The best part of me is always you

Publicerat av Jennie Börs den 08 Januari 2014 kl. 18:19 i Vardag
Många skolor har dragit igång igen såhär efter jullovet, vi börjar däremot inte förens imorgon. Min första skolvecka för 2014 börjar helt enkelt med två lediga dagar eftersom jag är ledig torsdagar och fredagar. Det här jullovet blev galet långt, fick lov den 18/12 och börjar igen den 13/1 så jag förstår varför jag är alldeles dagvild. Alla röda dagar mitt i veckan har inte gjort det lättare för mig men jag tror jag börjar komma i dagsfas nu igen.

Idag skulle jag gå upp i tid för att hinna rida ponnyerna innan lunch, men sängen var väldigt skön så jag planerade om. Gick därför upp till stallet efter min egna lunch vid halv 12, då fixade jag det mesta i stallet medan ponnyerna åt sin lunch i hagen. Red sedan Jumanji ett pass i ridhuset, han var väldigt fin! Han slappna snabbt spärrarna och sedan kunde jag mest bara sitta och le åt honom, klockren varv efter varv på volten i både trav och galopp. Var sådär så att jag aldrig ville sluta rida ni vet.

Miro hade jag tänkt rida ett dressyrpass på med lite programridning, blev jättesugen på att rida program eftersom jag tittade tillbaka på tävlingsfilmer från min och Zanzibars tid igår kväll. Jag tänkte dock om, för varför inte passa på att rida ute på ridbanan medan det faktiskt går? Det fick därför bli et galoppass istället, riktigt nyttigt för herr ponny kort i kroppen. Miro tyckte det var galet roligt som alltid, öronen spikade framåt oavsett om jag galopperade på allt vad hans ben bar eller om jag kortade ihop honom så mycket som det bara går. Är så roligt att arbeta honom såhär, för det behövs verkligen inte mycket för att gå mellan maxad ökad galopp och maxad samlad galopp. Nyttigt för honom att få variera mycket eftersom han är så pass kompakt, det här arbetet gör jag dessutom i hoppsadel och mestadels i lättsits för att han verkligen ska få rulla på och komma upp med ryggen. Traven var fin även den, som alltid efter ett sånt här pass. Lika lyckliga både jag och ponny, det är så roligt att galoppera! Miro gör sina egna små glädjeskutt, tror ärligt talat inte att han vet vad bocka är.

 
Nu har jag varit hemma någon timme och hämtat ny energi. Om en stund är det dags att gå upp till stallet igen för att rida dagens sista pass och årets första lektion. Listan hade redan kommit upp innan jag gick hem så var dit och tjuvkikade, jag ska rida på Helios. Vilken bra dag egentligen, det blir pass på alla tre favoritponnyer! Kan det bli bättre egentligen? Ja, kanske om jag fått ridit favorit nummer fyra, Blacky, men det var ju trots allt ett tag sedan jag passerade b-ponny åldern.

Ska ta och putsa av mina skor och chaps en snabbis nu innan jag går upp till stallet, de är extrem leriga efter att ha ridit på en blöt ridbana och dessutom lämnat ponnyer i lerig hage.

Jumanji, Johanna och Helios på KM 2012.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback