Säterbygdens Ridklubb: 11 september 2011

Publicerat av Jennie Börs den 11 September 2011 kl. 20:37 i Tävling
En viss övertaggad ponny var mycket arg i morse när jag kom till stallet för att knoppa. Han höll på att springa över mig bara för att han skulle ut, hade han bestämt i alla fall. Sedan flög han stort när pappa kom med min kavaj i plast och hängde upp den. Men det värsta av allt var när jag höll på att fixa flugsprayen, för de höll på att sätta upp ett partytält utanför fönstret samtidigt, då småreste han sig i boxen. Men utanför stallet har han skött sig exemplariskt, varit lugn hela tiden! :)

LC:1
Framridning: Han var övertaggad och spänd, mycket energi fanns det i alla fall! Men jag red bara på, red på friskt framåt till handen och ställde och böjde igenom honom ordentligt. Han släppte till mer och mer och blev fin i alla fall. :)

På banan:
Nere vid dommarbilen var det mycket farligt, högtalaren var mest läskig eftersom den vibrerade konstigt. Men på andra halvan var han fin. Han var ridbar och lyssnade på mig, hade kanske kunnat önska lite mer framåtbjudning men spändheten tar en del av den. Men jag är nöjd, inga större ryttarmissar. Det slutade på 54,82% och det kan väl vara helt okej. :)

LB:1
Framridning: Han är lite svår, ibland behöver man rida lite längre till andra klassen och ibland inte alls länge. Idag räckte det med 10min, han var så jäklans fin! Kunde bara sitta upp och rida på framåt så stämde allt. Galoppen var verkligen helt super, fattade sen var det bara att gunga med och möta upp lite med handen, sedan var han helt rak och med!

På banan: Han var inte riktigt lika spänd nere vid dommaren, men å andra sidan red vi på andra banan utan högtalare i närheten av bilen. Hade kunnat önska lite mer power, men jag är nöjd. Han lyssnade på mig och gjorde det han skulle! Kändes lite mysko dock att procenten blev 54,14%. Jag menar när han är superspänd och går med huvudet i luften kan jag rida på närmre 60%, men aja.

Men jag är nöjd, den där känslan jag letar efter kommer mer och mer. Och personer som följt oss under det här året (ett år sedan våran debut idag!) tycker att det verkligen gått framåt. Vi fortsätter kämpa på!

Johanna och Evita red ihop 45,93% i LC:1 idag, Johanna var nöjd! Evita hade varit väldigt fin på framridningen, sen blev det väl lite spännande inne på banan tyckte Evita. Bilder på båda ponnyerna kommer när de är redigerade. :)

Kommentarer
Kommentar av: Caroline

Dressyr är tråkigt på så vis att man ibland inte får de poäng som man tycker att man borde ha fått. Det menar jag inte negativt utan positivt. Då blir det extra viktigt att man behåller den känslan man hade och försöker tänka på den istället. I slutänden är det din känsla som räknas - och man får svälja ner om poängen inte återger "känslan". Jag hoppas att du fick med dig lite konstruktiv kritik! Och önskar dig (er) att nästa tävling blir på en positivt ponny med spänst som ger dig WOW-känslan du har ibland...

2011-09-12 @ 05:50:27
Blogg: http://hastgarden.blogspot.com
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback