Samritha - 27 oktober 2011

Publicerat av Jennie Börs den 27 Oktober 2011 kl. 22:58 i Ridpass - Andra hästar
Ny kategori! I och med att jag rider en del andra hästar till och från på lektion så får de ha en egen kategori från och med nu så att det blir enkelt att "sortera upp" bloggens innehåll. :)

Jag fick rida istället för mamma idag, eftersom hon är sjuk. Hennes grupp har ridit i ungefär ett år nu, men eftersom de skulle ha sitsträning tyckte jag inte att det fanns så mycket att förlora. ;)

Fick rida Samritha, en häst som är ungefär lika hög i mankhöjd som jag är lång + att hon är av den grövre modellen. Kände mig väldigt liten på hennes rygg eftersom jag är van vid att rida ponny .. Det gick i alla fall bra, jag fick sitta ner i princip hela ridpasset (utan "rida lätt"-pauser som de andra). Det är alltid nyttigt att ha sitsträning, vi alla har våra små brister. Jag hamnar gärna lite snett, speciellt när hästarna gör som Samritha och skjuter över mig lite. Ville även luta/vika mig innåt och lägga huvudet på sned, men efter en del tjat så blev det bra.

Märkte även jättestor skillnad på Samritha när jag satt rätt och inte, för var jag på plats gick det så mycket bättre. Hon var lite stelstark i vänstersidan, men bitvis kändes det väldigt bra. Pernilla sa att jag gjorde precis rätt. Vi travade och skrittade bara och det är lite lättare att få henne helt avspänd om man galopperar igång, men jag är nöjd som det blev. Jättenyttigt att rida andra hästar, speciellt när man inte kan rida som jag rider Miro. Jag är nöjd med ridpasset i alla fall. :)

Första bilden som jag tog med min Nikon D100, alltså 3 år sedan. Samritha på bild i alla fall. :)

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback