Svärdsjö Ridklubb: 17 maj 2014

Publicerat av Jennie Börs den 29 Maj 2014 kl. 15:07 i Tävling
För några veckor sedan fick Miro komma ut på sin första riktiga bortatävling i hoppning på väldigt många år. Det var en låghöjdshoppning så det passade honom och Johanna utmärkt, att få träna på att tävla på bortaplan men med lite lägre hinder. Höjden är väl egentligen inget problem egentligen, men det är bra för det mentala att kunna hålla ner de lite när det är skarpt läge.

60cm
På framhoppningen började Miro med att slå till med två nitar på räcket, de var i alla fall relativt snälla. Han hoppade sedan som en söt liten ungponny, ordentligt med luft mellan hinder och framben samtidigt som en tittade ner på hindret mellan frambenen. Sötponnyn!

På banan var han lite spänd, men han hoppade ändå snällt och fint även om det blev lite unghästsprång även här. De satte även nollan, alla var nöjda och glada på alla plan.

 
70cm (LE)
Till den här klassen hoppade han på en gång på framhoppningen, även lite mindre spänt än till första.

På banan var han mycket mer avspänd och därmed även lite mer ridbar. Tyvärr blev han lite lång på ett räcke vilket gjorde att han fick med sig bommen med bakbenen, lite tråkigt faktiskt. Johanna var lite besviken på sig själv för att hon släppte fram istället för att hålla ihop, men ibland är det lätt att vara efterklok. De fick alltså fyra fel där, lite retligt att det kom i grunden eftersom det var en klass med omhoppning också.

 
Vi är i alla fall väldigt nöjda med Miro som skötte sig bra! Hellre att han får med sig en bom ner än stannar resonerar vi och vi är nöjda med resultaten ändå. Synd nog var stolen otroligt stark och låg på konstigt, därför var det jättesvårt att få till bra bilder.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback