Ridning - sport eller hobby?

Publicerat av Jennie Börs den 30 Oktober 2011 kl. 21:11 i Tankar & åsikter
Har du någon gång hört att ridning inte är en sport, att vi bara sitter där och hästen gör jobbet? Att man borde byta plats på häst och ryttaren så att vi faktiskt förstår vad sport är? Att vi inte ska leka med maten och att häst passar bäst på mackan? Jo, antagligen så har du det. Icke-hästmänniskor förstår sig inte på det här med hästar.

Men är det en sport eller en hobby? Jag skulle nog vilja säga båda. Att vara i stallet och mocka, borsta och allt som nu ska göras, det är våran hobby. Ridningen däremot, det är en sport. Varför skulle det annars heta ridsport och ligga under idrottsförbundet? Dessutom, vi tränar och vi tävlar, det som skiljer sig från andra sporter är att vi har en häst som lagkamrat. Och på något vis borde vi väl ligga lite "före" alla andra sporter när det kommer till jämnställdhet, i ridsporten tävlar tjejer och killar, kvinnor och män mot varandra, utan ålderskategorisering.



Ridning och hästar handlar om så mycket mer än alla andra sporter, tycker jag. Jag menar, om man spelar hockey eller fotboll åker man till träningen, tränar och duschar efteråt. All utrustning lägger man på hyllan och tar fram till nästa träning. Ridning däremot, innan det är dax för träning ska hästen borstas och göras iordning, sedan ska det ridas/tränas och efter det ska man borsta och fixa allting annat. Dessutom, utöver detta ska vi utföra alla stallsysslor. Vi kan inte ställa hästen på hyllan och låta den stå där till nästa träning, nej, den behöver sin omvårdnad även om vi inte ska träna eller rida. Att ha häst och träna/tävla är ett mycket större ansvar än att tex spela hockey/fotboll inklusive alla matcher.


Tycker att filmen här ovan är grym! Det stämmer in så väl ..

Kommentarer
Kommentar av: horselover<3

filmen stämde verkligen! och jag tror ridning är mer än en sport, det är nog lite av en livsstil, ett sätt att leva. tack för en fin blogg <3

2011-11-01 @ 10:44:56
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback