Åsebo Ridsällskap: 19 februari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 19 Februari 2012 kl. 19:42 i Tävling
Var som sagt iväg till Åsebo på P&J med Johanna och Jumanji idag, deras första tävling utanför klubben. Vintertävlingar är väl egentligen det mest optimala, en hal paddock till framridning där man inte vågar rida på fullt ut samt ett litet ridhus till framhoppningen där man ska trängas med hinder och andra ryttare.



80 cm (LD)
Det flöt på bra, dock två stopp på näst sista hindret som hade en vattenmatta. De har aldrig hoppat det tillsammans förut, så det var kanske inte så jättekonstigt. Annars var det bra, ibland kryper han väldigt nära hindren men så kan det få vara. Johanna var nöjd i alla fall!


90 cm (LC)
Deras första 90 cm runda på tävling. De stoppade ut sig i första rundan, men fram till första stoppet kom såg det väldigt bra ut! Johanna valde att göra omstart och även då stoppade de ut sig på sista hindret, men hon kom över det på nästa försök så då kom de igenom banan i alla fall. Johanna var ganska missnöjd först, men efter vi pratat lite så ändrade hon sin tanke.


Jag tycker att det var en bra tävling, för att få se hur han fungerar på bortaplan och den här gången saknade även Johanna sitt "crew" som hon har på hemmatävlingarna. Nu är det jag som ska stå och försöka instruera henne på ett någorlunda bra sätt. De stopp som uppstod beror framför allt på att Johanna och Jumanji inte blivit helt sammansvettsade ännu, vi har haft honom i tre månader imorgon och de har dessutom inte hoppat jättemycket tillsammans. Jumanji kräver en helt annan ridning jämfört mot Evita och det är just det som Johanna ska lära sig i framtiden. Syftet med den här tävlingen var just träning för dem båda och när vi provat en tävling vet vi helt enklet vad vi ska jobba med till framtiden.

Johanna och Jumanji skötte sig superbra tycker jag. Nu är det träning som gäller fram till nästa hopptävling som faktiskt ligger ganska långt fram. En sak är då säker i alla fall, höjden är det minsta problemet!

Kommentarer
Kommentar av: IsabellP

Fin häst! :)

2012-02-19 @ 20:04:08
Blogg: http://isabellpetrusson.blogg.se/
Kommentar av: Linn (åsebo)

Hej! vad kul att du tyckte att tävlingen var bra förutom fram/hopp ridningen men det är så att det inte fanns några andra ställen att rida/hoppafram på och jag var själv med och för min häst så var det inte halt :S så det kan ju variera till häst,häst :)

2012-02-22 @ 09:38:02
Blogg: http://estrellesryttare.devote.se
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback