What a day

Publicerat av Jennie Börs den 05 Januari 2014 kl. 20:50 i Vardag
Idag har jag och Johanna tagit tag i våra stallgarderober, något som varit välbehövligt under en väldigt lång tid. De har varit otroligt stökiga och alla väldigt många schabrak har legat otvättade på en hög på Miros ena sadel. Kaos gånger tio skulle jag vilja säga att det varit.

Nu har vi däremot städat, rensat och organiserat igen. Alla schabrak utom två har tagits hem för tvätt till exempel, trots att vi har hur många som helst har det varit en bristvara på rena nu på slutet. Vi har även rensat ur en hel del saker som vi inte behöver ha kvar, bland annat schabrak och fleecetäcken eftersom vi har så det räcker och blir över. Det blev väldigt tomt i skåpen kan jag säga eftersom det var mycket som försvann till både tvätt och försäljning.

Just nu är det väldigt tomt, men snart är det fullt igen. När allt är tvättat och torkat ska det in skritt-/ländtäcken i fleece högst upp till höger, i korgen i samma skåp där det redan står några boots ska det in fler. I den tomma korgen i vänstra skåpet ska skydden ligga och under där har vi vanligtvis schabraken. Hyllan ska dock flyttas upp en bit!

När allt var rensat och urstädat tvättade vi i princip alla skydd och boots vi äger, vissa var lortigare än andra. Tyvärr fungerar inte varmvatten i stallet för tillfället, igår var det ett rör som läckte och trots att de fixat det finns det fortfarande inget varmt vatten i kranarna. Vi fick helt enkelt koka upp vatten, för att tvätta i kallvatten är ingen höjdare. Det tog ett bra tag att få rent alla boots och skydd, några grimmor, täckesgjordar och flyghuvor slank också ner för tvätt. Ungefär halva tvättstugan blev nog blöt och vi tog nog upp alla möjliga hängutrymmen som finns lediga där inne.

Till vänster efter alla boots och skydd som hänger på tork, till höger en centrerad bild på allt det som jag ovan nämnde att vi tog hem (minus det som ska slängas).

Efter allt var tvättat åkte vi hem en vända med våra tre IKEA-kassar med schabrak, fyra täckespåsar med täcken, två påsar med småsaker samt två stora påsar med saker som ska slängas. Det blev en snabbvisit med matpåfyllning och sedan upp till stallet igen för att mocka, fixa mat och vatten. Vi sprayade även in tre av Jumanjis täcken med smaka-illa-grej och teamworkade slutligen för att få ponnyerna rena. Johanna spolade ben + oljade in hovar medan jag borstade, tyvärr hann vi bara med Miro innan avloppet blev fullt. Det var gladeligen bara att få rent det innan vi kunde fixa Jumanji, ingen rolig historia då vi var tvungna att gå ner under andra brunnslocket. Tillslut kunde vattnet i alla fall rinna ner och 40 minuter senare kunde vi äntligen ställa in Jumanji i duschspiltan.

Sand och spån + avlopp = inte sant

Nu har vi bara ungefär trehundrasjuttioelva tvättmasikner framför oss. I första hand ska det som ska säljas tvättas, allt för att kunna ta bilder och lägga ut snarast möjligt. Därefter tvättar vi det som ska vara kvar. Tvättmaskinen går redan varm och det förblir nog så även under de kommande dagarna tills allt är tvättat och fint!

Vår gamla tvättmaskin som numer fått flyttat ut i garaget och blivit hästtvättmaskin!

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback