Evita - 13 maj 2011

Publicerat av Jennie Börs den 13 Maj 2011 kl. 22:00 i Ridpass - Evita
Uteritt med Klara och Gerda, Sandra och Classico! Det gick jättebra, hästarna skötte sig och allt sånt. Evita gick först från stallet och upp ur reningsverket, skötte sig bra vid bron också. Lite test men jag tog bara Klaras spö och smällde till henne lite sen sprang hon glatt över, tokan!

Travade banvallen bort mot Djupdalarna, hon var jättelugn! Väl framme i Djupdalarna skrittade vi först ner och sedan blev det lite galopp, det var dunderkul tyckte Evita, haha. Då var hon inte lika lugn längre. ;) När vi skulle trava sen vart det väl en blandning mellan trav och tölt eller någonting innan hon lugnade ner sig en aning. Klättrade i lite crossbackar, i skritt naturligtvis. Det var jättejobbigt tyckte Evita och att skritta var onödigt .. Galopp skulle det varit om hon fick välja. Nerför ville hon helst trava, haha.

Avslutade med att trava en bit bort på rakan, något Gerda tyckte var konstigt eftersom hon är så van vid att där börjar vi galoppera. Evita tyckte också vi skulle trava, även om hon inte är lika invand på det. Men hon kunde i alla fall trava lugnt. Tillslut fick Gerda som hon ville, galopp! Dock en hyffsat lugn en (eller ja, det beror väl på vad man jämför med ..) och sen efter sista kurvan släpper man på lite sista biten.

Nöjda började vi skritta hem igen. Evita fick gå först på hemvägen, i skritten gick hon och njöt på lång tygel och när vi travade banvallen bort var hon sådär lugn igen. Hon är så söt, öronen rakt framåt och sen går hon bara på. Hela vägen hem gick bra den också, nu var bron inga problem alls.

Vi skrittade upp i "skogen" istället för att gå uppför den astfalterade backen på vägen hem, där lyckades hon få tag i typ en hel hallonbuske som hon gick och sög på hela sista vägen. Hennes sadel gled fram jättemycket idag, den låg på bogbladen när vi kom hem .. (Såg det redan efter vi klättrat) Pappa får nog ringa Birgitt i veckan!


Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback