Insjöns Ridklubb: 7 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 07 Maj 2011 kl. 21:14 i Tävling
I det stora hela har Miro skött sig toppen! Han har varit lugn och ganska cool, det vara bar lite läskigt att gå mellan transportparkeringen ner till banan .. Och att gå in i stora paddocken där själva banan var, då var man tvungen att kasta sig lite i öppningen. Men han har stått snälli i transporten och filosoferat mellan klasserna och varit allmänt nöjd. :)

LC:1
Framridning: Jobbade med att han skulle vara rak, red innanför spåret och kontrollerade rakhet och högerbak. Fin i både traven och galoppen. Från mitten av framridningen tog jag spöt och fick fram lite mer energi. Han skötte sig bra, var lite spänd i början men det släppte fort och han tittade ingenting alls!

På banan: Först ville han inte gå in i den stora paddocken, men med lite övertalning så. Han vart jättespänd och körde ut högersidan och försökte komma undan arbetet. Hade ingen bra känsla i programmet igenom, fick lixom inget flyt i det hela. Han var spänd och högersidan hängde inte riktigt med alla gånger. Men det blev 62,22%, inte helt fyskam. Jag är nöjd, mitt mål var ju att jag skulle bestämma och komma igenom programmet och det fixade vi ju! Fick faktiskt ihop 4st 7or, på serpentinen (både på linjen och på övergångarna) och även på högergaloppen. Står lite här och där att han är spänd, kan jag hålla med om. På allmänna intryck fick vi 3st 7or och 2st 6or, står även att han är en trevlig rörlig ponny som för dagen behöver bli mer avspänd och eftergiven, jag håller med även om det.

LB:1
Framridning: Han var fin och rak redan från början och hade bra bjudning. Men all bjudning försvann typ tre minuter innan vi skulle in på banan ..

På banan: Även här villa han inte gå in först, men sen med lite övertalning så. Den här gången var han lite mer avspänd, men bjudningen var inte den bästa. Resultatet blev 55,17% och det stå på iprincip varje punkt att han behöver mer bjudning, haha. Poängen är varierande fårn 4or till 7or och som slutkommentar står det något i form av att han är en maffig ponny som för dagen inte helt kommer till sin rätt eftersom han tappar bjudningen upprepande gånger.

I det stora hela är jag nöjd med dagen. Det är bara att finslipa och få till det på banan, då kommer det bli jättebra! Med tanke på att jag inte ens kunde hantera honom på banan för ett halvår sedan så har vi verkligen kommit en bit på vägen!

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback