Miro - 2 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 02 Maj 2011 kl. 21:48 i Ridpass - Miro
Dressyrträning i Hedenslund för Pernilla, precis vad vi behövde! Nu vet jag varför det känds så stretigt hela förra veckan och varit konstig i högersidan. Han har varit stel i högerbak, Pernilla sa att det var typ helt rakt dessutom. Därför började vi med att bara rida på framåt på fyrkantsspåret i trav först, få ur handbromsen och få igång bakbenen. Gjorde sedan samma sak i galoppen.

Efter det kändes det lite bättre. Vi flyttade skänkelvikning på volt i först skritt, han bli lite lat och vill inte trampa på ordentligt först, men sen viftade visst någon med ett spö och då skärper han till sig. Samma sak i trav sedan. Red mycket innanför spåret på fyrkanten också, bara för att hitta hela ramen och få med högersidan. Han blir gärna lite seg men då säger jag till honom och lyssnar han inte blir det bara "pang på" att han ska framåt. Det hjälper bra, men inte helt hundre ännu. Både traven och galoppen kändes bra, bara han kommer in i ramen och allt sånt där blir det ju super!

Och när han börjar röra sig av sig själv, herre gud vilken känsla. Nu känner vi oss verkligen laddade för tävling. Gäller bara att hålla kvar allting, men vi ska göra vårt bästa. Miro var galet trött efteråt, pluppeponnyn!


Körde samma outfit på honom även idag. Men jag hade svarta ridbyxor och en annan svart tröja.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback