den när man hoppar i alla fall. Jag tycker det är bra att man lär barnen att ha väst från början, för det är jobbigt att få på sig den om man inte är van.

Västar finns i flera olika modeller och prisklasser. Själv har jag en Airowear av en äldre modell, den är superskön. Den är mjuk och formar sig väldigt bra runt kroppen, vet fler som har lika dana västar och är nöjda. Idag provade jag även Johanans väst som är en Airowear av den nyaste modellen, den var skön även den.


Det här är vad ajg ser som en "traditionell" säkerhetsväst, så var det i alla fall när jag var liten. De är även lite snällare mot plånboken, men idag tycker jag att man oftare ser att folk har lite dyrare typer av västar.


Nya modellen av Airowear, tycker de västarna är väldigt snygga och sköna. Kan varmt rekomendera, priset är lite högre, men de är värt det!


Den mest vanliga typen av väst dag, tror jag allt. Racesafe är ganska dyr, men finns betydligt billigare som ser lika dana ut ungefär. Finns även de med kardborre i sidorna. De är sköna och smidiga att ha på sig, det vet jag eftersom jag provat en. De sitter både figurnära och snyggt och flyter ihop med tröjan/kavajen man har under. Dock tycker jag att om man flyger av på ryggen ordentligt i tex ett hinder borde trycker fördelas bättre med en tex Airowear? Vad vet jag, det är bara en tanke jag har!

Nyaste typen av väst, som kostar över 5000:-. Hur den fungerar har jag inte riktigt förstått, det jag förstått är att den blåser upp sig när man flyger av och att man byter patroner, haha. Den verkar ju vara ganska smidig och det låter som den ska skydda bra. Jag har ingen aning, inget jag har planer på att införskaffa heller.

Vad är era åsikter om säkerhetsvästar?

Present i efterskott

Publicerat av Jennie Börs den 01 April 2011 kl. 22:18 i Allt & inget
Idag fick jag en försenad present av Klara i stallet, verkligen en superbra present! Något som kan vara ganska tråkigt att lägga pengarna på när man vill ha annat, men som man ändå har vääldigt stor nytta av. Ett par kantflätade lädertyglar till de rosafodrade tränset! Det är nämligen mässingspännen på det och då är det givetvis snyggast med allt i mässning, så det kommer bli dösnyggt. Har ju även ett mässingbett som just nu sitter på ett av Evitas träns, som aldrig används.

Miro - 1 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 01 April 2011 kl. 22:05 i Ridpass - Miro
Total lycka? Underbara ponny! Var lite ovant först att rida någon som var så känslig, Evita är ju lite okänslig av sig på det viset. Han var snäll och skötte sig bra, väldigt lat bara. Ville hela tiden fuska med bakbenen och när jag bad honom sätta under sig lite mer blev han sur. Vänstergaloppen kändes lite smått fail, endera är det jag som glömt bort att den är mycket svagare än vad det kändes, eller så red jag honom inte tillräckligt mycket eller så har han blivit svagare. Jag vet inte! Superhärligt att rida honom igen i alla fall, set kan jag säga.


Tönt i luva ♥ <-- --> Jag och Miro för ett x antal veckor sedan

Evita - 1 april 2011

Publicerat av Jennie Börs den 01 April 2011 kl. 21:52 i Ridpass - Evita

Blev en tur genom byn och ut på Norddalsvägen. Travade lite fram och tillbaka ute på Norddalsvägen också för att hon skulle få röra på sig lite mera. Hon var seg? Både i traven och skritten, jag var tvungen att påminna henne om farten hela tiden, haha. Nöjd och glad med öronen spetsade i alla fall. :)

Imorgon ska vi träna dressyr för Pernilla!


Snart är snön borta! Hoppas snart, jag vill kunna rida i paddocken!


Till bushästen

Publicerat av Jennie Börs den 01 April 2011 kl. 15:52 i Shopping
Eftersom det knäpper ganska mycket i ridhuset så här års ska vi prova att ha öronproppar och huva på Miro, eftersom han lätt blir rädd för ljuden. Vi får väl se vad han säger om det, huva kan han ha det vet jag .. Men öronproppar? Min största fundering är hur man ska få in dem i hans små öron?!


Så det här har pappa handlat in idag!

April april

Publicerat av Jennie Börs den 01 April 2011 kl. 15:39 i Vardag

Idag är det första april, vi har haft svenska prov i skolan idag. Hur det gick vet jag inte, det var ganska klurigt! Vill inte påstå att det blev någon bra uppdatering igår, men det hann jag inte med helt enkelt. Men livet gå ju vidare, eller hur? Men eftersom Johanna åkte av blev allting fördröjt, jag kom tex in i ridhuset senare och efter det var jag tvungen att mocka åt Evita (vilket hon egentligen skulle gjort) och sedan fylla en kärra spån åt vadera. Gick bra i början men sen sa vänsterarmen ifårn, så fick hålla i spaden "tvärs om" mot vad jag brukar.

Väl hemma pluggade jag järnet till svenskaprovet och sedan blev det god natt. Idag började jag dagen med att försova mig, tur att jag är snabb. ;) På tio minuter var jag färdig att gå! Ska upp till stallet och rida senare, Evita ska ut en sväng och Miro ska jag rida i ridhuset. Första gången, förstår ni om jag längtat? Hoppas han är snäll bara .. :p