Miro - 8 februari 2011 (+ olyckan)

Publicerat av Jennie Börs den 08 Februari 2011 kl. 23:08 i Ridpass - Miro

Ja, vad ska man säga? Skrittade först fram honom för hand och sedan satt jag upp. Han kändes riktigt fin och flyttade bra för skänkeln i båda varven. Vi skulle sedan flytta dem i skänkelvikning från A till F, jag han en bit mot hörnet och sedan blir Miro livrädd för något (tror han blav rädd för Helios som frustade?) så han gör en helomvändning och sticker. Jag tasppade höger stigbygel men fick nästan stopp honom. Han stannade typ och sedan kastade han sig åt sidan och jag ner i backen.

Hade så förbaskat ont i armbågen, klarade inte av att hålla vänsterarmen uppe utan att hålla den stödd av höger. Så jag satte mig på pallen i ridhuset och Susanne ringse mamma. Att något inte var rätt, det förstod jag, anade att den va ur led eller liknande eftersom armen kändes helkonstig. Johanna fick ta Miro och jag, mammach pappa åkte hem och pallade upp armen med en kudde och sedan tog jag två panodil och sedan mot Falun.

Resan var riktigt hemsk, hela armen var lixom som bortdomnad. Det var hemskt arr behöva resa sig eftersom armen inte fick tillräckligt med stöd. Men jag fick komma in på ett rum på en gång. Där lyckades en sköterska få av mig jackan, men tröjan klippte de upp. Armbågen var svullen och desformerad .. Fick smärtstillande ganska på en gång och strax efter det upp till röntgen. Armbågen var son sagt ur led + att jag hade en fraktur på ett ben. Jag fick mer smärtstillande och de drog tillbaka armen på rätt position, det kändes en hel del trots smärtstillande kan jag säga. Blev sedan gipsad, tror det inte ens tog en timme från det att jag kom in tills det att jag fått gips.

Sedan fick vi vänta till nästa röntgen, men det gjorde inte alls lika ont längre i alla fall. De nya bilderna såg bra ut så då tog de ur nålen jag fått smärtstillande ur sen fick jag åka hem. Pappa och jag stannade på MAX i Borlänge och åt. Svängde även förbi stallet, hade tänkt hälsa på Miro men det var släckt och sådär så vi struntade i det. Men vi pratade lite med Pernilla i alla fall.

Hur jag ska överleva 2 månader utan ridning vet jag inte .. Johanna får det lite tufft, men vi ska få lite hjälp av ridskolan också. Pernilla skulle även fixa så någon rutinerad kommer rida Miro till och från så han håller sig i trim.

Jag har i alla fall fått åkt både sjukhussäng och rullstol idag, haha. Pappa sa att vi skulle väl ringt Ambulans, men jag sa att jag var glad attag slapp det. ;)


Lilla skitponnyn!


Kommentarer
Kommentar av: Brusella

Tävling! - Vinn ett HORSEWEAR underblanket !

http://brusella.blogg.se/2011/january/vinn-ett-horsewear-underblanket.html#comment

2011-02-09 @ 10:17:09
Blogg: http://brusella.blogg.se/
Kommentar av: sarah

Åh vad tråkigt!! :(

2011-02-09 @ 13:37:25
Blogg: http://tophorses.blogg.se/
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback