Miro - 17 oktober 2011

Publicerat av Jennie Börs den 17 Oktober 2011 kl. 21:35 i Ridpass - Miro
Dagens dressyrträning gick väldigt bra! Började med att rida bara framåt, vilket han lyssnar väldigt bra på nu. Jag behöver inte påminna honom gång på gång hela tiden. Först på fyrkanten och sedan på en volt som låg ca 1m innanför vändningspunkterna. Minskade och ökade volten lite i trav och galopperade även lite. Han lyssnade jättebra och kom igenom bra.

Sedan övergick vi till lite sidvärtsrörelser, skänkelvikning som i LA:1 men jag flyttade halva diagonalen och sedan rida på framåt och åt sidan. Han lyssnade jättefint och stod inte alls emot, red några gånger för varje skänkel i lättridning i båda varven. Sedan gjorde vi samma sak några gånger nedsuttet, han lyssnade fortfarande bra. När han var som duktigast lämnade vi skänkelvikningarna som beröm för honom. Anledningen till att vi rider raktfram och fråmåt en bit är för att han gärna får motorstopp men idag bjöd han väldigt bra den korta biten, men skulle jag rida hela diagonalen så vet jag att det skulle bli motorstopp mot slutet.

Vi avslutade det hela med att rida på volten igen och ta igenom böjningen ännumera, jobbigtjobbigt. Jag fick jobba jättemycket med mina händer. Min innerhand bli gärna lite "ge-och-ta", så fick jobba mycket med att den skulle bli stabil i de ledande tygeltagen.

Jag är jättenöjd med Miro! Märks verkligen att vi utvecklats sedan i våras. Längtar redan till nästa träning. :)


Miro taggar inför träning!

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback