Miro - 15 februari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 15 Februari 2012 kl. 21:10 i Ridpass - Miro
Som jag nämnde i måndags var det Göranträning idag. Miro var lite seg idag och det läskiga hörnet i ridhuset höll på att äta upp honom, men inga kast åt sidan eller sådant i alla fall! Vi började med att ställa igenom hästarna, både på volten och på rakt spår. Sedan red vi lite vändningar på framdelen i båda varven innan vi fick rida skänkelvikning på diagonalen. Miro flyttar mycket bättre för skänkeln nu jämfört med för ett år sedan, dock måste vi jobba mer på takten. Red även skänkelvikning på volten, även där lite småsegt men han flyttade bra. Fick även rida in rumpan och ställa innåt i skritt och sedan ur det vända honom på bakdelen ute längs fyrkantsspåret.

I galoppen arbetade vi på fyrkanten och sedan fick jag lägga volter tills jag fick till en bra 10m volt, när jag fått det skulle jag vända halvt igenom som i LA:1. Var tvungen att ta om några gånger eftersom det inte blev riktigt bra, jag var okoncentrerad och red tillräckligt tydligt och ordentligt.

Jag är nöjd med passet, Miro var dock ganska seg idag och ville inte riktigt gå ut i hörnen. Men utöver segheten kändes det bra, fick en bra känsla i handen på slutet och sådär. Nu blir det att jobba mycket sidvärts framöver, både på raka och böjda spår!

Miro fick ha huva och öronproppar idag i och med att det går mot varmare tider. Det har rasat is i ridhuset på slutet, dock tror jag att den mesta är borthackad nu. Det kan även knäppa lite i väggarna och droppa inne i hinderförrådet, så ville inte riskera något eftersom det dessutom börjar komma vårkänslor hos hästarna!

Kommentarer
Kommentar av: Amanda

hahah, trodde det stod Grötgratäng istället för Göranträning :'3

2012-02-16 @ 21:44:16
Blogg: http://mannakvikk.bloggplatsen.se
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback