Vetlandaortens Ryttarförening (NF-SM): 30 juli 2011

Publicerat av Jennie Börs den 01 Augusti 2011 kl. 21:15 i Tävling
LB:1
Framridning: Han var betydligt lugnare idag. Framridning i ridhus, vart lite trångt när man var 6-7st i det lilla ridhuset men det fungerade. Han kändes helt okej, halvspänd och sådär. Han var nog lite trött från dagen innan faktiskt, men det förstår jag.

På banan: Även programmet gick i ridhus, det blev alltså våran ridhusdebut. Collectingring låg nere vid läktaren, som var superduper farlig! Men jag körde ändå samma taktik som innan. Blev lite bättre i alla fall. Sedan inne på banan travade jag runt lite innan startsignalen, han var spänd. Programmet kändes sisådär, han gjorde sig stark och var lite opåverkbar. Att styra gick tex inte alltid så bra, när vi skulle rida in i den andra serpentingbågen gick han rakt ut i hörnet och svängde när han insåg "oj, en vägg", hehe. Nöjd var jag då inte ... Men det blev 56,207%, för samma dommare som dömde LC:2. Det var verkligen mer än vad jag gissat på. Lyckades få 7or på båda galoppvolterna, var av den i vänstervarv kändes helt "hej kom och hjälp mig", första halvan blev väl hyffsad, men andra flöt han bara ut. Men det var väl helt okej resultat.

Utställning
Det var alltså första gången jag visade en häst .. Han ville absolut inte stå still när vi skulle ställa upp, han fullt sjå med alla flygfän. Skritt på rakt spår blev väl sådär, tror jag gick tre gånger och dommaren sa "går rakt emot häcken", jag tyckte dock att hon sa "gå rakt emot eken" och jag såg ingen jäkla ek! Sen när jag kom på vad hon sa blev det ju liite bättre. ;) I traven fick jag inte igång honom riktigt, han hade kunnat visa en mycket bättre trav! Sedan skulle jag anfådd ställa upp honom en gång till som inte heller gick superbra eftersom han var inne i flugornas värld. Sen stod jag och såg dum ut till dommaren babblade på: "Mycket god rastyp med vackert huvud .. bra sadelläge .. kunde visa lite mer i traven .. ni är välkommna tillbaka igen". Han gick alltså vidare!

Sedan fick han stå i transporten, jag handmatade honom med hö för han skulle äta och han hade betfor i hela transporten (hihi) men han fick i alla fall i sig vatten. När de ropade ut att de var ca 20min kvar till valackerna skulle visas igen lastade vi ur och gick bort till gräsbanan. Där fick vi går runt, runt och vänta på att dommarna skulle bli färdiga med de sista hästarna. Miro höll på att få spunk på alla flygfän .. Sen fick alla valacker gå in i ringen, först fick gå runt med dem och jag tänkte bara "långa, bestämda steg" för att han skulle visa så bra skritt som möjligt. Sedan gjorde vi halt på rad sen fick vi trava en och en, Miro hade bara liite svårt att stå still och vänta på sin tur. Fick inte till traven till 100% nu heller, men så fick det vara. Dommarna diskuterade lite och sedan ropades det ut ponnyer "i obestämd ordning", de gick efter katalognumren och rätt som de var hoppade de över nr 95 (Miros nummer) och då hajade till, det borde ju betyda att vi fortfarande var med i matchen!

Och mycket riktigt, kvar var Miro och en till. De babblade lite om deras härstammning, uppfödare osv och sedan sa det något i stilen "Bästa valack är nr 95, Miro", först fattade jag ingenting, men sen så! Det var ju helt sjukt, Miro, min Miro! Miro fick en stor rosett och jag fick blommor och ett paket, sedan fick vi trava ut. Då kom hans trav fram också, hehe! Vi gick sedan runt och väntade medan stona och hingstarna visades upp, det blev en ganska lång väntan.

Miro var nu väldigt trött på alla dessa flygfän. Vi gick i alla fall runt där med bästa och näst bästa från varje "kategori" (sto, hingst valack). Miro kunde inte stå still alls, nu var det nog sa han, haha. Men nu fick vi verkligen till traven, den är jag riktigt nöjd med! Sedan plockade de bort hästar igen, och kvar blev Miro och bästa hingsten. Jag tänkte att de räcker nog inte till en seger, jag menar, hingstar vinner ju oftast. Men de babblade på om härstamning hit och dit och sedan "Best in Show, nr 95, Miro" och världens skrik från publiken, haha. Det var helt overkligt, känslan går inte att beskriva! Det var så overkligt! Miro fick en ännu större rosett och ett segertäcke, sedan var det ärevarv. Det var SUPERKUL tyckte Miro, han flög omkring och ja. Tillslut trampade han av mig skon så Johanna fick ta över och springa sista varvet .. :p Efter det blev Miro fotograferad och lite sådär.

Såhär blev i alla fall protokollet: (alltså när jag visade honom första gången)
Typ: 9 - Mycket god rastyp
Huvud, hals, bål, kors: 8 -Vackert huvud, bred hals, brant bog, välutvecklad manke, välmusklat kors
Extrimiteter och rörelsernas korrekthet: 7 - Parallelförskjutning fram
Rörelsemekanik i skritt: 8 - Avspänd, rörlig med god takt
Rörelsemekanik i trav: 8 - Vägvinnande, lätt, elastisk
(Jag hoppas jag lyckats tyda kommentarerna rätt, förkortningar och skrivstil var ingen bar kombination)

Men det är verkligen helt sjukt, första gången jag visar en häst och jag går in med målet att göra mitt bästa. När han sedan går vidare har jag samma inställning, det får gå som det går: för mig är han ju ändå finast. Sen går han in och vinner alltihop! Och dessutom, över hingsten som vann över Miro 2006! Att en valack vinner över en hingst hör ju inte heller till vanligheterna.

Jag är så otroligt stolt över min fina prins. För mig är han den absolut bästa och vackraste (och utan att ljuga kan jag säga att han är finast också, hehe). Han var nog otroligt nöjd med sig själv också, han tycker ju verkligen själv att han är snyggast och han älskar verkligen det där, att visa upp sig!
Trackback