Säkerhetsväst

Publicerat av Jennie Börs den 01 April 2011 kl. 22:59 i Utrustning
När jag började rida var säkerhetsvästen en självklarhet, det var lika självklart som hjälmen. Men när jag började rida dressyr "mer på riktigt" hamnade västen mer och mer på hyllan. Den var ändå mest i vägen när man försökte sitta korrekt och det var mycket klumpigare att rida. Västen användes bara när jag hoppade eller red ut. Så är det även idag. Den är en självklarhet när jag hoppar eller rider ut, jag ser ingen anledning till att inte ha den. Visst, jag är ett levande bevis på att man kan åka av när man rider dressyr också (jo, jag har åkt av nästan lika många gånger när jag ridit dressyr som hoppat, samt att det är då jag skadat mig), men den är helt enkelt ivägen. Jag känner mig stel och klumpig, den hindrar mig från att kunna rida till 100%.

På ridklubben blir de som börjar rida lärda att ha väst, det är en självklarhet när man är liten. När man blir äldre är det mer upp till föräldrarna, men de vill helst att man ska ha den när man hoppar i alla fall. Jag tycker det är bra att man lär barnen att ha väst från början, för det är jobbigt att få på sig den om man inte är van.

Västar finns i flera olika modeller och prisklasser. Själv har jag en Airowear av en äldre modell, den är superskön. Den är mjuk och formar sig väldigt bra runt kroppen, vet fler som har lika dana västar och är nöjda. Idag provade jag även Johanans väst som är en Airowear av den nyaste modellen, den var skön även den.


Det här är vad ajg ser som en "traditionell" säkerhetsväst, så var det i alla fall när jag var liten. De är även lite snällare mot plånboken, men idag tycker jag att man oftare ser att folk har lite dyrare typer av västar.


Nya modellen av Airowear, tycker de västarna är väldigt snygga och sköna. Kan varmt rekomendera, priset är lite högre, men de är värt det!


Den mest vanliga typen av väst dag, tror jag allt. Racesafe är ganska dyr, men finns betydligt billigare som ser lika dana ut ungefär. Finns även de med kardborre i sidorna. De är sköna och smidiga att ha på sig, det vet jag eftersom jag provat en. De sitter både figurnära och snyggt och flyter ihop med tröjan/kavajen man har under. Dock tycker jag att om man flyger av på ryggen ordentligt i tex ett hinder borde trycker fördelas bättre med en tex Airowear? Vad vet jag, det är bara en tanke jag har!

Nyaste typen av väst, som kostar över 5000:-. Hur den fungerar har jag inte riktigt förstått, det jag förstått är att den blåser upp sig när man flyger av och att man byter patroner, haha. Den verkar ju vara ganska smidig och det låter som den ska skydda bra. Jag har ingen aning, inget jag har planer på att införskaffa heller.

Vad är era åsikter om säkerhetsvästar?

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback