Vetlandaortens Ryttarförening (NF-SM): 29 juli 2011

Publicerat av Jennie Börs den 01 Augusti 2011 kl. 20:38 i Tävling

Det blev en väldigt kort tävlingsdag, vilket faktiskt var skönt! Första start låg 20 i 9 och andra runt halv 11, helt okej. Miro var riktigt cool och skötte sig exemplariskt på tävlingsplatsen. Han följde med som en lite hund när man ledde honom och såg bara glad och nyfiken ut, inget fjant.

LC:1
Framridning: Han var riktigt taggad kan jag säga, haha. Spänna sadelgjord och stå still var ingen hitt. Men det fanns energi att plocka upp i alla fall i ridningen! Han var absolut finast i galoppen och fattningarna var inte helt fy skam de heller. Han kom inte igenom helt, utan var lite småspänd och sådär, men helt klart godkänd!

På banan: I collectingring pushade jag på honom på en mindre volt och sedan ut på en större volt och samla ihop honom (tränade för Caroline på onsdagen och då gjorde vi den övningen, den väldigt bra). Han blev mer avslappnad då, gick sedan in på banan och gjorde samma sak fast på hela fyrkanten. Ritten var jag inte så nöjd med, han var spänd och jag fick helt enkelt inte känslan (som vanligt). Han hoppade till en gång i programmet och då råkade jag göra en volt, tappade dessutom stigbygeln då. Fick tag i den, åt fel håll så fick inget stöd i den så skulle släppa och ta den igen i skrittövergången på medellinjen tänkte jag, det blev ju som det blev. Fick tag på den sen i alla fall, åt rätt håll. Men tro det eller ej, vi slutade faktiskt på 59,63%. Det var verkligen mer än jag trott, vi kom första utanför placering (2 placerade) med endast 1p mindre än 2an. "Mycket trevlig och utvecklingsbar ponny!"

LC:2
Framridning: Nu var han ännu mer taggad, haha. Minsta jag kom åt honom så sa det pang, ungefär. Han var lite som en tickande bomb i skritten eller när man stod still, men i traven och galoppen var han lite coolare. Hade gärna önskat en något mer avspänd ponny, men men.

På banan: Körde samma taktik som programmet innan i collectingring, lyckades även se att det visst var "vända rätt över - halt", det hade jag glömt bort, oops. På banan kändes han fin när jag travade runt innan startsignalen och så avspänd han var programmet igenom har han nog aldrig varit! Jag lyckades rida programmet rätt och traven och skritten var helt klart godkänd, sen klantade jag lite i galoppen med otydliga fattningar och sådär. Men jag var faktiskt nöjd med honom! Slutade på 57,14%, det var en annan dommare nu. Jag tyckte i alla fall att han kändes mer avspänd, men men ..


Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback