Helios - 14 februari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 14 Februari 2012 kl. 22:09 i Ridpass - Andra hästar
Jag red Helios på dagens ridlektion, som efter lite schemaändring hade "temat" bogen in-förvänd sluta. I framridningen var han lite tjafsig med huvudet och ville gärna springa ifrån mig, dock blev det bättre och bättre. När vi dessutom fått ridit på lite mindre volter släppte det mycket och galoppen bidrog även den.

Efter uppvärmningen blev det lite andhämntning innan det var dax för själva övningen, på långsidan upp mot spegeln red vi först öppna för att sedan sitta om i en förvänd sluta, detta i skritt. Utöver detta fick vi jobba självständigt i trav på resten utav fyrkantsspåret, jag gjorde lite tempoväxlingar samt volter för att få igenom honom ytterligare. Vi började med högervarv och tog sedan vänster.

Jag är nöjd med Helios, han blev verkligen finare och finare! Han tog verkligen tag i bettet och var reglerbar, behövde mest sitta med en stadig hand och rida på med säte för att han skulle vara på plats. Även övningen gick bra, jag måste bara tänka på att sitta om och flytta min vikt samt inte småsnegla åt höger i vänstervarvet.

Kommentarer
Kommentar av: STOCKHOLMSJENNA - Livet som ryttare i storstan med ridtravaren Hero

Hej! Jag har en bloggtävling på bloggen där du kan vinna ett 4-pack transportskydd i valfri storlek från Amigo/Horseware.

Passa på att tävla nu, det börjar närma sig sista chansen!

Klicka på länken för att komma direkt till tävlingsinlägget: http://stockholmsjenna.se/?p=5419

2012-02-15 @ 10:07:02
Blogg: http://stockholmsjenna.se
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback