Hedemorabygdens Ridklubb: 24 maj 2014

Publicerat av Jennie Börs den 29 Maj 2014 kl. 15:35 i Tävling
Efter bortåt en och en halv månads tävlingsuppehåll var det dags för mig och Miro igen! Första utomhusstarten sedan i september förra året dessutom. Det blev lite "tokigt" med planeringen innan då jag insåg på torsdagskvällen att jag skulle tävla på lördagen, inte söndagen som jag skrivit upp i kalendern. Hur det kunnat bli så vet jag inte, måste ha blivit något galet när jag fyllde i datumet bara. Tur jag upptäckte det i någorlunda tid i alla fall så jag kunde planera om och om jag ska vara ärlig, tror jag uppladdningsmässigt att det blev bättre som det blev!

LA:1
Framridning:
Vi tog oss levande från transporten till ridhuset trots att Miro tyckte det var väldigt skrämmande med tickande eltrådar. Jag började rida fram som vanligt och Miro kändes riktigt fin, han travade på bra med en fin takt och han kändes loss i kroppen. När jag travat fram sa Pernilla "nu skulle du egentligen bara galoppera lite och sätta ihop traven för att sedan gå in på banan", det var även precis så jag kände. Alla bitar var liksom på plats, även om jag bara travat fram. Jag galopperade lite och kände sedan lite på traven, han kändes riktigt fin.

Här hade jag en halvtimme kvar till min starttid, den där timmen jag brukar behöva som framridning inför tävling behövdes inte på långa vägar. Jag skrittade lite till och från men höll ändå igång. Känslan var fortsatt bra, traven var riktigt riktigt bra där han även kom loss riktigt fint i ryggen. I galoppen började han slå lite med huvudet till och från, men bara jag fick in högersidan ordentligt var han fin.

I collectingring:
Nosnät och kavajen var nu på. Miro kändes helt död, jag fick gå på honom med spö+skänkel ordentligt för att ens få honom att trava. Den där fina känslan från ridhuset var som bortblåst, allt kändes mest platt och stappligt. Det kändes knappt som att han travade och galoppen blev fyrtaktig utan energi samtidigt som han slog med huvudet. Känslan hade gått från 100 till 0 ungefär.

På banan:
Innan startsignal travade och galopperade jag runt lite längsmed staketet så han fick titta, den ena långsidan var lite läskig tyckte han. Fick sedan startsignal och känslan genom programmet var verkligen inte bra. Det kändes knappt som vi rörde oss framåt och jag fick minsann jobba för att ens hålla igång. Traven kändes mest tråkig och det var svårt att genomföra rörelser utan någon energi. I galoppen blev han fyrtaktig och huvudet slog, på sina ställen kändes det verkligen som att vi galopperade på stället.

Jag var inte nöjd med ritten på något plan, det enda positiva var att vi tog oss igenom programmet utan trassel, men ärligt talat tar jag hellre lite trassel faktiskt. Procenten slutade på 53.28%.

 
Jag var riktigt besviken efter ritten. Framridningskänslan var verkligen SÅ bra och då är det verkligen inte roligt när känslan på banan inte ens existerar. Vad var då orsaken? Det var riktigt varmt ute, så egentligen är det inte konstigt att Miro blev energilös. När vi kom ut blev det helt enkelt för jobbigt för honom, antagligen blev han lite trött av framridningen och sedan kom det massor utav värme på det. Jag får helt enkelt ta med mig framridningkänslan och se till att få med den även in på banan till nästa gång, men även lära mig att varma dagar ska vi korta ner framridningen.

Antagligen kommer vi även lägga om framridningsplanen till nästa gång, speciellt om väderförhållanderna är som under den här tävlingen. Det senaste året har vi behövt en timmes framridning just för att det ska finnas tid till att lösa problem. Miro är lite svår på den fronten, ibland behövs det en timme för att få honom på plats och ibland behövs det 20 minuter vilket alltid är svårt att veta i förväg. Vi får helt enkelt prova och exprimentera lite!

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback