Jumanji - 29 november 2011

Publicerat av Jennie Börs den 29 November 2011 kl. 21:21 i Ridpass - Jumanji
Red honom på dagens lektion, dagens lektion var dressyr med skolor. Började att värma upp på volter i skritt, trav och galopp. Ibörjan var han lite stretig mot handen och vill inte riktigt ta stöd i den, men efter en stund så släpper det. Blir framförallt mycket bättre efter att han fått galoppera lite! Man får börja lungt och höja kraven lite i taget, inte riktigt som Miro där det är pang på för att han inte ska hitta på annat.

Red sedan skänkelvikningar i skritt, det gick bra förutom att han gärna blir lite för snabb åt sidan. Fick rida en bit, framåt, åt sidan och så vidare. Efter det var det öppna på ena långsidan som gällde (högervarv) och vända in och rida innanför spåret med en 10m volt på andra sidan, där stod det även block som vi skulle rida igenom och de var lite småläskiga, haha. Öppnorna gick ganska bra, han ville gärna komma upp lite mycket i väggen men det blev bättre och bättre.

När vi böt till vänstervarvet och gjorde samma sak började han bli trött, vilket resulterade att han bet tag sig i högertygeln (kändes lite bakvänt, är ju van med Evita som alltid bet tag i vänster). Fick jobba lite med det och det blev bättre och bättre även det, öppnorna blev ganska bra förutom att han tappade bjudningen då han blev trött. När vi travade la jag ner honom i formen och gav eftergift med högertygeln i högervarvet och du kunde han släppa att bita sig fast i den.

Men jag är nöjd med honom, för sjutton tredje gången jag sitter på ponnyn! Med träning kommer det bli jättebra, vi ska lära oss rida honom och han ska lära sig att förstå vårat ridsätt.


Bild från provridningen

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback