Dag 14 - Min drömhäst

Publicerat av Jennie Börs den 14 September 2011 kl. 20:50 i Allt & inget
Min drömhäst är en dressyrhäst som syns i mängden, är det en valack ska den vara maffig. Det ska vara en häst som tycker det är roligt att arbeta och har en positiv inställning, men samtidigt ska den ha lite humör och kunna säga ifrån i lagom mängd. I ridningen ska den vara känslig för hjälperna och framförallt välriden, den ska vara riden enligt principen fram till handen. Den ska röra sig bra och ha mycket tryck i sig.

Den ska vara kvick, men inte överdrivet töntig. Jag vill kunna rida ut själv utan att det ska vara allt för mycket fjanterier. Kan den även hoppa snällt på lite lägre höjder är jag också nöjd. I hanteringen ska den vara cool, man ska utan problem kunna lasta den och den ska snällt stå still när man pysslar med den. Den får gärna vara social och gilla att bli ompysslad, en såndär man kan stå och mysa med i boxen läänge (som Miro vill!)

De sägs att en bra häst är färglös, givetvis är det så. Men om jag fick bestämma färg skulle jag inte tacka nej till en kolsvart häst med stjärn+snopp med lite vitt på benen, en mörkfux med bläs och fyra ganska jämna strumpor (dock inte för höga!) eller en mörkbrun häst med stjärn+snopp.


Miro är i alla fall världens bästa ponny! Någongång ska jag nog skriva ett inlägg om hur min drömponny såg ut för ungefär 3 år sedan. :)

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback