Dag 29 - Hästar i min närhet

Publicerat av Jennie Börs den 29 Januari 2011 kl. 12:00 i Allt & inget

I det här inlägget tänkte jag berätta lite om mina små prinsar, de som lärt mig så otroligt mycket och de som har en speciell i mitt hjärta.

Blacky, världens bätsa Blacky Busponny. Han var min första riktigt stora kärlek. I februari 2006 blev jag skötare på honom och det varade enda till november 2009 (dock var han lite bortglömd där i slutet). Ibörjan lekte vi mest runt, det var inte förren i början av 2009 som jag verkligen började träna och sådär med honom. Då var det igentligen försent. Det var på honom som jag lärde mig rida en häst i form, det var kanske inte alltid det lättaste men skam den som ger sig. Bara man vill, då går det. Det gäller bara att man hittar de rätta knapparna, för han kan. Vi tränade både hoppning och dressyr under vintern/våren och var med på klubbtävlingarna.

I slutet av sommaren var vi med på hopp -och dressyrkursen och han var så fin! I dressyren var han helt underbar, de är nog våra bästa dressyrträningar. I hoppningen var han taggad som få, han hade ju inte hoppat på hela sommaren. Vi hoppade linjer och han gick på samma avstånd som Monty, lite smått komiskt! Han lyckades även få av mig på sista hoppningen (sista gången jag hoppade honom, någonsin ..), vi kom in konstigt i en sväng och tappade galoppen sen vart det lite högt tyckte Blacky och jag gav honom inte den stöttning han behövde så då fick jag hoppa själv. ;)

Under hösten tränade vi dressyr några gånger + att jag red honom på några skötarridningar. Sista dressyrträningen var hemsk, det gick otroligt bra men jag visste ju att det kunde vara sista gången, kanske till och med på hanns rygg så det rann små tårar till och från hela passet! Men jag fick rida honom på skötarridningen helgen efter i alla fall.

Efter det har det mest blivit pussar på lilla prinsen, han var verkligen min första riktigt kärlek. Blev skötare på honom våren 2006 och slutatde i november 2009, då kände jag att det var över och dax att gå vidare helt och hållet till Zanzibar.

Våren 2010 fick jag rida honom en sista gång, förvånad men överlycklig! Hade stalltjänst och hästarna behövde röra sig och jag fick välja mellan honom och Helios, och inte är man dum. Han var superliten men underbart var det! I somras fick jag skritta lite på honom efter Johanna ridit, världens lyckligaste? ♥


Vinter 2006 - Söta eller vad? :D


Sommar 2007 - Red honom ungefär 6 veckor det sommarlovet, tjockisen behövde motion. ;)


Julklappshoppning 2007 - Vann stilhoppningen i 60/70cm (vi hoppade 60cm)


Hoppträning vinter 2008


Hjärtehoppet 2008


Hoppträning vår 2008


Skötarridning vår 2008


Framridning CR hoppning vår 2008


CR-klass KM 2008


KM-klass 2008 (Vi vann ju lektionsponny)


KM dressyr 2008 (Vi fick nästan 60%, men vet inte hur det gick ihop .. :p)


Höst 2008 (ponny söt, men min min ..)


Dressyrträning hösten 2008


Sista dressyrträningen ...


Vinter 2009


April 2010 (Rosa ♥)


12 juli 2010 - Sista gången .. någonsin

Den där lilla ponnyn är verkligen oerhört älskad. Min lilla busponny. "Blackybusponnybästivärlden" ♥

Att hitta en ny ponny var inte det lättaste, men jag lyckades. Jag sa att jag aldrig skulle börja rida Zanzibar eftersom han var liten, men det blev så i alla fall! När jag fick rida igång honom efter sommarbetet blev kärleken till ponnyn bara större och större, och det dröjde inte länge innan vi debuterade. 4e placering på våran första lokala. Sedan rullade det på med dressyrträningar och de två sista omgångarna i PAS Div II.

Under vintern hårdtränade vi dressyr, och hans tyggmuskler byggdes upp för att han skulle orka bära sig. Fjant vid läktaren hörde till varje dressyrträning, så var det bara. Började även hoppa honom på lektion, kom över den största rädslan och han var verkligen underbar att skutta med! Bara man red, då kom man över. Men nog har jag nödbromsat honom öga med hinderstödet ett x antal gånger, stackars ponnyn. Vi tränade även för Göran en gång, det gick riktigt bra.

Var med på de lokala hemma tävlingarna, det var dock inte våran dag .. Och även KM. Slutade vara skötare på honom när vi tog hem Miro. Våran tid blev på tok för kort! Men jag fick i alla fall rida igång honomm efter sommarbetet, underbara ponnyn. Red även honom på dressyr -och markarbetskursen, eftersom Miro inte orkade gå 2pass/dag.


Början av sommaren 2009, där var jag helt omedveten om vad som skulle hända någon månad senare!


Hopp- och dressyrkurs 2009 (red Zanzibar på dressyren)


Höst 2009, innan debuten (mitt i en halt?) LB:1


Storbyn LB:1 hösten 2009


Klubbmästare lektionsponny i dressyr hösten 2009


Dressyrträning februari 2010 (Jag flög av då .. (a))


Programridning mars 2010


Framridning Påskhoppning 2010 (vi hoppade 30cm :D)


April 2010


Hopplektion vår 2010


Lokal dressyr juni 2010 LC:2


Lokal dressyr juni 2010 LB:0


Dressyr juni 2010


Hoppning juni 2010


Juni 2010


KM dressyr 2010


CR i LC:1 och klubbmästare lektionsponny 2010 (LB:1)


Höst 2010 (någon idiot hade kapat luggen på honom!!)

Fina ponnyn! Vi utvecklades verkligen tillsammans, vill inte ens tänka på hur det såg ut i början. De betyder otroligt mycket. ♥

Dessa ponnyer glömmer man aldrig, så är det bara. Pussar och räcker åt de lite godis då och då, Zanzibar rider jag även med jämna (tyvärr lite för långa) mellanrum. Jag älskar er!


Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback