Falu Ridklubb: 30 mars 2014

Publicerat av Jennie Börs den 31 Mars 2014 kl. 21:28 i Tävling
Nu är LA-debuten bland storhästarna gjord, den gick helt klart över förväntan! Ska jag vara ärlig hade jag ett mål idag: fokusera rätt. Den här veckan har varit upp och ner ridmässigt med tanke på headshakingen och ska jag vara ärlig: jag känner mig inte helt säker i situationen. Jag har dålig självförtroende även om Pernilla står på backen och att då veta att vi ska klara oss helt själva och dessutom prestera, då gäller det att hålla koll på allt upp i huvudet.

LA:1
Framridning: 
Själva uppvärmningen la jag på en stor volt i alla gångarter, jobbade sedan med att känna att jag kunde böja, ställa och få honom att gå framåt. Visst grejade han med huvudet men det kändes ändå som att jag hade hyfsad kontroll. När jag kände att jag hade grepp om grunderna vågade jag mig ut på fyrkantsspåret, därifrån la jag in volter, halter, skänkelvikningar, förvänd galopp och annat som ingår i programmet.

Känslan var hyfsat bra, hade önskat att han vore lite stadigare i galoppen och lite mer tryck i traven. Jag kände mig nöjd i alla fall.

Collectingring:
Fick ett väldigt positivt gensvar av Miro, det kändes verkligen som att han taggade till lite när vi kom in. Traven blev mer energisk och det kändes verkligen som vi hade alla bitar på plats i traven! I galoppen hade vi fortfarande det lilla problemet att han inte helt ville komma på plats, han blir lite öppen och ryckig i formen men hade ändå en okej känsla med tanke på det.

På banan:
Innan startsignal tog jag något varv åt båda hållen, mest i galopp men även lite trav. Visade honom framför allt läktarlångsidan då han tittat en del på de luckor som finns i väggen vid tidigare starter: det var däremot inget problem den här gången. Själva prgrammet gick sedan bra. I travprogrammet tycker jag att vi hade flyt i allting utom vänster skänkelvikning, där tappade vi motor och högerbak. Skänkelvikningen åt höger var betydligt bättre, även om det saknades lite energi. I ryggningen var han egentlgen fin men tyvärr tappade vi lite i eftergiften + att han stod emot lite i igångsättningen. Skritten var okej, han blir lite svår att påverka och ryckig med huvudet. Skrittfattningarna är alltid en utmaning med Miro som vet redan i hörnet att det snart är dags för galopp, det blev lite taktningar innan fattningen och väl i fattningen kickade han till lite bak innan han kom in i galoppen. Därefter flöt det på bra till nästa fattning där han låg lite före mig och fattade i en förberedelse, på automatik bryter jag av och fattar om: det tappade jag nog lite poäng på faktiskt. Sedan när vi skulle in i nästa volt blev han skrämd av något på läktaren så han vände in och bröt av, men vi lyckades ändå lösa det bra och komma tillbaka till ridningen. I sista traven innan uppridningen fick jag åter igen den där härliga känslan av hur hela hästen bara spänner upp sig och vet att han är snyggaste i världen: så underbart!

Jag var väldigt nöjd med ritten, visst hade vi våra små missar men det är sådant man får ta. Det handlar inte om några stora katastrofer egentligen! Jag är framför allt nöjd med flytet i travprogrammet, galoppen var inte så dålig den heller. Siffrorna varierade mellan 3-8, så det var lite spridning och slutresultatet landade på 60.13%! Bara att komma över 60%-gränsen känns bra för mig, speciellt när jag vet att de där små missarna som utan problem kan rättas till kan höja sig + att vi även kan höja andra siffror. Slutkommentaren stämde dessutom väldigt bra, "stadig i trav men stod emot en del i galopp tyvärr". Även idag hamnade vi i mitten av resultatlistan, 13/26.

 
Ååååh, vad jag tycker om honom även om han kan vara en riktig liten skitunge. Han är så fin min lilla ponnyhäst ändå. Bäst i världen är han, i alla fall enligt mig.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback