Bjursås Ridklubb: 8 oktober 2011

Publicerat av Jennie Börs den 08 Oktober 2011 kl. 21:14 i Tävling
Idag förstår jag verkligen varför jag hade klockan på 04.55, var i stallet halv 6 och fodrade. Att man sitter mitt uppe på ett berg en hel dag i kylan (dock värmde det bra i solen när det inte blåste). Det var så värt det! Miro har som vanligt skött sig exemplariskt i transporten, dessutom lyckades vi få lyxparkering så vi slapp backklättra för att komma till framridningen, haha. Hade inte världens största förväntningar eftersom det gick inomhus, förra gången blev han ju så opåverkbar inne. När läktaren dessutom låg efter en långsida precis i kant med spåret .. Men man ska aldrig säga aldrig!

LC:1
Framridning: I traven var han lite oengagerad, men han var på plats i alla fall. I lättridningen gick det bra, men nedsuttet var det värre. Han var lite jobbig att svänga åt vänster, men det tog vi igenom ganska bra. Jättefin i galoppen, kom verkligen fram och neråt och galopperade på jättebra! En helt okej framridning, en sån som duger. :)

På banan: Tog igenom honom på en gång i collektingring eftersom han spände till. Travade med tempoväxlingar och skrittade lite. Sedan in på banan, fokuserade mest på att rida förbi läktaren och dommaren! Programmet kändes bra, den största missen som blev var att han tog min förhållning efter galoppvolten som att vi skulle bryta av, enda 5an i programet. Annars har jag inget att klaga på förutom att han hade kunnat vara mer engagerad i bakbenen! Det slutade på 64,44%, vilket är vårat nya procentrekord! 7or på sits och hållning, inverkan och korrektheter i uppvisningen på allmänna intryck, nöjd! I slutkommentaren står det bla "Lydig ponny", det var något nytt.

LB:1
Framridning: Han kändes fin, dock två kastningar åt sidan från ponnyns sida .. Så det var lite spänt, men ändå. Han surade även ur ett tag, pressade traven lite extra och då blev det vääldigt jobbigt att fatta galopp så då kickade han lite och sådär. Men annars bra framridning (trots att det var ganska rörigt ett tag)

På banan: Han kändes mer spänd när jag kom in den här gången, men jag red igenom så mycket som möjligt i collektingring. Sedan ville han inte gå in på banan, backade och backade och hotade med att resa sig. När vi väl kom in körde vi samma konsept som innan. Programmet gick bra, lite oengagerat och spänd men annars bra. Extra plus för galoppen! Det slutade på 60,69% vilket även det är ett procentrekord! 7a även här på sitsen, så nöjd med den! På korrektheter fick jag också en 7a.

DIV II omg. 3
Laget red även idag ihop en andra placering, så en blå rosett fick jag med mig hem. :) Totalt slutade vi på en tredje placering.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback