Miro ♥

Publicerat av Jennie Börs den 30 December 2010 kl. 22:41 i Allt & inget

Miro har varit i våran ägo sedan den 14 juni 2010. Han är en mörkbrun newforest valack med två vita halvstrumpo på bakbenen, i pannan har han en stjärn och på mulen en snopp (pussfläck). Hans kroppstyp är gorv och det finns faktiskt personer som frågat mig om han är hingst, haha.

Miro är en otroligt snäll ponny i hanteringen, dock kan han bli lite bufflig (hingstbetéende) ibland men han ger sig oftast på en gång. Även om han är snäll måste man vara bestämd på honom och berätta för honom vem som bestämmer för annars tar han lätt över. I ridningen är han helmysig! Han är väldigt arbetsvillig men han har humör, han testar gärna om han får göra som han vill. Saker han gör at att han tex tittar på saker och när man sätter lite för mycket press på honom surar han lätt ihop men efter en stund ger han sig eftersom han inser att det är mycket jobbigare att streta emot än att göra rätt. Han är en känslig ponny och det är något jag verkligen fått lära mig att anpassa mig efter, i början tex hade jag svårt att galoppera utan att han slog om i högergaloppen. Eftersom jag är lite sne glider jag ut åt vänster och när jag dessutom tog en för stark förhållning på yttertygeln slog han fint om, han gjorde ju det jag bad honom även om det inte var det jag menade. Detta är något jag lärt mig med tiden. Det är lika i galoppfattningarna, det händer ofta att jag trcyekr på honom för mycket i själva fattningen och då flyger han iväg och piper. Dressyren är det vi jobbar mest på, vi har hunnit med att starta en lokal dressyrtävling. Jag ingick i Säters DIV II lag i höstas, tyvärr han jag bara rida första omgång innan stallet stängdes pga smitta. Våran tävlingsdebut är inget jag vill minnas som något positivt. På framridningen var han superfin och kändes verkligen som en dröm, dock sprack det på banan eftersom jag blev så pass spänd när han låssades bli rädd för saker .. Slutade på 52% men med fina lovord från dommaren!

Även om Miro ser ut som en dressyrponny till modellen så betyder inte det att han inte gillar att hoppa, han fullkomligt älskar det! Han hoppar även mycket väl och vill helst inte att man lägger sig i för mycket. Jag är dock väldigt osäker i hoppningen, tanken var egentligen att Miro skulle lära mig att hoppa men det blev inte så bra med det .. Andra gångenjag hoppade honom så hoppade han mig ur sadeln så att jag duttade i backen, det gjorde bara saken värre och nu är jag rädd för att hoppa honom. Dessutom fungerar det inte ihop eftersom han vill sköta det mesta själv och när jag vill vara med och bestämma blir det bara missförstånd. Därför har jag själv tagit beslutet att jag inte ska hoppa honom försen jag känner mig säker i hoppningen. Det är Johanna som får sköta hoppdelen, tyvärr blir han hoppad alldelses för sällan och det är något jag har dåligt samvete för!

Miro är en underbar ponny i mina ögon, han är perfekt. Lovord och kommentarer om hur fin han är hatr vi fått många av, det är något som värmer något otroligt. Att vi köpte rätt häst är inget att tveka om.






















Kommentarer
Kommentar av: Felicia

Finast i hela världen ♥

2010-12-30 @ 23:00:49
Blogg: http://aboutfeliciah.blogg.se/
Kommentar av: Sarah

Han är så gal1 fin! Men jag vill se mer vita saker på honom! :)

2010-12-30 @ 23:57:43
Blogg: http://tophorses.blogg.se/
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback