Sjukling

Publicerat av Jennie Börs den 30 Januari 2012 kl. 13:17 i Vardag
Idag är jag hemma från skolan, förkylning och halsont kallas det för. Det har varit och blir med andra ord en slödag idag. Jag har i alla fall fixat massagetid till Miro, så nästa vecka blir det massage. Dock blir det lite upphackat med hans ridning i och med att han blir vaccinerad den här veckan = lite lugnare ridning och sedan massagen nästa vecka. Men nu får det bli så, det är värt att ge högerbak ännu en ärlig chans eftersom det kan ge ridningen ett oerhört mycket bättre resultat. :)



Miro - 29 januari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 29 Januari 2012 kl. 20:37 i Ridpass - Miro
Red markarbete i ridhuset idag. Började med att trava fram som vanligt, få honom mjuk och avslappnad samt lyssna fram och tillbaka. Red sedan över bommar på böjt spår i trav. Det första han försökte med var att tvärnita framför och kasta sig åt sidan, men det fungerade tyvärr inte. Efter det travade han spänd över, flöt ut åt alla håll och kanter. Han vilade verkligen på steget, dock ska han inte göra det med den spändheten. Efter ett tag kunde han slappna av och då jobbade vi bara med att hitta en bra känsla, i båda varven.

Galoppen var som den var, höger gick inte alls och vänster gick sådär. Högerbak var överallt utom där det skulle och jag var spänd. Efter avtravning var Miro både supertrött och svettig, lilla ponnyn då.


Bilden är ett år gammal idag!

Stalltjänst

Publicerat av Jennie Börs den 29 Januari 2012 kl. 14:02 i Vardag
Hade stalltjänst idag på förmiddagen, kändes lite konstigt att ha det när vi inte hade jour, haha. Efter stalltjänsten passade jag på att mocka och fixa fint i Miro och Jumanjis boxar, skönt att ha det gjort så är det bara att rida senare ikväll. :)

När jag kom hem fixade jag och Johanna en liten tävlingsplanering fram till NF-SM. Jag längtar så otroligt mycket efter att få komma ut på tävlingsbanan, det ger verkligen motivationen en ordentlig kick! Dock känns det som alla tävlingar är ihop klumpade, blir en klump med tävlingshelger och sedan lite vila innan nästa klump kommer. Vi passade även på att fylla i championatblanketterna och skicka in, jag och Miro har tjänat ihop hela 2p under 2011. Det är i alla fall 2p mer än 2010.



Beauty in red

Publicerat av Jennie Börs den 28 Januari 2012 kl. 20:45 i Fotografering
Här kommer det en liten hög med bilder från dagens bildpass, har närmre 100 bilder redigerade. Mamma har för första gången ställt in kameran manuellt och jag måste säga att hon lyckats bra! Många bilder är dock väldigt beskärda vilket försämrar kvalitén.













Dagens outfit

Publicerat av Jennie Börs den 28 Januari 2012 kl. 20:13 i Outfit
Sähär såg Miro ut idag:

Träns: Ullared
Pannband: Swarovski
Schabrak: BR
Sadel: Dominus
Sadelgjord: Stübben
Lindor: Best on Horse
Paddar: Mias RS

Två av fyra

Publicerat av Jennie Börs den 28 Januari 2012 kl. 18:21 i Tankar & åsikter
Enligt våran "provridningsstatistik" är ponny nummer två av fyra bäst. Vi har totalt provridit 15 olika ponnyer under våra provridningsturer, varav vi gjort tre stycken "långturer" där vi provridit fyra olika ponnyer under två dagar. Under alla dessa turer har vi fastnat för den andra ponnyn, är inte det lite häftigt? Först var det Shanti, som verkligen tog hela familjens hjärtan och det klickade som bara den. Tyvärr räckte det inte fram helt.


Efter det var det Miro. Det var tugnt när det inte blev någonting med Shanti, men när jag träffade Miro blev jag som kär på ny. Han tog verkligen mitt hjärta och det sa verkligen klick. Jag skulle ha den lilla feta ponnyn, så var det bara. Dock fångade han inte någon av de andras hjärtan lika mycket som mitt, men idag är nog även de andra fast i vår lilla prins!


Sist, men inte minst så har vi Jumanji som även han var nummer "två av fyra". Det var egentligen inget "wow, honom ska vi ha!" från början, dock insåg vi det när alla fyra hästarna var provridna. Vi gav ännu en ponny en chans, men nej. Det var meningen att Jumanji skulle komma hem till oss, helt enkelt.


Tre helt underbara ponnyer, varav två stycken står vår ägo. Om jag fick önska skulle även Shanti tillhöra samlingen, tyvärr kommer det förbli en dröm.

Miro - 28 januari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 28 Januari 2012 kl. 16:53 i Ridpass - Miro
Red i dressyrsadeln idag, Miro var lite smågalen! Han var överallt och ingenstans, öste bara på framåt. Därför blev det mest galopp idag, bara för att han skulle få galoppera av sig ordentligt. Det gick inte så superbra, kändes lite bättre på slutet i alla fall.

På måndag blir det i alla fall att ringa till massören igen. Han har stelnat till något otroligt i högerbak, trots att jag gymnatiserar det samt stretchar. Det är precis som att rida honom för ett år sedan, det enda man fokuserar på är högerbak. Därför tycker jag att det är värt att ge massage en chans till nu, för det hjälpte verkligen sist!

Fredag i stallet

Publicerat av Jennie Börs den 27 Januari 2012 kl. 21:31 i Vardag
Dagens stallfredag har rullat på väldig snabbt. Började med insläpp, alla hästar var snälla. Till och med Robbie kunde gå in som en normal häst. Blev sedan lite smörjning tillsammans med Klara, samtidigt som vi bläddrade igenom Höökskatalogen. Vet inte hur många gånger jag bläddrat igenom den nu, hehe. Naturligtvis blev det även en del prat om allt mellan himmel och jord.

Vi förflyttade oss sedan ut i stallet. Frisering av Miros man stod på schemat, lånade Karins urtunningssax för att underlätta lite. Mycket lättare att få en fin look på manen med urtunningssax, måste verkligen införskaffa mig en egen. Manen fick fortfarande vara lite halvlång, tar av den ännu mer inför tävlingssäsongen sen tänkte jag. Resten av kvällen rullade på med mockning, prat och fodring.

Nu ska jag strax krypa ner i sängen och slå igång sjätte säsongen av Vänner, hade varit en toppen fredag om det inte vore för min onda hals ..


Han med stort H.

Nytt finträns?!

Publicerat av Jennie Börs den 26 Januari 2012 kl. 22:08 i Utrustning
Jag har länge letat med ljus och lykta efter ett nytt finträns till Miro. Dock har alla jag hittat legat i en prisklass på 1500 och uppåt, vilket jag känner är oerhört onödiga pengar för ett träns. Egentligen är han inte ens i behov av ett nytt träns, men ändå.

Fastnade dock lite för Hööks nya, rundsydda träns. Har länge tyckt att rundsytt varit lite pricken över i:et, men har inte gillade nosgrimman på det som funnits hos Hööks förut. Det nya med ett svarowskipannband kan nog bli riktigt bra, men jag behöver nog tänka lite till innan ett beslut tas. Skulle gärna vilja se det i verkligheten för den delen också.


Aachenträns Alecto Gold Medal - 659:-

Miro - 26 januari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 26 Januari 2012 kl. 21:22 i Ridpass - Miro
Red ute i snön, som Miro förövrigt älskar. Han kändes fin och mjuk, försöker dock alla väga för att slippa trampa under sig ordentligt med högerbak. Galoppen var fantastisk, nu börjar han kunna slappna av bättre i galoppen och det räcker med en stadig hand och massor av säte för att han ska komma till arbete. Ännu inte 100% stadig med det har nog till stor del att göra med att han inte är helt i träningsform. Dock börjar det gå att reglera galoppen, både framåt och tillbaka. Snart börjar det nog bli dax att arbeta lite smått med mer samling samt förvänd igen som förberedelse för LA.

Efter galoppen blir han mycket mer avslappnad och mycket lättare att korrigera. Räcker med att bara flytta händerna lite åt sidorna för att korrigera bogarna, han har ett bra stöd i handen och går fram bra för skänkeln. Han är bara för underbar, ska bli så kul att komma igång ordentligt nu!



Just nu

Publicerat av Jennie Börs den 26 Januari 2012 kl. 11:03 i Allt & inget
Dagens lunchrast kommer ägnas åt att klicka sig igenom nya Höökskatalogen!

Förvirrad Jennie

Publicerat av Jennie Börs den 25 Januari 2012 kl. 20:25 i Vardag
Gick just igenom mitt arkiv och insåg att det är flertalet ridpass som jag skrivit "2011" på i rubriken istället för "2012". Nu är det i alla fall ändrat på samtliga och jag ska försöka lära mig att vi har ett nytt år. Lättare sagt än gjort.

Har jobbat vidare med bloggdesignen idag, största problemet just nu är att designen inte fungerar i Explorer. Chrome och FireFox fungerar allt utmärkt i, men i Explorer ligger allting huller om buller. Texten har fel färg och så vidare. Får se om jag måste börja om från början eller om jag kan hitta felet. När det är klart ska jag fixa färdigt headern och sedan kommer jag publicera allt här på bloggen! En sak är i alla fall säker, det här kommer bli bästa designen hittills!


Här bakom gömmer sig den nya designen!

Jumanji - 25 januari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 25 Januari 2012 kl. 20:14 i Ridpass - Jumanji
Blev ett väldigt lätt pass i paddocken, travade fram och sedan fick han bara rulla på i galoppen. Efter galoppen blev det skrittpaus, en ganska lång då jag hjälpte Johanna med Miro. Avslutade i alla fall med att trava i både lättridning och nedsuttet, han var mjuk och sökte sig bra framåt och neråt.



Discogrimmor ♥

Publicerat av Jennie Börs den 25 Januari 2012 kl. 11:16 i Utrustning
Har ni sett vårkollektionens discogrimmor från Hööks? Miro och Jumanji har ju redan en varsin av förra årets kollektion, Jumanji har en blå/turkos och Miro en hallon/ceris. Miro vill nu väldigt gärna ha en ljusrosa också.

I won't ever give up

Publicerat av Jennie Börs den 25 Januari 2012 kl. 08:16 i Tankar & åsikter
You don’t have to save me
Just need you to follow
Cause we made it all this way
I won’t ever give up
Of something that’s so strong
Yeah, we made it all this way
Like the new castle’s of time
You give me wings so I can fly
You’ll always save me
I need you to follow
Cause we made it all this way



Fullt upp

Publicerat av Jennie Börs den 24 Januari 2012 kl. 21:26 i Vardag
Uppdateringen har verkligen varit kass på slutet, blir nästan lite arg på mig själv då jag har massor av idéer. Dock har det varit ont om tid, de flesta kvällar har jag kommit hem så pass sent att jag endast orkar blogga om dagens ridpass. Förhoppningsvis blir det lite lugnare senare i veckan.

Idag har vi i alla fall haft usmöte, samt att en ungdomskonsulent kom och hälsade på oss efteråt. Tanken var att jag och Johanna skulle ta en promenad med ponnyerna efter mötet och det, men vi tog en borstning istället. Passade även på att trimma lite hovskägg på båda ponnyerna.

Förresten, har ni bloggtips: jag tar tacksamt emot dem! :)



Svartis - 24 januari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 24 Januari 2012 kl. 21:19 i Ridpass - Andra hästar
Blev skolhäst på dagens lektion, nämligen Svartis. Fick önska häst så sa Svartis eller Helios och det slutade då med gammelmannen vilket var väldigt roligt, då han är väldigt trevlig att rida. Vi fick börja med att mjuka upp i skritten med skänkelvikning på öppna delen av volten samt ställa utåt på den slutna delen. Skrittarbetet är verkligen nyttigt för honom, traven blir så mycket bättre när man börjar jogga igång.

Fick trava och galoppera fram lite på volterna, han kändes fin redan från början. Lite skrittpaus för att sedan påbörja arbetet med förvända slutor. Utöver dessa fick vi även jobba med lite annat på den lediga långsidan. Första gången vi red förvända slutor, men jag tycker det gick väldigt bra. Svartis gjorde sitt bästa och stundtals fick vi verkligen till dem! Jättenöjd med dagens pass, han var mjuk, fin och följsam.



Miro - 23 januari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 23 Januari 2012 kl. 22:18 i Ridpass - Miro
Dagens träning var lyckad, trots lite strul i samband med framridningen. Det blev lite mycket där ett tag, men det tar jag kanske en annan gång. Men stunder som dessa, det visar verkligen hur mycket Miro och jag vuxit tillsammans. Mieo skötte sig kanon, ingenting som berodde på honom.

Träningen gick bra, blev mest grundjobb eftersom Miro (och jag) tappat lite nu under uppehållet. Jag har lagt på mig lite fula handolater bland annat. Jobbade på volter och rakt spår, fokus på att bara rida honom fram till handen utan att jag höll på att fippla för mycket med dem. Jag vet precis vad felet är och jag är medveten om det, så förhoppningsvis ska vi kunna lösa det inom en snar framtid. Men är så nöjd med honom, kändes verkligen jättebra! Jag kunde rida honom i galoppen, bara vara följsam i sätet och verkligen komma ner i sadeln. Fick en bra känsla i både trav och galopp som jag verkligen ska ta med mig.

Blev helröd outfit idag istället, han är så grymt läcker i rött!


Miro i sin underbart fina och röda outfit! (+ tomteluvan på köpet, hihi)

Lördag och söndag

Publicerat av Jennie Börs den 22 Januari 2012 kl. 20:30 i Vardag
Gårdagens Tacokväll blev väldigt lyckad! Tittade på Smurfarna till maten, tyvärr dubbad men det är smällar man får ta. Måste se den på engelska också någon gång. Efter maten blev det lite lek i ridhuset, först höjdhoppning (jag höll mig dock utanför den biten) och sedan mörkerkurragömma. Det har jag inte lekt sedan alla år på Lilla OS i Järvsö, dock lite läskigare att leka i skogen än i ridhuset. ;) Resten av kvällen blev det lite lekar i samlingsrummet innan det blev bäddning och film nummer två, Trassel.

Idag har vi haft stalljour, jag hade dessutom stalltjänst. Jenny hade också stalltjänst så vi hann med att prata en hel del! Mellan förmiddagspasset och insläppet var jag hem och tog det lite lugnt, efter insläppet blev det tävlingsmöte. Nu ska jag strax kolla på Ponnyakuten, men först gå igenom min redovisning inför imorgon!

Miro - 22 januari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 22 Januari 2012 kl. 20:25 i Ridpass - Miro
Dagens ridpass gick minst lika bra som gårdagens innan all spändhet och sådant. Dock blev han jättekonstig och ojämn efter jag galopperat och skulle galoppera åt höger. Han blev lite fyrtaktig men lyckades rida igenom det. I traven kändes han ojämn och ville inte ta tag i yttertygeln. Malin tittade på honom och höll med om att han såg ojämn ut, men kunde inte riktigt uttala sig mer. Pernilla kom in istället och när hon instruerade lite så vart det bra igen!

Det stela högerbak som spökade, vi ska rida igenom det ordentlig på morgondagens träning. Är i alla fall nöjd med ridpasset då han kändes fin utöver den där ojämnheten som dök upp.

Vit/röd dressyroutfit

Publicerat av Jennie Börs den 22 Januari 2012 kl. 14:44 i Outfit
Imorgon ska jag och Miro träna för Pernilla i Hedenslund, äntligen säger jag bara! Känns som det var hundra år sedan sist. Ska bli skönt att få lite nya tips och råd för att komma framåt igen nu efter vilan och allt, känns som vi bara står och tuggar på ett ställe. Miro ska i alla fall få inviga sitt nya tävlingsschabrak!


Schabrak: Sjöhagen Wear
Pannband: Swarovsik
Lindor: Okänt märke (mina är dock elastiska)

För en rättvis bedömning?

Publicerat av Jennie Börs den 22 Januari 2012 kl. 14:26 i Tankar & åsikter
Hittade den här sidan via Dressyrmupparnas blogg, en riktigt bra idée måste jag säga. Om detta kommer fungera så pass bra som det beskrivs på sidan tror jag att det kan bli en stor fördel för många, speciellt för de som har tävlingsnerver eller har svårt att komma ut på tävling.

Någonting som jag skulle tycka vara intressant skulle vara att skicka in en film på Miro från hemmaplan, just för att se vad skillnaden blir jämfört med på tävlingsplatsen. De flesta hästarna går ju bättre hemma, då både häst och ryttare känner mindre press på sig och så är det även för mig och Miro. Han går oftast som en klocka på framridningen, sedan kommer man in på banan och han blir spänd. Vi får väl se hur vinden vänder sig i framtiden!



Miro - 21 januari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 22 Januari 2012 kl. 13:28 i Ridpass - Miro
Till en början var han lite småspänd, men det släppte. Skrittade och travade igång lite lätt och tog sedan galoppen. Började i vänster varv för att verkligen fukusera på att få med yttersidan. Ibörjan blev han bara pigg och spänd genom hela nacken och ryggen, men efter en stund började han slappna av och kom ner i formen. Han var faktiskt stadig där nere också, inte hänt sedan efter vilan! Dock slutade jag rida efter det, jag blev jättespänd på grund av vissa saker som även smittade av sig på Miro. I galoppfattningarna klickade han bara och nej, det fungerade helt enkelt inte. Valde därför att sluta rida istället.

Miro är så pass känslig så är ryttaren okoncentrerad eller spänd, då kan man lika gärna strunta i att rida. Vi fortsätter där vi slutade igår idag istället.



Tacokväll

Publicerat av Jennie Börs den 21 Januari 2012 kl. 15:36 i Vardag
Snart bär det av till stallet, det ska mockas åt våra + Pernillas hästar och efter det blir det ridning. Ikväll står det Tacokväll på schemat vilket betyder att resten av dagen och natten kommer spenderas i stallet. Hela 14 personer är anmälda varav 12 stycken blir kvar över natten, lite mer folk än vanligt vilket alltid är skoj!

Vi hörs imorgon!



Bilder från en Tacokväll förra året, lapp-leken har blivit en tradition!

De gamla och goda tiderna

Publicerat av Jennie Börs den 21 Januari 2012 kl. 14:43 i Allt & inget
Sitter och bläddrar igenom min gamla YouTube-kanal, finns så otroligt mycket minnen där. Massor av minnen från tiden som skötare, från den tiden när den svarta lilla busponnyn var hela min värld. Träningar, klubbtävlingar och filmer för att visa att han faktiskt var världens bästa ponny. Jag saknar den tiden, tiden med b-ponny.

Att "lämna" Blacky var oerhört svårt, jag drog ut på tiden något enormt. Jag vet inte hur många tårar som rann längs min kind, hur många gånger jag låg och funderade på honom. Han var mitt allt och även om han inte är det längre, kommer han fortsätta att betyda oerhört mycket för mig. Det var med honom som jag gjorde min första klubbtävling, han var den första jag tränade med, han var den första jag ramlade av, han var den första ponnyn jag köpte en grimma till. Han var det första ponnyn som verkligen stal mitt hjärta och en del av det kommer han aldrig att lämna tillbaka.

Urval av filmer.


Filmklipp och bilder.

Sista dressyrträningen.

Fimklipp och bilder, musiken har sin historia, hehe.

Lime/svart hoppoutfit

Publicerat av Jennie Börs den 21 Januari 2012 kl. 10:45 i Outfit
Jag har länge drömt om en limegrön outfit och jag tror verkligen att jag hittat den nu. Det limegröna schabraket samt lindorna från Lamicells vårkollektion ligger mig verkligen varmt om hjärtat just nu. Följande skulle gärna få flytta in i min garderob:


Schabrak: Lamicell
Lindor: Lamicell
Pannband: Swarovski
Stigbyglar: Soft Up

Min fredag

Publicerat av Jennie Börs den 20 Januari 2012 kl. 21:53 i Vardag
Idag efter skolan satte jag mig och tittade på ett par Vänneravsnitt, sedan fastnade jag i HTML-världen. Fick bara en sådan otrolig inspiration till att fixa en ny design. Klockan sprang iväg och rätt som det var var det dags att gå till stallet. Förutom Jumanjis skrittur blev det mys med Miro, vi hade riktigt fredagsmys med rykt och massor av kel.

Nu ska jag fortsätta lite med designen, får väl se om jag byter till den nya inom kort eller om jag väntar lite till. Om inte annat kommer det dröja tills den är helt färdig.


Hihi, hittade en halvgammal men söt film!

Jumanji - 20 januari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 20 Januari 2012 kl. 21:46 i Ridpass - Jumanji
Det blev en skrittur ut i det kalla vädret. Jag påpackad med massor av kläder, reflexer och pannlampa och hästen med dubbla täcken och full mundering reflexer. Men det är trots allt otroligt mysigt, mörkret och knarret under hovarna gör att man glömmer kylan för en stund. Fick sällskap av mamma en bit också, hon mötte upp mig på vägen.



Två månader - på gott och ont

Publicerat av Jennie Börs den 20 Januari 2012 kl. 11:20 i Allt & inget
Idag är det två månader sedan Jumanji flyttade hem till oss, tänk vad tiden går fort! Det känns som det var nyss han kom, men samtidigt känns det som han alltid har stått där i stallet. Det är verkligen roligt att får lära känna en ny ponny, för var dag som går visar sig nya personligheter och sidor hos dem. Jag har kanske inte ridit honom så speciellt mycket, utan det är mest Johanna som gjort det. Men det positiva med det är att jag märker tydligare för var gång hur han kommer framåt i sin utveckling.


Två månader åt det ena håller betyder även två månader åt det andra hållet i mitt fall. För två månader sedan lämnade vi tillbaka Evita. Jag saknar henne för var dag som går, varje gång jag ser hennes namn eller en bild på henne blir jag påmind. Det känns som vi övergav henne, men så är ju inte fallet. Det gör ont att veta att hon finns hos någon annan, men å andra sidan är detta baksidan med ponnyer. Någongång är det dax att gå skiljda vägar.


True friends are never apart. Mayby in distance, but never in heart.

Miro - 19 januari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 19 Januari 2012 kl. 20:53 i Ridpass - Miro
Vi tog tag i gårdagens planer idag istället, trots ett överfullt ridhus (dock bomfritt i alla fall). Han var lite mer framåt igår, vilket kändes skönt. Mycket bråk med högerbogen i vänster varv, han måste hela tiden argumentera emot varför den ska vara på plats. Vi galopperade lite idag också, till Miros glädje. Går framåt i alla fall, men avslappnad vill jag inte påstå att han är. Avslutade med att rida lite öppnor, även där är han lite surig. Blr så fort man sätter lite press på honom, förhoppningsvis försvinner det när han är helt igång. Men jag är i alla fall nöjd med dagens ridpass. :)



Ny kollektion

Publicerat av Jennie Börs den 19 Januari 2012 kl. 11:30 i Utrustning
Nu har jag sett massor av bilder från Hööks nya kollektion på olika bloggar. Jag måste bara säga väntar med spänning tills den kommer ut i webbshoppen samt till katalogen kommer hem i brevlådan. Verkar vara en hel del färgklickar, vilket jag måste hissa med stor H! Hööks kanske inte är mitt favoritmärke, men jag tycker det är väldigt roligt att se vad de åstadkommit. Vi får väl se, jag väntar i vilket fall med spänning!

Skolans internet ville inte samarbeta, så det fick bli ett bildlöst inlägg ..

Miro - 18 januari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 18 Januari 2012 kl. 21:06 i Ridpass - Miro
Dagens ganska välplanerade ridpass slutade men inprovisation, då jag insåg att min plan inte skulle fungera i ett ridhus fullt av bommar, block och småhinder! Men det blev ganska bra ändå, bortsett från att jag fick lägga galoppen åt sidan ytterligare.

Skrittade mycket och länge, börjde oxh ställde igenom honom. Mycket fokus på att få med bogarna i vändningarna samt bakbenen. Han var inte så mycket framåt idag, länge sedan jag fick driva så mycket som idag på honom! Red i alla fall lite över bommarna, de var nämligen utlagda så man fick rida slalom över dem med hjälp av block. Bra övning när man skulle få med bogarna! Detta varvade jag även med lite rakriktning. Började i skritt och övergick sedan i trav, gjorde lite samma sak med en del tempoväxlingar. Red även på lite mindre volter för att hålla in den förbaskade yttersidan i vänstervarvet, den vill inte vara där jag vill just nu.

Det var roligt att rida lite bommar, det måste vi verkligen göra snart igen. Bommar kan användas till så mycket annat än hinder, de gör sig bättre på marken enligt mig!


Från när jag och Miro red lite markarbete i höstas.

Baby you light up my world like nobody else

Publicerat av Jennie Börs den 18 Januari 2012 kl. 16:17 i Allt & inget

Bloggtävling hos Carlssonpataket.se

Publicerat av Jennie Börs den 18 Januari 2012 kl. 15:12 i Allt & inget
Jag är med och tävlar om det här schabraket samt lindorna hos Carlsonpataket.se, en tävling i samarbete med Cheval Ridsport. Direktlänk till tävlingen finner du här!

Jumanji - 17 januari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 17 Januari 2012 kl. 21:30 i Ridpass - Jumanji
Eftersom Miro inte är helt hunder igång ännu så fick Jumanji träna för Göran istället. Han skötte sig verkligen superbra och över min förväntan, trots att vi gjorde ganska mycket jobbigare och mer avancerade saker än vanligt kämpade han på super!

Vi red en väldigt bra övning i både trav och galopp, man var verkligen tvungen att rida hela tiden. Volt mellan kvartslinjerna uppe vid A, sedan rakt fram på kvartslinjen i bogen in/öppna, volt på mitten mellan kvartslinjerna, fram i bogen in/öppna igen, volt mellan kvartslinjerna nera vid C och sedan forsatte det så. I galoppen gjorde vi dock lite större volter samt red på en annan linje. Jumanji kändes fin, tog tag i arbetet och även bettet. Avslutningsvis red vi lite bogen in/öppna på långsidorna med volt på mitten samt på volten, den ökades och minskades dessutom. Var galoppfattningar och avbrott och lite sånt.

Som sagt riktigt nöjd med ponnyn, när allt är på plats blir det nog riktigt bra. Han fick leka dressyrponny idag, med Miros finträns och lindor. Dock hade vi magplatta (som dessutom var brun när allt annat var svart). Ska försöka printa ur lite bilder någon dag, kanske även klippa ihop en film om jag orkar med den långa proceduren som krävs. :)



Bloggar jag läser

Publicerat av Jennie Börs den 17 Januari 2012 kl. 08:21 i Allt & inget
Fick en fråga på vilka bloggar jag läser och den frågan är ganska svår att svara på. Jag klickar in på en uppsjö av bloggar varje dag, men jag läser inte ens hälften av dem till punkt och pricka. Större delen av bloggarna tittar jag mest in på för att se om det finns något intressant och läsvärt. Men här kommer en lista på bloggar jag besöker i stort sätt dagligen, det är ingen speciell ordning.

www.dressyrmupparna.se
www.carlssonpataket.se
www.johannagrant.se
www.linnforsstrom.blogg.se
www.doverholtdanai.blogg.se
www.ponnysanning.se
www.ponnystyle.blogg.se
www.ponnybruden.blogg.se
www.ungdressyr.blogg.se
www.ungadressyrryttare.blogg.se
www.fhoglund.webblogg.se
www.norrlandsryttare.blogg.se
www.dressyrfjollorna.blogg.se
www.teamgustafsson.blogg.se
www.stjernkvist.blogg.se
www.ylvafalkestrom.blogg.se
www.dalaryttaren.blogg.se
www.ztreliiin.blogg.se
www.sarahhbergman.blogg.se

Det är de jag kan komma på just nu, kanska missat någon. Tips mottages fortfarande. :)

Jumanji - 16 januari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 16 Januari 2012 kl. 21:56 i Ridpass - Jumanji
Skrittade ut en sväng i halkan tillsammans med Johanna och Miro. Blev ingen lång vända, bara genom Dalsbyn och tillbaka. Han var snäll som vanligt, fick något litet ryck för småsaker bara.

Imorgon ska vi träna för Göran, spännande! Speciellt eftersom jag inte ridit honom på en vecka (förutom idag då, men skritta räknas inte riktigt).



Bloggtips?

Publicerat av Jennie Börs den 16 Januari 2012 kl. 11:27 i Vardag
Jag tar tacksamt emot tips på bra bloggar. Har en del dötid i skolan som brukar ägnas åt att läsa bloggar, tyvärr har jag allt för få för att fylla hela tiden. Stor som liten, gammal som ny: allt tas emot!

Ridlärare

Publicerat av Jennie Börs den 15 Januari 2012 kl. 20:26 i Vardag
Nu har jag varit uppe i stallet och pussat på prinsarna, känns jättekonstigt när man inte träffat de på ett par dagar! Blev ingen ridning för mig idag, jag fick stå på backen och vara lite ridlärare för mamma och Jumanji, Johanna och Miro istället.

Det var framförallt mamma jag skulle hjälpa, men hjälpte Johanna med lite småtips och sånt också. Det blev mammas permiärtur på Jumanji och han tog hand om mamma precis som Evita gjorde. Vi fokuserade lite på sitsen, att hålla vägen, rida lätt på rätt sitsben samt hålla farten. Det blev även lite jobb med galoppfattningar, Jumanji är en jättebra häst att träna det på då han verkligen är lydig för signalen. De lyckades till och med att göra ett klockrent byte när det blev lite obalanserat och de lyckades byta varv, var ju dock inte meningen egentligen.

Nu står det PONNYAKUTEN på schemat, som jag väntat!

Home sweet home

Publicerat av Jennie Börs den 15 Januari 2012 kl. 16:43 i Vardag
Jag är nu hemma efter ännu en helg på Fornby Folkhögskola. Gårdagen handlade mycket om att leda barn, hur barn fungerade samt kost och hälsa. Givetvis kombinerat med mat/fika stup i kvarten. På kvällen blev det lite aktiviteter med DUS, det var helroligt och det blev verkligen en hel del skratt! Jag och Jenny försökte oss på att somna i ganska hyffsad tid, dock är det ganska svårt när man har en hel del att prata om!

Idag har vi haft föreningskunskap, vilket var ganska långdraget. Vi startade en förening och hade sedan ett årsmöte där vi delade in oss i olika sektioner. I mindre grupper fick vi även komma på motioner, det kom förslag på att vi skulle ha allt från bollhav till automatiskt utfodringssystem. Efter lunch fick vi sitta i våra sektioner, eller i mitt fall var det tävlings kommittén. Vi skulle lägga upp en årsplan och sedan planera en aktivitet, det var nog tur att vi inte skulle genomföra allt.

Igår blev det mest lyssna medan vi idag fick vara lite mer aktiva själva med diskussioner och sådant. Det har i alla fall varit en bra och trevlig helg. :)

Failbilder

Publicerat av Jennie Börs den 15 Januari 2012 kl. 14:00 i Allt & inget
Ett litet urval av de så kallade failbilder jag lyckats samla på mig under åren, alla dessa är under ridning. Är ni intresserade av att se fler så säg till, för jag har någ en hel hög om jag börjar leta!




Anonyma kommentarer

Publicerat av Jennie Börs den 15 Januari 2012 kl. 10:00 i Tankar & åsikter
Den senaste tiden har jag fått flertalet kommentarer signerade med "anonym". Alla dessa anonyma kommentarer har påpekat någonting negativt, de tycker att jag gör fel eller att jag bör ändra på någonting. Tyvärr kära anonyma kommenterare har jag bestämt mig för att inte ta åt mig av dessa kommentarer då ni är fega människor som sitter bakom en datorskärm och inte vågar visa vilka ni egentligen är. Ni letar fel hos oss andra och berättar sedan dessa för oss. Era åsikter skapar ni ifrån ögonblicksbilder, vilket inte är det säkraste bevismatrialet.

Det roliga i det hela är att egentligen handlar alla dessa kommentarer till 99 % om avundsjuka. En motfråga, känns det bättre i hjärtat att klanka ner på den/de man är avundsjuk på? Det tror jag faktiskt inte.

Våga visa vem du är och stå för dina åsikter. Tänk på att jag ser alla ip-adresser, så om jag nu skulle vilja skulle jag utan problem kunna ta reda på vem du är.



Då och nu

Publicerat av Jennie Börs den 14 Januari 2012 kl. 20:00 i Allt & inget
Någonting som jag personligen tycker är väldigt roligt att ha på sin häst är exteriörbilder. På dessa bilder kan man tydligt se vilka förändringar som skett hos hästen. Har hästen blivit smalare eller kanske lite rund om magen? Har den musklat om sig? Hur förändras pälsen mellan sommar och vinter? De är dessutom väldigt fina att titta på.

Jag och Klara brukar ha små fotodagar till och från för att fota dessa bilder. Min teknik för att hantera kameran har förändrats likt så har vi hittat tekniken för att få till de bästa och mest rättvisa bilderna. Här har jag valt ut sex olika bilder på Miro från olika tillfällen. Den absolut tydligaste skillnaden är att det fett som fanns från början har försvunnit och istället har muskler tillkommit. Mer muskler ska det dessutom bli på vissa ställen! Första bilden är en hagbild, från andra dagen i vår ägo. Idag firar vi förresten 19 månader!


Vad tycker ni, exteriörmässigt och om utvecklingen från då till nu.

En bra ledare

Publicerat av Jennie Börs den 14 Januari 2012 kl. 18:00 i Tankar & åsikter
På den förra ULK-kursen fick vi i uppgift att under en viss tid välja en förebild och utifrån detta skriva ner hur en bra ledare skulle vara. Mitt val var ganska självklart och jag fick ner en hel del bra egenskaper. Att hitta den helt perfekta ledaren kan vara svårt då alla har sina brister, men man får väga upp för- och nackdelar helt enkelt. Vi var strax över 20 deltagare på det kurstillfället och tillsammans lyckades vi fylla hela whiteboard-tavlan med egenskaper som en bra ledare skulle ha!

Till det här kurstillfället var en av läxorna att fråga tre medlemmar från klubben hur en bra ledare skulle vara. Dessa tre personer skulle vara i olika åldrar, ett barn, en ungdom och en vuxen. Det var intressant att se hur de olika åldersgrupperna resonerade, det fanns både likheter och olikheter i deras svar.

I ett senare inlägg kommer jag själv att besvara den här frågan. Men först vill jag ställa frågan även till er läsare, hur tycker ni att en bra ledare ska vara?



Frisering: Svans

Publicerat av Jennie Börs den 14 Januari 2012 kl. 12:00 i Allt & inget
Någonting som jag är väldigt svag för är tjocka och luftiga svansar. Långa ska de också vara, inte så att de släpar i backen men de ska nå ner till kotan ungefär. En tjock svans ska absolut inte vara rakt avklippt, personligen tycker jag att det bara se konstigt ut. Svansen ska få sin som ett "naturligt slitage" som gör att den får en helt naturlig look.

Som Miros svans ser ut nu, så vill jag ha en svans. När vi köpte honom hade han en ganska kort svans (dock inte jättekort) och rakt avklippt svans. Till att börja med lät jag bara svansen växa, när den började bli väldigt lång klippte jag försiktigt av den och så fortsätter vi att göra. Svansen är jag väldigt rädd om så borstar den bara vid speciella tillfällen för att inte slita på den för mycket, den är dessutom dränkt i pälsglans då. När man borstar Miros svans får han verkligen en luftig svans med volym, det är superläckert! Hans svans är inte supertjock, men tack vare all volym ser den mycket tjockare ut.

Jumanjis svans ska få växa ut och förhoppningsvis kommer den likna Miros i slutänden, dock har de inte riktigt samma tageltyp så Jumanjis blir inte lika luftig.


Jag hade ingen bra exempelbild på datorn, men på den här bilden kan man se lite skillnad i alla fall. Om ni tittar på Evitas svans är den väldigt rak nedtill medan Miros  blir lite tunnare för var bit. Ska fota Miros och Jumanjis svansar någon dag för att få en tydligare och bätte bild!

Förberedelser

Publicerat av Jennie Börs den 13 Januari 2012 kl. 22:57 i Vardag
Det blev en väldigt lång stalldag idag. Var i stallet vid halv fyra och kom hem strax innan nio. Att åka fram och tillbaka till Hedenslund och rida samt allt för och efterarbete tar runt tre timmar bara det! Blev även kvar i stallet då jag behövde fixa lite för ULKen och sedan blev jag kvar med Klara.

Väl hemma har jag packat lite inför morgondagen, sammanställt den sista arbetsuppgiften och sett över allting annat. Blir på Fornby hela helgen vilket betyder att jag inte kommer kunna blogga så en del tidsinställda inlägg har jag också fixar.

Hoppas att ni får en riktigt bra helg! Jag tror att min kommer bli riktigt lärorik och rolig.

Miro - 13 januari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 13 Januari 2012 kl. 22:25 i Ridpass - Miro
Som sagt åkte vi till Hedenslund med Miro idag, han fick ha fintränset och HV poloschabrak med svarta lindor till, så lite uppklädd blev han allt. Miro blev så gad när han fick all transportutrustning på sig, han vet verkligen när det är dax att springa på transporten!

Ridpasset gick väldigt bra, är så nöjd över min fina kille. Det var snö längs hela medellinjen eftersom det blåst in snö genom springorna i taket + att det small i väggarna tack vara stormen, skötte han sig med endast en mycket liten fjantsak, det small till i väggen precis när vi red förbi då.. Han var lite skeptisk till att gå över och spände till lite, men när jag sa att det inte var farligt så gick han som ingenting. I skritten var han jättefin redan från början, trampade på i ett friskt tempo och väldigt avspänd! Red lite skänkelvikningar och serpentiner i skritten, sedan red vi lite skänkelvikningar i trav. Travade lite på volt och sendan lite skritt.

Galoppen är absolut svårast. Han blir så glad av att få galoppera, men blir att backa av lite väl mycken när jag säger att vi ska ta det lugnt. Jobbade mest med rakriktning och med att verkligen rida honom fram till handen. Till och från hittade han en bra arbetsform, men där emellan var han ostadig. Känslan i galoppen kommer nog tillbaka inom kort.

Han var väldigt fin när jag travade av, travade verkligen på och genom hela kroppen. Det är en sådan helt underbar känsla, vill aldrig sluta rida ..


Den här outfiten, men med helsvara lindor runt om på Miro + skor och chaps på mig så har vi dagens outfit!

Fredag den trettonde

Publicerat av Jennie Börs den 13 Januari 2012 kl. 10:25 i Vardag
Idag är det fredag den trettonde, jag tror dock inte att det är en otursdag. Tretton har alltid varit mitt turnummer och jag gillar fredagar. Har större delen av skoldagen framför mig fortfarande, men den är nog snart över trots allt. Har en stund kvar av Digitalt skapande (rast just nu) och efter det består dagen av IBRAB, ska försöka få något vettigt gjort med ver hur det brukar bli på fredagseftermiddagen.

Ikväll blir det att åka med Miro till Hedenslund. Tanken är att försöka rida ett ordentligt dressyrpass med lite skolor och sådant. Han ska även få galoppera av sig lite, ridhuset där är större än hemma. Han blir nog glad när han får åka lite transport och komma hemifrån ett tag, tänkte dessutom klä upp honom lite med ett fint schabrak och lindor!

Kvällen kommer bestå av förberedelser inför helgens ULK-kurs!


Arkivbild (därav storleken).

Miro - 12 januari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 12 Januari 2012 kl. 21:15 i Ridpass - Miro
Red i ridhuset idag, mjuk och avspänd redan från början som han alltid är. Bakdelsvändningar och små volter i skrittuppvärmningen för att få alla bakben på rätt plats, det är ju lite småjobbigt tycker herren. I traven jobbade vi med olika storlekar på volterna samt flytta lite för skänkeln, snäll och fin var han.

När de andra hästarna lämnade ridhuset blev han upprörd och den mest ensamma i världen. Superspänd och uppblåst, dörren var dessutom livsfarlig eftersom det var en glipa där. Vi galopperade i alla fall lite åt båda varven, andra gången sedan vilan. Fullt ös sa Miro, spänner hela halsen och sedan kör han på. Blir sur när jag säger att vi inte alls ska göra så, utan galoppera normalt med huvudet neråt och ryggen höjd istället för sänkt. Det blev lite bättre, men han kan inte riktigt slappna av i det ännu. Den upprörda ponnyn + lita galopp gjorde susen, han började röra sig mycket bättre och blev en riktigt liten dressyrponny! Han är så rolig att rida när han är på det viset, synd att man inte kan rida i en hel evighet bara ..



Sitsbåge

Publicerat av Jennie Börs den 11 Januari 2012 kl. 20:40 i Utrustning
Någonting som står högst upp på min önskelista just nu är en sitsbåge. Det känns som att jag tappat en hel del i min sist, samtidigt som det är en hel del som blivit mycket bättre. Med mig är det nämligen så att när jag löser ett problem med sitsen börjar jag krångla med någonting annat.

Just nu tror jag att det skulle vara nyttigt att rida med en sitsbåge någon gång i veckan för att jag verkligen ska lära mig att hålla armbågarna längs sidorna. Vill nämligen gärna bli lite raka i mina armbågar eller släppa efter på ytterarmen. Senare kan den nog även hjälpa mig att hitta tillbaka till min höga hand som jag tappar lite succesivt. Den kan nog hjälpa mig med en hel del mer också och sitsen kan man aldrig träna för mycket på!


Sitsbågen finns att köpa här!

Miro - 11 januari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 11 Januari 2012 kl. 20:25 i Ridpass - Miro
Red ute i kylan och mörkret. Red mycket övergångar skritt-trav och trav-skritt idag, detta varierat med tempoväxlingar i båda gångarterna. Ibörjan var han ostadig och sådär i övergångarna trav-skritt, därför ångrade jag övergången gång på gång tills han verkligen var redo för att göra halt. Det är verkligen en jättebra övning, hästen kommer dessutom ihop väldigt bra.

Så nöjd med min ponnyskrutt, han var lite spänd till och från men det får man ta. Vem vet vad som gömmer sig ute i mörkret?


Bara för jag längtar efter att få rida ett riktigt ordentligt ridpass, gärna för instruktör ..

Frisering: Man och pannlugg

Publicerat av Jennie Börs den 11 Januari 2012 kl. 17:15 i Allt & inget
Under en period kommer det komma upp ett antal inlägg som handlar om frisering. Jag har dock valt att dela upp det i olika "kategorier" för att inläggen inte ska bli allt för långa.

Pannluggar ska enligt mig vara både tjocka och långa, det är absolut finast. På något vis tycker jag att hästar med tjock och lång pannlugg får något helt speciellt uttryck, jag kan dock inte sätta fingret på vad det är. En pannlugg ska inte klippas av rakt av, den ska få som ett "naturligt slitage" så att den blir tunnare längst ner eller vad man ska säga. Zanzibar hade en jättefin panlugg, tyvärr var det någon som klippte av den rakt av och superkort.

Miros pannlugg har jag aldrig klippt, bara toppat lite men oftast brukar jag bara rycka av lite längst ner. Jag vill att han ska ha en lång pannlugg och den får gärna även bli tjockare. Därför är jag väldigt rädd om den, tar bara av lite nertill för att den ska bli tjockare. Evita hade verkligen en fluffig pannlugg, tyvärr ville den aldrig riktigt bli lång. Jumanjis lugg är både ganska tjock pannlugg men den ska nog få bli ännu lite längre, det enda minuset med hans lugg är att den är av för "sträv" kvalité.


Fina Zanzibar. ♥ Älskade hans pannlugg och det hade ju inte gjort något om den var lite länge!

Att frisera manar är bland det svåraste jag vet. Jag kan verkligen inte rycka manar, det går an för att få den tunnare men kortare är omöjligt. Ska däremot införskaffa mig en urtunningssax, lånade en kompis när jag fixade Evitas man en gång och det blev faktiskt ganska bra.

Absolut snyggast är en lagom lång man, inte för lång och inte för kort (finns dock undantag). Helst ska manen ligga på samma sida, det är absolut snyggast! En tjock ponnyman ska förbli tjock, tycker jag, skulle aldrig falla mig in att tunna ur manen supermycket. Jag brukar bara tunna ur lite så den blir hyffsat jämntjock. Längden får vara så att all man kan ligga på samma sida utan att glida över (dock är det omöjligt på naturligt delade manar).

Stubbman är inte världens finaste, vissa hästar passar dock i det. Fjordingar till exempel, de ska ha stubbman. Även lite grövre hästar kan passa bra i det och jag tror Miro är en sån som skulle kunna fungera i stubbman, dock skulle det aldrig falla mig in att prova. En bit mellan öronen av manen ska däremot alltid vara stubbad enligt mig, då slipper man allt knöl.


Nyfriserad Miro, dock ser det jättekonstigt ut eftersom manen inte "lagt" sig riktigt.

Till tävling föredrar jag helt klart knoppar. I dressyr ska det vara knoppar, så är det bara. Hoppning är det lite varierat, beroende på vilken typ av häst det är man har. Miro skulle till exempel klä bäst i knoppar medan Evita ska ha sin "busponnyman". Vad Jumanji passar bäst i vet jag inte riktigt än, det kan nog vara valfritt.

Knopp i pannluggen eller inte, det beror på vilket uttryck man vill att hästen ska få. En utsläppt lugg ger ett busigare intryck än en med knopp. De gånger Evita var knoppad lät vi pannluggen vara utsläppt, eftersom hon skulle få "busponnylooken", medan Miro alltid fått varit knoppad för att se mer stilig ut. Hur många knoppar man ska ha tycker jag varierar beroende på halslängden, på Miro brukar jag ha ungefär 8-10st.


En knoppad Miro, ha överseende med att manen är väldigt lång och ojämnt tjock när knopparna gjordes. Men det var faktiskt inga större problem att knoppa.

I skolan

Publicerat av Jennie Börs den 11 Januari 2012 kl. 14:10 i Vardag
Dagens skoldag har hittills bestått utav matte, förberedde mig till matteprovet på förmiddagens IBARB-lektioner och efter lunch hade vi själva provet. Nu inväntas bara resultatet ..

Första lektionen med mediaproduktion är avklarad, bara en kvar nu. Sitter och skriver ett repotage om Säterbygdens Ridklubb, vilket är otroligt svårt. Det går framåt i alla fall, som tur är inte texten det viktigaste utan hur vi sedan klipper ihop det med bilder och så vidare i InDesign.

Uppdateringen kommer förhoppningsvis bli bättre resten utav veckan, eftersom matteprovet är avklarat!

Jumanji - 10 januari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 10 Januari 2012 kl. 20:58 i Ridpass - Jumanji
Red honom på dagens lektion! Ibörjan kändes det inte alls bra, han gick bara och tröck i bettet och var rädd i hörnet vid läktaren eftersom det var frost på dörren. Det blev dock bättre och bättre i takt med att han slappnade av och började acceptera bettet.

Vi red skänkelvikning i skritt, vilket gick ganska bra bortsett från att rumpan gärna ville hamna lite före. Mellan skänkelvikningarna i skritt skulle det vara trav och vi fick jobba en hel del med övergångarna, speciellt trav-skritt. Men skam den som ger sig, han hade inget annat val än att göra bra avsaktningar. Vi red även ökningar och minskningar i volten, han körde gärna ut bogen och tappade lite energi men vi jobbade på. På slutet kändes det däremot bra, han tog tag i bettet så jag verkligen kände att jag hade tygnd i handen vilket är precis vad vi vill att han ska göra.


Såhär laddar J inför lektion! Vi var välmatchade idag, en svart sadelgjord hade ju varit pricken över i:et.

Nästan stallfri

Publicerat av Jennie Börs den 09 Januari 2012 kl. 21:30 i Vardag
Idag har jag varit nästan helt stallfri, var bara upp och mockade en sväng innan det bar av till morfar. Resten av kvällen har ägnats åt lite matteräknande. Prov på onsdag och jag har glömt en hel del under lovet, så om uppdateringen ligger nere några dagar är jag bara duktig och pluggar!

Om någonting ser konstigt ut i designen har det att göra med att jag försöker fixa det sista med den. Webbläsaren är dock lite seg med att uppdatera vilka ändringar som gjorts (även om jag uppdaterar gång på gång), så ibland hänger jag inte med om något blir fel. Ni får helt enkelt ha överseende för det. :)



Miro - 8 januari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 08 Januari 2012 kl. 19:36 i Allt & inget
Idag red vi i paddocken, det hann dock blir mörkt innan. Riktigt mysigt att rida i snön, men det hade inte skadat med ännu lite till. Miro var lite konstig idag, antagligen upprörd eftersom jag och Jenny använde oss av hästgnägget idag när vi fotade för vår presentation till ULKen.

I skritten gick det ganska bra och i början av traven, sedan var han överallt och ingen stans. Tillslut satte jag mig ner och verkligen samalde ihop honom. När han fick jobba kom han tillbaka till verkligheten och blev mycket mer ridbar! Vi red lite skänkelvikningar idag och jobbade väldigt mycket med rakriktning. Blev bara skritt och trav idag, det räckte för herren.


Söteponny och jag förra vintern. ♥

Ny design

Publicerat av Jennie Börs den 08 Januari 2012 kl. 19:26 i Allt & inget
Nu är designen på plats! Det är bara lite småpyssel kvar att göra i menyn, men det kommer inom kort då jag inte riktigt kan bestämma mig för hur jag vill ha det. Kan du inte se den nya designen, tryck f5 för uppdatering av sida.

Miro ser ut att vara större än Jumanji i headern, men det är bara en synvilla för ögat i och med att han är mer högrest. Tycker det är häftigt att hållningen kan påverka utseendet så pass mycket.

Hiss eller diss? Något som jag borde ändra?

Svar på frågor

Publicerat av Jennie Börs den 07 Januari 2012 kl. 22:17 i Frågor och Svar

Svarar på dina frågor i ett inlägg eftersom det inte går att skicka mejl till dig.

Först och främst, tack så mycket! Vi har stalljour en lördag eller söndag per månaden, men vi har två dagar per månad eftersom vi har två stallplatser. Utöver det har vi även insläpp ibland på vardagarna. Ridskolan har 14 boxplatser i ett stall för skolhästarna och sedan finns ett mindre stall med 8 boxplatser för privathästar, så vi har 22 boxplatser och hästar totalt. Vill man ha en stallplats får man prata med ridskolechefen så sätts man upp på kö, sedan får man helt enkelt vänta tills det blir en plats ledig.

Appen som jag har heter "Animal Sounds" och innehåller en uppsjö olika djurläten, hade en med endast hästläten innan men tyvärr försvann den efter jag uppdaterade mobilen och jag har inte hittat på den igen. Den jag har är för Android, men det finns liknande appar även för IPhone. Sök på "horse sound" så brukar man få en hel del träffar på både Andoid och IPhone.

Miro - 7 januari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 07 Januari 2012 kl. 21:48 i Ridpass - Miro
Idag galopperade vi för första gången efter vilan! Började som vanligt i skritt och trav och galopperade lite sedan. Den där galoppen gjorde verkligen mycket för travarbetet kan jag säga, han tog verkligen tag i arbetet på ett annat sätt och blev mycket mer lyhörd för skänkeln. Galoppen var kanske ingen höjdare, han var jättepigg och stark, men vi hittar nog tillbaka med tiden. :)

Det var i alla fall helt underbart att få galoppera lite på honom igen!



Stalljour

Publicerat av Jennie Börs den 07 Januari 2012 kl. 21:45 i Vardag
Idag har vi haft stalljour, vilket resulterar att man tillbringar dagen i stallet. Jag placerade mig på höskullen så fick de andra mocka, ganska lugnt och skönt att väga själv. Johanna tränade Jumanji för Erik idag också, det gick jättebra för dem. :) Idag fungerade det dessutom att hoppa honom på det två-delade bettet, innan har det inte fungerat något vidare. Hoppas det håller i sig, vi tänker i alla fall fortsätta jobba på med det två-delade!

Fick även en kombinerad julklapp/present av Klara idag, ett skrittäcke i fleece. Det var verkligen välbehövligt då vi inte haft något skrittäcke i fleece innan. Väldigt fint var det också, båda ponnyerna kommer passa så bra i det. :)


Snart dansas julen ut

Publicerat av Jennie Börs den 06 Januari 2012 kl. 20:37 i Allt & inget
Julen är över och snart även här på bloggen. Idag har jag fixat och donat i photoshop med header och andra små detaljer. Designen ska även den göras om en smula. Den nya designen kommer att komma upp innan helgen är över. Tror det här kan bli riktigt bra, lite annorlunda mot hur det sett ut innan!

Ponnyprinsar

Publicerat av Jennie Börs den 06 Januari 2012 kl. 20:20 i Fotografering
Här kommer några bilder på våra små ponnyprinsar! Tycker att det är lite synd att Miro blir så extremt högrest när han blir upprörd (av fejk-gnägget alltså), skulle gärna vilja ha honom lite mer neråt och framåt med huvud och hals på bilderna.

Vad tycker ni om dem exteriörmässigt? :)




Smått och gott

Publicerat av Jennie Börs den 06 Januari 2012 kl. 19:01 i Fotografering
Här kommer lite bilder från när Klara och Sandra red samt några uppställningsbilder på Gerda. Måste säga att det är väldigt svårt att fota en ljus häst i snö! Men med hjälp av photoshop kan man få lite kontraster i alla fall. :)



Vinterfotografering

Publicerat av Jennie Börs den 06 Januari 2012 kl. 14:55 i Vardag
Idag har jag stått med kameran i högsta hugg. Började med att fota Klara och Sandra när de red lite på banan. Sedan var det uppställningsbilder som stod på tur. Började med Gerda, sedan Miro och sist men inte minst Jumanji. Hästgnäggsapp måste var en av de bästa uppfinningarna på länge, alla hästar i hagarna blev fundersamma, vissa mer upprörda än andra. Miro blev givetvis helt ifrån sig och letade efter hästen som en tok, utan resultat.

Nu är det bildredigering som står på schemat. Bilder kommer upp senare under dagen!

Miro - 6 januari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 06 Januari 2012 kl. 14:32 i Ridpass - Miro
Blev ju longering för Miro idag, tidigt på morgonen för att hinna innan alla träningar. Klara fick longera eftersom hon är mycket bättre än mig på det!

Kollade först hur han såg ut bak, såg bättre ut än sist jag kollade honom på lina men man ser i höger varv att han inte riktigt kommer igenom ordentligt med vänsterbak. Men det blev bättre och bättre, tillslut såg man ingenting. Miro var lite mer på jorden den här gången, antagligen eftersom han gjort sig av med lite överskottsenergi. När han skulle galoppera ville han hellre visa sin extremt flashiga trav, så han sprang runt så och fnös som en drake. Men herre gud vilket steg! När han väl började galoppera slog han om till korsgalopp efter några språng, men när sedan upptäckte vi varför så då kunde han galoppera utan omslag.

Jag longerade lite i trav på slutet bara för att känna på. Blir nog att longera lite oftare i framtiden dels för variation och för att jag ska lära mig. Miro är i alla fall snäll och longera, vilket är bra.

Miro - 5 januari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 05 Januari 2012 kl. 21:16 i Ridpass - Miro
Blev en snabbvända idag, trodde jag bokat mellan 19-20 men det var visst 20-21, hehe. Miro kändes avslappnad (som alltid nu förtiden!) och faktiskt ganska bra bak för att ha vilat en dag.

Imorgon blir det longering, äntligen ska han få galoppera lite. :)


Hihi, flygande ponny!

Lila tävlingsoutfit

Publicerat av Jennie Börs den 05 Januari 2012 kl. 18:01 i Outfit
Det här vita scharbraket med Hello Kitty skulle gärna få finnas i min garderob! Resten är mest lite krimskrams som helt enkelt bara matchar till. Fick dock ingen tydlig bild på vilken nyans det lila på schabraket var i, så jag chansade lite.


Pannband: Swarovski
Schabrak: Equiline
Stigbyglar: JIN
Benlindor: Eskadron

Skötarkurs - CHECK

Publicerat av Jennie Börs den 05 Januari 2012 kl. 17:22 i Vardag
Idag har jag och Jenny genomfört sen tredje och sista dagen av vår skötarkurs. Igår gick vi igenom säkerhetsknutar, hur man tar av och på täcken samt ledning av häst. Idag har vi pratat om säkerhet (visserligen har vi pratat om det väldigt mycket innan också), vänskap och smörjning. Det har varit tre mycket lyckade dagar om jag får säga det själva och deltagarna verkade nöjda även dem utifrån vad de skrivit i sina utvärderingar!

Jag och Jenny är blivit några erfarenheter rikare och är båda två nöjda med slutresultatet. Förhoppningsvis har vi ett antal ny skötare inom en snar framtid. :)


Jag och Blacky på en skötarridning -08. Saknar .. ♥

Tävlingsår 2011

Publicerat av Jennie Börs den 05 Januari 2012 kl. 12:00 i Tävling
Första tävlingen 2011?
Lokal/regional ponnydressyr i Insjön den 7 maj.

Bästa tävlingen 2011?
NF-SM (29-30/7) och Bjursås (8/10)


LB:1 (lagklass) i Bjursås.

Vilka hästar/ponnys tävlade du?
Mestadels Miro, men även en lokal start med Tomacs Evita och en klubbtävling med Harley.

Vad för klasser tävlade du?
LC:1/LC:2 och LB:1/(LB:0 - utgick) med Miro, LC:2 med Evita och 60cm CR med Harley.

Årets häst?
Mycket bra fråga!

Årets ponny?
Min prins, världens bästa Miro. ♥

Du kommer förbli den bästa. ♥

Hur många vinster?
2st

Hur många placeringar?
1st utöver vinsterna (individuellt) samt 2st med laget (mitt resultat räknades dock bort, hehe)

Vann du något täcke?
Japp, ett Agria!

Vad hade du för mål 2011?
Bra resultat och placering i LC/LB samt godkänt resultat i LA satte jag upp i början av året med Miro, dock ändrades de sedan till att få honom på plats och någorlunda avspänd i LC/LB. Vi hade även som mål att delta i NF-SM. Evitas mål var bra resultat (för Evita alltså) i LC (ev LB), samt NF-SM.

Uppnådde du dem?
De jag satte upp i början av året för Miro ändrades som sagt, men de nya målen tycker jag att vi klarade efter mycket blod, svett och tårar! Evitas tävlingsplan sköt jag snart åt sidan och la ner då jag insåg att det var bättre att lägga allt krut på Miro. Hade gärna startat henne någon mer gång, men tiden fanns tyvärr inte.


Min och Evitas första och enda tävling ..

Vad är målen för 2012?
Komma igång i LC/LB klasser med Miro, försöka hitta tillbaka där vi slutade helt enkelt. Skulle vara roligt att även få någon placering, men det viktigaste är att känslan är rätt. Sedan ska vi gå över till LA klasserna och försöka hitta ett bra flyt med jämna resultat där. Vi ska även delta i NF-SM, klasser beror på vart vi ligger. Utställningen är i alla fall ett måste, vill försöka höja honom 1p (vet att han kan visa en bättre trav) och det vore även roligt att behålla någon titel.

Jumanji sätter jag inte upp några tävlingsrelaterade mål för då jag inte vet hur mycket/om det kommer bli att jag tävlar honom. KM är det enda jag har planerat, så vi kan väl ha som mål att rida LC eller LB på KM med en bra känsla.

Bästa tävlings arrangören 2011?
Vetlanda!

Varför?
Organiserade och bra tävlingar, trots att det är en sån otroligt stor tillställning flöt allt på super. Anläggningen är även väldigt trevlig. Det enda lilla minuset var möjligheten att parkera (för oss som inte var uppstallade på anläggningen), det var svårt att hitta ett bra ställe där man inte kände sig ivägen.

Något speciellt minne från 2011?
Miros segrar i utställningen (bästa valack och BIS) vid NF-SM, det var verkligen inte väntat! Första och enda individuella placeringen i Ludvika samt lagplaceringen där. Sista tävlingen i Bjursås, där vi verkligen gjorde ett superavslut samt lagplaceringen där.


Miro passar verkligen på att visa sin bästa sida när han just blivit utsedd till BIS, hehe .. (Han kanske äntligen kunde slappna av?)

Min tävlingsutrustning?
Gatehouse Hickstead hjälm, Riders Company hårnät, Eqipage tävlingsskjorta, Pikeur Diana kavaj, Roeckl ridvantar, Pikeur ridbyxor, Kingsland ridsyrumpor och Mountain Horse Supreme High Rider.

Hästen/ponnyns tävlingsutrustning?
Träns från Ullared med swarovskipannband (två rader rosa från Chavallo eller vanligt silver), Dominus dressyrsadel, Stübben sadelgjord, Royal Steel stigbyglar (med rosa strass eller utan) och Mias schabrak (egendesignat eller klubbschabrak).


Den rosa outfiten, klart den snyggaste ..

Vilken klubb tävlade du för 2011?
Säterbygdens Ridklubb

Vilken klubb kommer du tävla för 2012?
Säterbygdens Ridklubb, ser ingen anledning till att byta. :)

Har du ridit i något lag 2011?
Ja, DIV II dressyr. Var med och red alla omgångar.


Lagets 2:a placering i Ludvika.

Ska du rida i något lag 2012?
Hoppas jag får rida DIV II dressyr även i år. I år är jag och Miro förhoppnigsvis lite mer på topp!

Vilken/vilka tränade du för 2011?
Pernilla, Cissi, Susanne, Göran och Caroline. 

Ska du fortsätta med det 2012?
Har tränat regelbundet för Pernilla, Susanne och Göran och det kommer jag i alla fall att fortsätta med.

Träning för Pernilla i augusti.

Har du tävlat i någon ny gren 2011?
Räknas utställning som gren, så ja.

Ska du tävla någon ny gren 2012?
Nej, det har jag inga planer på i alla fall. :)

Vad har du för förväntningar på året 2012?Jag hoppas att det blir ett bra tävlingsår med mycket framgångar. Min största förhoppning är att Miro och jag ska bli ännu mer samspelta på banan, för det kommer vi vinna mycket på när det gäller både känsla och resultat. Men det absolut viktigast är att vi har roligt och det vet jag att vi kommer ha!

Con Rise - 4 januari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 04 Januari 2012 kl. 20:37 i Ridpass - Andra hästar
Även idag fick jag rida på den stora hästen, vilket var roligt! Idag visste jag lite mer från början hur jag skulle rida vilket gav ett bättre slutresultat än sist. Vi red även en övning med bommar på volter och bogen in/öppna, så det blev lite mer jobb än sist. Han var snäll, bortsätt från små hoppskutt lite till och från. Idag galopperade vi lite också, först blev han väldigt på stället och uppåt men kunde sedan länga sig och komma ner i formen.

Jag är nöjd med honom, fick en mycket bättre känsla och bitvis kändes han fin men sedan kommer hans små "huvudruskar" eller vad man ska säga. Fick en känsla av att han tog tag i bettet och arbetade, vilket jag inte riktigt fick i måndags. Han är väldigt känslig och rolig att rida, om han inte varit så förbaskat stor och har sina bus för sig hade han nog varit en Jennie-häst. Sköter han sig som idag med bara lite småhopp kan han nog kanske vara det trots att han är stor!


Hihi, älskar hans söta framskydd! Miro vill ha sånna i rosa. ♥

En tysk, en fransk och en Bellman

Publicerat av Jennie Börs den 04 Januari 2012 kl. 20:28 i Tankar & åsikter
Idag trillade det ner ett New Forestbladet i vår brevlåda. Det stod flera sidor om NF-SM och Miro fanns givetvis med på bild, dock ser han inte glad ut för fem öre (det var han inte på visningen för den delen heller, då han tyckte alla flygfän kunde fara åt skogen). Än en gång berättas det att poängen inte alltid är poängen avgörande för slutresultatet:
"Ge inte upp för att din ponny "bara" fått 40p sa speakern inför sluttampen i BIS-ringen, mycket kan hända där, för här har de slagit 44 poängarna så det står härliga till."

Det jag egentligen ville komma till är att min ponny tydligen blivit fransk istället tysk. Likt som de uttalade hans nämn där nere har de skrivit, nämligen Miró. Det kanske låter lite flashigare, men jag gillar faktiskt ett vanligt och klassikt Miro allra bäst!


Paket från Hööks

Publicerat av Jennie Börs den 04 Januari 2012 kl. 20:13 i Shopping
Idag kom vårt paket från Hööks med posten. Tyvärr var fleecetäcket slut i 135, vilket var lite små surt i och med att det fanns med i orderlistan när vi beställde. Så Miro och Jumanji får helt enkelt klara sig utan matchande fleecetäcken! Men allt annat var med, bilderna får tala. :)


Huva, discogrimma (Jumanji) och grimskaft.
Svansreflexer (till promenader).

Compositi stigbyglar (Jumanji).

Ny och mysig tröja! Min första tröja av ett riktigt ridsportmärke, stort.

Snälla vädergudar

Publicerat av Jennie Börs den 03 Januari 2012 kl. 20:50 i Allt & inget
Väder är nog bland det mest osägbara som finns. Ena dagen är det minusgrader och snö, nästa dag är det plusgrader och regn. Just nu känner jag att jag är måttligt trött på den här vintern. Lite snö har vädret kunnat bjuda på, men tyvärr har den försvunnit ungefär lika fort.

Ute är det is och stenhårt i backen. Det är så oerhört tråkigt tycker jag, för man kan verkligen inte rida någonstans. Jag skulle väldigt gärna vilja ha snö, tänk vad härligt att dra ut och pulsa lite med hästarna! Det skulle vara jättenyttigt får både Miro och Jumanji. Vill nu snön inte komma, så tycker jag att vi kan ta vår på en gång. För jag är skapligt trött på att ha en vinter med gröna gräsmattor och is.



Miro - 3 januari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 03 Januari 2012 kl. 20:34 i Ridpass - Miro
Idag var han väldigt jobbig med huvudet i skritten, höll på att bli galen på honom. Efter lite arbete med skänkelvikning och vändningar på bakdelen gav han sig lite i alla fall. Vi var 4st inne i ridhuset, lite trångt men det fungerade. Även om de andra hästarna flög iväg och hoppade runt en gång stod Miro stilla som ett ljus! Då var jag lite smått imponerad av min ponnyprins. :')

Idag var det lite jobbitgt i vänsterbak igen .. Det blev dock bättre efter en stunds trav med lösgörande arbete. Ett ganska bra ridpass, bara att sitta på honom gör mig så glad!



Skötarkurs

Publicerat av Jennie Börs den 03 Januari 2012 kl. 20:28 i Vardag
Idag har jag och Jenny genomfört vår första dag av skötarkursen! Det var lite nevöst innan, men vi var väldigt väl förberedda. Allt flöt på superbra, även deltagarna skötte sig bra. De är lite blyga, vilket är förstårligt. Idag har vi gått igenom det som är mest basic, så som rollen som skötar, mockning, hövägning och lite sådant. Nu är det bara att ladda om för de följande två dagarna! :)

Nu på kvällen har jag bakat för fulla muggar till de restrerande dagarna, havreflan och muffins. Muffinsen ska jag omvandla till cupcakes imorgon!


Allt saknar man tiden som skötare ..

Svar på fråga

Publicerat av Jennie Börs den 02 Januari 2012 kl. 21:48 i Frågor och Svar
Svaret på den här frågan är mycket enkelt, det enda som behövs göras är att radera en rad ur din stilmall! Gå in i din stilmall och leta upp avsnittet ".nav {" och ta sedan bort raden som lyder som följande: "text-decoration: underline;". Spara sedan och linjerna är borta. :)

Jumanji - 2 januari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 02 Januari 2012 kl. 21:39 i Ridpass - Jumanji
Sist, men inte minst, red jag Jumanji. Red med ett långt dressyrspö odag då han på senaste tiden varit väldigt bestämd med att rumpan ska gå innanför spåret, speciellt i vänster varv. Idag hade vi dock inga problem med det. Han kändes väldigt fin, var liksom med på noterna redan från början. Vågade ta tag i bettet mer än vanligt och ja, det kändes super!

Det fanns de stunder då han vara ignorerade handen och sprang iväg, men mesta dels var han i en bra form. Kunde verkligen reglera traven, speciellt tillbaka. Kommer bli så bra senare när verkligen alla bitar faller på plats, varje gång.



Con Rise - 2 januari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 02 Januari 2012 kl. 21:31 i Ridpass - Andra hästar
Nästa häst ut blev Con Rise. Han var väldigt stor när man är van att rida ponny, kändes som jag var uppe bland lamporan och red, hehe.

Vi fick i alla fall rida för Susanne, vilket var bra. Började med att flytta lite för skänkeln på volt, en gång protesterade han med en liten resning men annars gick det bra. Han var dock väldigt kort i skritten, kändes helmysko. Traven var som jag väntat mig, väldigt härlig att rida i måste jag säga. Vi red på lite volter och sedan även lite bogen in och öppna. Det gick bra, dock var det otroligt svårt att komma till rätta med allt. Fick rida med ganska lång tygel för att han skulle våga komma neråt och sedan var det bara att bromsa med magen.

Annorlunda men roligt var det i alla fall. Nu är jag dessutom i fas och har ridit alla skolhästar/ponnyer som står i stallet!


Con Rise och Miro, bara si sådär 30 cm skillnad!

Harley - 2 januari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 02 Januari 2012 kl. 21:17 i Ridpass - Andra hästar
Idag har jag ridit lite skolhästar, först ut var Harley. Att rida Harley är ungefär som att försöka pussla ihop fyra hästdelar som sitter löst, för att sedan få alla dessa till en och samma häst. Fokuserade på att han skulle komma ner i en lite lägre form, vilket gick ganska bra. Ibörjan var han lite tjurig, kickade när jag la på spöt som en förstärkare av skänkeln när han inte lyssnade tex. Ju mer det släppte i hans kropp, desto finare kändes han.

Han ville gärna springa ifrån arbetet (alla klagar på att han är seg, förstår inte varför han då alltid är jätteframåt när jag rider?), men det ser jag bara som positivt då det finns någonting att plocka av. Kan sammanfatta ridpasset som bra. :)


Hihi, jag och Harlet Julklappshoppning -09!

Skåpstädning

Publicerat av Jennie Börs den 01 Januari 2012 kl. 21:43 i Vardag
Jag och Johanna städade ur skåpen i stallet idag, vilket var väldigt behövligt. Förstår inte att det ska vara så svårt att hålla det snyggt och fint. Hur svårt kan det vara att vika ihop ett täcke istället för att bara knöla in det? Helt klart dagens i-landsproblem!

Några halvbra bilder:

Före <--- ---> Efter

Två kassar med tvätt och prylar som inte används.

Khom loy

Publicerat av Jennie Börs den 01 Januari 2012 kl. 21:36 i Allt & inget
Nog för att raketer och fyrverkerier kan vara vackra att se på, men det är som att elda upp pengar och många av våra fyrbenta djur ogillar dem. Khom loy, de thailändska rislamporna däremot, de är både billigare och helt smällfria. Otroligt vackra att titta på och dessutom kan man skicka önskningar och hälsningar med dem. Under våra Thailandsvistelser har vi ofta funderat på att köpa med oss några hem, men det har aldrig blivit av.

Idag finns kan man köpa dem i Sverige, vi köpte tre stycken till igår för att skicka upp. Jag skrev två små meddelanden på den ena. :)



Miro - 1 januari 2012

Publicerat av Jennie Börs den 01 Januari 2012 kl. 21:22 i Ridpass - Miro
Som en början på det nya året fick Miro sig ett riktigt hårdpass jämfört med hur passen sett ut tidigare. Tog verkligen igenom honom idag i vänstervarvet där han gärna kör ut högerbogen. Annars har vi flyttat för skänkeln, ridit lite vändningar på bakdelen och så vidare. Allt för att lösgöra och få bort alla spänningar som finns i bakbenen. Men han börjar kännas mer och mer som förut för varje dag, vilket känns skönt. Avslutade med att stretcha efteråt. :)


Söteponny och jag efter ridpasset.

Bloggmål 2012

Publicerat av Jennie Börs den 01 Januari 2012 kl. 14:29 i Allt & inget
Jag har bestämt mig för att år 2012 ska bli ett riktigt bra bloggår. Bloggen ska verkligen bli mer prioriterad med fler intressanta och läsvärda inlägg. Uppdateringen ska vara mer regelbunden och varierad, samt att jag inte ska blogga om helt onödiga saker.

Bloggmål 2012:
* Mer varierad och regelbunden uppdatering
* Bli bättre på att fixa tidsinställda inlägg samt göra en plan över dessa
* Få in mer bilder i inläggen, då bildlösa inläg oftast känns tråkigare
* Låta läsarna få en större del i bloggen
* Hålla fb-sidan uppdaterad
* Genom en bättre standard öka bloggens statistik


FACEBOOK-SIDAN