Svärdsjö Ridklubb: 9 mars 2014

Publicerat av Jennie Börs den 15 Mars 2014 kl. 18:06 i Tävling
I söndags var det helt enkelt dags för min och Miros debut på storhästbanan. Vi började lite enkelt med en LB:1 för att checka av läget, målet var att hitta känslan och känna att det fanns ett samarbete.
 
LB:1
Framridning:
Framridningen låg utomhus, banan hade inte torkat upp helt men helt klart bättre än snöunderlag som jag nästan räknat med när jag anmälde mig. Miro kändes faktiskt ganska av, förvånadesvis nog, han brukar alltid bli så laddad när han inte tävlat på ett tag. Vi red mest basicsaker som volter och tempoväxlingar, det fungerade bra.
 
I galoppen hade vi lite trassel med headshaking vilket gjorde att jag hade svårt att få igenom honom helt, han blir liksom väldigt stark i nacken samtidigt som huvudet flyger och far. Det är jätteknepigt att komma åt honom och dessutom svårt att hitta rätt tryck i galoppen. Traven kändes i alla fall betydligt finare!
 
Colletingring:
14 min i där inne fick vi innan start, jag startade dessutom först vilket gjorde att jag fick 7 min för mig själv. Fokuserade mycket på galoppen där inne, fick lite bättre koll på allt men inte till 100%. Red även lite övergångar mellan skritt-trav.
 
På banan:
Miro spände till lite, men inte alls mycket. Inga fjanterier alla, visst spände han till sig lite extra nere vid domaren till exempel men inga som helst tendenser till att kasta sig eller så. Tog lite trav och galopp på fyrkantsspåret innan startsignal, nu hade han huvudet helt stilla vilket var en lättnad!
 
Själva programmet flöt på bra, han backade av lite men inte mer än vanligt. Givetvis var det lite att titta på vid domaren varje gång men samtidigt gjorde han ingen stor grej av det. Det största som hände var att han i första fattningen först kickade till och backade av väldigt mycket till en början men bara han kom igång blev det bra igen. Inga större missar, utan ganska bra flyt igenom det hela trots små missar.
 
Slutresultatet blev 61.03% vilket jag helt klart är nöjd med! Siffrorna och resultatet speglade vår ritt, jag håller helt klart med domaren: han behöver mer energi och mer nyanser i gångarterna. Jag hade även önskat lite mer genomsläpplighet i sidorna hos honom, det hade jag nog även fått till om han haft huvudet i styr under framridningen.
 
Men i stora drag är jag så nöjd! Vi slutade 11/24 i vår första storhäststart, vi hade dryga 2% till sista placerade. Det kändes helt klart som vi hade där och göra, vi vet ju dessutom att vi kan mer än det här!

Nöjd och glad ponny efter starten :)

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback