Evita - 6 oktober 2011

Publicerat av Jennie Börs den 06 Oktober 2011 kl. 20:45 i Ridpass - Evita
Jag blev så väldigt sugen på att småskutta lite .. Så, skutta fick det bli! Inte skuttat på Evita sedan i våras någongång, så jag tyckte det var dax nu. :)

Började med att trava fram lätt i båda varven, inga som helst krav på formen. Hon var pigg och framåt, red lite tempoväxlingar endast med sitsen. Galopperade fram i lättsits, rullade på (läs busgalopperade) fram, fullt ös är bäst tycker Evita. ;) Så även lite tempoväxlingar där. Började sedan med att trava över en bomserie i båda varven och det gick jättebra, avståndet stämde bra även om jag lagt de så hon fick sträcka ut lite extra på benen för att komma över.

Efter det började vi skutta, först över en bom som låg upplagd på det lägsta på ett par block, 2 gånger åt höger, galoppombyte över, två gånger över och galoppombyte över. Fungerade bra! Så då fick bommen åka upp ett snäpp på blocken och så gjorde vi samma sak där. Hon gick av jättestort i sista bytet så tog den en gång till åt höger för att få ett bra språng så att jag hann med också. Avslutade med att hoppa ett räcke som låg på 55cm i båda varven. :) Hon var jättefin i högergaloppen när vi rullade på efter hindren, sökte sig neråt och jobbade genom hela kroppen!

Riktigt roligt var det, ska skutta snart igen och då ska Johanna fota! :D Hon är så klok tanten, hon vet precis vad hon ska göra. Jag behöver bara sitta och reglera tempot, styra och hålla lite i manen om jag känner för det så sköter hon allt annat.

Bild från när jag provred Evita!

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback