Hur kunde jag vara så dum?

Publicerat av Jennie Börs den 10 April 2011 kl. 14:39 i Frågor och Svar
Förstå min ironi i rubriken ..
En av de nedlåtande kommentarerna igår tänker jag faktiskt svara på här. Det är den enda som fick vara kvar på bloggen, de andra är raderade. Frågan i sig är kanske en smaksak från person till person, men den stäldes på ett sätt som gjorde att jag som mottagare dels fick mig en tankeställare samt att jag kände mig ganska idiotförklarad.



Min motfråga är, varför inte? Enligt mig är det en väldigt allsidig ponny som kan gå hoppning som dressyr. De är väldigt trevliga individer som är ganska lugna och trygga i sig själv och trevliga att ha att göra med. Varje ponny har på något sätt sin egna personlighet och utseende, det sist nämna kan verkligen variera kraftigt från ponny till ponny.

Innan vi skaffade Miro hade jag ingen större erfarenhet av rasen, de var bara en ras i mängden i mina ögon. Men jag förstår verkligen charmen med dem nu. Även om de flesta ponnyer som vi provred var just New Forestar eller hade det i sig betyder inte det att vi skulle ha en, nej, det var helt enklet slumpen som avgörde det. Det hare lika gärna kunnat bli en Connemara eller import! Miro hade det som en ponny skulle ha, han var välriden och hade kapacitet. Det sistnämnda är något jag faktiskt inte fattade förrens efter kanske tre fyra månader efter han hamnat i våran ägo.

Evita var väl en slump hon också, egentligen. Vi bestämde i stort sätt oss för att ta henne innan hon ens var provriden. Men vi visste vem hon var och hade följt henne under flertaket år. Ska jag vara ärlig hade vi nog aldrig köpt henne om det varit en ordentlig provridning, hon var verkligen inte min typ av häst. Men jag ångrar inte att vi tog hem henne, hon är en riktigt bra läromästare!

Jag hoppas verkligen att du som skrev kommentaren svarar på min motfråga som jag ställde i bloggen. Jag vill verkligen veta vad du sätter din grund på. Det verkar som du gillar att fråga folk lite halvdumma frågor, fick i alla fall den känslan om man lästa dina kommentarer. :) Tacksam för svar! Även från er utomstående.

Kommentarer
Kommentar av: Melina

Tycker inte man kan säga tex. att en viss ras är si eller så.

Alla hästar är olika, oavsett vilken ras det är.

Det är ju inte så att alla travare/fjordingar tex. inte kan hoppa?

Nej man ska inte döma hästen efter rasen! :)

2011-04-10 @ 14:57:31
Blogg: http://ponnysmurfen.blogg.se/
Kommentar av: Sandra

Håller med föregående talare! :)

2011-04-10 @ 16:26:28
Kommentar av: Minette

Jag har en New Forest :) underbar ras!

2011-04-10 @ 17:07:36
Blogg: http://jenmin.blogg.se/
Kommentar av: Felicia - Stall Viggeby

Det är ju individen som spelar roll inte rasen. Visst är utseendet lite olika, men alla är fina på sitt sätt. Visst kan man få tänka på rasen om det är något speciell man ska göra, tex köra trav kan det ju vara bra att ha ett varmblod ;) Men annars, nej. Jag tycker Miro och Evita verkar väldigt olika varandra trots samma ras! :)

2011-04-10 @ 18:31:42
Blogg: http://stallviggeby.blogg.se/
Kommentar av: Erica

Jag tycker själv att en New forest ponnyn är nästan en av de bättre ponnys man kan köpa.

Dom är verkligen all sidiga och passar alla.

Dom har hög ridbarhet och passar till alla grenar inom ridsporten. Dom är snälla men samtidigt lite luriga.

Älskar dom hade jag inte varit för gammal hade jag klart köpt mig en ny New forest ponny men fyller 18 i år "/

2011-04-17 @ 12:50:03
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback