Dressyr på gammelmannen

Publicerat av Jennie Börs den 04 Oktober 2011 kl. 20:56 i Vardag
Idag red jag Svartis på lektionen, vi hade serpentingbågar och tagen bakdel. Började med att flytta skänkelvikning längs långsidorna så han blev eftergiven ganska på en gång i skritten. Sedan travade vi igång, med en båge in på båda långsidorna. Svartis var ganska stel kan jag säga och svår att få igenom. Galopperade på volterna, stod upp i lättsits och jobbade mest på att få igång en bra galopp.

Sedan började vi arbetet med tagen bakdel, först någon i skritt i högervarv och sedan gjorde vi det i trav. Vi gjorde även serpentinbågar på den andra långsidan. Svartis tyckte det var mycket jobbigt och stretade emot en del, men det blev lite bättre för varje gång. När vi böt varv fick jag gå innanför spåret och verkligen rida igenom skänkelvikning och efter några gånger släppte han verkligen igenom! Det var så tydligt när spärren släppte, han började röra sig på ett helt annat sätt och frustade. Efter det var han jättefin! Behövde bara sätta mig för tagen bakdel och sedan gick han där som aldrig förr. Sedan var han fin resten av lektionen, dock var han ganska trött på slutet. :)

Känslan som jag fick på slutet var exakt den jag fick när jag red honom i somras, dock kom han igenom det i stort sätt på en gång då. Men han blir verkligen fin, han kan den gamla mannen. :)



Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback