Svar - Vad tror du?

Publicerat av Jennie Börs den 11 Mars 2011 kl. 19:37 i Allt & inget

Jag har fått in en del svar, de flesta verkar faktiskt ha ungefär samma uppfattning om dem. Evita var nog lättare att bedömma än Miro, i alla fall om man tittar på de svar jag fått. Nu ska jag svara, stryker de svar jag tycker stämmer in och sedan skriver jag en liten kommentar under. :) Svarar bara på fråga 1-4, för det är ju mer om ur hästarna är. Det andra är inte riktigt lika viktigt (tycker jag).


1. Jag tror att hästen är:
a: Lättriden
b: Svårriden
(glöm inte att nämna orsak)

Kommentar: Miro är en svårriden ponny. För det första är han jävligt kvick, han behöver en stabil ryttare som hänger med och är på sin vakt. Man kan inte sitta och sova och "bara gunga med", för då är det lätt hänt att han tar "saken i egna händer" och hittar på något som han själv tycker är roligare. Han är dessutom väldigt känslig, kommer man åt honom lite för mycket blir han lätt sur. Temprament finns det också i honom, och det är väldigt varierande. Ibland är han världens snällaste när man rider och gör allt man ber honom om, men vissa dagar kan han lätt tjura ur. Ingen idée att sitta och sova, Miro kräver en enorm ridning! Vi slänger verkligen inte upp vem som helst på honom, ryttaren behöver vara stabil, veta vart den har sin kropp samt vara mjuk men ändå bestämd. Jag har verkligen lärt mig jättemycket på att rida Miro, när vi köpte honom förstod vi nog verkligen inte ur otroligt svår han var.

2. Jag tror hästen är:
a: Seg
b: Normal
c: Pigg/Het

Kommentar: I dressyren är han normal eller pigg, de beror lite på dagsformen och humöret. Han kan sega ur lite vissa dagar, men jag skulle inte vilja kalla honom seg. Vid hoppning och uteritt är han för det mesta pigg och glad. Jag har inte hoppa honom speciellt mycket (av vissa anledningar) men han är pigg. Vid uteritt kan han även bli lite stark.

3. Jag tror hästen är:
a: Läromästare och kanske ridskoleponny
b: En ponny som dom flesta kan rida
c: Pigg och framåt men gör ingenting
d: Het och stark och kan hitta på bus

Kommentar: En kombination av dom två stämmer verkligen in på honom. Han är pigg och framåt, men han kan hitta på bus lite då och då. Han kan bli stark ute, men aldrig het. Busen brukar för det mesta komma ute i skogen, glädje kickar och tjut i galoppfattningarna är nog det vanligaste. Kickar kan även komma i själva galoppen ibland. Men det roligaste han gjort var nog en gång när vi travade på banvallen, Klara och Gerda var framför och Gerda ville inte riktigt gå fram (var ju läskig frost på marken!) så Klara fattade galopp. Då blev Miro arg/avundsjuk och gjorde världens hopp rakt upp i luften! Kändes som alla ben stod rakt utåt, typ som Mulle kan göra i serierna ibland.

4. Jag tror hästen kan:
a: Bli en bra läromästare åt någon
b: Bli en elitponny i en diciplin
c: Bli en elitponny i flera dicipliner
d: Bli en fin ridskolehäst

Kommentar: Han är min läromästare, han har lärt mig otroligt mycket inom dressyren och han har mycket kvar att lära. Han är väldigt välriden och välutbildad vilket gör att man verkligen får lära sig att rida på rätt sätt. Dock skulle han behöva lugna ner sig några hekto (eller kanske snarare kilo) för att kunna lära en lite mer oerfaren ryttare. Man behöver nämligen kunna en del grunder från början.


1. Jag tror att hästen är:
a: Lättriden
b: Svårriden
(glöm inte att nämna orsak)

Kommentar: Lättriden för den som inte kräver någonting av henne, bara man vet hur man bromsar så är hon verkligen inte svår. Om man kärver något av henne är hon desto svårare, allt som kallas dressyr är väldigt jobbigt och onödigt (enligt hennes mening), så där får man jobba en hel del! Man måste verkligen hitta knapparna och knepen, det finns inga genvägar, haha. Men ju mer man lär känna henne, desto lättare är det. Men man får fortfarande jobba en hel del för resultat! Inget sitta och åka med här inte. ;)

2. Jag tror hästen är:
a: Seg
b: Normal
c: Pigg/Het

Kommentar: I dressyren är hon normal, kan bli lite åt det sega hållet men det har med styrkan att göra. Hon lägger gärna fram förslag på att sakta av eller dra in lite på tempot, men det är bara att visa för henne "vi ska framåt". Vid hoppning och uteritt är hon pigg, glad och kan även bli lite het och stark (speciellt ute).

3. Jag tror hästen är:
a: Läromästare och kanske ridskoleponny
b: En ponny som dom flesta kan rida
c: Pigg och framåt men gör ingenting
d: Het och stark och kan hitta på bus

Kommentar: Hon är en ponny som de flesta klarar av och rida och hon är pigg och framåt. Kan bli lite het och stark, men kan Evita busa? Inte vad jag vet i alla fall, haha. Det hon akn göra är att hon stuttsar lite när hon blir taggad och laddad, fast det är kanske inte något bus.

4. Jag tror hästen kan:
a: Bli en bra läromästare åt någon
b: Bli en elitponny i en diciplin
c: Bli en elitponny i flera dicipliner
d: Bli en fin ridskolehäst

Kommentar: Hon ÄR redan en läromästare! Inte på samma sätt som Miro, för att han är så välriden och välutbildad, utan för att hon är så trygg och stabil. I hoppningen är hon en SUPERBRA läromästare. Styra och hålla farten, Evita fixar resten. Hon taxerar och löser allt själv, stannar gör hon inte heller (hör inte till vanligheten i alla fall, men när hindren är typ 50cm och det är maskeradhoppning, HAHA!). I dressyren får man lära sig den hårda vägen, man måste kämpa.


Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback