Gott nytt år!

Publicerat av Jennie Börs den 31 December 2010 kl. 17:18 i Allt & inget

Gott nytt år alla läsare! Nu ska jag lämna datan, ikväll blir det tre rätters med familjen. Vid tolvslaget ska jag försöka fånga några fyverkerier hade jag tänkt, vi får se om jag lyckas! HAr ni några nyårslöften? Det har inte jag, inte vad jag vet nu i alla fall. :)


Det här kommer ni få läsa om hela januari ..

Publicerat av Jennie Börs den 31 December 2010 kl. 16:52 i Allt & inget
För att hålla igång bloggen lite bättre har jag valt att göra den här ''listan'' eller vad man ska kalla den hela januari. Det kommer göra att det blir lite mer variation i min uppdatering och inläggen kommer även vara tidsinställda så de kommer publiceras varje dag klockan 12.00!

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Mitt första hästminne
Dag 03 – Mitt stall
Dag 04 – Foder
Dag 05 – Dressyr med egna åsikter
Dag 06 – Hoppning med egna åsikter
Dag 07 – Natural Horsemanship med egna åsikter
Dag 08 – Trickträning med egna åsikter
Dag 09 – Mitt ridsätt
Dag 10 – Outfit, träning och tävling
Dag 11 – Hästarna i stallet
Dag 12 – Tävling förberedelser
Dag 13 – Tävlingsdagen
Dag 14 – Veckoschema
Dag 15 – Egen tävlingsoutfit
Dag 16 – Mina egna mål
Dag 17 – Mina och Miros mål
Dag 18 – Mina och Evitas mål
Dag 19 – Ett speciellt hästminne
Dag 20 – Saker jag har ångrat inom ridningen/hästarna
Dag 21 – Jämförelsebilder/texter
Dag 22 – Favoritbild och favorit film
Dag 23 – Det här upprör mig inom ridsporten
Dag 24 – Det här "lyfter mig" inom ridsporten
Dag 25 – Utvärdering av min ridutrustning
Dag 26 – Ett inlägg om utrustnings-hysterin
Dag 27 – Utvärdering av olika tävlingsplatser
Dag 28 – Hästar jag minns
Dag 29 – Hästar i min närhet
Dag 30 – Mina ambitioner 
Dag 31 – Mina framtidsdrömmar

Hiss eller diss på detta?

Miro - 31 december 2010

Publicerat av Jennie Börs den 31 December 2010 kl. 16:51 i Ridpass - Miro

Johanna red lite dressyr i ridhuset samtidigt som jag red Evita, hon tyckte att det gick bra. :)


Evita - 31 december 2010

Publicerat av Jennie Börs den 31 December 2010 kl. 16:50 i Ridpass - Evita

Red lite dressyr i ridhuset. Mamma hade gjort i ordning henne så det var bara att sitta upp direkt efter stalltjänsten. Hade tagit på martingalen utifall huvudet skulle vara mer högt än lågt, men den behövdes inte. Hittade henne mer och mer hela tiden i traven och till och från kändes hon riktigt fin. I vänstervarvet låser hon gärna fast sig i vänstersidan, det är bara att igronera och vänta ut henne tills hon släpper igen. I galoppen ville hon mest bara springa på, och så fort man satt någon press på henne skulle hon bryta av. Så jobbade bara på att hitta en lugnt tempo och en lugn rytm. Men jag är nöjd över henne, det är bara att jobba på!


Bara för att den här bilden blev hyfsat tydlig .. :)


Varför lutar jag mig framåt? INTE BRA!


Stalltjänst

Publicerat av Jennie Börs den 31 December 2010 kl. 16:29 i Vardag

Det hela började bra med att jag lyckats ställt klockan 10min senare än jag trott, helt plötsligt hade jag 10min mindre tid på mig! Men jag var uppe till stallet precis 9 i alla fall. Vi började med att släppa ut hästarna. Det gick bra att släppa ihop Evita med de andra, vi släppte först henne och Francy och de sprang runt lite bara. Sedan hämtade vi Gerda och i samma veva tog vi med Miro ut, Ecita och Francy började springa och Miro hängde glatt på. Vi väntade med att släppa in Gerda tills det lugnat sig. Synd att jag inte hade kameran med, fy tusan  så snygg Miro tyckte han var! Bralla runt som en tok och trycker ihop nacken och sen tror han att han är västa hingsten, haha. Både han, Evita och Francy sprang runt och blåste upp sig, ganska sött.

När det lugnat sig fick Gerda komma in, de sprang mest runt i ett led med Evita först, Gerda efter och sist Francy. Gerda kickade lite mot EVita och sådär men när Gerda blev trött stannade det av. De hälsade på varandra och sedan var det färdigt. När vi till sist släppte ut Mary var det knappt någon som såg att hon kom. Men det fungerade bra, Evita blir lite utanför dock. Till och med Mary surar mot henne!

Sedan har det rullat på med stalltjänsten, red Evita direkt efter den. Idag blir det inte mycket data, men några inlägg blir det i alla fall!


I brist på annat ..

Publicerat av Jennie Börs den 30 December 2010 kl. 23:06 i Allt & inget

.. kan jag kanske dra liite onödig information?

*Visste ni att den dagen vi haft Miro i ett halv år provred jag Evita? Det var alltså den 14 december.


Miro precis avlastad hemma i Säter <--> Provridning av Evita

*Visste ni att idag är det 7 månader sedan vi provred Miro och idag fick vi hem Evita.


Provridning av Miro <--> Evita just instrallerad i hagen

Onödigt vetande, men jag tycker det är lite komiskt! :D


Miro - 30 december 2010

Publicerat av Jennie Börs den 30 December 2010 kl. 22:51 i Ridpass - Miro
Dressyrträning för Pernilla, han blev riktigt fin! Red volter och bogen in tänk. Bara tänka ställning i nacken och sedan få honom att arbeta ordentligt med högerbak. Kändes jättefin i galoppen.


Körde på rosa outfit idag, dock hade vi rosa lindor istället och även stigbyglar med rosa bling. Swarowskipannbandet var på, såklart. Syns dock inte att han har det på bilden!

Miro ♥

Publicerat av Jennie Börs den 30 December 2010 kl. 22:41 i Allt & inget

Miro har varit i våran ägo sedan den 14 juni 2010. Han är en mörkbrun newforest valack med två vita halvstrumpo på bakbenen, i pannan har han en stjärn och på mulen en snopp (pussfläck). Hans kroppstyp är gorv och det finns faktiskt personer som frågat mig om han är hingst, haha.

Miro är en otroligt snäll ponny i hanteringen, dock kan han bli lite bufflig (hingstbetéende) ibland men han ger sig oftast på en gång. Även om han är snäll måste man vara bestämd på honom och berätta för honom vem som bestämmer för annars tar han lätt över. I ridningen är han helmysig! Han är väldigt arbetsvillig men han har humör, han testar gärna om han får göra som han vill. Saker han gör at att han tex tittar på saker och när man sätter lite för mycket press på honom surar han lätt ihop men efter en stund ger han sig eftersom han inser att det är mycket jobbigare att streta emot än att göra rätt. Han är en känslig ponny och det är något jag verkligen fått lära mig att anpassa mig efter, i början tex hade jag svårt att galoppera utan att han slog om i högergaloppen. Eftersom jag är lite sne glider jag ut åt vänster och när jag dessutom tog en för stark förhållning på yttertygeln slog han fint om, han gjorde ju det jag bad honom även om det inte var det jag menade. Detta är något jag lärt mig med tiden. Det är lika i galoppfattningarna, det händer ofta att jag trcyekr på honom för mycket i själva fattningen och då flyger han iväg och piper. Dressyren är det vi jobbar mest på, vi har hunnit med att starta en lokal dressyrtävling. Jag ingick i Säters DIV II lag i höstas, tyvärr han jag bara rida första omgång innan stallet stängdes pga smitta. Våran tävlingsdebut är inget jag vill minnas som något positivt. På framridningen var han superfin och kändes verkligen som en dröm, dock sprack det på banan eftersom jag blev så pass spänd när han låssades bli rädd för saker .. Slutade på 52% men med fina lovord från dommaren!

Även om Miro ser ut som en dressyrponny till modellen så betyder inte det att han inte gillar att hoppa, han fullkomligt älskar det! Han hoppar även mycket väl och vill helst inte att man lägger sig i för mycket. Jag är dock väldigt osäker i hoppningen, tanken var egentligen att Miro skulle lära mig att hoppa men det blev inte så bra med det .. Andra gångenjag hoppade honom så hoppade han mig ur sadeln så att jag duttade i backen, det gjorde bara saken värre och nu är jag rädd för att hoppa honom. Dessutom fungerar det inte ihop eftersom han vill sköta det mesta själv och när jag vill vara med och bestämma blir det bara missförstånd. Därför har jag själv tagit beslutet att jag inte ska hoppa honom försen jag känner mig säker i hoppningen. Det är Johanna som får sköta hoppdelen, tyvärr blir han hoppad alldelses för sällan och det är något jag har dåligt samvete för!

Miro är en underbar ponny i mina ögon, han är perfekt. Lovord och kommentarer om hur fin han är hatr vi fått många av, det är något som värmer något otroligt. Att vi köpte rätt häst är inget att tveka om.






















Välkommen till min nya blogg!

Publicerat av Jennie Börs den 30 December 2010 kl. 22:23 i Ridpass - Evita

Headern är lite smått provisorisk, kommer en bättre sen när jag fått lite mer bilder på Evita! Hoppas ni kommer gilla bloggen, eller nått.

Idag kom hon i alla fall, precis innan jag skulle träna (läs mer om träningen på www.mirochjag.blogspot.com). Hon fick gå i Miros hage idag, Miro kunde ändå inte gå ut eftersom han var svettig efter jag ridit. Hon stod där lugnt och snäll, de i hagarna runt om var nyfikna på henne men hon brydde sig inte speciellt mycket. Tog in Evita vid 4 tiden och Miro fick gå ut en stund innan det var dax för eftermiddagsmaten.


Evita idag i hagen. (:
Johanna tränade markarbete för Susanne på kvällen, jag tycker det gick bra. Johanna var inte lika nöjd, men det är ju inte så lätt att få en bra känsla när man rider Evita första gånge, det vet jag. Man får lixom se helheten av det hela och tänka vad som var bra, osv.






Bilder från träningen.

Jaa, ni får helt enkelt lägga bloggen på minnet, www.newforestponnyer.blogg.se!


Tomacs Evita ♥

Publicerat av Jennie Börs den 17 December 2010 kl. 13:48 i Allt & inget

Egentligen var det inte tänkt att vi skulle ha en till ponny, en räckte tyckte mamma och pappa. När Pernilla nämnde att vi kanske skulle ta Evita på foder första gången visste inte jag och mamma om hon var seriös eller inte. Det slutade i alla fall med att mamma frågade om hon evrkligen menat allvar med ''erbjudandet'' eller inte och hon hade varit seriös. Vi diskuterade hemma och tillslut gav även pappa med sig. Mamma pratade med Pernilla om att vi var intresserade och Pernilla la sedan fram ''förslaget'' eller vad man ska säga till Ylva och hennes mamma.

Veckan efter fick vi beskedet att om vi var intresserade av att ta hem Evita fick vi jättegärna göra det. Dagen efter bestämdes det istortsätt att vi skulle ta hem henne, utan att vi ens provridit henne eller något. Men vi vet ju vem hon är och jag har följt istort sätt hela Ylvas och Evitas utveckling från det att hon började tävla henne till idag och jag kan säga att de hänt lite under den tiden!

Den 14 december fick jag tillfälle att provrida Evita på en hopplektion. Lite annorlunda ridning jämfört med Miro, men överlag tycker jag att det gick bra. Även om hon var stark och drog iväg så gjorde hon inget och ingen tvekan i hoppningen, vilket är bra för mig. Jag ser ifram emot att få lära känna henne bättre, utan tvekan!



















Bilder på Ylva och Evita från året som varit!


Alexander och Evita. Alexander hade Evita på foder en stund nu under hösten






Bilder från när jag provred Evita. (Jacka blåser upp sig såå vackert)