Miro - 13 oktober 2011

Publicerat av Jennie Börs den 13 Oktober 2011 kl. 21:22 i Ridpass - Miro
Inte jag som ridit idag, men jag måste bara uppdatera om det ändå! Miro har nämligen fått hoppat idag. :)

Jag skrittade fram honom för hand och Johanna red fram honom i trav och galopp (jag hade inte ridkläder, och extrem hala mjukisar går inte att rida i) för Sanna blev lite sen. Men sen när Sanna kom var det hoppning som gällde. Först red det bara över en bom och sedan över lite småhinder, på block och sånna som låg på kanske 40cm. Det blev lite linjer och bara enkelhinder. Vi la upp hindren lite i taget och det slutade med ett hindet på 85cm.

Miro tyckte verkligen att det var superroligt! Jag har haft jättedåligt samvete för att han inte fått hoppat sedan i våras .. Man såg verkligen på honom hur han laddade på efter hindren. Han hoppade snällt och fint, inga tendenser till att göra tvärnit och 180 graderssvängar som han gjort med Johanna. Men Sanna håller honom verkligen i den ram som han behöver, och har han den ramen så hoppar han jättesnällt.

Han skötte sig super, det var mörkt med skuggor och sådär men det var inga problem. Sanna ska fortsätta att hoppa honom regelbundet nu framöver, så det blir jättebra för honom. :) Tanken är även att Johanna ska bygga upp förtroendet igen och småskutta framöver när hon känner sig redo, med Sannas hjälp.

Kommentarer
Kommentar av: Amanda

Din häst är ju så fin!:D

2011-10-13 @ 22:29:01
Blogg: http://amandalodesjo.blogg.se/
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback