2 år!

Publicerat av Jennie Börs den 14 Juni 2012 kl. 21:53 i Allt & inget
Någon av er som minns det här inlägget från förra året? I vilket fall tänker jag nu fortsätta med en lika dan bildbomb samt beskrivningar för att snabbt sammanfatta vårt andra år tillsammans. :)


Foto: Barbro Sjöholm
Vi började helgen efter 1-årsfirandet med att starta KM. Kändes helt klart mycket bättre efter två mer eller mindre katartoftävlingar. Då var jag väldigt besviken över det resultat vi fick, men idag håller jag med till fullo.


Eftersom Miro inte fixade att stå tillsammans med Evita när han hade hingstiga pojkar brevid sig (han ville beskydda sin tjej) fick han gå med store kompisen Con Rise istället.


Efter en tredagars dressyrkurs för Pernilla (mycket lärorik!) var jag och min (huligan)ponny ute på en liten promenad i det soliga vädret.


Vi gjorde två starter i Insjön, där vi tog en vändning i rätt riktning i tävlandet. Nöjda var vi!


Nöjda efter ett bra (och blött) dressyrpass hemma.


Vi åkte ner till Vetlanda för att delta i NF-SM. Självklart bodde vi nere hos förra ägarna och jag tränade dressyr för Caroline en gång. En träning som gav mig flera "aha"-upplevelser.


Vi red LC:1 och LC:2 första dagen med uppnådda mål. Nöjda och glada var vi, speciellt eftersom vi kom första utaför placering i första klassen. Det närmaste vi varit vid det laget!


Andra dagen gjorde vi vår inomhusdebut, i LB:1. Ritten kändes väldig hej och hå, jag var inte speciell nöjd, trots det belönades vi med ganska bra poäng!


Senare den dagen var det utställning, där Miro belönades med guld! Första rosetten!


Miro och jag i valackringen ...


... där han slutade som bästa valack!


Det slutade dessutom med att Miro tog hem allting och blev Best In Show. Den lyckan går inte att beskriva med ord, tog flera dagar innan jag verkligen kunde da in det. Trots sina 40p räckte det hela vägen fram. Det var dessutom lite extra roligt att Miro fick vinna över den higst som han mötte 2006, den gången räkte det "bara" till titeln RES BIS för Miros del.


Efter en lyckad, men krävande resa åkte vi hemåt igen. Miro låg och sov i hagen hela dagen efter hemfärd, så trött var han! Vi orkade i alla fall med att ta lite bilder med priser, dessutom var tidningen på besök för intervju och lite fotografering.


Träningarna inför höstens tävlingar drog igång igen. Bilden ovan är från en Pernillaträning på hemmaplan. Vi började även att träna för Göran i slutet av sommaren.


Foto: Barbro Sjöholm
Höstens första tävling gick av stapeln på hemmaplan, det var även första omgången av DIV II. I grund och botten var det en bra tävlingsdag, om vi bortser från vad resultatet visade. Vi visade verkligen hur mycket vi växt ute på tävlingsbanan för övrigt. Laget hamnade första utanför placering, det var inte mycket som saknades heller.


Vi hade planer på att ställa ut Miro en gång under hösten för skoj skull eftersom det gick så bra på NF-SM, men på grund av vissa anledningar stannade vi hemma istället. Jag och Klara tog lite fina uppställningsbilder istället!


Vi åkte till Torsåker för att tävla dressyr, det blev en lång tävlingsdag med framgång. I LCn hamnade vi första utanför placering, där de skiljde mig och sista placerade på allmänna intrycket. I LBn fick vi slut på bensin, men Miro var för första gången väldigt avslappnad på banan vilket verkligen vägde upp!!


Vi åkte till Ludvika för att tävla andra omgången av DIV II. I LCn lyckades jag och Miro rida in vår första plaering tillsammans, lycka efter allt kämpande! Lagklassen gick sådär för min del, svårt att ladda om helt enkelt. Övriga lagmedlemmar gjorde dock fina ritter vilket ledde oss till en andra placering! (Glad ponny som fick rida ännu ett ärovarv, hehe).


Helgen därpå åkte vi till Bjursås för DIV II sista omgång, dessutom sista tävlingen för året. Jag och Miro presterade verkligen på topp och satte procentrekod i båda klasserna, över 60%. Det blev verkligen ett perfekt avslut! Laget lyckades knipa ännu en andra placering i omgången och totalt i hela alltet slutade vi första utanför.


Felicia kom hit!! Första dagen fick Miro lvara dressyrponny med vita lindor och boots, schabraket fick dock vara färgglatt.


Nästa dag blev det lite mer fartfylld ridning ...

... vi travade dessutom över bommar!


Sista dagen med fotografering körde vi på turkost!


Miro fick bli av med lite vinterpäls och skötte sig verkligen superbra, stod stilla och bara nöjt under hela klippningen! Proppar i öronen var verkligen inte nödvändigt ...


Nöjd och glad ponny som njuter i hagen.


I början av december blev Miro sparkad av Jumanji, dock förtjänade han nog det och i efterhand var det nog bra då Miro lärde sig att han inte kan styra och ställa för mycket. Efter några dagar på medicin och två veckors vila vad han bra igen, han hade verkligen tur i oturen lille ponnyn!


Ponnyerna blev utspökade till tomtenissar för julkortsfotografering!


Under sin vila fick Miro stå i sjukhagen, vi promenerade dock varje dag för att han inte skulle bli helt stillastående. Är fortfarande väldigt arg på mig själv för att jag glömde kameran när han fick gå ut i stor hage för första gången, jälar vad glad han var då!


Det blev dags för julpynting av stallet, Miro fick givetvis en rosa krans ...


Miro och Jumanji fick gå ut tillsammans i hagen igen, de blev glada båda två tror jag. Miro visade sitt riktiga jag ...

... men där emellan var han tvungen att berätta för mig: "Mamma, jag är väldigt snäll och söt. Aldrig att jag busar eller är dum!"


Nyårsafton bjöd på lite mys i hagen. :)


Sötponny efter ett avslutat pass under hans igångsättning.


Nytt år, nya uppställningsbilder.


Hade planerat att rida ett ordentligt dressyrpass i slutet av januari i snötäckt paddock, Miro var dock väääldigt taggad den dagen med massor av överskottsenergi. Tillslut blev det ganska bra i alla fall. En sak är i alla fall säker, han är väldigt läcker i rött!


Vintern bjöd på fina och soliga dagar till och från, Miro fick gå ute i solen och njuta utan täcke!


Tog lite fina bilder till headern på mig och ponnyerna, blev dessutom en hel del mysbilder!


Min fina ponny i hagen!


Årets tävlingsdebut gick av stabeln i Ludvika. Miro skötte sig bra för årets första tävling, väldigt spänt men det är sådant som man får ta. LCn gick helt okej, i LBn hade vi en hel del missar.


Världens bästa vy fångat på bild! Förövrigt var det sista gången jag satt i min älskade ponnysadel. Dagen efter var vi och bytte ut Miros sadelföråd. Kom hem med en finfin dressyrsadel som jag älskar över alla andra dressyrsadlar och en helt okej hoppsadel (har inte så jättehöge krav på dem, även om det inte skulle sitta fel med en Albion K2 ... Men får nöja mig med en dyr dressyrsadel!)


Dressyrträningar flöt det på bra med från det att Miro var igång igen. Träningar för Pernilla i Hedenslund varannan vecka oftast, Göranträning en gång i månaden. Tyvärr klickades det inga bilder från dessa, den här över är från ett självständigt pass.


Årets andra tävling gick av stapeln i Falun, med lite småkaos. Vi presterade inte på topp och Miro hittade läskiga luckor i sargen, trots det ökade vi våra procent jämfört med årsdebuten och vi fick erfarenheter med oss i bagaget.


Den 23 april fyllde Miro tolv år gammal, vilket vi firade med tårtkalas några dagar senare!


Årets första utomhustävling bjöd på snö/hagel/regn, men trots det presterade jag och Miro en vinst i LC. Vår första vinst tillsammans! Det var mer än jag förväntat mig, men det var en glad och positiv överraskning. I LBn blev det en hel del missar som drog ner procenten, men jag var nöjd ändå.


Första träningen för Göran utomhus, Miro var riktigt fin den träningen!


Vi åkte till Svärdsjö och red in ännu en vinst i LC! I LBn belönades vi med starx över 60% vilket jag inte förväntat mig för den ritten, men nöjda var vi i alla fall.


Under Pay and Riden på klubben passade jag och Miro på att prova på Lag 03. Det gick över all förväntan och slutade på strax över 55%, extra roligt eftersom vi aldrig ridit på så hög procent för den domaren i lägre klasser. Väldigt nöjda (och trötta) var vi efter den ritten! Bilden är från framridningen.


Åkte till Hedemora för att starta en LB, som jag inte blev helt nöjd med. Jag red inte riktitigt som jag borde inne på banan, på framridningen däremot gick det riktigt bra!


Efter flera framgångar i LC och en bra känsla på LA-nivå valde jag att göra klassbyte från lokal LC:1 till regional LA:1 på våra hemma tävlingar, blev därmed debut i både LA:1 och på regional nivå. Red även en LB:1 där vi slutade på 60,00% och en andra placering, första placeringen i LB. I LA:1 slutade vi på 55,00%, vi var väldigt nöjda trots de missar och brister som fanns. Ganska skillat att dessutom landa på ,00 i båda klasserna. ;)


Den är bilden är tagen idag. Miro har hunnit haft ännu en liten "skadeperiod" på grund av ett sår som han orskadade själv. Som tur var det inget allvarligt så efter några dagars vila var han redo igen. Nu ser vi fram emot ytterligare ett roligt år tillsammans!
Trackback