Tävlingsår 2012

Publicerat av Jennie Börs den 24 Oktober 2012 kl. 16:44 i Tävling
Första tävlingen 2012?
Lokal ponnydressyr på Ludvika Ridklubb den 24 mars.

Bästa tävlingen 2012?
Svårt att säga just en, har ingen tävling jag tänker på sådär direkt. NF-SM ligger mig dock varmt om hjärtat.

Vilka hästar/ponnys tävlade du?
Miro såklart, även en KM-start i dressyr på Jumanji.

Vad för klasser tävlade du?
LC:1, LC:2, B:1, LA:1, Lag 03 och LA:4 med Miro, samt LC:1 med Jumanji.

Årets häst?
Eftersom jag inte tävlat någon häst, är det svårt att svara på.

Årets ponny?
Miro, utan tvekan. 

Hur många vinster?
2st

Hur många placeringar?
En andra placering och en fjärde placering med Miro, CR-placering med Jumanj samt en andra plats med laget.

Miro och jag posar efter första placeringen i LB:1, dessutom på hemmaplan!

Vann du något täcke?
Inte något iår.

Vad hade du för mål 2012?
Komma igång i LC/LB klasser med Miro, försöka hitta tillbaka där vi slutade helt enkelt. Skulle vara roligt att även få någon placering, men det viktigaste är att känslan är rätt. Sedan ska vi gå över till LA klasserna och försöka hitta ett bra flyt med jämna resultat där. Vi ska även delta i NF-SM, klasser beror på vart vi ligger. Utställningen är i alla fall ett måste, vill försöka höja honom 1p (vet att han kan visa en bättre trav) och det vore även roligt att behålla någon titel.

Jumanji sätter jag inte upp några tävlingsrelaterade mål för då jag inte vet hur mycket/om det kommer bli att jag tävlar honom. KM är det enda jag har planerat, så vi kan väl ha som mål att rida LC eller LB på KM med en bra känsla.

Uppnådde du dem?
Började terminen med att starta fyra LC:er, efter två vinster på raken valde jag att lämna LC och börja rida LA istället. Det målet uppnådde vi helt enkelt och vi nådde även två placeringar i LB. I LA har vi helt klart börjat att hitta flytet och att jag skulle starta Lag 03, LA:4 och DM var inget jag planerat, så där hann vi med lite extra. Under NF-SM började vi med motgång i dressyren men avslutade med framgång. I utställningen fick vi nöja oss med tredje bästa valack men vi lyckades höja poängen från 40p till 41p. Han fick dessutom inte den där extra poängen på traven, så kanske finns det chans för honom att höja sig ytterligare. Jag tycker att vi uppnått målen, vi hann även med lite mer än jag planerat.

Med Jumanji hade jag en bra känsla i LC:1 under KM, han var så duktig så!

Jag och Jumanji på KM.
Vad är målen för 2013? 
Mitt och Miros sista år tillsammans, därför vill jag hinna med så mycket som möjligt. Målen är att börja rida LB/LA, för att sedan kunna lämna LB så snart jag känner mig klar där. Miro hör egentligen inte hemma där och hävdar sig bättre i en LA-klass där han blir mer sysslosatt. Under NF-SM ska jag rida SM-klassen i dressyr (LA:4) samt någon dressyrklass utöver det, han ska även ställas ut givetvis. Vi ska även starta DM (LA:4) och starta LA:P1. Förhoppningsvis blir det även ett DIV I-lag där jag och Miro kommer ingå. Målet i alla klasser är att hitta ett bra flyt där vi kan undvika onödiga missar.

Med Jumanji sätter jag inte upp något mål, men om Johanna lyckas slå sina planer i verket kommer jag och Jumanji starta en LD-10, på både klubb- och lokalnivå.

Bästa tävlings arrangören 2011?
Vetlandaortens Ryttarförening, även i år. 

Varför?
Tävlingarna flyter på otroligt bra, även om de har tre dressyrbanor samt något på gräsbanan på samma gång. Funktionärerna bemöter en på ett trevligt sätt och anläggningen är väldigt trevlig med fina banor och framridning. Bra service med bra mat och försäljning.

Något speciellt minne från 2012?
Första dressyrvinsten med Miro i Insjön (5/5) i snöblandat regn, NF-SM, när vi red LB:1 på 66,21% i Storbyn (15/9) och verkligen hamnade i startfältets topp (delade 1:a placering samt en 3:e placering på 2p mer än mig) och slutligen Hedemora (6/10) där Miro hittade en ärlig framåtbjudning inne på banan som hållt i sig säsongen ut.

Min tävlingsutrustning?
Hjälm: Charles Owen John Whitiker (Gatehouse Hicksteed första tävlingen)
Håruppsättning: Riders Company hårnät första tävlingarna, därefter donat med diverse utsmyckningar från Glitter och Panduro.
Skjorta/plastrong: Equipage/Equidesign
Kavaj: Pikeur Diana
Ridvantar: Roeckl Meredith Michaels-Beerbaum
Ridbyxor: Pikeur/Back 2 Back
Ridstrumpor: KL-stövelstrumpor
Ridstövlar: Mountain Horse Supreme High Rider
Sporrar/sporremmar: Globus/Treadstone

Hästen/ponnyns tävlingsutrustning?
Träns: Ullared
Pannband: Rosa Cavallo / Rött swarovski / Silver Swarovski
Schabrak: Mias RS / Sjöhagen / Säterschabrak (Mias RS)
Sadel: Jaguar XKC (Dominus första tävlingen)
Stigbyglar: Royal Steel med rosa strass / Royal Steel

Rosa outfit / Röd outfit / Säter outfit

Vilken klubb tävlade du för 2012?
Säterbygdens Ridklubb.

Vilken klubb kommer du tävla för 2013?
Säterbygdens Ridklubb.

Har du ridit i något lag 2012?
Ja, ingick i Säterbygdens Ridklubb lag 1 alla omgångar i DIV II.

Ska du rida i något lag 2013?
Förhoppningsvis kommer vi ha ett DIV I-lag som jag ingår i, om inte kommer jag inte rida något lag då planen inte är att rida LB till hösten.

Vilken/vilka tränade du för 2012?
Pernilla, Susanne, Göran och Caroline. 

Ska du fortsätta med det 2013? 
Jag kommer fortsätta att träna regelbundet för Pernilla, Susanne och Göran som det ser ut nu. Förhoppningsvis kommer vi träna lite för Caroline också.

Har du tävlat i någon ny gren 2012?
Nej, jag har hållt mig till dressyren (och utställning).

Ska du tävla någon ny gren 2013?
Nej, jag håller mig till dressyren. Men om jag och Jumanji kommer iväg på någon hopptävling, så blir det debut på lokal nivå i alla fall.

Vad har du för förväntningar på året 2013?
Jag och Miro ska ta tillvara på var enda minut inne på banan. Sista ponnyåret och vi ska ta tillvara på det så gott det bara går. Nu när har vi hittat både avslappningen och framåtbjudningen inne på banan hoppas jag att vi kan fortsätta bygga på det med flyt programmet igenom och på så sätt nå ännu bättre känsla och resultat inne på banan. Förhoppningsvis kan vi visa alla där ute vad vi egentligen har att ge! Vi ska även ha riktigt roligt.


Vill du läsa förra årets inlägg? Klicka HÄR!

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback